Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άνοιξαν οι κάλπες
  • [02] Έρευνες στο σπίτι του Βαβύλη
  • [03] Στις κάλπες οι Πορτογάλοι

    [01] Κοινωνία

    Για την ανάδειξη 4.000 αντιπροσώπων του Συνεδρίου Άνοιξαν οι κάλπες

    20/2/2005 9:54:00 πμ

    Συντάκτης:

    Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί, μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, για την ανάδειξη 4.000 αντιπροσώπων του Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου. Η ψηφοφορία άρχισε στις 9 και θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα. Σε όλες τις οργανώσεις της χώρας έχουν υποβληθεί 9.200 υποψηφιότητες για την εκλογή αντιπροσώπων. Για την διευκόλυνση των μελών και των φίλων που θα προσέλθουν για να ασκήσουν το δικαίωμα τους, έχουν διαμορφωθεί 1020 εκλογικά κέντρα σ' ολόκληρη τη χώρα. Αναλυτικά ο κατάλογος των εκλογικών τμημάτων.

    Σχετικά Links:

    ΠΑ.ΣΟ.Κ

    [02] Κοινωνία

    Νέα στοιχεία Έρευνες στο σπίτι του Βαβύλη

    20/2/2005 9:36:00 πμ

    Συντάκτης:

    Έφοδο σε διαμέρισμα στο Χολαργό πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου, αστυνομικοί της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, έμενε τον τελευταίο καιρό ο καταζητούμενος Απόστολος Βαβύλης. Στο σπίτι βρέθηκαν ένα ράσο, σταυροί και κομποσκοίνια. Ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι το διαμέρισμα φέρεται ότι το είχε νοικιάσει ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, κι αν αποδειχθεί από την έρευνα ότι στο διαμέρισμα πράγματι έμενε ο Βαβύλης, τότε σαφώς προκύπτουν ευθύνες και για τον αρχιμανδρίτη, ο οποίος μέχρι τώρα δεν κατηγορείται για τίποτα. Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη, ο καταζητούμενος απέστειλε επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δηλώνοντας ότι είναι έτοιμος να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θέλει να παραδοθεί ο Βαβύλης

    [03] Κόσμος

    Φαβορί οι Σοσιαλιστές Στις κάλπες οι Πορτογάλοι

    20/2/2005 10:32:00 πμ

    Συντάκτης:

    Άνοιξαν οι κάλπες στις 8 το πρωί, τοπική ώρα, (10:00 ώρα Ελλάδας) στην Πορτογαλία, για την ανάδειξη της τέταρτης κυβέρνησης της χώρας την τελευταία τριετία. Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το Σοσιαλιστικό Κόμμα της αντιπολίτευσης αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές με αρκετή διαφορά από το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα. Η προεκλογική εκστρατεία επικεντρώθηκε στην ανάγκη για πολιτική σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη. Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας, Ζορζέ Σαμπάιο, κήρυξε πρόωρες εκλογές επικαλούμενος την αστάθεια του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού. "Η Πορτογαλία βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Αυτή τη στιγμή ο καλύτερος τρόπος για να ανταποκριθούμε στην κρίση είναι στα χέρια των πολιτών. Στη δημοκρατία όλες οι κρίσεις έχουν τη λύση τους", είπε ο Σαμπάιο στο διάγγελμα του το Σάββατο.

    Απόλυτο φαβορί ο Ζοζέ Σόκρατες

    Οι Σοσιαλιστές του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος Ζοζέ Σόκρατες θα κερδίσουν την απόλυτη πλειοψηφία στην 230μελή Βουλή, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό θα είναι η πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια που κάποιο κόμμα αποσπά την απόλυτη πλειοψηφία. Ο 47χρονος Σόκρατες έχει υποσχεθεί ότι θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας μέσω της εκπαίδευσης σε θέματα τεχνολογίας και ότι θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.

    Από την άλλη πλευρά, ο Σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός Πέδρο Σαντάνα Λόπες σκοπεύει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα μείωσης των δημοσίων εξόδων. Ο Σαντάνα Λόπες ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας όταν ο προκάτοχός του, Ζοζέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόσο παραιτήθηκε για να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η οικονομία της χώρας βγαίνει σταδιακά από την ύφεση και η Κεντρική Τράπεζα προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης το 2005 θα φτάσει στο 1,6% - κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Το τελευταίο τρίμηνο του 2004 η ανεργία ανήλθε στο 7,1%, στο υψηλότερο σημείο από τις αρχές του 1998.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 20 February 2005 - 9:54:28 UTC