Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένα… καυγαδάκι την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα
  • [02] Στην Ευρώπη ο Μπους
  • [03] Μπαράζ επιθέσεων κατά Σιιτών
  • [04] Πούτιν: "Συνεχίζουμε την πυρηνική συνεργασία με το Ιράν"
  • [05] Εξέγερση ετοιμάζει η λιβανική αντιπολίτευση
  • [06] Νέο πανελλήνιο ρεκόρ από την Εφεντάκη
  • [07] Αμφίβολος ο Κωνσταντινίδης με Αιγάλεω
  • [08] Δύσκολο έργο για τους υποψήφιους Ευρωπαίους
  • [09] Αθηναϊκό ντέρμπι κορυφής στην Κυψέλη
  • [10] Βροχή τα μετάλλια στους "δυνατούς"
  • [11] Μουσικό ...προφυλακτικό
  • [12] Τραγικό δυστύχημα στο σταθμό Λαρίσης
  • [13] Εικόνες εγκατάλειψης
  • [14] Ηρακλής: Μείον τέσσερις με ΑΕΚ
  • [15] ΠΑΟΚ: Αφρικάνικες απώλειες

    [01] Υγεία

    Ένα καυγαδάκι την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα

    18/2/2005 11:06:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC

    Καταρρίπτεται, όπως όλα δείχνουν, ο μύθος ότι οι καυγάδες μες στο σπίτι είναι ψυχοφθόροι και κάνουν κακό στην υγεία. Νεότερες μελέτες έδειξαν ότι οι γυναίκες που τσακώνονται με τους συζύγους τους, έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις ή άλλες σοβαρές παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και το θάνατο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της έκδοσης της Αμερικανικής Καρδιολογικής Οργάνωσης, οι γυναίκες που κατά τη διάρκεια ενός καυγά δεν ξεσπούν φωνάζοντας παρά μένουν σιωπηλές, διατρέχουν τέσσερις φορές περισσότερο τον κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιακή πάθηση. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι γυναίκες το επάγγελμα των οποίων έχει κακές επιπτώσεις στην οικογενειακή ζωή, είναι δύο φορές πιο πιθανό να εμφανίσουν κάποια καρδιακή πάθηση, από μία γυναίκα που δεν αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα.

    Προβλήματα υγείας λόγω ανεργίας

    Ωστόσο, οι Βρετανοί καρδιολόγοι εμφανίζονται πιο σκεπτικιστές και θεωρούν ότι τα ευρήματα αυτά θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιφυλάξεις.

    Όμως, η έρευνα αυτή κάθε άλλο παρά στο πόδι έγινε. Οι Αμερικανοί ερευνητές διεξήγαγαν την έρευνα επί 10 χρόνια με τη συμμετοχή, όχι ενός και δύο, αλλά 3.700 γυναικών.

    Μια δεύτερη έρευνα που έγινε, πάλι με τη συμμετοχή 35.000 γυναικών, και δημοσιεύτηκε στην ίδια επιθεώρηση, κατέδειξε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ των καρδιαγγειακών παθήσεων και της εργασίας.

    Η κατάσταση της υγείας των γυναικών που δεν μπορούν να βρουν δουλειά είναι η χειρότερη, ενώ περίπου το ένα τρίτο εξ αυτών παρουσιάζει υψηλή πίεση και το 6% υφίστανται καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά ή υποφέρουν από πόνους στο στήθος.

    Αντίθετα, οι εργαζόμενες γυναίκες έχουν την καλύτερη υγεία με μόλις μία στις πέντε να έχει προβλήματα πίεσης και μόλις το 2% να αντιμετωπίζει καρδιαγγειακές παθήσεις.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές, το γεγονός αυτό δείχνει ότι επιδρά σε σημαντικό βαθμό η πίεση από τον κοινωνικό περίγυρο που κάνει τη γυναίκα να νιώθει άσχημα όταν δεν εργάζεται.

    [02] Κόσμος

    Εν όψει της Διπλής Συνόδου Κορυφής Στην Ευρώπη ο Μπους

    18/2/2005 8:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/2/2005 9:10:26 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters

    Με συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων, φθάνει την Κυριακή στις Βρυξέλλες ο Τζορτζ Μπους για να παραστεί την προσεχή Τρίτη στη διπλή Σύνοδο κορυφής, με την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα επιδιώξει την ενίσχυση των σχέσεων των ΗΠΑ με την Ευρώπη και να μετριάσει τις μεταξύ τους διαφορές, φέρνοντας ως επιχείρημα τις πρόσφατες εκλογές στο Ιράκ και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην περιοχή. Και θα σταθεί σε όλα όσα ενώνουν ΗΠΑ Ευρώπη, όπως το κοινό ενδιαφέρον τους για ασφάλεια και ειρήνη. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να προσπαθήσει να βρει συμμάχους, να πάρει δηλαδή με το μέρος του, τους Ευρωπαίους για το θέμα της Συρίας και του Ιράν. Μιλώντας στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT, ο Μπους αναφέρθηκε στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν και δήλωσε ότι "η ανάληψη στρατιωτικής δράσης δεν είναι η πρώτη επιλογή ενός προέδρου".

    "Στόχος μας να μην αποκτήσει το Ιράν πυρηνικά όπλα"

    Στη συνέντευξη, που μαγνητοσκοπήθηκε στη Ουάσινγκτον δύο ημέρες πριν από την επίσκεψή του στην Ευρώπη, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι η πρώτη επιλογή ενός προέδρου είναι η διπλωματία και επισήμανε ότι κοινός στόχος είναι να μην αποκτήσει το Ιράν πυρηνικά όπλα.

    Ωστόσο, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι "η διπλωματία θα αποδίδει για όσο οι Ιρανοί δε θα διαιρέσουν την Ευρώπη και τις ΗΠΑ".

    Θέλει συμμάχους στα σχέδιά του

    Σε δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός σύμβουλος Ασφάλειας του Προέδρου Στέφεν Χάντλεϊ, άφησε να εννοηθεί ότι οι εκλογές στο Ιράκ είναι ένα μεγάλο χαρτί στην επιχειρηματολογία που θα αναπτύξει ο Μπους στις Βρυξέλλες, στην προσπάθεια του να πείσει ότι ο πόλεμος τελικά είχε θετικά αποτελέσματα.

    "Οι εκλογές στο Ιράκ είναι η μεγάλη ευκαιρία για να μετριάσουμε τις διαφορές μας λόγω του πολέμου" τόνισε.

    Αποκάλυψε μάλιστα, ότι ο Μπους στη συνάντηση κορυφής στο ΝΑΤΟ, θα ζητήσει από τη βορειοατλαντική συμμαχία να ανανεώσει το πρόγραμμα της για την εκπαίδευση των Ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.

    Σε ότι αφορά τη σύνοδο με την Ε.Ε.. ο Μπους θα επιμείνει στο πρόγραμμα πυρηνικών του Ιράν και την παρουσία της Συρίας στο Λίβανο.

    "ΗΠΑ και Ευρώπη πρέπει να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη Συρία" τόνισε ο Χάντλει.

    Σε ότι αφορά το Μεσανατολικό, θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους, να καταθέσουν και κείνοι τον οβολόν τους για τους Παλαιστινίους. (Οι ΗΠΑ πρόσφεραν στους Παλαιστινίους οικονομική βοήθεια ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων).

    Πού θα σταθούν οι Ευρωπαίοι

    Σειρά θεμάτων θα θίξουν στον Τζορτζ Μπους και οι Ευρωπαίοι.

    Ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ έχει καταστήσει σαφές ότι θα αναφερθεί στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ θα παρέμβει για το Μεσανατολικό, ενώ ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ θα εστιάσει την δική του παρέμβαση στο ζήτημα με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα .

    Νωρίτερα, πάντως ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Βρυξελλών, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δήλωσε ότι "ανυπομονεί" να υποδεχθεί στις Βρυξέλλες τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους.

    "Η Αμερική έχει ανάγκη την Ευρώπη και εκείνη την Αμερική. Συνεργαζόμενοι μπορεί να κατορθώσουμε να φθάσουμε σε έναν καλύτερο κόσμο" τόνισε.

    [03] Ιράκ

    Πέντε επιθέσεις στοίχισαν τη ζωή σε 27 άτομα Μπαράζ επιθέσεων κατά Σιιτών

    18/2/2005 10:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/2/2005 11:31:02 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters

    Την παραμονή της Ασουρά, της πιο ιερής γιορτής των Σιιτών, το Ιράκ συγκλονίστηκε από αλλεπάλληλα χτυπήματα κατά ιερών χώρων. Πέντε συνολικά επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν εναντίον σιιτικών στόχων στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 27 άτομα, κατά τη διάρκεια της πιο αιματηρής ημέρας από τις εκλογές της 30ης Ιανουαρίου. Στην πιο πρόσφατη επίθεση που έγινε με παγιδευμένο αυτοκίνητο, αργά το βράδυ της Παρασκευής, στην πόλη Ισκανταρίγια, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν σοβαρά άλλοι δέκα. Η φονικότερη επίθεση σημειώθηκε σε ένα κατάμεστο τζαμί στην περιοχή της Ντούρα, όπου 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένας καμικάζι ανατινάχθηκε μέσα στο συγκεντρωμένο πλήθος. Νωρίτερα, δύο επιθέσεις αυτοκτονίας που έγιναν κατά σιιτικών τεμενών, στη Βαγδάτη, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 17 άτομα. Σε επίθεση με όλμο κατά αστυνομικού τμήματος που βρισκόταν κοντά σε σιιτικό τέμενος, τρία άτομα σκοτώθηκαν, ενώ λίγες ώρες αργότερα, επίθεση αυτοκτονίας στοίχισε τη ζωή σε δύο αστυνομικούς και ένα μέλος της ιρακινής εθνοφρουράς. Την ευθύνη των επιθέσεων δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής καμία οργάνωση. Ωστόσο, ο Ιρακινός σύμβουλος Ασφάλειας, με δηλώσεις του στο CNN, εκτίμησε ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται ο Αλ Ζαρκάουι.

    [04] Κόσμος

    Πούτιν: "Συνεχίζουμε την πυρηνική συνεργασία με το Ιράν"

    18/2/2005 9:32:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC, ΑΠΕ

    Πεπεισμένος ότι το Ιράν δεν έχει την πρόθεση να δημιουργήσει πυρηνικά όπλα εμφανίστηκε την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά από συνομιλίες που είχε με τον κορυφαίο διαπραγματευτή του Ιράν για τα πυρηνικά όπλα, Χασάν Ροχανί. Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Τεχεράνη σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του πυρηνικού προγράμματος, και πρόσθεσε ότι έχει αποδεχτεί πρόσκληση προκειμένου να επισκεφθεί το Ιράν. Σημειώνεται ότι η Ρωσία βοηθάει το Ιράν στην κατασκευή ενός πυρηνικού αντιδραστήρα, στα νότια της χώρας. Το πρόγραμμα αυτό έχει δεχτεί σκληρή κριτική από τις ΗΠΑ, που κατηγορούν το Ιράν ότι προσβλέπει στην παραγωγή πυρηνικών όπλων, όμως η Μόσχα φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει παρά τις αμερικανικές αντιρρήσεις. Στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αναφέρθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος λέγοντας ότι η στρατιωτική επέμβαση δεν είναι η πρώτη επιλογή του.

    Μετά τις συνομιλίες, ο κ. Ροχανί εκτίμησε ότι η ρωσική βοήθεια θα αποδειχθεί σημαντική όσον αφορά την πορεία των συνομιλιών για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα με τη Γερμανία, τη Βρετανία και τη Γαλλία.

    Οι τρεις αυτές χώρες έχουν προσφερθεί να αντικαταστήσουν έναν πυρηνικό αντιδραστήρα βαρέως ύδατος, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή πυρηνικών όπλων, με έναν αντιδραστήρα ελαφρού ύδατος.

    Από την πλευρά του, το Ιράν υποστηρίζει ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα δεν έχει ως στόχο την κατασκευή πυρηνικών όπλων, αλλά έχει καθαρά ειρηνικούς και ενεργειακούς σκοπούς.

    Ωστόσο, οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι όταν ολοκληρωθεί ο αντιδραστήρας αυτός, θα δώσει τη δυνατότητα στο Ιράν να κατασκευάσουν πυρηνικά όπλα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην Ευρώπη ο Μπους

    [05] Μ. Ανατολή

    Εξέγερση ετοιμάζει η λιβανική αντιπολίτευση

    18/2/2005 8:35:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έκκληση για "εξέγερση για την ανεξαρτησία" της χώρας απηύθυνε την Παρασκευή η αντιπολίτευση του Λιβάνου και ζήτησε τη συγκρότηση μιας μεταβατικής κυβέρνησης που θα επιβλέψει την αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων της Συρίας από τη χώρα. Μετά τη Σύνοδο της ολομέλειας της, ένα από τα μέλη της, ο Σαμίρ Φράνγκιε, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η αντιπολίτευση καλεί τον κόσμο σε μία "δημοκρατική και ειρηνική εξέγερση για την ανεξαρτησία της χώρας" ως απάντηση στην "εγκληματική και τρομοκρατική πολιτική των Αρχών του Λιβάνου και της Συρίας". Σημειώνεται ότι η λιβανική αντιπολίτευση επιρρίπτει στην "αρχές του Λιβάνου και της Συρίας, ως καθεστώτα επιτροπείας", την ευθύνη για τη δολοφονία του Χαρίρι.

    [06] Νέο πανελλήνιο ρεκόρ από την Εφεντάκη

    18/2/2005 11:13:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το παγκόσμιο ρεκόρ στο επι κοντώ της Ρωσίδας Έλενα Ισινμπάγεβα και το Πανελλήνιο της Νάντιας Εφεντάκης στα 3.000μ. ήταν "όλα τα λεφτά" στο διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου του Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Η Εφεντάκη με χρόνο 8:53.95 κατέρριψε την προηγούμενη επίδοση 8:55.20 της Χρυσοστομίας Ιακώβου (4/2/98 Ερφουρτ, Γερμανίας) και τερμάτισε 5η, τη στιγμή που η Αιθιοπίνα Μέσερετ Ντεφάρ με χρόνο 8:33.05 έκοψε πρώτη το νήμα. Επίσης για τα "ελληνικά χρώματα" η Στέλλα Πιλάτου κατετάγη 6η στο μήκος με 6.28μ. Τέλος για μια ακόμη φορά η Ισινμπάγεβα, μέσα σε 6 μέρες, ξεπέρασε τον εαυτό της στο επί κοντώ, καθώς με άλμα στα 4.88μ η Ρωσίδα πρωταθλήτρια βελτίωσε για ένα εκατοστό το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε πετύχει η ίδια στις 12/2/05 στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας.

    [07] Ποδόσφαιρο

    Αμφίβολος ο Κωνσταντινίδης με Αιγάλεω

    18/2/2005 10:27:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μετ εμποδίων ξεκίνησε το έργο του στον Παναθηναϊκό, ο Ιταλός τεχνικός Αλμπέρτο Μαλεζάνι, καθώς στο τέλος της αποψινής προπόνησης τραυματίστηκε ο Παντελής Κωνσταντινίδης και αποχώρησε με διάστρεμμα ελαφριάς μορφής. Όλα έγιναν όταν ο Κωνσταντινίδης που προοριζόταν για τη βασική ενδεκάδα στο Κυριακάτικο αγώνα με το Αιγάλεω, τραυματίστηκε σε μία διεκδίκηση της μπάλας με τον Ολιζαντέμπε. Ο νέος τεχνικός του πρωταθλητή πάντως θα περιμένει μετά την αυριανή προπόνηση για να αποφασίσει οριστικά αν θα συμπεριλάβει τον άτυχο παίκτη στη λίστα που έχει μέχρι στιγμής με τους άλλους τραυματίες Γκούμα, Γκονζάλες. Αντιθετά στον αγώνα με το Αιγάλεω ο κ. Μαλεζάνι θα έχει στη διάθεσή του τους Αγγελο Μπασινά και Δημήτρη Παπαδόπουλο, που αποθεραπεύτηκαν πλήρως.

    [08] Βόλεϊ

    Δύσκολο έργο για τους υποψήφιους Ευρωπαίους

    18/2/2005 10:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, με την 17η αγωνιστική, η οποία θα διεξαχθεί σε δύο δόσεις. Όπως είναι φυσικό το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στα παιχνίδια των ομάδων που μονομαχούν για μια θέση στην τετράδα, που οδηγεί απ ευθείας στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός, μετά τον αποκλεισμό του από το Τσάμπιονς Λίγκ φιλοξενεί αύριο στην Γλυφάδα, στις 18:00 τη μαχητική ΑΕ Νίκαια, ενώ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στις 17:00 στη νέα του έδρα, το ΕΑΚ Νεάπολης την ακριτική ομάδα της Ορεστιάδας. Στο άλλο ματς της τετράδας την Κυριακή ο Πανελλήνιος αντιμετωπίζει στις 16:00 την σκληροτράχηλη ΕΑ Πατρών σε έναν αγώνα που θα μεταδοθεί απ ευθείας από την ΕΤ1. Στο Μετς, το Παγκράτι θα μονομαχήσει στις 19:00 με τον πανίσχυρο Ηρακλή, ο οποίος δεν έχει ξεχάσει το χαμένο βαθμό του α γύρου, ενώ ο Ολυμπιακός αναμένεται να έχει εύκολο έργο στη Ν. Σμύρνη, στις 18:00 με το νεοφώτιστο Μίλωνα. Τέλος στην Αλεξανδρούπολη ο νεοαποκτηθείς Βραζιλιάνος άσος Μπερνάρντο Ζίλσον θα κάνει στις 19:00 το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα απέναντι στο Ρέθυμνο.

    Νίκη-βάλσαμο αναζητά ο πρωταθλητής

    Στην πρώτη του εμφάνιση μετά το ευρωπαϊκό αντίο του Τσάμπιονς Λίγκ αλλά και εν μέσω των κλυδωνισμών που επέφερε η ήττα από τη γερμανική Φριντριχσχάφεν και η κλήση του Σμαραγδή σε απολογία, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στις 18:00 την ΑΕ Νίκαια, σε ένα σημαντικό αγώνα για την παραμονή του στην 4άδα.

    Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Λακασάς, που δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, θέλει να επιστρέψουν τα χαμόγελα στην ομάδα, μετά την τελευταία ήττα στην Α1 από τον ΠΑΟΚ.

    "Είχε άγιο" ο Αγκάμεζ Από την πλευρά της η ΑΕ Νίκαια, που "καρδιοχτύπησε" πρόσφατα με το αυτοκινητικό ατύχημα του Κολομβιανού άσου Λίμπερμαν Αγκάμεζ, ο οποίος υπέστη θλαστικά τραύματα στον αυχένα, θα κυνηγήσει τη νίκη, που θα τη φέρει στην πρώτη επτάδα και θα της δώσει το προνομιούχο εισιτήριο για το φαϊναλ 8 του προσεχούς Κυπέλλου Ελλάδας στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με τον προπονητή της Νίκαιας, Σωτήρη Δρίκο η συμμετοχή του Αγκάμεζ θα αποφασιστεί στο ζέσταμα πριν από τον αγώνα. Διαιτητές της συνάντησης που θα ξεκινήσει στις 18:00 θα είναι οι κ.κ. Ρουσάκης, Πανούτσος.

    "Ποδαρικό" με νίκη θέλει ο ΠΑΟΚ "Με το δεξί" θέλει να εγκαινιάσει τη νέα του έδρα, το ΕΑΚ Νεάπολης ο ΠΑΟΚ, που υποδέχεται στις 19:00 την Ορεστιάδα. Οι πάικτες του Γιώργου Χριστόπουλου με ανεβασμένο το ηθικό έπειτα από τη νίκη επί του πρωταθλητή Παναθηναϊκού, θα επιδιώξουν τη νίκη που θα τους διατηρήσει στο κυνήγι της 4άδας και θα την αφιερώσουν στον συμπαίκτη τους Λάμπη Μπαμπαλιούτα που σήμερα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Μετροπόλιταν όπου νοσηλευότανε επί 4 μέρες με θρομβοεμβολική νόσο. "Άρχοντες του αγώνα" της Νεάπολης θα είναι οι Μυρόθεος Σ.- Θεμελής.

    Κρύβει παγίδες το Μετς Στον πρώτο γύρο το Παγκράτι ήτανε η πρώτη ομάδα που κατάφερε να κόψει βαθμό από τον Ηρακλή και μάλιστα μέσα στο Κατσάνειο. Αύριο στο Μετς, οι "ροσονέρι" του Κώστα Αρσενιάδη θα παίξουν στις 19:00 χωρίς άγχος κόντρα στον πρωτοπόρο Γηραιό, με στόχο μία καλή εμφάνιση και ό,τι ήθελε προκύψει. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Αλέκου Λεώνη, έχοντας υπ όψιν της το "κάζο" του Παναθηναϊκού στο ίδιο γήπεδο, θα προσπαθήσει με σοβαρότητα από την αρχή να συνεχίσει το αήττητο σερί των επιτυχιών επί ελληνικού εδάφους. Τη συνάντηση του Μετς θα διευθύνουν οι κ.κ. Βαρθαλίτης, Γεροθόδωρος.

    Όλα τα βλέμματα στο Ζίλσον Με μεγάλη αγωνία αναμένουν οι φίλοι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης το ντεμπούτο του νεοαποκτηθέντα Βραζιλιάνου άσου, Μπερνάρντο Ζίλσον κόντρα στο Ρέθυμνο (19:00). Ο πρώην διεθνής της "σελεσάο" δοκιμάστηκε πριν από λίγες μέρες στο φιλικό με την Ορεστιάδα σε όλες τις θέσεις (ακραίος, κεντρικός, διαγώνιος) και έδειξε ότι διαθέτει καλό σερβίς και μπλοκ. Βέβαια ο Ζίλσον αγωνίστηκε στο φιλικό μετά από 2.5 ώρες βάρη κάτι που σημαίνει ότι στη συνέχεια θα αποδώσει καλύτερα.

    Από την άλλη πλευρά οι Κρητικοί "καίγονται" για βαθμούς και το αυριανό ματς είναι από αυτά που ο Ντράγκαν Μιχαϊλοβιτς, έχει στα πλάνα του για να μαζέψει κάποιους πολύτιμους πόντους που θα βοηθήσουν στη σωτηρία της ομάδας. Τον αγώνα θα διευθύνει το διαιτητικό δίδυμο των Ιορδανίδης-Δεληκωστίδη.

    Ευκαιρία για... ριλάξ Εύκολο έργο αναμένεται να έχει στο κλειστό του Μίλωνα (18:00, Καραμπέτσος, Νικολόπουλος), ο Ολυμπιακός απέναντι στη νεοφώτιστη ομάδα, που βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνη θέση. Ο Αργεντίνος τεχνικός των "ερυθρολεύκων" Κλαούντιο Κουέγιο αναμένεται να έχει την ευκαιρία στο εν λόγω ματς να δώσει κάποιες ανάσες σε ορισμένους βασικούς, εν όψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν.

    Δεν θα παίξουν τις κουμπάρες Η αυλαία της 17ης αγωνιστικής θα πέσει την Κυριακή στην Κυψέλη με ένα ιδιαίτερα αμφίρροπο αγώνα αυτόν ανάμεσα στο γηπεδούχο Πανελλήνιο και την ΕΑ Πατρών. Όποια ομάδα εκ των δύο πάρει τη νίκη θα κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης με την λήξη του πρωταθλήματος. Λόγω έδρας και μόνο οι "μπλε" του Γιάννη Λαϊου έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα για τη νίκη, καθώς στην αντίπερα όχθη η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη έχει αποδείξει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Πρόσωπα της συνάντησης ασφαλώς θα είναι οι δύο κουμπάροι, ο Γρηγόρης Ρουσσάκης του Πανελληνίου και ο διεθνής της Πάτρας Χρύσανθος Κυριαζής, οι οποίοι όμως την ώρα του αγώνα σίγουρα δεν θα "παίζουν τις κουμπάρες". Στον αγώνα που θα ξεκινήσει στις 16:00 και θα μεταδώσει απ ευθείας η ΕΤ1 θα "σφυρίξουν" οι κ.κ. Λέκκας, Γεωργουλέας

    Συνοπτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής: Μετς 7μμ: Παγκράτι - Ηρακλής (Βαρθαλίτης, Γεροθόδωρος), Αλεξανδρούπολης 7μμ: Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Ρέθυμνο (Ιορδανίδης, Δεληκωστίδης), Μίλωνα 6μμ: Μίλων - Ολυμπιακός (Καραμπέτσος, Νικολόπουλος), ΕΑΚ Νεάπολης 7μμ: ΠΑΟΚ - Ορεστιάδα (Μυρόθεος Σ., Θεμελής), Γλυφάδας 6μμ: Παναθηναϊκός - ΑΕ Νίκαια (Ρουσάκης, Πανούτσος), Κυριακή 20/2: Πανελληνίου 4μμ (ΕΤ-1): Πανελλήνιος - ΕΑ Πατρών Super Cargo (Λέκκας, Γεωργουλέας)

    [09] Βόλεϊ

    Αθηναϊκό ντέρμπι κορυφής στην Κυψέλη

    18/2/2005 9:06:00 μμ

    Συντάκτης:

    Λίγο πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Α1 Γυναικών ο Πανελλήνιος φιλοξενεί στις 17:00 στην Κυψέλη τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στο ντέρμπι που δικαιολογημένα κλέβει το ενδιαφέρον της 19ης αγωνιστικής Α1 Γυναικών. Στη Λάρισα (19:30) ο Φιλαθλητικός αναμένεται να έχει εύκολο έργο απέναντι στην ουραγό ΕΑΛ, ενώ έστω και δύσκολα ο Απολλώνιος Κερατσινίου προβλέπεται να φύγει νικητής από τη Δραπετσώνα (19:00) στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ενδιαφέρουσες συναντήσεις είναι ασφαλώς αυτές σε Κατσάνειο και Βριλήσσια, όπου ο Ηρακλής φιλοξενεί το μαχητικό Μαρκόπουλο (16:00), ενώ στην έδρα των βορείων προαστίων η νταμπλούχος τοπική ομάδα υποδέχεται (17:30) την επικίνδυνη πάντα εκτός έδρας Σίρις Σερρών. Τέλος ο Άρης αντιμετωπίζει στο Χαριλάου την ουραγό ομάδα του Βύρωνα (18:00).

    Τα... βάζει με την παράδοση

    Την αρνητική παράδοση που θέλει τον Παναθηναϊκό να φεύγει τα τρία τελευταία χρόνια ηττημένος από την Κυψέλη, καλείται να σπάσει αύριο η ομάδα του Δημήτρη Μπαχράμη, που αναμένεται να έχει για μια ακόμη φορά τη συμπαράσταση των φίλων της ομάδας. "Αν και πρόκειται για ένα ντέρμπι εκτός έδρας είμαι αισιόδοξη, ότι θα καταφέρουμε να φτάσουμε στη νίκη και να σπάσουμε την κακή παράδοση. Θα χρειαστεί όμως να είμαστε συγκεντρωμένες καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα και να εφαρμόσουμε στην πράξη τα όσα έχουμε κάνει στις προπονήσεις για το εν λόγω παιχνίδι" τόνισε στην ERTonline η διεθνής του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού, Ρούξι Ντουμιτρέσκου.

    Γνωρίζει την "αχίλλειο πτέρνα"

    Ο Πανελλήνιος, που ολοκλήρωσε σήμερα την προετοιμασία του για το ντέρμπι, δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και έχει μελετήσει καλά κάποιες "πράσινες" αδυναμίες τις οποίες θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί για να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και παράλληλα να κλείσει την ψαλίδα της διαφοράς. Στην προηγούμενη αγωνιστική η κεντρική των "μπλε" Κατερίνα Νικολαϊδου, αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής, αλλά για το συγκεκριμένο αγώνα αυτό που την ενδιαφέρει είναι η νίκη της ομάδας της. " Θα γίνει μεγάλη. Παίζουν οι δύο καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, όπως φαίνεται και από τη βαθμολογία, αφού κοντράρονται ο πρώτος με το δεύτερο. Θεωρώ ότι η ομάδα μου έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και ξέρουμε ποια είναι τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου μας. Εκεί θα προσπαθήσουμε να τον χτυπήσουμε" τόνισε στην ERTonline η αθλήτρια του συλλόγου των Ολυμπιονικών. Το αθηναϊκό ντέρμπι, που θα διεξαχθεί στις 17:00 στην "μπλε" έδρα θα διευθύνουν οι κ.κ. διαιτητές Βασιλειάδης- Βουδούρης.

    Όλα για τους βαθμούς Στη Δραπετσώνα ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στις 19:00 (Αποστολόπουλος, Βασιλάκης) τον Απολλώνιο Κερατσινίου και είναι σχεδόν βέβαιο, ότι η ομάδα του Ηρακλή Δωριάδη θα προσπαθήσει "με νύχια και με δόντια" να αποσπάσει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί για να διατηρήσει τις ελπίδες παραμονής στην κατηγορία.

    Μπορεί και χωρίς τη Σοφία Για την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου τα νέα σχετικά με την υγεία της διεθνούς Σοφίας Ιορδανίδου είναι ευχάριστα, αφού τελικά η άσος της ομάδας του Κερατσινίου πάσχει από μία τενοντίτιδα και περίπου σε ένα δεκαήμερο θα επιστρέψει κανονικά στις προπονήσεις της ομάδας. Έστω όμως και χωρίς την Ιορδανίδου, οι φιλοξενούμενες έχουνε αύριο τον πρώτο λόγο στη νίκη που θα τις διατηρήσει στην τετράδα.

    Εύκολο απόγευμα στον κάμπο Εύκολο έργο αναμένεται να έχει στον Θεσσαλικό κάμπο ο Φιλαθλητικός, που αντιμετωπίζει στις 19:30 στο κλειστό της Νεάπολης την ουραγό ΕΑ Λάρισας. Οι γηπεδούχες, που ήδη θα πρέπει να κάνουνε σχέδια για την επόμενη χρονιά στην Α2 γυναικών, δεν περιμένουνε κάποιο βαθμό στο συγκεκριμένο αγώνα σε αντίθεση με την ομάδα του Γιώργου Γιάτση, που δεν επιτρέπει ούτε για αστείο, το παραμικρό στραβοπάτημα στη Νεάπολη. "Άρχοντες του αγώνα" της Λάρισας θα είναι το διαιτητικό δίδυμο των Ευθυμίου- Σουλούκου

    "Ο θάνατός σου η ζωή μου" Ντέρμπι ουραγών διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Άρης φιλοξενεί στο Χαριλάου στις 18:00 (Αντωνούλης, Μπέλλος) τον ΑΕΒΑΣ. Και για τις δύο ομάδες που προσπαθούν να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, το παιχνίδι αυτό θυμίζει ο "θάνατός σου η ζωή μου", με τον Άρη όμως να προβάλλει ως φαβορί για τη νίκη λόγω έδρας.

    Αντιμέτωποι με το "ρόπαλο" του Γηραιού Αμφίρροπος αναμένεται στο Κατσάνειο (16:00, Μιχελινάκης, Κωνσταντινίδης) και ο αγώνας του Ηρακλή με το Μαρκόπουλο, καθώς η νεοφώτιστη ομάδα της Θεσσαλονίκης με την απόκτηση της Κολομβιανής, Μαντλάιν Μοντάνο Σαϊσέντο έχει δείξει ένα πολύ βελτιωμένο πρόσωπο. Από την άλλη η τεχνικός του Μαρκόπουλου που αντιμετωπίζει ένα προβληματάκι με την Πολωνή κεντρική Μπάρμπαρα Μουράφσκα, είναι προετοιμασμένη για ένα ντέρμπι στο οποίο θα χρειαστεί καθαρό μυαλό για τη νίκη. *Με την ποινή της έγγραφης επίπληξης τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή, Κωνσταντίνο Κατσιμίχα, η γυναικεία ομάδα του Ηρακλή, που είχε κληθεί σε απολογία γιατί φίλαθλοί της στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, εξύβρισαν τον β διαιτητή, κ. Ε. Γεωργιάδη, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του παιχνιδιού για τρία λεπτά.

    Επικίνδυνη αποστολή εντός έδρας Σε κάποιες άλλες εποχές ένα παιχνίδι των Βριλησσίων με τη νεοφώτιστη ομάδα της Σίρις Σερρών δεν θα προβλημάτιζε καθόλου την νταμπλούχο ομάδα των βορείων προαστίων και μάλιστα εντός έδρας. Μετά όμως από τη φετινή πορεία του ΦΟΒ, που σήμερα βρίσκεται στην 6η θέση μόλις με ένα βαθμό περισσότερο από την 7η αντίπαλό της, το παιχνίδι προβλέπεται εξαιρετικά αμφίρροπο, αφού η ομάδα των Σερρών, ούσα ελεύθερη πλέον στο παιχνίδι της αρέσκεται στο να "κόβει" βαθμούς από τα θεωρητικά φαβορί. Ρέφερι της συνάντησης που θα ξεκινήσει στις 17:30 οι κ.κ. Μουλά Λ., Καπάνταης.

    Το πλήρες πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής Πανελληνίου 5μμ: Πανελλήνιος - Παναθηναϊκός (Βασιλειάδης, Βουδούρης), Δραπετσώνας 7μμ: Ολυμπιακός - Απολλώνιος Κερατσινίου (Αποστολόπουλος, Βασιλάκης), Νεάπολης 7.30μμ: ΕΑ Λάρισας - Φιλαθλητικός (Ευθυμίου, Σουλούκος), Χαριλάου 6μμ: Άρης - ΑΕ Βύρωνα (Αντωνούλης, Μπέλλος), Βριλησσίων 5.30μμ: Βριλήσσια - Σίρις Σερρών (Μουλά Λ., Καπάνταης), Κατσάνειο 4μμ: Ηρακλής - Μαρκόπουλο (Μιχελινάκης, Κωνσταντινίδης)

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)

    [10] Βροχή τα μετάλλια στους "δυνατούς"

    18/2/2005 9:43:00 μμ

    Συντάκτης:

    Κάθε αισιόδοξη προσδοκία ξεπέρασαν τα "ελληνικά χρώματα" στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ευρωπαϊκής Ενωσης που φιλοξενείται στην πόλη Καέν της Γαλλίας. Οι διεθνείς στην πρεμιέρα των αγώνων κατέκτησαν συνολικά 12 μετάλλια εκ των οποίων τα εννέα είναι χρυσά και τρία χάλκινα και μετά το "αντίο" πολλών Ολυμπιονικών μας στους Αγώνες της Αθήνας, άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του αθλήματος των "δυνατών" στη χώρα μας. Στα "χρυσά" ντύθηκαν η Χριστίνα Φιλανδριανού (48κ) στο αρασέ με 52,5 κιλά, στο ζετέ με 70 κιλά και στο σύνολο με 122,5 κιλά, ο Θεοχάρης Χατζίδης (56κ) στο αρασέ με 100 κιλά, στο ζετέ 125 κιλά και στο σύνολο με 225 κιλά και ο Χάρης Μουζενίδης (62κ) στο αρασέ με 110 κιλά, στο ζετέ με 132,5 κιλά και 242,5 κιλά στο σύνολο. Στο τρίτο σκαλοπάτοι του βάθρου ανέβηκε η Μαρία Παναγιωτίδου (63κ) με 75κ στο αρασέ κιλά, 87,5 κιλά στο ζετέ και 170 κιλά στο σύνολο.

    Ικανοποιημένος ο Ταμουτζίδης

    Εκτός όμως από τους παραπάνω αθλητές και αθλήτριες που κατάφεραν με το καλημέρα της γαλλικής διοργάνωσης να μπούνε στα μετάλλια, στη μάχη του ευρωπαϊκού πρωτάθληματος Ευρωπαϊκής Ενωσης, ρίχθηκαν απόψε κι άλλοι διεθνείς που ικανοποίησαν με τις επιδόσεις τους τον αρχηγό αποστολής και μέλος της ΕΟΑΒ, Αντώνη Ταμουτζίδη. Η Μαρία Ντόβα στην κατηγορία των 63 κιλών κατέκτησε την τέταρτη θέση με 167,5 κιλά στο σύνολο (80-87,5), ο Λευτέρης Δεμελίδης στην κατηγορία των 77 κιλών κατέκτησε την 6η θέση με 280 κιλά (125-155) και ο Παύλος Αβραμίδης πήρε την 8η θέση με 270 κιλά (120-150).

    [11] Παράξενα

    Μουσικό ...προφυλακτικό

    18/2/2005 6:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένας Ουκρανός εφευρέτης βρήκε έναν εντελώς πρωτότυπο τρόπο για να επενδύσει μουσικά τη σεξουαλική πράξη. Ξεχάστε τα hi fi ηχοσύνολα, το ρόλο του dj αναλαμβάνει το πλέον διαδεδομένο μέσο αντισύλληψης: το προφυλακτικό. Την είδηση δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα "The Sun" αναφέροντας ως εμπνευστή της ιδέας τον δρ. Grigoriy Chausovskiy. Ο εν λόγω κύριος λέει πως δημιούργησε ένα ασφαλές προφυλακτικό που παίζει γνωστές μελωδίες, οι οποίες δυναμώνουν ακολουθώντας το ρυθμό και την ένταση της πράξης. Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ διότι διαθέτει και playlist, ώστε τα τραγούδια να εναλλάσσονται ανάλογα με τη στάση που θα προτιμήσουν οι εραστές.

    Πως γίνεται όλο αυτό; Το μυστικό βρίσκεται σε μια σειρά μικροσκοπικών αισθητήρων πάνω στο προφυλακτικό, που συνδέονται με μια μικρή ηλεκτρονική συσκευή η οποία παράγει τον ήχο. "Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για ηλεκτροπληξία" διαβεβαιώνει ο κ. Chausovskiy. Σίγουρα όμως ελλοχεύει ο κίνδυνος να μη μπορεί να ολοκληρωθεί η ευτυχής συνεύρεση ...από τα γέλια.

    Ο κ. Chausovskiy πάντως δεν ανησυχεί. Όπως εξομολογήθηκε στην εφημερίδα έχει ήδη έρθει σε επαφή με κάποιον μεγάλο κατασκευαστή και ετοιμάζεται για εξαγωγές στη Βρετανία. Το μελωδικό προφυλακτικό, που θα διατηρεί στο ακέραιο τις αντισυλληπτικές του δυνατότητες, εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 20% ακριβότερο από τα συμβατικά. Ο Ουκρανός δημιουργός του όμως πιστεύει ότι δε θα είναι λίγοι εκείνοι που θα είναι πρόθυμοι να δώσουν κάτι παραπάνω για λίγη έξτρα συγκίνηση...

    [12] Κοινωνία

    Νεκρός ένας 35χρονος Τραγικό δυστύχημα στο σταθμό Λαρίσης

    18/2/2005 11:34:00 μμ

    Τραγικό θάνατο βρήκε 35χρονος, το βράδυ της Παρασκευής, όταν τον παρέσυρε τρένο, στην περιοχή κοντά στο σταθμό Λαρίσης. Την υπόθεση διερευνούν οι αστυνομικές Αρχές. Μεταξύ άλλων εξετάζεται και το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας καθώς στο σημείο του δυστυχήματος το τρένο κινούνταν με μικρή ταχύτητα, λόγω του ότι η περιοχή είναι κατοικημένη.

    [13] Κοινωνία

    Βολές κατά αντιπολίτευσης Εικόνες εγκατάλειψης

    18/2/2005 9:09:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Απαράδεκτες εικόνες αντίκρισε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας στο νοσοκομείο του Άργους, ειδικά στα χειρουργεία που ήταν κλειστά, λόγω γραφειοκρατίας. Ο κ. Κακλαμάνης έδωσε τελεσίγραφο έως το τέλος Μαρτίου να διορθωθεί η κατάσταση, διαμηνύοντας ότι μετά θα λάβει μέτρα. Ο υπουργός επισκέφθηκε και το νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου και ανακοίνωσε την ανακαίνιση και επέκτασή του, έργο για το οποίο έχουν εγκριθεί 4,2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο κ. Κακλαμάνης επεσήμανε πως οι προσλήψεις νοσηλευτών εκτός ΑΣΕΠ δεν έχουν προχωρήσει ακόμα, επειδή δεν τις στηρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και υπάρχουν νοσηλευτές που περιμένουν έως και τρία χρόνια για να πάνε στις θέσεις που έχουν διοριστεί.

    "Να επιλυθούν τα προβλήματα"

    Καζάνια που στάζουν στα λεβητοστάσια, εγκαταστάσεις μαγειρείων απαρχαιωμένες και νέα χειρουργεία που δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης ενός πιστοποιητικού. Αυτή την εικόνα αντίκρισε ο υπουργός Υγείας στο νοσοκομείο του Άργους, ενώ, η κατάσταση των χειρουργείων ήταν αυτή που εξόργισε τον υπουργό.

    "Εγώ δεν κάνω παρελθοντολογία ούτε πολιτικά μνημόσυνα, θέλω να επιλύονται τα προβλήματα, αυτό θέλει ο κοσμάκης, τέλος Μαρτίου τα χειρουργεία πρέπει να λειτουργήσουν", δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης

    Ο υπουργός, που συνοδευόταν από τη βουλευτή Αργολίδας Έλσα Παπαδημητρίου, ενημερώθηκε για τα προβλήματα των εγκαταστάσεων που μετρούν πάνω από 25 χρόνια.

    [14] Ποδόσφαιρο

    Ηρακλής: Μείον τέσσερις με ΑΕΚ

    18/2/2005 9:03:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τρεις τραυματισμοί και μία τιμωρία, συμπληρώνουν το κουαρτέτο των απωλειών για τον ΗΡΑ. Ο Σάββας Κωφίδης θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Μουράτι, Μπακιρτζίογλου και Περπερίδη οι οποίοι δεν ξεπέρασαν το πρόβλημα τραυματισμού τους, ενώ ο ο Λαγός είναι τιμωρημένος. Πάντως ο τεχνικός των "κυανόλευκων" δεν προτίθεται να κάνει αλλαγές στο σχήμα της ομάδας, την οποία και θα κατεβάσει στο ΟΑΚΑ με επιθετικές τάσεις. Πιθανή εντεκάδα για τον αυριανό Ηρακλή μοιάζει να είναι η εξής: Αμπάρης, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Σεγκιρί, Σνάουτσνερ, Πουρσανίδης, Ιωάννου, Επαλέ, Δρούγας, Π.Καπετάνος, Φορτούζι ή Παπαποστόλου. Την αποστολή συμπληρώνουν ο Κελπέκης, ο Παπαζούδης, ο Κεϊτά, ο Διαμαντίδης, ο Στεφανής και ο Κ.Καπετάνος.

    Παραιτήσεων συνέχεια

    Ο Αλέξης Αδαμίδης και ο Γρηγόρης Φανάρας υπέβαλαν σήμερα τις παραιτήσεις τους από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ηρακλής. Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε ώστε να μπορέσει ο ΓΣ Ηρακλής να καταθέσει τη Δευτέρα αίτηση για να οδηγηθεί η ομάδα στο Πρωτοδικείο. Εκτός κι αν ο Γιώργος Σπανουδάκης, ο οποίος είναι ο μεγαλομέτοχος καταθέσει πρόταση στην αυριανή γενική συνέλευση και αποφασίσει να σχηματίσει διοίκηση που δεν προβλέπεται να συμβεί.

    Αύριο θα γίνει η γενική συνέλευση του Ηρακλή. Ένα από τα θέματα είναι και η έγκριση του ισολογισμού που θα δώσει και απαλλαγή στη διοίκηση του Σπανουδάκη.

    [15] Ποδόσφαιρο

    ΠΑΟΚ: Αφρικάνικες απώλειες

    18/2/2005 8:46:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ντεμπούτο στη θέση του τεχνικού της ομάδας θα κάνει ο Νίκος Καραγεωργίου και άρχισε από σήμερα τους προβληματισμούς. Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στην Τούμπα με τους "γαλάζιους" του Λεμονή και εκεί υπάρχει μεγάλη περίπτωση να μην αγωνιστούν ο Αρμάντο Φουτσίνι και Ιφεάνι Ουντέζε. Ο πρώτος ταλαιπωρείται από φλεγμονή και μάλλον πρέπει να θεωρείται απών, ενώ για τον δεύτερο υπάρχει μία πιθανότητα μικρή για να παίξει.

    Μέχρι τελευταία στιγμή

    Η περίπτωση του Φουτσίνι φαίνεται "χαμένη" καθώς δεν υποχώρησε καθόλου το χτύπημα του και δεν θα μπορέσει είναι έτοιμος.

    Από την άλλη ο Ουντέζε, δεν προπονήθηκε ούτε σήμερα και οι πιθανότητες είναι ελάχιστες. Πάντως με δεδομένο πως ο αγώνας είναι την Κυριακή και υπάρχει προπόνηση αύριο, Σάββατο, ο Καραγεωργίου θα τον περιμένει να δει αν θα πάρει μέρος και μετά θα κρίνει. Στην διάθεση της ομάδας τους είναι οι Καρυπίδης, Σπάσιτς και Ανδράλας. Για το σχήμα, την τακτική και την μορφή που θα έχει ο ΠΑΟΚ, ο νέος τεχνικός, δεν έχει ακόμα άποψη και μετά την τελευταία προπόνηση θα αποφασίσει για τους 18 που θα αποσυρθούν σε ξενοδοχείο μεθαύριο το πρωί.

    Σήμερα το απόγευμα έγινε από την Αγία Μαρίνα της Τούμπας, η κηδεία του Κώστα Γραμματόπουλου που σε ηλικία 69 ετών άφησε την τελευταία του πνοή μετά από ασθένεια που τον ταλαιπώρησε τους τελευταίους μήνες.

    Στην νεκρώσιμη ακολουθία το παρόν τους έδωσαν δεκάδες στελέχη της οικογένειας του ΠΑΟΚ, παλιοί συνεργάτες και φίλοι του, παράγοντες και βετεράνοι ποδοσφαιριστές, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου. Μεταξύ των παρόντων ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, οι τέως πρόεδροι του ΠΑΟΚ Απ. Αλεξόπουλος, Θωμάς Βουλινός, Γιώργος Καλύβας, οι διοικητικοί παράγοντες της ΠΑΕ κ. Ζελομοσίδης, Κασιμάτης, Παντελιάδης και ο εκπρόσωπος της Σάκης Λάϊος, οι τέως παράγοντες της ομάδας κ. Θαν. Δεδέογλου, Κ. Εγγλέζος, Δημ. Νικηφόρου, Μιχ. Ανδρεάδης, Ανδρέας Βιολιτζής, Λάζ. Κασάμπαλης, Στ. Κατέρογλου, Νότης Τσίντογλου, πολλοί βετεράνοι ποδοσφαιριστές της ομάδας, όπως οι φίλοι του Σαράφης, Ορφανός, Γκιτσιούδης, Ιωσηφίδης και πολύς κόσμος. Η σωρός του Κώστα Γραμματόπουλο ενταφιάστηκε στα κοιμητήρια της Μαλακοπής στην Τούμπα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 18 February 2005 - 21:56:07 UTC