Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναγερμός στον Έβρο
  • [02] Έτοιμος να παραδοθεί ο Βαβύλης;
  • [03] Στο Χόλιγουντ ο Αβραμόπουλος
  • [04] Στηρίζει την Κύπρο η Ρωσία
  • [05] Σε θέση-κλειδί ο Νεγκροπόντε
  • [06] Ελεύθερος Λιβανέζος όμηρος
  • [07] Ολυμπιακά τεστ από τον Καμπάνια
  • [08] Στήριξη διεθνών στην ΕΠΟ για τα πριμ
  • [09] Ο αθλητισμός στο Μαξίμου
  • [10] Μπάρτον: "Ίσος προς ίσο τον ΠΑΟ"
  • [11] Μπατίστ: "Θα φέρω το Κύπελλο στο ΟΑΚΑ"
  • [12] Άρης: Χάνει τον Εκουέμε
  • [13] Στη Γαλλία η Άρση Βαρών

    [01] Κοινωνία

    Σε πλήρη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός Συναγερμός στον Έβρο

    17/2/2005 9:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/2/2005 11:46:57 μμ)

    Συντάκτης:

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί ο νομός Έβρου, καθώς η στάθμη του νερού στο ποτάμι έφτασε το απόγευμα της Πέμπτης, τα 6 μέτρα και 15 εκατοστά, με όριο επικινδυνότητας στα 5,70 μέτρα. Ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, συζήτησε με το Βούλγαρο ομόλογό του, τον έλεγχο στη γειτονική χώρα της διοχετευόμενης ποσότητας ύδατος από τον ποταμό Άρδα στον Έβρο. Συνεργεία του νομού προχώρησαν στην θραύση αναχωμάτων στις θέσεις Λάβαρα, Αμόριο και Πύθειο, καθώς έγινε ελεγχόμενη παροχέτευση του νερού σε μία περιοχή 15.000 στρεμμάτων. Επί τόπου βρίσκονται μηχανήματα άντλησης, φορτωτές και απεστάλησαν 10.000 τσουβάλια για αναχώματα. Στον Έβρο μεταβαίνει και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Φούρλας, ο οποίος κάλεσε όσους εργάζονται στις παραποτάμιες περιοχές να απομακρύνουν τα μηχανήματα και τα ζώα τους.

    Λήψη μέτρων

    Έκτακτα μέτρα λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης στον ποταμό Έβρο, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Ορεστιάδα, μεταξύ του γ.γ. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Μιχάλη Αγγελόπουλου, των νομαρχών Έβρου και Ανδριανούπολης Νίκου Ζαμπουνίδη και Νουσρέτ Μίρογλου, δημάρχων των περιοχών του ποταμού και υπηρεσιακών παραγόντων.

    Η τουρκική πλευρά να έχει πλήρη εικόνα των ποσοτήτων ύδατος που υφίστανται στην περιοχή του Έβρου, καθώς πρόκειται να φτάσουν τις επόμενες ώρες στην περιοχή της Ανδριανούπολης. Ακόμη, πραγματοποιήθηκε έλεγχος των περιοχών του φράγματος Κυπρίνου και των Καστανιών.

    Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

    Από τουρκικής πλευράς: Η δημιουργία ζώνης τεχνητής κατάκλισης των υδάτων εντός του τουρκικού εδάφους και στο ύψος των χωριών Πύθιο, Πετράδες, Ψαθάδες, Μάνδρα και Κορνοφωλιά. Από ελληνικής πλευράς: Παρέμβαση δεύτερης τεχνητής κατάκλισης των υδάτων - σε συνέχεια της πραγματοποιηθείσης ήδη από τις πρώτες πρωϊνές ώρες στην περιοχή Πυθίου - περί τις 07:30 μ.μ., αυτή τη φορά, στις περιοχές των οικισμών Λαβάρων και Αμορίου, οι κάτοικοι των οποίων εγκαίρως ειδοποιήθηκαν και ενημερώθηκαν σχετικώς, από τον Δήμαρχο Ορφέως κ. Βαγγέλη Πουλιλιό.

    Ο γ.γ. της Περιφέρειας Μιχάλης Αγγελόπουλος δήλωσε ότι "προέχει η ασφάλεια των κατοίκων και το όλο σχέδιο διασφαλίζει το σκοπό αυτό".

    "Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και όσο περνούν οι ώρες το ενδεχόμενο της μεγάλης πλημμύρας ενισχύεται", τόνισε ο νομάρχης Νίκος Ζαμπουνίδης.

    Στα βόρεια του νομού πλημμύρησαν 20.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στο οδικό δίκτυο.

    [02] Κοινωνία

    Στα ίχνη του ανθρώπου φάντασμα Έτοιμος να παραδοθεί ο Βαβύλης;

    17/2/2005 9:39:00 μμ

    Συντάκτης:

    Να παραδοθεί στην Αστυνομία, προτίθεται ο Απόστολος Βαβύλης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ, "Τα χρώματα της Ίριδας", ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Βαβύλης θα συλληφθεί και εγγυήθηκε την ασφάλεια του σε περίπτωση που αποφασίσει να παραδοθεί. Την ίδια ώρα πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βαβύλης φέρεται να έχει στείλει επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας εγγυήσεις για μία δίκαιη δίκη.

    [03] Πολιτική

    Για συμμαχίες με την έβδομη τέχνη Στο Χόλιγουντ ο Αβραμόπουλος

    17/2/2005 8:51:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το Χόλιγουντ, την καρδιά της αμερικανικής βιομηχανίας θεάματος, επισκέπτεται τις πρώτες μέρες του Μαρτίου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, έχοντας στις αποσκευές του ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προσέλκυσης Αμερικανών παραγωγών. Στόχος η ανάδειξη του τουρισμού, μέσω ταινιών που θα γυριστούν στη χώρα μας και θα ταξιδεύσουν την εικόνα της Ελλάδας σε όλα τα σημεία της Γης. Η συνταγή είναι επιτυχημένη, αν κρίνει κανείς από την κατακόρυφη αύξηση των ξένων τουριστών στην Κεφαλονιά , μετά την προβολή της ταινίας " Το μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι".

    Η 7η Τέχνη στις υπηρεσίες του τουρισμού

    Άνοιγμα στην παγκόσμια αγορά επιδιώκει η ηγεσία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

    Έτσι μετά το ταξίδι του Δημήτρη Αβραμόπουλου στα Αραβικά Εμιράτα, όπου θα ανοίξουν οι πρώτες ελληνικές αντιπροσωπείες, σειρά έχουν η επίσκεψη σε Νέα Υόρκη και το Λος Αντζελες, με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού μας.

    Στο Λος Αντζελες και συγκεκριμένα στο Χόλιγουντ, θα παρουσιαστούν σε μεγάλες κινηματογραφικές εταιρείες οι δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα για την παραγωγή ταινιών.

    Η προβολή της χώρας μέσω της έβδομης τέχνης είναι δεδομένη και υπόσχεται αύξηση της προσέλευσης των τουριστών και ανάδειξη της Ελλάδας ως προορισμού.

    Κινήσεις στρατηγικής

    Τα ταξίδια αυτά, είναι μία από τις κινήσεις στρατηγικής του αρμόδιου υπουργείου για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος.

    Ο υπουργός εμφανίζεται αισιόδοξος για την άνοδο του ελληνικού τουρισμού και όπως αναφέρει για πρώτη φορά φέτος η διαφημιστική εκστρατεία για το 2005 ξεκίνησε έγκαιρα πέρυσι τον Δεκέμβριο και ολοκληρώνεται στα τέλη Μαϊου.

    Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε, το πολυπόθητο αίτημα για τη δημιουργία γραφείου συνεδριακού τουρισμού, γίνεται σε λίγο καιρό πραγματικότητα ενώ δίνεται ιδιαίτερα βαρύτητα στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού.

    Εντός των προσεχών ημερών ολοκληρώνεται και κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον ιαματικό τουρισμό, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα ολοκληρώνεται ο νέος οργανισμός για τον αγροτουρισμό.

    Επιπλέον δημιουργείται στον ΕΟΤ γενική διεύθυνση μάρκετινγκ.

    Παράλληλα, στο κτήριο της Ένωσης Συντακτών Ξένου Τύπου θα δημιουργηθεί βιβλιοθήκη και κέντρο ξενόγλωσσου τουριστικού πολιτιστικού ρεπορτάζ το οποίο θα χρηματοδοτήσει το υπουργείο με 43.000 Ευρώ.

    Στο τελευταίο στάδιο βρίσκεται και το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα ταξιδιωτικά γραφεία .

    [04] Κόσμος

    Δηλώνει έτοιμη να συμβάλει για την επίλυση Στηρίζει την Κύπρο η Ρωσία

    17/2/2005 10:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την ετοιμότητα της Ρωσίας να συμβάλει ενεργά στην επίλυση του Κυπριακού, υπογράμμισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια του νέου Πρεσβευτή της Δημοκρατίας στη Μόσχα Λεωνίδα Παντελίδη. "Είμαστε έτοιμοι και στο μέλλον να συμβάλουμε ενεργά στην επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών" τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος υπογραμμίζοντας ότι με την Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχουν μακροχρόνιες παραδόσεις φιλίας. Νωρίτερα σήμερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει εκτίμηση για το πότε θα ξεκινήσει μία νέα πρωτοβουλία για το Κυπριακό. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πρόσθεσε, θα πρέπει να έχουν καθοριστεί οι όροι και το πλαίσιο της συζήτησης.

    [05] Κόσμος

    Υπεύθυνος των Εθνικών Υπ. Πληροφοριών των ΗΠΑ Σε θέση-κλειδί ο Νεγκροπόντε

    17/2/2005 7:42:00 μμ

    Τη θέση του διευθυντή των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών καταλαμβάνει ο Τζον Νεγκροπόντε, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζωρτζ Μπους. Πρόκειται για μια νέα θέση, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. "Ο διορισμός του Τζον έρχεται σε μια ιστορική στιγμή για τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας μας. Στον πόλεμο κατά των τρομοκρατών που βάζουν στο στόχαστρο αθώους πολίτες και προσπαθούν πάντα να αποκτήσουν όπλα μαζικής καταστροφής, οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι η πρώτη γραμμή της άμυνάς μας", δήλωσε ο Μπους.

    Οι αρμοδιότητές του

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε, ότι ο Νεγκροπόντε θα "ηγείται μιας ενωμένης κοινότητας", ενώ και ο διευθυντής της CIA θα του δίνει αναφορά.

    Συγκεκριμένα θα επιβλέπει 15 αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και θα ενημερώνει καθημερινά τον Τζωρτζ Μπους.

    Σημειώνουμε, ότι ο Νεγκροπόντε είχε διατελέσει πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ιράκ για λιγότερο από ένα χρόνο. Τώρα, ο διορισμός του μένει να επικυρωθεί από τη Γερουσία.

    [06] Ιράκ

    "Οι απαγωγείς μου φέρθηκαν καλά" Ελεύθερος Λιβανέζος όμηρος

    17/2/2005 11:10:00 μμ

    Ελεύθερος αφέθηκε ο Λιβανέζος όμηρος Γκαζί Χαϊντάρ, ο οποίος απήχθη από ένοπλους Ιρακινούς, στις 29 Δεκεμβρίου. Ο 40χρονος επιχειρηματίας, που έδειχνε κουρασμένος δήλωσε ότι οι απαγωγείς "του φέρθηκαν καλά". Στις 29 Δεκεμβρίου ένοπλοι εισέβαλαν σε μια βίλα στην εμπορική περιοχή Αλ Μανσούρ της Βαγδάτης και απήγαγαν δύο επιχειρηματίες, τον Γκαζί και τον Χάσαν Χαϊντάρ. Τουλάχιστον 30 Λιβανέζοι που εργάζονται σε ιδιωτικές εταιρίες στο Ιράκ είχαν πέσει θύματα απαγωγής, ενώ στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι.

    [07] Ολυμπιακά τεστ από τον Καμπάνια

    17/2/2005 8:38:00 μμ

    Συντάκτης:

    Είκοσι δύο νεαρούς αλλά ιδιαίτερα ταλαντούχους αθλητές κάλεσε στο καμπ προετοιμασίας, το οποίο θα διεξαχθεί από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη στο Ζάππειο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών, Σάντρο Καμπάνια. Στόχος για τον Ιταλό προπονητή είναι μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι νεαροί παίκτες να αποκτήσουν εμπειρίες αλλά και να καταλάβουν τη φιλοσοφία στην οποία κινείται ένας παίκτης στην Ανδρών. Όπως τόνισε ο Ιταλός προπονητής, αυτά τα καμπ θα συνεχιστούν και με άλλους παίκτες, αφού ως απώτερο σκοπό έχουν, μέσα από ειδικά τεστ να αναδείξουν εκείνους τους αθλητές που θα συγκροτήσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων.

    Τα ονόματα:

    Οι 22 πολίστες είναι οι: Σπαντιδέας, Φαναριώτογλου (Γλυφάδα), Χρονόπουλος, Φλέγκας, Εμμανουηλίδης Γ. (Πανιώνιος), Στακιάς, Ρίμικης, Φουντούλης Γ., Φουντούλης Ι., Μιμίδης, Ντούλος (Χίος), Γαβριελάτος, Μιτελούδης, Κατσαούνης (Βουλιαγμένη), Κολόμβος (Πάτρα), Μοιράλης (Ποσειδώνας Ιλισίων), Μυλωνάκης, Χατζηκυριακάκης (Εθνικός), Χατζηγούλας (ΝΟΒΑ), Κωνσταντόπουλος (Νηρέας Χαλανδρίου), Δικαίος (Π. Φάληρο) και Μουρίκης (Τρίτωνας Αμαρουσίου).

    Ο Ιταλός τεχνικός αναφέρθηκε και στην ανάδειξη του νέου αρχηγού του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, δηλώνοντας ότι η τελική ανακοίνωση του ονόματος θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν το ταξίδι της Εθνικής μας ομάδας στη Γερμανία, όπου θα λάβει μέρος σε διεθνές τουρνουά προετοιμασίας που θα γίνει στην πόλη Χααμ.

    [08] Ποδόσφαιρο

    Στήριξη διεθνών στην ΕΠΟ για τα πριμ

    17/2/2005 8:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το θέμα για την καθυστέρηση των χρημάτων από την ΕΠΟ για την κατάκτηση του EURO, βγήκε και πάλι στην επιφάνεια σήμερα από τον Τύπο. Όμως ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, εκ μέρους όλων των διεθνών, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Όπως είπε ο παίκτης της Μπολόνια, δεν υπάρχει κανένα θέμα και η παράταση που υπάρχει έχει γίνει μετά από συνεννόηση με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τους παίκτες και τα λεφτά θα κατατεθούν κανονικά.

    "Δεν υπάρχει θέμα"

    Ο Θοδωρής Ζαγοράκης τόνισε «η μη καταβολή τμήματος του πριμ για το Euro, ζήτημα -ούτως ή άλλως- προσωπικό μας με την Ομοσπονδία, ήταν κάτι που γνωρίζαμε» και επεσήμανε πως «εδώ και λίγες ημέρες είχαμε έλθει σε συνεννόηση με τη διοίκηση της ΕΠΟ, που μας είχε ζητήσει μια μικρή παράταση για την εξόφληση του συγκεκριμένου ποσού και την οποία αποδεχτήκαμε όλοι. Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένα θέμα και δεν θα πρέπει να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις».

    Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο αρχηγός είπε πως οι σχέσεις διεθνών με την ΕΠΟ είναι πολύ καλές και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα «γιατί η Ομοσπονδία είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της προς εμάς και ουδέποτε θέσαμε υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία της. Εμείς θα συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε μέχρι τώρα και δεν μπορεί τίποτα να χαλάσει το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα».

    [09] Ο αθλητισμός στο Μαξίμου

    17/2/2005 8:01:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η βία στα γήπεδα, η οικονομική εξυγίανση των ΠΑΕ και η μεταολυμπιακή πορεία του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ενέργειες που γίνονται τόσο για την καταπολέμηση της βίας, όσο και για την οικονομική εξυγίανση στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ενώ έστειλε το μήνυμα, ότι "θα εφαρμόζεται αυστηρά ο νόμος".

    Προκαταβολές για τις Ομοσπονδίες

    Οπως τονίστηκε επίσης βασικός στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου του 2008.

    Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε ακόμη το θέμα των υποδομών που απέκτησε η χώρα μας με την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και ο σχολικός αθλητισμός για τον οποίο δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Πολιτεία.

    Στο μεταξύ, ο κ.Ορφανός υπέγραψε αποφάσεις με τις οποίες όλες οι Ομοσπονδίες θα πάρουν ένα ποσό ως προκαταβολή για την τακτική επιχορήγηση του 2005. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το συνολικό ποσό των προκαταβολών ανέρχεται σε 10.285.000 ευρώ.

    [10] Μπάσκετ

    Μπάρτον: "Ίσος προς ίσο τον ΠΑΟ"

    17/2/2005 9:09:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένας τελικός ποτέ δεν μπορεί να χωρέσει προγνωστικά. Βέβαια ο αγω΄νας του Άρη με τον ΠΑΟ για το Κλυπελλο στο Λίντο, στα χαρτιά τουλάχιστον, έχει ένα φαβορί, τους "πράσινους". Όμως αυτό δεν το ασπάζεται αλλά και ούτε απασχολεί τον Τσαρλς Μπάρτον, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα του θα δώσει όλες τις δυνάμεις για να φτάσει στη νίκη και να πάρει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Κύπελλο.

    "Τους ξέρουμε και μας ξέρουν"

    Ο τεχνικός των "κίτρινων", κατά την αποχώρηση της ομάδας για το Ηράκλειο, είπε πως δεν υπάρχουν μυστικά για τις δύο ομάδες που πλέον γνωρίζονται πολύ καλά. Το ποιος θα πάρει το Κύπελλο θα είναι μία απλά θέμα ημέρας και το ποιος θα είναι καλύτερος το Σάββατο.

    «Περιμένω ότι θα αντέξουμε στην πίεση γιατί έχουμε δουλέψει πολύ πάνω σ αυτό το ματς. Είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε καλή ψυχολογία και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Είναι ένας τελικός, ένα παιχνίδι, η ψυχολογία είναι διαφορετική και πιστεύω ότι ο αγώνας θα κριθεί κυρίως στο ποια ομάδα θα βρεθεί στη μέρα της. Πάντως, θα κοιτάξουμε τον Παναθηναϊκό στα μάτια, γι αυτό να είστε βέβαιοι».

    [11] Μπάσκετ

    Μπατίστ: "Θα φέρω το Κύπελλο στο ΟΑΚΑ"

    17/2/2005 8:43:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μπορεί η ήττα από τον Ηρακλή για το Πρωτάθλημα να έφερε μία πτώση σις τάξεις του Πρωταθλητή, παρ όλα αυτά οι παίκτες αλλά και ο Μάικλ Μπατίστ, είναι έτοιμοι να σηκώσουν το πρώτο τρόπαιο, αυτό του Κυπελλούχου Ελλάδας. Ο πάουερ φόργουορντ του "τριφυλλιού" τόνισε πως με την κακή εμφάνιση με τον Γηραιό, «δεν ήρθε η καταστροφή» και τα λάθη που έγιναν μπορούν να διορθωθούν μέχρι το Σάββατο. Ο Μπατίστ δήλωσε στη συνέχεια ανυπόμονος για να γευτεί τον τίτλο του Κυπελλούχου, αφού πέρσι ο ΠΑΟ δεν κατάφερε να το κατακτήσει, και παραδέχεται πως θα προτιμούσε να έρθουν περισσότεροι από 100 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στο Λίντο. Ο Αμερικανός έκλεισε τις δηλώσεις του με μία υπόσχεση. «Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να φέρουμε το Κύπελλο στην Αθήνα και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί.»

    Άλλο παιχνίδι

    Για τον Μάικ Μπατίστ, η κατάργηση του φάιναλ φορ είναι υπέρ του Παναθηναϊκού, αφού όπως παρατηρεί εύστοχα «πέρυσι που ίσχυε ο θεσμός του φάιναλ-φορ δεν προκριθήκαμε, ενώ φέτος είμαστε στον τελικό.»

    Από εκεί και πέρα τόνισε πως το παιχνίδι με τον Ηρακλή ήταν κακό για τους πράσινους αφού με 19 λάθη δεν θα μπορούσαν να κερδίσουν. «Υποπέσαμε σε 19 λάθη χθες. Πως να νικήσεις έτσι; Η αλήθεια είναι πως ήμασταν προετοιμασμένοι για έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Κι εγώ ήξερα τον Ηρακλή από πέρυσι. Θυμόμουν πως είχαμε ηττηθεί στη Θεσσαλονίκη και στην κανονική περίοδο, αλλά και στα πλέι οφ. Μάλιστα πέρυσι στα πλέι οφ είχαμε υποστεί ήττα με 20 πόντους σχεδόν. Τελικά η ανησυχία μας αποδείχτηκε βάσιμη. Ο Ηρακλής έχει πολλούς παίκτες με ταλέντο σε διαφορετικές θέσεις. Όμως όπως είπε Όμως ό,τι έγινε, έγινε. Δεν ήρθε η καταστροφή. Είμαστε ικανοί να επανορθώσουμε μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.»

    Πολλοί κατηγόρησαν για την ήττα, το γεγονός πως οι παίκτες του ΠΑΟ, σκεφτόντουσαν ήδη το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Άρη. Όμως ο Μπατίστ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους λέγοντας πως «Είναι λάθος να μας κατηγορήσει κανείς πως χθες σκεφτόμασταν ήδη τον αγώνα με τον Άρη. Σίγουρα δεν ήταν αυτό η βασική αιτία της ήττας μας. Είμαστε όλοι θυμωμένοι με τους εαυτούς μας σήμερα, αλλά δεν έχουμε την «πολυτέλεια» να σταθούμε και ν΄ αναλύσουμε τι έφταιγε. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να προετοιμαστούμε για τον αγώνα με τον Άρη. Από σήμερα αυτός είναι ο πιο σημαντικός στόχος μας.»

    "Πάω για το πρώτο"

    Ο δυναμικός ψηλός του "τριφυλλιού" διανύει τον δεύτερο χρόνο στην Ελλάδα, αλλά το Κύπελλο θα μπορέσει να το διεκδικήσει για πρώτη φορά. «Ανυπομονώ για άλλη μία δυνατή αναμέτρηση με τον Άρη και βέβαια για την πρώτη μου συμμετοχή στον τελικό του θεσμού. Ο Άρης έχει πολύ γυμνασμένους παίκτες και περιμένω πως θα γίνει μια αμφίρροπη αναμέτρηση.»

    Παράλληλα ήταν από τους πιο μεγάλους πρωταγωνιστές, στη νίκη των Πρωταθλητών επί του Άρη για τον Πρωτάθλημα. Ξεκαθάρισε πάντως πως δεν πρόκειται για το ίδιο παιχνίδι και τόνισε πως πάνω από όλα θα πρέπει η ομάδα του να έχει καλή απόδοση και να είναι σταθερή για να φτάσει το στόχο της.

    Κλήθηκε σε απολογία ο Σκεπάνοβιτς

    Ο Σέρβος γκαρντ του ΠΑΟ απολογηθεί αύριο με υπόμνημα για την υβριστική επίθεση εναντίον του ενός από τους τρεις διαιτητές στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, κύριο Καρούση. Αυτό έγινε γνωστό σήμερα καθώς έφτασε σήμερα στα γραφεία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ μία "κλήση απολογίας".

    Αισιοδοξία, πως ο Σκεπάνοβιτς θα τιμωρηθεί στη χειρότερη περίπτωση με πρόστιμο και όχι με ποινή αποκλεισμού αγωνιστικής (σε αυτή την περίπτωση θα έχανε τον τελικό Κυπέλλου με τον Άρη), εκφράζεται στον Παναθηναϊκό, κατόπιν μελέτης του κανονισμού.

    [12] Ποδόσφαιρο

    Άρης: Χάνει τον Εκουέμε

    17/2/2005 10:14:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πλήγμα για την ομάδα του Χατζάρα αποτελεί η απουσία του Εμανουέλ Εκουέμε. Ο μέσος του Άρη υπέστη θλάση στο δικέφαλο και υπολογίζεται πως θα χρειαστούν δέκα με δεκαπέντε μέρες για να επανέλθει στις προπονήσεις. Πάντως αν γίνεουν δύο οι εβδομάδες, ο παίκτης ενδέχεται να χάσει, εκτός από τον αγώνα με τη Χαλκηδόνα την Κυριακή, και το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης την επόμενη αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ.

    Περιμένοντας τον Σανχούρχο

    Από εκεί και πέρα, αναμονή υπάρχει στο θέμα του μέσου του Άρη. Ο Χαφ των "κίτρινων" υποφέρει από ένα ελαφρύ διάστρεμμα και ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, ώστε να μην ζορίσει το πόδι του. Αύριο αναμένεται να ενσωματωθεί κανονικά στην προπόνηση και αν όλα πάνε καλά θα είναι στη διάθεση του Χατζάρα για το Κυριακάτικο παιχνίδι.

    Και ο τεχνικός της ομάδας όμως ταλαιπωρείται από γρίπη και για αυτό σήμερα δεν έδωσε το παρών στην προπόνηση, της οποίας την επίβλεψη σήμερα είχαν οι συνεργάτες του Μωϋσίδης, Καραβέλης, με τον ίδιο να δίνει εντολές από το γραφείο του στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου.

    Στο μεταξύ, συνάντηση με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας των έργων στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είχαν το απόγευμα οι άνθρωποι του Άρη, με αντικείμενο συζήτησης την αποπεράτωση των εργασιών στο γήπεδο.

    [13] Στη Γαλλία η Άρση Βαρών

    17/2/2005 8:21:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στη Γαλλία και στη πόλη της Καέν, μεταφέρεται το ενδιαφέρον της ελληνικής Άρσης βαρών που το προσεχές τριήμερο θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ελληνική ομάδα έφτασε σήμερα στην γαλλική πόλη μετά από ταξίδι τριών ωρών, αλλά και πληγωμένη από είναι γεγονός ότι ένας από τους πιο ταλαντούχους μας αρσιβαρίστες μας ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε ντοπαρισμένος στους πρόσφατους αγώνες Επίλεκτων που έγιναν στην Αριδαία. Ο λόγος για τον 18χρονο Παναγιώτη Αναστασιάδη, που στους συγκεκριμένους αγώνες, είχε πετύχει πέντε Πανελλήνια ρεκόρ και αποτελούσε την μεγάλη μας ελπίδα για το μέλλον. Ο νεαρός αθλητής είχε προεπιλεγεί, βάση της απόδοσής του να πάει στη Γαλλία, αλλά μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του αντι-ντόπινγκ κοντρόλ αποκλείστηκε.

    Στη μάχη εφτά αρσιβαρίστες

    Αύριο στη "μάχη" ρίχνονται επτά μέλη της ομάδας, την οποία συνοδεύουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Παναγιώτης Σπύρου, Σεραφείμ Γραμματικόπουλος και Μαρία Χριστοφορίδου, ενώ αρχηγός αποστολής είναι ο Αντώνης Ταμουτσίδης.

    Συγκεκριμένα αγωνίζονται οι: Χάρης Χατζίδης (56κ.), Χάρης Μουζενίδης (62κ.), Παύλος Αβραμίδης, Λευτέρης Δεμελίδης (77κ.), Χριστίνα Φιλανδριανού (48κ.), Μαρία Ντόβα (58κ.) και Μαρία Παναγιωτίδου (63κ.).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 17 February 2005 - 21:56:48 UTC