Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαγεύει ακόμα ο Ray Charles
  • [02] Φονική φωτιά σε τέμενος
  • [03] Κάλεσμα και επικρίσεις από Αλαβάνο
  • [04] "Πλήρης κάθαρση στη Δικαιοσύνη"
  • [05] Τέλος καλό για το "Voyager"
  • [06] Πλήρης άγνοια ο Μαλεζάνι
  • [07] Κυνηγώντας την πρόκριση
  • [08] "Γενική" ανακοίνωση Ηρακλή
  • [09] Πρώτα Ολύμπια μετά ΠΑΟ
  • [10] Δεν προλαβένει ο Μουλαμέροβιτς
  • [11] Μόδα από …μικρόφωνο
  • [12] Νέος προπονητής στην κωπηλασία
  • [13] Με Ολυμπιακή λάμψη το "Αθήνα 2005"

    [01] Ζωής ...σΤάσεις

    Απονεμήθηκαν τα 47α Grammy Μαγεύει ακόμα ο Ray Charles

    14/2/2005 10:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μεγάλος νικητής των 47ων βραβείων Grammy αναδείχθηκε ο Ray Charles, που "έφυγε" τον περασμένο Ιούνιο. Το τελευταίο άλμπουμ του διάσημου τραγουδιστή της soul, "Genius Loves Company", απέσπασε τα βραβεία άλμπουμ της χρονιάς και καλύτερου pop vocal άλμπουμ, ενώ κέρδισε και τρία ακόμα Grammy για τους συντελεστές που συνεργάστηκαν σε αυτό. Σε κυρίαρχη της βραδιάς εξελίχθηκε και η Alicia Keys, που τιμήθηκε με τέσσερα βραβεία (R&B Αlbum, Female R&B Performance, R&B Performance by a Duo or Group) και ακολούθησαν οι Usher και Kanye West με τρία βραβεία. Σημαντική επιτυχία σημείωσε και η προγκίπισσα της pop, Britney Spears, που απέσπασε το πρώτο της Grammy στην κατηγορία καλύτερο dance recording για το τραγούδι "Toxic".

    Βραδιά με λάμψη και εκπλήξεις

    Ο θρύλος της soul μουσικής βραβεύθηκε με πέντε Grammy. Το τραγούδι του με την Norah Jones, "Here We Go Again", βραβεύθηκε με τα Grammy καλύτερου τραγουδιού της χρονιάς και καλύτερης pop vocal συνεργασίας, ενώ το ντουέτο του με την Gladys Knight, "Heaven Help Us" απέσπασε το βραβείο καλύτερης gospel ερμηνείας. Κατά τη διάρκεια της τελετής, η Alicia Keys και ο Jamie Foxx παρουσίασαν ένα μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη του.

    Μετά την Keys ακολούθησαν σε βραβεία ο Usher, οι U2, η Norah Jones και ο Kanye West, που απέσπασαν από τρία Grammy ο καθένας. Ο Usher εκτός από το βραβείο που μοιράστηκε με την Keys απέσπασε τα Grammy καλύτερου σύγχρονου R&B άλμπουμ για το "Confessions" και καλύτερης rap/sung συνεργασίας για το "Yeah!". Ο Kanye West, που ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί με δέκα υποψηφιότητες, κυριάρχησε στις rap κατηγορίες, κερδίζοντας τα βραβεία καλύτερου rap τραγουδιού για το "Jesus Walks" και καλύτερου rap άλμπουμ για το "The College Dropout".

    Το "Vertigo", η νέα επιτυχία των U2, χάρισε στο διάσημο συγκρότημα τρία Grammy εκείνα του καλύτερου rock τραγουδιού, καλύτερου short βίντεο και καλύτερης rock vocal ερμηνείας από ντουέτο ή συγκρότημα.

    Η μεγάλη έκπληξη των βραβείων σημειώθηκε στην κατηγορία καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου: ενώ το μεγάλο φαβορί ήταν ο Kanye West, το Grammy κέρδισαν οι Maroon 5.

    Την τελετή "άνοιξαν" οι Black Eyed Peas, Gwen Stefani, Marron 5, Franz Ferdinand και Los Lonely Boys, με μια κοινή εμφάνιση στην σκηνή. Επίσης, τις επιτυχίες τους ερμήνευσαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής, όπως οι Usher, Jennifer Lopez (ντουέτο με τον σύζυγό της Marc Anthony), Kanye West, Green Day, U2 και Alicia Keys.

    Σχετικά Links:

    Οι νικητές των Grammy

    [02] Κόσμος

    Τουλάχιστον 50 νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες Φονική φωτιά σε τέμενος

    14/2/2005 10:01:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε εκατόμβη νεκρών μετατράπηκαν οι μεγάλες σιιτικές εορτές αυτών των ημερών στο Ιράν. Πενήντα εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 210 τραυματίστηκαν από φωτιά που ξέσπασε μετά από βραχυκύκλωμα στο τέμενος Αρκ, στο κέντρο της Τεχεράνης, την ώρα που ήταν γεμάτο από πιστούς. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, πολλοί από τους τραυματίες φέρουν πολύ σοβαρά εγκαύματα και η υγεία τους βρίσκεται σε κίνδυνο. Από τις φλόγες κατέρρευσε η σκεπή και μεγάλο μέρος του τεμένους, ενώ τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στον τόπο της τραγωδίας αντίκρισαν μακάβριες εικόνες. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς και τραυματίες είναι γυναίκες και παιδιά, αφού η φωτιά ξέσπασε στο τμήμα του τεμένους όπου προσεύχονται μόνο γυναίκες. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε σόμπα που χρησιμοποιούσαν οι πιστοί για να μην κρυώνουν και επεκτάθηκε γρήγορα σε όλα τα χαλιά, τα υφάσματα και άλλα εύφλεκτα υλικά.

    [03] Πολιτική

    Ομιλία σε συγκέντρωση του ΣΥΝ Κάλεσμα και επικρίσεις από Αλαβάνο

    14/2/2005 8:56:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την πρώτη του ομιλία μετά την εκλογή του στο "τιμόνι" του ΣΥΝ πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας, στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, ο Αλέκος Αλαβάνος. Ο κ. Αλαβάνος απηύθυνε πρόσκληση για κοινή δράση, συνεργασία και ενότητα προς τον κόσμο της Αριστεράς και ιδίως "τους φίλους μας που κάποτε βρίσκονταν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ". Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ άφησε αιχμές εναντίον του ΚΚΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "το πάρτι θα γίνει ακόμα κι αν δεν έρθουν όλοι οι καλεσμένοι". Επίσης, ο κ. Αλαβάνος παρουσίασε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει το κόμμα του και επέκρινε αυστηρά την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ για όλα τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας και κυρίως για την κρίση στην Εκκλησία και ζήτησε το χωρισμό Εκκλησίας- Κράτους.

    Διμέτωπη επίθεση για το εκκλησιαστικό

    "Σημεία και τέρατα" χαρακτήρισε την κρίση στην Εκκλησία ο πρόεδρος του ΣΥΝ και ζήτησε από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ "να μην κάνουν τους έκπληκτους" καθώς, όπως είπε, το πρόβλημα ήταν ήδη γνωστό. Υπενθύμισε δε ότι ο ΣΥΝ έχει θέσει πολλές φορές στο παρελθόν το θέμα αλλά τον αγνοούσαν.

    Ο κ. Αλαβάνος δεν παρέλειψε να επιτεθεί φραστικά εναντίον του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή για τη στάση του στο εκκλησιαστικό, κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, να αφήσει τους υπαινιγμούς για το χωρισμό Εκκλησίας- Κράτους, αφού το κόμμα του κυβερνούσε τα προηγούμενα 20 χρόνια και έκανε λόγο για "σκληροπυρηνικό και αδιαφανές κατεστημένο της Ιεραρχίας, το οποίο εκπροσωπεί ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος". "Θέλουμε τον χωρισμό Εκκλησίας- Κράτους για να απελευθερωθεί το κράτος από επικίνδυνους αναχρονισμούς και δεσμεύσεις", επεσήμανε ο κ. Αλαβάνος.

    Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι στα πλαίσιο του νεοφιλελευθερισμού ακολουθεί τα βήματα της προηγούμενης κυβέρνησης, έκανε λόγο για βαρύ κοινωνικό χειμώνα και δήλωσε ότι ο ΣΥΝ θα βρεθεί στις πρώτες γραμμές του αγώνα. Πρόσθεσε ακόμη ότι το κόμμα του δίνει βάρος στη μάχη κατά της ανεργίας, της ακρίβειας, της φτώχειας, του αποκλεισμού και της συρρίκνωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων.

    Τέλος, ο κ. Αλαβάνος αναφέρθηκε στη σημασία των παγκόσμιων κοινωνικών κινημάτων και πρότεινε δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα.

    Σχετικά Links:

    Συνασπισμός

    [04] Κοινωνία

    Εβδομάδα εξελίξεων στις έρευνες για τη Διαφθορά "Πλήρης κάθαρση στη Δικαιοσύνη"

    14/2/2005 8:48:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Εβδομάδα εξελίξεων αναμένεται να είναι αυτή που ξεκινά για τη Δικαιοσύνη. Με ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γ. Κάππος υποσχέθηκε πλήρη κάθαρση, τονίζοντας ότι θα εξεταστούν εξαντλητικά όλες οι υποθέσεις των επίορκων δικαστών. Σήμερα, άνοιξε ο φάκελος των ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία, ένα από τα πρόσωπα στα οποία επικεντρώνει τις έρευνες του ο Άρειος Πάγος ενώ την Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει η Ολομέλεια Εφετών για να ορίσει ειδικό ανακριτή. Στο μεταξύ, νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις παράνομες δραστηριότητες του Προέδρου Πρωτοδικών Χανίων Ευαγγέλου Καλούση , που έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια για μαστροπεία.

    Αναμένονται νέες παραπομπές

    Πλήρη κάθαρση στο χώρο της Δικαιοσύνη υπόσχεται με ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

    "Υπάρχει αμετακίνητη θέληση αλλά και δύναμη για την πλήρη κάθαρση του Σώματος οποιοσδήποτε και αν είναι ο αριθμός των επίορκων" τονίζει μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Κάππος, σημειώνοντας ακόμα ότι "τεκμηριωμένα πλέον μπορεί να δηλωθεί ότι ο αριθμός των εκ του όρκου των εκτραπέντων δικαστών είναι τέτοιος ώστε δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρεώνεται την εκτροπή το Δικαστικό Σώμα".

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσεχές διάστημα αναμένονται στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, νέες παραπομπές δικαστικών με το ερώτημα της οριστικής παύσης από το Σώμα.

    Φάκελος Αντωνίας Ηλία

    Νωρίτερα σήμερα, άνοιξε ο φάκελος της ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία. Τα ποινικά όργανα διερευνούν διεξοδικά όλες τις υποθέσεις που χειρίστηκε και έχουν ως συνδετικό κρίκο τον Ιάκωβο Γιοσάκη.

    Στο κύκλωμα των στημένων δικών φέρεται να έχουν ανάμειξη ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Νίκος Αθανασόπουλος και η Πρωτοδίκης Παναγιωτα Τσέβη.

    Κύκλοι του Αρείου Πάγου εκτιμούν ότι πρόκειται για οργανωμένη συμμορία με πολυσχιδή δράση.

    Ειδοποιούσε εμπόρους ναρκωτικών για εφόδους αστυνομίας

    Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου, βρίσκεται επίσης, η υπόθεση μίας Εισαγγελέως επαρχιακής πόλης που φέρεται να ειδοποιούσε εμπόρους ναρκωτικών για εφόδους της αστυνομίας.

    Ένας μάρτυρας κλειδί αναμένεται να φωτίσει την υπόθεση αυτή, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς η Εισαγγελέας λέγεται πως είχε σχέσεις με στέλεχος της αστυνομίας που ήταν στη Δίωξη Ναρκωτικών.

    Νέες αποκαλύψεις για τον Ε. Κανούση

    Την ίδια ώρα, νέες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, για τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Χανίων Ε. Καλούση , ο οποίος όχι μόνο φαίνεται αναμεμειγμένος σε ροζ κυκλώματα αλλά και σε υποθέσεις χρηματισμού και εκβιασμών.

    Από τον Άρειο Πάγο ερευνάται η σχέση του, με επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων στα Χανιά, καθώς και καταγγελία ζευγαριού, ότι τους ζήτησε 30.000 ευρώ για να εκδώσει ευνοϊκή απόφαση σε υπόθεση υιοθεσίας που τους αφορούσε.

    Ενδιαφέροντα συμπεράσματα επ΄ αυτού αναμένονται με το άνοιγμα των λογαριασμών του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εβδομάδα ραγδαίων εξελίξεων

    [05] Κόσμος

    Κατευθύνεται προς τη Σαρδηνία Τέλος καλό για το "Voyager"

    14/2/2005 7:49:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αίσια έκβαση είχε η "οδύσσεια" των 790 επιβαινόντων στο κρουαζιερόπλοιο "Voyager" που παρουσίασε βλάβη στο μηχανοστάσιο ενώ έπλεε εν μέσω τρικυμίας στα ανοιχτά της νοτιοδυτικής Μεσογείου. Μετά από συντονισμένες ενέργειες του πληρώματος τέθηκαν και πάλι σε λειτουργία δύο από τους τέσσερις κινητήρες και το πλοίο αναμένεται να φθάσει το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι του Κάλιαρι, στη Σαρδηνία. Σε βοήθειά του έσπευσαν πλοία, το γαλλικό λιμενικό και αεροπλάνα, ενώ οι αρχές βεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει λόγος εκκένωσης του πλοίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρίας "V. Ships", ορισμένοι επιβάτες τραυματίσθηκαν ελαφρά και δεν διατρέχουν κίνδυνο. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως ενώ το πλοίο ήταν ακυβέρνητο ένα πελώριο κύμα το "βρήκε" κοντά στη γέφυρα. Μεγάλη ποσότητα θαλάσσιου ύδατος μπήκε στα εσωτερικά διαμερίσματα, δυσχεραίνοντας τις επιχειρούμενες επισκευές στο μηχανοστάσιο και προκαλώντας δυσλειτουργίες στο σύστημα τηλεπικοινωνιών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επιχείρηση διάσωσης επιβατικού πλοίου

    Σχετικά Links:

    V. Ships

    [06] Ποδόσφαιρο

    Πλήρης άγνοια ο Μαλεζάνι

    14/2/2005 10:02:00 μμ

    Συντάκτης:

    Κατηγορηματικά διέψευσε ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι τις επαφές με τον Παναθηναϊκό. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Ιταλός προπονητής που το 1999 οδήγησε την Πάρμα στην κατάκτηση του κυπέλλου UEFA, δήλωσε άγνοια για το ενδιαφέρον των «πράσινων» και διευκρίνισε ότι δεν έχει έλθει στην Αθήνα για να διαπραγματευθεί τη συνεργασία του με τους πρωταθλητές. "Είμαι σπίτι μου στην Βερόνα. Δεν είμαι στην Αθήνα όπως μου λέτε ότι ακούστηκε. Δεν είχα καμία επαφή με τον Παναθηναϊκό, αυτή την χρονική περίοδο. Είχα πριν από 2-3 χρόνια, αλλά όχι τώρα. Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ μεγάλη και σημαντική ομάδα, αλλά δεν ισχύει ότι έρχομαι στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να απαντήσω λοιπόν στην ερώτηση αυτή, γιατί δεν μου έχει γίνει πρόταση. Αν μου γίνει, τότε θα μπορέσω να σας απαντήσω. Δεν ξέρω. Είναι απίστευτο ότι οι Ιταλοί δημοσιογράφοι, γράφουν αυτά τα πράγματα".

    [07] Βόλεϊ

    Κυνηγώντας την πρόκριση

    14/2/2005 8:23:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η ήττα από τον ΠΑΟΚ πολλούς πλήγωσε στον Παναθηναϊκό, αλλά η επερχόμενη αναμέτρηση του "τριφυλλιού" με την Φριντρισχάφεν, στη ρεβάνς του 3-1 για το Champions League, που θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη στο κλειστό της Γλυφάδας, λειτουργεί "πυροσβεστικά" στον Παναθηναϊκό περιορίζοντας τους "κλυδωνισμούς". Οι "πράσινοι", με την συμπαράσταση του κόσμου τους πιστεύουν ότι μπορούν να ανατρέψουν το σκορ του πρώτου αγώνα και να προκριθούν στις καλύτερες έξι ομάδες της διοργάνωσης. Από εκεί και πέρα η διεκδίκηση μιας θέσης στο "φάιναλ φορ" της Θεσσαλονίκης αποτελεί εφικτό στόχο για την ομάδα του Παναγιώτη Λακασά, αφού η πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση, αποτελεί πολύ ισχυρό κίνητρο.

    Λακασάς:"Μπορούμε να προκριθούμε"

    Ως εκ τούτου, οι όποιες τάσεις "εσωστρέφειας" από τη μέτρια -για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού- εφετινή παρουσία της ομάδας παραμερίστηκε, και σε αυτό εστίασε ο προπονητής του αθηναϊκού συγκροτήματος. "Το ματς με τη Φριντρισχάφεν είναι εντελώς διαφορετικό, και το κίνητρο της πρόκρισης τεράστιο. Είναι μεγάλη υπόθεση για την ιστορία της ομάδας να προχωρήσουμε κι άλλο στο θεσμό και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την Τετάρτη, χωρίς να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο. Μπορούμε να προκριθούμε", υπογράμμισε ο κ. Λακασάς.

    Μοκουλέσκου: "Στόχος το ένα σετ"

    Η αποστολή της Φριντρισχάφεν αναμένεται απόψε στην Αθήνα, προερχόμενη από την κατάκτηση του κυπέλλου Γερμανίας (νίκησε στον τελικό τη Μπερλίν με 3-2).

    Η πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες του, κάνει τον Ρουμάνο τεχνικό της γερμανικής ομάδας, Στέλιαν Μοκουλέσκου, αισιόδοξο για το ματς της Γλυφάδας: 'Κερδίζοντας στην έδρα μας πετύχαμε τον πρώτο στόχο. Τώρα το αποτέλεσμα παραμένει ανοικτό. Θα είναι πάντως πολύ δύσκολο για εμάς. Εκείνο που θα αναζητήσουμε πρώτα απ όλα είναι η κατάκτηση ενός σετ", εκτιμά ο κ. Μοκουλέσκου για την επικείμενη αναμέτρηση. Αγωνιστικά, το τεχνικό επιτελείο της Φριντρισχάφεν προβληματίζει ο τραυματισμός του Ισραηλινού ακραίου Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς, η συμμετοχή του οποίου θεωρείται αμφίβολη. Διαιτητές του αγώνα θα είναι, ο Ισραηλινός Αμνόν Νέσερ και ο Σλοβένος Ντέιβιντ Γκριλ.

    [08] Ποδόσφαιρο

    "Γενική" ανακοίνωση Ηρακλή

    14/2/2005 8:06:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ανακοίνωση σχετικά με τον χθεσινό αγώνα, την διαιτησία στο φετινό πρωτάθλημα αλλά και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξέδωσε σήμερα η ΠΑΕ Ηρακλής στην οποία αναφέρονται τα εξής: "Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ οφείλει, για μία ακόμη φορά, να διατυμπανίσει την πεποίθησή της, την οποία επανειλημμένα φέτος έχει εκφράσει και μάλιστα ποικιλοτρόπως, ότι δυστυχώς καθημερινά χάνεται από όλους εμάς, που με διάφορους τρόπους εμπλεκόμαστε στο μικρόκοσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, η χρυσή ευκαιρία ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, που απλόχερα μας προσφέρθηκε από το καλοκαίρι του 2004. Αποδεικνύεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι μείζονα προβλήματα, όπως η έλλειψη ποιοτικού ποδοσφαίρου, η κακή διαιτησία, η βία, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, αλλά επιλογής μέσων και βούλησης όλων των φορέων. Πώς να βγουν πολλοί και καλοί Eλληνες ποδοσφαιριστές, όταν οι απανταχού Ακαδημίες έχουν μετατραπεί σε εκκολαπτήρια επίδοξων Πελέ, που έχουν μάνατζερ από τα 12 τους χρόνια! Πώς να έχεις καλούς και δίκαιους διαιτητές, όταν σου δείχνουν ότι οι ίδιοι δεν εμπιστεύονται, αλλά ούτε και σέβονται τον εαυτό τους. Πώς να έρθει η οικογένεια στο γήπεδο όταν αυτό κοστίζει μια περιουσία, ενώ παράλληλα κινδυνεύει και η σωματική τους ακεραιότητα;

    Αλλά ω, του θαύματος! Κάποιοι τώρα ανακάλυψαν την Αμερική!! Έπρεπε να μη σφυριχθεί ένα πέναλτι την Κυριακή, για να διαπιστώσουν ότι η διαιτησία νοσεί! Λες και άμα τιμωρηθεί ο συγκεκριμένος διαιτητής, όλα ρυθμίσθηκαν και διορθώθηκαν. Λες και μέχρι τώρα ήταν όλα καλά!!! Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ επιμένει ότι κάθε ημέρα, που περνάει, σημαίνει οπισθοδρόμηση. Χρειάζεται βούληση πλέον. Όχι μόνο από το Κράτος, αλλά από όλους τους εμπλεκόμενους θεσμούς, φορείς και ΠΑΕ, χωρίς στρουθοκαμηλισμούς, αλλά με θάρρος και θράσος!

    Τέλος, η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει τους φιλάθλους, που έδειξαν για άλλη μία φορά ότι στηρίζουν την ομάδα και είναι κοντά της, αλλά παράλληλα θα ήθελε να επιστήσει την προσοχή τους στην κόσμια συμπεριφορά, καθώς είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ πλέον να επαναληφθούν οι συνηθισμένες έως σήμερα ανούσιες και αναίτιες εισβολές στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε ότι η ομάδα βρίσκεται σε μία πολύ κρίσιμη καμπή της ιστορίας της και ο ανεξέλεγκτος αυτός ενθουσιασμός ορισμένων φιλάθλων έχει ως αποτέλεσμα ο ΗΡΑΚΛΗΣ να πλήττεται οικονομικά από τα πρόστιμα, αγωνιστικά από τις τιμωρίες και να δίνει τροφή στα κέντρα των αποφάσεων, που καραδοκούν, να εξιλεωθούν εις βάρος του ΗΡΑΚΛΗ τιμωρώντας τον".

    [09] Μπάσκετ

    Πρώτα Ολύμπια μετά ΠΑΟ

    14/2/2005 8:55:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τη σκέψη του στραμμένη στον τελικό του Κυπέλλου του Σαββάτου στην Κρήτη με τον Παναθηναϊκό, ξεκίνησε την προετοιμασία του για το μεθαυριανό αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στην Ολύμπια Λάρισας, ο Άρης. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι οι "κίτρινοι" δεν αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα τη μάχη με το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή. Το αντίθετο μάλιστα, αφού όλη την ώρα τονίζουν ότι χρειάζεται να δείξουν μεγάλη προσοχή για τη φέρουν αυτή σε πέρας με επιτυχία. Στα πλάνα του για τον αγώνα με τους Λαρισαίους ο Τσαρλς Μπάρτον εκτιμάται ότι θα μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, συμπεριλαμβανομένου και του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο οποίος απέκτησε "ενθύμιο" από τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου στη Ν. Σμύρνη με τον Πανιώνιο ένα χτύπημα στον τετρακέφαλο. Ο νεαρός σέντερ έμεινε σήμερα εκτός προγράμματος ακολουθώντας θεραπεία, αλλά όπως όλα δείχνουν θα λάβει κανονικά μέρος στον αγώνα.

    [10] Μπάσκετ

    Δεν προλαβένει ο Μουλαμέροβιτς

    14/2/2005 8:40:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στη βάση του, το κλειστό της Πυλαίας, επέστρεψε σήμερα για προπόνηση ο ΠΑΟΚ (σ.σ. το πρόγραμμα των τελευταίων ημερών πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο του Πανοράματος, καθώς στην έδρα του φιλοξενήθηκε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε), δίνοντας εκεί συνέχεια στην προετοιμασία του για τον αγώνα της Τετάρτης στο Κορυδαλλό με τον Ολυμπιακό. Στο γήπεδο μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του βρέθηκε και ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, ο οποίος όμως δεν έχει πιθανότητες ν αγωνιστεί στο παιχνίδι με τους "ερυθρόλευκους", καθώς ο τραυματισμός του στο γαστροκνήμιο δεν έχει υποχωρήσει ακόμη.

    Τρέχει να προλάβει ο Βασιλόπουλος

    Εκτός του "Μούλα", τραυματίας είναι και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος που ταλαιπωρείται από αιμάτωμα στο δεξί χέρι και ο Μπάνε Πρέλεβιτς είναι αποφασισμένος να περιμένει τον παίκτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Αν αύριο στην τελευταία προπόνηση δείξει ότι μπορεί να αγωνιστεί τότε θα τον συμπεριλάβει στα πλάνα του για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

    Αντίθετα, στην αποστολή για το μεθαυριανό παιχνίδι αναμένεται να συμπεριληφθεί ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις.

    Στο μεταξύ, μέσω της επίσημης σελίδας της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στο διαδίκτυο ο Τάκης Πανελούδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αυτής, θέλησε σήμερα να δώσει διευκρινήσεις αναφορικά με τη σχέση της ομάδας με συγκεκριμένο εκπρόσωπο παικτών.

    "Σχετικά με την έντονη αναφορά του ονόματος του κ. Κώστα Παπαδάκη ως προς τα τεκταινόμενα στον ΠΑΟΚ, θα ήθελα να διευκρινίσω πως ουδέποτε υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

    Η συνεργασία με τον κ. Παπαδάκη υπήρξε άψογη και συνεχίζεται σε ένα εξαιρετικό κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, καθώς μάλιστα έχει βοηθήσει ουσιαστικά την προσπάθεια της ομάδας μας", αναφέρεται στο σχετικό κείμενο.

    [11] Ζωής ...σΤάσεις

    Κολεξιόν από Jennifer Lopez και Beyonce Μόδα από μικρόφωνο

    14/2/2005 9:46:00 μμ

    Συντάκτης:

    Είναι ωραίες, καταξιωμένες στο χώρο του τραγουδιού και κάθε τους εμφάνιση "κόβει" την ανάσα. Ο λόγος για την Jennifer Lopez και την Beyonce, που αποφάσισαν να αφήσουν το στίγμα τους και στο χώρο της μόδας, σχεδιάζοντας γυναικεία ρούχα. Ήδη, η J.Lo παρουσίασε στην Νέα Υόρκη την δική της κολεξιόν με τίτλο "Sweetface", αποσπώντας κολακευτικά σχόλια. Από την πλευρά της, η Beyonce υπέγραψε πρόσφατα την πρώτη της συμφωνία και το φθινόπωρο αναμένεται να εμφανιστεί στην αγορά η δική της σειρά ρούχων, που τιτλοφορείται "House of Dereon". Πάντως, οι δύο τραγουδίστριες δεν είναι οι μόνες που επιχειρούν να κατακτήσουν τον κόσμο της υψηλής ραπτικής. Πολλοί συνάδελφοί τους, όπως ο Usher και η Victoria Adams δραστηριοποιούνται στο χώρο της μόδας, βάζοντας την "υπογραφή" τους σε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ.

    "Άρωμα" ντίβας

    Η κολεξιόν της J.Lo παρουσιάστηκε στην Νέα Υόρκη και περιλαμβάνει σέξι και νεανικά σχέδια, σαν αυτά που φορά η διάσημη τραγουδίστρια. Στη σειρά μπορεί κανείς να βρει κομψά φορέματα, γούνες, παντελόνια που κολακεύουν το γυναικείο σώμα, ενώ η hot πρόταση της τραγουδίστριας είναι τα καπέλα.

    Όπως δήλωσε η Jennifer, η κολεξιόν αντανακλά τις επιρροές της από την Νέα Υόρκη όπου μεγάλωσε, από τα μέρη τα οποία έχει επισκεφθεί αλλά και από όλα εκείνα στα οποία έχει εκτεθεί.

    Και αν η Lopez δεν είναι η αγαπημένη σας, κάντε υπομονή μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο, οπότε και θα κυκλοφορήσει η κολεξιόν της Beyonce. Η τραγουδίστρια των Destinys Childs "στοχεύει" τις γυναίκες από 18 μέχρι 28 ετών, με "φιλικές" τιμές και ρούχα που θα κατασκευάζει η εταιρία Tarrant Apparel Group.

    Το όνομα της κολεξιόν προέρχεται από τη γιαγιά της τραγουδίστριας. Η ίδια αποκάλυψε ότι θα περιλαμβάνει νεανικά σχέδια, sportswear και τζην, ενώ σκέφτεται να επεκταθεί στην αγορά παπουτσιών, αξεσουάρ και αρωμάτων!

    [12] Νέος προπονητής στην κωπηλασία

    14/2/2005 8:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/2/2005 8:48:57 μμ)

    Τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή, Τζιοβάνι Ποστιλιόνε, παρουσίασε σήμερα η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, παρουσία του προέδρου Δημήτρη Καρρά. Οι δύο άνδρες οριοθέτησαν τους στόχους των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ενώ εκτενής αναφορά έγινε στην ανάγκη να παραδοθεί στην Εθνική προς χρήση το κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά από την Πολιτεία, καθώς και ο Ολυμπιακός εξοπλισμός στο σύνολό του. Πρόταση της Ομοσπονδίας είναι η μετατροπή του κωπηλατοδρομίου στον Σχοινιά σε διεθνές προπονητικό κέντρο, κίνηση που θα διαφημίσει την Ελλάδα στο εξωτερικό και, παράλληλα, θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της συντήρησής του.

    Μειονέκτημα η τεχνική οργάνωση

    Ο Τζιοβάνι Ποστιλιόνε είχε την ευκαιρία να κάνει την πρώτη του γνωριμία με τους αθλητές και τις αθλήτριες της Εθνικής στο προπονητικό κοινόβιο των Ιωαννίνων. Τα πρώτα συμπεράσματά του ήταν θετικά όσον αφορά στο έμψυχο δυναμικό, όχι όμως και ως προς την... οργάνωση: "Το πλεονέκτημα είναι πως οι Έλληνες αθλητές διακρίνονται από σοβαρότητα -όπως διαπίστωσα και έχουν τη σωστή νοοτροπία για να γίνουν κωπηλάτες. Το μειονέκτημα αφορά στην τεχνική οργάνωση. Υπάρχουν πολλές πρακτικές δυσκολίες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχουμε τη βάση μας" δήλωσε ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής και στη συνέχεια τόνισε:

    "Η κωπηλασία περιλαμβάνει προπόνηση στο νερό, αλλά και στην ξηρά. Στα Γιάννενα η φύση είναι εκπληκτική, αλλά ο υγρός στίβος δεν προσδίδει ασφάλεια στους αθλητές. Επίσης, ο χώρος με τα βάρη είναι μακριά και χάνουμε πολλές ώρες για να μετακινηθούμε. Αυτό αυξάνει το στρες στους αθλητές και υποχρεώνει εμένα να μειώνω τον όγκο της προπόνησης. Η παγκόσμια ομοσπονδία έχει ήδη καταχωρίσει στην επίσημη ιστοσελίδα της το κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά ως διεθνές προπονητικό κέντρο. Ήδη δέχομαι τηλεφωνήματα από ξένες ομοσπονδίες που θέλουν να έρθουν να χρησιμοποιήσουν τον Σχοινιά για την προετοιμασία τους. Τα χρονικά περιθώρια, όμως, στενεύουν. Σε λίγους μήνες έχουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα."

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Καρράς, εξήγησε πως στόχος είναι οι Έλληνες αθλητές να προετοιμαστούν ακόμη καλύτερα στο μέλλον, για να έρθουν υψηλότερες επιδόσεις. Ο Δημήτρης Καρράς αναφέρθηκε σε επαφές που είχε με την αναπληρώτρια υπουργό πολιτισμού, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά: "Η κ. Πετραλιά μας υποσχέθηκε πως το κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά θα παραμείνει σε εθνική χρήση. Δεν έχουμε, όμως, στα χέρια μας χρονοδιάγραμμα, αφού πρώτα πρέπει να γίνει μελέτη για τα έξοδα συντήρησής του.'

    Τέλος, ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ισπανίας και Ιταλίας, Τζιοβάνι Ποστιλιόνε, χαρακτήρισε πρόκληση την ανάληψη της θέσης του Ομοσπονδιακού προπονητή της Ελλάδας και υποσχέθηκε πως στόχος του είναι να βελτιώσει εν γένει το επίπεδο της ελληνικής κωπηλασίας.

    [13] Με Ολυμπιακή λάμψη το "Αθήνα 2005"

    14/2/2005 7:59:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Χρώμα Ολυμπιακών Αγώνων θα έχει το διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου "Αθήνα 2005" που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στην Παιανία, καθώς πολλοί από τους αθλητές που διακρίθηκαν στην γιορτή της Αθήνας, επιστρέφουν στην ελληνική πρωτεύουσα για να συμμετάσχουν στους αγώνες, που γίνονται υπό την αιγίδα της IAAF. Μεταξύ αυτών ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης του μήκους Αμερικανός Ντουάιτ Φίλιπς, που όμως θα συμμετάσχει στα 60μ. των ανδρών, έχοντας σημειώσει χόνο εφέτος 6.55. Μαζί του θέση στην εκκίνηση θα πάρουν ο Νιγηριανός Ολουσόι Φασούμπα, με την ίδια επίδοση, αλλά και ο Κουβανός Φρέντι Μαγιόλα με 6.56. Στο ίδιο αγώνισμα στις γυναίκες ξεχωρίζει η παρουσία της Ρωσίδας Όλγα Φεντόροβα (7.20 φέτος).

    Λάμψη αστέρων

    Δυνατές μονομαχίες αναμένονται επίσης στις μεσαίες αλλά και τις μεγάλες αποστάσεις.

    Στα 800μ., οι διοργανωτές, μετά από τον Ιβάν Χέσκο και τον Γουίλφρεντ Μπουνγκέι, εξασφάλισαν την παρουσία και του Γιουσέφ Σαάντ Κάμελ από το Μπαχρέιν, που πέρυσι είχε τον καλύτερο δεύτερο χρόνο ανοιχτού στίβου στην απόσταση με 1.43.11, όσο και του Μαροκινού Αμίν Λααλού, που πήρε την τέταρτη θέση στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού.

    Στα 3.000μ. από την άλλη, το "παρών" θα δώσει ο Ντάνιελ Κιπτσιρτσίρ Κόμεν, που είναι μέχρι στιγμής ο ταχύτερος φέτος στον κόσμο στα 1.500μ. με 3.33.08. Στα 1.500μ. των γυναικών, επανέρχεται η Κούτρε Ντουλέκα, που ήταν νικήτρια πέρυσι στο μίτινγκ της Αθήνας. Η δρομέας από την Αιθιοπία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού του 2004, ενώ ήταν και η ταχύτερη πέρυσι το χειμώνα στον κόσμο με 4.01.90.

    Σημαντικές παρουσίες θα έχουμε και στα 60μ. εμπόδια. Στις γυναίκες το παρών θα δώσουν δύο από τις ταχύτερες φέτος στον κόσμο αθλήτριες, η Ρωσίδα Ιρίνα Σεβτσένκο (7.96) και η Τζαμαϊκανή Μισέλ Φρίμαν (7.98).

    Στους άνδρες από την άλλη, ο Κουβανός "χρυσός" Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, Ανιέρ Γκαρσία, εκτός από τον συμπατριώτη του Γιόελ Χερνάντεζ που είχε πάρει την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Έντμοντον, θα έρθει αντιμέτωπος με τον Βρετανό Άλαν Σκοτ, με 7.59 φετινή επίδοση, τον Καναδό Τσαρλς Άλεν, που πήρε την έκτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και τον «χάλκινο» παγκόσμιο πρωταθλητή του 2001, Ντάντλεϊ Ντόριβαλ (Αϊτή).

    Αίγλη από Ολυμπιακούς Αγώνες θα έχουν και τα άλματα, και ιδιαίτερα το τριπλούν των γυναικών. Ανάμεσα στις αθλήτριες που θα πάρουν μέρος είναι τρεις άλτριες που το περασμένο καλοκαίρι ξεπέρασαν τα 15 μέτρα. Ο λόγος για την Γιαμίλε Αλντάμα από το Σουδάν (15.28), την Ιταλίδα Μαγκντελίν Μαρτίνεζ (15.03) και την Τζαμαϊκανή Τρέσια Σμιθ (15.16), που ήταν τέταρτη στην Αθήνα. Ακόμη θα πάρει μέρος η Ρουμάνα Αντελίνα Γκαβρίλα, που μέχρι στιγμής είναι η δεύτερη καλύτερη αθλήτρια στον κόσμο φέτος με 14.40.

    Στο μήκος, μετά από τον Βίκτορ Κουζνέτσοφ, που φέτος σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση όλων των εποχών σε κλειστό στίβο από έφηβο, οι διοργανωτές συμφώνησαν ακόμη με τον Ουκρανό Βαλερί Βασιλίεφ (8.02 φέτος) και τον Ρουμάνο Μπογκντάν Τάρους που ήταν τέταρτος στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού.

    "Ψηλές πτήσεις" αναμένονται και στο ύψος. Ανάμεσα στους μετέχοντες στο αγώνισμα είναι ο Ουκρανός Αντρέι Σοκολόφσκι, που φέτος έχει ξεπεράσει τα 2.33, ο Ρώσος Πάβελ Φομένκο με φετινή επίδοση 2.31, ο Αμερικανός Τζέιμς Νιέτο που ήταν τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όπως και Ρουμάνος «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού της περασμένης χρονιάς.

    Ακόμη από τις συμμετοχές που ξεχωρίζουν, είναι στα 400μ. ο Αμερικανός Τζέιμς Ντέιβις με φετινή επίδοση 46.78 και ο Κρίς Λόιντ από τη Δομινικανή δημοκρατία με ατομικό ρεκόρ 45.49.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 14 February 2005 - 21:56:24 UTC