Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξήσεις δίνει η νέα εισοδηματική πολιτική
  • [02] Συνεχίζονται οι έρευνες
  • [03] Έκκληση για εθνική ενότητα
  • [04] Χάθηκαν στο χιόνι
  • [05] Κλειστό από σήμερα το Πανεπιστήμιο Κρήτης
  • [06] "Νέα εποχή για τη Μ. Ανατολή"
  • [07] Απεργούν οι τραπεζοϋπάλληλοι
  • [08] "Αρχηγού παρόντος" ηττήθηκαν οι Λεϊκερς
  • [09] Νοσηλεύεται με θρόμβωση ο Μπαμπαλιούτας
  • [10] Οι 22 εκλεκτοί "πετεινοί"

    [01] Οικονομία

    Σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου Αυξήσεις δίνει η νέα εισοδηματική πολιτική

    14/2/2005 9:41:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/2/2005 11:34:14 πμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Αυξήσεις 3,2% στις τακτικές αποδοχές 450.000 υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου αποφάσισε να χορηγήσει η Κυβέρνηση στο πλαίσιο της νέας εισοδηματικής πολιτικής, την οποία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το μεσημέρι. Υψηλότερες θα είναι οι αυξήσεις, που θα λάβουν οι περίπου 260.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου, οι οποίες θα κυμανθούν μεταξύ 3,5 - 3,7%. Τα ποσά του κινήτρου απόδοσης και των 176 ευρώ, που προστίθεται στους βασικούς μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων δεν προβλέπεται να αυξηθούν ενώ οι μηνιαίες αυξήσεις, που θα λάβουν φέτος κυμαίνονται από 24-55 ευρώ το μήνα. Υπερδιπλάσιες του πληθωρισμού θα είναι οι αυξήσεις σε ΕΚΑΣ και αγροτικές συντάξεις καθώς το ΕΚΑΣ θα αυξηθεί κατά 10 ευρώ το μήνα και η βασική σύνταξη του ΟΓΑ κατά 15 ευρώ, αναδρομικά από 1.1.2005.

    Ευρωπαϊκές ...αποφάσεις

    Παράλληλα, η Κυβέρνηση εξετάζει μέτρα για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων, στο πλαίσιο των αποφάσεων, που έχει λάβει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την μείωση των ελλειμμάτων στην χώρα μας.

    Εξάλλου τις συστάσεις της Κομισιόν πρόκειται να υιοθετήσει το Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε., που συνεδριάζει την προσεχή Πέμπτη. Η Ελλάδα θα πρέπει έως τις 21 Μαρτίου να ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό των ελλειμμάτων το 2006 και να εφαρμόσει πιστά τον τρέχοντα προϋπολογισμό.

    Στο μεταξύ το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν από το νέο ενιαίο φόρο, που πρόκειται να επιβληθεί στα ακίνητα από 1.1.2006, η πρώτη κατοικία και οι αγροτικές εκτάσεις σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών. Όλες οι αλλαγές για τη φορολογία ακινήτων θα οριστικοποιηθούν έως τον Ιούνιο και θα ισχύσουν στο σύνολό τους από το νέο έτος.

    [02] Κοινωνία

    Για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων ναυτικών Συνεχίζονται οι έρευνες

    14/2/2005 8:03:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/2/2005 11:43:40 πμ)

    Συντάκτης:

    Βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της βραχονησίδας Ελαφόνησος, νοτιοδυτικά των Χανίων το φορτηγό πλοίο Sea Rey, το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 4:15 το πρωί. Στο πλοίο παρουσιάστηκε αρχικά μηχανική βλάβη και στη συνέχεια εισροή υδάτων, πιθανόν από μετατόπιση των φορτίων του. Το Sea Rey σημαίας Αγίου Βικεντίου μετέφερε κοντέινερ και είχε δεκαμελές πλήρωμα, από το οποίο μέχρι τώρα έχουν περισυλλεγεί σώοι οχτώ Ουκρανοί ναυτικοί. Τα δύο υπόλοιπα μέλη αγνοούνται και πραγματοποιούνται έρευνεΑγωνί για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους. Στην περιοχή του δυστυχήματος έχει σπεύσει ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, ένα C-130 μια νατοϊκή φρεγάτα, το πλοίο "Προμηθέας" του Πολεμικού Ναυτικού και τρία παραπλέοντα εμπορικά πλοία. Ωστόσο, οι έντασης 11 μποφόρ άνεμοι, που πνέουν, δυσχεραίνουν το έργο του εντοπισμού.

    [03] Ιράκ

    Εκλογικός θρίαμβος των σιιτών Έκκληση για εθνική ενότητα

    14/2/2005 8:50:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/2/2005 10:20:16 πμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC - ΑΠΕ

    Με ποσοστό 48%, επικράτησε στις εκλογές τις 30ης Ιανουαρίου η σιιτική συμμαχία, που υποστηρίζεται από τον μέγα Αγιατολάχ Αλί Σιστάνι, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η κεντρική εφορευτική επιτροπή. Συγκεκριμένα, η Ενωμένη Ιρακινή Συμμαχία έλαβε 4.075.291 ψήφους, επί συνόλω 8.456.266. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Αντέλ Αμπντέλ Μαχντί, αξιωματούχος της σιιτικής συμμαχίας, έκανε έκκληση για εθνική ενότητα, με σκοπό την εδραίωση ενός νέου κράτους. Τα αποτελέσματα των εκλογών σηματοδοτούν το τέλος της κυριαρχίας των σουνιτών, οι οποίοι κυβέρνησαν τη χώρα από την εποχή της ίδρυσης του νεώτερου κράτους του Ιράκ, προ 80 ετών. Τα τελικά αποτελέσματα, μετά τις όποιες ενστάσεις, θα ανακοινωθούν σε τρεις μέρες. Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος συνεχάρη τους νικητές, καθώς και όλους τους υποψήφιους και ψηφοφόρους για το θάρρος τους να αγνοήσουν τις απειλές και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

    Χάνουν την εξουσία οι σουνίτες

    Ακολουθεί το ψηφοδέλτιο της Κουρδικής Συμμαχίας με 2.175.551 ψήφους, ήτοι το 26% των ψήφων, και έπεται το κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού, Ιγιάντ Αλάουϊ, με 1.168.943 ψήφους, που μεταφράζεται ποσοστιαία στο 14% των συνολικών ψήφων.

    Η δύναμη των κομμάτων στο αποτελούμενο από 275 εδρών Κοινοβούλιο του Ιράκ έχει ως εξής: η συμμαχία των σιιτών καταλαμβάνει τις 132, 71 έδρες περνούν στους Κούρδους, και 38 εξασφαλίζει το κόμμα του Αλάουϊ. Το κόμμα του σουνίτη Γάζι αλ Γιαούαρ συγκεντρώνει μόλις 5 έδρες στο Κοινοβούλιο.

    Η απώλεια της επιρροής των σουνιτών επιδεινώθηκε από την άρνηση της πλειονότητάς τους να ψηφίσει στις εκλογές, υπακούοντας στην έκκληση του συμβουλίου των ουλεμάδων , της σημαντικότερης θρησκευτικής εξουσίας της σουνιτικής κοινότητας.

    Ο σουνίτης ηγέτης Αντνάν Πασάσι εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη μικρή εκπροσώπηση των σουνιτών στο ιρακινό κοινοβούλιο.

    Οι σουνίτες, που αντιπροσωπεύουν το 20% των 27 εκατ. του πληθυσμού της χώρας, πάντοτε ήλεγχαν την πολιτική σκηνή, τις ένοπλες δυνάμεις και τις δυνάμεις ασφαλείας. Από την εποχή της ενθρόνισης του βασιλέως Φαϊσάλ Α, στις 23 Αυγούστου 1921, έως το τέλος της μοναρχίας στις 14 Ιουλίου 1958, από τους 58 πρωθυπουργούς του Ιράκ, μόλις οι 5 ήταν σιίτες.

    Τρεις οι επικρατέστεροι για την πρωθυπουργία

    Οι σιίτες μπορεί να κέρδισαν τη μερίδα του λέοντος στις εκλογές στο Ιράκ, αλλά είναι υποχρεωμένοι να αναζητήσουν συνεργάτες εάν θέλουν να ελέγξει το νέο Κοινοβούλιο και να διασφαλίσουν την έγκριση του νέου Συντάγματος.

    Τρεις είναι οι επικρατέστεροι σιίτες για να αναλάβουν την πρωθυπουργία, ενώ, οι πιθανότητες να παραμείνει στη θέση του ο προσωρινός πρωθυπουργός, Ιγιάντ Αλάουϊ, εξανεμίζονται .

    Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον υπουργό Οικονομικών της προσωρινής κυβέρνησης, Αντέλ Αμπντέλ Μαχντί, τον απερχόμενο αντιπρόεδρο, Ιμπραχίμ αλ Τζαφάρι, και τον Κούρδο ηγέτη, Τζαλάλ Ταλαμπανί .

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε δέκα ημέρες τα αποτελέσματα του Ιράκ

    Εκλογές στη σκιά της βίας

    [04] Κοινωνία

    Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος Χάθηκαν στο χιόνι

    14/2/2005 7:19:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/2/2005 11:27:31 πμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Πρωτόγνωρη τραγωδία χθες στο όρος Μαίναλο στην Αρκαδία, όπου πέντε άνθρωποι έχασαν της ζωή τους και άλλοι έξι τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα. Νεκροί είναι οι: Φωτεινή Σιδηρουργού, 27 χρόνων από τη Νέα Σμύρνη, Φώτη Βαρουξή, 48 χρόνων από το Μαρκόπουλο Αττικής, Αιμίλιο Χαρλαύτη από την Κηφισιά, Σπύρο Βέτα, 24 χρονών από τον Πειραιά και Νταϊάνα Σιέλε, 41 ετών από το Χολαργό. Για την εξακρίβωση των αιτίων του τραγικού δυστυχήματος το Αστυνομικό Τμήμα της Τρίπολης διενεργεί προανάκριση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάντως, η χιονοστιβάδα πιθανόν προκλήθηκε, όταν οι ορειβάτες κατεβαίνοντας από το βουνό πέρασαν από μια μαρκίζα, ή φρύδι χιονιού, όπως λέγεται στην "ορειβατική γλώσσα". Στην επιφάνεια υπήρχε φρέσκο χιόνι και από κάτω πάγος που έσπασε, και όχι βράχοι ,όπως εκείνοι θα περίμεναν.

    Μαραθώνια επιχείρηση απεγκλωβισμού

    Τα περισσότερα μέλη της ομάδας χώθηκαν στο χιόνι, ενώ ο αρχηγός της αποστολής κατάφερε να ειδοποιήσει με το κινητό του την Πυροσβεστική, που έσπευσε στην περιοχή.

    Στην περιοχή κατέφθασαν ερπιστριοφόρα οχήματα με άνδρες της ΕΜΑΚ, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.

    Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να περπατήσουν για ώρες στις χιονισμένες πλαγιές για να μεταφέρουν νεκρούς και τραυματίες στο σημείο, που περίμεναν τα ασθενοφόρα.

    Οι σοροί των πέντε θυμάτων θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αθήνας για νεκροψία-νεκροτομή, ενώ από τους έξι τραυματίες, που είχαν μεταφερθεί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο για νοσηλεία, παρέμεινε μόνο ένας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τραγωδία με πέντε ορειβάτες στο Μαίναλο

    [05] Κοινωνία

    Μέσα στις επόμενες μέρες καθορίζουν τη Κλειστό από σήμερα το Πανεπιστήμιο Κρήτης

    14/2/2005 10:35:00 πμ

    Συντάκτης:

    Την αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης επ αόριστον αποφάσισε η Σύγκλητος του ιδρύματος. Αιτία στάθηκε η περικοπή των πιστώσεων στους συμβασιούχους διδάσκοντες, που, όπως επισημαίνει η Σύγκλητος έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο. Παράλληλα, ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει τη στάση του. Εντός των επομένων ημερών συνεδριάζουν οι Σύγκλητοι των πανεπιστημίων Αιγαίου και Θεσσαλίας, που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

    "Σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα" λέει ο υφ Παιδείας

    Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κώστας Μπαγιάτης, υποστήριξε, ότι το διδακτικό έργο δε μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς τους συμβασιούχους.

    "Το υπουργείο παιδείας ζήτησε 1.000 συμβασιούχους, αλλά το υπουργείο οικονομίας, ενέκρινε μόνο 800. Έχουμε διαβεβαιώσεις για λύση του προβλήματος εδώ και τρεις μήνες" πρόσθεσε.

    Με δηλώσεις του στο σταθμό, ο υφυπουργός παιδείας, Σπύρος Ταλιαδούρος εμφανιίστηκε αισιόδοξος, ότι το πρόβλημα θα λυθεί στις προσεχείς ημέρες, ενώ σημείωσε, ότι έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία πρόσληψης ακόμη 100 συμβασιούχων.

    [06] Μ. Ανατολή

    Μεταβιβάζεται ο έλεγχος της Ιεριχούς "Νέα εποχή για τη Μ. Ανατολή"

    14/2/2005 9:57:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μία "νέα εποχή" ξεκινά στη Μέση Ανατολή μετά από τέσσερα χρόνια βίας. Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Τάιμς" της Νέας Υόρκης ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος, ταυτόχρονα, επαινεί τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για την απόφασή του να εκκενώσει τους 21 οικισμούς Εβραίων εποίκων στη Γάζα, συμπληρώνοντας ότι πλέον ομιλεί "με μια διαφορετική γλώσσα". Μάλιστα, το Ισραήλ αναμένεται να μεταβιβάσει την Τρίτη στην Παλαιστινιακή Αρχή τον έλεγχο της πόλης της Ιεριχούς, ενώ, πάντα στα πλαίσια της συμφωνίας για τον τερματισμό των εχθροπραξιών, το Ισραήλ ανακοίνωσε την απελευθέρωση 500 ακόμη Παλαιστινίων κρατουμένων τις επόμενες ημέρες.

    "Όλοι οι πόλεμοι έχουν ένα τέλος"

    Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, οι υπόλοιπες παλαιστινιακές πόλεις στη Δυτική Όχθη αναμένεται να περάσουν σύντομα στον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής, αρχής γενομένης από το Τουλκάρεμ και την Καλκίλια.

    Η εκκένωση των 21 οικισμών στη Γάζα και τεσσάρων από τους 120 στη Δυτική Όχθη αυτό το καλοκαίρι, αποτελεί "ένα καλό σημάδι για να αρχίσουμε τον δρόμο προς την ειρήνη", δηλώνει ο Αμπάς.

    "Τώρα ο Σαρόν έχει έναν εταίρο για την ειρήνη", τόνισε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος.

    Ερωτηθείς αν η παλαιστινιακή Ιντιφάντα που ξεκίνησε το 2000 ήταν ένα λάθος, ο Αμπάς τόνισε: "Δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν λάθος. Αλλά όλοι οι πόλεμοι έχουν ένα τέλος".

    Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Χαμάς και η Τζιχάντ, που δεσμεύτηκαν να σταματήσουν τις αντι-ισραηλινές επιθέσεις, εξετάζοντας παράλληλα την πορεία της εκεχειρίας, "θα ηρεμήσουν την κατάσταση και πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε μια νέα εποχή".

    "Και οι δύο οργανώσεις θέλουν να έρθουν στην εξουσία στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου και αν νικήσουν είναι δικαίωμά τους" τόνισε ο Αμπάς.

    "Τώρα η Χαμάς και η Τζιχάντ ασχολούνται με τις εκλογές και τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θα μετεξελιχθούν σε πολιτικά κόμματα", πρόσθεσε.

    Σχετικά Links:

    New York Times

    [07] Οικονομία

    Αιτία το ασφαλιστικό του κλάδου Απεργούν οι τραπεζοϋπάλληλοι

    14/2/2005 9:04:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/2/2005 9:55:04 πμ)

    Με προσωπικό Ασφαλείας θα λειτουργήσουν οι τράπεζες, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΟΤΟΕ, μετά τη διακοπή του διαλόγου μεταξύ των διοικήσεων των τραπεζών, των εργαζομένων και της κυβέρνησης, με θέμα το ασφαλιστικό του κλάδου. Στο μεταξύ εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ. Αιτία είναι η διαφωνία τους με τις αλλαγές, που θέτει η διοίκηση του οργανισμού, σχετικά με τις προσλήψεις νέων υπαλλήλων. Οι εργαζόμενοι ζητούν διαβεβαιώσεις για το πώς θα καλυφθεί το κόστος του προγράμματος εθελουσίας εξόδου.

    [08] Μπάσκετ

    "Αρχηγού παρόντος" ηττήθηκαν οι Λεϊκερς

    14/2/2005 11:12:00 πμ

    Συντάκτης:

    "Ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη" και έτσι η επιστροφή του Κόμπε Μπραϊαντ στους Λος Άντζελες Λεϊκερς δε συνοδεύτηκε με νίκη για την ομάδα του στο Κλίβελαντ, καθώς οι "Καβαλιέρς" επικράτησαν των "Λιμνανθρώπων" με 103-89 σε αγώνα που διεξήχθη τα ξημερώματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για το πρωτάθλημα του ΝΒΑ. Σε άλλον αγώνα, στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας, το Φοίνιξ χρειστηκε να φτάσει στην παράταση για να κάμψει με 102-106 την αντίσταση της γηπεδούχου ομάδας του Γκόλντεν Στεϊτ. Στο Μαϊάμι οι "Χιτ" "δρωσαν" μέχρι να κάμψουν την αντίσταση των Σαν Αντόνιο με 96-92. Στη Βοστώνη εξάλλου οι Σέλτικς δεν κατάφεραν να περιορίσουν τον Κρις Γουέμπερ ο οποίος με τριπλ νταμπλ (14 πόντοι, 17 ριμπάουντ και 12 ασίστ) οδήγησε το Σακραμέντο στη νίκη επί των γηπεδούχων με 104-100. Στους υπόλοιπους αγώνες είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Μινεσότα-Σικάγο 83-87, Ιντιάνα-Μέμφις 76-73, Νιού Τζέρσεϊ-Ντένβερ 94-79, Νέα Υόρκη-Σάρλοτ 102-99, Ορλάντο-Νέα Ορλεάνη 97-94, Τορόντο-Κλίπερς 109-106, Σιάτλ-Ντάλας 92-95, Χιούστον-Πόρτλαντ 81-80.

    [09] Βόλεϊ

    Νοσηλεύεται με θρόμβωση ο Μπαμπαλιούτας

    14/2/2005 10:29:00 πμ

    Συντάκτης:

    Στο νοσοκομείο "Μetropolitan" νοσηλεύεται από χθες το βράδι ο λίμπερο του ΠΑΟΚ, Λάμπης Μπαμπαλιούτας, ο οποίος κινδύνεψε σοβαρά. O άτυχος παίκτης, που μετά από εισήγηση του γιατρού του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Τσούκα στονοσοκομείο, πάσχει, σύμφωνα με το διευθυντή της αγγειοχειρουργικής κλινικής του "Μetropolitan" κ. Παπαπαύλου, από θρομβοεμβολική νόσο και βρίσκεται υπό ισχυρή αντιπηκτική αγωγή. Όπως είναι φυσικό ο Μπαμπαλιούτας θα χάσει την υπόλοιπη φετινή σεζόν της Α1 ανδρών.

    Χάνει την υπόλοιπη σεζόν

    Εδώ και λίγες μέρες ο λίμπερο του δικέφαλου του Βορρά, απείχε από τις προπονήσεις της ομάδας, καθώς όλο του το χέρι είχε πρηστεί. Οι γιατροί που τον εξέτασαν στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του παίκτη, είπανε ότι έχει πάθει κάποια μόλυνση, από ένα παλιότερο χτύπημα στον αγκώνα και μάλιστα δοκίμασε να πιάσει και μπάλα στα χέρια του: "Στη Θεσσαλονίκη δεν έγιναν ολοκληρωμένες εξετάσεις και δεν πονούσα τόσο πολύ. Χθες όμως μετά το νικηφόρο αγώνα της Γλυφάδας επί του Παναθηναϊκού με 2-3, άρχισα να πονάω περισσότερο και αφού με είδε κι ο γιατρός του "τριφυλλιού", ο κ. Τσούκας ανδρών μου είπε ότι έχω πάθει θρόμβωση και ότι πρέπει να μπω αμέσως στο νοσοκομείο, όπως κι έγινε. Οι εξετάσεις θα συνεχιστούνε για 4-5 μέρες, αφού ακόμη ψάχνουνε μήπως υπάρχει και κάτι άλλο" δήλωσε στην ERTonline ο "ασπρόμαυρος" λίμπερο.

    Η αγωγή που ξεκίνησε ο Μπαμπαλιούτας θα συνεχιστεί σύμφωνα με τους γιατρούς και για τους επόμενους περίπου τρεις μήνες, κάτι που σημαίνει ότι η φετινή περίοδος του πρωταθλήματος τελείωσε πρόωρα για τον Έλληνα αθλητή. Πάντως όπως έδειξε στοχθεσινό ματς με τον Παναθηναϊκό ο νεαρός Γιώργος Ναζόπουλος είναι σε θέση να αντικαταστήσει επάξια τον έμπειρο λίμπερο της ομάδας.

    [10] Βόλεϊ

    Οι 22 εκλεκτοί "πετεινοί"

    14/2/2005 11:42:00 πμ

    Συντάκτης:

    Τρεις παίκτες της πρωτοπόρου του γαλλικού πρωταθλήματος και πρωταθλήτριας της κανονικής περιόδου Παρί, επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των τρικολόρ Φιλίπ Μπλεϊν, για τους αγώνες των ομίλων του φετινού World League, όπου θα αντιμετωπίσει τις Κούβα, Ιταλία και Βουλγαρία). Συνοπτικά οι 22 εκλεκτοί του κ. Μπλεϊν είναι οι εξής: Πασαδόροι: Καρλετί (Σετ), Λεμαρέκ (Κάννες), Πατέν (Παρί), Πουγιόλ (Πουατιέ), Διαγώνιοι: Σες (Ρεν), Μιστοκό(Σετ), Λεμπεϊ (Μονπελιέ), Κεντρικοί: Ντακέν (Δυναμό Μόσχας), Ντεσούρ (Τουρ), Κιφέρ (Παρί), Μονερεϊ (Τουρκουά), Μοντμίτ (Πουατιέ), Ακραίοι: Αντιγκά (Μαγιόρκα), Μπαρκά Σιζίκ (Κάννες), Καστάρ (Σετ), Φραγκολασί (Παρί), Γκεϊλερ (Μπνπελιέ), Γκρανβορκά (Βερόνα), Σαμικά (Κούνεο), Σάλκ (Κάννες), Λίμπερο: Εξιγκά(Αζαξιό), Ενό (Τουρ).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 14 February 2005 - 9:57:07 UTC