Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρεμβάσεις εξαγγέλλει το ΠΑΣΟΚ
  • [02] Στεφανόπουλος για προσλήψεις στο Δημόσιο
  • [03] Νέες απειλές για την Ιταλίδα όμηρο
  • [04] Πρόκριση με ήττα
  • [05] Αντίο με νίκη
  • [06] Μπάγιεβιτς: "Προσγειωμένοι και ήρεμοι"
  • [07] Πρόβλημα με Αγρίτη
  • [08] Μισός ο Ηρακλής
  • [09] Βραζιλιάνικη βοήθεια
  • [10] Τα βλέμματα στον Σχοινιά
  • [11] Διπλό αδιέξοδο για ωράριο- τραπεζοϋπάλληλους
  • [12] Αμυντικά "κόκκινα" κενά
  • [13] Συνελήφθη αξιωματικός για μαστροπεία
  • [14] Έτοιμοι Ζαχαρόπουλος και Σίμος

    [01] Πολιτική

    Θα καταθέσει προτάσεις για το πολιτικό σύστημα Παρεμβάσεις εξαγγέλλει το ΠΑΣΟΚ

    10/2/2005 7:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/2/2005 7:56:07 μμ)

    Συντάκτης:

    Προβληματισμό, αλλά και κινητικότητα έχουν προκαλέσει στην αξιωματική αντιπολίτευση οι καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών στους κόλπους της Δικαιοσύνης και της Εκκλησίας. Σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε τη συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα επεξεργαστεί τις θέσεις σχετικά με τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και τις αλλαγές που θα πρέπει να προτείνει το Κίνημα. Στην επιτροπή μετέχουν κορυφαία στελέχη του, αλλά και άνθρωποι από τον Ακαδημαϊκό και τον Πανεπιστημιακό χώρο. Ο κ Παπανδρέου τόνισε, ότι το θέμα της απαξίωσης των θεσμών έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, ενώ επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει ανταπόκριση στο δημοκρατικό αίτημα για κοινωνική λογοδοσία.

    Με το βλέμμα στο Συνέδριο

    Στους θεσμούς, που πρέπει να υπάγονται σε αυτή τη λογοδοσία ενέταξε την Eκκλησία, τη Δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ, τα κόμματα, τα πανεπιστήμια, τους οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, τα νοσοκομεία και τις επιχειρήσεις.

    Ο κ Παπανδρέου πρόσθεσε, ότι το ΠΑΣΟΚ θα διοργανώσει και ειδική συνδιάσκεψη, είτε πριν το συνέδριο, είτε μετά από αυτό, αν κριθεί ότι ο χρόνος δεν επαρκεί.

    Σημειώνουμε, ότι στην επιτροπή για το πολιτικό σύστημα μετέχουν οι: Κώστας Σκανδαλίδης, Θόδωρος Πάγκαλος, Αλέκος Παπαδόπουλος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Τσάτσος, Χάρης Παμπούκης, Νίκος Αλιβιζάτος, Γιώργος Παπαδημητρίου, Αργύρης Πασάς, Νίκος Μουζέλης, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και Γιάννης Βούλγαρης.

    Σε ρυθμούς Συνεδρίου

    Ακόμη αναφερόμενος στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος ο κ Παπανδρέου επεσήμανε, ότι πρόκειται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.

    Συγκεκριμένα θα καθοριστεί το νέο πλαίσιο της πολιτικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ, το νέο καταστατικό του Κινήματος και θα αναδειχθεί η νέα ηγεσία του.

    Τέλος, υπενθύμισε, ότι το Σάββατο ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για το Συνέδριο και ότι στις 20 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των 4.000 συνέδρων αντιπροσώπων στο Συνέδριο.

    [02] Πολιτική

    Στεφανόπουλος για προσλήψεις στο Δημόσιο

    10/2/2005 10:48:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στον τρόπο προσλήψεων στο Δημόσιο αναφέρθηκε σήμερα, από την Ακράτα της Αχαΐας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο οποίος βρέθηκε εκεί με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους. Ο κ. Στεφανόπουλος χαρακτήρισε την ανεργία που φθάνει στο 10% "μεγάλη ανοιχτή πληγή" και τόνισε ότι το Κράτος είναι υποχρεωμένο να εξασφαλίζει δουλειά στους πολίτες. Κατόπιν χαρακτήρισε ορθή την επιλογή μέσω ΑΣΕΠ, διότι αφενός αποσυνδέονται οι διορισμοί στο Δημόσιο από το ρουσφέτι και αφετέρου η δημόσια διοίκηση απαλλάσσεται από την επιλογή προσώπων που δεν είναι κατάλληλα. Ταυτόχρονα τόνισε ότι όλοι πρέπει να ψηφίζουμε σκεφτόμενοι με σύνεση με περίσκεψη και με μόνο γνώμονα το συμφέρον του τόπου. "Όχι για να ζητήσουμε από τον βουλευτή να μας κάνει ένα ρουσφέτι, ένα διορισμό στο δημόσιο" είπε.

    [03] Ιράκ

    Νέες απειλές για την Ιταλίδα όμηρο

    10/2/2005 11:37:00 μμ

    Συντάκτης:

    Κι ενώ στην Ιταλία περίμεναν με ανυπομονησία την απελευθέρωση της Ιταλίδας δημοσιογράφου Τζουλιάνα Σγκρένα, που κρατείται όμηρος στο Ιράκ εδώ και αρκετές ημέρες από την οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ, οι αντάρτες επανέρχονται με νέο μήνυμα που δίνει νέα 48ωρη προθεσμία στην Ιταλία για να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη χώρα. Αν και πριν από λίγες ημέρες οι απαγωγείς είχαν γνωστοποιήσει ότι θα την αφήσουν ελεύθερη διότι πείστηκαν πως δεν εργαζόταν ως κατάσκοπος, εντούτοις τώρα φαίνεται να αλλάζουν γνώμη. Η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και η αυθεντικότητα της, πάντως, δεν έχει μέχρι στιγμής επαληθευτεί.

    Στο μεταξύ, ένα νέο ηχογραφημένο μήνυμα που αποδίδεται στον Αιμάν αλ Ζαουάχρι, τον δεύτερο στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ, Αλ Τζαζίρα. Στο μήνυμα αυτό επικρίνει την "αμερικανική σκέψη για την ελευθερία". Πρόκειται για την τρίτη "εμφάνιση" του Ζαουάχρι μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες, με πλέον πρόσφατη, εκείνης της 29ης Νοεμβρίου, όταν σε βίντεο του δήλωνε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα κατά των ΗΠΑ.

    [04] Μπάσκετ

    Πρόκριση με ήττα

    10/2/2005 11:42:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με καπαρωμένη την πρόκριση στην επόμενη φάση, η Ένωση είχε ως κίνητρο την καλή εμφάνιση αλλά και μία πιθανή νίκη που θα βοηθούσε στον ψυχολογικό τομέα, κόντρα στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Τελικά δεν τα κατάφερε, αφού ηττήθηκε από τη γηπεδούχο με 70-66 στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής και πέρασε στους «16» του θεσμού ως τέταρτη στη βαθμολογία. Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 10-16, 36-31, 54-48, 70-66. ΟΛΙΜΠΙΑ: Ντρόμπνιακ 6, Μπόισα 7, Μάντσε 4, ΜακΛίντον 14 (2), Μπαζντάριτς 10 (2), Οσμπολτρ 9 (2), Ροντρίγκεθ, Μποτσέφσκι 20 (2). ΑΕΚ: Λόλις 7, Ζήσης 3, Μπέιλι 12, Νίτσεβιτς 20, Χατζής 13 (1), Πελεκάνος 5 (1), Κους 6, Γλυνιαδάκης, Μπουρούσης, Τσιάρας.

    [05] Μπάσκετ

    Αντίο με νίκη

    10/2/2005 11:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/2/2005 11:38:59 μμ)

    Συντάκτης:

    Σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογική ουσία, αφού είχαν ήδη αποκλειστεί, οι "κόκκινοι" επικράτησαν της Ισπανικής Εστουντιάντες με 90-80 και απόχαιρέτησαν την Ευρωλίγκα. Μία κακή χρονιά που θα θέλει σίγουρα να ξεχάσει ο Ολυμπιακός, αφού σε σύνολο 16 αγώνων, πέτυχαν τέσσερις νίκες (σήμερα η τέταρτη) και 12 ήττες. Πλέον όλοι στο λιμάνι προσανατολίζονται μόνο στη συνέχεια του Ελληνικού Πρωταθλήματος και όσο για την Ευρώπη από τη νέα χρονιά. Τα δεκάλεπτα: 20-17, 45-37, 63-52, 90-80.

    Οι συνθέσεις

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιόνας Καζλάουσκας): Πέρι 12 (2), Μέισον 16 (2), Γιούρκοβιτς 4, Γκούλιας 20, Γκόρενς 10, Ζορόσκι 7 (1), Κορωνιός 6 (2), Καλαμπόκης 2, Σκλάβος 11 (1), Αγαδάκος 2

    ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ (Χοσέ Βιθέντε Χερναντέθ): Λόνκαρ 3 (1), Γιάσεν Χουάν 7, Γκάρθες 11, Ροντρίγκεθ 5, Μέστρες, Βινταουρέτα 10, Αθόφρα 8 (2), Ιτούρμπε 5 (1), Γιάσεν 11, Σουάρεθ 20 (2)

    [06] Ποδόσφαιρο

    Μπάγιεβιτς: "Προσγειωμένοι και ήρεμοι"

    10/2/2005 10:54:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η διαφορά των "ερυθρολεύκων" με ΑΚ και Παναθηναϊκό στη βαθμολογία είναι μεγάλη, όμως ο "Ντούσκο" τόνισε σε σημερινές τους δήλωεις πως τίποτα δεν έχει κριθεί. Όλα εξαρτώνται βέβαια από τους ίδιους, όμως τους επέστησε να μην επαναπαυθούν και να τα δώσουν όλα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, που είναι και ο μεγαλύτερος στόχος.

    Σοβαρότητα

    Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς παράδεχτηκε πως η ομάδα του έχει ένα μικρό προβάδισμα στην υπόθεση τίτλος, όμως αν δεν παίξουνε καλά σε όλα τα παιχνίδια "τότε δεν θα πετύχουμε το στόχο μας".

    Μιλώντας για το δύσκολο παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στην Ακριτική ομάδα, τόνισε πως φέτος είναι πολύ καλή και πολύ επίκίνδυνη εκτός έδρας. Για αυτό δεεν πρέπει οι παίκτες του σε καμία στιγμή να χαλαρώσουνε και να παίξουν με δύναμη και πάθος για να φτάσουν στην τελική επικράτηση.

    Παράλληλα σχολίασε και την ερώτηση που του τέθηκε για το γεγονός πως το Καραϊσκάκη θα είναι άδειο και αν αυτό επηρεάσει την ομάδα και τους παίκτες. Ο "Ντούσκο" είπε πως αυτό "δεν θα πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία. Ξέρω ότι είναι δύσκολο και ξέρουμε όλοι τι σημαίνει για μας το γεμάτο γήπεδο. Όμως έχουμε παίξει κι άλλα παιχνίδια χωρίς τους φιλάθλους μας και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι αυτό".

    Τέλος δεν μίλησε καθόλου για το παιχνίδι των "κόκκινων" για το Κύπελλο UEFA με τη Γαλλική Σοσό, αφού όπως είπε, προέχει να σκέφτονται μόνο το παιχνίδι με τη Ξάνθη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αμυντικά "κόκκινα" κενά

    [07] Ποδόσφαιρο

    Πρόβλημα με Αγρίτη

    10/2/2005 10:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Άτυχος στάθηκε λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της προπόνησης του "Σίτι" ο Aνέστης Aγρίτης. Ο Έλληνας επιθετικός τραυματίστηκε σε μια ανύποπτη φάση και αποχώρησε από το γήπεδο με πόνους και έντονες ενοχλήσεις. H πρώτη εκτίμηση μιλάει για τράβηγμα στους προσαγωγούς, ωστόσο τα ασφαλή συμπεράσματα θα βγουν στην αυριανή προπόνηση. Όπως και να έχει πάντως, ο παίκτης δεν θα βρίσκεται στα πλάνα του Ίλιε Ντουμιτρέσκου για τον αγώνα Πρωταθλήματος κόντρα στον Ιωνικό.

    Πονοκεφάλων συνέχεια

    Ακόμα ένα πρόβλημα για το Ρουμάνο τεχνικό ακούει στο όνομα του Εντουσέι, ο οποίος δεν ξεπέρασε ακόμα το πρόβλημα του και συνέχισε να κάνει ατομική προπόνηση. Αυτό σημαίνει πως δεν θα δώσει το παρών στον αγώνα με τους "μπλε". Mόνος του γυμνάστηκε σήμερα και ο Xατζής, γιατί αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς.

    Τα καλά νέα ήρθαν από τον Νικολόπουλο που μετείχε κανονικά στην προπόνηση, ενώ στα πλάνα του Ντουμιτρέσκου βρίσκεται πλέον και ο νεοαποκτηθείς Nίκολα Σίμιτς, που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του.

    [08] Ποδόσφαιρο

    Μισός ο Ηρακλής

    10/2/2005 9:48:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ακόμα ένα κρίσιμο παιχνίδι και μάλιστα ντέρμπι, έχει ο Γηραιός για το Πρωτάθλημα και τα προβλήματα που υπάρχουν, αντί να μειώνοντας αυξάνονται. Ο τεχνικός των "κυανόλευκων" δεν υπολογίζει για το παιχνίδι της Κυριακής τους Μπακιρτζίογλου και Κίνι, ενώ θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον Ηλία Πουρσανίδη. Το ίδιο ισχύει και για τους Στεφανή και Δρούγα, ενώ εκτός θα μείνει και ο νεαρός Περπερίδης.

    Ψάχνει παίκτες

    Ο επιθετικός Κένεντι Μπακιρτζίογλου δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του και δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο "δικέφαλο του Βορρά". Το ίδιο ισχύει και για τον νεοαποκτηθέντα Ιταλό αμυντικό Τζιάκομο Κίνι που έχει υποστεί κάταγμα στο τρίτο μετατάρσιο και που δεν θα είναι στα σχέδια της ομάδας τους.

    Οι ελπίδες που υπάρχουν για τον Ηλία Πουρσανίδη είναι το μόνο θετικό στον Ηρακλή. Ο Έλληνας μέσος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και υπάρχουν πιθανότητες να αγωνιστεί. Κάτι που ισχύει και για τους Στεφανή και Δρούγα, οι οποίοι είναι αμφίβολοι λόγω τραυματισμού, αλλά η συμμετοχή τους δεν έχει αποκλειστεί.

    Απών θα είναι και ο νεαρός Περπερίδης που έχει κάκωση έξω μηνίσκου δεξιού γόνατος και θα λείψει παρομοίως.

    Πρόσκληση στους παλαίμαχους

    Στο μεταξύ με πρωτοβουλία τους οι εκπρόσωποι της διοίκησης της ΠΑΕ Ηρακλής, όσοι απέμειναν να λειτουργούν διοικητικά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά την όξυνση των προβλημάτων και την απουσία του επίσης παραιτηθέντος προέδρου κ. Σπανουδάκη, αποφάσισαν να καλέσουν στον αγώνα του Καυτατζογλείου από κοινού τους παλαιμάχους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων να παρακολουθήσουν μαζί από την ίδια κερκίδα τον αγώνα ντέρμπι της Κυριακής, γεγονός που οι βετεράνοι Ηρακλή και ΠΑΟΚ αποδέχτηκαν με χαρά.

    [09] Βόλεϊ

    Βραζιλιάνικη βοήθεια

    10/2/2005 8:00:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σημαντική ενίσχυση αποτελεί ο Βραζιλιάνος διαγώνιος βολεϊμπολίστας Ζίλσον, ο οποίος βρίσκεται από εχτές στην Ακριτική πόλη και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο. Ο "Σάμπα" αποτελεί την τρίτη ξένη θέση του Εθνικού την οποία και θα κρατήσει ως το τέλος της φετινής περιόδου. Ο Ζίλσον μάλιστα παρακολούθησε το τελευταίο σετ του προχθεσινού αγώνα με την Ε.Α. Πατρών (ο Εθνικός ηττήθηκε με 3-1) και αμέσως ύστερα έκανε την πρώτη προπόνησή του επί ελληνικού εδάφους.

    Σε καλή κατάσταση

    Ο προπονητής του Ε.Α. εμφανίστηκε αρκετά ικανοποιημένος από την μεταγραφή του παίκτη και τόνισε πως αναμένει τη βοήθεια του στη δύσκολη συνέχεια της ομάδας.

    «Περιμένουμε μεγάλη βοήθεια από αυτόν στη συνέχεια. Μου είπε ότι αγωνιζόταν τα πέντε τελευταία χρόνια στην Ιαπωνία και είναι σε καλή κατάσταση, αφού μέχρι πριν από λίγο καιρό συμμετείχε κανονικά στο πρωτάθλημα. Με διαγώνιο τον Ζίλσον και ακραίο τον Ντιλ πιστεύω ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα. Η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια, δείχνει σημάδια βελτίωσης, αλλά αυτό που μας λείπει είναι το καλό αποτέλεσμα. Όλοι πιστεύουμε ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε και θα μείνουμε στην κατηγορία».

    [10] Τα βλέμματα στον Σχοινιά

    10/2/2005 8:14:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην ανάδειξη του σε προπονητικό κέντρο, θέλει να προωθήσει το Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, ο Ντένος Όσβαλντ. Ο Πρόεδρος της FISA, τόνισε πως αυτή την πρόταση και σκέψη, την έχει από καιρό, από τότε που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Ολυμπιακές Αγώνες και θεωρεί ως τον κατάλληλ χώρο για τις προπονήσεις όλων των μεγάλων αθλητών του χώρου. «Το είπαμε και μετά τους επιτυχημένους Ολυμπιακούς αγώνες που κάνατε και δεν το πήραμε ποτέ πίσω. Ο Σχοινιάς μπορεί να αποτελέσει ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο και να δώσει διέξοδο στις ομάδες που αναζητούν πιο θερμό κλίμα για τη χειμερινή προετοιμασία τους». Παράλληλα, η FISA εξέφρασε το ενδιαφέρον της για τη διοργάνωση μεγάλων αγώνων στον Σχοινιά.

    [11] Κοινωνία

    Θα επαναληφθούν οι επαφές εργοδοτών-εργαζομένων Διπλό αδιέξοδο για ωράριο- τραπεζοϋπάλληλους

    10/2/2005 10:09:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σημαντικές αποκλίσεις, για τα θέματα των υπερωριών και του εργατικού κόστους χαρακτήρισαν την πρεμιέρα της συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης για τις εργασιακές σχέσεις, που έλαβε χώρα στο υπουργείο Απασχόλησης. Προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο του διαλόγου, ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος θα πραγματοποιήσει νέο κύκλο επαφών με τους εκπροσώπους των εργοδοτών και της ΓΣΕΕ. Από την πλευρά τους οι έμποροι υποστηρίζουν, ότι το κόστος της υπερεργασίας είναι ακριβό και ζητούν τη μείωσή του και την απελευθέρωση των ορίου των υπερωριών. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι τονίζουν, ότι δε θα δεχθούν αλλαγές και επισημαίνουν, πως ισχύει η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας και οι όροι, που συμφωνήθηκαν για τις υπερωρίες. Στο μεταξύ, επανέρχονται στις απεργιακές κινητοποιήσεις οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι οποίοι ήδη ανακοίνωσαν, ότι θα απεργήσουν τη Δευτέρα, καθώς υπήρξε αδιέξοδο στη σημερινή πρώτη συνάντηση της τριμερούς επιτροπής για το ασφαλιστικό.

    "Στηρίζουμε τον κοινωνικό διάλογο" δηλώνει ο Παναγιωτόπουλος

    Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, τόνισε, ότι τα συνδικάτα δε θα συμμετάσχουν περαιτέρω σε επιτροπές διαπραγμάτευσης για το καθεστώς των υπερωριών και το χρόνο εργασίας. "Θα περιμένουμε τις συνολικές προτάσεις της κυβέρνησης και θα αντιδράσουμε ανάλογα", υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Ακόμα, χαρακτήρισε καθυστερημένη τη σύγκληση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης και σημείωσε ότι οι πολιτικές, που έχουν προηγηθεί (φορολογικό, αναπτυξιακό κλπ) οδηγούν σε επιβράδυνση την αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε το 2005 κρίσιμο έτος για την ελληνική οικονομία και έκανε λόγο για αναγκαία μέτρα αύξησης της ανταγωνιστικότητας, που θα οδηγήσει σε αύξηση της απασχόλησης και των πλεονασμάτων, ώστε να μπορεί το κράτος να κάνει κοινωνική πολιτική. "Στηρίζουμε τον κοινωνικό διάλογο", δήλωσε χαρακτηριστικά, "και επιδιώκουμε την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας παράλληλα με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τους εργαζομένους", σημειώνοντας, πάντως, ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να στηριχθεί στην εξουθένωση του εργατικού δυναμικού.

    Σημειώνεται, ότι στα πλαίσια της γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, ΓΣΕΕ και εργοδότες έχουν συμφωνήσει στη διευκόλυνση των υπερωριών μέχρι τις 45 ώρες εβδομαδιαίου χρόνου και το κόστος των ωρών υπερωρίας να παραμείνει στα πλαίσια, που ορίζει ο νόμος Γιαννίτση, ο οποίος, όπως δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, στην πράξη δεν απέδωσε καλά αποτελέσματα.

    [12] Ποδόσφαιρο

    Αμυντικά "κόκκινα" κενά

    10/2/2005 9:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/2/2005 11:00:07 μμ)

    Συντάκτης:

    Με τις δεδομένες τιμωρίες των Aνατολάκη, Πάντου και Στολτίδη, από τη γραμμή και πίσω, λόγω τιμωρίας (προπονήθηκαν κανονικά βέβαια), ολοκληρώθυκε η σημερινή προπόνηση του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" αγωνίζονται το Σάββατο με την Ξάνθη στο άδειο Καραϊσκάκη και με δεδομένο φορμάρισμα των Ακριτών, ο "Ντούσκο" καταστρώνει άλλα πλάνα για την αμυντική γραμμή του. Από εκεί και πέρα, απών από τη σημερινή προπόνηση ήταν και ο Αντώνης Νικοπολίδης, που όμως θα αγωνιστεί κανονικά, αντίθετα με τον Ιβάν Ρέτζιτς δεν θα είναι στη διάθεση του "Ντούσκο". Έτοιμος και ο Καστίγιο.

    Μεγάλο το απουσιολόγιο

    Η μόνη περίπτωση που δεν εμπνέει ανησυχία, είναι αυτή του διεθνή Έλληνα τερματοφύλακα. Ο Νικοπολίοδης απέκτησε σουβενίρ από τον αγώνα με τη Δανία ένα χτύπημα στο γόνατο και δεν προπονήθηκε, προκειμένου να ξεκουραστεί και να κάνει θεραπεία. Η περίπτωση του δεν θεωρείται σοβαρή και αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά κόντρα στην Ξάνθη.

    Στα θετικά και η περίπτωση του Ουρουγουανού μεσοεπιθετικού που σήμερα, εν αντιθέσει με εχτές, προπονήθηκε κανονικά και έδειξε πως ξεπέρασε τις όποιες ενοχλήσεις στη μέση του.

    Τα προβλήματα, πέραν των δεδομένων απουσιών που προαναφέραμε, ακούνε στους πιτσιρικάδες Iβάν Pέζιτς και Nτ Aκόλ. Ο πρώτος δοκίμασε να προπονηθεί, όμως ένιωσε και πάλι ενοχλήσεις και αποκλείστηκε από την αποστολή. Το ίδο συνέβη και με τον δεύτερο. Στα πολλά υπάρχουν και οι απουσίες των Βενετίδη που έχει χάσει όλη τη χρονιά λόγω του τραυματισμού του αλλά και του τερματοφύλακα Γιουράι Μπούτσεκ που ακόμα δεν είναι έτοιμος.

    Χαρακτηριστικό των απουσιών είναι το γεγονός πως ο Μπάγιεβιτς πήρε στην αποστολή ακόμη και τους νεαρούς Mενδρινό, Φιλιππάκο, προκειμένου να "γεμίσει".

    Οι "εκλεκτοί"

    Συγκεκριμένα πήρε 19 ποδοσφαιριστές, που είναι οι: Nικοπολίδης, Γιάννου, Mαυρογενίδης, Γεωργάτος, Σούρερ, Bάλλας, Kωστούλας, Kουλουχέρης, Tαραλίδης, Kαφές, Mάριτς, Mενδρινός, Γεωργιάδης, Tζόρτζεβιτς, Pιβάλντο, Tζιοβάνι, Kαστίγιο, Oκκάς, Φιλιππάκος. Aύριο οι "ερυθρόλευκοι" θα προπονηθούν στις 5 το απόγευμα.

    [13] Κοινωνία

    Τέθηκε σε 12μηνη διαθεσιμότητα Συνελήφθη αξιωματικός για μαστροπεία

    10/2/2005 9:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/2/2005 10:57:32 μμ)

    Συντάκτης:

    Για μαστροπεία και εκβιασμό κατηγορείται αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι. Με εντολή του αρμόδιου υφυπουργού Εθνικής Άμυνας ο 42χρονος αξιωματικός ετέθη σε 12μηνη διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αξιωματικός, ο οποίος είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, έβρισκε κοπέλες, πολλές εκ των οποίων φοιτήτριες, μέσω μικρών αγγελιών σε εφημερίδες και στο Internet. Τους υπόσχονταν εξεύρεση εργασίας, ενώ τους προσέφερε σημαντικά χρηματικά ποσά για υποτιθέμενη φωτογράφηση. Όμως, τις παρέσυρε σε σεξουαλικές δραστηριότητες είτε με άλλες γυναίκες, είτε με άνδρες μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, τις οποίες βιντεοσκοπούσε και τις διακινούσε μέσω του διαδικτύου. Στη συνέχεια, τις εκβίαζε απειλώντας, ότι θα έδινε φωτογραφίες και βίντεο στους οικείους τους και τις ανάγκαζε να εκδίδονται σε πελάτες, που διάλεγε ο ίδιος αντί 100 ευρώ, εκ των οποίων κρατούσε το 50%. Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Στέφανος Σκότης, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ κάλεσε τα θύματα του μαστροπού να καταθέσουν για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Ο αξιωματικός ομολόγησε τις πράξεις του και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ αναζητείται μια γυναίκα συνεργός του. Στο γραφείο του αξιωματικού στο Πεντάγωνο βρέθηκε επίσης ένα CD-ROM το οποίο κατασχέθηκε από την αστυνομία. Οι αρχές οδηγήθηκαν στην επ' αυτοφώρω σύλληψή του, μετά από τη καταγγελία ενός θύματος.

    Συγχαρητήρια από Βουλγαράκη

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης, συνεχάρη το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μετά τη σύλληψη του αξιωματικού στο Πεντάγωνο αλλά και για τις επιτυχίες του, ιδίως σε υποθέσεις εκμετάλλευσης παιδιών και γυναικών. Ο υπουργός, τόνισε ακόμη, πως η ελληνική αστυνομία προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το έγκλημα αυτής της μορφής δημιούργησε τη νέα αυτή υπηρεσία, που διαθέτει εκτός από άρτια υλικοτεχνική υποδομή, ειδικά εκπαιδευμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, που αποδεικνύει καθημερινά την ικανότητα και την αποτελεσματικότητά του.

    Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζεται και από την Αστυνομία η σύλληψη του αξιωματικού και διευκρινίζει, ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

    [14] Ποδόσφαιρο

    Έτοιμοι Ζαχαρόπουλος και Σίμος

    10/2/2005 8:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Γιώργο Παράσχο στη σημερινή προπόνηση των "κίτρινων". Ο Έλληνας τεχνικός είδε με ικανοποίηση τους δύο ποδοσφαιριστές, Γιώργο Ζαχαρόπουλο και Γιώργο Σίμο, να "βγάζουν" χωρίς κανένα πρόβλημα την προπόνηση αλλά και το οικογενειακό δίτερμα στο οποίο μετείχαν και να τίθενται στη διάθεση του. Ο Ζαχαρόπουλος, που είχε υποστεί κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του ποδιού του, επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά από περίπου είκοσι μέρες και ο Σίμος, που είχε υποστεί θλάση στον οπίσθιο μηριαίο μετά από ένα μήνα.

    Ένα ίσον κανένα

    Από τη σημερινή προπόνηση μόνο ο Γιάννης Κατεμής δεν μετείχε και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Πάντως έτσι και αλλιώς βρισκόταν εκτός πλάνων του Μακεδόνα προπονητή, καθώς έχει συμπληρώσει κάρτες και είναι τιμωρημένος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 10 February 2005 - 21:56:17 UTC