Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κομμένη στα δύο η Ελλάδα
  • [02] Έκλεισαν τα Τέμπη
  • [03] "Στο μικροσκόπιο" η γέφυρα του Ρίου
  • [04] Στο Μαξίμου ο Αναστασιάδης για το Κυπριακό
  • [05] Δικαίωση στο Εφετείο για Ολυμπιακό και Πανιώνιο
  • [06] Έσπασε υπόγειος πετρελαιαγωγός λόγω ψύχους
  • [07] Παύση του πυρός στη Γάζα
  • [08] Ψηφίζουν οι Ιρακινοί του εξωτερικού
  • [09] Πενήντα δισ. χρωστούν τα ελληνικά νοικοκυριά
  • [10] Εν αναμονή η ΕΠΟ για το Euro 2012
  • [11] Εξετάζει τις κατηγορίες ο ΣΕΓΑΣ
  • [12] Ο Νιόπλιας νέος τιμονιέρης στους Νέους
  • [13] ΠΑΟ: Άλλαξε ημερομηνία η επανάληψη
  • [14] Βατός όμιλος για το Ευρωμπάσκετ Γυναικών
  • [15] Δια περιπάτου επικράτησε η Εθνική
  • [16] Στα ημιτελικά του Πέρθ οι Νεάνιδες
  • [17] Υπερκινητικοί ....και σε φόρμα
  • [18] Κρούσμα των "τρελών αγελάδων" σε κατσίκα
  • [19] Παραβάτης 16 μηνών
  • [20] Οι έξυπνοι καταναλωτές κάνουν τις εκπτώσεις
  • [21] Στα δικαστήρια με τους παπαράτσι
  • [22] Πλάνο κινητοποιήσεων από τα συνδικάτα
  • [23] Νέο απόκτημα για τον Εργοτέλη
  • [24] Διάψευση του Πανιωνίου
  • [25] Θάνατος-σοκ νεαρού αθλητή
  • [26] Κλείνει προσωρινά η πεζογέφυρα Καλατράβα

    [01] Κοινωνία

    Κλειστά για 24 ώρες τα Τέμπη Κομμένη στα δύο η Ελλάδα

    28/1/2005 11:58:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/1/2005 7:42:14 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Την εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών έχουν αποκλείσει οι παραγωγοί της Λάρισας, ενώ κλειστές παραμένουν παλαιά και νέα εθνική οδός στο Βελεστίνο και ο κόμβος του Δρούγου στην παλαιά εθνική οδό Λαμίας- Λάρισας. Οι αγρότες θα παραμείνουν στα μπλόκα μέχρι αύριο στις 10 το πρωί, οπότε και θα συνεδριάσουν εκ νέου. H κυκλοφορία γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων: όσοι κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη θα κινούνται από τον κόμβο Γυρτώνης προς Ελασσόνα- Κατερίνη και όσοι κατευθύνονται προς Αθήνα, από Κατερίνη- Ελασσόνα- Λάρισα. "Η κυβέρνηση είναι αντίθετη σε ενέργειες, που στρέφονται εναντίον του κοινωνικού συνόλου", τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, αποκλείοντας συνάντηση αγροτών- Πρωθυπουργού. Στο μεταξύ, κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το αγροτικό στη Βουλή.

    Πολλαπλά τα "μέτωπα" των αγροτών

    Ανοιχτοί είναι από νωρίς το απόγευμα όλοι οι οδικοί άξονες που απέκλεισαν οι αγρότες το μεσημέρι και συγκεκριμένα ο κόμβος του Πετριτσίου, η παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας στο ύψος της Αλεξάνδρειας και οι κόμβοι της Παραλίμνης και της Χαλκηδόνας. Οι αγρότες θα αποφασίσουν αύριο σε γενικές συνελεύσεις την περαιτέρω μορφή των κινητοποιήσεών τους.

    Ωστόσο, οι αγρότες της Μαγνησίας απέκλεισαν την παλαιά και νέα εθνική οδό στον κόμβο του Βελεστίνου, ενώ αναμένεται να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό και στον Αλμυρό. Σε μια τέτοια περίπτωση τα εμπόδια θα είναι ανυπέρβλητα, καθώς στον παρακαμπτήριο δρόμο μέσω Δομοκού, στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας-Λαμίας, αγρότες από τη Λάρισα και τη Φθιώτιδα έχουν κλείσει επ' αόριστον το δρόμο στο ύψος του Δρούγου. Στα Φάρσαλα οι αγρότες απέκλεισαν την εθνική Φαρσάλων- Λαρίσης.

    Στο μεταξύ, από την 1η Φεβρουαρίου θα χορηγηθούν από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις ύψους 17,5 εκατομμυρίων ευρώ σε 12.000 παραγωγούς 41 νομών της χώρας των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές το 2004. Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν μέσω των λογαριασμών της Αγροτικής τράπεζας και αφορούν αγρότες των νομών: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδος, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λακωνίας, Λάρισας, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδος, Φλωρίνης και Χαλκιδικής.

    Αντιπαράθεση στη Βουλή

    Τα αιτήματα και οι κινητοποιήσεις των αγροτών πυροδότησαν πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, με αφορμή επερώτηση του ΠΑΣΟΚ για τα αγροτικά.

    "Πυρά" αντήλλαξαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευση,ς Γιώργο Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εξαπάτηση των αγροτών και αθέτηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων. "Αποτύχατε οικτρά, ενώ είχατε όλες τις δυνατότητες να πετύχετε. Εξαπατήσατε τους αγρότες και τους φέρατε σε απόγνωση", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου και κατέληξε: "δεν σας φταίνε οι δήθεν κακοί κανονισμοί του ΠΑΣΟΚ. Φταίει η δική σας κακή πολιτική και διαχείριση δώστε έστω αυτά που έδωσε πέρυσι ο κακός κανονισμός και το κακό ΠΑΣΟΚ".

    Παράλληλα, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε τη σύσταση μιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Περιβάλλον, πρόταση η οποία, όπως διευκρίνισε η πρόεδρος της Βουλής, έχει ήδη δρομολογηθεί από το καλοκαίρι, κατόπιν πρότασης βουλευτών της ΝΔ.

    "Η νυν κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις συνέπειες της κακής αγροτικής πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ", αντέτεινε ο υπουργός Ανάπτυξης και "συνεχάρη" τον κ. Παπανδρέου για τη λύση που βρήκε στο αγροτικό πρόβλημα της χώρας, τη σύσταση δηλαδή της Επιτροπής για το Περιβάλλον. Όπως τόνισε ο κ. Μπασιάκος, έχουν εξαντληθεί όλα τα μέτρα που προβλέπονται για την παρεμπόδιση των εισαγωγών και κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αν μπορούν να συστήσουν οποιοδήποτε μέτρο να το κάνουν μέχρι τέλους της συζήτησης.

    Επίσης, ο κ. Μπασιάκος, δήλωσε υπερήφανος που καταβλήθηκαν τόσο γρήγορα, τόσο πολλές επιδοτήσεις και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ, ότι άφησε στην κυβέρνηση της ΝΔ το φορτίο της αποπληρωμής αποζημιώσεων τριών-τεσσάρων ετών, αλλά και των προστίμων της ΕΕ, το σύνολο των οποίων φθάνει τα 658 εκατομμύρια ευρώ.

    Τέλος, ο κ. Μπασιάκος, υποστήριξε ότι φέτος στην Ελλάδα, έγιναν "πρωτόγνωρης έκτασης και βάθους έλεγχοι" σε σχέση με το παρελθόν και παρατήρησε ότι "στο σύνολο των αιτημάτων που τέθηκαν, οι μόνοι που αντιδρούν είναι οι Λαρισινοί αγρότες".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκλεισαν τα Τέμπη

    [02] Κοινωνία

    Κομμένη στα δύο η Ελλάδα Έκλεισαν τα Τέμπη

    27/1/2005 10:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/1/2005 12:13:11 μμ)

    Συντάκτης:

    Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι βαμβακοπαραγωγοί της Θεσσαλίας. Μετά από μια μαραθώνια σύσκεψη τεσσάρων περίπου ωρών, αποφάσισαν να κλείσουν το δρόμο στα διόδια των Τεμπών από τις 10 σήμερα το πρωί και για 24 ώρες. Η κυκλοφορία στο σημείο εκείνο θα γίνεται από παρακαμπτήριο. Τα περίπου 500 τρακτέρ, που βρίσκονται επί μέρες παραταγμένα στη άκρη του δρόμου θα κλείσουν και τα δύο ρεύματα της εθνικής μέχρι το πρωί του Σαββάτου, οπότε οι παραγωγοί θα συνεδριάσουν εκ νέου για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους, αξιολογώντας και τις όποιες εξελίξεις. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν καταγγέλλουν τη στάση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και καλούν τους αγρότες του νομού να συμμετέχουν μαζικά στον αποκλεισμό. Στο χορό των κινητοποιήσεων παραμένουν οι αγρότες των Σερρών, που συνεχίζουν τους περιοδικούς αποκλεισμούς στον κόμβο του Προμαχώνα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δεν εγκαταλείπουν τα μπλόκα οι αγρότες

    [03] Κοινωνία

    "Στο μικροσκόπιο" η γέφυρα του Ρίου

    28/1/2005 4:30:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ,ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Κλειστή για προληπτικούς λόγους θα μείνει και τις επόμενες ημέρες η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, εξαιτίας της φωτιάς που προκλήθηκε χθες το πρωί σε ένα από τα καλώδια των πυλώνων της, με αποτέλεσμα την αποκοπή του. Μέχρι τότε η συγκοινωνία προς Δυτική Ελλάδα εξυπηρετείται από την πορθμειακή γραμμή, η οποία έχει ενισχυθεί με επιπλέον δρομολόγια. Η απόφαση για το πότε ακριβώς θα δοθεί ξανά στην κυκλοφορία, θα ληφθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα εξαρτηθεί από την αποκατάσταση της βλάβης, αλλά και την ολοκλήρωση των απαραίτητων ελέγχων ασφαλείας. Όπως ανακοίνωσε και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος κ. Αντώναρος, μεταφέροντας τις διαβεβαιώσεις της κατασκευάστριας εταιρείας, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη γέφυρα. Στο μεταξύ, κλιμάκιο Ελλήνων και Γάλλων τεχνικών και εμπειρογνωμόνων, που βρίσκεται στην περιοχή από το πρωί, διενεργεί έρευνα προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τα αίτια. Αν και οι αρχικές εκτιμήσεις έφεραν έναν κεραυνό ως το αίτιο πρόκλησης της πυρκαγιάς, ωστόσο εξετάζονται με προσοχή τα ενδεχόμενα να υπήρξε αστοχία υλικού ή ακόμα και κατασκευαστικό λάθος.

    Ερωτήματα ζητούν απαντήσεις

    Μιλώντας στην ΝΕΤ 105,8 ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ Αθανάσιος Κουλουμπής, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή για να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια της γέφυρας. "Επειδή έχω παρακολουθήσει την κατασκευή της προσωπικά δεν ανησυχώ ότι υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα" ανέφερε. Σχετικά με τα αίτια του περιστατικού σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ τόνισε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά "για την ώρα δεν είμαστε σίγουροι αν το πρόβλημα οφείλεται στο αντικεραυνικό σύστημα της γέφυρας ή σε αστοχία υλικού ή σε συνδυασμό και των δύο" είπε και πρόσθεσε πως αυτό θα το κρίνουν οι ειδικοί.

    Σημειωτέον ότι τέτοιο ατύχημα καταγράφεται για πρώτη παγκοσμίως, σε ένα τόσο μεγάλο έργο και τα ερωτήματα είναι πολλά.

    Η μία εκδοχή είναι η πτώση κεραυνού στο υψηλότερο καλώδιο ανάρτησης του νότιου πυλώνα της γέφυρας ύστερα από καταιγίδα που έπληξε την περιοχή. Ωστόσο, η κατασκευάστρια εταιρεία σε ανακοίνωση της τονίζει ότι η γέφυρα πληροί όλες τις προϋποθέσεις αντικεραυνικής προστασίας.

    Για το θέμα αυτό το μέλος της διεθνούς επιτροπής αντικεραυνικής προστασίας Δημοσθένης Αγορής με δηλώσεις του στα ΜΜΕ εμφανίστηκε επιφυλακτικός. Και αυτό γιατί αν πραγματικά το περιστατικό οφείλεται σε κεραυνό τότε πιθανότατα να μη λειτούργησε το σύστημα Αντικεραυνικής Προστασίας, όπως ανέφερε.

    Επισήμανε δε ότι καλώδια τεντωμένα όπως της γέφυρας δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται ως αγωγοί - απαγωγείς κεραυνών. Πάντως, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Πατρών τη νύχτα της Τετάρτης είχαν πέσει πολλοί κεραυνοί στην περιοχή. Οι εκδοχές που δημιουργούν όμως τους μεγαλύτερους προβληματισμούς είναι εκείνες της αστοχίας υλικού ή του κατασκευαστικού λάθους.

    Ένα ενδεχόμενο που ερευνάται είναι η τριβή των καλωδίων εξ αιτίας της ταλάντωσης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Αν και φυσικά υπάρχουν υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, κύκλοι από το χώρο της Μέσων Πυρόσβεσης εκτιμούν ότι μπορεί να εκδηλώθηκε ανάφλεξη από εσωτερική υπερθέμανση των καλωδίων.

    Το πιο ανησυχητικό σενάριο, που εξετάζεται, είναι αυτό της αστοχίας υλικού. Δηλαδή, το υλικό από το οποίο ήταν κατασκευασμένο το καλώδιο να είχε πρόβλημα ποιότητας, με αποτέλεσμα να ραγίσει.

    Ειδικοί του ΥΠΕΧΩΔΕ δεν αποκλείουν το ατύχημα να οφειλόταν σε κεραυνό και λόγω αστοχίας υλικού να προκλήθηκε η αποκοπή του καλωδίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε πυλώνας έχει 92 καλώδια στήριξης τα οποία συγκρατούν το οδόστρωμα της γέφυρας.

    Το γεγονός έχει προκαλέσει αντιδράσεις και από τον πολιτικό κόσμο. Ο ΣΥΝ δια στόματος του κ. Παπαγιαννακη, υπεύθυνου πολιτικής για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και τα μεγάλα έργα, εκφράζει την ανησυχία του και ζητά ταχύτατο και εις βάθος ο έλεγχο όλων των πλευρών του ζητήματος.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά τον τομέα της γενικότερης πυροπροστασίας της γέφυρας υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Μαντούβαλος έχει υποβάλει μηνυτήρια αναφορά για ελλείψεις στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και η υπόθεση έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πατρών όπου κλήθηκε και έχει καταθέσει ο κ. Μαντούβαλος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κλειστή η γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου

    Σχετικά Links:

    http://www.gefyra.gr/

    [04] Κοινωνία

    Συναντήθηκε τον Πρωθυπουργό Στο Μαξίμου ο Αναστασιάδης για το Κυπριακό

    28/1/2005 2:13:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Συνάντηση διάρκειας μιας ώρας είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη. Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι, ανέπτυξε στον Πρωθυπουργό τους προβληματισμούς και τις απόψεις του, σημειώνοντας, πως η πολιτική του αποβλέπει στην ανάδειξη το ταχύτερο δυνατόν πρωτοβουλιών για να αποτραπεί η διχοτόμηση της Κύπρου. "Πιστεύω, είπε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ότι, θα βρεθεί κοινή συνισταμένη, ώστε κατ αρχήν στην Κύπρο να διαμορφώσουμε τέτοιες απόψεις και πολιτικές, που να μας οδηγήσουν στο σωστό δρόμο", ενώ όπως τόνισε η αγωνία του είναι, πως θα αποτραπεί η διχοτόμηση. Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ για τις περιουσίες, πως αποτελούν θέμα διαπραγμάτευσης ανέφερε "διαφωνώ κάθετα, δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης αλλά είναι βασικό θέμα και στοιχείο της λύσης του Κυπριακού. Και θα έπρεπε να λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα προς αποτροπή της παράνομης ιδιοποίησης και αποξένωσης των ελληνοκυπριακών περιουσιών".

    Συνάντηση με τη γ.γ. του ΚΚΕ

    Ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε, πως εκείνο, που θα έπρεπε να απασχολεί είναι όχι οι θέσεις τρίτων αλλά τα γεγονότα και οι εξελίξεις, σημειώνοντας ότι είναι δυνατόν η μεταβολή στα δεδομένα όπως διαμορφώνονται και όσο περνάει ο χρόνος είναι σε βάρος της ελληνοκυπριακής πλευράς.

    Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είχε νωρίτερα συνάντηση με τη γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία εμφανίσθηκε απαισιόδοξη ως προς την επίλυση του Κυπριακού, όσο αυτό παραμένει στα γρανάζια του σχεδίου Ανάν και δήλωσε ότι "η Ευρωπαϊκοί Ένωση ενώ έχει τη δύναμη, λόγω συμφερόντων δεν μπορεί να ασκήσει έναν ουσιαστικό ρόλο για επίλυση του Κυπριακού". Η κ. Παπαρήγα τάχθηκε υπέρ της διζωνικής , δικοινοτικής ομοσπονδίας, κυρίως όμως όπως είπε, η Κύπρος να έχει μία προσωπικότητα και μία κυριαρχία διότι οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και στους Ελληνοκυπρίους και στους Τουρκοκυπρίους.

    Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης διέψευσε πληροφορίες, που έκαναν λόγο για αναβολή του ταξιδιού του στην Άγκυρα, διευκρινίζοντας ότι απλώς υπάρχουν κάποια προβλήματα στην διαμόρφωση του προγράμματος.

    [05] Ποδόσφαιρο

    Δικαίωση στο Εφετείο για Ολυμπιακό και Πανιώνιο

    28/1/2005 1:47:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δεκτές εν μέρει, έγιναν οι εφέσεις κατά της πρωτόδικης απόφασης του αθλητικού δικαστή της ΕΠΑΕ των "ερυθρολεύκων" και των "κυανέρυθρων" από την Δ.Ε.Ε.. Συγκεκριμένα, επεστράφησαν τρεις βαθμοί που είχαν αφαιρεθεί από τις δύο ομάδες και παράλληλα αποφασίστηκε να διεξαχθεί ο αγώνας που δεν είχε ξεκινήσει, στη Νέα Σμύρνη, λόγω των επεισοδίων, χωρίς να γίνει γνωστή η ημερομηνία τέλεσης του. Πάντως, το παιχνίδι θα πρέπει να προγραμματιστεί εντός 15 ημερών.

    Έμειναν οι ποινές των αγωνιστικών

    Από εκεί και πέρα, η Επιτροπή της ΕΠΟ διατήρησε την απόφαση για τις τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για τις δύο ομάδες, στα γήπεδο «Γ.Καραϊσκάκης» και στάδιο Νέας Σμύρνης, αντίστοιχα, καθώς και τα πρόστιμα των 300.000 και 100.000 ευρώ, αντιστοίχως, όπως και την ποινή που είχε επιβληθεί στον παράγοντα του Πανιωνίου, Αχιλλέα Μπέο.

    Στην κορυφή οι "κόκκινοι"

    Μετά την αμετάκλητη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, άλλαξαν τα μέχρι στιγμής δεδόμενα στη βαθμολογία του Ελληνικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην κορυφή της βαθμολογίας με 34 βαθμούς, ενώ ο Πανιώνιος ανεβαίνει στην 8η θέση με 20 βαθμούς, όσους έχει και ο ΟΦΗ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ενάντια στη βία οι ερυθρόλευκοι

    Θετικές αντιδράσεις από Ολυμπιακό

    [06] Κόσμος

    Διέρρευσαν 300.000 βαρέλια αργού πετρελαίου Έσπασε υπόγειος πετρελαιαγωγός λόγω ψύχους

    28/1/2005 3:47:00 μμ

    Συντάκτης:

    Διέρρευσαν 300.000 βαρέλια αργού πετρελαίου, όταν έσπασε υπόγειος πετρελαιαγωγός, χθες κοντά στο Τσάσλαβ, ανατολικά της Πράγας. Οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Τσεχία, πιθανόν να είναι η αιτία , ανακοίνωσε αξιωματούχος της Πυροσβεστικής υπηρεσίας. Στρατιώτες από μία γειτονική στρατιωτική βάση και πυροσβέστες από τρεις περιοχές δημιούργησαν αρκετές λιμνούλες για να μαζέψουν το πετρέλαιο μετά τη ρήξη που υπέστη ο αγωγός.

    Αγωγός 35 ετών

    "Το πετρέλαιο που διέρρευσε ήταν παχύρευστο και ήταν σχετικά εύκολο να ελεγχθεί επειδή η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ήταν -10 βαθμοί Κελσίου", δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

    Ο διευθυντής της εταιρείας Μero, Βάτσλαβ Φράντς που εκμεταλλεύεται τον αγωγό, επεσήμανε ότι πιθανόν η ρήξη να οφείλεται σε τεχνικό ελάττωμα του ηλικίας 35 ετών αγωγού.

    [07] Μ. Ανατολή

    Σταματά τις επιθέσεις ο ισραηλινός στρατός Παύση του πυρός στη Γάζα

    28/1/2005 2:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Διακόπτονται οι επιθετικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Γάζα ύστερα από απόφαση του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός του Μοσέ Γιααλόν. Αιτία για την απόφαση αυτή αποτέλεσε η ανάπτυξη των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή, που ελπίζεται, ότι θα διασφαλίσει την ηρεμία και θα αναστείλει την τρομοκρατική δραστηριότητα. Στο κείμενο, επισημαίνεται, ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα επαναληφθούν μόνο σε περίπτωση, που "υπάρξει άμεση απειλή εκ μέρους ενεργών τρομοκρατικών πυρήνων".

    [08] Ιράκ

    Για τις εκλογές της 30ης Ιανουαρίου Ψηφίζουν οι Ιρακινοί του εξωτερικού

    28/1/2005 12:50:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Άνοιξαν το πρωί της Παρασκευής οι κάλπες των ιρακινών εκλογών για τους Ιρακινούς του εξωτερικού. Η αρχή έγινε στην Αυστραλία όπου οι εκεί Ιρακινοί ήταν οι πρώτοι που ψήφισαν, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας έχουν στηθεί κάλπες και έξω από τα εκλογικά κέντρα, που άνοιξαν στις 7 το πρωί, σχηματίστηκαν ουρές δεκάδων ατόμων για να ψηφίσουν για τις εκλογές, που στο Ιράκ θα διεξαχθούν στις 30 Ιανουαρίου. Εκτός από την Αυστραλία, όπου οι διοργανωτές εκτιμούν ότι μόνο 12.000 από τις 40.000 Ιρακινούς θα ψηφίσουν, κάλπες έχουν επίσης στηθεί στη Συρία, το Ιράν, τη Βρετανία, τον Καναδά, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ιράν, την Ολλανδία, τη Σουηδία, τη Συρία, την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις ΗΠΑ και την Ιορδανία. Για την εκλογικής διαδικασίας, ο Διεθνής Οργανισμός Μεταναστών έχει διαθέσει 253 παρατηρητές. Σημειώνεται ότι πάνω από 280.000 Ιρακινοί, που ζουν εξόριστοι σε 14 χώρες, έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους για να ψηφίσουν για τις πρώτες εκλογές μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσεΐν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στόχος επιθέσεων οι ιρακινές εκλογές

    [09] Οικονομία

    Πενήντα δισ. χρωστούν τα ελληνικά νοικοκυριά

    28/1/2005 5:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στα 50, 14 δισεκατομμύρια ευρώ έφτασε το χρέος των ελληνικών νοικοκυριών προς τις τράπεζες, στα τέλη Νοεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος. Το ποσό αυτό αποτελεί απόρροια των καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων που καταγράφηκαν στο δωδεκάμηνο Νοεμβρίου 2003 - Νοεμβρίου 2004, τα οποία ήταν της τάξης των 11,081 δισεκατομμυρίων ευρώ συνολικά.

    Συγκεκριμένα, τα καταναλωτικά δάνεια ξεπέρασαν τα 16,6 δισ. ευρώ καταγράφοντας ετήσια αύξηση 37,4%, σημειώνοντας πτώση 0,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριο που ήταν 38,1%, ωστόσο την ίδια στιγμή ο δανεισμός με τις πιστωτικές κάρτες συντηρείται σε υψηλό επίπεδο, στο 23,1%. Τα στεγαστικά δάνεια αυξήθηκαν κατά 24,5% φθάνοντας τα 32,1 δισ. ευρώ.

    Παράλληλα, οι επιχειρήσεις κατά το ίδιο δωδεκάμηνο δανείστηκαν άλλα 4,7 δισ. ευρώ, ενώ οσον αφορά στις καταθέσεις, στο τέλος Νοεμβρίου ανέρχονταν σε 124,875 δισ. ευρώ, έναντι 123,971 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μέτρα κατά του ανεξέλεγκτου δανεισμού

    [10] Ποδόσφαιρο

    Εν αναμονή η ΕΠΟ για το Euro 2012

    28/1/2005 7:16:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στο "παιχνίδι" της ανάληψης της οργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, μπήκε σήμερα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, καθώς η υποψηφιότητα που κατέθεσε έγινε δεκτή από την UEFA. Στις 21 Ιουλίου 2005 λήγει η ημερομηνία για την υποβολή φακέλων υποψηφιότητας από τις ενδιαφερόμενες Ομοσπονδίες. Στις 10 Νοεμβρίου 2005 (ημερομηνία προς επιβεβαίωση) η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα επιλέξει τις τρεις επικρατέστερες υποψηφιότητες, που θα προκριθούν στη δεύτερη φάση της διαδικασίας, ενώ στις 8 Δεκεμβρίου 2006 (ημερομηνία προς επιβεβαίωση) η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα ανακοινώσει τη χώρα που θα αναλάβει να διοργανώσει την τελική φάση του Euro 2012.

    [11] Εξετάζει τις κατηγορίες ο ΣΕΓΑΣ

    28/1/2005 7:05:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με την υπόθεση των Κώστα Κεντέρη, Κατερίνας Θάνου και του προπονητή τους, Χρήστου Τζέκου θα ασχοληθεί αύριο στις 10:00 η Δικαστική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ. Η 5μελής Επιτροπή θα συνεδριάσει στα γραφεία της ΕΟΕ στο Μαρούσι κι έχουν κληθεί να παραστούν οι δύο Ολυμπιονίκες και ο προπονητής τους, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους. Σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 18 του καταστατικού του ΣΕΓΑΣ, οι αποφάσεις της δικαστικής επιτροπής του ΣΕΓΑΣ υπόκεινται μόνο στην επικύρωση του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο δεν έχει δικαίωμα να αλλάξει ή να απορρίψει τις αποφάσεις της, οι οποίες θα πρέπει να έχουν εκδοθεί το αργότερο τέλη Φεβρουαρίου.

    [12] Ποδόσφαιρο

    Ο Νιόπλιας νέος τιμονιέρης στους Νέους

    28/1/2005 6:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Νέων ανέλαβε σήμερα ο Νίκος Νιόπλιας ύστερα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ. Οι εθνικές ομάδες Γυναικών-Νεανίδων ανατέθηκαν στον Δημήτρη Μπατσίλα, ενώ τεχνικός υπεύθυνος της εθνικής ποδοσφαίρου σάλας θα είναι ο Γρηγόρης Γκουγκουλίτσας. Αντίθετα δεν σημειώθηκε καμία μεταβολή στις υπόλοιπες θέσεις των ομοσπονδιακών τεχνικών, καθώς ο Στέλιος Αποσπόρης συνεχίζει στην εθνική Ελπίδων και ο Γιώργος Σεμερτζίδης στην εθνική Παίδων. Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να προσληφθούν οκτώ περιφερειακοί προπονητές, οι τέσσερις εκ των οποίων θα εκτελέσουν και καθήκοντα συνεργατών των ομοσπονδιακών τεχνικών.

    [13] Μπάσκετ

    ΠΑΟ: Άλλαξε ημερομηνία η επανάληψη

    28/1/2005 3:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μία εβδομάδα μετά από την αρχική απόφαση, είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου ημέρα Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας των "πράσινων" με τη Φρανκφούρτη για την Ευρωλίγκα. Ο αθλητικός δικαστής, είχε δικαιώσει τους "πράσινους" στην ένσταση που υπέβαλαν, αφού αποφάσισε πως το καλάθι που έδωσε τη νίκη στους Σκαϊλάινερς ήταν εκπρόθεσμο και σήμερα ανακοίνωσε και την ημέρα που θα επαναληφθεί.

    "Γολγοθάς" για τους "πράσινους"

    Η αλλαγή αυτή έγινε, καθώς ο σύλλογος της Φρανκφούρτης δήλωσε κόλλημα για την αρχική ημερομηνία, καθώς δεν θα είναι διαθέσιμη η έδρα της, το «Μπαλσπορτσχαλε».

    Αυτό βέβαια δεν ωφελεί σε καμία περίπτωση τους Πρωταθλητές, αφού το επόμενο Σάββατο παίζει ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, με τον Απόλλωνα στη Πάτρα και μετά θα πρέπει να αναχωρήσει άμεσα για τη Γερμανία για να παίξει με το "νέο" παιχνίδι με τους Γερμανούς. Παράλληλα θα μεταβεί αμέσως στο Πο, για να αντιμετωπίσει την Ορτέζ, στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα και φυσικά η κούραση που επέλθει από τα συνεχή παιχνίδια και ταξίδια, προβληματίζει τον Ομπράντοβιτς.

    [14] Μπάσκετ

    Βατός όμιλος για το Ευρωμπάσκετ Γυναικών

    28/1/2005 1:05:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε έναν όμιλο που είναι στα μέτρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, κληρώθηκε η Εθνική Μπάσκετ Γυναικών, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2005. Στο τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί στις 2-11 Σεπτεμβρίου στην Τουρκία (Κωνσταντινούπολη, Αγκυρα, Σμύρνη), η Ελλάδα θα τεθεί αντιμέτωπη με τις Εθνικές της Τσεχίας, της Γερμανίας, της Λετονίας, της Γαλλίας, καθώς και της ομάδας που θα πάρει την πρόκριση από τον επιπλέον προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Σε αυτόν τον γύρο λαμβάνουν μέρος οι Εθνικές ομάδες της Πολωνίας, του Βελγίου, της Ουγγαρίας, του Ισραήλ, της Σλοβακίας, της Φινλανδίας, της Ουκρανίας, της Κροατίας, της Βουλγαρίας και της Ιταλίας.

    Οι όμιλοι της τελικής φάσης

    Α΄ ΟΜΙΛΟΣ Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

    1. Τσεχία 1. Ρωσία

    2. Λετονία 2. Σερβία/Μαυροβούνιο

    3. Γερμανία 3. Λιθουανία

    4. ΕΛΛΑΔΑ 4. Ισπανία

    5. Ομάδα από τον προκριματικό γύρο 5. Τουρκία

    6. Γαλλία 6. Ρουμανία

    [15] Δια περιπάτου επικράτησε η Εθνική

    28/1/2005 6:35:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την τρίτη της νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών χάντμπολ της Τυνησίας πέτυχε η Ελλάδα που επικράτησε με 36-23 του Καναδά και ελπίζει βάσιμα στην πρόκριση

    Σαν σε προπόνηση η Εθνική ανδρών επικράτησε και του Καναδά με 36-23 (16-11 ημ.) στο πλαίσιο του τέταρτου αγώνα της στο 19ο Μουντιάλ της Τυνησίας και διατήρησε έτσι ακέραιες τις ελπίδες της πρόκρισης στην επόμενη φάση, εν όψει του καθοριστικού σημερινού αγώνα με την οικοδέσποινα ομάδα. Μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και η σημερινή αναμέτρηση του Α΄ομίλου ανάμεσα στη Δανία και την Τυνησία. Από πέντε γκολ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σημείωσαν οι Τζιμούρτος, Μπαλωμένος, Καρυπίδης.

    [16] Στα ημιτελικά του Πέρθ οι Νεάνιδες

    28/1/2005 5:07:00 μμ

    Συντάκτης:

    Βλέψεις για μετάλλιο στο Παγκόμσιο πρωτάθλημα του Πέρθ της Αυστραλίας έχει από σήμερα η Εθνική ομάδα Νεανίδων, καθώς στα προημιτελικά επιβλήθηκε με 10-9 του αντίστοιχου αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Ισπανίας και σφράγισε την πρόκρισή της στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Τα επτάλεπτα του αγώνα: 2-2, 4-1, 2-3, 2-3. Τα ελληνικά γκολ σημείωσαν οι εξής διεθνείς: Ασημάκη 3, Πλουμή 3, Μανωλιουδάκη 1, Μαυρέλου 1, Κάντζου 1, Ψούνη. Στην επόμενη φάση η ομάδα του Κωνσταντίνου Πετράκη θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία, η οποία επικράτησε της αντίστοιχης της Ολλανδίας με 8-6, ενώ το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών θα είναι Αυστραλία-ΗΠΑ. Τα "καγκουρώ" επιβλήθηκαν με 10-7 του Καναδά, ενώ η Αμερική με 8-6 της Ν. Ζηλανδίας.

    [17] Υγεία

    Κινηθείτε και κινήστε το μεταβολισμό σας Υπερκινητικοί ....και σε φόρμα

    28/1/2005 3:30:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC

    Είστε νευρικοί και υπερκινητικοί; Δε μπορείτε να καθίσετε ήσυχοι στη θέση σας για παρά μόνο για μερικά λεπτά; Αν, ναι τότε ανήκετε στους τυχερούς εκείνους, που λίγο χρειάζεται να πασχίσουν για να διατηρήσουν κομψή τη σιλουέτα τους. Αυτό υποστηρίζει μια πρωτότυπη έρευνα Αμερικανών επιστημόνων της Mayo Clinic, η οποία στηρίχθηκε στην παρατήρηση των παντελονιών των συμμετεχόντων. Όχι δεν πρόκειται για αστείο. Οι ερευνητές χώρισαν τους εθελοντές σε δυο ομάδες, μια αυτή των αδύνατων, που όπως είχαν παρατηρήσει ήταν υπερκινητικοί και άλλη μια, των παχύσαρκων, που καταγράφηκαν ως αδρανείς.Στη συνέχεια ενσωμάτωσαν στα παντελόνια τους έναν ειδικό μηχανισμό, ο οποίος κατέγραφε και την παραμικρή τους κίνηση. Τα αποτελέσματα φανέρωσαν, ότι τελικά η καύση των θερμίδων μέσα από τις καθημερινές μας δραστηριότητες είναι πολύ πιο σημαντική απ ότι πιστευόταν για τη σιλουέτα μας.

    Αποκαλυπτική η έρευνα

    Ο μηχανισμός, που χρησιμοποιήθηκε για την παρατήρηση των εθελοντών ήταν ο ίδιος, που χρησιμοποιούταν για την παρατήρηση των οργάνων ελέγχου των μαχητικών αεροσκαφών. Οι επιστήμονες είχαν τη δυνατότητα να βλέπουν σε οθόνη τη στάση και τις κινήσεις, που έπαιρναν τα σώματα των μελών των δυο ομάδων κάθε μισό δευτερόλεπτο.

    Στην πρώτη φάση του πειράματος ζητήθηκε από τους εθελοντές των δυο ομάδων να φορούν τα "τσιπαρισμένα" παντελονάκια για 10 μέρες, πραγματοποιώντας το καθημερινό τους πρόγραμμα. Τα στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν καταχωρήθηκαν για επεξεργασία σε έναν υπολογιστή μαζί με το ακριβές βάρος κάθε εθελοντή.

    Στη συνέχεια για 10 μέρες πάλι κάθε μια από τις ομάδες έπρεπε να ακολουθήσει ξεχωριστό διατροφολογικό πρόγραμμα. Η ομάδα των αδύνατων κατανάλωνε καθημερινά 1000 θερμίδες περισσότερες από το κανονικό, ενώ η ομάδα των παχύσαρκων τρεφόταν με 1000 θερμίδες λιγότερες. Οι μελετητές συνέχιζαν στο μεταξύ να παρακολουθούν το ρυθμό κινητικότητας όλων των εθελοντών.

    Μετά την ολοκλήρωση του πειράματος αντιπαρέβαλαν τα αποτελέσματα της πρώτης και τη δεύτερης φάσης και διαπίστωσαν, ότι ακόμα και αφού είχε παχύνει, η ομάδα των αδύνατων εξακολουθούσε να είναι πιο ενεργητική από εκείνη των παχύσαρκων.

    Η υγιεινή διατροφή ο καλύτερος σύμμαχος

    Όπως εξηγεί ο Τζέιμς Λέβιν, επικεφαλής του προγράμματος από την έρευνα φαίνεται, ότι η καύση θερμίδων μέσα από τις καθημερινές μας ασχολίες είναι πολύ πιο σημαντική στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας απ ότι νομίζαμε μέχρι σήμερα.

    Η ομάδα του υποστηρίζει, ότι αν τα υπέρβαρα άτομα μάθαιναν να είναι πιο δραστήρια στις καθημερινές τους ενασχολήσεις, θα απαλλάσσονταν ευκολότερα από τα περιττά τους κιλά. Ωστόσο, πολλοί μελετητές τονίζουν, ότι κάτι τέτοιο απαιτεί τη ριζική μεταβολή των συνηθειών και του τρόπου ζωής των ατόμων αυτών.

    Εξάλλου, μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί αν η μειωμένη κινητικότητα των υπέρβαρων ατόμων είναι αποτέλεσμα ή αιτία της παχυσαρκίας.

    Σίγουρα, το να πάμε στο σουπερμάρκετ με τα πόδια αντί να πάρουμε το αυτοκίνητο και να ανεβούμε με τις σκάλες αντί να χρησιμοποιήσουμε το ασανσέρ βοηθούν να έχουμε σε εγρήγορση το μεταβολισμό μας. Ωστόσο, η καλύτερη λύση φαίνεται να είναι και σ αυτήν την περίπτωση η υγιεινή και προσεγμένη διατροφή.

    [18] Υγεία

    Εντοπίστηκε στη Γαλλία Κρούσμα των "τρελών αγελάδων" σε κατσίκα

    28/1/2005 5:17:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μια κατσίκα από τη Γαλλία, αποδείχθηκε θετική στην ασθένεια των τρελών αγελάδων, ανακοίνωσε την Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα της ασθένειας που εμφανίζεται σε άλλο είδος ζώου πλην των βοοειδών. "Εδώ και αρκετά χρόνια εφαρμόζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση προληπτικά μέτρα για την προστασία των καταναλωτών. Ο ενδεχόμενος κίνδυνος για τους καταναλωτές είναι ελάχιστος", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να αυξήσει τους ελέγχους για να καθορίσει αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

    [19] Παράξενα

    Καλείται να πληρώσει πρόστιμο 80 ευρώ Παραβάτης 16 μηνών

    28/1/2005 12:19:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μπορεί να είναι ακόμη μωρό και να βρίσκεται στα πρώτα βήματα της ζωής του, αυτό, όμως, κάθε άλλο παρά τον εμπόδισε να αρχίσει να παρανομεί. Ο 16 μηνών Έλιοτ Ναιντινγκέιλ από το Όλντχαμ του Μάντσεστερ μπορεί να "υπερηφανεύεται", ότι είναι ο πιο νεαρός παραβάτης στον κόσμο. Αιτία για αυτό του το "κατόρθωμα" ένα πρόστιμο, που του επιβλήθηκε από τη δημοτική αστυνομία της πόλης τους, επειδή πέταξε ένα κουτάκι αναψυκτικού από το καροτσάκι του, καθώς έκανε βόλτα στο πάρκο. "Υπεύθυνος" για αυτή την ατασθαλία, όμως, δεν ήταν ο κακός του χαρακτήρας, αλλά ο μπαμπάς του, που έβαλε πρώτος το κουτί στο παιδικό του μεταφορικό μέσο. Ο Έλιοτ ακολουθώντας το παράδειγμα του πέταξε με τη σειρά του άδειο τενεκεδάκι σε ένα κοντινό θάμνο κι έτσι άρχισαν όλα.

    Πρόστιμο ...χωρίς αναστολή

    Την ώρα εκείνη, όμως, τον συνέλαβε το άγρυπνο μάτι του νόμου κι έτσι ο μικρούλης άτακτος καλείται τώρα να πληρώσει περίπου 80 ευρώ για ρύπανση δημοσίου χώρου.

    Μάταια ο πατέρας του ανήλικου παραβάτη προσπάθησε να συμβιβάσει τα πράγματα, εξηγώντας,, ότι ο Έλιοτ δεν καταλαβαίνε, ότι παρανομούσε .Όπως του τόνισε ο αστυνομικός, που επέβαλε το πρόστιμο στο γιο του, ο νόμος είναι αυστηρός και ισχύει για όλους.

    Εμείς να του ευχήθουμε καλά ξεμπερδέματα και για το μέλλον ...μακριά από μπελάδες.

    [20] Ζωής ...σΤάσεις

    Οι έξυπνοι καταναλωτές κάνουν τις εκπτώσεις

    28/1/2005 6:45:00 μμ

    Συντάκτης:

    Εκπτώσεις προ των πυλών και ορισμένοι δεν βλέπουν την ώρα και τη στιγμή. Κάποιοι έχουν δείξει παροιμιώδη εγκράτεια μετά τις γιορτές (πιθανόν γιατί δεν περίσσεψε ούτε ευρώ για δείγμα) και έχουν μεταθέσει τις αγορές τους προς προσωπικό παραδειγματισμό, για τον Φεβρουάριο, άλλοι πάλι πιο οργανωτικοί έχουν ήδη "κλειδώσει" τους στόχους τους και περιμένουν το σήμα για να "χτυπήσουν". Όπως και να χει, όμως, όλοι θα το ανοίξουμε το πορτοφόλι μας. Εδώ έρχεται η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής για να μας επαναφέρει στην τάξη και να μας υπενθυμίσει πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Προτού λοιπόν πραγματοποιήσουμε εξόρμηση προς εκπλήρωση των ευσεβών καταναλωτικών μας πόθων και για να μη γίνουν οι χειμερινές εκπτώσεις της 1ης Φεβρουαρίου η "μαύρη τρύπα" του οικονομικού προϋπολογισμού μας, ας έχουμε κατά νου μερικές χρήσιμες συμβουλές.

    Ο δεκάλογος του έξυπνου καταναλωτή κατά την Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ:

    Να προγραμματίζουμε και να καταγράφουμε τις ατομικές - οικογενειακές μας ανάγκες. Να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων κατά την αγορά. Να μην ξεχνάμε ότι οι τιμές των προϊόντων διαμορφώνονται ελεύθερα. Να μην παρασυρόμαστε από το κλίμα φτήνιας, των ευκαιριών και των εκπτώσεων. Να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην τελική τιμή και όχι στο μεγάλο ποσοστό έκπτωσης. Να θυμόμαστε ότι συνηθίζεται στην περίοδο των εκπτώσεων να μην γίνονται αλλαγές στα εμπορεύματα, κυρίως στα είδη ένδυσης - υπόδησης. Να μην ξεχνάμε ότι οι αγορές με πιστωτικές κάρτες έχουν υψηλό επιτόκιο. Να θυμόμαστε ότι η τιμή των προϊόντων δεν πρέπει να αυξάνεται αν πληρωθεί με πιστωτική κάρτα. Να προσέχουμε να μην υπερβαίνουμε το όριο στις πιστωτικές κάρτες γιατί τότε θα πληρώσουμε επιπλέον τόκους. Να ζητάμε την νόμιμη απόδειξη και την εγγύηση που μπορεί να συνοδεύει το προϊόν.

    [21] Ζωής ...σΤάσεις

    Η Νικόλ Κίντμαν Στα δικαστήρια με τους παπαράτσι

    28/1/2005 6:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Φοβήθηκε, ενοχλήθηκε, ένιωσε αιχμάλωτη στο ίδιο της το σπίτι, βρήκε, όμως, το κουράγιο και πέρασε στην αντεπίθεση. Ο λόγος για τη Νικόλ Κίντμαν, η οποία, φαίνεται πως αναγνώρισε δυο από τους παπαράτσι, που την πολιορκούν στενά εδώ και μια εβδομάδα και κατέθεσε μήνυση εναντίον τους. Η διάσημη Αυστραλή ηθοποιός πέτυχε μάλιστα να βγει προσωρινή δικαστική εντολή, που απαγορεύει στο Τζέιμ Φόσετ και τον Μπεν Μακντόναλντ να την πλησιάσουν ως τις 15 Φεβρουαρίου, οπότε θα εκδικαστεί η υπόθεση. Το σπίτι της βραβευμένης με Όσκαρ ηθοποιού έχει γίνει το αγαπημένο στέκι των φωτογράφων μετά από την περασμένη Κυριακή, οπότε έφτασε στην Αυστραλία, για να αρχίσει τα γυρίσματα της νέας της ταινίας Εucalyptus, στην οποία θα λάβουν μέρος και άλλοι κορυφαίοι Αυστραλοί ηθοποιοί, όπως ο Ράσελ Κρόου και ο Τζέφρεϊ Ρας.

    Ποιος λέει αλήθεια;

    Η Κίντμαν, όμως, αποφάσισε να προχωρήσει σε μηνύσεις, αφότου αστυνομικοί ανακάλυψαν "κοριό" κοντά σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου της προσωπικής της ασφάλειας.

    Ωστόσο, ο Φόσετ δήλωσε πως δεν είναι αυτός, που τοποθέτησε τον "κοριό" και αρνήθηκε, ότι γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το θέμα.

    Να σημειώσουμε, ότι ο τελευταίος ανήκει στην αριστοκρατία των παπαράτσι με εισόδημα αξιόλογο και πελατεία μεγάλη. Κάθε του φωτογραφία την παραχωρεί με αντίτιμο, που φτάνει μέχρι και τα 10.000 δολάρια.

    Τώρα το αν το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάστηκε ή αν ο Φόσετ είναι αθώος θα το διαπιστώσουμε στο δικαστήριο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έβαλαν "κοριό" στο σπίτι της Κίντμαν

    [22] Κοινωνία

    Πλάνο κινητοποιήσεων από τα συνδικάτα

    28/1/2005 6:35:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Θερμοί αναμένονται οι επόμενοι μήνες για τα εργασιακά ζητήματα. Σε σημερινή συνεδρίαση της η ΓΣΕΕ αποφάσισε να ορίσει ως ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων της την 17η Μαρτίου. Από τότε και μέχρι τις 19 Μαρτίου, που θα έρθει κορύφωση με τη μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση για τη δεύτερη επέτειο από την εισβολή στο Ιράκ, θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια και απεργίες με αιτήματα για το ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις, το ωράριο και τους συμβασιούχους. Παράλληλα, τα συνδικάτα αποφάσισαν η απεργία της φετινής Πρωτομαγιάς, που συμπίπτει με το Πάσχα, να οργανωθεί στις 11 Μαΐου.

    Σε ανάλογο μήκος κύματος και η ΑΔΕΔΥ, που προσανατολίζεται σε κινητοποιήσεις στους χώρους της υγείας και της εκπαίδευσης. Το προεδρείο της την ερχόμενη Πέμπτη θα συναντηθεί με τον κ. Παυλόπουλο με θέμα το μισθολόγιο και τις προσλήψεις στο δημόσιο.

    Υπενθυμίζεται ότι η ΟΤΟΕ ήδη βρίσκεται επί ποδός. Την ερχόμενη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου ανοίγει κύκλο επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών κάθε Δευτέρα, για όλο το διάστημα του Φεβρουαρίου. Αίτημα της η δημιουργία ενιαίου ταμείου επικουρικής ασφάλισης τραπεζοϋπαλλήλων.

    [23] Ποδόσφαιρο

    Νέο απόκτημα για τον Εργοτέλη

    28/1/2005 6:23:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με την απόκτηση του Καμερουνέζου πρώην άσου της ρουμανικής Στεάουα Βουκουρεστίου, Νγκασάν Νάνα Φαλέμι ολοκληρώθηκαν οι μετεγγραφικοί στόχοι του Εργοτέλη, για την περίοδο του Ιανουαρίου. Ο 30χρονος διεθνής, που θα φορά τη φανέλα της κρητικής ομάδα για τον επόμενο 1.5 χρόνο, αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια στη θέση του κεντρικού αμυντικού, αλλά και του αμυντικού μέσου. Το σημαντικότερο πάντως γεγονός για την ομάδα του Μύρωνα Σηφάκη είναι ότι ο νεοαποκτηθείς Αφρικανός παίκτης είναι κάτοχος διαβατηρίου Ρουμανίας, κάτι που σημαίνει ότι δεν καταλαμβάνει θέση ξένου στη νεοφώτιστη ομάδα.

    [24] Ποδόσφαιρο

    Διάψευση του Πανιωνίου

    28/1/2005 6:06:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δεν έχει καταλήξει ακόμη σε ουσιαστική συμφωνία το ενδιαφέρον του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Τσακίρης για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ, τονίζει η ΠΑΕ Πανιώνιος σε σημερινή ανακοίνωσή της, προκειμένου να αποκαταστήσει την αλήθεια και να προλάβει κάποιους που προσπαθούν να τη διαστρεβλώσουν για την εξυπηρέτηση προσωπικών τους συμφερόντων. Παρόλα αυτά η Νεοσμυρνιώτικη ΠΑΕ παραδέχθηκε ότι τις τελευταίες ημέρες ο κ. Τσακίρης διενεργεί έλεγχο στα λογιστικά βιβλία του συλλόγου.

    Το κείμενο της "κυανέρυθρης" ανακοίνωσης

    "Επειδή διαπιστώσαμε, ότι κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια, πληροφορούμε τους φιλάθλους μας ότι ο κ. Κωνσταντίνος Τσακίρης, ο οποίος τυχαίνει να έχει Πανιώνια αισθήματα, είναι ένας από τους επιχειρηματίες που κατά καιρούς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ.

    Πράγματι τις τελευταίες ημέρες διενεργεί έλεγχο στα λογιστικά βιβλία της ΠΑΕ, ουδεμία όμως συμφωνία έχει προκύψει ούτε κάποιο προσύμφωνο έχει υπογραφεί και αυτή είναι η αλήθεια. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί παραπλάνηση και εξυπηρετεί σκοπιμότητες συγκεκριμένων δημοσιογράφων, οι οποίοι προσπαθούν να διαταράξουν το ήρεμο κλίμα που επικρατεί στην οικογένεια του Πανιωνίου.

    [25] Ποδόσφαιρο

    Θάνατος-σοκ νεαρού αθλητή

    28/1/2005 5:54:00 μμ

    Συντάκτης:

    Συγκλονισμένη είναι η σουηδική κοινή γνώμη από έναν ακόμη θάνατο νεαρού ποδοσφαιριστή μέσα σε διάστημα 13 ημερών. Στις 15 Ιανουαρίου ο 8χρονος Ρομαν Τομάσεβιτς, ο οποίος έπαιζε στη Χάμαρμπι, πέθανε από καρδιακή προσβολή, ενώ ένα ακόμη παιδί, έχασε τη ζωή του, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή αίτια του θανάτου του. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα στις 25 Ιανουαρίου ο 11χρονος Φιλιπ Αλγκρεν, που αγωνιζόταν σε ομάδα της πόλης Λαντσκρόνα κατέρρευσε μετά το τέλος της προπόνησης και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

    [26] Κοινωνία

    Κλείνει προσωρινά η πεζογέφυρα Καλατράβα

    28/1/2005 5:49:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Κλειστή θα παραμείνει για δέκα μέρες η πεζογέφυρα Καλατράβα, στη διασταύρωση των οδών Μεσογείων και Κατεχάκη, η οποία διευκολύνει την πρόσβαση σε έναν από τους κεντρικότερους σταθμούς του Μετρό. Η διάκοπη της χρήσης της κρίθηκε αναγκαία, ώστε να γίνουν έργα συντήρησης του καταστρώματός της.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 28 January 2005 - 17:55:10 UTC