Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην κατάψυξη η Ευρώπη
  • [02] Σε λευκό κλοιό ο νομός Ιωαννίνων
  • [03] Έβαλαν "κοριό" στο σπίτι της Κίντμαν
  • [04] Ελπίδα για δικαίωση
  • [05] Πρώτη του Κυργιάκου στην Ρέιντζερς
  • [06] Με "Έκι" και "Όλι" στο ΟΑΚΑ
  • [07] Αδιάφορη νίκη για Ολυμπιακό
  • [08] Αφίχθη ο Λιούις
  • [09] Γκέκας και επισήμως
  • [10] "Το κράτος δεν πρέπει να παρανομεί"
  • [11] Διπλή ικανοποίηση για Γιαννάκη
  • [12] Επιστροφή Μίετσελ και Ζωγραφάκη
  • [13] Ο Ολυμπιακός τη διοργάνωση του Τοπ Τιμς Καπ
  • [14] Συνεχίζει αήττητος ο Ηρακλής

    [01] Κόσμος

    Στην κατάψυξη η Ευρώπη

    26/1/2005 6:45:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει την Δυτική και Ανατολική Ευρώπη. Οι χιονοθύελλες και οι χαμηλές θερμοκρασίες είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλα προβλήματα στις οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες. Για την Πέμπτη, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές, ενώ το κύμα ψύχους θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

    Πολικές θερμοκρασίες

    Στις Βαλεαρίδες Νήσους σημειώθηκε η σφοδρότερη χιονόπτωση τα τελευταία εκατό χρόνια. Σε πολλές περιοχές της Μαγιόρκας χιόνισε και η θερμοκρασία έπεσε στους -7 βαθμούς. Στην γειτονική Μινόρκα έκλεισε το αεροδρόμιο, ενώ δεν λειτούργησαν τα σχολεία και λίγα δρομολόγια των πορθμείων έγιναν.

    Στην ηπειρωτική Ισπανία από την χιονοθύελλα αποκλείστηκαν τουλάχιστον 17 αυτοκινητόδρομοι και δεν έγιναν αρκετά δρομολόγια των τρένων. Σε ορισμένες περιοχές το θερμόμετρο έπεσε στους -15 βαθμούς. Ένας άστεγος βρέθηκε νεκρός κοντά στην Ταραγκόνα, ενώ στο Λογκρόνο μία γυναίκα γέννησε στο αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στον παγωμένο δρόμο.

    Στην Πορτογαλία οι αρχές βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για να αντιμετωπίσουν το κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα από την αρχή της εβδομάδας.

    Στη Βρετανία, το Βέλγιο και τη Γερμανία, η κατάσταση παραμένει στάσιμη από κύμα ψύχους, όπως και στην Ελβετία όπου έχουν προκληθεί πολλά ατυχήματα.

    Στην Αυστρία έχουν σημειωθεί μεγάλα μποτιλιαρίσματα και τροχαία τόσο στο ανατολικό τμήμα της χώρας όσο και μέσα στην Βιέννη.

    Στην Γαλλία , η θερμοκρασία έπεσε στους -7 βαθμούς και τρεις άστεγοι έχασαν την ζωή τους τις τελευταίες 48 ώρες, δύο άνδρες 52 και 56 ετών και μία γυναίκα 44 ετών.

    Στην Ιταλία, οι Ναπολιτάνοι ξύπνησαν βλέποντας κάτασπρο τον Βεζούβιο, ενώ οι κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας πλήττονται από κύμα ψύχους. Χιόνι έπεσε στα περίχωρα της Ρώμης, καθώς και στην Σικελία και Σαρδηνία.

    Σε ορισμένα σημεία των Άλπεων το θερμόμετρο έπεσε στους - 30 βαθμούς Κελσίου.

    Στην Κροατία έχει προκληθεί χάος από την κακοκαιρία, έχουν ακινητοποιηθεί αυτοκίνητα και πολλοί δρόμοι είναι αποκλεισμένοι.

    Στην κεντρική ορεινή περιοχή Λίκα, το χιόνι που έπεσε στις τελευταίες 24 ώρες έφθασε τα 2,5 μέτρα, ενώ έκλεισαν οι γέφυρες που συνδέουν δύο νησιά στην Αδριατική.

    Στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου , την Ποντγκόριτσα, οι αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες το αεροδρόμιο, ενώ ένα αεροπλάνο των Αερογραμμών του Μαυροβουνίου με 76 επιβάτες ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 άνθρωποι.

    Στο Κόσοβο , η αστυνομία ανέφερε τουλάχιστον 150 τροχαία ατυχήματα από τη Δευτέρα, με δύο νεκρούς.

    Στην δυτική ΠΓΔΜ, στα σύνορα με την Αλβανία, σημειώθηκαν περί τα 200 τροχαία, ενώ πολλά χωριά στην δυτική Βοσνία είναι αποκλεισμένα.

    Στην Ρουμανία πάνω από 3.000 άνθρωποι δεν έχουν σήμερα ηλεκτρικό, ενώ τα κυκλοφοριακά προβλήματα είναι έντονα σε όλους σχεδόν τους δρόμους της χώρας. Έκλεισε το λιμάνι της Κοστάντζας.

    Στην Τσεχία επικρατούν σφοδρές χιονοπτώσεις στο ανατολικό τμήμα της οποίας διακόπηκε η κίνηση των σιδηροδρόμων για πολλές ώρες, επειδή έπεσαν δένδρα στις γραμμές.

    Χιονίζει και στην Αλγερία, όπου πολλές επαρχίες παραμένουν αποκλεισμένες, με θερμοκρασίες ασυνήθιστες για την περιοχή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε λευκό κλοιό η Τουρκία

    [02] Κοινωνία

    Πτώση θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες Σε λευκό κλοιό ο νομός Ιωαννίνων

    26/1/2005 7:41:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σφοδρή χιονόπτωση πλήττει το νομό Ιωαννίνων και την πόλη. Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχία Ιωαννίνων, η οποία απαγορεύει την κυκλοφορία σε όλους τους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους του νομού, φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 10 τόνων. Κλειστά θα είναι την Πέμπτη σε ολόκληρο το νομό, όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων, ενώ έκλεισε το αεροδρόμιο Ιωαννίνων και όλες οι πτήσεις ματαιώθηκαν. Στο μεταξύ, διακόπηκε στο 39 ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα-Αγροτικού Αστέρα για το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, που γινόνταν στο εθνικό στάδιο Ιωαννίνων. Σοβαρά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή του νομού Ηλείας. Χιόνια, βροχές και ισχυρούς ανέμους προβλέπουν για τις επόμενες ημέρες, οι μετεωρολόγοι.

    Διακοπή κυκλοφορίας

    Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ δεκάδες μηχανήματα αποχιονισμού κινούνται σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού, προσπαθώντας να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι.

    Συγκεκριμένα η κυκλοφορία διακόπηκε:

    Στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας, από νταλίκες που γλίστρησαν στο χιόνι διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή Ροδοτοπίου ενώ δύσκολα και με αλυσίδες γίνεται στο υπόλοιπο τμήμα. Στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Πρέβεζας στην Κανέττα, η συγκοινωνία διακόπτεται κατά διαστήματα και έχουν σχηματισθεί τεράστιες ουρές αυτοκινήτων και από τα δύο ρεύματα. Στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Τρικάλων, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία νταλικών και τα ΙΧ αυτοκίνητα και τα λεωφορεία κινούνται με αλυσίδες. Προβλήματα εμφανίζονται και στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Κοζάνης και Ιωαννίνων - Κακαβιάς. Στα περισσότερα ορεινά χωριά του νομού η συγκοινωνία έχει διακοπεί.

    Στην Ηλεία ανεμοθύελλα

    Ανεμοθύελλα που φθάνει τα 10 μποφόρ, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα, στο νομό Ηλείας. Από τους ισχυρούς ανέμους έχουν κοπεί ηλεκτρικά καλώδια και σε μεγάλες περιοχές του νομού υπάρχει διακοπή. Κοντά στην Αμαλιάδα από τον δυνατό άνεμο κατέρρευσε η στέγη του εργοστασίου τυποποίησης αγροτικών προϊόντων "Ολύμπια", που βρίσκεται παρά της εθνικής οδού Πύργου - Πατρών. Στο λιμάνι του Κατακώλου λόγω θαλασσοταραχής βυθίστηκαν τρία μικρά αλιευτικά σκάφη. Επίσης έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των φέρι μπότ Κυλλήνης -Ζακύνθου και Ρίου - Αντιρρίου. Μετ' εμποδίων τέλος διεξάγεται η κυκλοφορία οχημάτων σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Ηλείας, λόγω κομμένων δένδρων που έχουν πέσει στο οδόστρωμα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Δεμένα" τα πλοία στα λιμάνια

    Βαρυχειμωνιά με προβλήματα στη Μακεδονία

    [03] Ζωής ...σΤάσεις

    Έβαλαν "κοριό" στο σπίτι της Κίντμαν

    26/1/2005 7:58:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Η καριέρα της πήρε την ανιούσα μετά το χωρισμό της με τον γόη του Χόλιγουντ Τομ Κρουζ. Οι άντρες "πίνουν νερό" στο όνομά της, οι γυναίκες τη ζηλεύουν παθολογικά και οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές μόδας την έχουν ανακηρύξει μούσα τους. Ο λόγος για την Αυστραλιανή σταρ του Χόλιγουντ Νικόλ Κίντμαν, το όνομα της οποία προκαλεί φρενίτιδα σε θαυμαστές και παπαράτσι. Η κάθε της φωτογραφία γίνεται πρωτοσέλιδο και οι φήμες για την προσωπική της ζωή αποτελούν βασικό θέμα στα πηγαδάκια του Χόλιγουντ. Οι παπαράτσι παρακολουθούν με πάθος κάθε της κίνηση, ξεφεύγοντας συχνά από τον έλεγχο. Μάλιστα, Αυστραλοί αστυνομικοί ανακάλυψαν "κοριό" στο σπίτι της ηθοποιού, στο Σίδνεϊ. Όπως δήλωσε ο πατέρας της, η Νικόλ Κίντμαν αισθάνεται "σαν να είναι αιχμάλωτη των παπαράτσι".

    Αιχμάλωτη στο ίδιο της το σπίτι

    Οι φωτογράφοι πολιορκούν το σπίτι της διάσημης σταρ από την περασμένη Κυριακή, οπότε έφτασε στην Αυστραλία, για να αρχίσει τα γυρίσματα της νέας της ταινίας Εucalyptus, στην οποία θα λάβουν μέρος και άλλοι κορυφαίοι Αυστραλοί ηθοποιοί, όπως ο Ράσελ Κρόου και ο Τζέφρεϊ Ρας.

    Ο "κοριός" βρέθηκε από αξιωματικούς ασφαλείας κοντά σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου της ασφάλειας το οποίο παρακολουθούσε την έπαυλη της Κίντμαν στο Σίδνεϊ, όπως δήλωσε στην εφημερίδα Daily Telegraph επικεφαλής της προσωπικής της ασφάλειας.

    Οι αστυνομικοί υποψιάζονται ότι ο "κοριός" τοποθετήθηκε σκόπιμα για τη συνακρόαση των συνδιαλέξεων της διάσημης ηθοποιού και των φρουρών της. Η αστυνομία εξετάζει τον "κοριό", ενώ πιστεύει, ότι αιτία του κακού είναι οι παπαράτσι.

    Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά, που προσωπικές συνομιλίες της ηθοποιού κινδυνεύουν να βγουν στο σφυρί. Το 1998, ο παπαράτσι Ερικ Φορντ ηχογράφησε τηλεφωνική συνδιάλεξή της με τον τότε σύζυγό της Τομ Κρουζ και την πούλησε στην αμερικανική εφημερίδα The Globe.

    [04] Μπάσκετ

    Ελπίδα για δικαίωση

    26/1/2005 8:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Οι εκπρόσωποι της ΚΑΕ Απόλλων Πατρών, έρχονται για να πάρουν αυτό που όπως υποστηρίζουν, τους ανήκει. Το ροζ φύλλο αγώνα, στην αναμέτρηση της Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, στα πλαίσια της Α1 Μπάσκετ. Το παρών στην εκδίκαση της ένστασης θα δώσουν όλοι όσοι έχουν να κάνουν με την ομάδα. Ο νομικός εκπρόσωπος της ομάδας της Πάτρας, Χάρης Γρηγορίου, οι αντιπρόεδροι Μιχάλης και Αγγελος Κανίστρας, ο γενικός διευθυντής, Χάρης Παρίσης, και ο εκπρόσωπος του Απόλλωνα στην ΚΕΔ, Δημήτρης Τζένος. Στις 13:30μ.μ., θα παραστούν στην ακροαματική διαδικασία του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ για να υποστηρίξουν πως το δίποντο του Ιβιτσα Γιούρκοβιτς ήταν εκπρόθεσμο και αγώνας έπρεπε να λήξει με νίκη των "μελανόλευκλων".

    Διάχυτη η αδικία

    Στην Πάτρα αισθάνονται μάλιστα τόσο αδικημένοι από την εξέλιξη της Κυριακής και τον καταλογισμό του καλαθιού του Σλοβένου που τύπωσαν μπλούζες με τη φωτογραφία του Γιούρκοβιτς, τη στιγμή που επιχειρεί το τελευταίο καλάθι στο ΣΕΦ με το χρονόμετρο μηδενισμένο, αλλά και τη χαρακτηριστική αναφορά: «Ο αγώνας τελείωσε. Ο δικός μας συνεχίζεται!» Τα μπλουζάκια μοιράστηκαν αμέσως μετά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του προπονητή των «μελανόλευκων», Ντάρκο Ρούσο, αλλά στάλθηκαν ταχυδρομικώς και στην πλειοψηφία των ΜΜΕ.

    Ρούσο : "Το δίκιο είναι με τον Απόλλωνα"

    «Ξεκινώντας την προετοιμασία μας για τον αγώνα με αντίπαλο τον Ηρακλή, τόνισα στους παίκτες μου ότι είναι οι μεγάλοι νικητές στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό» ήταν τα πρώτα λόγια του Ρούσο. «Η νίκη του Απόλλωνα είναι πεντακάθαρη και απλά περιμένουμε από την αθλητική δικαιοσύνη να την επικυρώσει. Η τεχνολογία στην Ελλάδα είναι αρκετά προηγμένη και στο βίντεο φαίνεται πεντακάθαρα, ειδικά καρέ-καρέ, ότι το καλάθι του Γιούρκοβιτς δεν μετράει σε καμία περίπτωση. Θα δούμε τι θα αποφανθεί αύριο ο αθλητικός δικαστής. Θέλω να πιστεύω πως θα δικαιωθούμε. Αν πάλι τελικά η απόφαση είναι υπέρ του Ολυμπιακού, τότε θα αναγκαστούμε να του δώσουμε συγχαρητήρια. Θέλω εδώ, όμως, να σημειώσω πως σέβομαι ειλικρινά όλους εκείνους τους φίλους του Ολυμπιακού στην Πάτρα και σε όλη την Ελλάδα, που παραδέχτηκαν δημόσια πως το δίκιο είναι με το μέρος του Απόλλωνα» εξήγησε στη συνέχεια ο Σέρβος τεχνικός,

    όσον αφορά το επεισόδιο με τον Σταύρο Ελληνιάδη ο Ρούσο τόνισε πως δεν θέλει να δώσει συνέχεια. «Δεν θα ήθελα να δώσω συνέχεια. Δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό. Εγώ απλά πήγα να μιλήσω στους διαιτητές και ένα άγνωστο άτομο, που δεν το είχα ξαναδεί στην ζωή μου, με απώθησε. Πάνω στην ένταση της στιγμής έγινε ό,τι έγινε. Εκείνο που στοίχισε ήταν η συμπεριφορά του Λάζαρου Αγαδάκου. Δεν περίμενα τέτοια επίθεση από έναν παίκτη που είναι 20 χρόνια νεώτερος μου. Ο καθένας δείχνει την κουλτούρα του. Εγώ απαιτώ, όμως, λίγο παραπάνω σεβασμό».

    [05] Ποδόσφαιρο

    Πρώτη του Κυργιάκου στην Ρέιντζερς

    26/1/2005 8:25:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Σωτήρης Κυργιάκος είναι το μεγάλο θέμα των ημερών στην ομάδα της Ρέιντζερς αλλά και σε ολόκληρη την Σκωτία, καθώς σήμερα πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα και πολιορκήθηκε από τους δημοσιογράφους που ήθελαν να του πάρουν μια δήλωση. Παράλληλα ο Έλληνας αμυντικός έγινε ήδη πρώτο θέμα στο επίσημο περιοδικό της ομάδας, στις σελίδες του οποίου μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον, τόσο ο προπονητής, όσο και πολλοί από τους νέους συμπαίκτες του. Ο Κυργιάκος αναμένεται να κάνει το αγωνιστικό ντεμπούτο του το Σάββατο στην εντός έδρας αναμέτρηση της Ρέινζερς με την Λίβνγκστον.

    Εντυπωσιασμένος

    Στις πρώτες του δηλώσεις με την φανέλα της σκωτσέζικης ομάδας ο Σωτήρης Κυργιάκος μίλησε για το περιβάλλον που συνάντησε στην ομάδα, για τους λόγος που επέλεξε την Ρέιντζερς και για την απόφαση του προπονητή του να μην αγωνιστεί αμέσως στο πρωτάθλημα. "Η Ρέιντζερς δίνει το παρών κάθε χρόνο σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα", δήλωσε ο Κυργιάκος και συμπλήρωσε, "Είμαι ενθουσιασμένος με τη μεταγραφή μου. Πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη εξέλιξη σε αυτό το σημείο της καριέρας μου γι' αυτό και προτίμησα τη Ρέιντζερς, παρότι είχα προτάσεις από ιταλικές και αγγλικές ομάδες. Ο προπονητής μου έκανε αμέσως πολύ καλή εντύπωση. Έχει πολλές γνώσεις για το ποδόσφαιρο και δείχνει ότι με εμπιστεύεται. Θέλω να τον ανταμείψω για την εμπιστοσύνη του αυτή. Όταν υπέγραψα, μιλήσαμε με τον προπονητή και μου είπε πως θα ήταν καλύτερα να μην αγωνιστώ αμέσως, στο ματς με την Αμπερντίν. Τώρα, όμως, είμαι έτοιμος και ανυπομονώ να ξεκινήσω τη νέα μου ζωή ως παίκτης της Ρέιντζερς. Δεν μπορώ να περιμένω για το πρώτο μου παιχνίδι στο Αϊμπροξ, το Σάββατο".

    Καταλυτικός ο ρόλος του

    Παράλληλα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρέιντζερς υπάρχει μέρος του αφιερώματος που έγινε στον Κυργιάκο στο επίσημο περιοδικό της ομάδας και εκεί ο Άλεξ ΜακΛίς, ο τεχνικός των "Προτεσταντών", δήλωσε πως η παρουσία του θα είναι καταλυτική. "Ξεκινήσαμε να τον παρακολουθούμε πριν από τρία χρόνια, όμως ήταν πολύ νέος, ενώ στην ομάδα υπήρχε ο Λορέντζο Αμορούζο και ο Κρεγκ Μουρ", επεσήμανε αρχικά ο ΜακΛίς. "Όταν έφυγε ο Λορέντζο το 2003, πήραμε τον Χένινγκ Μπέργκ, έναν επίσης εξαιρετικό παίκτη, αλλά και τον Ζουράμπ Χιζανισβίλι. Σε όλο αυτό το διάστημα, ο Κυργιάκος ωρίμασε και εξελίχθηκε σε έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή, ενώ κέρδισε σημαντικές εμπειρίες τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχει αντιμετωπίσει μερικούς από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο και αυτό τον βοήθησε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Ανυπομονώ να τον δω στο γήπεδο το Σάββατο. Βέβαια, τα αγγλικά του δεν είναι ακόμη σε καλό επίπεδο και γι' αυτό χρειάζεται μεταφραστή. Όμως, θα προλάβουμε να του μάθουμε τις λέξεις που είναι απαραίτητες μέσα στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια του αγώνα. Όπως και να έχει, πάντως, πιστεύω ότι η παρουσία του θα είναι καταλυτική".

    [06] Ποδόσφαιρο

    Με "Έκι" και "Όλι" στο ΟΑΚΑ

    26/1/2005 8:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Κακή παρένθεση θεωρούν το παιχνίδι με τον Ιωνικό για το Πρωτάθλημα οι "πράσινοι", και όλοι ετοιμάζονται για την μεγάλη αυριανή αναμέτρηση με τον "δικέφαλό" (19:00). Με ευχαρίστηση ο Σκάζνι είδε τον Εζακίελ Γκονζάλες να τίθεται στη διάθεση του και μάλιστα προβλέπεται να αρχίσει στο βασικό σχήμα. Τα ευχάριστα για το "τριφύλλι" δεν σταματάνε εκεί, καθώς μετά από αρκετό καιρό, στην αποστολή συμπεριελήφθη και ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε. Ο Τσέχος τεχνικός δεν προτίθεται να τον ξεκινήσει βασικό, αλλά είναι βέβαιο πως κάποια στιγμή θα τον βάλει στη "μάχη".

    Ποιοι λείπουν

    Εκτός αποστολής- σε σχέση με τον ματς στη Νεάπολη-, έμειναν, ο Ρενέ Χένρικσεν και Ματσέι Μπικόφσκι. Θα απουσιάσουν, επίσης, οι Σανμαρτεάν, Σαπάνης, Μίτου, Ντεμπά.

    Η 18άδα του Παναθηναϊκού: Γκαλίνοβιτς, Κοτσόλης, Βύντρα, Κώτσιος, Μόρις, Γκούμας, Ρουμπάκης, Μάριτς, Αντριτς, Γκονζάλες, Κωνσταντινίδης, Μπασινάς, Χαραλαμπίδης, Βόουτερ, Σκάτσελ, Κωνσταντίνου, Παπαδόπουλος, Ολισαντέμπε.

    [07] Μπάσκετ

    Αδιάφορη νίκη για Ολυμπιακό

    26/1/2005 9:27:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την ελλιπή και αδιάφορη Παρτιζάν αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ και την νίκησε παίρνοντας έτσι την τρίτη του φετινή νίκη στην Ευρωλίγκα αλλά και την πρώτη εντός έδρας στην ιστορία του με αντίπαλο την σερβική ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι ήρθαν στον Πειραιά χωρίς τους αστέρες τους, Βούλε Αβντάλοβιτς και Ντέγιαν Μιλόγεβιτς και είχαν και με πυρετό τον Κόστα Πέροβιτς, έτσι οι Πειραιώτες εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία και έπαιξαν χωρίς άγχος για να φτάσουν στο εύκολο 100-74. Από το ξεκίνημα ήταν εμφανές πως η ομάδα του Καζλάοσκας δεν θα συναντούσε αντίσταση και το 9-0 στο ξεκίνημα το απέδειξε. Οι Σέρβοι στο πρώτο δεκάλεπτο σημείωσαν μόλις 8 πόντους και δέχτηκαν 26, ενώ το ημίχρονο έληξε 51-26. Τελικά ο Λιθουανός τεχνικός των "ερυθρολεύκων" δοκίμασε πολλούς παίκτες και χωρίς να τους πιέσει και ιδιαίτερα, έκανε μια χαλαρή προπόνηση.

    Τα δεκάλεπτα: 26-8, 51-26, 79-47, 100-74

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιόνας Καζλάουσκας): Κορωνιός 9 (1), Παπανικολόπουλος 2, Μισσιακός 4, Καλαμπόκης 10 (2), Αγαδάκος 9, Σκλάβος 16 (1), Πέρι 9 (1), Ζορόσκι 8 (1), Γκόρενς 18 (3), Γιούρκοβιτς 11 (1), Μέισον 4. ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Ντούσαν Βουγιόσεβιτς): Μπογκντάνοβιτς 20 (3), Στεπ 22 (4), Μάρκοβιτς 7, Σαμαρτζίσκι 10, Μπορόβνιακ 4, Τρίπκοβιτς 10 (2), Μπάκιτς, Μπόζιτς 1

    [08] Μπάσκετ

    Αφίχθη ο Λιούις

    26/1/2005 9:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ειδήσεις > Μπάσκετ)&body=Ο Αμερικανός του Ιωνικού ΝΦ ήρθε έτοιμος να βοηθήσει τη νέα του ομάδα. Αναμένεται ο έτερος νεοαποκτηθείς

    Μαζί με την άφιξη της ομάδας του Ιωνικού ΝΦ, η οποία γύρναγε από την Κωνσταντινούπολη, έφτασε στην Αμαλιάδα και ο Αμερικανός σέντερ Κόρεϊ Λιούις. Παράλληλα, τις επόμενες μέρες αναμένεται και το δεύτερο νέο μεταγραφικό απόκτημα, ο Άντε Γκργκούρεβιτς, ο οποίος ήταν να έρθει σήμερα, όμως έχασε την πτήση και θα ενσωματωθεί τις επόμενες μέρες.

    Επιχείρηση ηρεμία

    Από εκεί και περά, η ομάδα του Ζευγώλη, κοιτάει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το ελληνικό Πρωτάθλημα. Πρώτα από όλα όμως, ζητείται να επανέλθει το καλό κλίμα στην ομάδα, αφού τις τελευταίες μέρες υπήρχε μία ένταση μεταξύ του τεχνικού τιμ και παικτών, σχέσεις μετά το επεισόδιο με πρωταγωνιστές τον τεχνικό της ομάδας και τους Κουτρούλια, Δορκοφίκη. Για αυτό το λόγο ο Πρόεδρς της ομάδας θα παραθέσει δείπνο προς όλους, μετά την αυριανή προπόνηση.

    Όσον αφορά τους δύο παίκτες που προκάλεσαν την ταραχή, την Παρασκευή, αναμένεται να απολογηθούν στη διοίκηση. Ο Παναγιώτης Βοϊλής ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να προκαταβάλλει την απόφαση πριν ακούσει τις απολογίες.

    Πάντως, πέρα από όλα αυτά, στην Αμαλιάδα θέλουν να επαναλάβουν το θρίαμβο της πρεμιέρας κατά του Ολυμπιακού, (είχαν νικήσει κάνοντας την έκπληξη). Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει, καθώς και οι δύο ομάδες κυνηγάνε την παραμονή και το παιχνίδι αποκτά τον χαρακτήρα ντέρμπι

    [09] Ποδόσφαιρο

    Γκέκας και επισήμως

    26/1/2005 9:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/1/2005 10:47:21 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η χθεσινή συνάντηση Παναθηναϊκού και Καλλιθέας μπορεί να μην απέφερε την οριστική συμφωνία των δύο πλευρών για την μετακίνηση του Φάνη Γκέκα, ωστόσο στην σημερινή διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες και έτσι ο Γκέκας θα ενισχύσει την επιθετική γραμμή των "πρασίνων". η συμφωνία έχει διάρκεια 4,5 ετών συνολικά με την μορφή, 2,5 + 2 και άμεσα περιλάμβανε μόνο οικονομικά ανταλλάγματα. Εμμέσως περιλαμβάνει και έμψυχα καθώς ο έτερος επιθετικός της Καλλιθέας Θανάσης Τσίγκας ανήκει στην ομάδα ως δανεικός μέχρι το καλοκαίρι του 2006. η πρώτη προπόνηση του Γκέκα με την νέα του ομάδα θα γίνει την αύριο στην Παιανία με τους παίκτες που δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για τον αγώνα κυπέλλου με την

    Έδωσε Γκέκα, πήρε Βόκολο

    Η παραχώρηση του Φάνη Γκέκα στον Παναθηναϊκό πάντως δεν ήταν η μοναδική σημερινή εξέλιξη στα μεταγραφικά της Καλλιθέας, αφού στην ομάδα ήρθε ο Λεωνίδας Βόκολος. Ο πρώην αμυντικός του ΠΑΟΚ έμεινε ελεύθερος από τον "δικέφαλο" και υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα της Καλλιθέας μέχρι το καλοκαίρι του 2006, ώστε να ενσιχύσει την άμυνα της ομάδας του Τάκη Λεμονή.

    [10] Πολιτική

    Καραμανλής: Τέλος στις παρατυπίες του παρελθόντος "Το κράτος δεν πρέπει να παρανομεί"

    26/1/2005 9:37:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Στο αγροτικό ζήτημα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός από το βήμα της εκδήλωσης της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ. Το κράτος οφείλει να σέβεται να τηρεί τους νόμους, να μην παρανομεί τόνισε ο κ. Καραμανλής. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση βάζει τέλος σε παρατυπίες του παρελθόντος και αδικίες, που ισοδυναμούσαν με τεράστιο κόστος εις βάρος των αγροτών και ζήτησε αυτοσυγκράτηση από όλους. Ο Πρωθυπουργός, ενώπιον των γυναικών ψηφοφόρων του κόμματος αναφέρθηκε και στην κυβερνητική πολιτική που στοχεύει στη βελτίωση της θέσης των γυναικών λέγοντας πως εφαρμόζεται συγκροτημένο πρόγραμμα δράσης τεσσάρων αξόνων: την ενίσχυση της γυναικείας συμμετοχής στα κέντρα αποφάσεων, την αλλαγή των στερεοτύπων για το ρόλο των δύο φύλων, την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και την κάλυψη του ελλείμματος ισότητας στην επιχειρηματική δραστηριότητα και στην αγορά εργασίας.

    "Θα προχωρήσουμε στις διαρθρωτικές αλλαγές"

    Στην ομιλία του ο κ. Καραμανλής τόνισε την αποφασιστικότητα του να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές και στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

    "Τα δημόσια οικονομικά είναι εξαιρετικά βεβαρημένα, η οικονομία δεν έχει τις δομές και τις υποδομές που απαιτεί η νέα εποχή, η δημόσια διοίκηση αντιμετωπίζει χρόνιες παθογένειες που δεν μπορεί να συνεχίζονται άλλο", ανέφερε ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε το 2005 ως μια κρίσιμη χρονιά για την πορεία του τόπου.

    Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι εφαρμογή της νέας οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής. Όπως επισήμανε ο κ. Καραμανλής το νέο φορολογικό σύστημα που διευκολύνει τις επιχειρήσεις είναι ήδη πραγματικότητα, όπως και ο νέος αναπτυξιακός νόμος που χρηματοδοτεί την ανάπτυξη παλιών και νέων επιχειρήσεων έως 55%, ενώ το νομοσχέδιο για τη δημιουργία νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης των επιχειρήσεων είναι έτοιμο και κατατίθεται στη Βουλή. Επίσης έχει επιταχυνθεί η απορρόφηση των κοινοτικών πόρων και εφαρμόζεται συγκροτημένο σχέδιο για ισόρροπη δυναμική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς, σε όλη τη χώρα.

    Τον Πρωθυπουργό συνόδευε η σύζυγός του Νατάσσα, ενώ στην τελετή παραβρέθηκαν η πρόεδρος της Βουλής, η δήμαρχος Αθηναίων, υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

    [11] Μπάσκετ

    Διπλή ικανοποίηση για Γιαννάκη

    26/1/2005 9:53:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ειδήσεις > Μπάσκετ)&body=Με δύο ευχάριστες ειδήσεις τελείωσε η σημερινή προπόνηση του Αμαρουσίου, εν όψει του δύσκολου αγώνα με τον Μακεδονικό

    Οι Όλιβερ Πόποβιτς και Κένιον Τζόουνς "έβγαλαν" όλο το πρόγραμμα της προπόνησης και τέθηκαν στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού για τον επικείμενο αγώνα με τους "πράσινους", στα πλαίσια της 14η ημέρας της Α1 κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών. Παράλληλα τα πολύ καλά τελευταία αποτελέσματα της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχουν τονίσει και το ενδιαφέρον των φιλάθλων για τα εισιτήρια.

    Σύστημα εισιτηρίων

    Στο κλειστό του Αμαρουσίου τον τελευταίο καιρό συνεχίζει να δοκιμάζεται άτυπα και το ηλεκτρονικό πρόγραμμα προμήθειας εισιτηρίων το οποίο θα λειτουργήσει κι επίσημα αμέσως μόλις ξεπεραστούν προβλήματα που άπτονται του θεσμικού πλαισίου (πχ: εφορία). Το πρόγραμμα αυτό που επιμελείται ο Ντέϊβιντ Στεργάκος σε συνεργασία με εταιρεία που εκδίδει εισιτήρια σε μεγάλα κινηματογραφικά συγκροτήματα, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και του ΕΣΑΚΕ, με προοπτική επέκτασης σε όλες τις ομάδες της Α1.

    [12] Ποδόσφαιρο

    Επιστροφή Μίετσελ και Ζωγραφάκη

    26/1/2005 10:29:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η μάχη με τον Πανιώνιο στην Τούμπα απασχολεί τον Ρολφ Φρίνγκερ και το μικρό έστω ενδεχόμενο να μην μπορεί να συμπεριλάβει στα πλάνα του τους Μάρτσιν Μίετσελ και τον Δημήτρη Ζωγραφάκη προβληματίζει τον Αυστριακό τεχνικό. Σήμερα οι δύο ποδοσφαιριστές μπήκαν σε κανονικό ρυθμό προπόνησης και φάνηκε πως έχουν ξεπεράσει τον τραυματισμό τους σε σημαντικό βαθμό, ωστόσο η ετοιμότητά τους θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες. το άλλο σημερινό πρόβλημα του Φρίνγκερ ήταν ο Ντάνιελ Φερναντέζ, ο οποίος στην απογευματινή προπόνηση ανέβασε πυρετό.

    [13] Βόλεϊ

    Ο Ολυμπιακός τη διοργάνωση του Τοπ Τιμς Καπ

    26/1/2005 10:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Εκτός από την Ελληνική του παρουσία στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός θα αναλάβει και την διεκπεραίωση της. Αυτό ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βόλεϊ (CEV), η οποία ανέθεσε στους "κόκκινους" να διοργανώσουν την τελική φάση (φάιναλ-4) στο Τοπ Τιμς Καπ Ανδρών, η οποία θα διεξαχθεί το διήμερο 11-12 Μαρτίου 2005. Σημειώνεται πως αρχικώς, η τελική φάση είχε προγραμματιστεί για τις 12 και 13 Μαρτίου, όμως οι ημερομηνίες άλλαξαν για να μη συμπέσει ο τελικός με την Κυριακή της Αποκριάς. Εκτός του διοργανωτή Ολυμπιακού, στο φάιναλ-4 θα συμμετάσχουν επίσης οι ολλανδικές Αλμέρε και Νεσελάντε, και η τσεχική Ντούκλα.

    [14] Βόλεϊ

    Συνεχίζει αήττητος ο Ηρακλής

    26/1/2005 10:59:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Πάτρα ήταν το νέο "θύμα" της ομάδας του Ηρακλή, καθώς στο σημερινό παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 13ης αγωνιστικής, ηττήθηκε χωρίς να καταφέρει να αντιδράσει με 3-0 σετ. Οι γηπεδούχοι πήραν το πρώτο σετ 25-19 και τα άλλα δύο με το ίδιο σκορ, 25-22, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να πιέσουν και ιδιαίτερα τις "μηχανές" τους. Έτσι συνέχισαν αήττητοι στο φετινό πρωτάθλημα και υποχρέωσαν την Πάτρα στην δεύτερη συνεχόμενη ήττα της που την έριξε από την τέταρτη στην έκτη θέση του πίνακα της βαθμολογίας. Λίγο αργότερο εξίσου εύκολα επικράτησε και ο Ολυμπιακός στο Ρέθυμνο της τοπικής ομάδας, αφού δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο σετ, το οποίο έληξε 25-22. Τα υπόλοιπα το Ρέθυμνο ουσιαστικά παραδόθηκε και τα έχασε με 25-17 και 25-18. Νίκη όμως πήρε και ο Πανελλήνιος απέναντι στον ΠΑΟΚ έτσι η πρώτη τριάδα της βαθμολογίας δεν άλλαξε καθόλου. Η ομάδα του Πανελληνίου συνάντησε επέδειξε σταθερότητα στην απόδοσή της και παρά το ότι ο "δικέφαλος" προσπάθησε να αντιδράσει δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 3-0 σετ.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Ηρακλής-Πάτρα 3-0 (25-19, 25-22, 25-22) Πανελλήνιος-ΠΑΟΚ 3-0 (25-22, 25-22, 25-21) Ρέθυμνο-Ολυμπιακός 0-3 (22-25, 17-25, 18-25) Παγκράτι-Παναθηναϊκός 3-1 (25-22, 19-25, 25-20, 25-20) Μίλωνας-Νίκαια 2-3 (26-24, 17-25, 19-25, 29-27, 12-15) Εθνικός-Ορεστιάδα 1-3 (22-15, 25-2321-25, 22-25)

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΑ (ΣΕ 13 ΑΓΩΝΕΣ) 1.Ηρακλής 37 2. Ολυμπιακός 31 3. Πανελλήνιος 26 4. Παναθηναϊκός 24 5. ΠΑΟΚ 22 6. Ε.Α. Πατρών 21 7. Α.Ε. Νίκαια 18 8. Παγκράτι 16 9. Ορεστιάδα 16 10. Ρέθυμνο 9 11. Εθνικός Αλεξ/πολης 7 12. Μίλωνας 7


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 26 January 2005 - 21:53:04 UTC