Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τριβές στη Ρηγίλλης
  • [02] Διακοπές επί... πληρωμή
  • [03] Νέες αιματηρές επιθέσεις
  • [04] Εμφυτεύματα ελπίδας
  • [05] Αεροπορική τραγωδία στη Σιβηρία
  • [06] Επίθεση σε δημοσιογραφικά γραφεία στην Υεμένη
  • [07] Επίσκεψη Καραμανλή στον Ευαγγελισμό
  • [08] Πυρκαγιά αποκάλυψε οπλοστάσιο
  • [09] Στην Κόρινθο ο προαστιακός
  • [10] Έκκληση προς Μπους να επέμβει στο παλαιστινιακό
  • [11] Έξαλλος ο Κάρολος
  • [12] Θρίαμβος με οδηγό τον Δέλλα

    [01] Πολιτική

    Νέα πυροδότηση από τη ΔΑΚΕ Τριβές στη Ρηγίλλης

    13/1/2005 2:55:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Φορτισμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στη Νέα Δημοκρατία για το θέμα που προέκυψε με τη συνδικαλιστική οργάνωση, που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα. Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Κωνσταντίνος Πουπάκης αναμένεται να περάσει την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πουπάκης αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να απολογηθεί στον γραμματέα συνδικαλιστικού της ΝΔ και μέλος της ΚΕ Κώστα Κόλλια και να δώσει εξηγήσεις για την επιστολή, που είδε το φως της δημοσιότητας, και στην οποία υπήρχαν αιχμές κατά του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Βασίλη Μιχαλολιάκου και του επικοινωνιολόγου του κόμματος, Γιάννη Λούλη. Ο γραμματέας του κόμματος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ "Προσεχώς", κράτησε σε χαμηλά επίπεδα την ένταση, που προκλήθηκε μεταξύ συνδικαλιστών και Κυβέρνησης, ενώ απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρξουν διαγραφές στη ΔΑΚΕ.

    Ενοχλημένο το Μαξίμου

    Ωστόσο ο κ. Μεϊμαράκης απείλησε με πειθαρχικά μέτρα τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ, που κατηγόρησε κυβερνητικά στελέχη, ότι έχουν μετατρέψει το κράτος σε δικό τους βιλαέτι. "Εάν ο κ. Πουπάκης δεν ανασκευάσει τις δηλώσεις του, τότε από Δευτέρα θα κληθεί σε απολογία", λένε στη Ρηγίλλης.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ διεμήνυσε μέσω συνεργατών του, ότι απολογείται μόνον στους συνέδρους, που τον εξέλεξαν και πως είναι θέμα του κόμματος τι θα πράξει. "Οι συνδικαλιστές έχουν τις απόψεις τους, αλλά η κυβέρνηση ασκεί την πολιτική", δήλωσε για το θέμα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

    Στο μεταξύ, νέα πυρά κατά του υφυπουργού Άμυνας, Βασίλη Μιχαλολιάκου, εκτοξεύει με ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Το σωματείο καταγγέλλει τον υφυπουργό για το ύφος και το ήθος του, αναφέροντας εντός εισαγωγικών υβριστικές φράσεις, που φέρεται να εκτόξευσε εναντίον των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ.

    Με την επιστολή τους οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, έστειλαν το δικό τους μήνυμα στους υπουργούς λέγοντας ότι, "το κράτος δεν είναι δικό τους βιλαέτι". Ο ίδιος ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, από την πλευρά του, επιχείρησε να ρίξει το θερμόμετρο της έντασης, σημειώνοντας, όμως, πως "Η στάση μας, είναι στάση κριτικής προς ορισμένα κυβερνητικά στελέχη και όχι προς τη Νέα Δημοκρατία. Δεν έχουμε πρόβλημα με τη Νέα Δημοκρατία, στηρίζουμε τον Κώστα Καραμανλή".

    Ωστόσο κυβερνητικές πηγές σημείωναν την ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου με το σκεπτικό ότι, δεν μπορεί την ώρα, που η Κυβέρνηση δίνει μάχη κατά της διαπλοκής με το νομοσχέδιο για τον βασικό μέτοχο και προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα με τους αγρότες να ανακινούν στελέχη της ανύπαρκτα θέματα προκαλώντας αλγεινή εντύπωση στην κοινή γνώμη.

    Πάντως, ορισμένοι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, επανήλθαν χθες βράδυ στο θέμα, υποστηρίζοντας ότι, "Εμείς αγωνιστήκαμε να βγει η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία. Είμαστε η φωνή της κοινωνίας και ζητάμε διάλογο με τους υπουργούς. Είναι στενοκέφαλοι όσοι θέλουν να διαγράψουν τους εκφραστές της κοινωνικής δράσης".

    Την ίδια ώρα, συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας απάντησαν στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα υποστηρίζοντας τον κ. Μιχαλολιάκο. "Αν ορισμένοι επιδιώκουν να κάνουν αντιπολίτευση δια μέσου των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, εμείς δεν θα πάρουμε. Από την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου οι πόρτες τόσο του υπουργού όσο και των υφυπουργών Μιχαλολιάκου - Λαμπρόπουλου ήταν και είναι ανοικτές για όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως συνδικαλιστικής οργάνωσης ή συνδικαλιστικής παράταξης".

    [02] Παράξενα

    Για όσους τολμούν Διακοπές επί... πληρωμή

    14/1/2005 10:10:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Reuters

    Αν έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο, αν σας αρέσουν τα ταξίδια και αναζητάτε την ευκαιρία, που θα λύσει διά παντός το οικονομικό σας πρόβλημα, η κυβέρνηση της Κολομβίας σας έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Σας προσκαλεί να περιπλανηθείτε στις ζούγκλες και τα βουνά της και σας προσφέρει γενναιόδωρες αμοιβές με αντίτιμο τη σύλληψη των αρχηγών των αντάρτικων οργανώσεων στη χώρα! Κι αν νομιζετε, ότι πρόκειται για αστείο, κάνετε λάθος. Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της χώρας, Φρανσίσκο Σάντος, ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι "θα ήταν μεγάλη ανακούφιση, αν όλοι οι κυνηγοί επικηρυγμένων έρχονταν να πιάσουν αυτούς τους συμμορίτες". Μάλιστα, η κυβέρνηση έχει επικηρύξει με περίπου 2.000.000 δολάρια τον αρχηγό των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC). Μάλιστα, φαίνεται πως η κυβέρνηση εφαρμόζει ήδη το πρωτότυπο μέτρο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε μια μάλλον γενναιόδωρη αμοιβή σε έναν πολίτη, που βοήθησε στη σύλληψη ηγετικού στελέχους της FARC.

    [03] Μ. Ανατολή

    Στη Γάζα Νέες αιματηρές επιθέσεις

    13/1/2005 11:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/1/2005 8:05:15 πμ)

    Πηγή: Associated Press, Reuters

    Βομβιστική επίθεση εξαπέλυσαν το βράδυ της Πέμπτης Παλαιστίνιοι μαχητές, κοντά σε ισραηλινή στρατιωτική βάση στην περιοχή Κάρνι, στη Γάζα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι Ισραηλινοί και να τραυματιστούν άλλοι δέκα. Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, την επίθεση πραγματοποίησαν δύο βομβιστές αυτοκτονίας. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ-Ακσά, η ένοπλη πτέρυγα του κινήματος Φατάχ. Λίγες ώρες αργότερα, οι Ισραηλινοί απάντησαν με αεροπορική επιδρομή σε στρατόπεδο προσφύγων στη Γάζα. Ισραηλινό ελικόπτερο έπληξε με δύο πυραύλους το στρατόπεδο προσφύγων Ντέιρ ελ Μπάλαχ στο κέντρο της Γάζας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

    [04] Υγεία

    Για παιδιά με δυσμορφίες στο πρόσωπο Εμφυτεύματα ελπίδας

    14/1/2005 10:31:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: BBC

    Λύση στα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με δυσμορφίες στο πρόσωπο έρχεται να δώσει ένα ειδικό εμφύτευμα, που δημιούργησαν Βρετανοί και Ρώσοι επιστήμονες. Τα εμφυτεύματα δημιουργούνται από ένα εύκαμπτο κυψελοειδές υλικό, το οποίο μπορεί εύκολα να ενώνεται με τα οστά. Πίσω από το ελπιδοφόρο αυτό εγχείρημα βρίσκονται ερευνητικές ομάδες από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ και το Ινστιτούτο Τεχνολογιών στο Τρόιτ της Μόσχας, οι οποίες πραγματοποίησαν εγχειρήσεις σε 50 παιδιά ακολουθώντας τη νέα αυτή μέθοδο. Μεταξύ τους ένα μωρό, που είχε όγκο στο σαγόνι κι ένα 12χρονο κορίτσι, που με δυσκολία μπορούσε να ανοίξει το στόμα του πριν την εγχείριση.

    Πώς δημιουργούνται

    Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν αρχικά έναν ειδικό τομογράφο, ο οποίος μπορεί με ένα ειδικό σύστημα ακτινών Χ, που διαθέτει να παίρνει εικόνα από διαφορετικές γωνίες του σώματος, ώστε να δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο "καλούπι" της περιοχής, που παρουσιάζει πρόβλημα.

    Με βάση το σχέδιο αυτό καθορίζουν τι ποσότητα οστού πρέπει να αφαιρεθεί για προστεθεί το εμφύτευμα και στη συνέχεια σχεδιάζουν με τη βοήθεια ενός λέιζερ ένα περίγραμμα του.

    Έτσι μέσα σε λίγες ώρες μπορούν να δημιουργήσουν ακόμη και το πιο περίπλοκο σχήμα, ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και τις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Στη συνέχεια τα εμφυτεύματα στέλνονται στο νοσοκομεία, όπου τους προστίθεται η μεταλλική ουσία hydroxyapatite, που τα κάνει πιο ανθεκτικά και "φιλικά" για τα οστά.

    Η νέα μέθοδος, είναι βεβαίως ελπιδοφόρα, ωστόσο, επειδή τα αποτελέσματα τέτοιων εγχειρήσεων φαίνονται σε βάθος χρόνου, τονίζουν, ότι βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή και επισημαίνουν την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα.

    [05] Κόσμος

    Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν Αεροπορική τραγωδία στη Σιβηρία

    14/1/2005 7:38:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/1/2005 9:15:03 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος τύπου Αντόνοφ ΑΝ-2, στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη λίγο πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Τούρα στη Σιβηρία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Το αεροπλάνο χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ χθες το βράδυ, καθώς πετούσε πάνω από την περιοχή Εβένκια. Συγκεκριμένα στο αεροπλάνο επέβαιναν επτά διοικητικοί αξιωματούχοι και δύο μέλη πληρώματος. Τα σωστικά συνεργεία κινητοποιήθηκαν αμέσως, όμως το πυκνό σκοτάδι που υπήρχε στην περιοχή δυσχέραινε το έργο τους. Ωστόσο με το πρώτο φως της ημέρας κατάφεραν να εντοπίσουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

    [06] Κόσμος

    Υπήρξαν μόνο τραυματισμοί Επίθεση σε δημοσιογραφικά γραφεία στην Υεμένη

    14/1/2005 8:06:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/1/2005 10:26:31 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Σχετικά Links:

    Η ιστοσελίδα της Almotamar

    [07] Κοινωνία

    Μίλησε με ασθενείς και προσωπικό Επίσκεψη Καραμανλή στον Ευαγγελισμό

    14/1/2005 9:15:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/1/2005 10:14:16 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Η πολιτική του κράτους δοκιμάζεται και κρίνεται καθημερινά στον τομέα της υγείας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το πρωί το νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η βελτίωση των υπηρεσιών και η εξάλειψη της ντροπής των ράντζων και όπως υπογράμμισε τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα είναι θεαματικά. "Συνεχίζουμε την προσπάθεια, λύνουμε τα προβλήματα", επεσήμανε ο κ. Καραμανλής. Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στα χειρουργεία και τις πτέρυγες του Ευαγγελισμού συνοδευόμενος από τον υπουργό Νικήτα Κακλαμάνη και τον υφυπουργό Αθανάσιο Γιαννόπουλο, καθώς και από το διοικητή του νοσοκομείου και μίλησε με τους ασθενείς και το προσωπικό. Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

    Ικανοποιημένος από το νέο σύστημα εφημερίας

    Ο Πρωθυπουργός σε δηλώσεις του στους δημομιογράφους τόνισε ότι στο χώρο της υγείας δοκιμάζεται καθημερινά η ευαισθησία και η αποτελεσματικότητα του κράτους και πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια να λυθούν συσσωρευμένα προβλήματα του παρελθόντος.

    Επιπλέον, ανέφερε πως, εδώ και ενάμισι μήνα, δοκιμάζεται στην πράξη ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας για νέο σύστημα εφημερίας και τόνισε ότι "στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες υγείας και να εξαφανίσουμε την ντροπή με τα ράντζα".

    Παράλληλα αναφέρθηκε και στα πρώτα θετικά αποτελέσματα από το νέο σύστημα εφημεριών, ωστόσο επεσήμανε ότι δε σημαίνει ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα. "Διορθώνουμε τις ατέλειες και είναι πολύτιμη η βοήθεια των εργαζομένων του νοσηλευτικού και του ιατρικού προσωπικού", ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο Πρωθυπουργός, για να καταλήξει λέγοντας "για να σέβεται ο πολίτης το κράτος, πρέπει, πρώτα, το κράτος να σέβεται τον πολίτη".

    Ο κ. Καραμανλής κατά τη διάρκεια της 40λεπτης επίσκεψής του στον "Ευαγγελισμό", συνομίλησε με ασθενείς και με το νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι του επεσήμαναν τις ελλείψεις που υπάρχουν στον κλάδο τους. Ο κ. Καραμανλής τους διαβεβαίωσε ότι "θα καλυφθούν τμηματικά". Επίσης, συγγενής ασθενούς με εγκεφαλικό επεισόδιο παραπονέθηκε πως, εδώ και δύο μέρες, δε βρίσκει κρεβάτι σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ μητέρα ασθενούς, ο οποίος είναι τοξικομανής, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να παρέμβει, ώστε να εισαχθεί το παιδί της σε θεραπευτική κοινότητα, καθώς -όπως είπε- δεν υπάρχουν κενές θέσεις.

    [08] Κοινωνία

    Σε συνεργείο στα Κάτω Πατήσια Πυρκαγιά αποκάλυψε οπλοστάσιο

    14/1/2005 9:37:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο βρήκαν οι πυροσβέστες που πήγαν να σβήσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ, σε συνεργείο μοτοσικλετών, στη διασταύρωση Ζερβουδάκη και Ναυάρχου Βότση στα Κάτω Πατήσια. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν είκοσι αμυντικές χειροβομβίδες "Μιλς", ένα οπλοπολυβόλο "μπρεντ", ένα υποπολυβόλο παλαιού τύπου, 15 περίστροφα και πιστόλια με διάφορα εξαρτήματά τους, μια κυνηγητική καραμπίνα και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων. Ο ιδιοκτήτης του συνεργείου, ο οποίος είναι συνταξιούχος αστυνομικός, συνελήφθη, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τυχόν ανεύρεση και άλλου οπλισμού. Τα κατασχεθέντα όπλα και πυρομαχικά μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση.

    [09] Κοινωνία

    Πρώτος επιβάτης ο Μιχάλης Λιάπης Στην Κόρινθο ο προαστιακός

    14/1/2005 10:34:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/1/2005 11:41:49 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο από την Αθήνα στην Κόρινθο, πραγματοποίησε σήμερα ο προαστιακός σιδηρόδρομος με πρώτο επιβάτη τον υπουργό Μεταφορών. Ο κ. Λιάπης δήλωσε ότι η δοκιμαστική διαδρομή εστέφθη με απόλυτη επιτυχία και τόνισε ότι θα επισπευσθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των έργων υποδομής, ώστε από τον προσεχή Μάιο να δοθεί ο προαστιακός σιδηρόδρομος σε εμπορική χρήση. Ο χρόνος διαδρομής μεταξύ Σταθμού Λαρίσης-Κορίνθου υπολογίζεται σε 55 λεπτά και Κόρινθος-Αεροδρόμιο σε περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά, ενώ η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι ανά μία ώρα.

    Υπό κατασκευή τρεις σταθμοί

    Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν σταθμοί στη Νέα Πέραμο, τα Μέγαρα, την Κινέττα και τους Αγίους Θεοδώρους, ενώ ήδη βρίσκονται υπό κατασκευή σταθμοί στα Άνω Λιόσια, Μαγούλα και Θριάσιο, οι οποίοι θα παραδοθούν την Άνοιξη του 2006. Τότε αναμένεται να ξεκινήσει και η κατασκευή του σταθμού στο Ζεφύρι. Όλοι οι σταθμοί διαθέτουν χώρους στάθμευσης για επαρκή αριθμό Ι.Χ αυτοκινήτων, μοτοποδηλάτων, λεωφορείων, ταξί καθώς και θέσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η νέα γραμμή Αθήνα-Κόρινθος είναι συνολικού μήκους περίπου 88,0 χιλιομέτρων, με δυνατότητα ανάπτυξης μέγιστης ταχύτητας 200 χλμ/ώρα στο τμήμα Θριάσιο-Κόρινθος.

    [10] Μ. Ανατολή

    Από ηγέτες 28 θρησκευτικών οργανώσεων Έκκληση προς Μπους να επέμβει στο παλαιστινιακό

    14/1/2005 10:38:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Γραπτή έκκληση να διορίσει ειδικό προεδρικό απεσταλμένο για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων απηύθυναν προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους οι ηγέτες 28 θρησκευτικών οργανώσεων. Σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Νιου Γιορκ Τάιμς" αναφέρεται ότι, οι υπογράφοντες είναι πνευματικοί ηγέτες της Ρωμαιοκαθολικής και της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, όπως, επίσης, επικεφαλής Μουσουλμανικών και Εβραϊκών οργανώσεων. Πάντως, μετά το θάνατο του Γιάσερ Αραφάτ, αυξήθηκαν οι φωνές ανάμεσα στον πολιτικό, εκκλησιαστικό, ακαδημαϊκό και καλλιτεχνικό χώρο των Ηνωμένων Πολιτειών, που ζητούν την αποφασιστική παρέμβαση του Λευκού Οίκου, για να βρεθεί ειρηνική και οριστική λύση στο παλαιστινιακό πρόβλημα. Επίσης, με ανοιχτή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο Μπους αρκετές αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις έχουν ζητήσει την ανάληψη πρωτοβουλίας, για να οδηγηθούν οι δυο αντιμαχόμενες πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    [11] Παράξενα

    Με τον Χάρι Έξαλλος ο Κάρολος

    14/1/2005 9:08:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Εντολή έδωσε ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκηπας Κάρολος στον μεγαλύτερο γιο του, Ουίλιαμ, να επισκεφθεί μαζί με τον Χάρι το στρατόπεδο του Αουσβιτς, αναφέρει η εφημερίδα "Sun", επικαλούμενη πηγή της βασιλικής οικογένειας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο πρίγκηπας Κάρολος είναι έξαλλος με τον 20χρονο γιο του, μετά από τη φωτογραφία του νεαρού πρίγκηπα, που εμφανίσθηκε με στολή Ναζί σε πάρτυ μεταμφιεσμένων. Επίσης, ο πρίγκηπας Ουίλιαμ παραδέχθηκε ότι φέρει μέρος της ευθύνης για τη γκάφα του Χάρι, διότι ήταν μαζί όταν ενοικίασε από κάποιο κατάστημα τη στολή των Ναζί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ο Χάρι "ντύθηκε" Nαζί

    Σχετικά Links:

    THE SUN

    [12] Αθλητισμός

    Θρίαμβος με οδηγό τον Δέλλα

    14/1/2005 10:16:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Τραϊανός Δέλλας ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στον χθεσινοβραδινό αγώνα της Ρόμα, όπου οι πρωτευουσιάνοι επικράτησαν εκτός έδρας της Σιένα με 5-1. Οι Ρωμαίοι έτσι πήραν την πρόκριση για τους "8" του κυπέλλου Ιταλίας, ενώ στα άλλα αξιοσημείωτα των υπολοίπων χθεσινών αγώνων, είναι ο αποκλεισμός της κατόχου του τίτλου, Λάτσιο από την Κάλιαρι σε έναν δραματικό αγώνα μέσα στο Ολίμπικο. Οι "Λατσιάλι" προηγήθηκαν 2-0 όμως λίγο πριν το τέλος η Κάλιαρι, μείωσε σε 2-1 και έστειλε τον αγώνα στην παράταση. Εκεί ο Τζόλα έκανε το 2-2 και ουσιαστικά έδωσε την πρόκριση στην Κάλιαρι, παρά το τελικό 3-2 υπέρ της Λάτσιο που δεν ήταν αρκετό. Την πρόκριση πήρε και η Γιουβέντους που αναδείχτηκε ισόπαλη 3-3 με την Αταλάντα σε έναν αγώνα με πρωταγωνιστή τον Τρεζεγκέ, ο οποίος στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό σκόραρε.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Πάρμα-Φιορεντίνα 0-3 (0-2) Μπολόνια-Ίντερ 1-3 (1-3) Σαμπντόρια-Τορίνο 1-2 (2-0) Μίλαν-Παλέρμο 2-0 (2-1) Λάτσιο-Κάλιαρι 3-2 (1-2) Ουντινέζε-Λέτσε 3-4 (5-4) Σιένα-Ρόμα 1-5 (2-1) Γιουβέντους-Αταλάντα 3-3 (0-2)


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 14 January 2005 - 9:52:14 UTC