Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη η κατάσταση του Γρ. Μπιθικώτση
  • [02] Ένας Δικαστής στη μάχη κατά της τρομοκρατίας
  • [03] Ζητούν τα εισιτήρια πίσω οι κυανέρυθροι
  • [04] Οριστικά απών ο Νικοπολίδης
  • [05] Ορφανός: "Θα υποστούν τις συνέπειες..."
  • [06] Σύλληψη για πορνογραφία στο internet
  • [07] Με Ουντέζε στο "Σίτι"
  • [08] ΗΠΑ - Βουλγαρία δίνουν τα χέρια για τις βάσεις
  • [09] Ερευνα για παραδικαστικό κύκλωμα
  • [10] Πράσινο... λίφτινγκ εν όψει Νεάπολης
  • [11] Στο στόχαστρο των "Αετών" ο "Κάρα"
  • [12] Συνάντηση Καραμανλή – Μεϊμαράκη

    [01] Πολιτισμός

    Κρίσιμη η κατάσταση του Γρ. Μπιθικώτση

    11/1/2005 8:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/1/2005 10:16:45 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε εκτάκτως το απόγευμα ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, για την αντιμετώπιση φλεγμονής στο έντερο. Είναι η τρίτη χειρουργική επέμβαση στην περιοχή της κοιλιάς, στην οποία υποβλήθηκε από την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα, οπότε εισήχθη επειγόντως στο νοσοκομείο, με ρήξη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής. Σήμερα το πρωί οι θεράποντες ιατροί του έκαναν τραχειοτομία, λόγω της παρατεταμένης νοσηλείας του στη μονάδα, ώστε να μην είναι πλέον διασωληνομένος και να εκλείψει έτσι ένας ακόμη παράγοντας κινδύνου νέας λοίμωξης, δεδομένου ότι παρατείνεται η νοσηλεία του στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

    [02] Κόσμος

    Ο Τσέρτοφ επικεφαλής Εσωτερικής Ασφάλειας στις ΗΠΑ Ένας Δικαστής στη μάχη κατά της τρομοκρατίας

    11/1/2005 8:37:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τον Δικαστή του Ομοσπονδιακού Εφετείου Μάικλ Τσέρτοφ, διόρισε ως επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας ο Τζορτζ Μπους. Ο Τσέρτοφ θα διαδεχθεί τον Τομ Ριτζ, ο οποίος έχει ανακοινώσει την παραίτηση του. "Μόλις ο διορισμός του Μάικλ, εγκριθεί από τη Γερουσία, επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας θα τεθεί ένας άνθρωπος με σπουδαίες οργανωτικές ικανότητες, ένας μάνατζερ με προσόντα και εξαιρετικό μυαλό" δήλωσε ο Τζορτζ Μπους ανακοινώνοντας το διορισμό του Τσέρτοφ. Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας δημιουργήθηκε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, με στόχο την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας.

    [03] Αθλητισμός

    Ζητούν τα εισιτήρια πίσω οι κυανέρυθροι

    11/1/2005 8:40:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Λίγες μέρες μετά από τα επεισόδια της Ν. Σμύρνης με σημερινή της ανακοίνωση η ΠΑΕ Πανιώνιος καλεί τους οπαδούς των κυανέρυθρων, που ήταν κάτοχοι εισιτηρίων στην Θύρα 7, για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, να προσκομίσουν στην διοίκηση το εισιτήριό τους. Σε περίπτωση, δε, που το έχουν χάσει η ΠΑΕ παρακαλεί να προσέλθουν και να το δηλώσουν. Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η ΠΑΕ προχώρησε στην κίνηση αυτή, για να συμβάλλει, από την πλευρά της, με αποφασιστικό τρόπο στην απόδοση ευθυνών στους πραγματικούς υπαίτιους των επεισοδίων.

    [04] Αθλητισμός

    Οριστικά απών ο Νικοπολίδης

    11/1/2005 8:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/1/2005 9:06:29 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η εμπύρετη ίωση που αντιμετωπίζει από το βράδυ της Κυριακής ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Αντώνης Νικοπολίδης, δεν κατέστη δυνατόν να αντιμετωπιστεί επιτυχώς, κι έτσι ο διεθνής γκολκίπερ των "ερυθρόλευκων" αποκλείστηκε της αποστολής για τον αυριανό αγώνα κυπέλλου εναντίον της Καλλιθέας που θα μεταδοθεί από την ΝΕΤ στις 19.00. Ο Νικοπολίδης πήγε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη αλλά δεν προπονήθηκε, αφού ο οργανισμός του έχει καταπονηθεί από την ασθένεια. Έτσι, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αναγκάστηκε να τον αποκλείσει. Τη θέση του κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Κλεόπας Γιάννου, ενώ αναπληρωματικός θα είναι ο Γιουράι Μπούτσεκ. Ο αριθμός των μελών της αποστολής μειώθηκε λοιπόν κατά ένα (από 20 έγινε 19), αφού ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν συμπεριέλαβε άλλο ποδοσφαιριστή στη θέση του Νικοπολίδη. Συγκεκριμένα, η αποστολή αποτελείται από τους Μαυρογενίδη, Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Σούρερ, Μάριτς, Μπούτσεκ, Ανατολάκη, Βάλλα, Γιάννου, Πάντο, Στολτίδη, Καφέ, Βενετίδη, Οκκά, Γεωργάτο, Καστίγιο, Τζιοβάνι, Γεωργιάδη και Κωστούλα.

    Έτοιμη και η Καλλιθέα

    Στο μεταξύ ο προπονητής της Καλλιθέας, Τάκης Λεμονής, ολοκλήρωσε το απόγευμα στη Βάρη την προετοιμασία για τον αυριανό αγώνα. Δεν μετέχουν στην αποστολή ο τραυματίας Βασίλης Καρατζάς, ο υποβληθείς σε εγκείρηση στο χέρι Γιάτσεκ Νταμπρόφσκι και ο Ράικο Ντραγκίσεβιτς, ο οποίος έχει μικροενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και για προληπτικούς λόγους έμεινε εκτός. Στη 18άδα μετέχουν οι: Σουλογάνης, Μπαρτζώκας, Γκεοργκίεφ, Τζωρμπατζάκης, Σέτα, Αγγελόπουλος, Κουλακιώτης, Σαββίδης, Κυριάκος, Πέτκοβιτς, Τσίγκας, Γκέκας, Τελκίνσκι, Πασάς, Κουτσοσπύρος, Γκόντζος, Φούκης, Ουάνγκα οι οποίοι αναπαύονται σε ξενοδοχείο.

    Κάλεσμα Σαλευρή

    "Εμείς στην Καλλιθέα, βλέπουμε το ποδόσφαιρο ως γιορτή, έκφραση πολιτισμού και διασκέδαση", επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος της Καλλιθέας, Νίκος Σαλευρής, λίγες ώρες πριν από τον αγώνα ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο, που θα διεξαχθεί στο "Γρηγόρης Λαμπράκης". "Ο αυριανός αγώνας αποτελεί διαφήμιση για το ποδόσφαιρό μας μετά τα θλιβερά γεγονότα της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη. Καλούμε λοιπόν τον κόσμο μας να έρθει στο γήπεδο για να δώσει τη δική του φίλαθλη απάντηση στα φαινόμενα του χουλιγκανισμού", κατέληξε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ. Μάλιστα, ο κ.Σαλευρής μαζί με τους συνεργάτες του βρίσκεται επί ποδός, προκεμένου να είναι όλα έτοιμα για να υποδεχθούν την πειραϊκή αποστολή. Υπενθυμίζεται ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα χρησιμοποιήσουν την Θύρα 2, ενώ αύριο θα είναι ανοιχτά τα εκδοτήρια του σταδίου. Από την άλλη, η Τροχαία Καλλιθέας τοποθέτησε στα παρκαρισμένα αυτοκίντα περιμετρικά του σταδίου ειδοποιητήρια για την απαγόρευση του παρκαρίσματος από τη 1μ.μ. μέχρι τις 10 αύριο το βράδυ.

    [05] Αθλητισμός

    Ορφανός: "Θα υποστούν τις συνέπειες..."

    11/1/2005 9:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/1/2005 9:59:57 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Τις συνέπειες που υπαγορεύονται στο νομοθετικό πλαίσο της Βουλής για τη βία στο χώρο του αθλητισμού, θα υποστούν οι εμπλεκόμενοι των πρόσφατων επεισοδίων στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, που είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή του αγώνα πρωταθλήματος Πανιώνιος-Ολυμπιακός. Αυτό δήλωσε κατά την αποψινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός. "Όσοι εμπλέκονται στα επεισόδια θα υποστούν και τις συνέπειες του νομοθετικού πλαισίου το οποίο πριν από λίγο καιρό φέραμε στη Βουλή", δήλωσε ο κ. Ορφανός, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες παρόμοια στάση στο θέμα κρατά και ο κ. Καραμανλής, που έδωσε εντολή για παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να εκλείψουν τα φαινόμενα βίας από το χώρο του αθλητισμού.

    Υπεράνω όλων η εφαρμογή των νόμων

    "Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για το θέμα που ανέκυψε με τα επεισόδια που είχαμε στον αγώνα Πανιωνίου-Ολυμπιακού, την Κυριακή. Γνωρίζετε, ότι η κυβέρνηση έχει ψηφίσει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της βίας, το οποίο ήδη λειτουργεί και έχει αρχίσει να αποδίδει. Στη διαδικασία αυτή, πολλές από τις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες συνεργάζονται. Η μεγάλη τους πλειοψηφία στηρίζουν ουσιαστικά αυτό το έργο και φαίνεται από την παρουσία πολλών φιλάθλων στα γήπεδα, αλλά και από τη δική τους συμπεριφορά".

    Ο υφυπουργός Αθλητισμού, αναφερόμενος στα επιτεύγματα της περασμένης χρονιάς, που ήταν η κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και η άψογη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, τόνισε, ότι "... πρέπει να "χτίσουμε" πάνω τους, έτσι ώστε η χώρα μας και ο αθλητισμός να έχουν οφέλη". Πρόσθεσε, δε, ότι "... ορισμένοι δεν αντιλήφθηκαν την πρόοδο που κάνει η χώρα μας σ΄ αυτόν τον τομέα κι έχουν μείνει πίσω ως μια μειοψηφία". Αμέσως μετά, ο υφυπουργός Αθλητισμού έστειλε το "μήνυμα": "Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η απόφαση της κυβέρνησης για οριστική εξάλειψη των φαινομένων βίας είναι δεδομένη. Είναι σαφέστατο ότι, στην όλη διαδικασία, εκείνο το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η εφαρμογή των νόμων. Αυτή τη στιγμή εξετάζονται τα αίτια, αναζητούνται αυτοί που έχουν ευθύνες. Είμαστε βέβαιοι ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το έργο της και θα πάρει τις αποφάσεις της όπως πρέπει, με την παραδειγματική τιμωρία όλων εκείνων οι οποίοι ευθύνονται, έτσι ώστε τέτοιες κινήσεις να μην βρίσκουν μιμητές".

    Στη συνέχεια, ο κ.Ορφανός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, επεσήμανε, μεταξύ των άλλων, ότι η αναζήτηση των υπευθύνων γίνεται με όλους τους τρόπους, ενώ υπογράμμισε πως ήδη βρέθηκαν κάποιοι που φαινόντουσαν στο βίντεο. Ακόμη, διευκρίνισε, ότι με τον Πρωθυπουργό συζήτησε τα πάντα, ενώ όσον αφορά τους δύο συλληφθέντες για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, υπογράμμισε πως έχουν πάρει προθεσμία δύο ημερών και θα δικαστούν, όπως προβλέπει η νομοθεσία..

    [06] Κοινωνία

    29χρονος διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας Σύλληψη για πορνογραφία στο internet

    11/1/2005 8:51:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Μία από τα πιο γνωστές ελληνικές πορνο-ιστοσελίδες στο διαδίκτυο αποκάλυψε το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από πληροφορίες και έρευνες. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα 29χρονο, κάτοικο Αθήνας, που φέρεται ως δημιουργός και διαχειριστής της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, μέσω της οποίας διακινούσε σε όλο τον κόσμο υλικό παιδικής πορνογραφίας, αλλά και ιδιωτικών στιγμών ανυποψίαστων πολιτών. Ο 29χρονος κατέγραφε με κάμερα υπολογιστή ανήλικα κορίτσια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τις οποίες επικοινωνούσε στο internet σε άσεμνες στάσεις, ενώ επίσης διακινούσε υλικό από ερωτικές και ιδιωτικές στιγμές ενηλίκων, το οποίο είχε αποκτήσει με κρυφές κάμερες σε ξενοδοχεία, παραλίες αλλά ακόμα και δοκιμαστήρια καταστημάτων ή τουαλέτες. Από τη διακίνηση του πορνογραφικού υλικού εισέπραττε αρκετά χρήματα, αφού οι επισκέπτες της ιστοσελίδας πλήρωναν συνδρομή. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και μία web κάμερα, 8 πιστωτικές κάρτες, ένα βιβλιάριο καταθέσεων, μεγάλος αριθμός cd-rom και δισκετών με πορνογραφικό περιεχόμενο και χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες αποδεικνύεται η κερδοσκοπία. Ο 29χρονος θα οδηγηθεί αύριο το πρωί στον εισαγγελέα.

    [07] Αθλητισμός

    Με Ουντέζε στο "Σίτι"

    11/1/2005 9:18:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με μοναδικό "νέο" πρόσωπο" στην 18άδα του ΠΑΟΚ, αυτό του Νιγηριανού Ιφεάνι Ουντέζε, που εξέτισε την ποινή του, θα παραταχθεί αύριο στο Αιγάλεω ο "δικέφαλος του Βορρά" για τον επαναληπτικό αγώνα του κυπέλλου με την τοπική ομάδα. Ο Αυστριακός προπονητής Ρολφ Φρίνγκερ, που δεν θα έχει στη διάθεσαή του τον τραυματία Ζαβαντία επέλεξε για την αποστολή στο "Σίτι" τους εξής ποδοσφαιριστές: Ανδράλα, Βαγγελή, Γαρπόζη, Γιασεμή, Εγκωμίτη, Ζησόπουλο, Καραδήμο, Καρυπίδη, Κουτσόπουλο, Λουκά, Μαλαδένη, Σαλπιγγίδη, Τοχούρογλου, Χασιώτη, Φερνάντες, Φουτσίνι, Σπάσιτς και Ουντέζε. Αμφίβολη πάντως πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή του Σπάσιτς, καθώς ο Σέρβος δεν έχει ξεπεράσει τελείως τον τραυματισμό του και αν χρειαστεί να "πέσει στη μάχη" θα υποβληθεί σε ένεση.

    [08] Κόσμος

    Ενισχύεται η παρουσία των ΗΠΑ στα Βαλκάνια ΗΠΑ - Βουλγαρία δίνουν τα χέρια για τις βάσεις

    11/1/2005 9:15:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε συμφωνία για τη χρησιμοποίηση από τον αμερικανικό στρατό, στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Βουλγαρίας κατέληξαν ο Αμερικανός στρατηγός Τζονς και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Βουλγαρίας Νίκολα Κόλεφ. Ο Αμερικανός διοικητής των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για τη δημιουργία νέων αμερικανικών βάσεων αλλά για χρησιμοποίηση από τις ΗΠΑ των εγκαταστάσεων του βουλγαρικού στρατού. Οι εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι τα αεροδρόμια "Μπεζμέρ" κοντά στην πόλη Γιάμπολ (Ανατολική Βουλγαρία), το αεροδρόμιο "Γκραφ Ιγκνάτιεβο" (Φιλιππούπολης) και το Σαράφοβο (Μπουργκάς), το λιμάνι του Μπουργκάς, η ναυτική βάση "Ατια" και το πεδίο ασκήσεων "Νόβο Σέλο" στη Νοτιοανατολική Βουλγαρία καθώς και μερικές περιοχές αποθήκευσης εξοπλισμού, οι οποίες ωστόσο δεν έγιναν γνωστές.

    [09] Κοινωνία

    Από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου Ερευνα για παραδικαστικό κύκλωμα

    11/1/2005 9:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/1/2005 10:13:14 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Με ταχύτατους ρυθμούς η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διεξάγει έρευνα σχετικά με καταγγελίες για την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος που προκαθόριζε το αποτέλεσμα δικών και μεριμνούσε για αποφυλακίσεις κρατουμένων. Στο κύκλωμα φέρεται να συμμετέχουν γυναίκα πρωτοδίκης-εν ενεργεία ανακρίτρια, η οποία σύμφωνα με τις καταγγελίες εκβίαζε για προφυλακίσεις και αποφυλακίσεις κατηγορουμένων κυρίως για εμπορία ναρκωτικών, εισαγγελέας, καθώς και αρχιμανδρίτης που έχει τιμωρηθεί από την εκκλησία της Ελλάδος για ηθικά παραπτώματα. Με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης από το δικαστικό σώμα, παραπέμπεται στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου πρόεδρος πρωτοδικών, λόγω ηθικής ανεπάρκειας και αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς. Ο συγκεκριμένος δικαστής έχει κατ επανάληψη τιμωρηθεί με πειθαρχικές ποινές, ενώ βαρύνεται για μεσολάβηση σε ακάλυπτες επιταγές της συζύγου του, πολεοδομικές αυθαιρεσίες και άλλα παραπτώματα.

    [10] Αθλητισμός

    Πράσινο... λίφτινγκ εν όψει Νεάπολης

    11/1/2005 10:10:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η προίκα των δύο τερμάτων του πρώτου αγώνα στη Λεωφόρο, όπου ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 2-0 του Ιωνικού, δίνει την ευκαιρία στον τεχνικό των πρωταθλητών να προσφέρει κάποιες ανάσες σε βασικούς του παίκτες, που αγωνίστηκαν στο πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ και παράλληλα να προφυλάξει κάποιους παίκτες που αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών. Ντεμπούτο για Ρουμπάκη στη Νεάπολη.

    Ντεμπούτο για Ρουμπάκη

    Έτσι εκτός 18άδας θα αφήσει ο Τσέχος τεχνικός Ζντένεκ Σκάζνι για την αυριανή ρεβάνς με τον Ιωνικό, για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου τους Μπασινά, Γκονζάλες, Γκούμα, Βύντρα, Γκαλίνοβιτς, Σκάτσελ, Ολισαντέμπε, Μινχ και Κωνσταντίνου, που έμειναν εκτός 18άδας. Αντίθετα κανονικά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο νεοαποκτηθείς Μανώλης Ρουμπάκης, που αναμένεται στο γήπεδο της Νεάπολης να κάνει το ντεμπούτο αλλά και ο νεαρός Κρητικός.

    Συνοπτικά οι παίκτες που θα συγκροτήσουν την αποστολή του τριφυλλιού: Χαλκιάς, Κοτσόλης, Κωνσταντινίδης, Ρουμπάκης, Σαπάνης, Σανμαρτεάν, Μίτου, Ντέμπα, Μπικόφσκι, Χένρικσεν, Παπαδόπουλος, Κυργιάκος, Κώτσιος, Μόρις, Αντριτς, Μάριτς, Χαραλαμπίδης, Κρητικός.

    [11] Αθλητισμός

    Στο στόχαστρο των "Αετών" ο "Κάρα"

    11/1/2005 10:40:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/1/2005 11:07:19 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τη στιγμή που ο διεθνής άσος της Ίντερ, Γιώργος Καραγκούνης με δηλώσεις του σε σημερινή του συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της "Amstel", υπογράμμιζε ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Μιλάνο, αφού δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του, ελευθέρας μεταγραφής ή δανεισμού από το σύλλογό του», ο Ιταλός προπονητής της πορτογαλικής Μπενφίκα, Τζιοβάνι Τραπατόνι επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των "Αετών" για τον Καραγκούνη σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Παράλληλα ο κ. Τραπατόνι εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άριστη συνεργασία με τον Τάκη Φύσσα, ενώ έπλεξε και το εγκώμιο της Εθνικής, που κατέκτησε το Euro 2004. Εξάλλου παρελθόν από την ομάδα της Λισαβόνα αποτελεί ο 33χρονος Σλοβένος Ζλάτκο Ζάχοβιτς που έλυσε κοινή συναινέσει το συμβολαιό του με την Μπενφίκα.

    "Στο κενό" οι πρώτες επαφές

    O προπονητής των "Αετών" δεν έκρυψε το θαυμασμό του για τον Έλληνα διεθνή, τον οποίο η ομάδα του προσπάθησε να πλησιάσει αρκετές φορές χωρίς όμως επιτυχία: " Προσπαθούμε να αποκτήσουμε τον Καραγκούνη. Όταν μου προτάθηκε, είπα αμέσως ναι. Τον είδα σε ματς της Ίντερ και μου άρεσε πολύ" αποκάλυψε ο Ιταλός τεχνικός και συνέχισε "ρίχνοντας το μπαλάκι" στον πρωταθλητή Ευρώπης: "Η ομάδα μου έχει επιχειρήσει δύο-τρεις επαφές μαζί του, όμως ο ίδιος μας δείχνει πως προτιμά την Ίντερ. Από τη μεριά του δεν ξέρω αν θέλει να έρθει, αλλά αν θελήσει θα μας κάνει πολύ χαρούμενους. Έχουμε χρόνο να τον περιμένουμε. Όμως, πρέπει να αποφασίσει το τι θα κάνει. Το πρόβλημα δεν είναι με μας, είναι με την ομάδα του και τον ίδιο" εξήγησε ο τεχνικός της Μπενφίκα.

    Γοητευμένος με Φύσσα

    Από τα λεγόμενα του κ. Τραπατόνι συμπεραίνει κανείς, ότι πιθανή έλευση του Καραγκούνη στην πορτογαλική πρωτεύουσα θα κάνει διπλά χαρούμενο τον Ιταλό προπονητή, αφού ήδη η συνεργασία του με τον έτερο διεθνή και πρώην συμπαίκτη του "Κάρα" στον Παναθηναϊκό, Τάκη Φύσσα είναι απόλυτα επιτυχημένη: "Είναι ένας διεθνής παίκτης, επαγγελματίας και καλό παιδί. Κάποιες φορές μετά από τα Ευρωπαϊκά ματς, δείχνει λίγο ντεφορμέ, όχι όμως κουρασμένος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την όλη του απόδοση και είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης της Μπενφίκα" τόνισε για τον Φύσσα ο κ. Τραπατόνι.

    Σήμερα εξάλλου ο Ιταλός έδωσε φύλλο πορείας από την ομάδα στο Σλοβένο πρώην άσο του Ολυμπιακού, Ζλάτκο Ζάχοβιτς, τον οποίο εδώ και αρκετό καιρό δεν συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του.

    Φανταστικοί οι Έλληνες στην Πορτογαλία

    Τέλος ο πρώην τεχνικός της σκουάντρα ατζούρα έπλεξε το εγκώμιο της "γαλανόλευκης" για τον θρίαμβό της στα πορτογαλικά γήπεδα το καλοκαίρι του 2004: "Είδα τη μεγάλη σας νίκη στον τελικό της Πορτογαλίας. Έπαιξαν φανταστικά οι Έλληνες. Εγώ έδωσα συγχαρητήρια στον φίλο μου τον Ότο. Θεωρώ ότι μπορεί να πάρει την πρόκριση για το Μουντιάλ της Γερμανίας" πρόβλεψε ο πολυνίκης και έμπειρος τεχνικός της Μπενφίκα.

    [12] Πολιτική

    Συζήτησαν για κόμμα και αγρότες Συνάντηση Καραμανλή Μεϊμαράκη

    11/1/2005 10:50:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Θέματα που αφορούν στις δραστηριότητες του κόμματος αλλά και η πολιτική επικαιρότητα μετά τις προειδοποιήσεις των αγροτών για κινητοποιήσεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε ικανοποίηση γιατί όπως είπε, μετά από παρέμβαση του, οι συνδικαλιστές της ΝΔ στον αγροτικό χώρο συμφώνησαν να επιδιώξουν λύση των προβλημάτων με διάλογο και συνεννόηση. Πρόσθεσε ακόμα ότι οι αγρότες έχουν δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους και ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα στείλει τα ΜΑΤ σε περίπτωση που θα υπάρξουν μπλόκα ξεκαθάρισε ότι δεν θα ακολουθηθούν οι μέθοδοι που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις Σημίτη. Πέρα από τα αγροτικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απάντησε και στα όσα ανέφεραν με επιστολή τους στελέχη της ΔΑΚΕ .

    Απάντηση στη ΔΑΚΕ

    Με αφορμή την σκληρή ανακοίνωση των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, ο κ. Μεϊμαράκης υπενθύμισε ότι στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος ψηφίστηκε σχετική διάταξη, στην οποία τονίζεται ότι συμπεριφορές, οι οποίες δεν συνάδουν με το καταστατικό, το ήθος και το ύφος της παράταξης δεν θα γίνονται ανεκτές .

    "Αν και από το συγκεκριμένο κείμενο προκύπτει κάτι τέτοιο, θα το εξετάσουμε" είπε ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ, αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο διαγραφών στο συνδικαλιστικό όργανο της ΝΔ.

    Ανακοίνωση ΔΑΚΕ

    Νωρίτερα, η ΔΑΚΕ, με ανακοίνωση της στράφηκε εναντίον του υφυπουργού Αμυνας Βασίλη Μιχαλολιάκου και του επικοινωνιολόγου Γιάννη Λούλη, ο οποίος επικρίνεται γιατί φέρεται να χαρακτηρίζει τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ ως "βαρίδια στη ΝΔ".

    "Κάποιοι, όχι μόνο έμειναν απαθείς απέναντι στις αγωνίες των εργαζομένων, έτσι όπως αυτές εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια του πρόσφατου συνεδρίου της ΔΑΚΕ,αλλά αντιθέτως έφτασαν στο σημείο να εξαπολύσουν ακόμα και υβριστικού τύπου απειλές" σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που καταλήγει με την προτροπή προς άλλα κυβερνητικά και μη στελέχη να υπάρξει "στροφή από τη λογική των γυάλινων θόλων, όσο ακόμα είναι καιρός".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 11 January 2005 - 21:52:17 UTC