Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρκαγιά σε ταβέρνα στη Βαρυμπόπη
  • [02] Αύριο η εκλογή του διαδόχου του Αραφάτ
  • [03] Ο Κόμπι πήρε το όπλο του
  • [04] Αφαιρέθηκε το χρυσό μετάλλιο λόγω αλόγου...
  • [05] Ταχύτερη απορρόφηση του Γ' ΚΠΣ
  • [06] Προσάραξε αμερικανικό υποβρύχιο
  • [07] Σε χρώμα …μίνιμαλ
  • [08] Ενόψει δύο αποχωρήσεων
  • [09] Αλώβητη στην Καλλιθέα
  • [10] Επιστολή Παπανδρέου στα μέλη του ΠΑΣΟΚ
  • [11] Σφοδρή μάχη Ρώσων- ανταρτών
  • [12] Θύμα οι "διάβολοι" στο θεσμό των εκπλήξεων
  • [13] "Βασίλισσα του Διαδικτύου" η Σπίαρς

    [01] Κοινωνία

    Έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς Πυρκαγιά σε ταβέρνα στη Βαρυμπόπη

    8/1/2005 11:46:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Υλικές ζημιές προκάλεσε πυρκαγιά στην ταβέρνα "Σταυροδρόμι" στη λεωφόρο Τατοϊου, στη Βαρυμπόπη. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2.30 πμ, ξεκίνησε από το χώρο της κουζίνας και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Το κατάστημα ήταν κλειστό. Αμέσως έσπευσαν οχτώ οχήματα της πυροσβεστικής με 20 άνδρες πλήρωμα και σε μισή ώρα την είχαν θέσει υπό έλεγχο. Από το ανακριτικό της πυροσβεστικής γίνονται έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

    [02] Μ. Ανατολή

    1,8 εκατ. Παλαιστίνιοι θα ψηφίσουν Αύριο η εκλογή του διαδόχου του Αραφάτ

    8/1/2005 2:11:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Φαβορί για την αυριανή ψηφοφορία μεταξύ των επτά συνολικά διεκδικητών της παλαιστινιακής προεδρίας, θεωρείται ο ηγέτης της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς, υποψήφιος της Φατάχ. Εν τω μεταξύ, η Παλαιστινιακή Αρχή κατηγορεί το Ισραήλ ότι δεν τηρεί τη δέσμευσή του για διευκόλυνση της εκλογής του διαδόχου του Γιάσερ Αραφάτ στην προεδρία. 1,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι υπολογίζεται ότι προσέλθουν στις κάλπες στη Δυτική Όχθη, στη Λωρίδα της Γάζας και στην Ανατολική Ιερουσαλημ. Την εκλογική διαδικασία θα επιτηρήσουν 20.000 Παλαιστίνιοι ελεγκτές μαζί με 800 διεθνείς παρατηρητές, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ και ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μισέλ Ροκάρ.

    "Το πρόβλημα βρίσκεται στην ισραηλινή κατοχή"

    "Η κατάσταση επί του πεδίου εξακολουθεί να είναι η ίδια. Τίποτα δεν άλλαξε και τα οδοφράγματα εξακολουθούν να είναι στη θέση τους", δήλωσε ο Παλαιστίνιος υπουργός αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις Σαέμπ Ερεκάτ, ο οποίος κάλεσε την ισραηλινή κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για την απομάκρυνση των οδοφραγμάτων και των στρατευμάτων της, ώστε να διευκολύνει την εκλογική διαδικασία.

    "Το μήνυμα που στέλνουμε στον κόσμο είναι ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην παλαιστινιακή δημοκρατία, αλλά στην ισραηλινή κατοχή", πρόσθεσε ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

    Τέλος, ο Ερεκάτ δήλωσε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή ήλθε σε επαφή με τους διεθνείς παρατηρητές που θα επιτηρήσουν τη διεξαγωγή της ψηφοφοφίας "για να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις και την ισραηλινή κλιμάκωση".

    [03] Αθλητισμός

    Ο Κόμπι πήρε το όπλο του

    8/1/2005 3:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ειδήσεις > Αθλητισμός)&body=Με εκπληκτική εμφάνιση και 27 πόντους, ο άσος των Λέικερς ήταν ο

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με κορυφαίο για άλλη μια φορά τον Κόμπι Μπράιαντ, οι Λέικερς επικράτησαν των Χιούστον Ρόκετς με 111-104. Από τους Λέικερς ξεχώρισε και ο Λαμάρ Όντομ, που πρόσθεσε 20 πόντους, ενώ «μάζεψε» και 12 ριμπάουντ. Στο μεταξύ, Μπράιαντ, ΜακΓκρέιντι και Σούρα τήρησαν την υπόσχεση τους (κάθε πόντος τους θα «μεταφραζόταν» σε 1.000 δολάρια) και τα 73.000 δολάρια που συγκέντρωσαν θα τα δωρίσουν στους πληγέντες από το Τσουνάμι ανθρώπους της ΝΑ Ασίας. Στο Πόρτλαντ, Σακίλ ΟΝιλ και Ντουέιν Ουέιντ πέτυχαν και οι δύο «νταμπλ-νταμπλ» και οδήγησαν το Μαϊάμι εκ του ασφαλούς στη νίκη με 103-92, κόντρα στους Μπλέιζερς και στη συμπλήρωση της 8ης διαδοχικής νίκης. Πιο συγκεκριμένα, ο ΟΝιλ πέτυχε 28 πόντους και «μάζεψε» 10 ριμπάουντ, ενώ ο Ουέιντ 25π. με 12 ασίστ, που αποτελούν και ρεκόρ καριέρας.

    Τα αποτελέσματα

    Τορόντο-Μιλγουόκι 105-107 (πρτ)

    Ορλάντο-Σάρλοτ 111-91

    Βοστώνη-Ντιτρόιτ 104-110

    Νιού Τζέρσεϊ-Γκόλντεν Στέιτ 82-72

    Ατλάντα-Σακραμέντο 97-100

    Μέμφις-Νέα Ορλεάνη 84-76

    Μινεσότα-Φιλαδέλφεια 89-84

    Σικάγο-Γιούτα 84-78

    Πόρτλαντ-Μαϊάμι 92-103

    Λ.Α. Λέικερς-Χιούστον 111-104

    [04] Αθλητισμός

    Αφαιρέθηκε το χρυσό μετάλλιο λόγω αλόγου...

    8/1/2005 3:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/1/2005 3:34:13 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την αφαίρεση του χρυσού μεταλλίου από την Γερμανική ομάδα υπερπήδησης εμποδίων, ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιππασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη, στο άλογο «Γκόλντφιβερ», το οποίο ίππευε ο Γερμανός Λούντγκερ Μπέερμπαουμ στο ομαδικό της υπερπήδησης εμποδίων, είχε χορηγηθεί απαγορευμένη ουσία (Μπεταμεθασόνη). «Η Δικαστική Επιτροπή συμφώνησε ότι ο συγκεκριμένος ίππος και ο αναβάτης θα πρέπει να αποκλειστούν από το αγώνισμα και να τους αφαιρεθούν όλα τα μετάλλια και τα χρήματα που κέρδισαν», ανέφερε η ανακοίνωση της FEI, στον επίσημο δικτυακό της τόπο, η οποία κατέληγε: «Ως εκ τούτου αλλάζουν τα αποτελέσματα των Ολυμπιακών Αγώνων». Έτσι λοιπόν αλλάζουν οι θέσεις στο βάθρο και στο πρώτο σκαλί ανεβαίνουν οι ΗΠΑ, με τη Σουηδία στο δεύτερο και τη Γερμανία στο τρίτο.

    [05] Οικονομία

    Σύσκεψη Καραμανλή- Αλογοσκούφη - Σουφλιά Ταχύτερη απορρόφηση του Γ' ΚΠΣ

    8/1/2005 3:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/1/2005 6:41:29 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Μαραθώνια σύσκεψη για το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή και των υπουργών Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη και ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά. Αναλυτικά, συζητήθηκε η αλλαγή του νομικού πλαισίου για τα δημόσια έργα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος της αναστολής των πληρωμών από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν και οι αρμόδιοι υφυπουργοί Οικονομίας, Χρήστος Φώλιας και ΠΕΧΩΔΕ, Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, εξετάστηκε όλο το πλαίσιο που αφορά τις διαδικασίες ανάθεσης έργων, την υλοποίηση των έργων και τον ποιοτικό έλεγχο των έργων, καθώς θεωρείται επιτακτική ανάγκη να εξασφαλιστούν διαδικασίες, στους τρεις αυτούς τομείς, που να είναι συμβατές με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

    Ενστάσεις από την ΕΕ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ότι αφορά τον έλεγχο της ποιότητας των έργων, τον τρόπο ανάθεσής τους και τις συμπληρωματικές συμβάσεις και έχει δώσει προθεσμία ως τις 28 Φεβρουαρίου για αλλαγές στο συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο. Ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε χαρακτηριστικά, πως "η ΕΕ έχει εγείρει ενστάσεις για τις διαδικασίες των δημοσίων έργων που αφορούν το διάστημα 2000-2003" και επέρριψε τις ευθύνες στις προηγούμενες Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

    Όπως επεσήμανε ο κ. Φώλιας, οι ελληνικές αρχές θα λάβουν όλα τα μέτρα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να αντιμετωπισθούν οι εκκρεμότητες που παραμένουν. Όπως πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομίας, από το Μάρτιο, η Κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση των διαδικασιών και πέτυχε την αύξηση της απορρόφησης των κονδυλίων από το 22% στο 32%.

    Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκε επίσης και η αλλαγή του "νόμου Πάχτα", με σκοπό την απλοποίηση των διαδικασιών και τη βελτίωση της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει ήδη προχωρήσει σε ρυθμίσεις, που αφορούν την ανάθεση των δημοσίων έργων, την μελέτη κατασκευής τους και τον έλεγχο του κόστους.

    Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για "τραγική διαχείριση" της Οικονομίας κατά το 2004, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου άσκησε έντονη κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η οικονομία στο επίκεντρο

    [06] Κόσμος

    Είκοσι τραυματίες- ο ένας σοβαρά Προσάραξε αμερικανικό υποβρύχιο

    8/1/2005 4:28:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Σε απόσταση 350 μιλίων στα ανοικτά της νήσου Γκουάμ, στον Ειρηνικό Ωκεανό, προσάραξε το αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο USS San Francisco, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 20 μέλη του πληρώματος, το ένα από αυτά σοβαρά. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στόλου στον Ειρηνικό, δεν προκλήθηκε βλάβη στον πυρηνικό αντιδραστήρα του υποβρυχίου, αλλά ούτε και στο ίδιο το σκάφος, το οποίο κατόρθωσε να αναδυθεί στην επιφάνεια και αναμένεται να καταπλεύσει στο ναύσταθμο της Γκουάμ μεθαύριο, Δευτέρα. Το υποβρύχιο έχει 137μελές πλήρωμα και είχε ως προορισμό το Μπρισμπέιν της Αυστραλίας. Οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται.

    [07] Ζωής ...σΤάσεις

    Βάλτε στυλ στο σπίτι σας Σε χρώμα μίνιμαλ

    8/1/2005 4:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Ο μινιμαλισμός είναι σίγουρα μια από τις δημοφιλέστερες τάσεις στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση. Οι ρίζες του βρίσκονται στις θεωρίες της περίφημης σχολής του Bauhaus και το "less is more", του διάσημου αρχιτέκτονα και designer, Mies van der Rohe. Από τα κελιά των μεσαιωνικών μοναστηριών, μέχρι τη γιαπωνέζικη αισθητική "wabisabi" και τη Zen φιλοσοφία, το μίνιμαλ τείνει στο "καθαρό", το "άδειο" και την απαλλαγή από το περιττό. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει, πως το σπίτι σας θα πρέπει να έχει άδειους χώρους, γκρίζους ή κατάλευκους τοίχους και δύο- τρία έπιπλα. Το χρωματικό στοιχείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα μίνιμαλ ντεκόρ, αρκεί φυσικά να τηρείται ο κανόνας της απλότητας. Παρακάτω θα βρείτε ιδέες για χρώματα και αντικείμενα, που θα κάνουν το σπίτι σας κάτι παραπάνω από απλό στιλιστικό trend με προσωπικό αισθητικό αποτέλεσμα!

    Κάντε το σπίτι "ζωντανό"

    Προτού ξεκινήσετε οποιαδήποτε αλλαγή σε οποιοδήποτε δωμάτιο, έχετε κατά νου τις σωστές αναλογίες. Ο χρυσός κανόνας της διακόσμησης εκφράζεται με τρεις αριθμούς: 60- 30- 10.

    "Μεταφράζοντας" τους αριθμούς σε λόγια, ο κανόνας λέει: ο χώρος που θα διακοσμήσετε με χρώμα πρέπει να έχει ξεχωριστές αναλογίες από την κάθε απόχρωση. Η μεγαλύτερη αναλογία (60%) αναφέρεται στους τοίχους ενός δωματίου και ακολουθούν τα υφάσματα (κουρτίνες, καλύμματα επίπλων και χαλιά) σε ποσοστό 30%, ενώ το υπόλοιπο 10% αφορά "πινελιές", όπως οι συνθέσεις με λουλούδια, τα βιβλία, τα φωτιστικά και οι πίνακες.

    Στην περίπτωση του "χρωματιστού" μίνιμαλ στυλ, πρέπει να είστε ακόμα πιο προσεχτικοί, δίνοντας έμφαση στην αφαιρετικότητα και την "καθαρή" αντίληψη για τα χρώματα. Για παράδειγμα, ένα έργο τέχνης σε ένα μινιμαλιστικό χώρο κάνει την παρουσία του πιο έντονη, εάν τα χρώματα στα έπιπλα ή τα διακοσμητικά αντικείμενα ταιριάζουν, συμπληρώνουν ή δημιουργούν αντίθεση.

    Ίδιοι τόνοι σε διαφορετικές επιφάνειες ή υλικά (όπως το μέταλλο, το ξύλο, το βαμβάκι, το βελούδο και το δέρμα) αποκτούν διαφορετικό χαρακτήρα. Για παράδειγμα, ένα τραπέζι με επιφάνεια από κόκκινη λάκα αντανακλά το φως, με αποτέλεσμα το χρώμα του να φαίνεται πιο έντονο. Για το λόγο αυτό, στους μίνιμαλ χώρους η επιλογή των χρωμάτων απαιτεί μεγάλη προσοχή, αφού τα πάντα "προβάλλονται" πιο έντονα και καθαρά.

    Πρώτα αποφασίστε για τα έπιπλα και τα αντικείμενα που θεωρείτε απολύτως απαραίτητα για κάθε δωμάτιο. Για να επιλέξετε τα κατάλληλα, πάντα σε μινιμαλιστικό ύφος, δώστε προσοχή στη γεωμετρία, τις γραμμές, τα σχήματα και το design. Μετά την επιλογή των επίπλων πειραματιστείτε με διάφορες κατηγορίες χρωμάτων, που πιστεύετε ότι αποτελούν το ιδανικό φόντο για τη δική σας μίνιμαλ δημιουργία.

    Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε

    Το πιο trendy χρώμα του χειμώνα "ακούει" στο όνομα πορτοκαλί. Οι διακοσμητές το χρησιμοποιούν κυρίως στο σαλόνι και την τραπεζαρία, ενίοτε "παρέα" με το άσπρο, ενώ ενδείκνυται και για την κουζίνα σας, σε σκούρες ή ανοικτές αποχρώσεις.

    Αν πάλι είστε λάτρεις της θάλασσας, εστιάστε στο μπλε και τις αποχρώσεις του, που θεωρούνται ιδανικές για την αυτοσυγκέντρωση. Συνδυασμός διαφορετικών τόνων του μπλε, με inox συσκευές και μεταλλικά γκρι αντικείμενα, θα "απογειώσουν" την κουζίνα σας. Μπορείτε να βάψετε μπλε το υπνοδωμάτιό σας ή ακόμα και το σαλόνι σας. Στην τελευταία περίπτωση, προτιμήστε το "κρύο" μπλε, σε συνδυασμό με το άσπρο. Ιδανική πρόταση; Ανοιχτό θαλασσί στους τοίχους, έπιπλα με υφάσματα λευκά, γκρι ή τιρκουάζ και πορτοκαλί μαξιλάρια για κοντράστ.

    Αν ανήκετε σε αυτούς που θέλουν να τα βλέπουν όλα "ρόδινα", επιλέξτε το συνδυασμό του κόκκινου, με λευκό και ροζ ή ακόμα τα λιλά αποτελέσματα, που δημιουργούνται από το μπλε και το τιρκουάζ. Οι συνδυασμοί αυτοί είναι ιδανικοί για την κρεβατοκάμαρα, αφού δημιουργούν αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης.

    Η αποθέωση του μίνιμαλ ακούει στο όνομα λευκό και "διακριτικά" χρώματα. "Σπάστε" το άσπρο με πινελιές "ψυχρών" χρωμάτων, ή επιλέξτε συνδυασμούς σε κρεμ αποχρώσεις, συνδυάζοντάς τους με καφέ και μπεζ λεπτομέρειες.

    Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το μίνιμαλ "απαιτεί" το μεταλλικό ασημί, που είναι ιδανικό για φωτιστικά δαπέδου, ηλεκτρικές συσκευές, βρύσες και φυσικά κάθε inox επιφάνεια στην κουζίνα σας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Δείξε μου το χρώμα, να σου πω ...πώς νιώθεις"

    [08] Αθλητισμός

    Ενόψει δύο αποχωρήσεων

    8/1/2005 6:05:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σε άλλες ομάδες επιθυμούν να συνεχίσουν τις καριέρες τους, όπως όλα δείχνουν δύο από τα πλέον σημαντικά "εργαλεία" της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Πόρτο. Ο λόγος για τους Ντερλέι και Κάρλος Αλμπέρτο, αλλά πολύ περισσότερο για τον δεύτερο την επικείμενη αποχώρηση του οποίου, επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των "Δράκων", Ζόρζε Πίντο ντα Κόστα. "Ο Κάρλος Αλμπέρτο φεύγει σίγουρα", είπε λακωνικά ο Πορτογάλος παράγοντας, χωρίς πάντως να αναφερθεί στα δημοσιεύματα για τον Ντερλέι. Ο 29χρονος Βραζιλιάνος σύμφωνα λοιπόν με τις φήμες είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με μια από τις Ντιναμό και Λοκομοτίβ και ακόμη και αν ο Ντα Κόστα δεν επιβεβαίωσε την φυγή του, αυτή πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Για τον Κάρλος Αλμπέρτο η κατάσταση είναι πιο ξεκάθαρη, καθώς είναι πολύ κοντά στην απόκτησή του η Κορίνθιανς.

    [09] Αθλητισμός

    Αλώβητη στην Καλλιθέα

    8/1/2005 6:14:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Σκόντα Ξάνθη, η οποία επικράτησε της Καλλιθέας με 2-3. Έτσι έκανε το καλύτερο ξεκίνημα για τη νέα χρονιά καθώς εδραιώθηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της Α Εθνικής. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι, ήταν αρκετά καλοί, όμως τα λάθη στην άμυνα δεν τους επέτρεψαν να ελπίζουν για το τρίποντο. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Γκαζάκης, (62ο), Μπαϊκαρά (85ο) και Καράμπας (89ο). Για την ομάδα του Λεμονή είχε ισοφαρίσει αρχικά ο Γκέκας σε 1-1 με πέναλτι στο 84ο ενώ ο ίδιος παίκτης μείωσε στις καθυστερήσεις με τον ίδιο τρόπο.

    Άτυχοι οι "γαλάζιοι"

    Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με την Καλλιθέα να ξεκινάει πιο καλά και να παίρνει το χώρο του κέντρου. Η πρώτη καλή φάση έγινε για τους γηπεδούχους στο 37΄όταν ο Γκέκας σούταρε δυνατά αλλά άστοχα. Η μεγάλη ευκαιρία για τους "γαλάζιους" ήρθε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρου όταν και πάλι ο Γκέκας βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης αλλά πλάσαρε άουτ.

    Πλήρωσε τα λάθη

    Το β μέρος ήταν πολύ διαφορετικό. Μέχρι το 62ο οι δύο ομάδες δεν έκαναν κάτι καλό και εκεί μίλησε η ακριτική ομάδα. Μετά από ωραία προσπάθεια, ο Γκαζάκης βρέθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι και πλάσαρε εύστοχα τον Σιλογιάννη, ανοίγοντας το σκορ. Από εκεί και πέρα η Ξανθιώτες περίμενα την Καλλιθέα και έπαιξαν με αντεπιθέσεις, ενώ οι γηπεδούχοι άρχισαν να την κλείνουν στα καρέ της, χωρίς όμως να μπορούν κάτι.

    Όλα αυτά μέχρι το 84. Η Καλλιθέα κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γκέκας, ισοφαρίζοντας προς στιγμήν. Όμως, πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Μπαϊκάρα εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του και την πάσα του Γκαζάκη και έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Το σοκ ήταν μέγαλο για την ομάδα του Λεμονή και έγινε ακόμα πιο μεγάλο δύο λεπτά αργότερα όταν ο Καράμπας πέτυχε το τρίτο γκολ των "κόκκινων" και καθάρισε το παιχνίδι. Το μόνο που κατάφερε η Καλλιθέα ήταν να μειώσει και πα΄λι με πέναλτι και με τον ίδιο εκτελεστή.

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιάρας

    ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Μπαϊκαρά, Λουτσιάνο

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Σουλογάνης, Σέτα, Αγγελόπουλος, Κουλακιώτης, Γκεοργκίεφ, Τελκίνσκι (62` Κυριάκος), Ντραγκίσεβιτς (73` Πέτκοβιτς), Σαββίδης, Καρατζάς (80` Τσίγκας), Γκέκας, Κουτσοσπύρος.

    ΞΑΝΘΗ: Αναστασόπουλος, Ζαπρόπουλος, Παπαδημητρίου, Σίκοφ (+90` Δημητριάδης), Μελισσάς (55` Καζάκης), Άντζας, Λουτσιάνο, Κάραμπας (90` Τοροσίδης), Μπαϊκαρά, Μαχράντζε, Πρίττας.

    [10] Πολιτική

    Κάλεσμα για τις προσυνεδριακές διαδικασίες Επιστολή Παπανδρέου στα μέλη του ΠΑΣΟΚ

    8/1/2005 6:19:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Στην πορεία ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ και τη δημιουργία ενός "σύγχρονου, ανοιχτού, συμμετοχικού κόμματος" αναφέρεται ο Γιώργος Παπανδρέου, στην επιστολή που απέστειλε σε περίπου ένα εκατομμύριο μέλη και φίλους του Κινήματος, καλώντας τους να πάρουν ενεργά μέρος στις προσυνεδριακές διαδικασίες. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση. "Στους μήνες που πέρασαν, η χώρα, με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντί να πηγαίνει μπροστά, οπισθοδρομεί. Το κύρος της Ελλάδας καταρρακώνεται. Η οικονομία, η ανάπτυξη, το οικογενειακό εισόδημα υπονομεύονται. Αντί της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, επανέρχονται οι στρατιές των κομματικών στη δημόσια διοίκηση. Στα εξωτερικά μας θέματα βαδίζουμε χωρίς στρατηγική", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή και ο κ. Παπανδρέου καταλήγει: "Στην πολιτική αυτή αντιπαραθέτουμε τις θέσεις μας και τον αγώνα μας, για να φτιάξουμε το καινούργιο και το πρωτοποριακό για την Ελλάδα και την Ευρώπη".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε ρυθμούς συνεδρίου το ΠΑΣΟΚ

    [11] Κόσμος

    Τέσσερις ένοπλοι νεκροί Σφοδρή μάχη Ρώσων- ανταρτών

    8/1/2005 6:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Σε ένα οίκημα- καταφύγιο ανταρτών εισέβαλαν σήμερα οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας, σκοτώνοντας τέσσερις ενόπλους. Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, τέσσερα θωρακισμένα οχήματα και πάνω από 100 άνδρες περικύκλωσαν το οίκημα, στην πόλη Ναζράν, κοντά στα σύνορα με την Τσετσενία, όταν οι αντάρτες αρνήθηκαν να επιδείξουν στους αστυνομικούς τις ταυτότητές τους. Ακολούθησε σφοδρή μάχη, ενώ το οίκημα καταστράφηκε ολοσχερώς. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος των ρωσικών δυνάμεων, οι ένοπλοι "άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα και έριξαν χειροβομβίδες. Στη διάρκεια της μάχης, εξοντώθηκαν. Δεν τραυματίστηκαν πολίτες". Η Ναζράν, πρώτη σε μέγεθος πόλη της Ινγκουσετίας, συνταράσσεται συχνά από επεισόδια βίας. Μάλιστα, τον περασμένο Ιούνιο, επίθεση ανταρτών είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 90 ανθρώπων, κυρίως αστυνομικών.

    [12] Αθλητισμός

    Θύμα οι "διάβολοι" στο θεσμό των εκπλήξεων

    8/1/2005 7:22:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πέφτει το μοναδικό θύμα έκπληξης, ολοκληρώθηκαν οι σημερινοί αγώνες που πραγματοποιήθηκαν για τον Γ΄ γύρο του κυπέλλου Αγγλίας. Οι "διάβολοι" ήρθαν ισόπαλοι με την Έξετερ χωρίς τέρματα στο Όλντ Τράφορντ και πλεόν η πρόκριση θα κριθεί στο δεύτερο παιχνίδι. Η Τσέλσι επικράτησε με 3-1 της Σκάνθορπ, αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0, ενώ το παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Μπέρνλι αναβλήθηκε.

    Η συνολική εικόνα

    Μπέρνλι-Λίβερπουλ ΑΝΑΒΛ. (θα διεξαχθεί στις 18/1)

    Μπέρμιγχαμ-Λιντς 3-0

    Μπόρνμουθ-Τσέστερ 2-1

    Κάρντιφ-Μπλάκμπερν 1-1

    Τσάρλτον-Ρότσντεϊλ 4-1

    Τσέλσι-Σκάνθορπ 3-1

    Κόβεντρι-Κρου 3-0

    Ντέρμπι-Γουϊγκαν 2-1

    Χάρτλπουλ-Μπόστον Γιουν. 0-0

    Χαλ-Κόλτσεστερ 0-2

    Ιπσουϊτς-Μπόλτον 1-3

    Λέστερ-Μπλάκπουλ 2-2

    Λούτον-Μπρέντφορντ 0-2

    Μάντσεστερ Γ.-Εξετερ 0-0

    Μίλτον Κέινς-Πίτερμπρο 0-2

    Νορθάμπτον-Σαουθάμπτον 1-3

    Ολνταμ-Μάντσεστερ Σίτι 1-0

    Πόρτσμουθ-Τζίλιγχαμ 1-0

    Πρέστον-Γουέστ Μπρομ 0-2

    Κ.Π.Ρ.-Νότιγχαμ 0-3

    Ρέντινγκ-Σουόνσι 1-1

    Ρόδεραμ-Γεόβιλ 0-3

    Σέφιλντ Γιουν.-Αστον Βίλα 3-1

    Σάντερλαντ-Κρίσταλ Πάλας 2-1

    Νοτς Κάουντι-Μίντλεσμπρο 1-2

    Τότεναμ-Μπράιτον 2-1

    Γουότφορντ-Φούλαμ 1-1

    Γουέστ Χαμ-Νόριτς 1-0

    Γουλβς-Μίλγουολ 2-0

    Πλίμουθ-Εβερτον 09/01

    Αρσεναλ-Στόουκ Σίτι 10/01

    Γίντινγκ-Νιούκαστλ 10/01

    [13] Τεχνολογία

    Πρώτη στη μηχανή αναζήτησης Google το 2004 "Βασίλισσα του Διαδικτύου" η Σπίαρς

    8/1/2005 7:19:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Stronger in destiny, όπως λέει σε μια από τις επιτυχίες της, αποδείχθηκε η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, η οποία κράτησε και το 2004 το σκήπτρο της "βασίλισσας του Διαδικτύου", σύμφωνα με τη λίστα με τις δημοφιλέστερες λέξεις- κλειδιά, που χρησιμοποιήθηκαν στη μηχανή αναζήτησης Google. Το Google Zeitgeist (Πνεύμα των Καιρών), όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται η λίστα, επιβεβαιώνει ότι το Διαδίκτυο αποτελεί σήμερα πολύτιμη πηγή πληροφόρησης και η διασκέδαση κυριαρχεί. Το top-10 της Google σχεδόν μονοπωλείται από τον τομέα της ψυχαγωγίας, αφού οι περισσότερες αναζητήσεις του 2004 αφορούσαν ηθοποιούς, τραγουδιστές, μοντέλα και κινηματογραφικές επιτυχίες, καθώς και όρους όπως τα mp3. Βέβαια, από τις λέξεις- κλειδιά της χρονιάς που πέρασε δεν έλειψαν οι άσσοι των γηπέδων, όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, αλλά και οι πολιτικοί.

    "Λαμπερές" αναζητήσεις

    Στη λίστα με τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις γυναικών, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς είναι και πάλι πρώτη. Ακολουθούν η λαμπερή Πάρις Χίλτον, κληρονόμος της οικογένειας που δημιούργησε τη γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων, η "εκρηκτική" Τζένιφερ Λόπεζ και οι καμπύλες της Πάμελα Άντερσον.

    Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η λέξη chat και στην έκτη ο όρος games. Η λίστα συνεχίζεται με την ηθοποιό Κάρμεν Ηλέκτρα, τον Ορλάντο Μπλουμ, τον Λέγκολας του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" και τον μικρό μάγο Χάρι Πότερ, ενώ ολοκληρώνεται με τον όρο mp3.

    Όσον αφορά τους άνδρες, στην πρώτη θέση συναντάμε τον άσσο των γηπέδων, Ντέιβιντ Μπέκαμ. Πίσω του βρίσκονται ο ράπερ Έμινεμ, ο τραγουδιστής Usher και οι γόηδες του Χόλιγουντ, Τζόνι Ντεπ και Μπραντ Πιτ. Λιγότερο δημοφιλείς του 2004 αναδείχθηκαν ο Τζάστιν Τιμπερλέικ και ο Μάικλ Τζάκσον.

    H Γαλλία βρίσκεται στην πρώτη θέση όσων αναζήτησαν κάποια χώρα μέσω του Google το 2004. Ακολουθούν η Κίνα, η Ινδία, το Ιράκ, το Ιράν, η Νότιος Κορέα, η Ιαπωνία, η Αϊτή, η Κούβα και το Πακιστάν.

    Και μιας και μιλάμε για την Υφήλιο, ο "πλανητάρχης", Τζορτζ Μπους, κατέλαβε την πρώτη θέση στην αναζήτηση για δημόσια πρόσωπα, αφήνοντας πίσω του την Τζάνετ Τζάκσον, τον Τζον Κέρι, τον Σαντάμ Χουσέιν και την Αντζελίνα Τζολί.

    Στις άλλες πρωτιές της λίστας ξεχωρίζουν: το CNN για την ενημέρωση, οι Simpsons για τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά show, το μπικίνι στην κατηγορία των ενδυμάτων και η Ferrari, που το "αλογάκι" της φαίνεται πως γοητεύει και τους χρήστες του Διαδικτύου.

    Σχετικά Links:

    Η λίστα της Google


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 8 January 2005 - 17:51:21 UTC