Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρεις δρόμοι οδηγούν στην ελπίδα
  • [02] Πρόκριση έστω και δύσκολα για Λάρισα
  • [03] Χιόνια στην Αττική
  • [04] Κύκλο επαφών εγκαινιάζει ο Πρωθυπουργός
  • [05] Μοντέλο ετών 96
  • [06] Ενίσχυση από την Ζιμπάμπουε
  • [07] Ουδέν νεώτερο από το... μέτωπο
  • [08] Θύματα της ανθρώπινης κτηνωδίας
  • [09] Συνάντηση Ρουσόπουλου – ΕΣΡ
  • [10] Ρεκόρ ανθρωπιάς
  • [11] Ενθουσιασμός στον Άγιαξ με Χαριστέα

    [01] Κοινωνία

    Συνέντευξη του υφ. Εξωτερικών στη ΝΕΤ 105,8 Τρεις δρόμοι οδηγούν στην ελπίδα

    4/1/2005 3:28:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: 105.8

    Απολύτως συντονισμένη και συγκροτημένη χαρακτήρισε τη συνεργασία της ΕΡΤ με το Υπουργείο Εξωτερικών, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη ΝΕΤ 105,8. Ο κ. Στυλιανίδης διευκρίνισε ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τον Τηλεμαραθώνιο Ανθρωπιάς της ΕΡΤ, θα δοθούν στο Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο θα τα διαθέσει με τρεις τρόπους. Ένα μέρος του ποσού θα δοθεί απευθείας στις κυβερνήσεις των πληγεισών περιοχών, ενώ χρήματα θα δοθούν, επίσης, στους διεθνείς οργανισμούς. Τέλος, θα αγοραστούν είδη πρώτης ανάγκης "τα οποία θα αποσταλούν με ευθύνη του Υπουργείου Εξωτερικών".

    Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε, επίσης, τη σημασία της προσφοράς χρημάτων από όλους τους πολίτες και από όσους μπορούν να καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά καθώς η μεταφορά υλικής βοήθειας είναι πολύ δαπανηρή.

    "Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τα 3 εκ. ευρώ συνολικά", κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.

    [02] Αθλητισμός

    Πρόκριση έστω και δύσκολα για Λάρισα

    4/1/2005 4:56:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πολύ νωρίς ο Απόλλωνας έκανε το πρώτο βήμα για να καλύψει την διαφορά του εις βάρος του 2-0 του πρώτου αγώνα με την Λάρισα, καθώς μόλις στο 5 κέρδισε πέναλτι που μετέτρεψε στο 1-0 ο Ροντρίγκο. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους καθώς η Λάρισα προσπάθησε να ανακάμψει όμως δεν τα κατάφερε πλήρως και στην επανάληψη και πάλι στο ξεκίνημα, στο 49 οι Αθηναίοι κατάφεραν και ισοφάρισαν το 2-0 χάρη στο δεύτερο προσωπικό τέρμα του Ροντρίγκο αυτή τη φορά με κεφαλιά. Το παιχνίδι ήταν μια ανάσα από την παράταση, όμως στο 85 ο Νεντέλκοβιτς μπήκε στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι από μια ανατροπή, στο οποίο τελικά ευστόχησε ο Αλεξανδρής δίνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας στην ομάδα του Γιώργου Δώνη.

    Τα αποτελέσματα έως τώρα

    Κέρκυρα-Χαλκηδόνα 2-0 0-3 (παράταση)

    Πανηλειακός-Πανιώνιος 0-1 0-1

    Λάρισα-Απόλλων Αθ. 2-0 1-2

    Πανσερραϊκός-Απόλλων Καλαμαριάς 2-2 5/1

    Θύελλα Πατρών-ΟΦΗ 2-1 5/1

    Νίκη Βόλου-Ηρακλής 0-2 5/1

    Ηρόδοτος-Ηλυσιακός 0-3 5/1

    Αγροτικός Αστέρας-Εθνικός 2-3 5/1

    ΑΕΚ-Αγιος Δημήτριος 3-0 5/1

    Ατρόμητος-Αρης 5/1 12/1

    Εργοτέλης-Πτολεμαϊδα 3-0 11/1

    Παύλος Μελάς-Καστοριά 1-1 12/1

    Παναθηναϊκός-Ιωνικός 2-0 12/1

    Λεβαδειακός-Ξάνθη 1-2 12/1

    ΠΑΟΚ-Αιγάλεω 0-0 12/1

    Ολυμπιακός-Καλλιθέα 1-0 12/1

    [03] Κοινωνία

    Χιόνια στην Αττική

    4/1/2005 4:54:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Επέστρεψε το κύμα βαρυχειμωνιάς και την πρώτη τους εμφάνιση στα ορεινά της Πάρνηθας έκαναν οι πρώτες φετινές νιφάδες, ενώ στα λευκά ντύθηκε η Βόρεια Ελλάδα. Παρά την χιονόπτωση στην Πάρνηθα και τα βόρεια του νομού Αττικής οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί και δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα, αλλά η τροχαία είχε απαγορεύσει την κίνηση των οχημάτων χωρίς αλυσίδες, στο ύψος του Τελεφερίκ. Εξάλλου, η τροχαία, εφιστά την προσοχή στους οδηγούς, καθώς σε ορισμένα τμήματα του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου σχηματίζεται παγετός από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Σε πολλές περιοχές στη βόρεια Ελλάδα ο υδράργυρος το πρωί έπεσε κάτω από το μηδέν. Στην Φλώρινα το θερμόμετρο έδειξε -2, στη Κοζάνη -1, ενώ στη Θεσσαλονίκη δεν ξεπέρασε τους 3 βαθμούς. Στην Αθήνα ο υδράργυρος άγγιξε τους 7 βαθμούς. Το χιόνι, που έπεφτε όλη τη νύχτα στην Εύβοια είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν πέντε ορεινά χωριά στην περιοχή της Στενής.

    Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες

    Στο μεταξύ, έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των ιπτάμενων δελφινιών από το Βόλο προς τις Σποράδες, καθώς και η θαλάσσια σύνδεση Ηγουμενίτσας-Παξών, ενώ στον Αργοσαρωνικό, τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

    Χωρίς προβλήματα αναχωρούν τα πλοία για Αιγαίο, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

    Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν παροδική επιδείνωση του καιρού και από αύριο σταδιακή βελτίωση.

    [04] Πολιτική

    Κύκλο επαφών εγκαινιάζει ο Πρωθυπουργός

    4/1/2005 5:04:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Με στόχο την πάταξη της γραφειοκρατίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ξεκίνησε κύκλο επαφών με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης. Η πρώτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Στις προτεραιότητες του Υπουργείου για το 2005 περιλαμβάνονται, η ολοκλήρωση του Εθνικού Δημοτολογίου και του Ειδικού Ληξιαρχείου, ο περιορισμός της γραφειοκρατίας και η αύξηση των αρμοδιοτήτων των ΚΕΠ. Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, τόνισε ότι στους άμεσους στόχους του Υπουργείου είναι η καθημερινότητα των πολιτών, η πάταξη της γραφειοκρατίας και η ενίσχυση της αποδοτικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Την Τετάρτη, ο Πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους Υπουργούς Οικονομίας και ΠΕΧΩΔΕ καθώς και το Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας.

    Σημαντικός ο ρόλος των ΚΕΠ

    Μετά τη συνάντηση, η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρθηκε στην αύξηση του αριθμού των υποθέσεων που διεκπεραίωσαν τα ΚΕΠ, υπογραμμίζοντας ότι μέσα στους εννέα μήνες του 2004 σε σύγκριση με το 2003 πενταπλασιάστηκε ο αριθμός των υποθέσεων που διεκπεραίωσαν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

    Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε, επίσης, στο πρόγραμμα "Θησέας" για τα οικονομικά του πρώτου βαθμού Αυτοδιοίκησης και είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή ο νόμος για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ενώ μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου ο νόμος για τη μεταναστευτική πολιτική.

    Φόρος τιμής στα θύματα στη ΝΑ Ασία

    Ερωτηθείς σχετικά με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα θύματα των τσουνάμι στη ΝΑ Ασία, ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε για μία ακόμη φορά την οδύνη της κυβέρνησης και τη συμπαράσταση της Ελληνικής Πολιτείας.

    Μάλιστα, συνεχάρη θερμά όλους όσοι οργάνωσαν Μαραθωνίους για τη συγκέντρωση χρημάτων και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση "θα συνεχίσει κάθε προσπάθεια, ώστε, στο μέτρο που μας αναλογεί, να προσφέρουμε τη συμπαράστασή μας για να μειωθεί η οδύνη των ανθρώπων".

    Σημειώνεται ότι, με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε ο κ. Παυλόπουλος, η Ελλάδα συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την απότιση φόρου τιμής στα θύματα με την τήρηση τριών λεπτών σιγής από το προσωπικό των υπηρεσιών του Δημοσίου και των κάθε είδους νομικών προσώπων του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου και ώρα 12:00. Ταυτόχρονα, καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι σημαίες στα κυβερνητικά κτήρια θα κυματίζουν μεσίστιες.

    Η εκδήλωση αυτή προτάθηκε από την απερχόμενη Ολλανδική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεννόηση με την τρέχουσα Προεδρία του Λουξεμβούργου και θα γίνει ταυτοχρόνως σε όλες τις χώρες-μέλη.

    [05] Ζωής ...σΤάσεις

    Γιατί η ομορφιά δεν έχει ηλικία Μοντέλο ετών 96

    4/1/2005 6:01:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Την Ιρένε Σινκλέρ, μία 96χρονη Βρετανίδα, επέλεξε η εταιρεία καλλυντικών Dove για να διαφημίσει τα προϊόντα της. Το πρόσωπο της συμπαθέστατης γιαγιάς θα φιγουράρει σε εφημερίδες, περιοδικά και γιγαντοαφίσες που θα αναρτηθούν σε κεντρικά σημεία σε όλη τη Βρετανία, στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας που ξεκινά η Dove αυτήν την εβδομάδα. Στόχος της εταιρείας είναι να καταρριφθεί η εικόνα της ομορφιάς, έτσι όπως αυτή προβάλλεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για αυτό το λόγο εξάλλου, επιλέγονται ως μοντέλα πέρα από τη συμπαθέστατη γιαγιά και γυναίκες της διπλανής πόρτας και της καθημερινότητας, με επιπλέον κιλά, φακίδες, γυαλιά και όχι μοντέλα από τις διεθνείς πασαρέλες.

    Τέλος στα στερεότυπα της ομορφιάς

    " Ευελπιστούμε να ανοίξουμε το δρόμο σε έναν πιο ρεαλιστικό και πιο ευρύ προσδιορισμό της ομορφιάς", τονίζει ο Αμπιγκέιλ Στορμς, επικεφαλής παραγωγής της Dove.

    Όσο για τη συμπαθέστατη γιαγούλα, εκείνη όπως δηλώνει ουδέποτε ως νέα αισθάνθηκε ότι ήταν ωραία.

    Τώρα όμως αισθάνεται όμορφη, γιατί όπως αναφέρει όλα εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο γερνάμε και κυρίως όταν γερνάμε με γλυκύτητα.

    Λόγια σοφά, που αναδεικνύουν την ομορφιά της ωριμότητας.

    [06] Αθλητισμός

    Ενίσχυση από την Ζιμπάμπουε

    4/1/2005 6:05:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Τον δοκιμασμένο στο κυπριακό πρωτάθλημα Ζένσο Μόγιο από την Ζιμπάμπουε ανακοίνωσε πως απέκτησε η ομάδα της Χαλκηδόνας. Ο Μόγιο που αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό Λευκωσίας είναι 29 ετών και αγωνίζεται στην επίθεση και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών με προοπτική ανανέωσης για ακόμη δύο. Ο Μόγιο χθες βρισκόταν στις κερκίδες του γηπέδου της Νεάπολης και παρακολούθησε τον αγώνα της νέας του ομάδας με την Κέρκυρα και σήμερα θα προπονηθεί κανονικά. Στο μεταξύ η διοίκηση της ΠΑΕ Χαλκηδών Νήαρ Ηστ με ανακοίνωση της ευχαριστεί δημόσια τον Λίμα Αντερσον, ο οποίος παραχωρήθηκε στον Παναθηναϊκό, για την άψογη συνεργασία. «Πρόκειται για έναν καλό ποδοσφαιριστή και πάνω από όλα για έναν καλό άνθρωπο, στον οποίο ευχόμαστε καλή επιτυχία και η καριέρα του να εξελιχθεί όπως αυτός περιμένει. Η Χαλκηδόνα είχε χρέος να μην σταθεί εμπόδιο στην καριέρα του ποδοσφαιριστή, πράγμα που έπραξε», αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση.

    [07] Αθλητισμός

    Ουδέν νεώτερο από το... μέτωπο

    4/1/2005 6:11:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Tην νέα πολιτική των συνεντεύξεων Τύπου κάθε Τρίτη εγκαινίασε την Τρίτη ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που όμως δεν έβγαλε όπως όλοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα ήθελαν με κάποια μεγάλη είδηση περί μεταγραφών . Και πως άλλωστε να γίνει αυτό όταν πάγια τακτική της ΠΑΕ, τα τελευταία χρόνια αποτελεί να μην διαρρέει τίποτα πριν οι μεταγραφές ολοκληρωθούν. Ο Σερβοέλληνας προπονητής, ακολουθώντας την πάγια τακτική της ΠΑΕ, με διπλωματικό τρόπο απέφυγε να δώσει έστω και την πιο απλή πληροφορία για το που θα κινηθεί μεταγραφικά ο Ολυμπιακός, δηλώνοντας ότι η ομάδα είναι πλήρης και θα κινηθεί για την απόκτηση κάποιου παίκτη μόνο άμα προκύψει κάτι το εξαιρετικό.

    Απαντήσεις σε όλα

    Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, αφού ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά για το νέο έτος, τόνισε:

    "Θα ήθελα πρώτα απ' όλα να σας πως Χρόνια Πολλά και υγεία. Ο,τι επιθυμεί ο καθένας. Μπαίνουμε στον καινούργιο χρόνο και σε 20 μέρες έχουμε 5 παιχνίδια, κι αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να σκεφτόμαστε και να είμαστε έτοιμοι για κάθε ματς ξεχωριστά. Εχουμε τον Πανιώνιο, το κύπελλο, τον Ηρακλή, την Καλλιθέα και τον Αρη. Δεν είναι εύκολο να δίνεις σε 20 μέρες 5 ματς. Χρειάζεται προσοχή. Έχουμε και ένα πρόγραμμα και για τον αντίπαλο στο ΟΥΕΦΑ, την Σοσό. Έχει τρία ντέρμπι και άλλα παιχνίδια. Παίζει με τη Λιόν, τη Μπαστιά, την Οσέρ και τη Μπορντό. Έχει πριν το ματς το δικό μας ένα ντέρμπι με τη Λιλ και μας δίνεται η ευκαιρία να την γνωρίσουμε όσο καλύτερα γίνεται. Πριν αρχίσετε τις ερωτήσεις, θα σας πω και για τις μετεγγραφές, θέλω να πω πως από την αρχή έχουμε ένα πρόγραμμα και θα το τηρήσουμε ως το τέλος. Όταν λέω αρχή, εννοώ όταν ανέλαβα. Η ομάδα είναι πλήρης. Έχουμε 26 παίκτες και από μερικούς που δεν τους έχουν δοθεί ευκαιρίες περιμένουμε να μας βοηθήσουν. Επίσης, θέλουμε να τους έχουμε σε περίπτωση τραυματισμών ή καρτών. Αν υπάρξει κάποια εξαιρετική περίπτωση αυτό είναι άλλο. Κοιτάμε και για το καλοκαίρι και για μικρούς σε ηλικία παίκτες. Όπως ξέρετε, είμαστε γεμάτοι, από εκεί και πέρα δε χρειάζεται να συνεχίζουμε και να λέμε συνέχεια για μετεγγραφές και να λέμε ποιόν θα πάρουμε και ποιόν δε θα πάρουμε.", τόνισε στην εισαγωγική του ομιλία και πριν του τεθούν ερωτήσεις.

    Στη συνέχεια ο Σερβοέλληνας τεχνικός απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν απατώντας σε όλα όπως τη μεταγραφική περίοδο που ήδη διανύουμε και τις επιδιώξεις των "ερυθρόλευκων", τους παίκτες του, το (θεωρητικό) επιθετικό πρόβλημα του Ολυμπιακού, το εφετινό Champions League και το ποδόσφαιρο που αυτός ονειρεύεται να παίξει η ομάδα του. Συγκεκριμένα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αναφέρθηκε:

    Στις μεταγραφές: "Έχουμε ένα πρόγραμμα και θα το τηρήσουμε ως το τέλος. Η ομάδα είναι πλήρης. Έχουμε 26 παίκτες και από μερικούς που δεν τους έχουν δοθεί ευκαιρίες περιμένουμε να μας βοηθήσουν. Επίσης, θέλουμε να τους έχουμε σε περίπτωση τραυματισμών ή καρτών. Αν υπάρξει κάποια εξαιρετική περίπτωση αυτό είναι άλλο. Κοιτάμε και για το καλοκαίρι, και για μικρούς σε ηλικία παίκτες. Όπως ξέρετε, είμαστε γεμάτοι, από εκεί και πέρα δε χρειάζεται να συνεχίζουμε και να λέμε συνέχεια για μετεγγραφές και να λέμε ποιόν θα πάρουμε και ποιόν δε θα πάρουμε".

    Στην αντίπαλο της ομάδας του στο Κύπελλο UEFA: "Έχει τρία ντέρμπι και άλλα παιχνίδια. Παίζει με τη Λιόν, τη Μπαστιά, την Οσέρ και τη Μπορντό. Έχει πριν το ματς το δικό μας ένα ντέρμπι με τη Λιλ και μας δίνεται η ευκαιρία να την γνωρίσουμε όσο καλύτερα γίνεται".

    Στις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση ο Ολυμπιακός: "Μη ρωτάτε για θέσεις. Αυτή τη στιγμή που αρχίζουν οι μετεγγραφές, η ομάδα είναι στην πρώτη θέση, έχει το κύπελλο αλλά και το UEFA. Πιστεύουμε στους παίκτες που έχουμε και θέλουμε να τελειώσουμε την χρονιά. Αν γίνεται κάτι δε μπορείς να πεις ότι η πόρτα είναι κλειστή. Αν βρούμε κάτι, προκύψει κάποιος παίκτης που είναι ιδανική περίπτωση, θα τον πάρουμε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο. Σε αυτά τα ματς που έχουμε μπροστά μας σκεφτόμαστε να έχουμε δύο-τρεις παίκτες έτοιμους για τη θέση. Έχουμε μπροστά μας κάποια παιχνίδια που θα μπορέσουμε να ετοιμάσουμε κάποιους παίκτες. Πρέπει να δείξουν και μέσα από την προπόνηση, αυτό μετράει. Υπάρχει και ο Ρέζιτς ως λύση για την άμυνα".

    Στο, κατά τρίτους, "επιθετικό πρόβλημα" της ομάδας του: "Δεν υπάρχει κανένα επιθετικό πρόβλημα. Ο Γκερέρο είναι πολύ καλός παίκτης αλλά αυτή τη στιγμή δε μπορώ να πω ότι σκέφτομαι να πάρω ένα σέντερ φορ όταν έχω αυτή τη στιγμή άλλους παίκτες στην ομάδα γι' αυτή τη θέση. Πρώτα απ' όλα δεν είναι καθαρό σέντερ φορ ο Γκερέρο. Ο Νοξ είναι ένα παιδί που έχει παίξει στην Εθνική Νέων της Αμερικής. Είναι 20 χρόνων. Παίζει δύο θέσεις. Είναι μία περίπτωση που αυτές τις μέρες είχαμε καλές πληροφορίες γι' αυτόν. Είχε τέσσερις-πέντε μέρες που μπορούσε να έρθει εδώ και να δοκιμαστεί. Είναι νωρίς να σας πω για τον Νοξ. Μπορεί να έρθει αυτές τις μέρες και ένας Αυστριακός για δοκιμή. Ίσως αύριο να ξέρουμε. Είναι μικρός. Δεν θέλω να πω περισσότερα τώρα γιατί ακόμη δεν ξέρω σίγουρα".

    Στο Champions League της εφετινής περιόδου: "Κάναμε μεγάλη προσπάθεια αλλά δεν τα καταφέραμε. Πονέσαμε πολύ. Μας έμεινε η πίκρα. Σχολιάζεται απ' όλους όπως μπορεί και θέλει ο καθένας. Με δέκα βαθμούς να είσαι έξω είναι κρίμα. Δε νομίζω πως έχουμε απογοητεύσει. Θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια στα επόμενα παιχνίδια. Τελειώσαμε στην πρώτη θέση τη χρονιά που πέρασε στο δεύτερο στόχο μας, το πρωτάθλημα. Επίσης έχουμε ακόμη μπροστά μας το κύπελλο. Στο UEFAθέλουμε να προχωρήσουμε πολύ μακριά. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε όπως στο Champions League. Ούτε ένα παιχνίδι δεν παίξαμε έξω αμυντικά. Δεν παίξαμε παθητικό ρόλο και αμυντικά. Δεν είχαμε φόβο από τον αντίπαλο. Εκτιμάμε τον καθένα. Απλά στον αγωνιστικό χώρο μας περιμένουν κάποιες υποχρεώσεις και ο καθένας προσπαθεί για το καλύτερο".

    Στους παίκτες του: "Βεβαίως και υπολογίζω τον Ριβάλντο για την ενδεκάδα. Αυτόν που δε μπορώ να υπολογίζω είναι ο Καφές που είναι τιμωρημένος, ο Φιλιππάκος και ο Ταραλίδης που είναι τραυματίες. Ο Ριβάλντο θα παίζει ανάλογα με την τακτική και τον αντίπαλο. Έχουμε τέτοιες δυνατότητες που οι παίκτες μπορούν ν' αλλάζουν και να παίζουν με την ίδια ποιότητα σε άλλες θέσεις. Σας είπα ότι έχουμε ένα πρόγραμμα και δε χρειάζεται κάθε φορά αυτά που συζητάμε να βγαίνουν προς τα έξω. Ξέρουμε ποιοι είναι οι παίκτες. Αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να πεις κάτι για τις ανανεώσεις συμβολαίων. Μπροστά μας έχουμε πέντε μήνες. Σκεφτόμαστε και κάνουμε ενέργειες και αυτό είναι αλήθεια. Από κάθε παίκτη περιμένω βοήθεια και από τον Οκκά. Ο Οκκάς δεν είναι ακόμη αυτός που έχουμε μάθει και περιμένουμε. Πιστεύω το πιο σωστό είναι να σκοράρει ομάδα. Το ποιος σκοράρει δεν έχει σημασία".

    Στο πως θα ήθελε να παίζει η ομάδα του: "Υπήρξαν παιχνίδια που ήμασταν κοντά σ' αυτό που ονειρεύομαι εγώ, ναι. Όμως, δε φτάσαμε ακόμη στο σημείο. Μπορούμε περισσότερα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει παίξει ένα παιχνίδι όπως το θέλω εγώ από την αρχή όπως το τέλος. Αν είχαμε ένα ημίχρονο, 40 λεπτά, 45 λεπτά, δεύτερο ημίχρονο, καλές στιγμές που φτάσαμε εκεί που περιμένουμε, αυτό είναι άλλο. Σίγουρα είναι δύσκολο να φτάσουμε τόσο γρήγορα εκεί που ονειρεύομαι εγώ. Δεν είναι δικαιολογία... Σίγουρα τα επόμενα ματς μας δίνουν την ευκαιρία να ξεφύγουμε, όμως, το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς. Ξέρω πως θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία και κάθε λάθος του αντιπάλου. Αυτό που με νοιάζει περισσότερο είναι να μην κάνουμε εμείς λάθη. Έχουμε κάνει δύο λάθη. Εννοώ τα ματς με το Αιγάλεω και την Ξάνθη".

    [08] Κόσμος

    Θύματα της ανθρώπινης κτηνωδίας

    4/1/2005 6:30:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, για την κατάσταση, που επικρατεί στη Νοτιοανατολική Ασία. Σαν να μην έφτανε η πείνα, η δίψα, οι ασθένειες και ο πόνος για το χαμό των δικών τους ανθρώπων, έχουν να αντιμετωπίσουν το πιο σκληρό πρόσωπο, που επιδεικνύει η ανθρώπινη φύση. Η οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Women and Media Collective καταγγέλλει ομαδικούς βιασμούς και επιθέσεις εναντίον γυναικών και μικρών κοριτσιών, στη Σρι Λάνκα, στη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης, όπου δεν υπάρχει επίβλεψη ή σε πρόχειρους καταυλισμούς, όπου στοιβάζονται οι πρόσφυγες. Η οργάνωση δεν είναι σε θέση να δώσει λεπτομέρειες, αλλά καλεί τις αρχές να ενισχύσουν τα μέτρα προστασίας τους.

    Μικρά παιδιά στο έλεος της ανθρώπινης φρίκης

    Άλλη μία τεράστια πληγή είναι η μοίρα των παιδιών, που έχασαν τους γονείς τους. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις και οι κυβερνήσεις φοβούνται, ότι τα παιδιά αυτά θα καταλήξουν στα χέρια συγγενών, οι οποίοι αναλαμβάνουν την κηδεμονία τους όχι από πραγματικό ενδιαφέρον, αλλά για τα επιδόματα, που έχουν υποσχεθεί οι αρχές.

    Μάλιστα, κάποιος υπεύθυνος της Unicef στην Ινδία, διηγείται, ότι ένας άνδρας έλεγε, πως είναι θείος ενός ορφανού, αλλά, όταν το παιδί αρνήθηκε να τον ακολουθήσει, αποκαλύφθηκε, ότι ήταν απλώς απατεώνας. Η γενική διευθύντρια της Unicef Κάρολ Μπέλαμι δήλωσε στο Κολόμπο, ότι ένα από τα κύρια μελήματα της οργάνωσης στη Σρι Λάνκα είναι να αποτρέψει κάθε πιθανότητα εκμετάλλευσης των παιδιών, ενώ εκπρόσωπος του σουηδικού παραρτήματος της μη κυβερνητικής οργάνωσης προστασίας των παιδιών Save the Children Ρέντα Μπάρνεν, τονίζει, ότι τα παιδιά, που έμειναν μόνα μετά τον κατακλυσμό, αποτελούν εν δυνάμει στόχο παιδεραστών.

    Και ενώ η Ταϊλάνδη κινητοποιείται για να βοηθήσει τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της, η εφημερίδα Τάιμς του Λονδίνου γράφει ότι ένας 12χρονος Σουηδός, ο Κρίστιαν Βάλκερ, που τραυματίστηκε από τα τσουνάμι, απήχθη από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Αν και η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, η εφημερίδα αναφέρει, ότι η σουηδική και η ταϊλανδική αστυνομία συνεργάζονται για την ανεύρεσή του.

    Συνεχείς λεηλασίες

    Στο έλεος της ανθρώπινης κτηνωδίας βρίσκονται ακόμα και οι νεκροί. Στη Σρι Λάνκα τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, ότι κάποιοι κλέβουν πτώματα από τα νοσοκομεία και τα πωλούν, ενώ αρπάζουν από τους νεκρούς τα κοσμήματα.

    Στο Ανατολικό Τιμόρ, που δε βρέθηκε στη φονική πορεία του τσουνάμι, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Μάρι Αλκατίρι, κατήγγειλε, πως κάποιοι κυκλοφόρησαν τη φήμη για επικείμενη έλευση των τσουνάμι, ώστε να εγκαταλείψουν οι κάτοικοι τα σπίτια τους και να μπορέσουν έτσι να τα διαρρήξουν ανενόχλητοι.

    Στη Σουηδία, οι αρχές ζήτησαν να μη δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των περίπου 2.000 Σουηδών πολιτών, που αγνοούνται, από φόβο μήπως σημειωθούν διαρρήξεις στα σπίτια τους.

    [09] Πολιτική

    Θετικά βλέπει το ν/σ για βασικό μέτοχο το ΕΣΡ Συνάντηση Ρουσόπουλου ΕΣΡ

    4/1/2005 6:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/1/2005 6:56:03 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Συνάντηση με το προεδρείο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, είχε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας. Επί τάπητος βρέθηκαν το νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο αλλά και οι ρυθμίσεις του ραδιο-τηλεοπτικού τοπίου. Μετά τη συνάντηση, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος δήλωσε ότι η πλειοψηφία των μελών του συμβουλίου έχει ταχθεί υπέρ των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου για το βασικό μέτοχο προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο θα αρχίζει να συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, την επόμενη βδομάδα και ότι θα ληφθούν υπ όψιν οι προτάσεις όλων των κομμάτων. Επανέλαβε ακόμη, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει άμεσα η αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο κινείται σε σωστή κατεύθυνση και ότι υπάρχουν μόνον ορισμένες φραστικές ελλείψεις, οι οποίες θα τακτοποιηθούν. Ενστάσεις για τη λειτουργικότητα του νομοσχεδίου εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δημήτρης Χαραλάμπης.

    [10] Κοινωνία

    Ρεκόρ ανθρωπιάς

    4/1/2005 6:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/1/2005 7:13:30 μμ)

    Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή των Ελλήνων στο κάλεσμα της ΕΡΤ για την παροχή βοήθειας στις χώρες που χτυπήθηκαν από το φονικό τσουνάμι. Μέχρι τις 18:00 είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 6.450.000 ευρώ, μέσω καταθέσεων στις τράπεζες, αποστολή SMS και τηλεφωνικές προσφορές, ενώ εξαιρετικά σημαντικές ήταν και οι προσφορές που πραγματοποιήθηκαν μέσω του ειδικού website της ΕΡΤ καθώς μέχρι τις 18:00 είχαν συγκεντρωθεί 60.000 ευρώ. Οι συγκλονιστικές εικόνες της τραγωδίας που έπληξε τις χώρες της ΝΑ Ασίας δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο και ο κόσμος ανταποκρίθηκε κατά χιλιάδες προσφέροντας διάφορα χρηματικά ποσά. Στον Τηλεμαραθώνιο λαμβάνει μέρος η ΝΕΤ 105,8 και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΤ, ενώ το "παρών" δίνει και ΕΡΤ Online μέσα από το ειδικό website που περιλαμβάνει εκτενές αφιέρωμα. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν στο Υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια μέσω διμερών και πολυμερών συμφωνιών στον ΟΗΕ, θα δοθούν στις κυβερνήσεις των χωρών που επλήγησαν. Μάθετε εδώ πώς μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς.

    Η συνεργασία ΕΡΤ και ΥΠΕΞ είναι απολύτως συντονισμένη και συγκροτημένη στο θέμα της συγκέντρωσης χρημάτων από τον Μαραθώνιο Αλληλεγγύης και Ανθρωπιάς, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

    Όπως είπε ο υφυπουργός οι κρατικές δαπάνες για αποστολή βοήθειας, μέχρι στιγμής ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ και αφορούν την αγορά και αποστολή βοήθειας, τη χρηματοδότηση των πτήσεων των C130, καθώς και τη χρηματοδότηση των αποστολών εξειδικευμένου προσωπικού.

    Η θετική πλευρά της τραγωδίας είναι η πρωτοφανής κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, που ευαισθητοποιήθηκε άμεσα στο δράμα των κατοίκων της ΝΑ Ασίας, δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ η πρόεδρος της Βουλής.

    Η Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη ανακοίνωσε πως η Βουλή προσφέρει κατ αρχήν το ποσόν των 50.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό της και θα υπάρξει όπως είπε κινητοποίηση και σε επίπεδο βουλευτών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τρεις δρόμοι οδηγούν στην ελπίδα

    Μαραθώνιος Ανθρωπιάς στην ΕΡΤ

    [11] Αθλητισμός

    Ενθουσιασμός στον Άγιαξ με Χαριστέα

    4/1/2005 6:50:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ικανοποιημένος από την απόκτηση του Άγγελου Χαριστέα και αισιόδοξος πως μπορεί να ξεδιπλώσει όλα του τα χαρίσματα στο ολλανδικό πρωτάθλημα, εμφανίστηκε ο Ρόναλντ Κούμαν στην σημερινή επίσημη παρουσίαση του Έλληνα επιθετικού από τον Άγιαξ. Ο "Αίαντας" έχει αφιερώσει σχεδόν ολόκληρη την πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας του, στην παρουσίαση του Χαριστέα και εκτός από δηλώσεις και λεπτομέρειες για την εκδήλωση έχει και μερικές φωτογραφίες του Έλληνα παίκτη. Όσο για τις δηλώσεις ο Χαριστέας διατήρησε και πάλι χαμηλούς τόνους και απαντώντας σε ερώτηση για τα σχέδιά του τόνισε, " Θέλω να μιλήσουν τα έργα μου στο γήπεδο για μένα. Ήρθα εδώ για να δείξω τι πραγματικά μπορώ να κάνω. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έδειξα τις δυνατότητες μου. Είμαι επαγγελματίας και έχω πολλά να μάθω".

    Ευχαριστημένος και ο Κούμαν

    Από την άλλη πλευρά βέβαια ο Ρόναλντ Κούμαν έδειξε ιδιαιτέρως χαρούμενος με την απόκτηση του Χαριστέα. Χαρακτηριστικό εξάλλου είναι πως απάντησε καταφατικά και σε ερώτηση που του έγινε για το αν ο Έλληνας ποδοσφαιριστής ήταν ο ιδανικότερος αντικαταστάτης του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. "Πράγματι, αναζητούσαμε τον καλύτερο. Οταν ψάχνεις για έναν παίκτη, πρέπει να παρατηρείς τι μπορεί να κάνει όταν η ομάδα του έχει κατοχή μπάλας", είπε αρχικά και συμπλήρωσε, "Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόκτηση του Χαριστέα. Στην Βέρντερ Βρέμης δεν είχε πολλές συμμετοχές, καθώς η γερμανική ομάδα αγωνίζεται με διαφορετικό τρόπο από τον δικό μας. Τον παρακολουθήσαμε και με την εθνική Ελλάδας. Διαθέτει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, ενώ παράλληλα είναι άριστος χειριστής της μπάλας".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 4 January 2005 - 17:51:34 UTC