Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευτυχισμένο το 2005!
  • [02] Νέος σεισμός στην Ινδονησία
  • [03] Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του ειδικού φρουρού
  • [04] Πρωτοχρονιάτικες ευχές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
  • [05] Η ελπίδα που ονομάστηκε Τσουνάμι
  • [06] Εμπλοκή στο θέμα του Μέισον
  • [07] Προεδρικές εκλογές στην Κροατία
  • [08] Συνεχίζεται η φρίκη στο Ιράκ
  • [09] Επίθεση κατά Μπερλουσκόνι
  • [10] "Έπεσε" και το Άνφιλντ

    [01] Κοινωνία

    Ευτυχισμένο το 2005!

    1/1/2005 12:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/1/2005 1:20:40 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Με μία φαντασμαγορική εορταστική εκδήλωση αποχαιρέτησε το 2004 και υποδέχτηκε το 2005 η Αθήνα. Στην Πλατεία Κοτζιά χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν για να αλλάξουν το χρόνο υπό τους ήχους αγαπημένων τραγουδιών του Διονύση Σαββόπουλου, του Νίκου Πορτοκάλογλου και του Γιώργου Μαργαρίτη. Μόλις το 2005 άρχισε να μετρά τα πρώτα του δευτερόλεπτα ζωής, 2005 πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό της πρωτεύουσας και οι συγκεντρωμένοι Αθηναίοι γιόρτασαν και αποχαιρέτησαν το 2004, μία χρονιά που δικαιολογημένα ονομάστηκε "Η χρονιά της Ελλάδας". Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της χώρας αλλά και σε όσες χώρες έχουν ήδη μπει στο 2005. Ωστόσο, η τραγική καταστροφή που έπληξε τις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας δε θα μπορούσε να μην επισκιάσει τους πανηγυρισμούς και τα γλέντια σε όλον τον κόσμο.

    Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων

    Σε πολλές χώρες της Ασίας αλλά και στην Αυστραλία ο κόσμος υποδέχτηκε μουδιασμένος το νέο έτος τηρώντας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των καταστροφικών τσουνάμι και κρατώντας κεριά για τους χιλιάδες νεκρούς. Στην Αυστραλία, οι νεκροί επισήμως έφτασαν τους έντεκα, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός θα αυξηθεί κατά πολύ.

    Στα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού, τα δέντρα καλύφθηκαν με μαύρο ύφασμα, ενώ στο Λονδίνο, τηρήθηκαν 2 λεπτά σιγής πριν τα μεσάνυχτα.

    Στη Νέα Υόρκη, στην Τάιμς Σκουέαρ, όπου παραδοσιακά γιορτάζεται η Πρωτοχρονιά, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων τραγωδιών και κυρίως των καταστροφικών τσουνάμι στην Ασία.

    [02] Κόσμος

    Μεγέθους 7 βαθμών Νέος σεισμός στην Ινδονησία

    1/1/2005 1:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/1/2005 6:06:38 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, στα ανοιχτά της οποίας είχε σημειωθεί ο καταστροφικός σεισμός των 9 Ρίχτερ. Την ανακοίνωση έκανε το Σεισμολογικό Γραφείο της Κίνας, σύμφωνα με το οποίο ο σεισμός σημειώθηκε στις 8:25 π.μ. (ώρα Γκρίνουιτς) και το επίκεντρό του εντοπίζεται σε απόσταση περίπου 410 χλμ από αυτό του σεισμού της 26ης Δεκεμβρίου. Καθησυχαστικό εμφανίζεται το Παρατηρητήριο του Στρασβούργου, οι ειδικοί του οποίου εκτιμούν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης τσουνάμι από το νέο σεισμό. Στο μεταξύ, οι χώρες της ΝΑ Ασίας συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές τους καθώς ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων αυξάνεται διαρκώς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να φθάσει τα 150.000 άτομα, ενώ ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι οι πρώτες επιδημικές ασθένειες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στις πληγείσες περιοχές.

    Έκκληση για βοήθεια στις πληγείσες περιοχές

    Στην ανατολική Σρι Λάνκα, δεκάδες καταυλισμοί όπου διαμένουν χιλιάδες άστεγοι πλημμύρισαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να αναγκαστούν να τους εκκενώσουν.

    Στο μεταξύ, την Κυριακή ξεκινάει η αερογέφυρα βοήθειας του ΟΗΕ που θα έχει αποδέκτη κυρίως την περιοχή Ατσέχ, στην Ινδονησία, που έχει πληγεί περισσότερο από το καταστροφικό τσουνάμι. Ωστόσο, ήδη η ανθρωπιστική βοήθεια έχει αρχίσει να καταφθάνει στις πληγείσες περιοχές.

    "Θα χρειαστούμε τεράστια λογιστική υποστήριξη, αεροσκάφη, ελικόπτερα και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για να μας βοηθήσουν να μετακινήσουμε τα αγαθά της βοήθειας το συντομότερο δυνατό", δήλωσε ο γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, στη Νέα Υόρκη μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ.

    Ήδη, πολλές χώρες έχουν ανακοινώσει το ποσό της βοήθειας που θα παράσχουν στις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, ενώ ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι στις 11 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί στη Γενεύη διάσκεψη χωρών δωρητριών για τα θύματα.

    Η διάσκεψη αυτή θα ακολουθήσει έκκλησης για τη χορήγηση κεφαλαίων στις 7 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του ΟΗΕ για το Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA).

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανάγκη για άμεση παγκόσμια ανταπόκριση

    [03] Κοινωνία

    Δύο όπλα χρησιμοποίησαν οι δράστες Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του ειδικού φρουρού

    1/1/2005 1:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/1/2005 4:02:32 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δύο όπλα, όπως προκύπτει από τις εργαστηριακές εξετάσεις, χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία του ειδικού φρουρού του Βρετανού ακολούθου στην Αθήνα, Χαράλαμπου Αμανατίδη, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής, από τις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Τμήμα Πυροβόλων Όπλων της Δ/νσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προέκυψε ότι εκτός από ένα όπλο διαμετρήματος 9 χιλιοστών, που πιθανολογείται ότι είναι το υπηρεσιακό αυτόματο του φρουρού, το οποίο άρπαξαν οι δράστες, χρησιμοποιήθηκε και ένα περίστροφο 38 σπέσιαλ "μάγκνουμ" 357. Σημειώνεται ότι, από τη βαλλιστική εξέταση διαπιστώθηκε ότι κανένα από τα δύο όπλα δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις ή άλλες περιπτώσεις του κοινού εγκλήματος. Σήμερα το πρωί, με την παρουσία τιμητικού αγήματος, ο άτυχος φρουρός κηδεύτηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στα Λευκάδια Ημαθίας. Στο μεταξύ, οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση, ενώ το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας θεωρείται απίθανο.

    Αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., στρατηγός Αγγελάτος, μιλώντας από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης στα πληρώματα των περιπολικών και στους μοτοσικλετιστές της Άμεσης Δράσης εξέφρασε τη λύπη του για τον άδικο χαμό του ειδικού φρουρού και υποσχέθηκε ότι θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βρεθούν οι δράστες και να αποδοθούν στη Δικαιοσύνη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νεκρός ο φρουρός του Βρετανού ακολούθου

    [04] Κοινωνία

    Πρωτοχρονιάτικες ευχές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    1/1/2005 2:43:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με οικοδεσπότη τον κ. Κωστή Στεφανόπουλο για τελευταία χρονιά, το Προεδρικό Μέγαρο υποδέχτηκε σήμερα το πρωί εκπροσώπους της πολιτικής, πολιτειακής, εκκλησιαστικής, στρατιωτικής και διπλωματικής ηγεσίας προκειμένου να απευθύνουν τις καθιερωμένες ευχές στον πρώτο πολίτη της χώρας. Ο κ. Στεφανόπουλος υποδέχτηκε με καλή διάθεση και σε εγκάρδιο κλίμα τους επικεφαλής των ηγεσιών και ευχήθηκε στον καθένα ξεχωριστά. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη δοξολογία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Χριστόδουλου, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών. Ο κ. Στεφανόπουλος υποδέχτηκε το νέο έτος με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Στις ευχές του, ο κ. Στεφανόπουλος, επισήμανε ότι ο σωστός τρόπος συμπεριφοράς που επέδειξαν οι Έλληνες στους Ολυμπιακούς θα πρέπει να συνεχιστεί, ενώ εξέφρασε την άποψη η Ελλάδα να απευθυνθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για την οριοθέτηση των χωρικών της υδάτων.

    [05] Παράξενα

    Η ελπίδα που ονομάστηκε Τσουνάμι

    1/1/2005 3:41:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Όπως μετά από το τέλος, έρχεται μία νέα αρχή, έτσι και μετά από μία μεγάλη καταστροφή, έρχεται ένα γεγονός για να αναπτερώσει τις ελπίδες όσων έχουν υποφέρει. Στην Ασία, την ώρα που το καταστροφικό τσουνάμι έμπαινε στα σπίτια των κατοίκων της νότιας Ινδίας, και χιλιάδες άνθρωποι χάνονταν κάτω από τα φονικά κύματα, γεννιόταν ένα κοριτσάκι. Η μικρή Ινδή ήρθε στον κόσμο μαζί με το τσουνάμι και πήρε το όνομά της από αυτό καθώς όσοι μένουν μαζί με την οικογένειά της στον πρόχειρο καταυλισμό των άστεγων την ονόμασαν "Τσουνάμι". Το σπίτι της οικογένειας Ράι ήταν στα νησιά Άνταμαν που βρίσκονται πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Μόλις έγινε αισθητός ο σεισμός, η μητέρα της μικρής Τσουνάμι ένιωσε να την πιάνουν οι πόνοι και ο σύζυγός της την μετέφερε λιπόθυμη μέσα στο δάσος όπου κατάφερε να φέρει στον κόσμο το κοριτσάκι. "Υπέφερα πολύ, όμως έπρεπε να ζήσω γι αυτήν τη μικρή", διηγείται η μητέρα της η οποία τώρα διαμένει σε καταυλισμό στο Πορτ Μπλερ, πρωτεύουσα των νησιών Άνταμαν.

    [06] Αθλητισμός

    Εμπλοκή στο θέμα του Μέισον

    1/1/2005 5:00:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το έντονο ενδιαφέρον της Μπενετόν για τον βασικό μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού, Ρότζερ Μέισον, πάγωσε τις εξελίξεις στο "λιμάνι". Ο τραυματισμός του Λιθουανού διεθνή Ραμούνας Σισκάουσκας (1.98, 1978) στον αστράγαλο αφήνει τον Έτορε Μεσίνα χωρίς βασικό σούτινγκ γκαρντ για 20 ημέρες και στο Τρεβίζο δίνουν «γη και ύδωρ» στον Αμερικανό. Αν και το δέλεαρ της πρόκρισης στον επόμενο γύρο της Ευρωλίγκα αποτελεί από μόνο του λόγο για να προτιμήσει την Μπενετόν ο Μέισον, στον Ολυμπιακό εκφράζουν αισιοδοξία πως υπάρχουν πιθανότητες να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα» ο πρώην παίκτης των Μπουλς και Ράπτορς. Αν παρατηρηθεί χρονοτριβή με τον Μέισον πάντως, τότε ο Ολυμπιακός θα θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο β΄ που ακούει στο όνομα, Ρίκι Μινάρντ. Εγκαταλείφθηκε οριστικά η περίπτωση του Τιμ Πίκετ. Αρνητική εξέλιξη φαίνεται πως θα έχει η υπόθεση της επιστροφής του Μπόρις Γκόρενς. Όσο περνούν οι μέρες, στον Πειραιά παύουν να ελπίζουν πως ο Γκόρενς θα σπάσει το συμβόλαιο που τον δένει με την Ούντινε. Εφόσον δεν υπάρχει εξέλιξη με τον Σλοβένο, τότε ο Ολυμπιακός θα διατηρήσει τη συνεργασία του με τον Τζεφ Νόρντγκαρντ μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο στην αγορά.

    [07] Κόσμος

    Προεδρικές εκλογές στην Κροατία

    1/1/2005 5:22:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Περισσότερα από 4,4 εκατομμύρια Κροάτες προσέρχονται σήμερα, Σάββατο, στις κάλπες για να εκλέξουν τον πρόεδρό τους. Σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις, ο απερχόμενος πρόεδρος Στίπε Μέσιτς ενδέχεται να κερδίσει από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, κάτι για το οποίο ο ίδιος δεν έχει κρύψει τη βεβαιότητά του. "Είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσω από τον πρώτο γύρο", δήλωσε πρόσφατα. Κύρια αντίπαλος του Μέσιτς θεωρείται η Γιαντράνκα Κοσόρ, υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος Κροατική Δημοκρατική Κοινότητα (HDZ) και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, η οποία, ωστόσο, σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση από τον απερχόμενο πρόεδρο, με διαφορά περίπου 30 μονάδων.

    Αν ο Μέσιτς κερδίσει τις εκλογές θα εξασφαλίσει μια δεύτερη και τελευταία θητεία πέντε ετών στην προεδρία της χώρας και θα συνεχίσει τη συγκατοίκηση με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ίβο Σαναντέρ του HDZ, η οποία βρίσκεται στην εξουσία από της βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2003.

    [08] Ιράκ

    Συνεχίζεται η φρίκη στο Ιράκ

    1/1/2005 5:45:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Δύο εκρήξεις συγκλόνισαν την πρώτη ημέρα του νέου έτους την ιρακινή πρωτεύουσα. Από την πρώτη έκρηξη που προκλήθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου, στα νότια της Βαγδάτης, έχασε τη ζωή του ένας Ιρακινός οδηγός και τρία άτομα τραυματίστηκαν. Λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε μία δεύτερη πιο ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της πόλης, αλλά, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Στο μεταξύ, η οργάνωση του Ισλαμιστή Αλ Ζαρκάουι έδωσε στη δημοσιότητα δύο ερασιτεχνικά βίντεο. Στο ένα εμφανίζονται αντάρτες να εκτελούν πέντε μέλη της Ιρακινής Εθνοφρουράς και να προειδοποιούν ότι όσοι συνεργάζονται με το καθεστώς θα έχουν την ίδια μοίρα. Στο δεύτερο βίντεο, εμφανίζεται η προετοιμασία και η εκτέλεση της επίθεσης αυτοκτονίας κατά των αμερικανικών δυνάμεων, που σημειώθηκε την Τετάρτη.

    Στο μεταξύ, οι αμερικανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις καταστολής της ιρακινής αντίστασης, κυρίως στα νότια της Βαγδάτης και στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Μπαμπίλ, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική κεντρική διοίκηση την Παρασκευή.

    Κατά τη διάρκεια της αμερικανικής επιχείρησης έχει σκοτωθεί ένα άτομο και έχουν συλληφθεί εννέα, ενώ από τις εχθροπραξίες των τελευταίων δύο ημερών στα βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά εννέα άτομα.

    [09] Κόσμος

    Επίθεση κατά Μπερλουσκόνι

    1/1/2005 6:49:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Δεν άρχισε με τον καλύτερο τρόπο ο νέος χρόνος για τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς λίγο πριν φύγει το 2004, δέχτηκε επίθεση από έναν νεαρό Ιταλό. Ο θερμόαιμος νέος έριξε ένα τρίποδο φωτογραφικής μηχανής στον Μπερλουσκόνι, ο οποίος απολάμβανε τη βόλτα του στους δρόμους της Ρώμης. Ξαφνικά ο 28χρονος οικοδόμος, από τη Μάντοβα, έριξε τη φωτογραφική του μηχανή στον Ιταλό πρωθυπουργό καταμεσής της κεντρικής πλατείας Ναβόνα, που λόγω γιορτών του τέλους του έτους είχε μεγάλη κίνηση. Ο δράστης οδηγήθηκε στη Νομαρχία Ρώμης για διασταύρωση στοιχείων. "Το έκανα διότι τον μισώ", δήλωσε ο δράστης στους αστυνομικούς. "Όταν τον είδα μπροστά μου, να χαιρετά τα πλήθη, δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ", πρόσθεσε.

    "Όλα καλά"

    Οι γιατροί διέγνωσαν έναν ελαφρό μώλωπα στο δεξί αυτί κι ένα μικρό αιμάτωμα στον αυχένα. Σήμερα, μία μέρα μετά την επίθεση, ο Μπερλουσκόνι έσπευσε να καθησυχάσει τους συμπατριώτες του, λέγοντας, πως "όλα είναι καλά". Αδιάψευστος μάρτυρας της επίθεσης, ο επίδεσμος πίσω από το δεξί αυτί του Ιταλού ηγέτη. Πάντως, το 2005 δεν άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις ούτε για το δράστη, καθώς κινδυνεύει να καταδικασθεί σε επταετή φυλάκιση για την κατηγορία της "βιαιοπραγίας κατά πολιτικού προσώπου", ενώ "ρεβεγιόν" έκανε σε κρατητήριο της ιταλικής πρωτεύουσας.

    [10] Αθλητισμός

    "Έπεσε" και το Άνφιλντ

    1/1/2005 7:17:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    "Καλή χρονιά" στα γήπεδα λένε και φέτος οι Άγγλοι και ο αγώνας που άνοιξε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Πρέμιερλιγκ ήταν το ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Τσέλσι. Το καλό ποδαρικό λοιπόν ήρθε για την ομάδα του Μουρίνιο που πέρασε και από την δύσκολη έδρα του Άνφιλντ με ένα γκολ του Τζο Κόουλ στο 80' χάρη στο οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 1-0. Με το αποτέλεσμα αυτό η Τσέλσι ολοκλήρωσε ουσιαστικά μια σειρά δύσκολων αγώνων σχεδόν αλώβητη και με την διαφορά της από τις υπόλοιπες ομάδες σε επίπεδα ασφαλείας. Την ίδια στιγμή η Άρσεναλ ξεπέρασε το εμπόδιο της Τσάρλτον με δύο γκολ του Λιούνγκμπεργκ και με το τελικό 3-1 που συμπλήρωσε ο Φαν Πέρσι, πήρε τρεις βαθμούς και επανέφερε την απόστασή της από την κορυφή στους πέντε βαθμούς μετά την σύντομη αύξησή της στους 8. Το μεγαλύτερο σκορ της ημέρας σημειώθηκε στον αγώνα της Τότεναμ με την Έβερτον, όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν με το βαρύ 5-2.

    Κάταγμα ο Αλόνσο

    Το 2005 πάντως για την Λίβερπουλ μπήκε πολύ στραβα, καθώς εκτός από την ήττα μέσα στην έδρα της, χάνει όπως φαίνεται και τον Τσάβι Αλόνσο για περίπου δύο μήνες. Ο μέσος των "κόκκινων" υπέστη κάταγμα στον αστράγαλο σε ένα μαρκάρισμα από τον Φρανκ Λαμπάρντ και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η περίοδος απουσίας του θα κυμανθεί από 6 έως 8 εβδομάδες.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Αστον Βίλα-Μπλάκμπερν 1-0 Σολάνο 88` Μπόλτον-Γουέστ Μπρομ 1-1 Ντιούφ 85` / Γκέρα 13` Τσάρλτον-Αρσεναλ 1-3 Ελ Καρκουρί 45` / Λιούνγκμπεργκ 35`, 48`, Φαν Πέρσι 67` Μάντσεστερ Σίτι-Σαουθάμπτον 2-1 Μπόσβελντ 19`, Ράιτ-Φίλιπς 40` / Φίλιπς 90`-πέναλτι Νιούκαστλ-Μπέρμιγχαμ 2-1 Αμεόμπι 6`, Μπόγιερ 44` / Χέσκι 64` Πόρτσμουθ-Νόριτς 1-1 Γιακούμπου 61`-πέναλτι / Φράνσις 9` Τότεναμ-Εβερτον 5-2 Μάρνεϊ 16`, Ζίγκλερ 27`, Μέντεζ 59`, Κιν 64`, Μάρνεϊ 81` / Καχίλ 40`, ΜακΦάντεν 87` Φούλαμ-Κρίσταλ Πάλας 3-1 Κόουλ 4`, 60`, Ραντζίνσκι 73` / Τζόνσον 35`-πέναλτι Λίβερπουλ-Τσέλσι 0-1 Κόουλ 80` Μίντλεσμπρο-Μάντσεστερ Γ. Έναρξη 19:30

    Βαθμολογία (σε 21 αγώνες)

    Τσέλσι 52 Άρσεναλ 47 Μάντσεστερ Γ. 40 -20αγ. Έβερτον 40 Μίντλεσμπρο 35 -20αγ. Λίβερπουλ 34 Τότεναμ 32 Τσάρλτον 31


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 2 January 2005 - 0:37:45 UTC