Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα Χριστούγεννα των celebrities
  • [02] Επίθεση σε Αστυνομικό Τμήμα στην Αθήνα
  • [03] Ισχυρή έκρηξη στη Δυτική Βαγδάτη

    [01] Ζωής ...σΤάσεις

    Flash back στα Χριστούγεννα των stars Τα Χριστούγεννα των celebrities

    24/12/2004 7:56:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τα Χριστούγεννα είναι πανδαισία αισθήσεων. Η γεύση της γαλοπούλας, η μυρωδιά των γλυκών, η αφή των δώρων... Είναι ακόμα, μία πανδαισία αναμνήσεων. Αυτές τις ημέρες όλοι έχουμε κάτι να θυμηθούμε. Μυρωδιές από τα μπισκότα της γιαγιάς που σπάνε ακόμα μέχρι σήμερα τη μύτη μας, τη γεύση από τη γαλοπούλα της μαμάς με κεινη τη φοβερή γέμιση σταφίδας, το ξύλινο σπιτάκι μινιατούρα ή το τρενάκι που έτρεχε γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αν τα Χριστούγεννα είναι αναμνήσεις για όλους εμάς τους "απλούς θνητούς", γιατί να αποτελούν εξαίρεση οι celebrities; Ψάξαμε σας και μοιραζόμαστε μαζί σας τις χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις των Τομ Χανκς, της Τζένιφερ Λόπες, της Γούπι Γόλμπεργκ και της Σούζαν Σάραντον .

    Ρουτίνα και καβγάδες της JLo

    Τα Χριστούγεννα, φαίνεται ότι ήταν ρουτίνα για τη Τζένιφερ Λόπες που κάθε χρόνο έκανε τα ίδια και τα ίδια στο σπίτι της γιαγιάς.

    "Κάθε χρόνο, πηγαίναμε στο σπίτι της γιαγιάς. Εκείνη, μας μαγείρευε κάθε χρόνο την καθιερωμένη γαλοπούλα και τα καθιερωμένα χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Ύστερα, ακούγαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια" δηλώνει η Λατίνα σταρ της ποπ και προσθέτει:

    "Εκείνο όμως που δεν θα ξεχάσω ποτέ, είναι ότι για τα τραγούδια αυτά, κάθε χρόνο έπεφταν μεγάλοι καβγάδες με τα αδέλφια και τα ξαδέλφια μου για το ποιο τραγούδι θα βάζαμε".

    Οι αναμνήσεις της Γούπι Γκολμπεργκ

    Τρία πράγματα θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη της Γούπι Γκολμπεργκ.

    Η μυρωδιά της γαλοπούλας, του αληθινού χριστουγεννιάτικου δέντρου και η φωνή του βετεράνου παρουσιαστή ειδήσεων Walter Cronkite.

    Την παραμονή των Χριστουγέννων, μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο Cronkite συνήθιζε να λέει:

    "Καληνύχτα. Είναι επτά το απόγευμα παραμονή Χριστουγέννων και υπάρχει ειρήνη στον κόσμο. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει ειρήνη στον κόσμο και αύριο, το σίγουρο όμως είναι ότι υπάρχει σήμερα γιατί είναι παραμονή της γέννησης του Χριστού"

    Τα λόγια του, έκαναν την Γούπι να κοιμάται ήρεμα, γιατί, όπως έλεγαν, οι γονείς της, όταν ο Walter Cronkite έλεγε κάτι, είχε πάντα δίκιο.

    Τα καλύτερα Χριστούγεννα του Τομ Κρουζ

    Τα καλύτερα Χριστούγεννα του Τομ Κρουζ, ήταν εκείνη τη φορά που δεν είχαν ανταλλάξει δώρα.

    Εκείνη τη φορά, η μητέρα του είχε την ιδέα να βάλουν σε ένα καπέλο χαρτάκια με τα ονόματα όλων των μελών της οικογένειας και να κάνουν κλήρωση.

    Ο κάθε ένας έβγαζε από το καπέλο ένα χαρτάκι και έπρεπε να κάνει για ένα μήνα κάτι καλό για τον άνθρωπο που του τύχαινε στην κλήρωση.

    Στον Τομ Κρουζ, έτυχε μία αδελφή του. Και έτσι για ένα μήνα έμπαινε κρυφά στο δωμάτιο της, την ώρα που έκανε μπάνιο και έφτιαχνε το κρεβάτι της.

    Ανήμερα τα Χριστούγεννα γίνονταν τα αποκαλυπτήρια και ο καθένας έπρεπε να διαβάσει ένα ποίημα ή μία ιστορία για τον άνθρωπο που είχε υπό την προστασία του για ένα μήνα.

    Ο Τομ Κρουζ κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, θυμάται τη μητέρα του και την εθελοντική εργασία που μάθαινε σε αυτόν και τα αδέλφια του να προσφέρουν.

    "Θυμάμαι ότι Χριστούγεννα πηγαίναμε σε οίκους ευγηρίας και κάναμε παρέα στους γέροντες " αποκαλύπτει.

    Το ταξίδι στη φαντασία του Τομ Χανκς

    Τα Χριστούγεννα ήταν για τον Τομ Χανκς ένα ταξίδι με ένα "μαγικό" λεωφορείο, που άλλοτε έκανε μόνος και άλλοτε με τα αδέλφια του.

    Ο Αμερικανός ηθοποιός, του οποίου οι γονείς ήταν χωρισμένοι, θυμάται ότι κάθε χρόνο έπαιρνε το λεωφορείο από το Oakland για το Greyhound της Βόρεια Καλιφόρνια για να δει τη μητέρα του .

    "Στη διαδρομή η φαντασία μου ταξίδευε. Το ταξίδι ήταν μαγικό, αλλά πολλές φορές μου δημιουργούσε και σύγχυση. Κοίταζα από το παράθυρο και ονειρευόμουν" θυμάται....

    Η μοναξιά της Σούζαν Σάραντον

    Τα Χριστούγεννα που βρέθηκε να είναι απολύτως μόνη, θυμάται με πικρία η Σούζαν Σάραντον. Δεν θέλει όμως να δώσει για αυτά, λεπτομέρειες.

    "Τα Χριστούγεννα είναι μία εποχή, που αυτό που έχεις, συγκρούεται με αυτό που θα ήθελες να έχεις. Νομίζω ότι ο καθένας έστω και μία φορά στη ζωή του, αισθάνθηκε τα Χριστούγεννα απογοήτευση γιατί δεν είχε αυτά που θα ήθελε να είχε. Κάποια τέτοια Χριστούγεννα έζησα και γω, μία φορά που αισθάνθηκα ότι ήμουν απολύτως μόνη" τονίζει.

    [02] Κοινωνία

    Συνδέεται με τους βασανισμούς Αφγανών μεταναστών Επίθεση σε Αστυνομικό Τμήμα στην Αθήνα

    24/12/2004 8:57:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Περίπου 100 άτομα επιτέθηκαν στις απόψε στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα στην οδό Μ. Βόδα 85. Οι νεαροί κατά την επίθεση χρησιμοποίησαν πέτρες, ξύλα, σίδερα και αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ προκαλώντας φθορές στην είσοδο και το εσωτερικό του τμήματος, καθώς επίσης και σε περιπολικά και Ι.Χ. αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από το Α.Τ. Από την επίθεση τραυματίστηκε ο σκοπός αστυνομικός του τμήματος, ενώ η μικρή δύναμη του Α.Τ. αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

    Αμεση σχέση με τους βασανισμούς Αφγανών

    Η επίθεση είχε άμεση σχέση με τα βασανιστήρια που προκάλεσαν αστυνομικοί και ειδικοί φρουροί του συγκεκριμένου Α.Τ. σε βάρος 40-50 Αφγανών οικονομικών μεταναστών τόσο μέσα στο Α.Τ. όσο και σε κτίριο της οδού Πιπίνου όπου διαμένουν Αφγανοί μετανάστες.

    Μέχρι στιγμής και, παρ' όλο που έχουν περάσει περισσότερες από 15 μέρες, η προανάκριση που διενεργεί η ΓΑΔΑ δεν έχει εντοπίσει τους αστυνομικούς που βασάνισαν τους Αφγανούς.

    Στην υπόθεση έχει εμπλακεί και η Εισαγγελία Αθηνών, η οποία με εντολή του προϊσταμένου της ανέθεσε την υπόθεση σε εισαγγελέα, ο οποίος με τη σειρά του εντόπισε τα θύματα, χωρίς όμως να έχουν εντοπιστεί οι δράστες.

    [03] Ιράκ

    Δυο νεκροί και δεκατρείς τραυματίες Ισχυρή έκρηξη στη Δυτική Βαγδάτη

    24/12/2004 9:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/12/2004 9:48:47 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ειδήσεις > Ιράκ)&body=Η νύχτα μέρα έγινε στο προάστιο μανσούρ της Δ. Βαγδάτης μετά από ισχυρή έκρηξη

    Πηγή: Reuters-CNN

    Ισχυρή έκρηξη βυτιοφόρου, συγκλόνισε απόψε τη Δ. Βαγδάτη. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν δυο Ιρακινοί και τραυματίστηκαν άλλοι δεκατρείς ενώ προκλήθηκαν και μεγάλες υλικές ζημιές. Οι αρχές δεν πιστεύουν ότι πρόκειται για ατύχημα και θεωρούν πιθανότερη την εκδοχή της βομβιστικής επίθεσης. Η έκρηξη σημειώθηκε σε μία περιοχή όπου βρίσκονται πρεσβείες και κατοικούν πολιτικοί και διπλωμάτες και πολύ κοντά στον κύριο πύργο επικοινωνιών της πόλης στο προάστιο Μανσούρ. Αξίζει να αναφερθεί, ότι επίσκεψη - έκπληξη στη Βαγδάτη, πραγματοποίησε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο οποίος, όπως μεταδίδει το CNN, δεν βρισκόταν σε αυτήν την περιοχή την ώρα της έκρηξης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 24 December 2004 - 21:51:42 UTC