Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Σίγησε" ο ΟΤΕ στο Ναύπλιο
  • [02] Νέες απώλειες για τους Αμερικανούς
  • [03] Στο Προεδρικό ο τέως
  • [04] Τραγωδία στα ανοιχτά της Ισπανίας
  • [05] Υπέταξε την "Μπάρτσα"
  • [06] Είναι πολλά τα λεφτά για τον κλώνο
  • [07] "Αίαντας"... ο Χαριστέας
  • [08] "Έλυσε" τις διαφορές τους με φόνο
  • [09] Οι δημοσκοπήσεις "δείχνουν" Γιουστσένκο
  • [10] Σεισμική δόνηση στη Νέα Ζηλανδία

    [01] Κοινωνία

    Αποκαθίστανται οι βλάβες "Σίγησε" ο ΟΤΕ στο Ναύπλιο

    23/12/2004 7:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2004 8:04:14 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Συνεχίζονται οι εργασίες των τεχνικών του ΟΤΕ στην περιοχή του Ναυπλίου, ώστε να αποκατασταθούν οι βλάβες που δημιουργήθηκαν χθες βράδυ, μετά από φωτιά στο γενικό κατανεμητή του ψηφιακού κέντρου. Λόγω της πυρκαγιάς, οι τηλεπικοινωνίες στην ευρύτερη περιοχή "νέκρωσαν" για περισσότερες από 18 ώρες. Από τις 20.000 συνδέσεις, που εκτός από τηλέφωνα εξυπηρετούσαν και τραπεζικές συναλλαγές, αποκαταστάθηκαν νωρίς το απόγευμα οι 11.000. Πλήρως έχουν αποκατασταθεί οι τηλεπικοινωνίες στις περιοχές Τολό, Αγία Τριάδα, Άγιο Ανδριανό, Τίρυνθα, Ίρια, Λυγουριό, Τραχεία, Παλιά και Νέα Επίδαυρο και Άγιο Δημήτριο, ενώ εκτός λειτουργίας παραμένουν 9.000 συνδέσεις στην πόλη του Ναυπλίου. Οι τεχνικοί εργάζονται νυχθημερόν και εκτιμάται, πως μέχρι τα Χριστούγεννα οι συνδέσεις θα έχουν αποκατασταθεί κατά 90%. Έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί η Πυροσβεστική, ενώ πόρισμα θα συνταχθεί και από επιτροπή του ΟΤΕ, ώστε να επιβληθούν κυρώσεις σε υπευθύνους του Οργανισμού, αν διαπιστωθούν παραλείψεις.

    [02] Ιράκ

    Επιστροφή στη Φαλούτζα επιθυμούν οι πρόσφυγες Νέες απώλειες για τους Αμερικανούς

    23/12/2004 8:13:00 μμ

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    Αυξάνεται μέρα με τη μέρα ο αριθμός των νεκρών Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ. Μετά την πολύνεκρη επίθεση της Τρίτης σε αμερικανική στρατιωτική βάση στη Μοσούλη, άλλοι τέσσερις κομάντος των ΗΠΑ έπεσαν νεκροί σε διάφορες περιοχές του Ιράκ. Τρεις εξ αυτών σκοτώθηκαν στην επαρχία Αλ-Ανμπάρ, στα δυτικά της Βαγδάτης "την ώρα που πραγματοποιούσαν επιχείρηση ασφαλείας και σταθερότητας" στην περιοχή, όπως δήλωσε αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος. Εξάλλου, άλλος ένας πεζοναύτης, μέλος της Δύναμης Κρούσης της Βαγδάτης σκοτώθηκε όταν εξερράγη αυτοσχέδια βόμβα στα δυτικά της Βαγδάτης. Στο μεταξύ, πιέσεις ασκούν στους Αμερικανούς, οι κάτοικοι της Φαλούτζα για να τους αφήσουν να επιστρέψουν στην πόλη τους, πολλοί από τους οποίους πήραν σήμερα τον δρόμο της επιστροφής, χρησιμοποιώντας τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα και αφού πέρασαν από έλεγχο, στον οποίο τους υπέβαλλαν τα αμερικανικά στρατεύματα.

    Μετ' εμποδίων η επιστροφή στη Φαλούτζα

    Αν και οι ιρακινές αρχές περίμεναν περίπου 2.000 πρόσφυγες να επιστρέψουν στην πόλη, μόλις 100 Ιρακινοί γύρισαν στα σπίτια τους.

    Μάλιστα, τη στιγμή, που οι Ιρακινοί επέστρεφαν στη Φαλούτζα, σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις σε άλλο μέρος της πόλης.

    Όπως αποδείχθηκε αργότερα επρόκειτο για επίθεση εναντίον Αμερικανών στρατιωτών. Η έκρυθμη κατάσταση, που επικρατεί ακόμη στην πόλη, καθώς και η έλλειψη πόσιμου νερού και ηλεκτρικού, κάνει τους κατοίκους της πόλης να πιστεύουν ότι δεν έχει φτάσει ακόμη η ώρα για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

    Άλλωστε, σύμφωνα με Ιρακινό γιατρό, που εργάζεται στο νοσοκομείο της Φαλούτζα, το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης είναι κατεστραμμένο (περίπου το 70%), ενώ οι μάχες συνεχίζονται κάθε βράδυ. Ωστόσο, όπως συμπληρώνει ο ίδιος δεν αποκλείεται να επιστρέψουν οι κάτοικοι, καθώς, με την έλευση του χειμώνα η κατάσταση στις κατασκηνώσεις, που βρίσκονται έξω από την πόλη, δεν είναι η καλύτερη.

    [03] Κοινωνία

    Στο Προεδρικό ο τέως

    23/12/2004 8:21:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε το μεσημέρι της Πέμπτης ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και τα δύο του παιδιά, ενώ συνομίλησε για λίγο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από παράκληση του τέως βασιλιά, κάτι που επιβεβαιώνει και η επίσημη ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Τη συνάντηση σχολίασε το ΚΚΕ, που χαρακτήρισε "το λιγότερο άστοχη" την ενέργεια του κ. Στεφανόπουλου. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι υποχρεωμένος να συναντά τους πάντες". Κατά τη διάρκεια γεύματος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τους πολιτικούς συντάκτες, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Παπανδρέου αν η επίσκεψη αυτή σημαίνει και αναγνώριση του πολιτεύματος. "Η αναγνώριση είναι καλοδεχούμενη", είπε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας, πως ο τέως βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και το καλοκαίρι, ως μέλος της ΔΟΕ. Τέλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και ευρωβουλευτής, Γιώργος Καρατζαφέρης, έκανε λόγο για "Βασιλική μεγαθυμία" εκ μέρους του κ. Στεφανόπουλου και "Δημοκρατική παιδεία" του τέως.

    [04] Κόσμος

    Τραγωδία στα ανοιχτά της Ισπανίας

    23/12/2004 9:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2004 9:52:10 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο

    Ξεκίνησαν για να βρουν μία καλύτερη ζωή. Αντ΄ αυτού βρήκαν το θάνατο. Δεκατρείς λαθρομετανάστες βρέθηκαν νεκροί σε ακυβέρνητο πλοίο ανοιχτά του ισπανικού αρχιπελάγους των Καναρίων και τουλάχιστον άλλοι τέσσερις ήταν σε κατάσταση σοβαρής υποθερμίας. Σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές στο πλοίο επέβαιναν 33 ενήλικες. Πρόκειται για το τρίτο παρόμοιο περιστατικό, που συμβαίνει κοντά στην Ισπανία αυτή την εβδομάδα. Την Τρίτη πλοίο με λαθρομετανάστες είχε μείνει ακυβέρνητο, λόγω βλάβης στον κινητήρα, κοντά στα Κανάρια νησιά. Τέσσερις λαθρομετανάστες βρήκαν το θάνατο και άλλοι 30 έπασχαν από σοβαρή υποθερμία. Στο πλοίο επέβαιναν 37 λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά. Ένας επιβάτης του πλοίου, ειδοποίησε τις αρχές μέσω κινητού τηλεφώνου. Στην περιοχή έσπευσαν τρία ελικόπτερα και ένα πλοίο περιπολίας, όπως και δυνάμεις της ακτοφυλακής και σωστικά συνεργεία. Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι των σωστικών συνεργείων, το πλοίο ρυμουλκήθηκε σήμερα στο νησί Φουερτεβεντούρα από την ακτοφυλακή. Την Τετάρτη, οι ισπανικές αρχές εντόπισαν άλλο ένα πλοίο με 42 λαθρομετανάστες, που είχε μείνει ακυβέρνητο στο ισπανικό αρχιπέλαγος στα ανοιχτά του Μαρόκου.

    [05] Αθλητισμός

    Υπέταξε την "Μπάρτσα"

    23/12/2004 9:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2004 9:23:46 μμ)

    Με τον Πελεκάνο στη σύνθεση της, που έπαιξε καταλυτικό ρόλο σε κρίσιμα σημεία, η ΑΕΚ έφτασε τις τέσσερις νίκες στην Ευρωλίγκα και κλείνει το ευρωπαϊκό 2004 όπως ήθελε ο προπονητής της, "με νίκη κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα". Η Ένωση επικράτησε με 91-79 της Μπαρτσελόνα, στο κλειστό του Γαλατσίου, και πλέον μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

    Η άμυνα καλύτερη επίθεση

    Με τον Σάντρο Νίτσεβιτς να συνεχίζει τις θετικές εμφανίσεις και να εξελίσσεται σε απόλυτο κυρίαρχο μέσα στη ρακέτα της Μπαρτσελόνα (ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο στους 15 πόντους) η ΑΕΚ μπόρεσε στη δεύτερη περίοδο να αυξήσει τη διαφορά των τεσσάρων πόντων (20-16) που είχε "οικοδομήσει" στο πρώτο δεκάλεπτο και να πάρει το δρόμο προς τα αποδυτήρια με διαφορά 13 πόντων (46-33).

    Βέβαια, σε αυτήν την υπεροχή της ΑΕΚ, καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο έλεγχος των ριμπάουντ (17 έναντι 12 της Μπαρτσελόνα), η "ερμητικά" κλειστή άμυνα, που δεν επέτρεπε στα αστέρια των "μπλαουγκράνα" να δράσουν και φυσικά η εκνευριστική αστοχία των αντιπάλων από την περιφέρεια (0/8 τρίποντα). Όσο για τον Μιχάλη Πελεκάνο, στην πρώτη του παρουσία μετά από απουσία -περίπου- δύο μηνών, σε τρία λεπτά συμμετοχής στο πρώτο 20λεπτο πέτυχε 3 πόντους.

    Η ΑΕΚ, με τον Νίκο Ζήση να παίρνει τη σκυτάλη του σκοραρίσματος από τον Νίτσεβιτς, στις αρχές της τρίτης περιόδου, διατήρησε τη διψήφια διαφορά, αλλά στο τέλος του δεκαλέπτου "πλήρωσε" την αδράνεια της και οι Ισπανοί, που ταξίδεψαν στην Αθήνα χωρίς τους Φούτσκα και Ντουένιας, "έριξαν" τη διαφορά στους 9 πόντους. Βέβαια, αυτό δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα του Φώτη Κατσικάρη, καθώς οι βασικοί ψηλοί του (Λόλις, Μπέιλι, Νίτσεβιτς, Άντιτς και Γλυνιαδάκης) είχαν φορτωθεί με 3 φάουλ.

    Στην τελευταία περίοδο, η Μπαρτσελόνα έδειξε στοιχεία ανάκαμψης και έφτασε τη διαφορά στο -5 (63-58, στο 34΄), αλλά το δεύτερο τρίποντο του Πελεκάνου, που στο επόμενο λεπτό κάθισε στον πάγκο με 5 φάουλ, διαμόρφωσε το 66-58, ενώ δύο διαδοχικά τρίποντα του αρχηγού της ΑΕΚ, Νίκου Χατζή "σφράγισαν" τη νίκη για την Ένωση, που "έγραψε" το τελικό 91-79, δια χειρός Ζήση (τρίποντο στην εκπνοή). Όσο για τον "δικό" μας, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ξεχώρισε από τους Ισπανούς με 19 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 20-16, 46-33, 61-52, 91-79

    Οι συνθέσεις: ΑΕΚ: Νίτσεβιτς 23, Ζήσης 15 (2), Χατζής 18 (5), Γλυνιαδάκης 4, Μπουρούσης 2, Κους 5, Άντιτς 2, Μπέιλι 10 (2), Λόλις 6, Κακιούζης, Νικολαϊδης, Πελεκάνος 6 (2).

    ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Γκριμάου 10, Τρίας 4, Ντε Λα Φουέντε 7, Ντρέγιερ 7 (1), Γκασόλ 9, Μποντίρογκα 19, Εσπούνα 1, Ναβάρο 16 (2), Ιλιέφσκι 6.

    [06] Παράξενα

    Εσείς θα τα δίνατε; Είναι πολλά τα λεφτά για τον κλώνο

    23/12/2004 9:56:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Το ποσό των 50.000 δολαρίων έδωσε μία Αμερικανίδα σε εταιρεία βιοτεχνολογίας για να κλωνοποιήσει τη γάτα της που "έφυγε" από τη ζωή το 2003. Η γυναίκα, που είναι η πρώτη στον κόσμο που αποκτά κατοικίδιο ζωάκι - κλώνο, δηλώνει πανευτυχής καθώς η γατούλα της, Λιτλ Νίκι, είναι ίδια η Νίκι, η γάτα δηλαδή που "πέθανε" έναν χρόνο πριν, από γηρατειά. Η εταιρεία βιοτεχνολογίας, με έδρα την Καλιφόρνια, ανακοίνωσε ότι ήδη διαθέτει το γενετικό υλικό και ιστούς άλλων πέντε κατοικίδιων, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να κλωνοποιήσουν, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη.

    [07] Αθλητισμός

    "Αίαντας"... ο Χαριστέας

    23/12/2004 10:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2004 10:20:04 μμ)

    Οριστικά παίκτης του Άγιαξ είναι από το απόγευμα ο Άγγελος Χαριστέας. Ο ολλανδικός σύλλογος βρήκε την "χρυσή τομή" στις διαπραγματεύσεις με τη Βέρντερ και αμέσως μετά ο Έλληνας διεθνής υπέγραψε το συμβόλαιό του με τον "Αίαντα", το οποίο έχει διάρκεια ως τις 30 Ιουνίου 2008. Ο σκόρερ του τελικού του EURO φωτογραφήθηκε με τη φανέλα της νέας του ομάδας (χωρίς όμως νούμερο, το οποίο θα του δοθεί τον Ιανουάριο), "τσούγκρισε" με τους διοικούντες μπροστά στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ιστορικού συλλόγου επεσήμανε: "Ο Αγιαξ είναι ένα βήμα μπροστά στην καριέρα μου. Είναι ένας από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης και θέλω να κερδίσω μαζί του όσο το δυνατόν πιο πολλά τρόπαια μέσα στα επόμενα 3.5 χρόνια. Μίλησα με τον Γιάννη Αναστασίου, και τον Πέτρι Πασάνεν που αγωνίζεται τώρα στη Βέρντερ και μου είπαν και οι δύο ότι ο Άγιαξ είναι ένας φανταστικός σύλλογος".

    [08] Κοινωνία

    Ο δράστης παραδόθηκε "Έλυσε" τις διαφορές τους με φόνο

    23/12/2004 10:17:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Εν ψυχρώ έγκλημα έγινε την Πέμπτη το απόγευμα στη Λεωφόρο Λαυρίου, όταν ο 63χρονος Κωνσταντίνος Αβραάμ, πυροβόλησε και σκότωσε τον 40χρονο Ιωάννη Παπαντωνίου, με τον οποίο είχε προσωπικές διαφορές. Το θύμα στις 7:30 το απόγευμα πήγε στο σπίτι του θύτη στη Λεωφόρο Λαυρίου 76, στο ύψος της Παιανίας. Ο Αβραάμ περίμενε το θύμα και μόλις αυτός μπήκε στο σπίτι, τον πυροβόλησε με καραμπίνα. Στη συνέχεια παραδόθηκε στους αστυνομικούς.

    [09] Κόσμος

    "Πρόβα τζενεράλε" για τις εκλογές της Κυριακής Οι δημοσκοπήσεις "δείχνουν" Γιουστσένκο

    23/12/2004 10:45:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Προβάδισμα 14 μονάδων διατηρεί στις δημοσκοπήσεις ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Βίκτορ Γιούσενκο, τρεις μέρες πριν την επανάληψη του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών. Στην πρόθεση ψήφου, ο φιλοευρωπαίος Γιούστσενκο συγκεντρώνει ποσοστό 51%, ενώ ο πρωθυπουργός Γιανουκόβιτς 37%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, που διενήργησε το Ινστιτούτο κοινωνιολογικής έρευνας και το Κέντρο κοινωνικής παρακολούθησης μεταξύ 2.035 ερωτηθέντων από όλες τις περιοχές της Ουκρανίας. Παράλληλα, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Χαβιέ Σολάνα δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι οι προεδρικές εκλογές της Κυριακής θα είναι αποφασιστικές για το μέλλον στις σχέσεις μεταξύ της χώρας και της ΕΕ. Είπε εξάλλου, ότι είναι "σίγουρος, πως όλα τα κόμματα θα συμβάλλουν ώστε οι εκλογές να είναι ελεύθερες, δίκαιες και διαφανείς".

    Επόμενος στόχος: η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

    Την εντολή στις δυνάμεις της τάξης στη χώρα του "να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα" για να αποφευχθεί η νοθεία και να "διασφαλιστεί η δημόσια τάξη", κατά το νέο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών την Κυριακή, έδωσε ο Ουκρανός Πρόεδρος Λεονίντ Κούτσμα.

    Παράλληλα, αισιόδοξος, ότι η Ουκρανία θα μπορέσει να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε πέντε χρόνια ή λίγο αργότερα, εμφανίστηκε από τη Μόσχα ο αρχηγός της ουκρανικής διπλωματίας Κονσταντίν Χριστσένκο, αμφισβητώντας εμμέσως την εκτίμηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είχε δηλώσει, ότι η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ θα πάρει από 10 έως 15 χρόνια.

    Η SBU αρνείται τις κατηγορίες για τη δηλητηρίαση

    Στο μεταξύ, η ουκρανική μυστική υπηρεσία SBU αρνήθηκε τις κατηγορίες, ότι έχει οποιαδήποτε ανάμειξη στη δηλητηρίαση του Γιούστσενκο, ο οποίος στις αρχές του χρόνου είχε υποστηρίξει, ότι οι αρχές προσπάθησαν να τον δηλητηριάσουν με διοξίνη.

    "Μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε μέσα ενημέρωσης το γραφείο τύπου της SBU κρίνει αναγκαίο να ανακοινώσει ότι η υπηρεσία δεν έχει καμία σχέση με την επιδείνωση της υγείας του Βίκτορ Αντρίγιοβιτς Γιούσενκο", αναφέρεται σε ανακοίνωση της υπηρεσίας, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο.

    [10] Οικονομία

    Σεισμική δόνηση στη Νέα Ζηλανδία

    23/12/2004 11:21:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ισχυρότατη σεισμική δόνηση 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε απόψε στα νερά της Ανταρκτικής, νότια της Νέας Ζηλανδίας. Όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Πυρηνικών Επιστημών η δόνηση έγινε σε βάθος 33 χιλιομέτρων και ήταν ιδιαίτερη αισθητή στη Νότιο Νήσο της Νέας Ζηλανδίας παρά το γεγονός ότι απείχε 820 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Ινβερκαγκρίλ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 23 December 2004 - 21:52:39 UTC