Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε λευκό κλοιό η Βόρεια Ελλάδα
  • [02] Στη Γαλλία Μπαλμπρουνό και Σεσνό
  • [03] Κόντρα για την Πολιτιστική Ολυμπιάδα
  • [04] Νέες συμπλοκές στη Γάζα
  • [05] Σε ανυπακοή καλεί ο Κάρατζιτς
  • [06] Ολυμπιακός: Απλά νίκησε
  • [07] "Έξυπνη κάρτα" από την Εργατική Εστία
  • [08] Κίνδυνος αιματοχυσίας στην Ουκρανία
  • [09] Ευρωλίγκα: Νίκη για ΠΑΟ, ήττα για τον Ολυμπιακό
  • [10] Σουφλιάς εφ' όλης της ύλης
  • [11] Παρελθόν από τη Λάτσιο ο Κάζο
  • [12] Η γιορτή του Βόλεϊ
  • [13] Οι αρχηγοί για τον προϋπολογισμό
  • [14] Πολύνεκρη επίθεση στο Ιράκ
  • [15] "Πέταξαν οι νυχτερίδες"
  • [16] Συνελήφθη υπάλληλος της ΓΣΕΕ

    [01] Κοινωνία

    Πλημμύρες στη Χίο Σε λευκό κλοιό η Βόρεια Ελλάδα

    22/12/2004 7:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Στα λευκά ντύθηκαν οι ορεινές περιοχές της Καβάλας, της Ξάνθης, της Δράμας και της Θάσου, όπου χιονίζει το τελευταίο 48ωρο. Στο Νευροκόπι, το χιόνι ξεπέρασε τα 20 εκατοστά, ενώ δεν έλειψαν και τα ατυχήματα λόγω του παγετού. Ένα αυτοκίνητο βγήκε από το δρόμο και ο οδηγός του σώθηκε κυριολεκτικά από θαύμα, καθώς πήδηξε από το όχημα δευτερόλεπτα πριν πέσει στο γκρεμό. Κι ενώ ο χιονιάς κάνει την επέλασή του στη Βόρεια Ελλάδα, μια καταιγίδα προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη Χίο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα ο καιρός θα βελτιώνεται και το Σάββατο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα.

    Χριστούγεννα με ήλιο

    Χειρότερη από τα χιόνια αποδείχτηκε η χθεσινή καταιγίδα που έπληξε τη Χίο, όπου μέσα σε μια ώρα υπερχείλισε ο χείμαρρος Κοκκαλάς. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, στο οποίο ευτυχώς δεν επέβαινε κανείς, ενώ αρκετές γεωργικές εκτάσεις πλημμύρισαν.

    Επίσης, στο δήμο του Αγίου Μηνά, τα βουλωμένα φρεάτια έγιναν αιτία να πλημμυρίσουν δρόμοι και υπόγεια, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την άντληση των υδάτων.

    Όπως προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με ήλιο, καθώς από την Παρασκευή αναμένεται βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας. Ωστόσο, το σκηνικό αλλάζει και πάλι από την Κυριακή, οπότε και αναμένονται βροχές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα

    [02] Ιράκ

    Θερμή υποδοχή από την κυβέρνηση και τους πολίτες Στη Γαλλία Μπαλμπρουνό και Σεσνό

    22/12/2004 7:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2004 8:27:09 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Ώρες χαράς και ανακούφισης για τη Γαλλία, που πανηγυρίζει την επιστροφή των δυο δημοσιογράφων της, οι οποίοι μετά από πολύμηνη ομηρία βρίσκονται ξανά στα πάτρια εδάφη. Μετά από 124 μέρες αγωνίας, οι Ζωρζ Μπαλμπρουνό και ο Κριστιάν Σεσνό έφτασαν το απόγευμα με το κυβερνητικό Φάλκον 900 στη στρατιωτική βάση Βιγιακουμπλέ στο Παρίσι συνοδεία του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Μισέλ Μπαρνιέ. Εκεί τους περίμενε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ, αλλά και ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζαν Πιερ Ραφαρέν, καθώς και οι συγγενείς τους. Στη Βιγιακουμπλέ είχε συγκεντρωθεί και πλήθος κόσμου, εκδηλώνοντας τη χαρά του για το αίσιο τέλος της ομηρίας των δυο δημοσιογράφων. Για την υποδοχή τους πραγματοποιήθηκε και μια σύντομη εορταστική τελετή, ενώ κλίμα ευφορίας επικρατεί και στον Τύπο της χώρας.

    Πρώτο θέμα στο γαλλικό Τύπο

    Το ζήτημα αποτελεί, όπως είναι φυσικό, το επίκεντρο του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος στη Γαλλία.

    Η Figaro στην οποία εργαζόταν ο Ζωρζ Μαλμπρουνό, κυκλοφόρησε σήμερα με τον τίτλο "Ελεύθεροι", ενώ στα γραφεία της εφημερίδας, στήθηκε μία μικρή γιορτή, μόλις έγινε γνωστή η είδηση της απελευθέρωσης τους. Παρόμοιο ήταν και το σκηνικό στη Γαλλική Ραδιοφωνία, όπου εργαζόταν ο Κριστιάν Σεσνό.

    Από την πλευρά της, η Liberation στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα προτάσσει τη διάψευση του Γάλλου πρωθυπουργού, ότι η γαλλική κυβέρνηση κατέβαλε λύτρα για την απελευθέρωσή τους. Την ίδια ώρα και η οργάνωση Ισλαμικός Στρατός στο Ιράκ, η οποία τους κρατούσε εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας, ότι τους άφησε ελεύθερους γιατί διαπιστώθηκε πως δεν είναι κατάσκοποι των αμερικανικών δυνάμεων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επιστρέφουν οι Γάλλοι όμηροι

    [03] Πολιτισμός

    Αντιπαράθεση Τατούλη - Βενιζέλου Κόντρα για την Πολιτιστική Ολυμπιάδα

    22/12/2004 8:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2004 8:28:56 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Οξεία πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον υφυπουργό Πολιτισμού Πέτρο Τατούλη και τον πρώην υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο ξέσπασε σήμερα, με αφορμή τα πεπραγμένα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Ο Πέτρος Τατούλης, άσκησε δριμεία κριτική στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού για τον τρόπο που χειρίστηκε το θεσμό, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν εξασφαλίστηκαν μελλοντικές συνεργασίες και δεν αξιοποιήθηκε το πολιτιστικό δυναμικό της χώρας. Παράλληλα, άφησε αιχμές και για το κόστος των εκδηλώσεων. Οι δηλώσεις του, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού Πολιτισμού. "Όλα τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα-ως απολογισμός της μεγάλης υπόθεσης της πολιτιστικής Ολυμπιάδας- έχουν από καιρού ελεγχθεί προληπτικά από ειδική επιτροπή επίτιμων λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου" τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού για μισαλλοδοξία, καθυστερήσεις και διάλυση στον τομέα του Πολιτισμού.

    Υψηλοί τόνοι

    Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού κάλεσε όλους όσοι συνέβαλαν άμεσα ή έμμεσα στην υπόθεση της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας να παρουσιάσουν την πλήρη και πραγματική εικόνα των πεπραγμένων της, γιατί, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, είναι κρίμα να μείνει αυτό στα χέρια των σημερινών κυβερνώντων.

    Άμεση υπήρξε η απάντηση του Πέτρου Τατούλη στις δηλώσεις Βενιζέλου.

    "Κατανοώ την ανάγκη του να προστατεύσει την υστεροφημία του, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι ούτε την έκδηλη αγωνία του, ούτε την ανησυχία του για τα σημερινά τεκταινόμενα στο χώρο του Πολιτισμού" αναφέρει σε ανακοίνωση ο υφυπουργός Πολιτισμού, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Βενιζέλος είχε ως υπουργός Πολιτισμού, όλον τον καιρό να κάνει τομές και να προωθήσει τον Πολιτισμό της χώρας. "Όπως όμως αποδείχθηκε, πρόσθεσε, είχε μάλλον απορροφηθεί όλα αυτά τα χρόνια, στις εσωκομματικές ζυμώσεις και στις παρασκηνιακές κινήσεις.

    [04] Μ. Ανατολή

    Εφτά νεκροί και έξι τραυματίες Νέες συμπλοκές στη Γάζα

    22/12/2004 8:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Μπορεί Μπλερ, Σαρόν και Αμπάς να εναποθέτουν τις ελπίδες τους για ένα ειρηνικότερο μέλλον στη Μέση Ανατολή στη Διάσκεψη Κορυφής για τη Μέση Ανατολή, που θα πραγματοποιηθεί το 2005 στο Λονδίνο, προς το παρόν, όμως, οι εχθροπραξίες στην περιοχή δεν έχουν τέλος. Σήμερα ο προσφυγικός καταυλισμός, Χαν Γιούνες στη Λωρίδα της Γάζας βρέθηκε πάλι στο στόχαστρο επίθεσης των ισραηλινών δυνάμεων με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι Παλαιστίνιοι και έξι ακόμα να τραυματίστούν. Νωρίτερα, Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν ακόμα Παλαιστίνιο στον τομέα Μπέιτ Χανούν, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Με τους θανάτους αυτούς ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που άρχισε η Ιντιφάντα, στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2000, ανέρχεται σε 4.640 εκ των οποίων οι 3.595 είναι Παλαιστίνιοι και οι 970 Ισραηλινοί.

    [05] Κόσμος

    Αμφισβητούμενο μήνυμα προς τους Σέρβους Σε ανυπακοή καλεί ο Κάρατζιτς

    22/12/2004 8:42:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Να αντισταθούν στις διεθνείς πιέσεις κάλεσε τους Σέρβους ο πρώην πολιτικός τους ηγέτης, Ράντοβαν Κάρατζιτς, που καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία. Δύο σερβοβοσνιακά ΜΜΕ, η τηλεόραση της Μπάνια Λούκα και το πρακτορείο Srna, ανακοίνωσαν ότι έλαβαν χθες το μήνυμα, που είναι γραμμένο στα κυριλλικά και η αυθεντικότητά του δεν έχει επιβεβαιωθεί. Στο μήνυμα, ο Κάρατζιτς αναφέρεται στις πρόσφατες κυρώσεις που αποφάσισε η διεθνής κοινότητα κατά της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, η οποία κατηγορείται ότι υποστηρίζει τους καταζητούμενους από τη Χάγη και που οδήγησαν στην παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας και δύο Σέρβων υπουργών της κεντρικής κυβέρνησης της Βοσνίας. Ωστόσο, η σύζυγός του αμφισβητεί τη γνησιότητα του μηνύματος.

    Ανεπιβεβαίωτη η αυθεντικότητα

    "Καλώ όλους τους εκπροσώπους του σερβικού λαού, που εργάζονται σε κεντρικούς οργανισμούς της Βοσνίας, να παραιτηθούν και να αρνηθούν να εργαστούν εκεί ξανά. Πρέπει να προστρέξετε στην πολιτική ανυπακοή, μέχρι την εξασθένηση της επίθεσης κατά της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας", αναφέρει η επιστολή, με ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου, που φέρει τη χειρόγραφη υπογραφή του Κάρατζιτς.

    Ωστόσο, η σύζυγος του Κάρατζιτς, Λιλιάνα, αμφισβήτησε την αυθεντικότητα της επιστολής. "Από το στυλ γραφής και τις μακρές προτάσεις, θεωρώ, ότι δεν ανήκει σ αυτόν", είπε χαρακτηριστικά.

    Πάντως, αν το κείμενο ανήκει σε αυτόν, θα είναι η πρώτη φορά που ο Κάρατζιτς απευθύνεται στο λαό, αφού παραμένει κρυμμένος, επειδή καταζητείται από το Διεθνές Δικαστήριο.

    [06] Αθλητισμός

    Ολυμπιακός: Απλά νίκησε

    22/12/2004 9:09:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με το ισχνό 1-0, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Καλλιθέας στο άδειο Καραϊσκάκη, στον αγώνα που έκλεισε την αυλαία για το Κύπελλο Ελλάδας και πήρε μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι "ερυθρόλευκοι", που ξεκίνησαν με πολλές αλλαγές στη σύνθεση τους, προηγήθηκαν μόλις στο 3 με τον Καστίγιο μετά από ωραίο συνδυασμό, το οποίο τελικά ήταν και το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση. Από εκεί και πέρα οι "κόκκινοι" επικράτησαν κατά κράτος στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να "καθαρίσουν" το παιχνίδι. Τελικά μέχρι το τέλος δεν τα κατάφεραν και το 1-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Βενετίδης, Ανατολάκης, Βάλλας, Ρέζιτς, Ταραλίδης, Μάριτς (75΄ Τζόρτζεβιτς), Γεωργιάδης, Καστίγιο (87΄ Ντ΄ Ακόλ), Τζιοβάνι (75΄ Οκκάς). ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Τάκης Λεμονής): Σουλογάνης, Κουλακιώτης, Αγγελόπουλος (71΄ Σέτα), Ντραγκίσεβιτς, Τζωρμπατζάκης, Καρατζάς, Γκεοργκίεφ (14΄ Πέτκοβιτς), Πασσάς (80΄ Σαββίδης), Κυριάκος, Νταμπρόφσκι, Γκέκας.

    [07] Κοινωνία

    Για τους δικαιούχους των παροχών "Έξυπνη κάρτα" από την Εργατική Εστία

    22/12/2004 9:20:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Νέο σύστημα για τη χορήγηση δωρεάν εισιτηρίων σε θέατρα, κινηματογράφους και εκδρομές, καθώς και την απόκτηση βιβλίων, εφαρμόζει πιλοτικά από σήμερα η Εργατική Εστία. Οι δικαιούχοι των παροχών της δεν χρειάζεται πλέον να περιμένουν στην ουρά, για να προμηθευτούν εισιτήρια και κουπόνια, αφού μια "έξυπνη κάρτα" απλοποιεί τις διαδικασίες. Οι κάτοχοι της κάρτας, που λειτουργεί όπως οι πιστωτικές, θα την δίνουν στο ταμείο μαζί με την ταυτότητά τους. Το ειδικό μηχάνημα "διαβάζει" την κάρτα, τα στοιχεία του δικαιούχου εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή και το εισιτήριο δίνεται αμέσως στον δικαιούχο. Αρχικά, η κάρτα θα διανεμηθεί σε 900 εργαζόμενους και, μέχρι το τέλος του 2005, θα μοιραστεί σε όλους τους δικαιούχους. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να την αποκτήσουν από τα γραφεία της Εργατικής Εστίας.

    [08] Κόσμος

    Καλεί σε διάλογο την αντιπολίτευση Κίνδυνος αιματοχυσίας στην Ουκρανία

    22/12/2004 9:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τον έντονο φόβο του, ότι η επανάληψη του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών μπορεί να αιματοκυλίσει την Ουκρανία, εξέφρασε ο Βίκτωρ Γιονούκοβιτς, ο ένας εκ των δυο υποψηφίων για το αξίωμα. "Να μας φυλάξει ο Θεός από την οποιαδήποτε αιματοχυσία κατά την ημέρα της ψηφοφορίας" δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος προσθέσε ότι παρά τις προτάσεις, που έκανε στον άλλο υποψήφιο και φαβορί για τη νίκη, Βίκτωρ Γιουστσένκο για την αποφυγή ενός τέτοιου ενδεχομένου δεν έλαβε καμιά απάντηση. Επίσης, τόνισε, ότι η αντιπολίτευση θα πρέπει να συζητήσει μαζί του για την κατάσταση στην Ουκρανία μετά τις εκλογές. "Πρέπει να μιλήσουμε για να υπάρξει μια συναίνεση στην χώρα μας και για να ηρεμήσει η κοινωνία", σημείωσε ο Γιανουκόβιτς, που υποστηρίζεται από τις ρωσόφωνες περιοχές στο ανατολικό και το νότιο τμήμα της χώρας. Ο ίδιος είχε προειδοποιήσει την προηγούμενη εβδομάδα, ότι δεκάδες χιλιάδες από τους υποστηρικτές του είναι έτοιμοι να βαδίσουν προς το Κίεβο, σε περίπτωση νίκης του Γιουστσένκο στις εκλογές της Κυριακής.

    [09] Αθλητισμός

    Ευρωλίγκα: Νίκη για ΠΑΟ, ήττα για τον Ολυμπιακό

    22/12/2004 11:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2004 11:25:46 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό ώστε να φτάσει στη νίκη επί της Μάλαγα, στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης του Γ ομίλου της Ευρωλίγκα. Οι "πράσινοι" συνάντησαν δυσκολίες μόνο στο πρώτο ημίχρονο όταν και με τη λήξη του βρέθηκαν να χάνουν με ένα καλάθι, 39-41. Στο δεύτερο οι παίκτες του Ομπράντοβιτς, "πάτησαν γκάζι" και με κορυφαίους τους Λάκοβιτς Αλβέρτη και Μάρεϊ, έφυασαν στην άνετη επικράτηση με 88-69. Η νίκη αυτή εδραίωσε τους Πρωταθλητές στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και πλέον η πρόκριση στην επόμενη φάση μοιάζει σίγουρη. Τραυματισμός για τον Σκεπάνοβιτς που αποχώρησε. Τα δεκάλεπτα: 21-18, 39-41, 62-52, 88-69.

    Οι συνθέσεις

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Παπανικολάου, Μάρεϊ 13 (3), Μπατίστ 9, Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 12, Λάκοβιτς 20, Χατζηβρέττας 4 (1), Σκεπάνοβιτς, Φέμερλινγκ 2, Αλβέρτης 12 (2), Καλαϊτζής 5 (1), Σάκοτα 3 (1) ΜΑΛΑΓΑ (Σέρτζιο Σκαριόλο): Μπρέμερ 5 (1), Καμπέθας 11, Χέρμαν 6 (1), Γκαρμπαχόσα 13, Ροντρίγκεθ 6, Ριζασέ 15, Βάθκεθ 6, Πιέτρους 4, Εϊνίκις 3 (1)

    Κατέρρευσε στο β'

    Για ένα ημίχρονο ο Ολυμπιακός έδειξε ικανός να πάρει την δεύτερη εκτός έδρας νίκη του στην Ευρωλίγκα. Όμως στο δεύτερο έπαιξε χωρίς καθαρό μυαλό και τελικά υπέστη την ήττα από την πρωτοπόρο του Α΄ ομίλου, Κλιμάμιο Μπολόνια, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του θεσμού με 94-77. Tα δεκάλεπτα του αγώνα: 20-17, 36-35, 66-52, 94-77

    [10] Πολιτική

    Επιφυλακτικός για προϋπολογισμό - βασικό μέτοχο Σουφλιάς εφ' όλης της ύλης

    22/12/2004 9:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2004 9:47:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Για όλους και για όλα μίλησε σήμερα, σε γεύμα που παρέθεσε προς δημοσιογράφους ο Γιώργος Σουφλιάς. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, διατύπωσε τις απόψεις του για το βασικό μέτοχο, τον προϋπολογισμό ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο χθεσινό "θερμό" επεισόδιο στη Βουλή μετά τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας."Ο κ. Ρουσόπουλος επ ουδενί θα ήθελε να απευθύνει ύβρι προς τον κ. Παπανδρέου.Τούτο άλλωστε αποδεικνύεται και από το χαρακτήρα του και από την πολιτική του συμπεριφορά τόσα χρόνια" τόνισε και χαρακτήρισε υπερβολικό τον θόρυβο που δημιουργήθηκε.

    Προβλήματα εφαρμογής στο βασικό μέτοχο

    Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο , ο κ. Σουφλιάς υπογράμμισε ότι εκείνο που πρέπει να διαπιστωθεί πλέον, είναι αν νόμος είναι σύμφωνος με τα κοινοτικά δεδομένα.

    "Η εφαρμογή του θα δείξει στην πράξη. Είναι ένας νόμος που από τη φύση του έχει προβλήματα εφαρμογής. Δεν μπορούσε όμως να γίνει διαφορετικά. Δεν ξέρω τι θα γίνει αν κάποιος προσφύγει στην Ε.Ε . Ας γινόταν καλύτερη συζήτηση κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος. Είναι γνωστό ότι το κοινοτικό δίκαιο υπερισχύει του Συντάγματος" φέρεται να είπε.

    Σχολιάζοντας τις θέσεις του υπουργού, κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι τα όσα αποδόθηκαν στον κ. Σουφλιά, δεν είναι δυνατόν να τα είπε κατ αυτόν τρόπο, υπογραμμίζοντας ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ υπέγραψε μαζί με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς το σχετικό νομοσχέδιο.

    Κρίσιμη χρονιά το 2005

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ αναφέρθηκε και στον προϋπολογισμό, εκφράζοντας επιφυλάξεις για την επίτευξη των στόχων του.

    "Εχουμε βάλει υψηλούς στόχους. Δύσκολο να επιτευχθούν" ανέφερε υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι έπρεπε να μπουν λόγω της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί το έλλειμμα πλησιάζει το 6%.

    Παράλληλα, επεσήμανε ότι η νέα χρονιά θα είναι πολύ κρίσιμη για την κυβέρνηση καθώς τελειώνει η περίοδος χάριτος.

    Όπως είπε, ο πρώτος χρόνος διακυβέρνησης είναι ουσιαστικά αναγνωριστικός και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή της στην εφαρμογή του προγράμματος της.

    Κατά του ανασχηματισμού

    Παράλληλα, εμφανίσθηκε αρνητικός σε ενδεχόμενο ανασχηματισμού.

    "Πρέπει να δοθεί αρκετός χρόνος στους υπουργούς. Να δοκιμαστούν σε όλες τις καταστάσεις και να έχουν άμεση και καλή εικόνα. Απαιτείται σημαντικός χρόνος για αυτό" ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι οι ανασχηματισμοί δεν πρέπει να γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού .

    [11] Αθλητισμός

    Παρελθόν από τη Λάτσιο ο Κάζο

    22/12/2004 9:41:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η πολύ κακή φετινή πορεία της Λάτσιο στο Καμπιονάτο, βρίσκεται στην προτελευταία θέση μετά από 16 αγωνιστικές, οδήγησε στην απομάκρυνση του Ντομένικο Κάζο από την τεχνική ηγεσία. Ο Πρόεδρος των "λατσιάλι" ανακοίνωσε σήμερα τη λύση της συνεργασίας με τον 50χρονο προπονητή και μάλιστα χαρακτήρισε αυτήν την κίνηση ως την πρώτη από τις πολλές που θα ακολουθήσουν. «Ο Κάζο θα αντικατασταθεί, όπως και άλλα πρόσωπα από τον σύλλογο και συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές. Οι οπαδοί μας πρέπει να περάσουν ήρεμα τα Χριστούγεννα και να ξέρουν ότι η Λάτσιο δεν θα υποβιβαστεί ποτέ στη δεύτερη κατηγορία», δήλωσε συγκεκριμένα ο Λοτίτο.

    [12] Αθλητισμός

    Η γιορτή του Βόλεϊ

    22/12/2004 9:50:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένα παιχνίδι στο επικράτησε το θέαμα αλλά και η φιλανθρωπία, παρακολούθησαν απόψε οι 2.500 θεατές στο κλειστό του Ευόσμου, ανάμεσα στις επίλεκτες ομάδες των Ελλήνων και των αλλοδαπών αθλητών που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Α1. Ο αγώνας διεξήχθη για φιλανθρωπικό σκοπό, αφού τα έσοδα θα διατεθούν σε ιδρύματα της Θεσσαλονίκης. Ο Αντρέι Κράβαρικ νίκησε στο διαγωνισμό του σερβίς, ο Σωτήρης Πανταλέων στο διαγωνισμό της επίθεσης, ενώ MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Θοδωρής Μπάεφ. Για την ιστορία, οι αλλοδαποί αθλητές νίκησαν με 2-1 σετ (21-25, 29-27, 15-11). Λόγω τραυματισμών, δεν παρέστησαν οι Χριστοφιδέλης, Ντιρσέου και Σιντικγκόι.

    [13] Οικονομία

    Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία Οι αρχηγοί για τον προϋπολογισμό

    22/12/2004 10:34:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση επί του προϋπολογισμού, που θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα, με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή και την ονομαστική ψηφοφορία. Οξύτατη κριτική κατά της Κυβέρνησης άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, που χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό "αντιαναπτυξιακό, αντικοινωνικό, εικονικό και προϋπολογισμό πολιτικής εξαπάτησης". Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε λόγο για προϋπολογισμό "μια από τα ίδια" και κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ότι εφαρμόζουν ίδια πολιτική. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, υποστήριξε, πως η Κυβέρνηση "διατηρεί τους ίδιους ειδικούς λογαριασμούς και τις ίδιες ανακρίβειες με το ΠΑΣΟΚ" και απηύθυνε μήνυμα συνεργασίας προς το ΚΚΕ.

    "Πυρά" από τον Γ. Παπανδρέου

    Όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο προϋπολογισμός θα μείνει ανεκτέλεστος και τόνισε, πως "κάθε γραμμή του είναι ψέμα", καλώντας την Κυβέρνηση να τον αποσύρει.

    Επίσης, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τη δημοσιονομική απογραφή "εθνικά επιζήμια", λέγοντας, πως η Κυβέρνηση "αυτοπαγιδεύθηκε και εγκλώβισε τη χώρα". Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στη σημερινή απόφαση της Κομισιόν για το δημόσιο έλλειμμα, επισημαίνοντας, ότι επιβεβαιώνει τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας που θα αναγκαστεί να φέρει σε νέο προϋπολογισμό η Κυβέρνηση.

    Τέλος, αναφερόμενος στα όσα είπε χθες ο κ. Ρουσόπουλος, τόνισε, πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος "είτε έχει εγκληματική άγνοια για το Κυπριακό ή είπε ψέματα". Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, με τις αποφάσεις που η Κυβέρνηση συμφώνησε στις Βρυξέλλες δεν διασφάλισε τα συμφέροντα της Ελλάδας και του ελληνικού λαού και κάλεσε τον πρωθυπουργό να εξηγήσει για την αποτυχία στη Σύνοδο των "25".

    Πρόταση Αλαβάνου στο ΚΚΕ

    Μήνυμα συνεργασίας προς το ΚΚΕ απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΝ, λέγοντας ότι το κόμμα του θέλει την ενότητα της Αριστεράς και πρόσθεσε, πως "η μεγάλη Αριστερά που μπορούμε να χτίσουμε, μπορεί να γίνει μοχλός για καλύτερες μέρες".

    Απαντώντας στην πρόταση του κ. Αλαβάνου, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε, πως το κόμμα της συμφωνεί σε κοινωνική συμμαχία "συγκεκριμένη και όχι συγκεχυμένη, με στόχους και προοπτική ανατροπής".

    Η συζήτηση επί του προϋπολογισμού συνεχίζεται, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία, η οποία είθισται να χαρακτηρίζεται και ως παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ψηφίζεται σήμερα ο Προϋπολογισμός

    [14] Ιράκ

    Εννέα νεκροί και δεκατρείς τραυματίες Πολύνεκρη επίθεση στο Ιράκ

    22/12/2004 11:00:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Νέα επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Ιράκ, στην πόλη Λατιφίγια. Καμικάζι οδήγησε το αυτοκίνητό του με ταχύτητα πάνω σε φυλάκιο ελέγχου των ιρακινών δυνάμεων και ανατινάχθηκε. Από την έκρηξη βρήκαν το θάνατο εννέα άνθρωποι, πολίτες και μέλη της Εθνοφρουράς και τραυματίσθηκαν άλλοι δεκατρείς, ενώ καταστράφηκαν ακόμη πέντε οχήματα. Η επίθεση αυτοκτονίας έγινε στην βορειοανατολική είσοδο της πόλης και σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής. "Μεγάλες στήλες καπνού έφταναν μέχρι τον ουρανό, μετά από την έκρηξη, που κατέστρεψε τουλάχιστον τέσσερα σπίτια και δέκα καταστήματα", τόνισε ένας κάτοικος της περιοχής. Η Λατιφίγια βρίσκεται στο λεγόμενο "τρίγωνο του θανάτου", νοτιοδυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας, όπου δρουν πολλές ανταρτικές ομάδες και συμμορίες, που επιτίθενται εναντίον οποιουδήποτε κρίνεται ύποπτος για συνεργασία με τις αμερικανικές δυνάμεις.

    [15] Αθλητισμός

    "Πέταξαν οι νυχτερίδες"

    22/12/2004 11:14:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η Βαλένθια επικράτησε στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν της Εσπανιόλ με το ευρύ 3-0 και έφτασε στους 32 βαθμούς και τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Το σκορ άνοιξε ο Ρούμπεν Μπαράχα στο 11΄ ενώ ο Μίστα στο 82΄ και στο 87΄ διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν για ένα ημίχρονο με εννέα παίκτες, λόγω της αποβολής των Ταμούδο και Όσκαρ στο 45΄. Από εκεί και πέρα, σημαντικές εκτός έδρας νίκες πήραν Σαραγόσα και Σοσιεδάδ. Οι κυπελλούχοι πέρασαν από το «Ριαθόρ», όπου επικράτησαν της Λα Κοορύνια με 3-2, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-1, ενώ το σκορ της ημέρας σημειώθηκε στο «Ροσαλέδα», όπου η εκπληκτική Ρεάλ Σοσιεδάδ, διέλυσε την Μάλαγα με 5-1! Η αγωνιστική ολοκληρώνεται το βράδυ με το παιχνίδι Ρεάλ Μαδρίτης Σεβίλλη.

    Η εικόνα της αγωνιστικής

    Μπαρτσελόνα-Λεβάντε 2-1

    Μπέτις-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

    Αλμπαθέτε-Βιγιαρεάλ 2-2

    Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μαγιόρκα 4-0

    Λα Κορούνια-Σαραγόσα 2-3

    Χετάφε-Σανταντέρ 2-0

    Μάλαγα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-5

    Οσασούνα-Νουμάνθια 2-0

    Βαλένθια-Εσπανιόλ 3-0

    Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλη έναρξη 22:00

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)

    Μπαρτσελόνα 42

    Βαλένθια 32

    Εσπανιόλ 30

    Ρεάλ Μαδρίτης 29-15αγ.

    Σεβίλη 28-16αγ.

    Μπέτις 27

    Οσασούνα 27

    Ατλέτικο Μαδρίτης 25

    Αθλέτικ Μπιλμπάο 24

    [16] Κοινωνία

    Για μαστροπεία και διακίνηση πορνογραφικού υλικού Συνελήφθη υπάλληλος της ΓΣΕΕ

    22/12/2004 11:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθεί αύριο ένας 44χρονος, υπάλληλος του γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ, που συνελήφθη για μαστροπεία κατ εξακολούθηση και πορνογραφία ανηλίκων, μέσω του Διαδικτύου. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 44χρονος έβαζε σε ιστοσελίδα ερωτικές αγγελίες και στη συνέχεια προήγαγε σε πορνεία τις εν λόγω γυναίκες. Επίσης, στην ιστοσελίδα περιλαμβανόταν μεγάλος αριθμός από αγγελίες ανήλικων κοριτσιών, που αρκετές είχαν και φωτογραφικό υλικό. Μετά από έρευνα στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, CD και δισκέτες με πορνογραφικό υλικό, καθώς και οκτώ πιστωτικές κάρτες. Η επίσκεψη στην ιστοσελίδα γινόταν, είτε μέσω κωδικού, είτε μέσω SMS, όλο το 24ωρο. Με ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ ζητά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τονίζει, ότι, σε καμία περίπτωση οι δραστηριότητες του 44χρονου δε γίνονταν μέσα στα γραφεία της Συνομοσπονδίας. Ο φερόμενος ως δράστης τέθηκε σε αργία, με απόφαση του προέδρου, Χρήστου Πολυζωγόπουλου και τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, όπου θα γίνει εισήγηση για την απόλυσή του.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 22 December 2004 - 21:52:11 UTC