Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο νοσοκομείο ο Πινοσέτ
  • [02] Υποχωρεί η κακοκαιρία
  • [03] Στο στόχαστρο της Αλ Κάιντα η Σ Αραβία
  • [04] Συμπλοκές σε θεατρική παράσταση

    [01] Κόσμος

    Σταθερή η κατάστασή του Στο νοσοκομείο ο Πινοσέτ

    18/12/2004 11:08:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Σαντιάγο νοσηλεύεται ο πρώην δικτάτορας της Χιλής, Αουγκούστο Πινοτσέτ, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο, που υπέστη. Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή. Σημειώνουμε ,ότι το Ανώτατο Δικαστήριο ανέβαλε για την επόμενη εβδομάδα την απόφαση για το εάν θα πρέπει να δικαστεί ο 89χρονος Πινοσέτ για πολιτικά εγκλήματα της δεκαετίας του 70.

    [02] Κοινωνία

    Από το απόγευμα Υποχωρεί η κακοκαιρία

    19/12/2004 9:48:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Το καλό του πρόσωπο θα μας δείξει από σήμερα και πάλι ο καιρός, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η κακοκαιρία, που ταλαιπώρησε όλη τη χώρα υποχωρεί από το απόγευμα. Σε ετοιμότητα παραμένει ο κρατικός μηχανισμός. Στο μεταξύ, επετράπη ο απόπλους από το λιμάνι του Πειραιά για Κρήτη και Σύρο, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό. Πάντως, αρκετά ήταν τα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν από τη χθεσινή κακοκαιρία στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Τουλάχιστον, 60 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων από υπόγεια σπίτια και καταστήματα. Επίσης, λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων παρουσιάστηκαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης. Δεν έλειψαν και τα τροχαία ατυχήματα, που ευτυχώς δεν είχαν σε καμιά περίπτωση μοιραία κατάληξη. Τέλος, μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, η διέλευση των οχημάτων γινόταν με δυσκολία λόγω των προβλημάτων, που παρουσίαζαν οι φωτεινοί σηματοδότες αλλά και εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, που ανάγκαζε τους οδηγούς να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μύρισε ...χειμώνας!

    [03] Κόσμος

    Καλεί σε κατά μέτωπο επίθεση όλα της τα μέλη Στο στόχαστρο της Αλ Κάιντα η Σ Αραβία

    19/12/2004 10:11:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Μετά το πρόσφατο μήνυμα του Μπιν Λάντεν σε ιστοσελίδα του διαδικτύου με το οποίο υποστήριζε την τρομοκρατική επίθεση της 6ης Δεκεμβρίου στη Τζέντα, νέες απειλές εναντίον της Σ Αραβίας εξαπολύει η σαουδαραβική πτέρυγα της Αλ Κάιντα. Σε ανακοίνωσή της στο Internet προτρέπει τους υποστηρικτές της οργάνωσης να εξαπολύσουν επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, η οποία κατέχει την πρωτιά παγκοσμίως στις εξαγωγές αργού πετρελαίου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση χαρακτηριστικά τα πετρελαϊκά αποθέματα στη χώρα "δεν εξυπηρετούν το ισλαμικό έθνος αλλά τους εχθρούς αυτού του έθνους" και πρέπει να αποτελέσουν στόχαστρο όλων των "ιερών μαχητών". Η αυθεντικότητα της ανακοίνωσης δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα.

    [04] Κόσμος

    Στο Μπέριγχαμ ανάμεσα σε Σιχ και Αστυνομία Συμπλοκές σε θεατρική παράσταση

    19/12/2004 10:37:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Την έντονη αντίδραση εκατοντάδων Σιχ προκάλεσε θεατρική παράσταση, που ανεβαίνει στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας, οι οποίοι αποφάσισαν να εισβάλουν στο θέατρο Ρεπέρτορι και να τη διακόψουν. Η αστυνομία προσπάθησε να τους εμποδίσει και από τα επεισόδια, που ακολούθησαν τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί, ενώ δυο εκ των επίδοξων εισβολέων συνελήφθησαν. Επίσης, μικρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στο θέατρο. Η μαύρη κωμωδία "Μπεζτί" (Ατιμία) του Σιχ συγγραφέα Γκουπρίτ Καούρ Μπατί, που παρουσιάζεται στο θέατρο Ρεπέρτορι έχει ως θέμα της σεξουαλικά εγκλήματα και δολοφονίες, που διαπράττονται σε ναό των Σιχ και έχει εξαγριώσει τους τελευταίος, που υποστηρίζουν, ότι χλευάζει τη θρησκεία τους.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 19 December 2004 - 9:52:18 UTC