Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θύμα της απογραφής" ο προϋπολογισμός για το ΠΑΣΟΚ Διαψεύδονται οι
  • [02] "Έπεσε" ηρωικά!
  • [03] Αγνωστο αν υπήρξαν θύματα ή ζημιές Ρίχτερ στο Μαρόκο "κούνησαν" την
  • [04] Δεν υπήρξαν θύματα Ατύχημα η έκρηξη στην Ιερουσαλήμ
  • [05] Σάρωσε στο πέρασμα του Φονικός τυφώνας στις Φιλιππίνες
  • [06] Εμμένει στο σχέδιο αποχώρησης ο Σαρόν Συνάντηση Χαμάς με Αμπάς
  • [07] Τουλάχιστον 25 οι νεκροί Μπαράζ αιματηρών επιθέσεων
  • [08] Για τη "Στέγη του Νεφροπαθή" Επιτυχημένος ο Ραδιομαραθώνιος
  • [09] Ο Μπέρναρντ Κέρικ Νέος υπουργός Ασφάλειας των ΗΠΑ
  • [10] 78 τραυματίες Σύγκρουση τρένων στην Ιταλία
  • [11] Όλα παίζονται στο UEFA
  • [12] Προβλήματα λόγω ομίχλης στο "Μακεδονία"

    [01] Οικονομία

    "Θύμα της απογραφής" ο προϋπολογισμός για το ΠΑΣΟΚ Διαψεύδονται οι Κασσάνδρες δηλώνει ο Αλογοσκούφης

    3/12/2004 12:03:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Απάντηση σε όλους όσοι προέβλεπαν ότι της απογραφής θα ακολουθήσει λιτότητα και ευρωπαϊκές κυρώσεις, έδωσε μιλώντας κατά την επεξεργασία του κρατικού προϋπολογισμού 2005 από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. "Οι Κασσάνδρες της αντιπολίτευσης διαψεύστηκαν οικτρά" είπε χαρακτηριστικά, εξαπολύοντας νέα επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για το θέμα της απογραφής. " Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, τα έβαλε με τη μεζούρα της απογραφής, αντί να κάνει στοιχειώδη αυτοκριτική για το ύψος των ελλειμμάτων και των χρεών που παρέδωσε" πρόσθεσε. "Ο προϋπολογισμός του 2005 είναι το πρώτο θύμα της δήθεν δημοσιονομικής απογραφής " υπογράμμισε από την πλευρά του, ο ειδικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Α. Μακρυπίδης.

    Ειλικρινείς προσπάθειες για έλλειμμα στο 2,8%

    Σε ότι αφορά τον στόχο για έλλειμμα στο 2,8% το 2005, ο Γ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι θα γίνουν ειλικρινείς προσπάθειες για την επίτευξη του.

    "Έχουμε προνοήσει να δοθεί στην Ελλάδα ένα περιθώριο, μιας ακόμα χρονιάς, ώστε να πέσει το έλλειμμα κάτω από 3%, κάτι που είναι συμβατό με την πολιτική της ήπιας προσαρμογής" πρόσθεσε.

    Απαντώντας στα πυρά του υπουργού ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Α. Μακρυπίδης, δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός είναι θύμα της δήθεν δημοσιονομικής απογραφής, υπογραμμίζοντας ότι κρύβει μέτρα αυστηρής λιτότητας , περιστολή των κοινωνικών δαπανών και φορολογικές επιβαρύνσεις μισθωτών και συνταξιούχων.

    Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής τόνισε ότι στον προϋπολογισμό είναι υποβαθμισμένες οι δαπάνες για Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια και ότι το κόστος επιβαρύνει και πάλι τους εργαζομένους.

    [02] Αθλητισμός

    "Έπεσε" ηρωικά!

    3/12/2004 12:14:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Οι γρήγορες αλλαγές του Σάντος έκαναν το θαύμα τους και κράτησαν την ΑΕΚ μέσα στο παιχνίδι, στην Σεβίλλη, δεν κατάφεραν όμως και να το ολοκληρώσουν, καθώς στο 89' οι γηπεδούχοι με πέναλτι πήραν την νίκη με 3-2. Η ΑΕΚ μπορεί να έπεσε μαχόμενη, όμως αυτό δεν αλλάζει τίποτα από την ουσία, η οποία είναι πως σε τρεις αγώνες υπέστη ισάριθμές ήττες και αποκλείεται από την συνέχεια του UEFA, ολοκληρώνοντας μια απογοητευτική ευρωπαϊκή χρονιά.

    Ελπιδοφόρο ξεκίνημα

    Μπορεί την πρώτη καλή στιγμή να την είχε η Σεβίλλη με τον Χεσούλι σε μια περίεργη φάση στο τρίτο κιόλας λεπτό, όμως η ΑΕΚ ήταν εκείνη που κατάφερε να πάρει προβάδισμα. Μόλις στο 10' ο Μπούρμπος έκανε μια ωραία σέντρα και ο Λυμπερόπουλος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, πιστοποιώντας το πολύ καλό ξεκίνημα της "Ένωσης". Αμέσως μετά το γκολ πάντως οι Ισπανοί πίεσαν αφόρητα την άμυνα της ’ΕΚ και γρήγορα κατάφεραν να επιβάλλουν τον γρήγορο ρυθμό τους, με αποτέλεσμα οι αμυντικοί του Σάντος να ταλαιπωρούνται συχνά και να απομακρύνουν όπως μπορούσαν. Στο 19' όμως δεν τα κατάφεραν και δεν τα κατάφερε ούτε ο Χιώτης που είχε μια άστοχη έξοδο σε κόρνερ με αποτέλεσμα ο Μπαπτίστα να ισοφαρίσει σε 1-1. Το 2-1 έμοιαζε θέμα χρόνου και τελικά έγινε στο 28' όταν ο κορυφαίος των Ισπανών, Αντονίτο, βρέθηκε αμαρκάριστος και φυσικά δεν αστόχησε. Μόλις στο 23' ο Γεωργέας αντικατέστησε τον Αμπονσά σε μια απόφαση του Σάντος να ανακατέψει την τράπουλα, ενώ δύο λεπτά αργότερα η τελευταία ελπίδα ήρθε με την αντικατάσταση του Κωστένογλου από τον Τόσκα. Οι κινήσεις αυτές έδειξαν να διορθώνουν κάποια κενά στο μαρκάρισμα των Ισπανών, όμως το κακό είχε γίνει.

    Γρήγορη ισοφάριση

    Την διόρθωση ήρθε να επιβεβαιώσει και η παρουσία της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 46' ο Κατσουράνης έστρωσε έξυπνα από ένα φάουλ, στον Τζωρτζιόπουλο και εκείνος με ένα δυνατό σουτ ισοφάρισε για τον "Δικέφαλο" σε 2-2, επαναλαμβάνοντας την αρχή του αγώνα. Η Σεβίλλη προσπάθησε να επαναλάβει και την δική της συνέχεια δεν τα κατάφερε όμως μιας και ο Σάντος τους είχε δώσει χώρο, αλλά είχε θωρακίσει τα μετόπισθεν και έπαιζε παιχνίδι αντεπιθέσεων. Αυτό βγήκε όπως αποδείχτηκε και η ΑΕΚ έμοιαζε πολύ κοντά στην ισοπαλία, όμως στο 89' ο Τζωρτζιόπουλος ανέτρεψε τον Μπλάνκο μέσα στην περιοχή και ο Μπαπτίστα ευστόχησε για να διαμορφώσει το τελικό 3-2.

    ΣΕΒΙΛΗ: Εστεμπάν, Τσάβι Ναβάρο, Νταβίντ, Σάλες (63΄ Χεσούς Νάβας), Μπαπτίστα, Ρενάτο, Αντονίτο (76΄ Κέπα), Χεσούλι (63΄ Αντόνιο Λόπεζ), Μαρτί, Αϊτόρ Οσιο, Ντάνιελ Αλβες ΑΕΚ: Χιώτης, Κωστένογλου (25΄ Τόσκας), Κωνσταντινίδης (52΄ Πέτκοφ), Τζιωρτζιόπουλος, Μόρας, Κατσουράνης, Αμπονσά (23΄ Γεωργέας), Μπούρμπος, Κρασσάς, Λυμπερόπουλος, Ασουνσάο

    [03] Κόσμος

    Αγνωστο αν υπήρξαν θύματα ή ζημιές Ρίχτερ στο Μαρόκο "κούνησαν" την Ισπανία

    3/12/2004 12:22:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε απόψε το βόρειο Μαρόκο. Ο σεισμός που είχε επίκεντρο την περιοχή νότια του Ναντόρ, είχε μεγάλο εστιακό βάθος και έγινε αισθητός στον ισπανικό θύλακα Μελιλά. Είκοσι λεπτά μετά την πρώτη δόνηση σημειώθηκε δεύτερη, η οποία έγινε αισθητή στην πόλη Ματαρό της ανατολικής Ισπανίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστο αν υπήρξαν θύματα ή ζημιές. Να υπενθυμίσουμε, ότι μεγάλη σεισμική δόνηση, που είχε σημειωθεί στο Β. Μαρόκο πριν από έντεκα μήνες, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 600 ανθρώπους.

    [04] Μ. Ανατολή

    Δεν υπήρξαν θύματα Ατύχημα η έκρηξη στην Ιερουσαλήμ

    2/12/2004 10:34:00 μμ

    Σε ατύχημα, οφείλεται, όπως όλα δείχνουν η έκρηξη που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στην κεντρική Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πρόκειται για έκρηξη φιάλης αερίου σε κατάστημα, από την οποία προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές και δεν υπήρξαν νεκροί. Το κατάστημα βρισκόταν δίπλα στην υπαίθρια αγορά της Ιερουσαλήμ, Μαχανέ Γεχούντα.

    [05] Κόσμος

    Σάρωσε στο πέρασμα του Φονικός τυφώνας στις Φιλιππίνες

    3/12/2004 7:42:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Καταστροφικός ήταν ο τυφώνας Νανμαντόλ στις Φιλιππίνες, προκαλώντας σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους. Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, στις βόρειες και ανατολικές επαρχίες της χώρας. Περισσότεροι από 160.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας της θεομηνίας. Στην επαρχία Αουρόρα, 150 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μανίλα, περίπου 25 άνθρωποι έχουν καταπλακωθεί από νέες κατολισθήσεις, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Συντονιστικου Κέντρου Καταστροφών. Αγνοοείται η τύχη 13 ανθρώπων στην επαρχία Νουέβα Βισκάγια.

    [06] Μ. Ανατολή

    Εμμένει στο σχέδιο αποχώρησης ο Σαρόν Συνάντηση Χαμάς με Αμπάς

    3/12/2004 9:05:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/12/2004 9:57:34 πμ)

    Πηγή: BBC - ΑΠΕ

    Αιφνιδιαστική συνάντηση με την ηγεσία της Χαμάς, με επικεφαλής τον Μαχμούντ Αζαχάρ, είχε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Οργάνωσης για την Aπελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), Μαχμούντ Αμπάς, σε μια προσπάθεια δημιουργίας των προϋποθέσεων για ευρύτερο διάλογο ενόψει των παλαιστινιακών εκλογών στις 9 Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι η Χαμάς έχει απειλήσει ότι θα μποϊκοτάρει τις επερχόμενες εκλογές. Στο μεταξύ, ο 28χρονος Μαχμούντ Χάμαντ, στέλεχος των Ταξιαρχιών αλ Κοντς της ένοπλης πτέρυγας της Τζιχάντ, δολοφονήθηκε την Παρασκευή από Ισραηλινούς στρατιώτες, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης. Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να ολοκληρώσει το σχέδιο του για αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας μέσα στο 2005.

    "Εθνικός διάλογος"

    "Αυτή η συνάντηση έγινε για να προετοιμασθεί ο εθνικός διάλογος στα παλαιστινιακά εδάφη μεταξύ των παλαιστινιακών παρατάξεων, ώστε να επιτευχθεί μία συμφωνία για την επανάληψη του διαλόγου στο Κάιρο", δήλωσε ο Αζαχάρ μετά τη συνάντηση με τον Μαχμούντ Αμπάς.

    Ο ίδιος είπε ότι η Χαμάς θα μετάσχει στις διαπραγματεύσεις με την κύρια παλαιστιανική παράταξη της Φάταχ, αλλά δεν αναφέρθηκε στα θέματα της ατζέντας ούτε αποκάλυψε πότε και που θα πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση.

    Την Τετάρτη, ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών, Ναμπίλ Σάαθ, ενημέρωσε τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι οι ακραίες παλαιστινιακές ομάδες ίσως είναι έτοιμες να εγκαταλείψουν τα όπλα ενόψει των εκλογών.

    Ωστόσο, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Χαμάς στη συνάντηση με τον Αμπάς, όταν ρωτήθηκε εάν σταματούν οι επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ απάντησε ότι "αν οι Ισραηλινοί σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον του λαού μας, νομίζω ότι μέσω διαπραγματεύσεων μπορούμε να φθάσουμε σε κάποια τελική συμφωνία".

    Πάντως, ο Αριέλ Σαρόν δήλωσε ότι το Ισραήλ θα σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στις παλαιστινιακές περιοχές εάν επικρατήσει ηρεμία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κυβέρνηση με τους Εργατικούς ετοιμάζει ο Σαρόν

    Μποϋκοτάζ στις εκλογές από τη Χαμάς

    [07] Ιράκ

    Τουλάχιστον 25 οι νεκροί Μπαράζ αιματηρών επιθέσεων

    3/12/2004 10:07:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/12/2004 10:38:18 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - ΑΠΕ

    Μπαράζ επιθέσεων εξαπέλυσαν το πρωί της Παρασκευής οι Ιρακινοί αντάρτες σε διάφορες συνοικίες της Βαγδάτης με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε η ιρακινή αστυνομία. Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στη συνοικία Ανταμίγια , στη βόρεια Βαγδάτη, μία σουνιτική περιοχή που αποτελεί συχνά στόχο επιθέσεων των ανταρτών. Νωρίτερα, σε επίθεση ανταρτών εναντίον αστυνομικού τμήματος στη συνοικία της Αλ ’μελ, στη νοτιοδυτική Βαγδάτη, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 11 Ιρακινοί αστυνομικοί. Η επίθεση ήταν "ολομέτωπη", εκδηλώθηκε στις 05:00 (τοπική ώρα) και κράτησε περίπου μία ώρα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αντάρτες απελευθέρωσαν 51 κρατουμένους που κρατούνταν στα κελιά του αστυνομικού τμήματος Σεϊντίγια.

    Αποκλείστηκε η περιοχή

    "Είδα ενόπλους να πυροβολούν προς κάθε κατεύθυνση γύρω από το αστυνομικό τμήμα και τους αστυνομικούς να φεύγουν τρέχοντας για να σωθούν", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο κάτοικος της περιοχής.

    Μετά την επίθεση, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή εμποδίζοντας τους δημοσιογράφους να πλησιάσουν.

    [08] Κοινωνία

    Για τη "Στέγη του Νεφροπαθή" Επιτυχημένος ο Ραδιομαραθώνιος

    3/12/2004 10:19:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/12/2004 10:43:02 πμ)

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο χθεσινό ραδιομαραθώνιο αλληλεγγύης, καθώς 125.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν για τη δημιουργία της "Στέγης του Νεφροπαθή". Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών κ. Γιώργος Καστρινάκης μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, ευχαρίστησε θερμά όλους τους πολίτες που συνέβαλαν σε αυτό το κάλεσμα αγάπης, τονίζοντας, παράλληλα, ότι συνεχίζεται η ενίσχυση αυτής της προσπάθειας. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε αναλάβει η ΝΕΤ 105,8 και οι Περιφερειακοί Σταθμοί της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, σε συνεργασία με τους ραδιοσταθμούς "Αθήνα 9,84", "Αλφα 98,9", "Φλας 96", "Σούπερ Σπορ FM" και "ΑΝΤ1". Για να κάνετε την προσφορά σας, μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 9011-272299, 210-9499190, να στείλετε SMS, γράφοντας "Νεφρό" και αποστολή στο 4522 ή να καταθέσετε στο λογαριασμό που έχει ανοιχθεί στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό 108/29607968. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Σύνδεσμο Νεφροπαθών στα τηλέφωνα 210-5236167 και 210- 5230393.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στηρίξτε τη "Στέγη του Νεφροπαθή"

    [09] Κόσμος

    Ο Μπέρναρντ Κέρικ Νέος υπουργός Ασφάλειας των ΗΠΑ

    3/12/2004 11:10:00 πμ

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τον πρώην επικεφαλής της αστυνομίας στη Νέα Υόρκη, Μπέρναρντ Κέρικ επέλεξε ο Αμερικανός πρόεδρος για τη θέση του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας. Ο 49χρονος Κέρικ ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, μόλις έγινε η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συντονίσει τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και των σωστικών συνεργείων. Παράλληλα, είχε αναλάβει και την εκπαίδευση Ιρακινών αστυνομικών. Την Παρασκευή θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση της αντικατάστασης του Τομ Ριτζ, ο οποίος υπέβαλε την Τρίτη την παραίτησή του, ενώ αναμένεται και η γνωστοποίηση, από τον Τζορτζ Μπους, του ονόματος του διαδόχου του Σπένσερ Αμπραχαμ στο υπουργείο Ενέργειας.

    [10] Κόσμος

    78 τραυματίες Σύγκρουση τρένων στην Ιταλία

    3/12/2004 10:53:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σύγκρουση δυο τρένων σημειώθηκε χθες το βράδυ κοντά στην πόλη Καστελανέτα ντι Τάραντο της νότιας Ιταλίας. Τουλάχιστον 78 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, μεταξύ αυτών, ένας 16χρονος έχασε το αριστερό του χέρι. Συνολικά έξι τραυματίες νοσηλεύονται ακόμα. Οι υπόλοιποι επέστρεψαν ήδη στα σπίτια τους. Η σύγκρουση σημειώθηκε μεταξύ μιας ταχείας επιβατικής αμαξοστοιχίας που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Ρέτζιο Καλάμπρια (Καλαβρία, νοτιοδυτική Ιταλία) στο Μπάρι και ενός εμπορικού τραίνου. Δυο από τα βαγόνια του επιβατικού τρένου εκτροχιάσθηκαν και έπεσαν σε μικρή χαράδρα. Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγα χιλιόμετρα από το Παλατζιανέλο, κοντά στην Καστελανέτα ντι Τάραντο και σύμφωνα με την αστυνομία προκλήθηκε όταν το εμπορικό τρένο παραβίασε κόκκινο σηματοδότη σε γραμμή μιας κατεύθυνσης.

    [11] Αθλητισμός

    Όλα παίζονται στο UEFA

    3/12/2004 11:21:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το Αιγάλεω αποκλείστηκε και η Λάτσιο έμεινε στους τρεις βαθμούς με τέσσερις αγώνες και επίσης μένει έξω από την συνέχεια, στον μοναδικό όμιλο του UEFA που η υπόθεση πρόκριση έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Η Μίνλτεσμπρο που είχε ρεπό χθες είναι πρώτη και Παρτιζάν και Βιγιαρεάλ έφεραν την ισοπαλία που συνέφερε και τις δύο και εξασφάλισαν έτσι την πρόκριση. Στον έκτο όμιλο η ’λκμααρ πήρε το ντέρμπι κορυφής από την Ρέιντζερς και οι δύο τους ουσιαστικά έχουν περάσει, ενώ για το τρίτο εισιτήριο θα δώσουν την μάχη τους, οι Αμίκα με την Γκρατς που ισοβαθμούν στους 4 βαθμούς. Στον έβδομο όμιλο το σκηνικό είναι ακριβώς το ίδιο με την Μπενφίκα να εξασφαλίζει την πρόκριση με την νίκη επί της τελευταίας και αποκλεισμένης Μπέβερεν, την Στουτγάρδη να ακολουθεί και τις Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Χέρνφεεν να περιμένουν την τελευταία αγωνιστική για το ποια θα περάσει στην επόμενη φάση. Τέλος στο όμιλο της ΑΕΚ, τρεις βαθμοί χωρίζουν τις τέσσερις ομάδες. Η Σεβίλλη έχει εφτά, η Λιλ έξι, η Ζενίτ πέντε και η ’αχεν τέσσερις. Σεβίλλη και Λιλ θα λύσουν τις διαφορές τους για την κορυφή, ενώ η πρόκριση του τρίτου θα παιχτεί στην Αθήνα, όπου η ’αχεν αν χάσει μένει έξω.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    1ος Ομιλος Φέγενορντ-Σάλκε 2-1 33΄, 41΄ Καλού - 7΄ Χάνκε Φερεντσβάρος-Βασιλεία 1-2 22΄ Ρόσα - 59΄ Ρόσι, 79΄ Χούγκελ 2ος Ομιλος Μπεσίκτας-Σταντάρ Λιέγης 1-1 30΄ Μπουρούκ - 81΄ Μπανγκουρά Αθλέτικ Μπιλμπάο-Στεάουα Βουκ. 1-0 45΄ Ετσεμπερία 3ος Ομιλος Σαραγόσα-Ντνίπρο 2-1 9΄ Σάβιο, 72΄ Τζενερέλο - 2΄ Γεζέρσκι Αούστρια Βιέννης-Μπριζ 1-1 50΄ Γκίλεβιτζ - +90΄ Λάνγκε 4ος Όμιλος Σπόρτινγκ-Σοσό 0-1 2' Λόνχατ

    Πανιώνιος-Ντιναμό Τιφλίδας 5-2 58', 67', 77' Μάντζιος, 90+2' Μπρέσκα, 90+3' Μαρκορά -38' Κακαλάντζε, 59' Αχαλάια

    5ος Όμιλος

    Παρτιζάν-Βιγιαρεάλ 1-1 Τόμιτς 66' πεν-Καζόρλα 17'

    Αιγάλεω-Λάτσιο 2-2 9 Χλωρός, 54 Αγρίτης -13,36Μούτσι

    6ος Ομιλος Οσέρ-Αμίκα Βρόνκι 5-1 Σκόρερ: 1΄ Μινιό, 5΄, 24΄, 26΄ Πιερόνι, 56΄ Καλού - 17΄ Κρσάλοβιτς Αλκμααρ-Ρέιντζερς 1-0 Σκόρερ: 8΄ Λάντζαατ 7ος Ομιλος Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Χερενφέν 2-2 Σκόρερ: 15΄ Μπόζνιακ, 57΄ Πράνιτς - 84΄ Γιλντιρίμ, 89΄ πεν. Χούντελααρ Μπέβερεν-Μπενφίκα 0-3 Σκόρερ: 5΄ πεν. Σιμάο, 21΄, 59΄ Ζάχοβιτς

    [12] Κοινωνία

    Προβλήματα λόγω ομίχλης στο "Μακεδονία"

    3/12/2004 11:15:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πυκνή ομίχλη έχει σκεπάσει το αεροδρόμιο "Μακεδονία" στη Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας προβλήματα στις αερομεταφορές. Από το πρωί, λόγω της περιορισμένης ορατότητας, δεν πραγματοποιήθηκε καμία προσγείωση αεροσκάφους, ενώ οι απογειώσεις γίνονται κανονικά. Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Κεντρική Μακεδονία, σημειώθηκαν δύο τροχαία δυστυχήματα, στα οποία έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

    Σύγκρουση φορτηγού με περιπολικό

    Στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Νέας Εφέσου Πιερίας, φορτηγό που μετέφερε σίδηρο συγκρούστηκε λόγω της περιορισμένης ορατότητας με προπορευόμενο περιπολικό του τμήματος τροχαίας Κατερίνης. Από τη σύγκρουση, τραυματίστηκε θανάσιμα ο οδηγός του περιπολικού, ενώ σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο Κατερίνης ο συνοδηγός. Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη.

    Στο μεταξύ, τραγικό θάνατο βρήκε ποδηλάτης στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αξιούπολης - Πολυκάστρου Κιλκίς, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 3 December 2004 - 9:53:04 UTC