Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δήλωσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου "Ρεαλιστική" λύση η ακύρωση των
  • [02] "Έφυγε" ο σκηνοθέτης Φιλίπ ντε Μπροκά
  • [03] Στη συνάντηση Καραμανλή-Ναζίφ Συμφωνίες συνεργασίας
  • [04] Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου Κλειστή η χωματερή στους Ταγαράδες
  • [05] Οι θέσεις του ΚΚΕ για τους αγρότες Επίσκεψη Παπαρήγα στην Θεσσαλονίκη
  • [06] Για την απελευθέρωση των δυο δημοσιογράφων Έκκληση Σιράκ
  • [07] Τέλος εποχής για Ρεντόντο
  • [08] Σύμφωνα με το ουκρανικό Κοινοβούλιο "Άκυρο το εκλογικό αποτέλεσμα"
  • [09] Ντέμης - Σάντος.Σχέση δυνατή
  • [10] Διαβεβαιώνει η ιρακινή Κυβέρνηση "Κανονικά θα γίνουν οι εκλογές"
  • [11] Ιστορικές στιγμές για την Ορθοδοξία
  • [12] Έτοιμος ο Ιωνικός
  • [13] Υπ' ατμόν ο Έβερτον
  • [14] ΟΦΗ... πέντε αστέρων
  • [15] Ξέφυγε η Μπάγερν
  • [16] Με εκτελεστή τον Τέρι

    [01] Κόσμος

    Δήλωσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου "Ρεαλιστική" λύση η ακύρωση των εκλογών

    27/11/2004 11:10:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2004 5:08:57 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Η ακύρωση των προεδρικών εκλογών είναι η πιο "ρεαλιστική" λύση για την επίλυση της ουκρανικής πολιτικής κρίσης, δήλωσε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Λιτβίν. Την επανάληψη του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου, απαιτεί ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Βίκτορ Γιουσένκο. Το ανώτατο δικαστήριο της Ουκρανίας αναμένεται να εξετάσει τη Δευτέρα την προσφυγή του για εκτεταμμένη νοθεία. Εν τω μεταξύ, χιλιάδες διαδηλωτές της ουκρανικής αντιπολίτευσης πραγματοποιούν πορεία προς το κτίριο του Κοινοβουλίου, το οποίο θα συνεδριάσει σήμερα εκτάκτως για να συζητήσει την πολιτική κρίση στη χώρα.

    Ο Γιούσενκο απαιτεί την επανάληψη 2ου γύρου

    Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την Πλατεία Ανεξαρτησίας στο κέντρο του Κιέβου και κατευθύνονται προς το κτίριο του Κοινοβουλίου, σε απόσταση 300 μέτρων, για να εκφράσουν την υποστήριξή τους προς τον προεδρικό υποψήφιο της αντιπολίτευσης Βίκτορ Γιούσενκο.

    Την έκτη τους νύχτα πέρασαν στους δρόμους του Κιέβου χιλιάδες υποστηρικτές του Βίκτορ Γιούσενκο, συνεχίζοντας τον αποκλεισμό της προεδρίας και της έδρας της κυβέρνησης που άρχισε χθες.

    Οι διοργανωτές των διαδηλώσεων κάλεσαν τους οπαδούς της αντιπολίτευσης να συγκεντρωθούν και πάλι σήμερα στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

    Την Παρασκευή, η αντιπολίτευση και η ηγεσία της Ουκρανίας δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τη επίλυση της κρίσης έπειτα από συνομιλίες των δύο υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές Βίκτορ Γιούσενκο και Βίκτορ Γιανουκόβιτς, στις οποίες συμμετείχαν ο απερχόμενος πρόεδρος Λεονίντ Κούτσμα και ξένοι μεσολαβητές.

    Ο Βίκτορ Γιούσενκο απαίτησε την επανάληψη του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου, προειδοποιώντας ότι οι υποστηρικτές του θα αναλάβουν δράση, εάν οι διαπραγματεύσεις δεν καταλήξουν σε αποτέλεσμα εντός των προσεχών ημερών.

    Τη λύση της επανάληψης του δεύτερου γύρου των εκλογών υποστηρίζει και ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ουκρανίας Αλεξάντρ Μορόζ, ο οποίος, είχε στηρίξει τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης στο δεύτερο γύρο. Μάλιστα, μιλώντας κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του ουκρανικού Κοινοβουλίου τόνισε, ότι ο δεύτερος γύρος πρέπει να επαναληφθεί, καθώς Γιουσένκο και Γιανούκοβιτς είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο.

    Ωστόσο, η εκπρόσωπος του κυβερνητικού υποψήφιου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, Χάνα Χέρμαν δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με τα λεγόμενα του Μορόζ και αρκέστηκε απλά να πει, ότι "μόνο ο κ. Γιανουκόβιτς μπορεί να επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία, δεν είχα χρόνο να του μιλήσω".

    Το ουκρανικό Κοινοβούλιο συνέρχεται εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι για να συζητήσει την πολιτική κρίση έπειτα από κοινή απόφαση όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται σ΄αυτό. "Το ουκρανικό κοινοβούλιο οφείλει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να εκτιμήσει την κατάσταση στη χώρα και τις πράξεις της Κεντρικής Εκλογικής επιτροπής", δήλωσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου κ Λιτβίν .

    Η ουκρανική αντιπολίτευση αμφισβητεί το αποτέλεσμα των δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της περασμένης Κυριακής, ενώ διεθνείς παρατηρητές έχουν καταγγείλει εκτεταμένη νοθεία κατά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

    H θέση της ΕΕ

    Ναι στη διεξαγωγή νέων εκλογών στην Ουκρανία λέει και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, σε δηλώσεις του στη Χάγη ο Μπεν Μποτ, υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ, χαρακτήρισε την εν λόγω λύση ως την πλέον ιδανική για την έξοδο από την κρίση σημειώνοντας πως καλό θα ήταν οι εκλογές να διενεργηθούν σύντομα, δηλαδή πριν το τέλος του χρόνου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ευκαιρία για διέξοδο από την κρίση

    [02] Πολιτισμός

    "Έφυγε" ο σκηνοθέτης Φιλίπ ντε Μπροκά

    27/11/2004 1:00:00 μμ

    Ο Γάλλος σκηνοθέτης Φιλίπ ντε Μπροκά, πέθανε την Παρασκευή, σε ηλικία 71 ετών μετά από μακροχρόνια ασθένεια. Ο ντε Μπροκά γεννήθηκε το 1933 στο Παρίσι και ξεκίνησε την κινηματογραφική του καριέρα το 1959. Δύο χρόνια αργότερα έγινε διάσημος με την περίφημη ταινία "Καρτούς", με πρωταγωνιστή τον Ζαν Πολ Μπελμοντό, με τον οποίο συνεργάστηκε άλλες πέντε φορές. Γύρισε πολλές ταινίες, κυρίως κωμωδίες, περιπέτειες ή εποχής και συνεργάστηκε με κορυφαίους ηθοποιούς όπως ο Υβ Μοντάν, ο Φιλίπ Νουαρέ και η Κατρίν Ντενέβ.

    [03] Πολιτική

    Στη συνάντηση Καραμανλή-Ναζίφ Συμφωνίες συνεργασίας

    27/11/2004 1:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2004 4:47:04 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τριήμερη περιοδεία στην Αίγυπτο πραγματοποιεί από χθες ο Πρωθυπουργός. Στο Κάιρο βρίσκεται από το πρωί, ο κ. Καραμανλής, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Άχμετ Ναζίφ. Τα θέματα της συζήτησης ήταν οι διμερείς σχέσεις, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, οι εξελίξεις στο Ιράκ και η μετά Αραφάτ εποχή. Στη συνέχεια, υπέγραψαν δύο συμφωνίες, μία για την αποφυγή της διπλής φορολογίας και μία για συνεργασία στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας. Στη κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι δυο Πρωθυπουργοί, ο κ Καραμανλής ανακοίνωσε την διεύρυνση των διμερών σχέσεων σε τομείς όπως το εμπόριο, οι τέχνες, οι επιστήμες αλλά και ο πολιτισμός. Ο κ. Καραμανλής είναι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που επισκέπτεται τον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της Μέσης Ανατολής, τα τελευταία 18 χρόνια.

    Σύμπνοια απόψεων

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός στάθηκε στην ιδιαίτερη σημασία, που έχει η επίσκεψή του αυτή στην Αίγυπτο και απηύθυνε επίσημη πρόσκληση τόσο στον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ όσο και στον πρωθυπουργό Αχμέντ Νατζίφ να επισκεφθούν τη χώρα μας. Ο κ Καραμανλής υπογράμμισε, ότι στις συνομιλίες διαπιστώθηκε αμοιβαία πρόθεση να συνεισφέρουν και οι δύο χώρες στη σταθερότητα και την ειρήνη της ευρύτερης περιοχής και ανακοίνωσε, ότι θα προωθηθεί η διμερής συνεργασία στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της επιστήμης, της τεχνολογίας και στο χώρο του πολιτισμού.

    Επίσης, οι δυο άνδρες αποφάσισαν την ενίσχυση της οργάνωσης των επιχειρηματικών συναντήσεων και των επαφών μεταξύ των Υπουργείων, που έχουν αρμοδιότητα σ αυτούς τους τομείς. Ο κ Καραμανλής αναφέρθηκε και στις δύο νέες συμφωνίες, που υπογράφηκαν σχετικά με την αποφυγή διπλής φορολογίας και την ενίσχυση της συνεργασίας στην έρευνα και την τεχνολογία, ενώ τόνισε την ανάγκη της ανάπτυξης του πολιτισμικού, αλλά και του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των δυο χωρών.

    Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν ακόμη, ότι πρέπει να αυξηθεί το ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, καθώς κατέληξαν, πως υπάρχουν οι δυνατότητες προς αυτή την κατεύθυνση. Εξάλλου, ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός σημείωσε, πως οι επιχειρηματίες μπορούν να δώσουν λύση στο θέμα αυτό με συνεργασίες και επενδύσεις στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, των μεταφορών και της γεωργίας.

    Διευκρινίσεις για το Ιράκ

    Κατά τη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε μετά τη συνάντηση των δυο ανδρών, ο κ Καραμανλής αναφέρθηκε και στο θέμα της εκπαίδευσης στρατιωτών από το Ιράκ ξεκαθαρίζοντας, ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην εκπαίδευση, η οποία, όμως, δε θα γίνει ούτε στη χώρα μας ούτε στο Ιράκ.

    "Έχουμε πει επανειλημμένως, ότι θέλουμε να βοηθήσουμε την ανασυγκρότηση του Ιράκ και είμαστε φυσικά έτοιμοι να συμμετάσχουμε στην εκπαίδευση υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ για μερικά στοιχεία ασφαλείας του Ιράκ. Το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα αποφασισθεί με το ΝΑΤΟ. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η εκπαίδευση δεν θα γίνει ούτε στο Ιράκ ούτε στην Ελλάδα" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο πρωθυπουργός μετά την επίσημη υποδοχή στο αεροδρόμιο του Καΐρου κατέθεσε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη και στο μαυσωλείο του Σαντάτ, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο περίφημο μουσείο του Καΐρου, όπου εκτίθενται ευρήματα από τις πυραμίδες - με σπουδαιότερα και πιο φημισμένα εκείνα της περιόδου του Τουταγχαμόν.

    Στο μεταξύ, η Νατάσα Καραμανλή παρακολούθησε στην Όπερα την παρουσίαση ελληνικού βιβλίου, που μεταφράστηκε στην αραβική και στη συνέχεια επισκέφθηκε το φημισμένο παζάρι Αλ Χαλίλι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κοντά στους Έλληνες της Αλεξάνδρειας

    [04] Κοινωνία

    Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου Κλειστή η χωματερή στους Ταγαράδες

    27/11/2004 2:23:00 μμ

    Κλειστή θα παραμείνει η χωματερή στους Ταγαράδες της Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, μετά από απόφαση των δημοτικών συμβουλίων των δήμων Θέρμης, Βασιλικών και Μίκρας. Η απόφαση ελήφθη με αφορμή τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που θα γίνει την Τετάρτη με θέμα την προσφυγή που κατέθεσε η μητρόπολη Λαγκαδά κατά της χωροθέτησης του νέου ΧΥΤΑ στη θέση "Μαυροράχη ΙΙ" του δήμου Λαχανά.

    [05] Πολιτική

    Οι θέσεις του ΚΚΕ για τους αγρότες Επίσκεψη Παπαρήγα στην Θεσσαλονίκη

    27/11/2004 3:35:00 μμ

    Τις θέσεις του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτών, ανέπτυξε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε αγρότες στη Νέα Ζωή του νομού Θεσσαλονίκης. Η κα. Παπαρήγα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει την ίδια αντιαγροτική πολιτική με το ΠΑΣΟΚ, υιοθετώντας τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, κάλεσε τους αγρότες να συστρατευτούν με τους εργαζόμενους σε κοινό αγώνα αντιμετώπισης των αντιλαϊκών πολιτικών που εφάρμοσε, όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ και που τώρα εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ.

    Επίσης, κατέθεσε την πρόταση του ΚΚΕ για τη διαμόρφωση μιας κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας με πολιτικό πρόγραμμα που θα έχει προοπτική και στόχο την ανατροπή του συσχετισμού δύναμης και τη διεκδίκηση μιας εξουσίας που θα πηγάζει και θα στοχεύει στα συμφέροντα του λαού.

    Η κα. Παπαρήγα στο πλαίσιο της περιοδείας της στο νομό Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε το πρωί τον αγροτικό συνεταιρισμό Κυμίνων, όπου μίλησε με αγρότες για τα προβλήματα που έχουν στην προώθηση και πώληση της αγροτικής τους παραγωγής.

    [06] Ιράκ

    Για την απελευθέρωση των δυο δημοσιογράφων Έκκληση Σιράκ

    27/11/2004 4:23:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Έκκληση προς τους απαγωγείς των δύο Γάλλων δημοσιογράφων στο Ιράκ, απηύθυνε ο Ζακ Σιράκ. "Να ξαναβρουν τον δρόμο του ανθρωπισμού και να τους απελευθερώσουν", δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνάντησης Κορυφής των κρατών-μελών της Γαλλοφωνίας στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο. Να σημειωθεί ότι οι δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι, ο Κριστιάν Σενό και ο Ζορζ Μαλμπρινό απήχθησαν τον Αύγουστο νότια της Βαγδάτης από την οργάνωση Ισλαμικός Στρατός στο Ιράκ.

    [07] Αθλητισμός

    Τέλος εποχής για Ρεντόντο

    27/11/2004 5:00:00 μμ

    Μετά από είκοσι χρόνια αγωνιστικής δράσης, ο Φερνάντο Ρεντόντο αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του. Ο 35χρονος Αργεντίνος μεοσαμυντικός ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση, καθώς δεν μπόρεσε να βρει ομάδα να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Ο Ρεντόντο, ήταν ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στη θέση που αγωνιζόταν. Έκανε τεράστια καριέρα στην Ρεάλ Μαδρίτης στην οποία ήταν βασικός και αναντικατάστατος. Με την "Βασίλισσα" κατέκτησε τα πάντα (2 πρωταθλήματα Ισπανίας, 2 κύπελλα,Champions League και 1 Διηπειρωτικό). Επίσης, ήταν βασικός στέλεχος της Εθνικής Αργεντινής, (48 συμμετοχές), με την οποία αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του 1994 και έχει κατακτήσει ένα Κόπα Αμέρικα. Το 2000 μετακόμισε στην Μίλαν, αλλά δύο σοβαροί τραυματισμοί στον γόνατο δεν του επέτρεψαν να κάνει την καριέρα που επιθυμούσε. Αυτή τη στιγμή είναι προπονητής σε ερασιτεχνική ομάδα της Ισπανίας.

    [08] Κόσμος

    Σύμφωνα με το ουκρανικό Κοινοβούλιο "Άκυρο το εκλογικό αποτέλεσμα"

    27/11/2004 4:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2004 7:51:28 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Υπέρ της ακύρωσης της ψηφοφορίας του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της Ουκρανίας, τάχθηκε το Κοινοβούλιο της χώρας. Συγκεκριμένα, έπειτα από διαδοχικές ψηφοφορίες, η ουκρανική Βουλή ψήφισε στο σύνολο απόφαση με την οποία διαπιστώνει νοθεία κατά τη διάρκεια της εν λόγω ψηφοφορίας και τάσσεται υπέρ της ακύρωσης της. Επίσης, αποφασίστηκε η διάλυση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής. Η εξέλιξη αυτή, που έρχεται δύο ημέρες πριν από την εξέταση από το Ανώτατο Δικαστήριο της προσφυγής, που έχει καταθέσει η αντιπολίτευση για τις παρατυπίες και τη νοθεία στην ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής, αποτελεί ουσιαστικά νίκη της τελευταίας. Ωστόσο, σημειώνουμε, ότι η απόφαση των βουλευτών του ουκρανικού Κοινοβουλίου δεν έχει αναγκαστικό χαρακτήρα και ισχύ νόμου.

    Αντιδρούν οι οπαδοί του Γιανούκοβιτς

    Κι ενώ οι προσπάθειες εντείνονται για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου στην Ουκρανία χιλιάδες διαδηλωτές υποστηρικτές του Βίκτωρ Γιανούκοβιτς, απειλούν, ότι θα επιλέξουν τον δρόμο της αυτονόμησης, εάν το κίνημα διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης ανατρέψει την εκλογή του. Μάλιστα, οι τελευταίοι κατέκλυσαν τους δρόμους των ανατολικών και νότιων περιοχων της χώρας, για να διαδηλώσουν υπέρ του Γιανούκοβιτς.

    Παράλληλα, οι δήμαρχοι των πόλεων των ρωσόφωνων περιοχών της Ουκρανίας χαιρέτισαν τη νίκη του Βίκτορ Γιανουκόβιτς και κατήγγειλαν ως "πολιτικούς τρομοκράτες" του υποστηρικτές του αντιπάλου του Βίκτορ Γιούσενκο.

    Στην Οδησσό, οι περισσότεροι από 3.000 διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν μπροστά από το δημαρχείο της πόλης υιοθέτησαν κείμενο απόφασης με το οποίο ζητούν την απόσχιση της περιοχής τους από την υπόλοιπη Ουκρανία, εάν ο Βίκτορ Γιουσένκο αναλάβει την εξουσία στο Κίεβο. Στα αιτήματά τους περιλαμβάνεται και η συγκρότηση Συνέλευσης των βουλευτών των ανατολικών και των νότιων περιοχών της Ουκρανίας, η οποία θα συζητήσει τη δημιουργία "του εδάφους της νέας Ρωσίας", που θα είναι ανεξάρτητο από τη Ρωσία και από την Ουκρανία.

    Την ίδια ώρα, στην ανατολική Ουκρανία, οι δήμαρχοι πολλών πόλεων της περιοχής του Ντονιέτσκ ενέκριναν άλλη απόφαση, η οποία ορίζει, ότι "οι κάτοικοι του Ντονιέτσκ επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους το δικαίωμα να αποφασίσουν (με δημοψήφισμα) την τύχη της περιοχής τους", εάν ο Γιούσενκο αναλάβει την εξουσία. Οι ίδιοι, απηύθυναν έκκληση προς τον απερχόμενο Πρόεδρο, Λεονίντ Κούτσμα να λάβει αυστηρά μέτρα για τον τερματισμό των ενεργειών "των πολιτικών προβοκατόρων και των εξτρεμιστών", και να κηρύξει, αν χρειασθεί, κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ορισμένες περιοχές. Μάλιστα, δε διστάζουν να πουν, ότι η Ουκρανία βρίσκεται στο χείλος του εμφυλίου πολέμου, εξαιτίας των ενεργειών της αντιπολίτευσης.

    Προειδοποίησαν ακόμη, ότι θα διοργανώσουν μαζικότερες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, εάν το Ανώτατο Δικαστήριο αποφασίσει τη Δευτέρα την ακύρωση των προεδρικών εκλογών. Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η τοπική ηγεσία της ρωσόφωνης ανατολικής Ουκρανίας, στα ορυχεία, τη χημική και τη βαριά βιομηχανία της οποίας βασίζεται η ουκρανική βιομηχανία, θα χρησιμοποιήσει την παρούσα πολιτική κρίση στη χώρα για να αποσπάσει περισσότερη εξουσία από το Κίεβο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Ρεαλιστική" λύση η ακύρωση των εκλογών

    [09] Αθλητισμός

    Ντέμης - Σάντος.Σχέση δυνατή

    27/11/2004 5:09:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Η σχέση στοργής μεταξύ του Ντέμη Νικολαΐδη και του προπονητή της ΑΕΚ Φερνάντο Σάντος, χρονολογείται από το 2001. όταν οι δυο άνδρες συναντήθηκαν για πρώτη φορά και συνεργάστηκαν ως προπονητής και παίκτης στην Ένωση. Η αμοιβαία εκτίμηση που τρέφει ο ένας για τον άλλο, είναι γνωστή σε όλους τουλάχιστον στην Ελλάδα. Μόνο που τώρα και από τη θέση του προέδρου, ο πρώην διεθνής επιθετικός, κάνει γνωστή αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης σε όλο τον κόσμο, μέσα από συνέντευξη που δίνει στην εφημερίδα "Α Bola" της Πορτογαλίας. Ο Ντέμης εκτός από τον Σάντος αναφέρεται και στον Ότο Ρεχάγκελ, ενώ δίνει εξηγήσεις γιατί δεν προτίμησε την Σπόρτιγκ Λισσαβόνας, αλλά την Ατλέτικο Μαδρίτης όταν έφυγε από την ΑΕΚ.

    Η συνέντευξη αναλυτικά

    -Ο Φερνάντο Σάντος είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να ξαναδώσει τη χαμένη δόξα στην ΑΕΚ;

    "Αν δεν το πίστευα, δεν θα τον είχα πάρει. Όταν μιλάμε την ίδια γλώσσα, συζητάμε στα ισπανικά, όλα είναι πιο εύκολα".

    -Πριν ο Σάντος ήταν ο προπονητής σου. Τώρα ο Ντέμης είναι ο πρόεδρος του Σάντος. Η σχέση παραμένει ιδανική και αναλλοίωτη;

    "Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είναι πολύ εύκολη η σχέση μας. Είμαστε σε άριστο συντονισμό, σε όλα τα θέματα".

    -Πώς είναι ο Σάντος ως προπονητής αλλά και ως άτομο;

    "Μόνο καλά λόγια μπορώ να πω για αυτόν. Είναι ο καλύτερος τεχνικός με τον οποίο δούλεψα ποτέ. Αλλά αυτή δεν είναι η μοναδική αξία του, που με έκανε να τον φέρω και πάλι στην Ελλάδα. Είναι όλη του η συμπεριφορά, ο τρόπος ζωής και η σκέψη του για το ποδόσφαιρο".

    -Στην Πορτογαλία ο Σάντος έχει μια αντικοινωνική εικόνα. Οι φίλοι της ΑΕΚ δεν τον βλέπουν το ίδιο;

    "Ήξερα ότι είναι ένα συγκρατημένο άτομο και δεν γελάει με ευκολία. Αυτός ο τρόπος όμως είναι θετικός, δεν δημιουργεί πρόβλημα".

    -Σε ένα υποθετικό σενάριο, με την ομάδα να είναι σε κακή βαθμολογική θέση, σκέφτεστε τον εαυτό σας να απολύει τον Σάντος;

    "Είναι μια λάθος ερώτηση. Πρέπει να πω όμως πως δεν είμαι φίλος κανενός από τη στιγμή που στη μέση μπαίνουν τα συμφέροντα της ΑΕΚ. Πρέπει να ξέρεις να διαχωρίζεις αυτά τα πράγματα".

    -Ενα από τα βασικά αβαντάζ και επιτυχίες του ομοσπονδιακού τεχνικού της Ελλάδας, Οτο Ρεχάγκελ, ήταν να αλλάξει τη νοοτροπία του Ελληνα ποδοσφαιριστή. Κατάφερε να μετατρέψει παίκτες που έπαιζαν άναρχα και χωρίς φιλοδοξίες σε συγχρονισμένη ομάδα και με χαρακτήρα νικητή. Αποτέλεσμα: η κατάκτηση του Euro 2004. Ο Οτο είναι θεός στην Ελλάδα. Του αξίζει ένα μέρος από το θρίαμβο στην Πορτογαλία;

    "Χωρίς να μειώσω την ικανότητα του Ρεχάγκελ, θεωρώ πως οι παίκτες βασικά είναι οι μεγάλοι εργάτες της επιτυχίας".

    -Πού είναι πιο δυνατός ο Ρεχάγκελ; Στην τακτική, στο διάλογο, στην πειθαρχία ή στην οργάνωση;

    "Το βασικό επίτευγμά του ήταν πως μας έκανε να πιστέψουμε πως ό,τι κι αν έκανε, σωστό ή λάθος, το έκανε για το καλό της Εθνικής. Εχτισε ένα κλίμα οικογένειας ανάμεσα σε όλους μας".

    -Ναι, αλλά εσείς και ο Τσιάρτας ούτε που μιλάτε?

    "Ευχαριστώ για την ερώτηση, επειδή μου δίνετε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω κάτι μια για πάντα. Δεν έχουμε διακόψει τις σχέσεις μας. Απλώς δεν κολλήσαμε. Αυτό είναι το διαφορετικό. Στο ποδόσφαιρο, όπως και σε οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα, μπορούμε να διαλέξουμε τους φίλους μας".

    -Ο Ρεχάγκελ είναι ο καλύτερος προπονητής που έχετε συναντήσει στην καριέρα σας;

    "Όχι! Ο Φερνάντο Σάντος είναι εκείνος που με σημάδεψε περισσότερο. Εντελώς παράδοξα έχει πάρει στην Ελλάδα μόνο ένα Κύπελλο".

    -Ο Ρεχάγκελ είναι το ίδιο καλός;

    "Τα αποτελέσματα λένε πως ναι. Ο θρίαμβός του ήρθε στην υπηρεσία της Εθνικής. Πήρε μια ομάδα που κανείς δεν πίστευε και την έκανε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

    Ο,τι κι αν λέω εγώ ή όλοι οι άλλοι, δεν έχουν σημασία. Επειτα όμως από μια τέτοια τεράστια επιτυχία, θα ήταν η ιδανική στιγμή για να τερματίσει την καριέρα του".

    -Γιατί δεν παίξατε στη Σπόρτιγκ;

    "Υστερα από πολλή σκέψη κατέληξα πως δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό και το πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Απλώς αυτό".

    -Δεν σας άρεσε η πρόταση και το όλο πρότζεκτ που σας παρουσίασε η Σπόρτιγκ;

    "Δεν ήταν αυτό το πρόβλημα. Σας είπα ήδη ποιος ήταν ο παράγοντας που μέτρησε περισσότερο. Ήταν προσωπικός ο λόγος και δεν είχε να κάνει με τη Σπόρτιγκ".

    -Γνωρίζατε τον Σάντος. Δεν σας άρεσαν άλλα άτομα;

    "Καμία σχέση. Οι διευθυντές της ομάδας ήταν άριστοι και πολύ συμπαθείς. Δεν έχουν να κάνουν με τη μη έλευσή μου στη Σπόρτιγκ".

    -Μήπως δεν θέλατε να ρισκάρετε με την πιθανότητα η Σπόρτιγκ να μην έχει την ικανότητα να βγει πρωταθλήτρια;

    "Ποτέ δεν σκέφθηκα κάτι τέτοιο. Απλώς αποφάσισα να μην παίξω στο πορτογαλικό πρωτάθλημα".

    -Δεν σας άρεσε η Λισσαβόνα; Η σύζυγός σας δεν ήξερε την πόλη. Αυτό έπαιξε ρόλο για να διαλέξετε τη Μαδρίτη;

    "Ούτε κατά διάνοια. Η Δέσποινα Βανδή δεν έχει εμπλακεί ποτέ στην επαγγελματική ζωή μου. Φεύγοντας από την Ελλάδα η ιδέα μου ήταν να τερματίσω την ποδοσφαιρική καριέρα μου σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα. Φυσικά, η ισπανική λίγκα είναι πιο ελκυστική από την πορτογαλική".

    [10] Ιράκ

    Διαβεβαιώνει η ιρακινή Κυβέρνηση "Κανονικά θα γίνουν οι εκλογές"

    27/11/2004 5:25:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τη σταθερή απόφαση της μεταβατικής κυβέρνησης του Ιράκ να διοργανώσει τις εκλογές την προβλεπόμενη ημερομηνία της 30ης Ιανουαρίου, τόνισε το Σάββατο, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Τάερ αλ Νάκιμπ. "Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να οργανώσει τις εκλογές την προκαθορισμένη ημερομηνία και εργάζεται με ποικίλες πολιτικές δυνάμεις για να πραγματοποιηθούν τότε", ανέφερε χαρακτηριστικά. Της διαβεβαίωσης αυτής, προηγήθηκε άλλη, από τον προέδρο της Εκλογικής Επιτροπής του Ιράκ, Αμπντέλ Χουσέιν αλ Χιντάουϊ, ότι δεν τίθεται θέμα αναβολής των εκλογών. "Σε ό,τι μας αφορά οι εκλογές θα γίνουν την προβλεπόμενη από το σύνταγμα ημερομηνία (όχι πέραν της 31ης Ιανουαρίου 2005). Θεωρητικά οι εκλογές δεν μπορούν να αναβληθούν παρά μόνο σε περίπτωση πολιτικής καταστροφής", είχε τονίσει ο αλ Χιντάουϊ. Το κύμα αυτό δηλώσεων σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών προκάλεσε η χθεσινή δημοσίευση κοινής ανακοίνωσης 15 κομμάτων και οργανώσεων του Ιράκ, που πρότειναν την αναβολή των εκλογών για λόγους ασφαλείας και εξαιτίας της ανεπαρκούς προετοιμασίας της εκλογικής διαδικασίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ζητούν αναβολή των εκλογών

    [11] Κοινωνία

    Ιστορικές στιγμές για την Ορθοδοξία

    27/11/2004 5:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2004 6:18:16 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Σε μια εξαιρετικής σημασίας εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παρέλαβε από τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Ιωάννη Παύλο Β τα λείψανα των Aγίων Ιωάννου του Χρυσοστόμου και Γρηγορίου του Θεολόγου. Τα λείψανα των δύο μεγάλων Πατέρων της Ορθοδοξίας επιστρέφουν στην Κωνσταντινούπολη μετά από 800 χρόνια, καθώς εκλάπησαν από τους Λατίνους Σταυροφόρους το 1204 από το Ναό των Αγίων Αποστόλων του Βυζαντίου. Σε δηλώσεις ο Πατριάρχης ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε μια ιερή πράξη "αποκαταστάσεως εκκλησιαστικής ανωμαλίας και αδικίας".

    Μήνυμα συναδέλφωσης

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαρακτήρισε τη χειρονομία του προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ως πράξη "επουλώσεως παλαιών και προλήψεως νέων πληγών" και ως "παράδειγμα μιμήσεως, μήνυμα αδελφικόν και νουθεσίας προς πάντας κατέχοντας αυθαιρέτως και παρακρατούντας αλλοτρίους θησαυρούς της πίστεως, της ευσέβειας και του πολιτισμού".

    Ο ίδιος κατέληξε, ότι όταν συγκλίνουν η αγάπη, η δικαιοσύνη και η ειρήνη δεν υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια.

    [12] Αθλητισμός

    Έτοιμος ο Ιωνικός

    27/11/2004 6:19:00 μμ

    Με χαλάρωμα, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ιωνικού για τον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό. Αμέσως μετά ο Βαγγέλης Βλάχος επέλεξε 18 ποδοσφαιριστές, που αποσύρθηκαν στο ξενοδοχείο και οι οποίοι είναι οι εξής: Μπεκιάι, Πατσόφσκι (τερματοφύλακες), Διγκόζης, Στεπανόφσκι, Οφρυδόπουλος, Κινγκ, Τσιμπλίδης, Μάγκος, Μακόρ, Ζίφκοβιτς, Μελαμπιανάκης, Κυριακίδης, Βόγκριτς, Λετιέρι, Διαμαντής, Γαβριλόπουλος, Ρόκας και Κοτίτσας. Από την αποστολή αποκλείστηκαν οι τιμωρημένοι Γκούτμαν και Πουλόπουλος και ο Βουρεξάκης, ο οποίος ναι μεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως αλλά είναι ανέτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης. Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό έχει σημάνει γενικό συναγερμό στη Νίκαια και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και η ζήτηση των εισιτηρίων είναι πολύ μεγάλη. Ωστόσο υπάρχουν ακόμη αδιάθετα "μαγικά χαρτάκια", τα οποία θα διατίθενται από τις 10.00 αύριο το πρωί μέχρι και την έναρξη του αγώνα στο γήπεδο της Νεάπολης.

    [13] Αθλητισμός

    Υπ' ατμόν ο Έβερτον

    27/11/2004 6:36:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η προβληματική χρονιά της Μπρούσια Ντόρτμουντ συνεχίζεται και θύμα αυτής φαίνεται πως είναι και ο Βραζιλιάνος επιθετικός, Έβερτον. Ο Έβερτον έχει ένα παχυλό συμβόλαιο με την ομάδα, όμως τα οικονομικά προβλήματα αυτής, το καθιστούν πολύ δύσκολο στην τήρησή του, έτσι οι άνθρωποι της Ντόρτμουντ πρότειναν στον ποδοσφαιριστή να δεχθεί μια μείωση, κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό. "Το συμβόλαιό μου λήγει το 2006 και έχω ζητήσει αρκετά από την Ντόρτμουντ", είπε ο Έβερτον και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, "Εάν δεν μπορούν να τα καλύψουν, τότε φεύγω την πρώτη στιγμή που θα έχω στα χέρια μου μια πρόταση". Ο Βραζιλιάνος πάντως φέτος έχει σκοράρει έξι φορές και είναι μια από τις πιο κακές του χρονιές, αφού νωρίτερα είχε συγκεντρώσει πάνω του τα πυρά των οπαδών της ομάδας, αφού είχε μείνει χωρίς γκολ για 290 λεπτά. Σχολιάζοντας αυτό το γεγονός ο Έβερτον, τόνισε "Είμαι σε κακή φόρμα αυτή τη στιγμή, δεν σκοπεύω όμως να αποτελέσω το εξιλαστήριο θύμα"!

    [14] Αθλητισμός

    ΟΦΗ... πέντε αστέρων

    27/11/2004 7:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2004 7:21:44 μμ)

    Σε παράσταση για ένα ρόλο, με πρωταγωνιστή τον ΟΦΗ εξελίχθηκε τελικά το τοπικό ντέρμπι του Ηρακλείου. Στον ιστορικό αγώνα, αφού μετά από τριάντα χρόνια, δυο ομάδες της πόλης διασταύρωσαν τα ξίφη τους, σε αγώνα της πρώτης κατηγορίας, ο ΟΦΗ ευτύχησε να έχει τους Νουαφόρ και Μαχλά σε μεγάλη ημέρα, σημειώνοντας τα τέσσερα από τα πέντε γκολ που δέχθηκε ο Εργοτέλης. Το τελικό σκορ διαμόρφωθηκε με αυτογκολ του Ονγκουσότο.

    Καθάρισε τη νίκη από το πρώτο

    Ο ΟΦΗ μπήκε σε φουλ ρυθμό στον αγώνα, αλλά ήταν και αυτός που πρώτος "καρδιοχτύπησε", καθώς στο 16΄το ωραίο πλασέ του Γωνιωτάκη βρήκε το δοκάρι του Σηφάκη, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ογκουνσότο έστειλε με κεφαλιά άουτ την μπάλα.

    Στο 22 οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι (ανατροπή του Νουαφόρ από τον Σκέντζο), αλλά ο Χανιωτάκης απέκρουσε το σουτ του Μαχλά.

    Ο ΟΦΗ όμως συνέχιζε να πιέζει ασφυκτικά, και στο 36, άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Νουαφόρ, μετά από μπαλιά του Κουτσουρέ. Το γκολ αυτό επέδρασε ευεργετικά στην ψυχολογία των γηπεδούχων, που χωρίς άγχος πλέον κυνηγούσαν το δεύτερο γκολ. Πέντε λεπτά αργότερα υλοποίησαν τον στόχο τους. Ο Νουαφόρ έπιασε κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στον Ογκουνσότο και 2-0.

    Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν επαναπαύθηκαν στις δάφνες των δύο γκολ, αλλά αντίθετα κυνήγησαν με πάθος και το τρίτο. Στο 45΄, μετά από πάσα του Νουαφόρ, ο Μαχλάς μπήκε στην περιοχή και με έξοχο σουτ έκανε το 3-0 "καθαρίζοντας" το παιχνίδι.

    Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν το ίδιο με τον ΟΦΗ να είναι ο κυρίαρχος του αγώνα και τον Εργοτέλη, να προσπαθεί να μειώσει το σκορ με ξαφνικές αντεπιθέσεις. Η συνεχής πρωτοβουλία κινήσεων των γηπεδούχων καρποφόρησε για τέταρτη φορά στο 58. Ο Νουαφόρ άντεξε στο μαρκάρισμα του Σκέντζου και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο ΟΦΗ, όμως, που είχε βάλει στο φουλ τις "μηχανές" του, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0, στο 68, με πλασέ του Μαχλά.

    Ο Καμινάρης έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σκέντζο, Σουργιά, Αρβανίτη, Κοιλιαρά, Κολιτσιδάκη και Μπελεβώνη.

    ΟΦΗ: Σηφάκης, Μπελεβώνης, Ρουμπάκης (70΄Δερμιτζάκης), Νουαφόρ, Μαχλάς, Κουτσουρές, Ντεγιάνοφ (59 Κουνενάκης), Τόμας, Σταυρακάκης, Αρβανίτης, Κολιτσιδάκης (59 Δέντσας).

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Χανιωτάκης, Πάρβου (51 Γκίρτσα), Ονγκουσότο, Δημήτρης, Σκέντζος (72΄ Χαραλαμπάκης), Σούτζης, Σουργιάς, Κοιλιάρας (51΄Ελευθεριάδης), Σπυριδάκης, Γωνιωτάκης, Σιλά.

    [15] Αθλητισμός

    Ξέφυγε η Μπάγερν

    27/11/2004 7:13:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μίκαελ Μπάλακ η Μπάγερν επικράτησε της Μάιντς με 4-2 και παρέμεινε μόνης της στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας της Μπουντεσλίγκα. Οι Βαυαροί προηγήθηκαν στο 14' με τον Κλαούντιο Πιζάρο να εκμεταλλεύεται πάσα του Ζε Ρομπέρτο. Στο 35' ο Μεχμέτ Σολ έκανε το 2-0 και με την συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών, ο Ρόι Μακάι, εδραίωσε την νίκη της ομάδας του. στην επανάληψη ο αγώνας αν και διατήρησε το ενδιαφέρον δεν είχε γκολ, τουλάχιστον για ένα μισάωρο, καθώς στο 84' η Μάιντς με τον Μπάμπατζ μείωσε σε 3-1 και στο 88' ο Μπάλακ σφράγισε την πολύ καλή απόδοσή του σημειώνοντας το 4-1. Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε στο 90' ο Βέμπερ. Στο Βόλκσβαγκεν Αρίνα η Βόλφσμπουργκ είχε το καλύτερο σερί στην έδρα της, όμως η επίσκεψη της Χέρτα σε αυτήν, το χάλασε. Ο Μαρσελίνιο με ένα εκπληκτικό χατ τρικ οδήγησε τους φιλοξενούμενους στο 2-3 και έτσι άφησε την Βόλφσμπουργκ λίγο πιο μακριά από την κορυφή. στο 16 και στο 47' ο Βραζιλιάνος έκανε το 0-1 και το 0-2 αντίστοιχα και παρά το ότι οι γηπεδούχοι ανέκαμψαν και ισοφάρισαν με τον Θιάμ στο 50' και τον Μπρντάριτς στο 68' και πάλι ο Βραζιλιάνος διαμόρφωσε το τελικό 2-3 στο 74'. Στα άλλα αποτελέσματα που ξεχωρίζουν η εκτός έδρας νίκη της Λεβερκούζεν στο Ρόστοκ, με 2-0 επί της Χάνσα και η επίσης εκτός έδρας νίκη του Αμβούργου με 1-3 επί της Γκλάντμπαχ.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Μπάγερν Μονάχου-Μάιντς 4-2 Μπόχουμ-Νυρεμβέργη 3-1 Γκλάντμπαχ-Αμβούργο 1-3 Καϊζερσλάουτερν-Φράιμπουργκ 3-0 Χάνσα Ροστόκ-Λεβερκούζεν 0-2 Βέρντερ Βρέμης-Ντόρτμουντ 2-0 Βόλφσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου 2-3 Ανόβερο-Στουτγκάρδη 28/11 Σάλκε-Αρμίνια Μπίλεφελντ 28/11 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 15 αγώνες) Μπάγερν Μονάχου 32 Βόλφσμπουργκ 27 Σάλκε 27-14 αγ Στουτγκάρδη 26-14 αγ Ανόβερο 24-14 αγ Βέρντερ Βρέμης 24

    [16] Αθλητισμός

    Με εκτελεστή τον Τέρι

    27/11/2004 7:29:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με χαρακτηριστική άνεση και έχοντας χάσει και ευκαιρίες για να δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις, η Τσέλσι επισκέφτηκε την έδρα της Τσάρλτον και την φιλοδώρησε με τέσσερα τέρματα. μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο διεθνής αμυντικός Τζον Τέρι, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα σκόρερ και σημείωσε δύο γκολ, ενώ η ομάδα του Μουρίνιο ήταν καταιγιστική σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. μόλις στο 4' ο Νταφ άνοιξε το σκορ και το 0-1 παρέμεινε σκορ πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο όμως οι Λονδρέζοι "πάτησαν γκάζι"και μέσα σε ένα δεκάλεπτο μετέτρεψαν την νίκη τους σε θρίαμβο. ο Τέρι στο 51' και στο 52 σημείωσε τα δύο του γκολ και στο 59' ο Γκούντγιονσεν διαμόρφωσε το τελικό 0-4. το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε άλλες τρεις εκτός έδρας νίκες, εκείνες των Μπλάκμπερν η οποία νίκησεμε 2-0 την Φούλαμ και Πόρτσμουθ που επικράτησε με 1-0 της Μπόλτον. Η τρίτη ήρθε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία δύο γκολ του Σκόουλς και ένα του Βαν Νίστλερόι νίκησε μ 3-0 την Γουέστ Μπρομ. Ο Σκόουλς σκόραρε στο 54' και στο 80', ενώ ο Ολλανδός επιθετικός νωρίτερα, στο 71' είχε κάνει το 0-2.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Μπέρμιγχαμ-Νόριτς 1-1 (9' Μόρισον-64' Χάκερμπι) Μπόλτον-Πόρτσμουθ 0-1 (45' Ζέου) Τσάρλτον-Τσέλσι 0-4 (4' Νταφ, 51', 52' Τέρι, 59' Γκούνγτιονσεν) Φούλαμ-Μπλάκμπερν 0-2 (10' Γκάλαχερ, 77' πεν. Ντίκοφ) Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας 2-2 (50' Τζόνσον, 76' Γιάκομπσον-51' Φιλιπς, 54' Ρούτλετζ) Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Γ. 0-3 (54', 80' Σκόουλς, 71' Φαν Νίστελροϊ) Μάντσεστερ Σίτι-Αστον Βίλα 19:15 Λίβερπουλ-Αρσεναλ 28/11 Νιούκαστλ-Εβερτον 28/11 Τότεναμ-Μίντλεσμπρο 28/11Βαθμολογία (Σε 15αγ.) Τσέλσι 36 Άρσεναλ 31-14 αγ Έβερτον 29-14 αγ Μάντσεστερ Γ. 27 Μίντλεσμπρο 25-14 αγ Άστον Βίλα 24-14 αγ Μπόλτον 23


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 27 November 2004 - 17:52:09 UTC