Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομίας "Καμία αλλαγή στα τεκμήρια των Ι.Χ"
  • [02] Ο ΜακΚόνεχι σε γυμνό κυνήγι φαντασμάτων
  • [03] Για πιο ελκυστικές στο κοινό δημόσιες συγκοινωνίες Νέος συγκοινωνιακός
  • [04] Εντοπίστηκε τρίχα στο σημείο της επίθεσης Το DNA των τρομοκρατών στα
  • [05] Νέο Δ.Σ. στην ΕΠΟ
  • [06] Επιστρέφει ο Φίγκο στη Ρεάλ
  • [07] Φέρτε μας την Βραζιλία...
  • [08] Στις 5/11 με την ενεργή συμμετοχή του κοινού Interactive MP3 PARTY :
  • [09] Σύσκεψη Σουφλιά- περιφερειαρχών "Στροφή" στην Περιφέρεια
  • [10] Πρόταση και για δεύτερη ξένη γλώσσα στο Δημοτικό Περισσότερα Αρχαία
  • [11] Ξεπέρασε τα 52 δολάρια το αμερικανικό αργό Νέα κούρσα ανόδου για το
  • [12] Διορίζονται 1000 νέοι νοσηλευτές Προσλήψεις στο χώρο της υγείας
  • [13] Βγήκε ζωντανό με ελαφρές κακώσεις Πηγάδι "παγίδευσε" νήπιο 22μηνών
  • [14] Στο επίκεντρο η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας Συνάντηση Μολυβιάτη-

    [01] Οικονομία

    Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομίας "Καμία αλλαγή στα τεκμήρια των Ι.Χ"

    1/11/2004 12:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/11/2004 6:34:12 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ενημέρωσε σήμερα τον Πρωθυπουργό ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ενώ ήταν παρών και στη συνάντηση του κ. Καραμανλή με τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Τάκη Αράπογλου. Τη συνάντηση απασχόλησαν το τραπεζικό σύστημα, το ασφαλιστικό των τραπεζών καθώς και το θέμα της εθελουσίας εξόδου. "Δεν θα αλλάξει τίποτα στο θέμα των τεκμηρίων των αυτοκινήτων", δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο Υπουργός Οικονομίας απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά το τέλος της συνάντησης. Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Δικαιοσύνης να τεθεί στο αρχείο η έρευνα για τον τρόπο, που εισήχθησαν ορισμένες εταιρίες στο Χρηματιστήριο το 1999 ο κ. Αλογοσκούφης απέφυγε να πει οτιδήποτε αναφέροντας, πως "η Κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι πρέπει για το θέμα του Χρηματιστηρίου". Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι, εντός της ημέρας, ο Υπουργός Οικονομίας θα δώσει στη δημοσιότητα την υπουργική απόφαση, με την οποία θα καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων, που είναι κατατεθειμένα σε τράπεζες του εξωτερικού.

    Επαναπατρισμός των κεφαλαίων

    Σύμφωνα με την απόφαση τα εισαγόμενα κεφάλαια θα πρέπει να υπήρχαν στην αλλοδαπή το αργότερα έως τις 4 Αυγούστου 2004, που είναι η ημερομηνία έναρξης ισχύος του σχετικού νόμου. Η εισαγωγή τους στην Ελλάδα γίνεται μόνο μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων εγκατεστημένων στη χώρα μας.

    Η μεταφορά κεφαλαίων μπορεί να διενεργηθεί με οποιοδήποτε μέσο σύμφωνο με την τραπεζική πρακτική, με το οποίο πιστοποιείται ότι, τα μεταφερόμενα κεφάλαιο προέρχονται από τραπεζικό λογαριασμό καταθετικό ή επενδυτικό του εντολέα, που τηρείται σε πιστωτικό ίδρυμα της αλλοδαπής και πιστώνονται σε τραπεζικό λογαριασμό του εντολέα σε ημεδαπό πιστωτικό ίδρυμα.

    Για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων προβλέπεται εφάπαξ φορολόγηση με συντελεστή 3%, η δε αρχική προθεσμία για τη μεταφορά κεφαλαίων στην Ελλάδα λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου του 2005.

    [02] Διάφορα

    Ο ΜακΚόνεχι σε γυμνό κυνήγι φαντασμάτων

    1/11/2004 12:46:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Έναν μυστηριώδη "επισκέπτη" είχε ο Τεξανός και ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ του γυναικείου πληθυσμού, ηθοποιός Μάθιου Μακ Κόνεχι. Όπως εξομολογήθηκε στις θαυμάστριες του μέσω του γυναικείου βρετανικού περιοδικού Femalefirst, το νεοαποκτηθέν σπίτι του στους λόφους του Χόλιγουντ επισκέφθηκε, εν τω μέσω μίας ωραίας νυκτός, ένα φάντασμα. Μάλιστα, ένα φάντασμα και γένους θηλυκού παρακαλώ! Τι έκανε; Μα φυσικά ό,τι θα έκανε ο καθένας μας. Με αδαμιαία περιβολή και με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ ανά χείρας άρχισε να το κυνηγά στα διάφορα δωμάτια του σπιτιού. Απ' ότι φαίνεται το πρόλαβε και μάλιστα έγιναν και οι... συστάσεις.

    Η Madame Blue είναι πολύ... "cool"

    Όπως εξήγησε πρόκειται για γυναίκα-φάντασμα, ονόματι Madame Blue, με την οποία έπιασε και... φιλίες. Είναι λέει πολύ "cool", φασματικώς ειπείν, και τον επισκέπτεται και συχνά. Και φυσικά ο κ. Μακ Κόνεχι έχει και την ανάλογη εξήγηση: "Μάλλον της αρέσει που κυκλοφορώ συνέχεια γυμνός στο σπίτι" παραδέχεται. Διότι είναι γνωστή η αγάπη του Τεξανού σταρ για τον γυμνισμό. Κάτι που είναι γνωστό από 1999 όταν αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα του, ανταποκρινόμένοι σε παράπονα γειτόνων για έναν φοβερό σαματά, για τον ανακαλύψουν να παίζει γυμνός κρουστά.

    Τώρα όσο για την Madame Blue και αν της αρέσει το θέαμα που βλέπει επισκεπτόμενη την οικία Μακ Κόνεχι, δεν γνωρίζουμε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας είναι και πρωταγωνιστής της ταινίας "Sahara", στο πλευρό της Πενέλοπε Κρουθ, με την οποία φημολογείται ότι υπάρχει και μια πιο "ιδιαίτερη" σχέση. Με δεδομένο ότι η ταινία θα πάρει μέσα στο επόμενο έτος το δρόμο για τις σκοτεινές αίθουσες και με τα γυρίσματα της ταινίας "Two for the Money", όπου ο κ. Μακ Κόνεχι εμφανίζεται μαζί με τον Αλ Πατσίνο, να βρίκονται σε εξέλιξη λίγη έξτρα δημοσιότητα ποτέ δεν βλάπτει...

    [03] Εσωτερικά

    Για πιο ελκυστικές στο κοινό δημόσιες συγκοινωνίες Νέος συγκοινωνιακός χάρτης στην Αθήνα

    1/11/2004 12:45:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Μεγάλες αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες του επιβατικού κοινού της Αθήνας φέρνει το πακέτο των μέτρων για την αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης, στο πλαίσιο της προσπάθειας, που καταβάλλεται προκειμένου τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να γίνουν πιο ελκυστικά στο ευρύ κοινό. Μεταξύ των μέτρων, τα οποία περιλαμβάνονται στο νέο συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας, είναι η θέσπιση ενιαίου εισιτηρίου για όλα τα ΜΜΜ, για ορισμένη χρονική διάρκεια, μείωση της τιμής του εισιτηρίου για προαστιακό και Μετρό, στις διαδρομές προς το αεροδρόμιο, δημιουργία γραμμών ΕΞΠΡΕΣ στα λεωφορεία, επέκταση των λεωφορειολωρίδων, αλλά και των γραμμών του Τραμ, επαναφορά του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας και δημιουργία Ενιαίου Φορέα Αστικών Συγκοινωνιών, που θα έχει τη συνολική ευθύνη σχεδιασμού και συντονισμού όλων των συγκοινωνιακών φορέων.

    Αναλυτικά τα μέτρα

    Θεσπίζεται ενιαίο εισιτήριο στην τιμή του 1 ευρώ, με το οποίο ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει όσα ΜΜΜ θέλει στο χρόνο της μιάμισης ώρας. Δεν ισχύει για τις διαδρομές του πραστιακού και Μετρό προς αεροδρόμιο. Επίσης υπάρχει εισιτήριο στην τιμή των 0,70 ευρώ αλλά δεν περιλαμβάνει το Μετρό. Μειώνεται από 8 σε 6 ευρώ η τιμή του εισιτηρίου Προαστιακού και Μετρό προς αεροδρόμιο, ενώ το τμήμα του προαστιακού από Σταθμό Λαρίσης μέχρι Δουκίσης Πλακεντίας εντάσσεται στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών με εισιτήριο 0,70 ευρώ. Δημιουργούνται γραμμές ΕΞΠΡΕΣ, με περιορισμένο αριθμό στάσεων σε κομβικά σημεία της διαδρομής, που θα συνδέουν σημαντικές περιοχές, ενώ παράλληλα δημιουργούνται νέες τροφοδοτικές γραμμές για τη διευκόλυνση της μετεπιβίβασης προς τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, προαστιακός, Τράμ). Καθιερώνεται η λειτουργία 8 λεωφορειακών γραμμών σε 24ωρη βάση και επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας Μετρό και ΗΣΑΠ. Συγκεκριμένα, το Μετρό θα λειτουργεί καθημερινά από τις 5 π.μ. έως τη 1 π.μ., ενώ το Σάββατο θα σταματά μισή ώρα αργότερα ενώ ο ΗΣΑΠ θα λειτουργεί από τις 5 π.μ. έως τη 1.30 π.μ. Επεκτείνεται το δίκτυο των λεωφορειολωρίδων από 38 χλμ, που είναι σήμερα σε 47, ενώ στους σχεδιασμούς του Υπουργείου είναι να ξεπεράσουν κατά πολύ τα 50 χλμ. Στο σημείο αυτό ο Υπουργός ξεκαθάρισε οριστικά ότι, δεν πρόκειται να επιτραπεί η κυκλοφορία των ταξί στις λεωφορειολωρίδες. Μάλιστα, η τροχαία έχει διαθέσει 25 μοτοσικλετιστές για την αστυνόμευση του δικτύου, ενώ αυξήθηκαν και οι κάμερες, που παρακολουθούν την κίνηση. Δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη του Τραμ και για το λόγο αυτό προωθείται η διαδικασία για την παροχή προτεραιότητας στο συγκεκριμένο μέσο σταθερής τροχιάς. Ο Υπουργός παραδέχτηκε ότι, υπάρχει γραφειοκρατικό πρόβλημα για να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία αυτή και ανακοίνωσε ότι, σε πρώτη φάση οι επεκτάσεις του Τραμ θα είναι προς τον Πειραιά και τη Βούλα και θα ακολουθήσουν επεκτάσεις προς το Γουδί και το Βύρωνα. Το Τράμ θα λειτουργεί καθημερινά από τις 5 π.μ. έως τη 1 π.μ., ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Επανέρχεται το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, με τα γνωστά παρκόμετρα. Σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων θα δημιουργηθούν μέχρι το Μάϊο περίπου 4.000 τέτοιες θέσεις, θα απομακρυνθούν περίπου 20.000 εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, θα δημιουργηθούν ειδικοί χώροι στάθμευσης για δίκυκλα, θα ενταθεί η αστυνόμευση και θα αυξηθούν τα προστιμα για τους παραβάτες. Θα υπάρξει περιορισμός της τροφοδοσίας των καταστημάτων κατά τις ώρες αιχμής. Ετσι τα μεγάλα καταστήματα θα τροφοδοτούνται κυρίως τις βραδυνές ώρες. Θα γίνουν θεσμικές αλλαγές στη δημοτική συγκοινωνία, η οποία θα ανασχεδιαστεί από μηδενική βάση και με νέα αρχιτεκτονική, που θα βασίζεται στη νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε στο σύστημα των ΜΜΜ, στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Τέλος, δημιουργείται Ενιαίος Φορέας Αστικών Συγκοινωνιών, που θα έχει συνολική ευθύνη σχεδιασμού και συντονισμού όλων των συγκοινωνιακών φορέων. Παράλληλα προχωράει και το έργο της Τηλεματικής, μέσα από το οποίο ο επιβάτης θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει στη στάση ποιο λεωφορείο πλησιάζει.

    Άμεσα το ωράριο και η αστυνόμευση

    Σύμφωνα με το υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη ορισμένα από τα μέτρα, που ανακοινώθηκαν θα εφαρμοστούν άμεσα, όπως η αστυνόμευση, το ωράριο λειτουργίας των ΜΜΜ, η μείωση του εισιτηρίου σε Μετρό και Προαστιακό και κάποια άλλα αργότερα, όπως η επέκταση των λεωφορειολωρίδων και το ενιαίο εισιτήριο γιατί απαιτείται μια ορισμένη διαδικασία.

    Ο κ. Λιάπης επανέλαβε ότι στόχος είναι να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των πολιτών, που θα χρησιμοποιεί τις αστικές συγκοινωνίες και από ένα προς τρία, που είναι η αναλογία σήμερα να γίνει ένα προς δύο. Ανέφερε επίσης χαρακτηριστικά ότι στις Σκανδιναβικές χώρες 3 στους 4 πολίτες χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες.

    [04] Εσωτερικά

    Εντοπίστηκε τρίχα στο σημείο της επίθεσης Το DNA των τρομοκρατών στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

    1/11/2004 2:41:00 μμ

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το DNA ενός εκ των δραστών, που συμμετείχαν στη βομβιστική επίθεση της περασμένης Παρασκευής κατά των λεωφορείων των ΜΑΤ, στην οδό Πέτρου Ράλλη, θα έχει πιθανότατα στη διάθεσή της σε λίγο καιρό η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου", σε κάποιο από τα υλικά της συνδεσμολογίας της βόμβας βρέθηκε μια τρίχα. Το συγκεκριμένο εύρημα θεωρείται αρκετά σημαντικό, καθώς, από την ανάλυσή του, δεν αποκλείεται να προκύψει η γενετική ταυτότητα ενός από τους τρομοκράτες. Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται στο Γενικό Χημείο του Κράτους οι εργαστηριακές εξετάσεις στα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

    Το σοβαρότερο τρομοκρατικό χτύπημα

    Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία χαρακτηρίζει την εν λόγω επίθεση ως "το πιο σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα μετά τη δολοφονία του Στήβεν Σόντερς, την εξάρθρωση της "17Ν" και τη σύλληψη των μελών του ΕΛΑ".

    Οι Αρχές, πάντως, εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, καθώς, μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

    Τα δύο επικρατέστερα σενάρια, συνδέουν το χτύπημα με άτομα, που, είτε πέρασαν κάποια στιγμή από τη "17 Ν" ή τον ΕΛΑ, είτε συνδέονται ιδεολογικά με τους κρατούμενους στον Κορυδαλλό. Από την άλλη, πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης συνδέουν τη βομβιστική επίθεση με την επέτειο του Πολυτεχνείου.

    Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι καταθέσεις των μαρτύρων, που είδαν κάποιους ανθρώπους πριν την έκρηξη στο κοντινό πάρκο, αλλά και οι καταθέσεις των φαντάρων του Ρουφ που εκείνη την ώρα ήταν σκοπιά.

    Τέλος, αστυνομικοί "χτενίζουν" την περιοχή, σε ακτίνα, περίπου, τριών χιλιομέτρων από το σημείο της έκρηξης, προκειμένου να εντοπίσουν τη μαύρη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού με την οποία, όπως εκτιμάται, διέφυγαν οι δράστες.

    [05] Αθλητισμός

    Νέο Δ.Σ. στην ΕΠΟ

    1/11/2004 3:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/11/2004 5:31:46 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ, που προήλθε από τις εκλογές του Σαββάτου. Όπως ήταν αναμενόμενο, πρόεδρος επανεξελέγη ο νικητής των αρχαιρεσιών, Βασίλης Γκαγκάτσης, ενώ τις θέσεις του Β` και Γ` Αντιπροέδρου κατέλαβαν, αντιστοίχως, οι Βασίλης Χατζηαποστόλου και Γιώργος Σιντόρης. Υπενθυμίζεται ότι τη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου κατέχει εξ οφίκιο, ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Θανάσης Κανελλόπουλος. Την ίδια ώρα, απάντηση στις δηλώσεις του Βίκτορα Μητρόπουλου περί ανάμιξης κυβερνητικών παραγόντων στην εκλογική διαδικασία, έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η κυβέρνηση τάσσεται εναντίον οποιασδήποτε μορφής κομματισμού στο χώρο του αθλητισμού, δήλωσε ο κ. Αντώναρος. Στο ίδιο μήκος κύματος και η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη Πετραλιά που τόνισε με έμφαση ότι η κυβέρνηση δεν ανακατεύεται στα εσωτερικά των Ομοσπονδιών και του αθλητισμού.

    "Καμία διάσταση απόψεων"

    Σ' ερώτηση για τους "χειρισμούς Μεϊμαράκη" επί του θέματος, ο κ.Αντώναρος παρατήρησε ότι δεν γνωρίζει ν' έχει κάνει κάποιους χειρισμούς ο κ.Μεϊμαράκης, ενώ διευκρίνισε ότι δεν διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων για το συγκεκριμένο ζήτημα μεταξύ του υφυπουργού αθλητισμού και του γραμματέα του κόμματος.

    Όσον αφορά τις δηλώσεις Μητρόπουλου και Ψωμιάδη, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχολιασμό: "Δεν σχολιάζω δηλώσεις ενός αποτυχόντος υποψηφίου. Η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τις δηλώσεις ενός αντινομάρχη" ήταν η απάντηση του.

    Ως προς την έκβαση των ενστάσεων που πιθανόν υποβληθούν, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως "πρόκειται για μια εσωτερική διαδικασία που αναφέρεται σε μιαν ομοσπονδία και άρα, αν υπάρξουν ενστάσεις θα τις κρίνουν άλλοι και όχι η κυβέρνηση".

    Στο θέμα πάντως επανήλθε με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο γενικός γραμματέας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης που επανέλαβε για ακόμα μια φορά ό,τι υπήρχε ρητή εντολή του πρωθυπουργού να μην εμπλακεί κανείς από τα στελέχη της κυβέρνησης στις εκλογές της ΕΠΟ.

    Γκαγκάτσης: "Νέα εποχή"

    Σε αυτή καθαυτή τώρα την μετεκλογική διαδικασία, η παράταξη του Βασίλη Γκάγκατση προχώρησε σε συγκρότηση του σώματος του νέου Δ.Σ. της ΕΠΟ, όπως αυτό προήλθε από την εκλογική διαδικασία.

    Η νέα σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξής: Πρόεδρος: Βασίλειος Γκαγκάτσης Α΄ Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Κανελλόπουλος Β΄ Αντιπρόεδρος: Βασίλειος Χατζηαποστόλου Γ΄ Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Σιντόρης Γενικός Γραμματέας: Ιωάννης Οικονομίδης Ταμίας: Γεώργιος Γκιρτζίκης Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Νικόλαος Ανασόπουλος Αναπληρωτής Ταμίας: Ευάγγελος Τοπολιάτης

    Μέλη: Βασίλειος Αδραχτάς, Κωνσταντίνος Αντιπαριώτης, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Γεώργιος Καραμελίδης, Σωκράτης Παπαδόπουλος, Σοφοκλής Πιλάβιος, Νικόλαος Προύντζος, Ιωάννης Σιγάλας, Χαράλαμπος Σκόδρας, Αριστείδης Σταθόπουλος, Γεώργιος Στράτος, Νικόλαος Φύριος, Χριστόφορος Χριστοφορίδης.

    Πρόεδροι Επιτροπών Επιτροπή Κανονισμών: Αριστείδης Σταθόπουλος Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων: Σοφοκλής Πιλάβιος Τεχνική Επιτροπή: Σωκράτης Παπαδόπουλος Επιτροπή Κυπέλλου Ελλάδας: Νικόλαος Προύντζος Επιτροπή Προμηθειών: Γιώργος Καραμελίδης Επιτροπή Δ΄ Εθνικής: Ιωάννης Σιγάλας Επιτροπή Μικτών Ομάδων: Χριστόφορος Χριστοφορίδης Επιτροπή Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων: Νίκος Φύριος Επιτροπή Νομικών Θεμάτων: Κωνσταντίνος Αντιπαριώτης Επιτροπή Βίας: Αριστείδης Σταθόπουλος Υγειονομική Επιτροπή: Ιωάννης Οικονομίδης Επιτροπή Διεθνούς Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου: θεόδωρος Θεοδωρίδης Επιτροπή Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου: Ευάγγελος Τοπολιάτης Επιτροπή Αδειοδότησης: Γιώργος Σιντόρης Επιτροπή Διαμεσολαβητών: Αριστείδης Σταθόπουλος Εκπαιδευτικό Συμβούλιο: Βασίλειος Χατζηαποστόλου Επιτροπή Ποδοσφαίρου Σάλας: Ιωάννης Οικονομίδης Οικονομική Επιτροπή: Γιώργος Γκιρτζίκης Επιτροπή Στατιστικής και Γηπέδων: Γιάννης Σιγάλας Επιτροπή Νέων Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών: Ευάγγελος Τοπολιάτης Με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, μετά την συγκρότηση του νέου Δ.Σ., καθόρισε τις προτεραιότητες της νέας εποχής:"Αρχίζει μια νέα εποχή μετά τη συντριπτική πλειοψηφία που στήριξε το όραμα μας. Θέλουμε τους πάντες κοντά μας, ακόμα και τις 12 Ενώσεις που δεν έμειναν να ψηφίσουν το Σάββατο, για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που έχουμε θέσει. Ξεκινάμε έπειτα από την μεγάλη επιτυχία της Εθνικής στο EURO, με μια σειρά μέτρων για το ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μέτρα που δεν έχουν προβληθεί ιδιαίτερα, αλλά μπορούν ν΄ αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα του αθλήματος στη χώρα μας. Ξέρουμε καλά τι θέλει ο φίλαθλος κόσμος και πού πονάει το άθλημα. Σε αυτή την προσπάθειά μας θέλουμε ως συμπαραστάτη την Πολιτεία. Εμείς απευθυνθήκαμε στο χώρο του ποδοσφαίρου και όχι στα πολιτικά κόμματα. Εδώ και χρόνια παλεύουμε για την αυτοδιοίκηση του ποδοσφαίρου, ενώ κάποιοι που παλαιότερα φώναζαν για να μείνουν τα κόμματα εκτός του αθλήματος, τώρα τα επικαλούνται. Οι πολιτικές παρατάξεις έχουν υποχρέωση να παρακολουθούν και να εποπτεύουν, αλλά όχι να παρεμβαίνουν. Το ποδόσφαιρο έχει τις δυνάμεις να πορευτεί μόνο του".

    [06] Champions League

    Επιστρέφει ο Φίγκο στη Ρεάλ

    1/11/2004 4:29:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με τον Λοουίς Φίγκο στη σύνθεσή της, αλλά χωρίς τον Βάλτερ Σάμουελ θα παραταχθεί η Ρεάλ Μαδρίτης στην αναμέτρηση της Τετάρτης με τη Ντιναμό Κιέβου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του ισπανικού συλλόγου. Ο Πορτογάλος διεθνής μέσος ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε με "την φλεγμονή στις αμυγδαλές», η οποία δεν του επέτρεψε να δώσει το "παρών" στον αγώνα πρωταθλήματος με τη Χετάφε. Από την άλλη πλευρά, ο Αργεντινός αμυντικός παρότι υποβλήθηκε σε εξετάσεις για τις ενοχλήσεις που ένιωθε στον έσω μηνίσκο, και ήταν αρνητικές, το ιατρικό επιτελείο της Ρεάλ προτίμησε ο παίκτης να παραμείνει στη Μαδρίτη, προκειμένου να συνεχίσει την αποθεραπεία του. Ο αγώνας θα έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς τον αγώνα κληρώθηκε να διευθύνει ο Κύρος Βασσάρας.

    [07] Αθλητισμός

    Φέρτε μας την Βραζιλία...

    1/11/2004 5:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/11/2004 5:49:43 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το σύνθημα του καλοκαιριού έγινε πραγματικότητα. Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου μετά την κατάκτηση του EURO, καλείται το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας, να αποδείξει για ακόμα μια φορά την επιτυχημένη πορεία της αντιμετωπίζοντας αυτή τη φορά την Βραζιλία στα πλαίσια του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους αστέρες της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας αφού κληρώθηκε με την πανίσχυρη "Σελεσάο", καθώς και με αυτές της Ιαπωνίας και του Μεξικού, στον Β΄ όμιλο.

    Δέλλας: "Μεγάλη εμπειρία"

    Για τον αγώνα μίλησε σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ότο Ρεχάγκελ αλλά και ο Τραϊνός Δέλλας.

    Ο "Γερμανός", με δηλώσεις του από τη Φρανκφούρτη, όπου έλαβε χώρα η σχετική διαδικασία, τόνισε: "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που κληρωθήκαμε με τη Βραζιλία. Η Βραζιλία είναι το κριτήριο, με το οποίο μετρώνται τα πάντα. Η μεταξύ μας αναμέτρηση θα είναι ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι. Έχουμε ήδη δείξει ότι τίποτε δεν είναι αδύνατο".

    Ο στυλοβάτης της ελληνικής άμυνας τόνισε ότι ένα παιχνίδι με την Πρωταθλήτρια Κόσμου θα είναι πολύ μεγάλη εμπειρία, επισημαίνοντας όμως ότι προηγούνται τα δυο παιχνίδια για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

    "Θα είναι μια πολύ καλή εμπειρία για εμάς το ματς με τη Βραζιλία. Το βλέπω σαν γιορτή. Αν την κερδίσουμε κιόλας, θα είναι ακόμα καλύτερα. Δεν παύει, όμως, να είναι μακρινό γεγονός. Τώρα σκεφτόμαστε τους δυο αγώνες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η νίκη στις 17 Νοεμβρίου με το Καζακστάν κρίνεται επιτακτική. Πρέπει να μπούμε χωρίς άγχος. Στα δυο πρώτα παιχνίδια είχαμε άγχος. Αυτό το παιχνίδι είναι κλειδί για την συνέχεια".

    Όμιλοι - Πρόγραμμα

    Η ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ θα αρχίσει τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση αντιμετωπίζοντας στις 16 Ιουνίου την πρωταθλήτρια Κόσμου στη Λειψία. Τρεις ημέρες αργότερα οι πρωταθλητές Ευρώπης θα αναμετρηθούν με την Ιαπωνία στη Φρανκφούρτη, ενώ στις 22 Ιουνίου θα δώσουν τον τελευταίο αγώνα τους για τον Β΄ όμιλο διασταυρώνοντας τα ξίφη τους στην ίδια πόλη με το Μεξικό.

    Οι ομάδες που θα κατακτήσουν τις δύο πρώτες θέσεις στους ομίλους θα προκριθούν στους "4" του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, με τους νικητές των δύο ημιτελικών να δίνουν "μάχη" για το τρόπαιο και τους ηττημένους να "παλεύουν" για την τρίτη θέση στη διοργάνωση.

    Υπενθυμίζεται ότι το Κύπελλο Συνομοσπονδιών θα διεξαχθεί 15-29 Ιουνίου 2005 στη Γερμανία, ενώ οι πέντε πόλεις, οι οποίες θα «φιλοξενήσουν» αγώνες της διοργάνωσης είναι το Ανόβερο, η Λειψία, η Κολωνία, η Φρανκφούρτη και η Νυρεμβέργη.

    1ος ΟΜΙΛΟΣ Γερμανία, Αυστραλία, Αργεντινή, Τυνησία

    2ος ΟΜΙΛΟΣ Βραζιλία, Ελλάδα, Ιαπωνία, Μεξικό

    Πρόγραμμα:

    15/06/05 18.00 Κολωνία Αργεντινή-Τυνησία 15/06/05 20.45 Φρανκφούρτη Γερμανία-Αυστραλία 16/06/05 18.00 Ανόβερο Ιαπωνία-Μεξικό 16/06/05 20.45 Λειψία Βραζιλία-Ελλάδα 17/06/05 ΡΕΠΟ 18/06/05 18.00 Κολωνία Γερμανία-Τυνησία 18/06/05 20.45 Νυρεμβέργη Αυστραλία-Αργεντινή 19/06/05 18.00 Ανόβερο Μεξικό-Βραζιλία 19/06/05 20.45 Φρανκφούρτη Ελλάδα-Ιαπωνία 20/06/05 ΡΕΠΟ 21/05/06 20.45 Λειψία Αυστραλία-Τυνησία 21/06/05 20.45 Νυρεμβέργη Αργεντινή-Γερμανία 22/06/05 20.45 Φρανκφούρτη Ελλάδα-Μεξικό 22/06/05 20.45 Κολωνία Ιαπωνία-Βραζιλία 23-24/06/05 ΡΕΠΟ

    ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ 25/06/05 18.00 Νυρεμβέργη 1ος Α΄ ομίλου-2ος Β΄ ομίλου 26/06/05 18.00 Ανόβερο 1ος Β΄ ομίλου-2ος Α΄ ομίλου

    27-28/06/05 ΡΕΠΟ

    ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ 29/06/05 18.00 Λειψία Ηττημένοι Ημιτελικών

    ΤΕΛΙΚΟΣ 29/06/05 20.45 Φρανκφούρτη Νικητές Ημιτελικών

    [08] Πολιτισμός

    Στις 5/11 με την ενεργή συμμετοχή του κοινού Interactive MP3 PARTY : choose your mix!

    1/11/2004 5:01:00 μμ

    Συντάκτης: Νάντια Γρηγοριάδου

    Το θέατρο Φούρνος , Κέντρο για τον Ψηφιακό Πολιτισμό πρωτοπορεί και προσκαλεί τους φίλους της μουσικής σε μία ξεχωριστή βραδιά, την οποία οι ίδιοι θα διαμορφώσουν μέσα από τις προσωπικές μουσικές τους επιλογές:

    "Μέσω μιας πληροφοριακής πλατφόρμας που αποσκοπεί στην συλλογική αλληλεπιδραστική δημιουργία ενός μουσικού γεγονότος, το κοινό μαζί με τους DJs της ομάδας Goldfish Memories θα συνδιαμορφώσει τους ήχους του party, περνώντας από την pop των 60s έως την electronica των 00s. Το κοινό θα φέρει τις προσωπικές προτιμήσεις του σε mp3 CDs, και θα επιλέξει μαζί με τους goldfish memories την μουσική που θα ακουστεί, χρησιμοποιώντας touch screens αλλά και sms. Σκοπός είναι να χαρούμε μαζί την βραδιά, αλλά και να αποδείξουμε ότι η πολυμορφία μιας συλλογικότητας με δυνατότητες έκφρασης είναι πιο ενδιαφέρουσα από ένα ιεραρχικά δομημένα χώρο διασκέδασης και επιλογών".

    Για αυτούς που θα μοιραστούν τις μουσικές επιλογές τους, θα υπάρχει ένα δώρο έκπληξη!

    Concept/ Παραγωγή: noworks (Τάκης Σταθόπουλος, Νίκος Λαμπιώτης, Απόστολος Μανωλιτζάς). DJs: Goldfish Memories (Μαρίζα Δήμα, Δημήτρης Κουζής-Λουκάς, Δώρα Ζάχου) και το κοινό!

    Με την τεχνική υποστήριξη του Εργαστηρίου Δικτύων Υπολογιστών του Ε.Μ.Π.

    Ώρα έναρξης : 23.00 Τιμή εισιτηρίου : 3 euro

    Φούρνος, Κέντρο για τον Ψηφιακό Πολιτισμό Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα Τηλ.: 210 6460748 & 210 6420451

    Σχετικά Links:

    http://noworks.telecom.ntua.gr.

    [09] Εσωτερικά

    Σύσκεψη Σουφλιά- περιφερειαρχών "Στροφή" στην Περιφέρεια

    1/11/2004 6:47:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Έργα ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ θα δημοπρατήσει τους επόμενους μήνες το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, όπως ανακοινώθηκε στη σύσκεψη του Γιώργου Σουφλιά με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας. Ο κ. Σουφλιάς χαρακτήρισε "χρυσή εποχή για τους κατασκευαστές" το χρονικό διάστημα που έρχεται και γνωστοποίησε, πως αρχίζει εκστρατεία ενημέρωσης προς τα στελέχη της περιφέρειας για τον νέο τρόπο ανάθεσης των δημόσιων έργων και την κατάργηση του μαθηματικού τύπου. Παράλληλα, ο υπουργός και οι περιφερειάρχες συζήτησαν για τα προβλήματα ενόψει του χειμώνα και ο κ. Σουφλιάς υποσχέθηκε "κάθε δυνατή βοήθεια". Τέλος, αποφασίστηκε η συγκρότηση μόνιμης επιτροπής στο υπουργείο, με συμβουλευτικό ρόλο προς τους περιφερειάρχες, η οποία σε περίπου δέκα ημέρες θα επισκεφτεί τις έδρες των περιφερειών, για να εξετάσει την κατάσταση που επικρατεί με τα διάφορα έργα και να βοηθήσει στην άμεση υλοποίησή τους.

    [10] Εσωτερικά

    Πρόταση και για δεύτερη ξένη γλώσσα στο Δημοτικό Περισσότερα Αρχαία προτείνει η Μ. Γιαννάκου

    1/11/2004 6:52:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ειδήσεις > Εσωτερικά)&body=Πρόταση για περισσότερες ώρες διδασκαλίας Αρχαίων Ελληνικών, κατέθεσε στο

    Πηγή: ΑΠΕ

    Περισσότερες ώρες διδασκαλίας Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο και το Λύκειο αλλά και την εισαγωγή δεύτερης ξένης γλώσσας στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, προτείνει η υπουργός Παιδείας. Σε σχετική εισήγηση που κατέθεσε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο η Μαριέτα Γιαννάκου κρίνει επιβεβλημένη αυτή την αλλαγή προκειμένου να προωθηθεί η γλωσσική παιδεία, η οποία θεωρείται ελλιπής. Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, θα μελετήσει την πρόταση της Υπουργού και θα υποβάλλει την εισήγηση του στο υπουργείο Παιδείας.

    Οι προτάσεις της υπουργού

    Στην πρόταση που κατέθεσε προς τον Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Μιχάλη Παπαδόπουλου, η Μαριέττα Γιαννάκου, προτείνει να προστεθεί μία ώρα εβδομαδιαίας διδασκαλίας στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου ενώ μόνο για την Α' Λυκείου, προτείνεται η προσθήκη δυο ωρών την εβδομάδα .

    Για τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών θα χρησιμοποιηθούν μόνο τα βιβλία του Οργανισμού ΄Εκδοσης Διδακτικών Βιβλίων και συγκεκριμένα για τις τρεις τάξεις του γυμνασίου το βιβλίο της "Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας" ενώ για την Α' Λυκείου το "Εγχειρίδιο Γλωσσικής Διδασκαλίας". Η υπουργός πρότεινε επίσης και την εισαγωγή στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού και της διδασκαλίας δεύτερης ξένης γλώσσας .

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, όσον αφορά στα βιβλία, υπογράμμισε ότι "όλα θα είναι έτοιμα από του χρόνου και θα αξιολογηθούν στην πράξη από τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς αλλά και τους ίδιους τους μαθητές".

    [11] Οικονομία

    Ξεπέρασε τα 52 δολάρια το αμερικανικό αργό Νέα κούρσα ανόδου για το πετρέλαιο

    1/11/2004 6:53:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μετά από τρεις εβδομάδες πτωτικής πορείας, οι τιμές του πετρελαίου εμφανίζουν και πάλι ανοδική πορεία με το αμερικανικό αργό να υπερβαίνει τα 52 δολάρια το βαρέλι μέσα σε κλίμα νευρικότητας λόγω των "σφικτών" επιπέδων προσφοράς για τα καύσιμα θέρμανσης, αλλά και των επικείμενων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Παράλληλα, στο Λονδίνο το Μπρεντ έφτασε στα 49,36 δολάρια. Όπως αποδεικνύεται η μεγάλη αύξηση των αμερικανικών διαθέσιμων εμπορικών αποθεμάτων αργού, που έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ πυροδότησε τη μεγάλης κλίμακας πτώση των τιμών του πετρελαίου την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο δεν έσβησαν τις ανησυχίες για τα "σφικτά" αποθέματα καυσίμων θέρμανσης.

    [12] Εσωτερικά

    Διορίζονται 1000 νέοι νοσηλευτές Προσλήψεις στο χώρο της υγείας

    1/11/2004 7:18:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Την έγκριση του πρωθυπουργού για τον άμεσο διορισμό 1000 νοσηλευτών πήρε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης μετά από συνάντηση που είχαν οι δυο άνδρες στο Μέγαρο Μαξίμου. Στόχος είναι η κάλυψη των μεγάλων κενών, που υπάρχουν σε εξειδικευμένες μονάδες των δημόσιων νοσοκομείων. Επίσης, ο πρωθυπουργός ενέκρινε την προώθηση του νομοθετικού έργου του υπουργείου Υγείας το οποίο περιλαμβάνει τα νομοσχέδια για τη πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού, τις οργανωτικές και τις διοικητικές αλλαγές στο ΕΣΥ, στη Δημόσια υγεία και την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

    [13] Διεθνή

    Βγήκε ζωντανό με ελαφρές κακώσεις Πηγάδι "παγίδευσε" νήπιο 22μηνών

    1/11/2004 7:22:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Associated Press

    Αγιο είχε ένα αγοράκι στο Φράνσκο Σιτι της Αλαμπάμα, το οποίο πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση σε ξεχασμένο πηγάδι βάθους πέντε μετρών. Η περιπέτεια για το 22 μηνών νήπιο ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής όταν έπεσε σε πηγάδι-παγίδα, ενώ έπαιζε με φίλους του. Τον μικρό Τζέρεμι Μακκίλαν, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τα ξημερώματα, τα σωστικά συνεργεία μετά από ολονύκτιες προσπάθειες. Παρά την ελεύθερη πτώση, το αγοράκι κατάφερε να βγει ζωντανό με γρατζουνιές και ελαφρές κακώσεις. Μεταφέρθηκε για περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νότια Αλαμπάμα. Τις προσπάθειες απεγκλωβισμού του κατέγραφε λεπτό προς λεπτό το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WKRG.

    [14] Εσωτερικά

    Στο επίκεντρο η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας Συνάντηση Μολυβιάτη- Παπαρήγα

    1/11/2004 7:30:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, καθώς και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών του υπουργού Εξωτερικών, Πέτρου Μολυβιάτη, με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και τόνισε, ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η διαδικασία της εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ για τα θέματα του Αιγαίου, της Κύπρου και των ελευθεριών και δικαιωμάτων του τουρκικού λαού. Παράλληλα, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ της εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά και των προσπαθειών για αμοιβαία προσπάθεια ειρηνικής συμβίωσης, που "να βασίζεται και στη φιλία των λαών". Σημειώνεται, πως η συνάντηση αυτή έγινε στα πλαίσια σειράς επαφών, που θα έχει ο κ. Μολυβιάτης με τις πολιτικές δυνάμεις, ενόψει του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ, τον Δεκέμβριο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 1 November 2004 - 17:51:20 UTC