Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επικράτησε ο νόμος του ισχυρού στο φιλέ
  • [02] Χαμογέλασαν οι "Φαίακες"
  • [03] Έχασε την ευκαιρία
  • [04] "Ε.Ε: Ένα διαφορετικό Σύνταγμα είναι εφικτό" Συνδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής
  • [05] Τέλος στο σερί της Άρσεναλ
  • [06] Αυτή την φορά ήταν ο Ηρακλής
  • [07] Μόνη πρώτη η ΑΕΚ
  • [08] Ισόπαλο το ντέρμπι

    [01] Αθλητισμός

    Επικράτησε ο νόμος του ισχυρού στο φιλέ

    24/10/2004 7:22:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ημέρα των φαβορί αποδείχθηκε η πρεμιέρα της Α1 γυναικών βόλεϊ καθώς μετά τις χθεσινές νίκες των νταμπλούχων Βριλησσίων, των Πανελληνίου, Παναθηναϊκού, Απολλώνιου Κερατσινίου και Ολυμπιακού, σήμερα η λευκή επικράτηση του Φιλαθλητικού με 3-0 (25-16, 25-17, 25-16) επί του νεοφώτιστου Ηρακλή στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, έριξε την αυλαία της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Συνοπτικά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας: Βύρωνας-Βριλήσσια 0-3 (24-26, 23-25, 07-25), Παναθηναϊκός-Μαρκόπουλο 3-0 (25-20, 25-20, 25-17), Άρης-Πανελλήνιος 0-3 (17-25, 24-26, 19-25), Απολλώνιος-Σίρις 3-0 (25-21, 25-08, 25-13), Λάρισα-Ολυμπιακός 1-3 (14-25, 30-28, 17-25, 23-25).

    Αγχωμένο ξεκίνημα

    Πε΄ριπατο έκανε σήμερα στο κλειστό της Πυλαίας η ομάδα του Φιλαθλητικού που μετά τη φετινή ενίσχυση θεωρείται δίκαια ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Παρόλα αυτά το άγχος δεν έλειψε από την χθεσινή πρεμιέρα της ομάδας του Θανάση Στράντζαλη, η οποία σύμφωνα με τον Έλληνα τεχνικό κοιτάει κάθε αγώνα ξεχωριστά: "Σε κάθε πρεμιέρα πάντα υπάρχει άγχος. Για αυτό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί απέναντι στον Ηρακλή. Έχουμε προετοιμαστεί καλά, αλλά αυτό δε λέει τίποτα. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε σε καμία περίπτωση τον αντίπαλο. Πρέπει να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι είμαστε καλύτεροι. Με πειθαρχία και αυτοσυγκέντρωση θα φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Στόχος φυσικά είναι η καθαρή νίκη. Η ομάδα έχει υψηλούς στόχους και για να τους πετύχουμε πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά".

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας Βύρωνας-Βριλήσσια 0-3 (24-26, 23-25, 07-25) Παναθηναϊκός-Μαρκόπουλο 3-0 (25-20, 25-20, 25-17) Αρης-Πανελλήνιος 0-3 (17-25, 24-26, 19-25) Απολλώνιος-Σίρις 3-0 (25-21, 25-08, 25-13) Λάρισα-Ολυμπιακός 1-3 (14-25, 30-28, 17-25, 23-25) Φιλαθλητικός-Ηρακλής 3-0 (25-16, 25-17, 25-16)

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 1 αγώνα) Φιλαθλητικός 3 Απολλώνιος 3 Βριλήσσια 3 Παναθηναϊκός 3 Πανελλήνιος 3 Ολυμπιακός 3 Λάρισα 1 Άρης 1 Μαρκόπουλο 1 Βύρωνας 1 Ηρακλής 1 Σίρις 1

    [02] Αθλητισμός

    Χαμογέλασαν οι "Φαίακες"

    24/10/2004 7:47:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Σεφτέ" και μάλιστα επί του πρωταθλητή Ελλάδας Παναθηναϊκού πέτυχε χθες η Κέρκυρα, που στο πλάισιο της συνάντησης της 5ης αγωνιστικής της Α Εθνικής επικράτησε εντός έδρας με 2-0 επί του "τριφυλλιού". Για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, τα γκολ της οποίας σημείωσαν οι Γήττας (19΄) και Εντιαγέ (30΄), η επιτυχία αυτή αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς "έσπασε" το φετινό "πράσινο" αήττητο σερί υποχρεώνοντας τον Τσέχο τεχνικό των φιλοξενουμένων Ζντένεκ Σκάζνι στην πρώτη ήττα, στον πάγκο του "τριφυλλιού". Αξίζει πάντως να σημειωθεί,χωρίς αυτό να μειώνει στο ελάχιστοτην κερκυραϊκή νίκη, ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με πολλές απουσίες, αφού ο κ. Σκάζνι δεν είχε στη διαθεσή του λόγω τραυματισμών τους Μπασινά, Γκονζάλες, Μινχ και Άντριτς.

    Εκμεταλλεύτηκε τις "πράσινες" ελλείψεις

    Η Κέρκυρα από την αρχή του αγώνα κοίταξε τον πρωταθλητή "κατάματα" και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις πολλές απουσίες του. Έτσι οι οδηγίες του Νίκου Αναστόπουλου έπιασαν τόπο νωρίς νωρίς, αφού από την αρχή οι Φαίακες πίεσαν στο 3ο λεπτό την εστία του Χαλκιά, αλλά το σουτ του Γκαρόζη έξω από την περιοχή, έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, που πέρασε όμως ανεκμετάλλευτό για τους νησιώτες. Ό, τι όμως δεν κατάφερε ο Γκαρόζης, το πέτυχε ένας πρώην παίκτης του "τριφυλλιού" ο Γήττας στο 19. Ο αθλητής, που δόθηκε φέτος δανεικός από την αθηναϊκή ομάδα στην Κέρκυρα, είδε τον πρώην συμπαίκτη του Χαλκιά εκτός θέσεως και με ένα βολέ εκτός περιοχής, έδωσε το προβάδισμα 1-0 στους γηπεδούχους, προκαλώντας ντελίριο" ενθουσιασμού στην εξέδρα.

    Το "τριφύλλι" προσπάθησε να συνέλθει και τα κατάφερε άμεσα, αφού οι παίκτες του Ζντένεκ Σκάζνι, ισορρόπησαν το παιχνίδι, αλλα ήταν εμφανής η απουσία εκείνου που θα τροφοδοτούσε τους επιθετικούς με τις σωστές μπαλιές. Έτσι η Κέρκυρα εκμεταλλευόμενη τα "πράσινα" προβλήματα ανάπτυξης, κατάφερε στο ημίωρο να διπλασιάσει τα τέρματά της χάρις σε ένα λάθος της άμυνας των φιλοξενουμένων. Ο Κόλτσος σέντραρε, ο Κυργιάκος γλίστρησε και δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα, η οποία κατέληξε στον Εντιαγέ που δεν δυσκολεύτηκε προ κενής εστίας να γράψει το 2-0 υπέρ των Φαιάκων .

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σκάζνι προσπάθησε να ανακατέψει την «τράπουλα», πραγματοποιώντας κάποιες αλλαγές που θα έδιναν νέο αέρα στην ομάδα του. Πέρασε τον Παπαδόπουλο στην θέση του Ολιζαντέμπε, που δεν ήταν σε καλή ημέρα και το Μάριτς στη θέση του Μίτου. Πραγματικά από κείνο το σημείο του ματς ο Παναθηναϊκός, έγινε πιο κινητικός, πίεσε για το γκολ που θα του επέτρεπε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν και έκλεισαν τους διαδρόμους στα πράσινα "ατού".

    Έτσι η κεφαλιά του Κωνσταντίνου στο 71, όπως εξάλλου και τα σουτ των Σαπάνη (75), Παπαδόπουλου (79) δεν στάθηκαν αρκετά για να αντιστρέψουν τις ισορροπίες στον αγώνα, η λήξη του οποίου βρήκε την Κέρκυρα να πανηγυρίζει έξαλλα την πρώτη της και ιδιαίτερα σημαντική νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα. Ο διαιτητής Κουκλάκης (Χανίων) "κιτρίνισε" τον Κόλτσο των γηπεδούχων και τους Σαπάνη, Σκάτσελ του Παναθηναϊκού.

    Κέρκυρα (Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Σφακιανάκης, Γεωργίου, Αμανατίδης, Γήτας, Νινιάδης (46΄ Βαντελανόιντ), Κόλτζος, Ζιάκας (77΄ Μπράγκα), Εντιαγέ, Αντωνίου, Γκαρόζης (70΄ Σύρος)

    Παναθηναϊκός (Σκάζνι): Χαλκιάς, Βύντρα, Μόρις (67΄ Ντεμπά), Κυργιάκος, Χένρικσεν, Κωνσταντινίδης, Σαπάνης, Σκάτσελ, Μίτου (46΄ Παπαδόπουλος), Ολισαντέμπε (46΄ Μάριτς), Κωνσταντίνου

    [03] Αθλητισμός

    Έχασε την ευκαιρία

    24/10/2004 7:52:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Ολυμπιακός έχασε στην Νεάπολη, απέναντι στην Χαλκηδόνα, την καλύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε σε αυτές τις πέντε πρώτες αγωνιστικές για να περάσει τον Παναθηναϊκό. Την ίδια στιγμή που οι "πράσινοι" γνώριζαν την ήττα από την Κέρκυρα, οι "ερυθρόλευκοι" δεν κατάφερναν να πάρουν την νίκη, αφού η Χαλκηδόνα τους ανάγκασε στο 1-1. Χωρίς να παρουσιάσουν ποδόσφαιρο υψηλής ποιότητας οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να βρουν διαδρόμους απέναντι στην καλή άμυνα του Γιώργου Παράσχου και παρά το ότι ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά έκαναν υπερπροσπάθεια για να πάρουν τους τρεις βαθμούς, στάθηκαν και άτυχοι. Μοιραίος παίκτης ήταν και πάλι ο Γιαννάκης Οκκάς, ο οποίος στο 82' σχεδόν εξ επαφής έστειλε την μπάλα στο δοκάρι για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια φάση, καθώς νωρίτερα είχε προηγηθεί φάουλ του Ριβάλντο με την ίδια κατάληξη.

    1-1 μέσα σε δύο λεπτά

    Το πρώτο ημίχρονο έληξε 0-0 με τους "ερυθρόλευκούς" να έχουν εγκλωβιστεί στην αμυντική διάταξη της Χαλκηδόνας και να μην μπορούν να αξιοποιήσουν την υπεροχή τους. Ο φιλοξενούμενοι είχαν ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο, όπου και δημιούργησαν τις δύο καλές τους ευκαιρίες για το πρώτο μέρος μία με τον Οκκά στο 17' το σουτ του οποίου κόντραρε στον Μικέ και δύο λεπτά αργότερα με τον Βενετίδη να νικιέται από τον Εμπέντε. Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε κατά πολύ, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα η πίεση των "ερυθρολεύκων" αυξανόταν. Έτσι σε μια αντεπίθεση η Χαλκηδόνα κέρδισε φάουλ από τα αριστερά της επίθεσής της. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άντερσον, ο Ζαχαρόπουλος έπιασε την κεφαλιά την οποία έσωσε ο Νικοπολίδης με ασθενή απόκρουση, όμως στην επαναφορά της μπάλας ο Δήμος με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στην αμέσως επόμενη επίθεση του Ολυμπιακού δημιουργήθηκε σύγχυση μέσα στην περιοχή του Εμπέντε και ο Ντάγκας στην προσπάθειά του να διώξει όπως μπορούσε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για φάουλ του Οκκά πάνω στον τερματοφύλακα, όμως ο διαιτητής Τσαχειλίδης έδειξε αμέσως την σέντρα.

    Διπλό δοκάρι

    Από εκεί και έπειτα ο Ολυμπιακός ανέβασε τον ρυθμό του, όμως και πάλι δυσκολεύτηκε αρκετά να βρεθεί στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις. Στο 81' ο Τζιοβάνι κέρδισε φάουλ σε εξαιρετικά καλή θέση και την εκτέλεση ανέλαβε ο Ριβάλντο. Το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι και κατέληξε στον Οκκά, ο οποίος με υπερβολική σιγουριά έκανε κακό πλασέ και πέτυχε και πάλι το δοκάρι. Ο "βομβαρδισμός" συνεχίστηκε όμως από εκεί και μετά ανέλαβε ο Εμπέντε που καθάριζε κάθε φάση με θετικές επεμβάσεις σε κάθε προσπάθεια που επιχειρούσαν οι παίκτες του Μπάγεβιτς.

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάννης Τσαχειλίδης (Πειραιά) ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μικές, Εμπέντε ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ (Γιώργος Παράσχος): Εμπέντε, Γελαδάρης, Ντάγκας, Δήμος (90΄ Σωτήρχος), Μικές, Κατεμής (84΄ Χάλαρης), Παππάς, Άντερσον, Αλ Τζάχερ, Ηλιόπουλος (68΄ Σίμος), Ζαχαρόπουλος. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νούσαν Μπάγεβιτς): Νικοπολίδης, Πάντος, Βενετίδης (74΄ Τζιοβάνι), Ανατολάκης, Σούρερ, Ρέζιτς (63΄ Γεωργάτος), Στολτίδης, Μάριτς, Ριβάλντο, Γεωργιάδης, Οκκάς (85΄ Καστίγιο).

    [04] Διεθνή

    "Ε.Ε: Ένα διαφορετικό Σύνταγμα είναι εφικτό" Συνδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Ρώμη

    24/10/2004 7:47:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Ξεκίνησαν την Κυριακή στη Ρώμη οι διήμερες εργασίες της Συνδιάσκεψης του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπου από τα ελληνικά κόμματα συμμετέχει ο Συνασπισμός με δεκαμελή αντιπροσωπεία της οποίας ηγείται ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Το σημερινό θέμα της Συνδιάσκεψης ήταν το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα για το οποίο όλοι οι ομιλητές εκτίμησαν ότι ένα διαφορετικό σύνταγμα είναι εφικτό, ενώ αναπτύχθηκαν προτάσεις για τα εθνικά δημοψηφίσματα. Στη συνδιάσκεψη, οι εργασίες της οποίας θα ολοκληρωθούν αύριο, Δευτέρα, συμμετέχουν 15 αντιπροσωπείες. Το Ευρωπαϊκό Αριστερό Κόμμα ιδρύθηκε στις αρχές του έτους, από κόμματα της Αριστεράς όλων των χωρών της Ευρώπης. Παράλληλα, με τη Συνδιάσκεψη πραγματοποιείται συνάντηση των ηγετών των κομμάτων που συγκροτούν το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

    [05] Αθλητισμός

    Τέλος στο σερί της Άρσεναλ

    24/10/2004 8:49:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με τον Γουέιν Ρούνεϊ να πρωταγωνιστεί στην ημέρα των γενεθλίων του, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, νίκησε την Άρσεναλ και σταμάτησε το αήττητο σερί της στους 49 αγώνες. Ο 50ος αγώνας των "κανονιέρηδων" χωρίς ήττα θα αποτελούσε ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για τις κορυφαίες ομάδες του μέλλοντος, ωστόσο ο 19χρονος Άγγλος αστέρας έβαλε τέλος στην γιορτή με ένα γκολ και ένα πέναλτι που κέρδισε. Στο 73' ο Ρούνεϊ κέρδισε το πέναλτι, το οποίο η αλήθεια είναι πως ήταν τραβηγμένο και σε γκολ το μετέτρεψε ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, ενώ στο 90' με το πρώτο του τέρμα στο αγγλικό πρωτάθλημα σφράγισε την νίκη των "κόκκινων" και ανάγκασε τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να "πεταχτεί" από τον πάγκο του και να πανηγυρίσει. Από τα υπόλοιπα ματς της 10ης αγωνιστικής ασφαλώς ξεχωρίζει η νίκη της Νιούκαστλ επί της Μάντσεστερ Σίτι με 4-3 σε έναν αγώνα που το ημίχρονο είχε λήξει 0-0 και στον οποίο το νικητήριο γκολ των "ανθρακωρύχων" σημείωσε το πρόσωπο των τελευταίων ημερών. Ο Γκρεγκ Μπέλαμι.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Άστον Βίλα-Φούλαμ 2-0 (29' Σολάνο, 75' Χέντρι) Τσέλσι-Μπλάκμπερν 4-0 (5' πεν., 37', 38', Γκούντγιονσεν, 74' Νταφ) Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Μπρομ 3-0 (5' Χαλ, 12' πεν., 50' Τζόνσον) Νόριτς-Έβερτον 2-3 (48' ΜακΚένζι, 57' Φράνσις-10' Κιλμπέιν, 40' Μπεντ, 73' Φέργκιουσον) Τότεναμ-Μπόλτον 1-2 (41' Κιν-11' Χαίντι, 75' Πέντερσεν) Λίβερπουλ-Τσάρλτον 2-0 (52΄ Ρίισε, 74΄ Γκαρσία) Σαουθάμπτον-Μπέρμιγχαμ 0-0 Μίντλεσμπρο-Πόρτσμουθ 1-1 (74΄ Ντάουνινγκ - 5΄ Καμαρά) Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σ. 4-3 (49΄ Ρομπέρ, 58΄ πεν. Σίρερ, 69΄ Έλιοτ, 89΄ Μπέλαμι - 64΄, 77΄ Ράιτ Φίλιπς, 67΄ πέν. Φάουλερ) Μάντσεστερ Γ.-Άρσεναλ 2-0 (73΄ πεν. Φαν Νίστελροϊ, 90΄ Ρούνι)

    Βαθμολογία Άρσεναλ 25 Τσέλσι 23 Έβερτον 22 Μπόλτον 18 Μάντσεστερ Γ. 17 Λίβερπουλ 16-9αγ. Νιούκαστλ 16 Μίντλεσμπρο 15 Άστον Βίλα 14 Τότεναμ 13

    [06] Αθλητισμός

    Αυτή την φορά ήταν ο Ηρακλής

    24/10/2004 9:44:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Ηρακλής πιο σοβαρός και ψυχωμένος πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Α1 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και τελικό σκορ 90-86. Ο αγώνας όπως υποδηλώνει και το αποτέλεσμα ήταν ντέρμπι και ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά είχε συγκλονιστική εξέλιξη με τους "ερυθρόλευκους" να μην ανταποκρίνονται στο ύψος των περιστάσεων και με χαλαρή άμυνα να μένουν τελικά για έναν ακόμη αγώνα χωρίς την χαρά της νίκης. Κορυφαίοι από τον Ηρακλή ήταν ο Σάββας Ηλιάδης, Γιώργος Παυλίδης και Τζάστιν Χάρισον, ενώ για τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν Όβτσινα και Ποστέλ.

    Πρώτη νίκη για Μαρούσι

    Έχοντας ξεπεράσει την ήττα τους από τον Μακεδονικό στην πρεμιέρα οι παίκτες του Αμαρουσίου, πήραν την πρώτη τους φετινή νίκη, απέναντι στην νεοφώτιστη ΜΕΝΤ με 85-66. Οι φιλοξενούμενοι όπως αναμενόταν δεν πρόβαλαν ιδιαίτερα μεγάλη αντίσταση και παρά το γεγονός πως Ντίλαν Πέιτζ σημείωσε 21 πόντους, δεν κατάφεραν να κάνουν την έκπληξη. Από την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη ξεχώρισαν οι Στιούαρτ και Σέκουλιτς, οι οποίοι πέτυχαν 16 και 14 πόντους αντίστοιχα.

    Δύο στα δύο ο Μακεδονικός

    Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη συνέχισε το καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και επικράτησε στην Αμαλιάδα του Ιωνικού με 68-61. οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν πιο εύκολα από ότι δείχνει το αποτέλεσμα, καθώς σε όλη την διάρκεια του αγώνα είχαν το προβάδισμα και δεν έδειξαν να κινδυνεύουν πουθενά. Χάτσον με 14 πόντους και Ρίματς με 12 ήταν οι καλύτεροι παίκτες του Μακεδονικού με τον Νικολαϊδη να είναι ο μοναδικός που ξεχώρισε από τους παίκτες του Γιώργου Ζευγώλη.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Σάββατο 23/10 Παναθηναϊκός-Απόλλων 75-61 ΠΑΟΚ-Αρης 92-79 Πανιώνιος-Πανελλήνιος 77-74 Ολύμπια Λ.-ΑΕΚ 73-62 Κυριακή 24/10 Μαρούσι-ΜΕΝΤ: 85-66 Ιωνικός-Μακεδονικός: 61-68 Ηρακλής-Ολυμπιακός: 90-86

    [07] Αθλητισμός

    Μόνη πρώτη η ΑΕΚ

    24/10/2004 11:02:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ξεχωριστή ήταν η σημερινή 5η αγωνιστική της Α' Εθνικής κατηγορίας και η ομάδα που αποχωρεί από αυτήν με το μεγαλύτερο κέρδος είναι η ΑΕΚ που πλέον φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας με 13 βαθμούς και χωρίς συγκάτοικο. Οι γηπεδούχοι εγκαινίασαν το ΟΑΚΑ ως έδρα τους απέναντι στην Καλλιθέα και έστω και αν δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο, πήρε τελικά αυτό που ήθελε δείχνοντας χαρακτήρα νικητή και μην αφήνοντας την μοναδική ευκαιρία που της εμφανίστηκε να πάει χαμένη. Το σκορ για τους "κιτρινόμαυρους" άνοιξε στο 18' με τον νεαρό Κρασσά να κάνει ωραία προσπάθεια και να δίνει πάσα στον Λυμπερόπουλο. Εκείνος με ψυχραιμία και αφού βρήκε χώρο έκανε το πλασέ και "έγραψε" το 1-0. Από εκεί και έπειτα η Καλλιθέα προσπάθησε να βγει μπροστά, όμως οι γηπεδούχοι σε καμία περίπτωση δεν άφησαν περιθώριο αμφισβήτησης της υπεροχής τους.

    Ανέβασε ταχύτητα

    Το 1-0 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου και το δεύτερο οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος ήξεραν πως κρατούν την τύχη στα χέρια τους και απλούστευσαν το έργο τους σημειώνοντας τρία ακόμη γκολ. Ο Κατσουράνης στο 59' με όμορφη κάθετη μπαλιά βρήκε τον Σοάρες, ο οποίος έκανε το 2-0 και ήταν για μια ακόμη φορά συνεπής στο ραντεβού του με τα δίχτυα. Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ύστατη προσπάθειά τους να ξαναμπουν στο παιχνίδι και τα κατάφεραν, αφού ο Κυριάκος μετά από κόρνερ έπιασε ένα σουτ και μείωσε σε 2-1. Πριν προλάβουν πάντως να χαρούν οι παίκτες του Τάκη Λεμονή ο Σοάρες ήταν και πάλι εκείνος που διεύρυνε το προβάδισμα της ΆΕΚ. Στο 68' πήρε μια ακόμη έξυπνη μπαλιά πέρασε και τον Σουλογάνη και έκανε το 3-1. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Λυμπερόπουλος με τον Σοάρες αυτή τη φορά να δίνει την ασίστ.

    Στην κορυφή

    Η ΑΕΚ έτσι με 13 βαθμούς είναι μόνη πρώτη στην βαθμολογία του πρωταθλήματος που πλέον βρίσκει τέσσερις ομάδες να συνωστίζονται στην δεύτερη θέση, τρεις βαθμούς πίσω. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός που σήμερα στραβοπάτησαν, Ξάνθη και Χαλκηδόνα. Πιο πίσω ακολουθεί το Αιγάλεω που έμεινε στο 0-0 με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Στο ντέρμπι της αγωνιστικής στην θεσσαλονίκη, ΠΑΟΚ και Άρης αναδείχτηκαν ισόπαλοι και έχουν 8 βαθμούς οι μεν και 2 οι δε, ενώ ο ΟΦΗ με την χθεσινή του νίκη επί του Ηρακλή βρίσκεται στους 7 βαθμούς.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Ξάνθη Εργοτέλης 3-0 (6', 39' Λουτσιάνο, 86' Ζωγραφάκης) ΟΦΗ Ηρακλής 2-1 (31' Τριανταφύλλου, 76' Μαχλάς - 37' Μουράτι) Αιγάλεω Απόλλων Καλαμαριάς 0-0 Κέρκυρα Παναθηναϊκός 2-1 (19' Γήττας, 30' Ν' Ντιαγιέ) Χαλκηδόνα Ολυμπιακός 1-1 (71' Δήμος - 73' Ντάγκας αυτογκόλ) ΠΑΟΚ Άρης 2-2 (27' Σαλπιγγίδης πεν., 80' Καρυπίδης - 68' Σανχούρχο, 82' Α. Παπαδόπουλος) Πανιώνιος Ιωνικός 1-0 (39' Μάντζιος πεν.) ΑΕΚ Καλλιθέα 4-1 (18' και 73' Λυμπερόπουλος, 59' και 68' Σοάρες - Κυριάκος 64')

    Η βαθμολογία

    1. ΑΕΚ 13 2. Skoda Ξάνθη 10 3. Χαλκηδόνα 10 4. Παναθηναϊκός 10 5. Ολυμπιακός 10 6. Αιγάλεω 9 7. ΠΑΟΚ 8 8. ΟΦΗ 7 9. Ηρακλής 6 10. Πανιώνιος 6 11. Κέρκυρα 5 12. Απόλλων Καλαμαριάς 5 13. Καλλιθέα 4 14. Ιωνικός 4 15. Αρης 2 16. Εργοτέλης 1

    [08] Αθλητισμός

    Ισόπαλο το ντέρμπι

    24/10/2004 11:23:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μπορεί να ήταν μόλις ο δεύτερος βαθμός του Άρη στο φετινό πρωτάθλημα, όμως οι οπαδοί της ομάδας πρέπει να τον απόλαυσαν ιδιαιτέρως καθώς ήρθε μέσα στο γήπεδο του "αιώνιου" αντιπάλου, του ΠΑΟΚ. Σε ένα πραγματικό ντέρμπι από τα παλιά, οι δύο ομάδες παρουσίασαν όμορφο ποδόσφαιρο και έδωσαν ακόμη πιο όμορφη εξέλιξη. Το πρώτο μέρος ξεκίνησε διστακτικά κυρίως για τον Άρη που έδινε μεγάλη προσοχή στην άμυνά του και με σαφή υπεροχή για τον ΠΑΟΚ. Αμφότεροι οι δύο αντίπαλοι άρχισαν να γίνονται πιο απειλητικοί ο ένας προς τον άλλον μετά το πρώτο τέταρτο του αγώνα και στο σουτ του Σαλπιγγίδη στο 17' απάντησε ο Σανχούρχο με ένα άλλο δύο λεπτά αργότερα, το οποίο μάλιστα ανάγκασε τον Ατματσίδη να πέσει και να διώξει σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι πάντως ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν όταν σε μια άτυχη στιγμή του Καλλιμάνη, ο οποίος προσπάθησε να διώξει και βρήκε την μπάλα με το χέρι, κέρδισαν πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Σαλπιγγίδης. Το 1-0 ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

    Σκληρό καρύδι ο Άρης

    Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να βρεθούν να χάνουν με 2-0 σε μια προσπάθεια του Κολτσίδα, όμως τελικά βρέθηκαν να φέρνουν το παιχνίδι στα ίσα, χάρη στον Ατματσίδη. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έκανε τραγικό λάθος, όταν θέλησε να ντριπλάρει τον Σανχούρχο, με αποτέλεσμα να χάσει την μπάλα και να δώσει την ευκαιρία στον παίκτη του Άρη να κάνει το 1-1 στο 68'. Ο ΠΑΟΚ πήρε και πάλι προβάδισμα στο 80' με τον Καρυπίδη να πιάνει κεφαλιά σε φάουλ του Χάγκαν και να νικάει τον Λυμπεροπουλο, όμως στην επόμενη φάση οι παίκτες του Χατζάρα απέδειξαν ότι είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν και ισοφάρισαν εκ νέου σε μια φάση που ο Πασσαλής είχε δοκάρι και στην επαναφορά ο Παπαδόπουλος έκανε το τελικό 2-2.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 24 October 2004 - 20:50:57 UTC