Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καλύτερος ο ΠΑΟ, μπορούσε και τη νίκη "Πράσινη επιστροφή"
  • [02] Τα ελλείμματα στο ECOFIN Δημοσιονομική διαφάνεια υπόσχεται ο
  • [03] Ένταση στο χώρο του λιανεμπορίου Σε απολογία τα σούπερ μάρκετ
  • [04] Στην Κίνα Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε ορυχείο
  • [05] Σημαντική απουσία για τη Βαλένθια
  • [06] "Δεν εξαγοράσαμε το Ναι"
  • [07] Εκφράζονται φόβοι Βρήκε το νεφρό του μέσω Internet
  • [08] Συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στην Κοραή Απεργεί το Δημόσιο
  • [09] Άλλη κλάση ο Τσεχ
  • [10] Καλύτερες μέρες για την Παρί
  • [11] Ενόψει των εκλογών του Ιανουαρίου Κι άλλοι Βρετανοί στρατιώτες στο Ιράκ
  • [12] Fair play από τον Αλβέρτο
  • [13] Οι συμβασιούχοι στο επίκεντρο της ΚΕΔΚΕ
  • [14] Νέα εφαρμογή της Google Πριβέ μηχανή αναζήτησης
  • [15] Ολοκληρώθηκε η ανέλκυση των συντριμμιών του Σινούκ

    [01] Champions League

    Καλύτερος ο ΠΑΟ, μπορούσε και τη νίκη "Πράσινη επιστροφή"

    21/10/2004 12:01:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2004 12:37:34 πμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πραγματικός Ευρωπαίος ο Παναθηναϊκός, αν και βρέθηκε να πίσω στο σκορ δύο φορές από την Άρσεναλ, κατάφερε να "επανέλθει ισάριθμα" και να πάρει τον ένα βαθμό που θα τον βοηθήσει πολύ για τη συνέχει του θεσμού. Οι "πράσινοι" ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και είχαν μερικές καλές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Αντίθετα η Άρσεναλ μπορεί να ήταν νωχελική στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, όμως έδιξε ότι ακόμα και έτσι δύσκολα μπορεί οποιαδήποτε ομάδα να τη "χτυπήσει". Τελικό σκορ 2-2 με τον Παναθηναϊκό να δείχνει για μία ακόμη φορά πως η Ευρώπη "του πάει".

    Με μία φάση...

    Δυνατά και έξυπνα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός το παιχνίδι. Ο Ζντένεκ Σκάζνι ξεκίνησε με σύστημα 3-6-1, έχοντας μοναδικό προωθημένο τον Κωνσταντίνου. Μόλις στο 3 οι "πράσινοι" είχαν μία καλή φάση, όταν σουτ του Μπασινά πέρασε μόλις άουτ. Ο Παναθηναϊκός βλέποντας ότι μπορεί να "χτυπήσει", συνέχισε με μία πολύ καλή ευκαιρία στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο Κωνσταντίνου "πλαγιοκόπησε" την από τα δεξιά και έβγαλε μπαλιά "ξυράφι" για τον Γκονζάλες στη μικρή περιοχή, ο οποίος δεν πρόλαβε, καθώς παρενεβλήθη την τελευταία στιγμή ο Κάμπελ, αποσοβώντας το σίγουρο γκολ.

    Η συνέχεια ήταν "πράσινη" με τον Παναθηναϊκό απλά να κρατάει την μπάλα και την Άρσεναλ να παρακολουθεί. Μάλιστα στο 14 οι Πρωταθλητές Ελλάδας είχα μία ακόμη καλή στιγμή, όταν σουτ του Μπασινά από τα 30 περίπου μέτρα εξουδετέρωσε ο Λέμαν. Και εκεί που φαινόταν πως ο ΠΑΟ ήλεγχε το παιχνίδι, ήρθε η "ψυχρολουσία".

    Ο Ρέγιες ελίχθηκε ωραία έξω από την περιοχή και βγάζοντας μία "ονειρώδη" μπαλιά, έβγαλε τον Λιούνμπεργκ μόνο απέναντι στο Χαλκιά. Ο Σουηδός χωρίς να δυσκολευτεί, ξεγέλασε τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού "γράφοντας" το 1-0. Από εκεί και πέρα οι Άγγλοι δεν έκαναν κάτι αξιομνημόνευτο, με τους "πράσινους" να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να δημιουργούν κάποιες καλές ευκαιρίες με τους Γκονζάλες, (κεφαλιά στο 25 λίγο άουτ), Μπασινά ( 33 , 46 σουτ λίγο άουτ) και Κυργιάκο, ( κεφαλιά στο 39 άουτ), χωρίς να καταφέρει να "απάντησε" και το ημίχρονο να λήγει με 0-1 υπέρ των Πρωταθλητών Αγγλίας.

    "Mάγος Έκι", "xρυσός Μανόλης"

    Δυνατά ξεκίνησε και το β ημίχρονο το "τριφύλλι". Χωρίς αλλαγές αλλά με περισσότερο πάθος απείλησε για πρώτη φορά με τον Μίτου στο 59΄ όταν και το σουτ του Ρουμάνου πέρασε λίγο άουτ. Ο Παναθηναϊκός πίεσε και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 65 με τον Γκονζάλες. Ο Λέμαν βγήκε μακριά από την εστία του για να κόψει μια μπαλιά και άφησε κενή την εστία του, Ο Αργεντίνος δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο και με μία εκπληκτική λόμπα από τα δεξιά "έγραψε το 1-1.

    Το γκολ του "Έκι" ξύπνησε του Άγγλους οι οποίοι μετά από δύο "ευκαιριούλες, έκαναν το 1-2 με τον Ανρί. Ο Ρέγιες έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιάκαι με μπαλιά διαβήτη έβγαλε στο Γάλλο που δεν άνετα πέτυχε το 2ο γκολ της ομάδας του. Όμως, όπως πολλές φορές στο παρελθόν, η "χρυσή αλλαγή" του Παναθηναϊκού, ο Έμμανουελ Ολισαντέμπε, (στη θέση του Κωνσταντίνου στο 64), μίλησε και πάλι.

    Οι "πράσινοι" εκτέλεσαν κόρνερ στ 80 με τον Μπασινά, και με κεφαλιά-φωτοβολίδα από το ύψος της μικρής περιοχής, ο "Μανολάκης έγραψε" το 2-2. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, και οι "πράσινοι" το οφείλουν κατά πολύ στον τερματοφύλακα τους Κώστα Χαλκιά. Ο πορτιέρο του "τριφυλλιού" έκανε την "απόκρουση της αγωνιστικής" όταν δύο φορές στην ίδια φάση δεν επέτρεψε στους Ρέγιες και Πιρές να πανηγυρίσουν.

    Πλέον ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 4 βαθμούς και ατενίζει με μεγάλη αισιοδοξία το μέλλον του, όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση.

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βαλεντίν Ιβάνοφ (Ρωσία)

    ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σκάτσελ, Βύντρα, Γκούμας

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χαλκιάς, Κωνσταντινίδης, Βύντρα, Γκούμας, Κυργιάκος, Μόρις, Σκάτσελ, Μίτου (77΄ Επαλέ), Μπασινάς, Γκονζάλες (90΄ Σαπάνης), Κωνσταντίνου (64΄ Ολισαντέμπε).

    ΑΡΣΕΝΑΛ: Λέμαν, Κόουλ, Λαουρέν, Κάμπελ, Τουρέ, Φαμπρέγας, Εντού, Πιρές, Λιούνγκμπεργκ, Ανρί, Ρέγες.

    [02] Οικονομία

    Τα ελλείμματα στο ECOFIN Δημοσιονομική διαφάνεια υπόσχεται ο Αλογοσκούφης

    21/10/2004 12:41:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2004 10:24:10 πμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Την πρόθεση της Ελλάδας να θέσει στη διάθεση των αρμόδιων κοινοτικών υπηρεσιών όλα τα στοιχεία των παρελθόντων ετών για τα δημοσιονομικά της χώρας μας εξέφρασε προσερχόμενος στη σύνοδο του Eurogroup ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Ο Γιώργος Αλογοσκούφης εμφανίσθηκε αισιόδοξος για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας, τονίζοντας ότι αυτό θα επιτευχθεί με τη δέσμευση της Ελλάδας για απόλυτη δημοσιονομική διαφάνεια και τη μείωση του ελλείμματος κάτω απο το 3% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του 2005. Νωρίτερα πάντως, ο αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Ευρωπαίος Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στην Αθήνα κλιμακίου της Eurostat προκειμένου να ελέγξει εκ νέου τα δημοσιονομικά στοιχεία της περιόδου 1997-1999.

    Καμπανάκι Αλμούνια

    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, τόνισε ακόμα ότι παρά την επίσκεψη της Eurostat την περασμένη εβδομάδα η Επιτροπή εξακολουθεί να μην έχει πλήρη εικόνα του πραγματικού ύψους του ελλείμματος για τα συγκεκριμένα έτη ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο προσφυγής κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την πλημμελή κοινοποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων.

    Το ενδεχόμενο αυτό, πάντως δεν θεωρείται πιθανό σύμφωνα πηγές του Υπουργείου Οικονομίας, καθώς, όπως τονίζουν αφ ενός μεν είναι η ίδια η Ελλάδα που προώθησε τη δημοσιονομική διαφάνεια, αφ ετέρου με την πάροδο του χρόνου η χώρα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι του Συμφώνου Σταθερότητας.

    Πρόβλημα η επιλεκτική ελαστικότητα

    Εξάλλου, δεν είναι μόνο η Ελλάδα μεταξύ των χωρών του ευρώ που εμφανίζει δημοσιονομικά προβλήματα, αλλά και μια σειρά από άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία η Ιταλία, τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να αντιμετωπίσει με τα ίδια μέτρα και σταθμά που αντιμετωπίζει την Ελλάδα.

    Μάλιστα η ελαστική αντιμετώπιση που έχει επιδείξει το Συμβούλιο έναντι των χωρών αυτών, εντείνει τον προβληματισμό για τον τρόπο εφαρμογής του Συμφώνου Σταθερότητας.

    Στο μικροσκόπιο ο ελληνικός Προϋπολογισμός

    Μιλώντας την Τετάρτη στους ομολόγους του της Ευρωζώνης ο Γιώργος Αλογοσκούφης τους ενημέρωσε για τα βασικά μεγέθη και τους προσανατολισμούς του ελληνικού Προϋπολογισμού για το 2005.

    Σήμερα, με αφορμή την ελληνική δημοσιονομική απογραφή, το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ αναμένεται να επανέλθει, στο ζήτημα της αξιοπιστίας των στοιχείων που παρέχουν τα κράτη μέλη στις Βρυξέλλες και να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

    Εξάλλου οι ουσιαστικές συζητήσεις για την ελληνική Οικονομία θα γίνουν στο επόμενο Συμβούλιο, όπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι κατά πάσα πιθανότητα έτοιμη να παρουσιάσει τις εκθέσεις της τόσο για τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας όσο και για τις προσπάθειες της χώρας να ρίξει το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τα ελλείμματα στο ECOFIN

    Η Ελλάδα στο μικροσκόπιο του Εurogroup

    Αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία ο Γ. Αλογοσκούφης

    [03] Οικονομία

    Ένταση στο χώρο του λιανεμπορίου Σε απολογία τα σούπερ μάρκετ

    21/10/2004 1:50:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, καλούνται να απολογηθούν το προεδρείο του Συνδέσμου Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος καθώς και έξι σούπερ μάρκετ για παράβαση του νόμου περί ελεύθερου ανταγωνισμού. Με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΣΜΕ, Παντελής Παντελιάδης επισήμανε ότι δεν φταίει το οργανωμένο λιανεμπόριο για τις ανατιμήσεις. Παράλληλα απείλησε με παραίτηση του ΔΣ αν ο σύνδεσμος καταδικαστεί σε πρόστιμο από την επιτροπή ανταγωνισμού. Αυστηρή ήταν η απάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης. Με δήλωσή του ο Γιάννης Παπαθανασίου επισημαίνει ότι οι συμπράξεις, οι εναρμονισμένες πρακτικές και η κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης εκ μέρους των επιχειρήσεων αποτελεί παράνομη δραστηριότητα την οποία πληρώνουν ακριβά οι Έλληνες καταναλωτές όλα τα τελευταία χρόνια. "Υπάρχουν νόμοι και οφείλουν όλοι να τους τηρούν όσο ισχυροί και ανέλεγκτοι και αν αισθάνονται" καταλήγει στην ανακοίνωση του.

    [04] Διεθνή

    Στην Κίνα Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε ορυχείο

    21/10/2004 8:29:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 56 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 100 αγνοούνται μετά την έκρηξη, που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο της κεντρικής Κίνας. Σύμφωνα με τις κινεζικές εφημερίδες, οι οποίες επικαλούνται τις τοπικές αρχές, η έκρηξη σημειώθηκε την Τετάρτη σε ένα ορυχείο Νταπίνγκ του Ξινμί, στην επαρχία Χενάν. Τη στιγμή εκείνη μέσα στις στοές εργάζονταν περίπου 400 ανθρακωρύχοι, από τους οποίους οι 200 κατάφεραν να διαφύγουν. Τα δυστυχήματα σε ορυχεία είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην Κίνα, όπου σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μόνο το πρώτο εξάμηνο φέτος έχουν χάσει τη ζωή τους 3.758 άνθρωποι.

    [05] Champions League

    Σημαντική απουσία για τη Βαλένθια

    21/10/2004 9:31:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2004 10:21:11 πμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Επιστροφή με ντέρμπι στην Ισπανία για την Βαλένθια. Οι "νυχτερίδες αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας μία σημαντική απουσία. Ο Βιθέντε, δεν ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του στον αστράγαλο, καθιστώντας τη χρησιμοποίηση του κάτι παραπάνω από αμφίβολη. Αυτό ανακοίνωσε ο προπονητής της ομάδας, Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος τόνισε πως και να ήταν έτοιμος ο Ισπανός μεσοεπιθετικός και πάλι δεν θα τον έβαζε στο παιχνίδι, προκειμένου τον προφυλάξει. Πάντως όπως παραδέχτηκε και ο Ιταλός τεχνικός, η απουσία του Βιθέντε είναι πολύ σημαντική, καθώς θα μπορούσε να δώσει πολλές λύσεις.

    Απίστευτη η Ίντερ

    Παράλληλα ο Ιταλός τεχνικός, έδωσε συγχαρητήρια, το μόνο που μπορούσε να κάνει άλλωστε, στην Ίντερ, η οποία "άλωσε" εχτές το "Μεστάγια" με το επιβλητικό 5-1.

    Χαρακτήρισε τους "νερατζούρι" ως απίστευτη ομάδα, όσον αφορά την χτεσινή της απόδοση και τόνισε πως πιστεύει ότι η Ιταλική ομάδα θα είναι ακόμα καλύτερη στη συνέχεια. Για τη δική του ομάδα είπε πως ήταν πολύ άτυχη καθώς βρήκε σε τέτοια μέρα την Ίντερ και ότι προσπάθεια και αν έκανε, δεν θα φαινόταν που θενά, καθώς χτες η Ίντερ ήταν απλά υπερβολικά καλή για τους Πρωταθλητές Ισπανίας.

    [06] Κυπριακό

    "Δεν εξαγοράσαμε το Ναι"

    21/10/2004 9:52:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Απορρίπτει τις κατηγορίες, η Ουάσιγκτον, ότι συνέβαλε οικονομικά ή συμμετείχε ενεργά σε προσπάθεια εξαγοράς πολιτών πριν το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου στην Κύπρο. Ο εκπρόσωπος του Στέιντ Ντιπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, με έντονο ύφος δήλωσε μάλιστα, ότι ουδέποτε οι ΗΠΑ ή ο ΟΗΕ ενήργησαν με τέτοιο τρόπο. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι τόσο η Ουάσιγκτον, τα Ηνωμένα Έθνη αλλά και γενικότερα η διεθνής κοινότητα, που επιθυμούσαν την υιοθέτηση του σχεδίου Ανάν, κατέβαλαν προσπάθειες για την ενίσχυση δικοινοτικών πρωτοβουλιών και την προβολή των θετικών πτυχών του σχεδίου, με ομιλίες, ανακοινώσεις και κινήσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης γύρω από την ψηφοφορία. Επίσης, τόνισε, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν με λεπτομέρειες τις δραστηριότητες τις οποίες χρηματοδότησαν. Σε ό,τι δε αφορά τα κονδύλια που κατεβλήθησαν από τις ΗΠΑ, ο κ. Μπάουτσερ υπογράμμισε, ότι αυτά είναι γνωστά, ανακοινώνονται δημοσίως και εγκρίνονται από το Κογκρέσο.

    Διευκρινίσεις για την "κυβέρνηση"

    Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε λόγο για "κυβέρνηση" της τουρκοκυπριακής κοινότητας και αναφερόμενος στην παραίτηση του "πρωθυπουργού" του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, εξέφρασε το "σεβασμό του στις δημοκρατικές διαδικασίες στην βόρειο Κύπρο", προσθέτοντας, ότι η όποια βοήθεια ή στήριξη εκ μέρους των ΗΠΑ και της διεθνούς κοινότητας δεν είχε αποδέκτη τον κ. Ταλάτ και την "κυβέρνησή του", αλλά τους Τουρκοκύπριους.

    Ο κ. Μπάουτσερ, σε μία προσπάθεια να αποσαφηνίσει τη χρήση του όρου "κυβέρνηση" χωρίς εισαγωγικά, δήλωσε, ότι αναφέρεται "στην κυβέρνηση της τουρκοκυπριακής κοινότητας".

    [07] Υγεία

    Εκφράζονται φόβοι Βρήκε το νεφρό του μέσω Internet

    21/10/2004 9:36:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σε μεταμόσχευση νεφρού υποβλήθηκε ένας 58χρονος άνδρας από το Κολοράντο, έχοντας εντοπίσει μόνος του τον δωρητή μέσω μιας ιδιωτικής ιστοσελίδας. Η επέμβαση στον Μπομπ Χίκεϊ έγινε την Τετάρτη και κράτησε περίπου τέσσερις ώρες. Χωρίς προβλήματα αναρρώνουν ο Χίκεϊ και ο 32χρονος Ρόμπερτ Σμίτι, που του δώρισε το ένα νεφρό του. Οι δύο άνδρες ήταν έτοιμοι για την επέμβαση από την Δευτέρα, όμως ο χειρούργος αρνήθηκε να προχωρήσει στη μεταμόσχευση επειδή ο Χίκεϊ είχε βρει τον Σμίτι μέσω της ιστοσελίδας MatchingDonors.com. Στις ΗΠΑ, η συζήτηση για το αν πρέπει να χρησιμοποιεί κανείς τέτοια μέσα, μόλις ξεκίνησε. Εκφράζονται φόβοι ότι θα παρακαμφθεί η λίστα των ασθενών που περιμένουν μεταμόσχευση, καθώς 80.000 άνθρωποι περιμένουν να βρεθεί κάποιο μόσχευμα.

    Αντικατάσταση υπηρεσιών

    Ο Χίκεϊ επέμενε ότι ο νεαρός άνδρας είχε αποφασίσει να προχωρήσει στη δωρεά από καλοσύνη και τελικά, αφού στράφηκε για βοήθεια και στα μέσα ενημέρωσης, κατάφερε να αλλάξει γνώμη στους γιατρούς.

    Εν τω μεταξύ, αυξάνεται διαρκώς η πίεση για να παρακαμφθεί το Δίκτυο Διανομής Οργάνων (ο οργανισμός που κρατά τη λίστα των πασχόντων) και να αντικατασταθεί με ιδιωτικές υπηρεσίες, όπως η MatchingDonors.

    Η εταιρεία αυτή, που εδρεύει στη Μασαχουσέτη, υποστηρίζει ότι είναι μη κερδοσκοπική και όλα τα έσοδά της πηγαίνουν στη συντήρηση της ιστοσελίδας της, που λειτουργεί από τον περασμένο Ιανουάριο.

    Αυτήν την περίοδο περίπου 12 άνθρωποι αναζητούν δωρητές οργάνων μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

    Σχετικά Links:

    Matching Donors

    [08] Εσωτερικά

    Συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στην Κοραή Απεργεί το Δημόσιο

    21/10/2004 9:25:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2004 11:32:35 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Υπολειτουργεί σήμερα ο δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Αυτή την ώρα οι απεργοί πραγματοποιούν συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ενώ συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, που λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και θα αντιμετωπίζουν μόνο τα έκτακτα περιστατικά, οι συμβασιούχοι με την κάλυψη της ΓΣΣΕ. καθώς και οι Ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων. Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και στις πτήσεις όλων των αεροπορικών εταιρειών, καθώς στην απεργία μετέχει και η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας με στάση εργασίας από τις 12 μ.μ. έως τις 4 μ.μ. ενώ κανονικά λειτουργούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

    Τα αιτήματα

    Τα συνδικάτα στο Δημόσιο διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς μεγαλύτερες του 3%, που προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμός, ζητώντας 1.100 ευρώ ως εισαγωγικό μισθό. Διεκδικούν ακόμα φορολογικές ελαφρύνσεις, εισαγωγή του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών Ενσήμων στις εργασίες του Δημοσίου, πού πληρούν τα ίδια με το ΙΚΑ κριτήρια (νοσοκομεία, ΟΤΑ κλπ.).

    Ζητούν, επίσης, ρύθμιση για τα οικογενειακά επιδόματα, αύξηση των δαπανών για την υγεία και την εκπαίδευση, προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών κλπ.

    Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, αύξηση των μηνιαίων αποδοχών τους σε ποσοστό 25%, καθώς και άμεση χορήγηση του επιδόματος των 176 ευρώ.

    Επίσης λόγω της απεργίας υπολειτουργούν σήμερα Δήμοι και Νομαρχίες οι εργαζόμενοι των οποίων ζητούν την επέκταση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης των ρυθμίσεων για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα αλλά και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

    Στο πλαίσιο της απεργίας θα πραγματοποιηθούν απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί, στο άγαλμα του Βενιζέλου και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Τη συγκέντρωση οργανώνει η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης

    Η απεργία αναμένεται να γίνει ιδιαίτερα αισθητή στα σχολεία, τους ΟΤΑ, τα Ταμεία, τις υπηρεσίες των υπουργείων, τις εφορίες.

    Στη Σταδίου οι συνταξιούχοι

    Εξάλλου με δυσκολία πραγματοποιείται αυτή την ώρα η κίνηση των οχημάτων στην οδό Σταδίου, λόγω πορείας των συνταξιούχων, οι οποίοι έχουν καταλάβει τις 2 από τις 3 λωρίδες κυκλοφορίες. Οι συνταξιούχοι με βασικό αίτημα των αύξηση των συντάξεων σε λίγη ώρα θα επιστρέψουν στην Ομόνοια μέσω της Πανεπιστημίου.

    [09] Champions League

    Άλλη κλάση ο Τσεχ

    21/10/2004 9:55:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο Μουρίνιο "έβγαλε το καπέλο", στον τερματοφύλακα του Πετρ Τσεχ, μετά την χθεσινή πολύ καλή του απόδοση στον αγώνα της Τσέλσι με την ΤΣΣΚΑ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Τσέχος πορτιέρο, συνέβαλλε τα μέγιστα στην νίκη των "μπλε" πραγματοποιώντας πολλές και μεγάλες αποκρούσεις, κρατώντας το 0 στην εστία του. Έτσι, ο Πορτογάλος τεχνικός, χαρούμενος βέβαια και από την τελική νίκη της ομάδας του με 2-0, δεν παρέλειψε να πλέξει και το εγκώμιο του "φύλακα άγγελου" της "μπλε" εστίας. Στην συνέντευξη τύπου, μετά τον αγώνα με τους Ρώσους, ο Μουρίνιο "έσταε μέλι" για τον Τσεχ, χαρακτηρίζοντας τον ένα από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο. Κλείνοντας ο πρώην τεχνικός της Πόρτο, είπε πως η χτεσινή νίκη οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στον Τσέχο, και χαρακτήρισε μερικές από τις αποκρούσεις του, απίστευτες και παγκόσμιας κλάσης.

    [10] Champions League

    Καλύτερες μέρες για την Παρί

    21/10/2004 10:24:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την πεποίθηση του πως η Παρί Σεν Ζερμάν θα είναι καλύτερη στη συνέχεια, εξέφρασε ο προπονητής της Βαχίντ Χαλίλχοντζιτς. Ο τεχνικός της Γαλλικής ομάδας, είδε εχτές τους παίκτες του να πετυχαίνουν την πρώτη τους νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και να παίρνουν και το πρώτο τους θετικό αποτέλεσμα μετά από καιρό και πλέον ελπίζει πως οι ποδοσφαιριστές του θα βρουν ξανά αυτοπεποίθηση τους και η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη. Κλείνοντας, αφιέρωσε τη νίκη κατά των "δράκων" στους φιλάθλους του συλλόγου για την συμπαράσταση και την υπομονή που δείχνουν τόσο καιρό.

    [11] Ιράκ

    Ενόψει των εκλογών του Ιανουαρίου Κι άλλοι Βρετανοί στρατιώτες στο Ιράκ

    21/10/2004 8:42:00 πμ

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    Την αποστολή επιπλέον στρατευμάτων στο Ιράκ, μελετάει το βρετανικό Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να προσφέρει κάλυψη στους Αμερικανούς, για να αναπτυχθούν στην Φαλούτζα, αλλά και για να βοηθήσει στην σταθεροποίηση της χώρας ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Παράλληλα, οι Βρετανοί στρατιωτικοί μελετούν αίτημα των Αμερικανών για μεταφορά 650 περίπου Βρετανών στο κεντρικό Ιράκ, σε περιοχή κοντά στην Βαγδάτη. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Τόνυ Μπλερ, δεσμεύτηκε ότι ακόμα και αν τα στρατεύματα τελικά μετακινηθούν, δεν θα αλλάξει το χρονοδιάγραμμα που τα θέλει να επιστρέφουν τα Χριστούγεννα.

    Αναδιπλώνονται οι βρετανικές δυνάμεις

    Όσον αφορά στην περίπτωση μεταφοράς των βρετανικών στρατευμάτων προς τον βορρά, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αμύνης, σερ Μάικλ Γουόκερ, έχει ήδη στα χέρια του έκθεση αναγνωριστικής ομάδας, που έχει σταλεί στην περιοχή. Ανάλογα με το περιεχόμενο της έκθεσης, θα κατευθύνει τους υπουργούς, σχετικά με το αν θα πρέπει να δεχθούν ή όχι τη μετακίνηση. Σε περίπτωση που οι Βρετανοί δώσουν το πράσινο φως, θα παράσχουν σημαντική κάλυψη στους Αμερικανούς, προκειμένου οι τελευταίοι να εντείνουν τις προσπάθειάς τους για να καταστείλουν την ιρακινή αντίσταση στην Φαλούτζα.

    Αν και ακόμη, όπως δηλώνει και ο Τόνυ Μπλερ, δεν έχει αποφασιστεί τίποτα, σε περίπτωση που γίνει η μετακίνηση, θα αφορά τους στρατιώτες του συντάγματος Black Watch, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι οι τελευταίοι θα παραμείνουν στο Ιράκ και μετά το πέρας της εξάμηνης θητείας τους στο μέτωπο.

    Σε υποθετικό επίπεδο η αύξηση των στρατευμάτων

    Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα των "Τάϊμς", ο στρατηγός Τζον Μακόλ, που ήταν μέχρι και εχθές ο αρχηγός των βρετανικών στρατευμάτων στο Ιράκ, πρότεινε την αποστολή επιπλέον ανδρών, στη Μεσανατολική χώρα. Αν και ο Μακόλ δεν κατέστησε σαφή τον αριθμό των επιπλέον στρατιωτών, υπολογίζονται σε 1.300, αριθμός, που θα ανεβάσει σε περίπου 9.200 τους Βρετανούς, που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στον Κόλπο. Ωστόσο, το όλο ζήτημα της αποστολής στρατιωτών, σύμφωνα πάντα με τον Μακόλ, είναι καθαρά υποθετικό, αν και ο πτέραρχος Γκλεν Τόρπι μελετά ήδη τα σχετικά σχέδια, από το Νόργουντ, όπου και εδρεύει το μόνιμο γενικό επιτελείο των κοινών επιχειρήσεων.

    Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας απέφυγε να πάρει θέση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα δηλώνοντας απλά ότι "η στρατιωτική συμβουλή μελετάται". Η Συμμαχία θεωρεί, ότι, τόσο με την αποστολή επιπλέον στρατευμάτων, όσο και με την ανασύνταξη των βρετανικών στρατευμάτων, θα μπορέσει να σταθεροποιήσει την κατάσταση στη χώρα, ενόψει και των εκλογών, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Γενάρη.

    [12] Champions League

    Fair play από τον Αλβέρτο

    21/10/2004 10:45:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2004 11:00:25 πμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η φάση του 88 στον αγώνα Μονακό-Ολυμπιακός και το γκολ του Γιαννάκη Οκκά που δεν μέτρησε, κυριάρχησε και στις "επίσημες εξέδρες" την ώρα του παιχνιδιού. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος, που παρακολουθούσε το ματς μαζί τους παράγοντες του Ολυμπιακού, τον Πέτρο Κόκκαλη και τον Γιώργο Λούβαρη, παραδέχτηκε αμέσως πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή και πως το γκολ έπρεπε να κατακυρωθεί. Ο πρίγκιπας είχε τη δυνατότητα να δει άμεσα το ριπλέι της φάσης, καθώς μπροστά τους υπήρχαν οθόνες πλάσμα όπου και έδειχναν το παιχνίδι. Στα "πηγαδάκια" που δημιουργήθηκαν, ο Αλβέρτος τόνισε πως οι "ερυθρόλευκοι" αδικήθηκαν, ενώ τους χαρακτήρισε πολύ καλή ομάδα που μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση.

    [13] Εσωτερικά

    Οι συμβασιούχοι στο επίκεντρο της ΚΕΔΚΕ

    21/10/2004 10:49:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Σήμερα ξεκινά στη Χερσόνησο του Ηρακλείου Κρήτης το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ). Όπως δήλωσε στη ΝΕΤ 105.8 ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Πάρις Κουκουλόπουλος, κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι η μονιμοποίηση των περίπου 20.000 συμβασιούχων, που εργάζονται στους ΟΤΑ. Μάλιστα, ο κ. Κουκουλοπουλος, δήλωσε χαρακτηριστικά, πως η ΚΕΔΚΕ περιμένει από την Κυβέρνηση μια καθαρή δήλωση για το θέμα των περίπου 5000 συμβασιούχων, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Στο συνέδριο θα μιλήσει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος στις τρεις το μεσημέρι θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο.

    [14] Τεχνολογία

    Νέα εφαρμογή της Google Πριβέ μηχανή αναζήτησης

    21/10/2004 10:55:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μια προσωπική "νότα"

    Μέχρι στιγμής, το Google Desktop Search κυκλοφορεί μόνο στα αγγλικά και είναι συμβατό με τα λειτουργικά συστήματα Windows XP και Windows 2000 Service Pack 3 και άνω.

    Σχετικά Links:

    Google Desktop Search

    [15] Εσωτερικά

    Ολοκληρώθηκε η ανέλκυση των συντριμμιών του Σινούκ

    21/10/2004 11:07:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2004 11:38:36 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΜΠΕ

    Το τελευταίο κομμάτι του μοιραίου Σινούκ, ανασύρθηκε χθες το βράδυ, από το θαλάσσιο χώρο της Σιθωνίας. Πλέον στα χέρια των εμπειρογνωμόνων, που ήδη διερευνούν τα αίτια της πτώσης, βρίσκεται και ο δεύτερος κινητήρας. Το εγχείρημα, μοναδικό για την Ελλάδα, επετεύχθη με τη συνεργασία του Πολεμικού Ναυτικού και του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών του Υπουργείου Ανάπτυξης και διήρκησε τρεις εβδομάδες. Το μοιραίο ελικόπτερο είχε καταπέσει στις 11 Σεπτεμβρίου, παρασέρνοντας στο θάνατο 17 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 21 October 2004 - 8:51:46 UTC