Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Οκκά στο 88' Κλοπή στο Πριγκηπάτο!
  • [02] Στην οικία Τεγόπουλου Δεν ήταν συνδεδεμένος ο μηχανισμός
  • [03] Συλλήψεις και ξυλοδαρμοί στο Μινσκ
  • [04] Ισχυρός σεισμός στην Κίνα
  • [05] Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Γκάλοπ Νέο προβάδισμα Κέρι
  • [06] Τα πρώτα χαμόγελα για Όουεν
  • [07] Προωθεί με νομοσχέδιο το Υπουργείο Υγείας Συνήγορος Υγείας και
  • [08] "Τα' βρόντηξε" ο Φαν Γκάαλ
  • [09] Απειλές κατά της Σεούλ
  • [10] Η ισοπαλία έφερε γκρίνια
  • [11] Ένα λάθος σήμα αναστάτωσε στρατό και αστυνομία Διάσωση ...κατά λάθος
  • [12] Προκαλεί λύπη το άδειο "Ντελε Άλπι"
  • [13] Σε διάστημα 60 ημερών οι ψευδοεκλογές Παραιτήθηκε η ψευδοκυβέρνηση

    [01] Champions League

    Δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Οκκά στο 88' Κλοπή στο Πριγκηπάτο!

    19/10/2004 11:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2004 1:03:39 πμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    "Θύμα" μιας από τις μεγαλύτερες αδικίες στο Τσάμπιονς Λιγκ έπεσε ο Ολυμπιακός στο "Λουί Ντε" καθώς ο Ολλανδός διαιτητής, Βεγκερέεφ, δεν μέτρησε καταφανέστατο γκολ σε κεφαλιά του Οκκά στο 88. Το γκολ αυτό ήταν της ισοφάρισης και ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε τον έναν βαθμό της ισοπαλίας που ήταν το ζητούμενο, όμως η Μονακό έτσι όπως εξελίχτηκε το δεύτερο ημίχρονο πήρε μια ανέλπιστη νίκη. Οι "ερυθρόλευκοι" ταπείνωσαν την φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ στο δεύτερο μέρος και έχασαν "τζάμπα" ουσιαστικά, καθώς απέδειξαν πως αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο μόνο σε ένα ημίχρονο μπορούσαν να πάρουν ακόμη και την νίκη. Ο Μπάγεβιτς στην επανάληψη νίκησε κατά κράτος τον Ντεσάμπ και με τις αλλαγές που πραγματοποίησε, άλλαξε ολοκληρωτικά την εικόνα του αγώνα και την απόδοση του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα στο δεύτερο μέρος να υπάρχει μόνο μια ομάδα μέσα στο γήπεδο. Απο το 60 ο ηρωικός στην επίθεση Οκκάς είχε μειώσει σε 2-1 και η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά και μόνο στους "ερυθρόλευκους"!

    Κακό ξεκίνημα

    Ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να κάνει (και πιθανώς να μην έχει κάνει κιόλας) χειρότερο ξεκίνημα! Μόλις στο 3' και έπειτα από μερικές ανούσιες φάσεις στον χώρο του κέντρου, ο Σαβιόλα πήρε την μπάλα λίγο πιο ψηλά από το κέντρο του γηπέδου και ξεκίνησε μια κούρσα, η οποία κατέληξε στο 1-0. Εκμεταλλεύτηκε μερικές κόντρες τις οποίες κέρδισε, πέρασε οποιονδήποτε παίκτη της άμυνας και όχι μόνο, βρήκε μπροστά του και με ένα απλό πλασέ, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Πριγκηπάτου. Ασφαλώς το σοκ ήταν μεγάλο για τον Ολυμπιακό και φάνηκε και από τις αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών που έμοιαζαν να μην ξέρουν που βρίσκονται. Από την άλλη η Μονακό με τον αέρα του γρήγορου γκολ είχε μεγαλύτερη άνεση και ευχέρεια να κάνει ό,τι θέλει. Όλα αυτά μάλιστα ενισχύθηκαν μόλις στο 10'! Άλλη μια επίθεση της Μονακό εξελίχτηκε ανεμπόδιστη και ο Σεβαντόν βρέθηκε ανάμεσα σε Μαυρογενίδη και Ανατολάκη, στο ύψος της μεγάλης περιοχής και αριστερά της επίθεσης της ομάδας του. Με ένα απλό και έξυπνο "τσίμπημα" της μπάλας ο Γάλλος ξεμαρκαρίστηκε και με ένα πολύ όμορφο σουτ σημείωσε το 2-0.

    Γλίτωσε τα χειρότερα!

    Μόνο τότε οι αμυντικοί του Ολυμπιακού συνειδητοποίησαν με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσουν τους ταχύτατους φορ της Μονακό. Άρχισαν να τραβιούνται πιο ψηλά και παίζοντας το τεχνικό οφ σάιντ σαφώς καλύτερα, γλίτωσαν μερικές γρήγορες επιθετικές προσπάθειες εξίσου επικίνδυνες με τις φάσεις των δύο γκολ. Ουσιαστικά καμία γραμμή των "ερυθρολεύκων" δεν λειτούργησε! Η άμυνα "κοιμήθηκε" και στα δύο γκολ, το κέντρο κέρδισε ελάχιστες μονομαχίες, αλλά ακόμη και όταν αυτό συνέβαινε, οι αντεπιθέσεις ήταν τόσο αργές, που όλοι οι Γάλλοι ήταν στις θέσεις τους. Το πρώτο σουτ για τους Πειραιώτες ήρθε στο 16' όταν ο Ριβάλντο έκανε ένα μακρινό, το οποίο ήταν αρκετό μόνο για να "ζεστάνει" τον Ρομά. Πάντως από το 2-0 και έπειτα οι γηπεδούχοι άρχισαν να δίνουν χώρο στους αντιπάλους τους και έτσι ο Ολυμπιακός φάνηκε να ισορροπεί, ωστόσο στην τελική προσπάθεια οι παίκτες του Μπάγεβιτς δυσκολεύτηκαν αφόρητα, αφού η αλήθεια είναι πως δύσκολα έμπαιναν μέσα στην γαλλική περιοχή. Ο Τζιοβάνι έκανε ένα ακόμη σουτ στο 44' το οποίο πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ρομά και αυτό ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος.

    Ολική επαναφορά!

    Η απόφαση του Ντούσαν Μπάγεβιτς να αντικαταστήσει τον Γεωργάτο με τον Μάριτς, έκανε το κέντρο του Ολυμπιακού πιο δραστήριο και με καλύτερες αντιδράσεις και με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι "ερυθρολεύκοι" πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Έγιναν απειλητικοί και ήταν σαφές πως είχαν μπει αποφασισμένοι να γυρίσουν το εις βάρος τους σκορ, αλλά και την κακή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Μόλις στο 52΄μάλιστα ο Οκκάς έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να μειώσει όταν ελίχθηκε εντυπωσιακά στο κέντρο της άμυνας της Μονακό, αλλά το σουτ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Σε εκείνο το σημείο αντέδρασε και ο Ντεσάμπ στις κινήσεις του Μπάγεβιτς και έριξε στο παιχνίδι τον Ρούσο, στην θέση του Σεβαντόν, όμως πλέον ο Ολυμπιακός είχε "πάρει μπρός" και δεν σταματιόταν εύκολα. Αυτό που δεν κατάφερε ο Οκκάς στο 52' το πέτυχε οκτώ λεπτά αργότερα. Συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Καφέ και βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Ρομά, τον οποίο νίκησε μετά από μια προσποίηση.

    Καταιγιστικός!

    Η συνέχεια ανήκε εξ ολοκλήρου στην ομάδα του Μπάγεβιτς, που είχε πλέον αφυπνιστεί εντελώς και έκανε το δικό του παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό δε πως οι Μονεγάσκοι στο δεύτερο μέρος δεν έκαναν την παραμικρή φάση και δεν απείλησαν, ούτε όταν ο Ολυμπιακός μείωσε και θεωρητικά θα έπρεπε να είχαν ανεβάσει την απόδοσή τους. Απλώς οι "ερυθρόλευκοι" δεν τους άφησαν, αφού ολόκληρη η ομάδα είχε ανέβει στον αγωνιστικό χώρο και έπαιζε από το κέντρο και εμπρός. Μάλιστα σε ορισμένες φάσεις ο Νικοπολίδης ενεργούσε ως λίμπερο και έδιωχνε πριν καν η μπάλα φτάσει στην περιοχή του. Στο 72' λίγο έλειψε να έρθει η ισοφάριση σε μια φάση που είχε τους δύο συντελεστές με την φάση του γκολ. Ο Καφές έβγαλε μια χαμηλή σέντρα από τα δεξιά και η προβολή του Οκκά πέρασε λίγο άουτ. Το σκηνικό συνεχίστηκε το ίδιο με τον Ολυμπιακό να πιέζει ασφυκτικά και να αναγκάζει την Μονακό σε παθητικό ρόλο, όμως η ατυχία σε ορισμένες περιπτώσεις και η καλή αμυντική λειτουργία των Γάλλων, εμπόδισαν να έρθει η ισοφάριση.

    Κρίμα και άδικο

    Έτσι φτάσαμε στην φάση του 88', όπου ο Μάριτς εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Ανατολάκης έπιασε την πρώτη κεφαλιά, από την οποία η μπάλα πήγε στο κεφάλι του Οκκά. Η τελική της κατάληξη ήταν στο σώμα του Φάρνερουντ που είχε μπει ως αλλαγή, όμως ο παίκτης ήταν σχεδόν ολόκληρος μέσα από την γραμμή της εστίας. Ο Οκκάς πανηγύρισε αμέσως αφού είδε την κεφαλιά του να βρίσκει στόχο, ωστόσο ο διαιτητής δεν έδειξε σέντρα και η αδικία είχε ήδη συντελεστεί και ήταν καταφανέστατη. Τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων πήραν κι άλλη παράταση, με το δεδομένο πως ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να πιέζει, σε σημείο που οι Γάλλοι έφτασαν να κάνουν ακόμη και καθυστερήσεις. Τελικά σχεδόν πέντε λεπτά μετά το πέρας των 90 ο Βεγκερέεφ σφύριξε τρεις φορές και λύτρωσε την Μονακό! Το αποτέλεσμα σίγουρα αδικεί τον Ολυμπιακό, το παιχνίδι όμως χάθηκε στο μαρτυρικό πρώτο δεκάλεπτο και αυτό είναι εκείνο που πρέπει πλέον να διορθώσει ο Μπάγεβιτς. Κατά τα υπόλοιπα οι "ερυθρόλευκοι" απέδειξαν πως μπορούν να σταθούν με ιδιαίτερες αξιώσεις απέναντι ακόμη και σε καλύτερους αντιπάλους.

    ΜΟΝΑΚΟ: Ρόμα, Μαϊκόν, Σκιλατσί, Ροντρίγκεζ, Εβρά, Ζήκος, Μπερνάρντι (79΄ Φάρνερουντ), Καλόν, Σεβαντόν (53΄ Περέζ), Αντεμπαγιόρ, Σαβιόλα (73΄ Πλάσιλ) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Βενετίδης, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Σούρερ, Καφές (77΄ Καστίγιο), Στολτίδης, Γεωργάτος (46΄ Μάριτς), Τζιοβάνι (58΄ Γεωργιάδης), Ριβάλντο, Οκκάς.

    [02] Εσωτερικά

    Στην οικία Τεγόπουλου Δεν ήταν συνδεδεμένος ο μηχανισμός

    20/10/2004 7:45:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Εντυπώσεις ήθελαν να δημιουργήσουν, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, οι άγνωστοι δράστες που τοποθέτησαν το βράδυ της Τρίτης ελαττωματικό εμπρηστικό μηχανισμό έξω από γκαράζ πολυκατοικίας, στο Κολωνάκι, όπου διαμένει ο εκδότης της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", Κ. Τεγόπουλος. Νωρίτερα, άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα και ανέφερε ότι στην οδό Φωκυλίδου 12 υπάρχει ένα χαρτόκουτο. Η αστυνομία απέκλεισε προληπτικά την περιοχή και προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη. Όπως διαπίστωσαν οι πυροτεχνουργοί, ο μηχανισμός δεν ήταν συνδεδεμένος και δεν υπήρχε δυνατότητα ανάφλεξης. Όπως εκτιμά η ασφάλεια ο μηχανισμός δεν επρόκειτο να εκραγεί καθώς τα γκαζάκια δεν ήταν συνδεδεμένα μεταξύ τους. Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να βγει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας ο Φίλιππος Συρίγος, βασικός μάρτυρας σε σημαντικές υποθέσεις που ερευνά η εισαγγελία. Ο ίδιος είπε σε αξιωματικούς της Ασφαλείας πως δεν αναγνώρισε κάποιον από τους δράστες της επίθεσης εναντίον του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αυτοσχέδια βόμβα στην οικία Τεγόπουλου

    Κατέθεσε ο Συρίγος

    Βελτιώνεται η υγεία του Φ. Συρίγου

    [03] Διεθνή

    Συλλήψεις και ξυλοδαρμοί στο Μινσκ

    20/10/2004 8:10:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Περίπου 500 άτομα διαδήλωσαν το βράδυ της Τρίτης στο Μινσκ, κατά της νίκης του "ναι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής υπέρ της παραμονής του Λευκορώσου προέδρου, Αλεξάντερ Λουκασένκο, στο αξίωμά του και για τρίτη θητεία, ενώ η αστυνομία προέβη στη σύλληψη τουλάχιστον 46 ατόμων, μεταξύ αυτών και τριών ηγετών κομμάτων της αντιπολίτευσης. Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το κτήριο της προεδρίας, κρατώντας επιγραφές με το σύνθημα "Όχι στην τυραννία". Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται ήταν ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου "Ενωμένου Κοινωνικού Κόμματος", Ανατόλι Λεμπέντκο, ο Νικολάι Στάτκεβιτς του "Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Λευκορωσίας", ο Πάβελ Σεβερίνετς του "Μετώπου Νέων" και ο Σεργκέι Γκριτς, φωτογράφος του αμερικανικού πρακτορείου Ασοσιέιτεντ Πρες.

    Στο νοσοκομείο ηγέτης της αντιπολίτευσης

    Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να πλησιάσουν το κτήριο, όταν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν, συνέλαβαν δεκάδες άτομα, τα ξυλοκόπησαν και τα μετέφεραν με αυτοκίνητα στα αστυνομικά τμήματα.

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο του κόμματός του, ο Λεμπέντκο συνελήφθη κοντά στο κτήριο της προεδρίας και χτυπήθηκε στα πόδια και στο κεφάλι. "Έχει ξυλοκοπηθεί, αιμορραγεί, είναι άσχημα, όμως οι γιατροί δεν μπορούν να τον προσεγγίσουν. Ο διοικητής της ΟΜΟΝ (των κατασταλτικών δυνάμεων) διέταξε να τον χτυπήσουν", δήλωσε ο εκπρόσωπος, τονίζοντας πως ο Λεμπέντκο οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

    Ακολούθως, ο Λεμπέντκο οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκαν κρανιακές κακώσεις, σπασμένα πλευρά κι αιμάτωμα στο συκώτι.

    Και τη Δευτέρα, πάνω από 2.000 άτομα διαδήλωσαν στο κέντρο του Μινσκ, κοντά στο κτήριο της προεδρίας, και περίπου 20 εξ αυτών συνελήφθησαν από την αστυνομία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκλογικά επεισόδια στη Λευκορωσία

    [04] Διεθνή

    Ισχυρός σεισμός στην Κίνα

    20/10/2004 8:36:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την πυκνοκατοικημένη πόλη Μπαοσάν στη νοτιοδυτική Κίνα, καταστρέφοντας πάνω από 20.000 κατοικίες, αλλά χωρίς να προκαλέσει θύματα. Στην περιοχή έχουν αποσταλεί σκηνές για τους άστεγους. Τα περισσότερα από τα καταρρεύσαντα κτήρια ήταν πλινθόκτιστες κατοικίες και σχολεία, με αποτέλεσμα 1.000 μαθητές να στερούνται κτηριακών εγκαταστάσεων. "Υπήρξε ένας μετασεισμός 4 βαθμών Ρίχτερ και τώρα αρχίζουμε να καταμετρούμε τις ζημιές", τόνισε αξιωματούχος. Από το σεισμό τραυματίστηκαν περίπου 12 άτομα.

    [05] Αμερικανικές εκλογές

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Γκάλοπ Νέο προβάδισμα Κέρι

    20/10/2004 9:28:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

    Το 51% των Αμερικανών εμπιστεύονται τον Δημοκρατικό υποψήφιο, έναντι 45% του Τζορτζ Μπους, όσον αφορά τη ρύθμιση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Γκάλοπ, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Η σφυγμομέτρηση διεξήχθη από 14 έως 16 Οκτωβρίου για λογαριασμό του CNN και της USA Today. Από τις αρχές Οκτωβρίου ο Τζον Κέρι έχει αποκτήσει ένα προβάδισμα 4 με 7 μονάδων έναντι του Μπους, συγκεκριμένα στον τομέα της οικονομίας. Το 33% εκτιμά πως η οικονομία θα αποτελέσει σημαντικό θέμα στις προεδρικές εκλογές, ενώ το 28% η τρομοκρατία, το 23% το Ιράκ και το 14% η κοινωνική πρόνοια. Οι κάλπες άνοιξαν από χθες στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Φλόριντα και σε άλλες 31 πολιτείες. Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν νωρίτερα, προς αποφυγή του συνωστισμού στις 2 Νοεμβρίου, επίσημη ημέρα των προεδρικών εκλογών.

    "Οι γυναίκες θα καθορίσουν αυτές τις εκλογές"

    Οι αναποφάσιστες μεσήλικες γυναίκες (60%) θα κρίνουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, εκτιμούν οι αναλυτές.

    "Επειδή οι γυναίκες αποφασίζουν αργότερα, οι γυναίκες θα καθορίσουν αυτές τις εκλογές", δήλωσε η Δημοκρατική αναλύτρια δημοσκοπήσεων Σελίντα Λέικ.

    Συγκεκριμένα, οι αναποφάσιστες γυναίκες δεν αποτελούν ένα ενιαίο μπλοκ ψηφοφόρων, όμως αυτές που είναι πιθανότερο να ρίξουν την αποφασιστική ψήφο έχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά: είναι πάνω από 50 ετών, ζουν στα προάστια ή σε μικρές πόλεις, δεν έχουν φοιτήσει σε κολέγιο και εργάζονται μεν, αλλά όχι σε δουλειά γραφείου. Τα βγάζουν πέρα με δυσκολία και ανησυχούν τόσο για την οικονομική κατάστασή τους και την ιατροφαρμακευτική ασφάλισή τους όσο και για τον πόλεμο στο Ιράκ. Τους αρέσει ο Τζορτζ Μπους, αλλά συμφωνούν σε πολλά σημεία με την πολιτική του Τζον Κέρι, καταλήγουν οι αναλυτές.

    Ο Σβαρτσενέγκερ έχασε... την γυναίκα του

    Έχασε την υποστήριξη της γυναίκας του στα συζυγικά καθήκοντα, ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, όταν αποκάλυψε πως υποστηρίζει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους, αναφέρει σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Μοντερέι Χέραλντ. "Δεν είχε σεξ για 14 μέρες. Όλα έχουν παράπλευρες συνέπειες", είπε χαρακτηριστικά ο Σβαρτσενέγκερ, σε ομιλία του τον περασμένο μήνα στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών.

    Ο διάσημος ηθοποιός που τώρα πρωταγωγιστεί στην πολιτική, είναι

    παντρεμένος με τη Μαρία Σράιβερ, γόνο της οικογενείας Κένεντι και διαπρύσια οπαδό των Δημοκρατικών.

    Επίσης, ο Σβαρτσενέγκερ δήλωσε ότι ζηλεύει τον Μπους και τον Τζον Κέρι για το ελαφρό πρόγραμμα που είχαν στις τρεις τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις τους.

    "Ήταν τυχεροί. Έπρεπε να το κάνουν μόνο τρεις φορές. Εγώ πρέπει να το κάνω καθημερινά στο πρόγευμά μου", τόνισε ο Σβαρτσενέγκερ.

    Ο κινηματογραφικός ήρωας, ο οποίος διαφωνεί με πολλούς Ρεπουμπλικανούς σε θέματα όπως οι αμβλώσεις ή ο έλεγχος των όπλων, δεν έχει συνεισφέρει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία υπέρ του Μπους κι όπως δηλώνει στην εφημερίδα δεν σχεδιάζει να το κάνει στις δύο εναπομείνασες εβδομάδες πριν τις εκλογές.

    Τέλος, δεν έχει γίνει σαφές εάν το εμπάργκο στο κρεβάτι από τη Σράιβερ στάθηκε η αιτία γι' αυτήν του την απόφαση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Οι πρώτες κάλπες άνοιξαν στη Φλόριντα

    [06] Champions League

    Τα πρώτα χαμόγελα για Όουεν

    20/10/2004 9:43:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το παρθενικό γκολ που πέτυχε χθες επί της Ντιναμό Κιέβου ο Βρετανός διεθνής της Ρεάλ Μαδρίτης, Μάικλ Όουεν, με το οποίο η "βασίλισσα" πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, έχει αντιστρέψει το κακό κλίμα που υπήρχε πριν από μία εβδομάδα για τον βραχύσωμο επιθετικό. Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι το γεγονός ότι ο τεχνικός της ομάδας της Μαδρίτης, Μαριάνο Γκαρθία Ρεμόν έπλεξε το εγκώμιο του Μάικλ Οουεν, ενώ ο ίδιος ο παίκτης, αν και δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για το πρώτο γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ, απέδωσε τα εύσημα στον τερματοφύλακα της ομάδας του. Ο Ίκερ Κασίγιας με τις σωτήριες επεμβάσεις του, κράτησε το "μηδέν" για τα ισπανικά δίχτυα και έδωσε έτσι περισσότερη αξία στο νικητήριο γκολ του Όουεν.

    Ικανοποιημένος ο Μαριάνο Γκαρθία Ρεμόν

    Το πε και το κανε ο Όουεν. Όταν πριν από λίγες εβδομάδες ο ισπανικός Τύπος, έβγαζε... άχρηστο τον Βρετανό επιθετικό, είχε δηλώσει πεισμωμένος ότι δεν πρόκειται να το βάλει κάτω, αλλά θα προσπαθήσει να κάνει τον Τύπο να πάρει πίσω τα πικρόχολα σχόλια και να κερδίσει τη θέση του στη βασική ενδεκάδα της "βασίλισσας".

    Αν και ακόμη θεωρείται πολύ δύσκολο να εξασφαλίσει κανείς θέση σε μία ομάδα όπου αγωνίζονται οι Ραούλ, Ρονάλντο, Μπέκαμ, Ζιντάν και άλλοι τόσοι αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού στερεώματος, ο τεχνικός της Ρεάλ, Μαριάνο Γκαρθία Ρεμόν δήλωσε ενθουσιασμένος από την απόδοση του βραχύσωμου επιθετικού: "Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόδοση του Μάικλ. Αυτό που ήθελα ήταν κίνηση στην επίθεση και πράγματι ανταποκρίθηκε πολύ καλά. Βελτιώνεται συνεχώς και έχει πολύ καλή νοοτροπία. Φυσικά, θέλουμε να παίζουν όλοι, αλλά μερικές φορές ακόμη και οι μεγάλοι παίκτες πρέπει να μένουν στον πάγκο. Γενικά, πάντως, με χαροποίησε η απόδοσή του" δήλωσε ο τιμονιέρης των "μερένχες".

    Από την πλευρά του, ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ σημείωσε το πρώτο γκολ του με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά έδωσε στον Ικερ Κασίγιας τα εύσημα για τη νίκη επί της Ντιναμό Κιέβου. "Περίμενα αυτή τη στιγμή από τότε που ήρθα στη Ρεάλ. Ήταν ένα απίθανο συναίσθημα να σκοράρω μέσα στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Το να σημειώνεις το νικητήριο γκολ σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ μπροστά στους οπαδούς της ομάδας σου είναι κάτι ειδικό" τόνισε ο Μάϊκλ Όουεν ο οποίος δήλωσε για τον Κασίγιας: "Ο Ικερ έκανε μερικές φανταστικές αποκρούσεις και πιθανότατα αυτός, πιο πολύ από μένα, μας έδωσε τους τρεις βαθμούς".

    [07] Εσωτερικά

    Προωθεί με νομοσχέδιο το Υπουργείο Υγείας Συνήγορος Υγείας και προσλήψεις - εξπρές

    20/10/2004 9:47:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2004 11:39:54 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

    Προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία με διαδικασίες ταχύτερες απ αυτές, που ακολουθεί τώρα το ΑΣΕΠ, αλλά πάντα μέσα στα πλαίσια του, η θεσμοθέτηση του Συνηγόρου Υγείας, η καταβολή επιδόματος ετοιμότητας στους εργαζομένους στα ΕΚΑΒ, το καθεστώς εργασίας γιατρών του ΕΣΥ και η επαναδραστηριοποίηση των συμβουλίων κρίσεων των γιατρών, περιλαμβάνονται στα άρθρα του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, που αναμένεται να κατατεθεί προς συζήτηση στη Βουλή. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" ο θεσμός του Συνηγόρου Υγείας, τον οποίο είχε εξαγγείλει ο αρμόδιος υπουργός Νικήτας Κακλαμάνης, θα ενταχθεί στην Ανεξάρτητη Αρχή Συνήγορος του Πολίτη, η οποία για το σκοπό αυτό θα ενισχυθεί με πέντε νέους ειδικούς επιστήμονες.

    Με το νέο θεσμό επιχειρείται:

    Αποκατάσταση και προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών σε θέματα περίθαλψης. Εξάλειψη των φαινομένων κακοδιοίκησης. Βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς και των σχέσεών τους με τον πολίτη.

    Στο Συνήγορο της Υγείας θα προσφεύγουν οι πολίτες ενώ και ο Υπουργός Υγείας θα μπορεί να παραπέμπει περιπτώσεις καταγγελιών από πολίτες, που στρέφονται κατά των δημοσίων υγειονομικών και προνοιακών υπηρεσιών.

    Τα πορίσματα του Συνηγόρου θα έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα και δεν θα συνδέονται με τις αρμοδιότητες διοικητικών οργάνων ή του υπουργού Υγείας.

    Α.Ε. η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού

    Σε Ανώνυμη Εταιρεία μετατρέπεται η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού με κύριο μέτοχο το υπουργείο Υγείας, που θα κατέχει το 51%, και μέτοχους στο υπόλοιπο 49% ασφαλιστικά ταμεία και άλλους φορείς του δημόσιου τομέα.

    Σύμφωνα με αυτά, που προβλέπονται στο νομοσχέδιο, το μετοχικό κεφάλαιο της ΑΕΜΥ ΑΕ ορίζεται στο ποσό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο διαιρείται σε εκατό μετοχές, που ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και θα καλυφθεί από το ίδιο το Υπουργείο σε χρήμα ή σε είδος.

    Το υπουργείο Υγείας έχει το δικαίωμα μεταβίβασης μετοχών μόνο σε φορείς και επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα και ιδίως σε οργανισμούς κοινωνικής ασφαλίσεως, και σε κάθε περίπτωση σε ποσοστό μέχρι 49%.

    Στελέχη πάντως του χώρου της Υγείας εκφράζουν φόβους για συγκαλυμμένη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης, αφού στο νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνεται καμία δέσμευση για την τύχη των μετοχών αφού μεταβιβαστούν από το υπουργείο Υγείας στους άλλους φορείς του Δημοσίου και ιδιαίτερα ορισμένα ασφαλιστικά ταμεία.

    [08] Champions League

    "Τα' βρόντηξε" ο Φαν Γκάαλ

    20/10/2004 10:24:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε ο Λουίς Φαν Γκάαλ το πόστο του τεχνικού διευθυντή του Άγιαξ, καθώς η διοίκηση του συλλόγου έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Ολλανδού τεχνικού μετά τη χθεσινή νίκη 3-0του "Αίαντα" επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο κ. Φαν Γκάαλ, που είχε υποβάλλει την παραίτησή του από το Σάββατο, πλήρωσε έτσι την κόντρα που είχε με τον προπονητή της ομάδας Ρόναλντ Κούμαν. Έπειτα από την "τεσσάρα" που είχε δεχθεί ο Άγιαξ από την Μπάγερν Μονάχου ο Κούμαν είχε έρθει σε δημόσια αντιπαράθεση με τον Φαν Γκάαλ λέγοντας ότι οι προσδοκίες του από τη νεανική ομάδα του δεν ήταν ρεαλιστικές. Από την πλευρά του ο τεχνικός διευθυντής είχε υπογραμμίσει πριν από την έναρξη της εφετινής σεζόν, πως η ολλανδική ομάδα μπορεί να φτάσει στους "4" του Τσάμπιονς Λιγκ.

    [09] Ιράκ

    Απειλές κατά της Σεούλ

    20/10/2004 10:33:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μήνυμα που δημοσιεύεται σήμερα σε αραβική ιστοσελίδα απειλεί με καταστροφή τη Σεούλ εάν η Νότια Κορέα δεν αποσύρει τους 2.800 στρατιώτες της από το Ιράκ, εντός επτά ημερών. Το γεγονός αυτό ανάγκασε Νοτιοκορεάτες αξιωματούχους να αναζητήσουν την πηγή μιας σειράς ανάλογων μηνυμάτων τον τελευταίο καιρό. Ωστόσο, πολλοί εκτιμούν ότι το μήνυμα αυτό πιθανότατα ανήκει σε ένα μεμονωμένο άτομο και όχι σε κάποια ένοπλη οργάνωση και ότι στόχος του είναι μάλλον η καλλιέργεια αντιαμερικανικού αισθήματος μεταξύ των Νοτιοκορεατών.

    [10] Champions League

    Η ισοπαλία έφερε γκρίνια

    20/10/2004 10:42:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ανικανοποίητοι έμειναν χθες οι τεχνικοί της Σπάρτα Παράγας και Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ από το ισόπαλο χωρίς τέρμα αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα. Ο προπονητής της τσεχικής ομάδας Φράντισεκ Στράκα, που είχε παράπονα από τη διαιτησία, τόνισε πως η ομάδα του είχε τις ευκαιρίες να πάρει τη νίκη. Από την πλευρά των "μπέμπηδων", ο συνάδελφός του, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τόνισε πως περίμενε καλύτερη απόδοση από τους παίκτες του. Παρόλα αυτά και οι δύο ομάδες παραμένουν μέσα στο "κόλπο" της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λίγκ.

    Ήθελαν πέναλτι οι Τσέχοι

    Το να παίρνει κάποια ομάδα βαθμό από τη Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ για κάποιους προπονητές θα μπορούσε να θεωρηθεί επιτυχία, όχι όμως και τον τεχνικός της Σπάρτα Πράγας, Φράντισεκ Στράκα, που δήλωσε δυσαρεστημένος από τη λευκή ισοπαλία με τους "κόκκινους διαβόλους" αλλά και τον διαιτητή της συνάντησης: "Δεν είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Είχαμε τις ευκαιρίες για να πάρουμε το παιχνίδι, αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε, ενώ ο διαιτητής μπορούσε να μας δώσει πέναλτι. Σημειώθηκαν δύο καθαρές ανατροπές, αλλά έκλεισε τα μάτια..." δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στράκα.

    Στο στρατόπεδο των "μπέμπηδων" το σημαντικότερο όφελος από το παιχνίδι της Πράγας για τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον ήταν, ότι η ομάδα του με τους πέντε βαθμούς που έχει συγκεντρώσει διατηρεί τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λίγκ: "Σίγουρα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα, αλλά και να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Το σημαντικό είναι πως έχουμε πέντε βαθμούς και είμαστε μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Τώρα θα συγκεντρωθούμε για το σημαντικό παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στην Αρσεναλ" επεσήμανε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

    [11] Διάφορα

    Ένα λάθος σήμα αναστάτωσε στρατό και αστυνομία Διάσωση ...κατά λάθος

    20/10/2004 10:41:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2004 11:56:26 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Ήταν ένα απόγευμα σαν όλα τα άλλα και τίποτα δεν προμήνυε τη συγκλονιστική του εξέλιξη. Ο 20χρονος φοιτητής από το Όρεγκον γύρισε από το πανεπιστήμιο κι αφού έφαγε κάτι πρόχειρο άνοιξε την υπερσύγχρονη τηλεόραση του για να παρακολουθήσει, όπως πάντα, τα αγαπημένα του προγράμματα. Η μοίρα και η τεχνολογία, όμως, είχαν άλλα σχέδια γι αυτόν Κάποια στιγμή χτύπησε το κουδούνι της πόρτας κι εκείνος ανυποψίαστος έτρεξε να ανοίξει χωρίς να φανταστεί, ότι έτσι ξαφνικά θα άλλαζε ο ρους της τηλεοπτικής του καθημερινότητας. Βλέπετε δεν ήταν κάποιος φίλος του που πέρασε να τον επισκεφθεί, αλλά μονάδες του στρατού, της αεροπορίας και της αστυνομίας, που είχαν έρθει να τον σώσουν, καθώς έλαβαν λανθασμένο σήμα SOS το οποίο εξέπεμπε ....ο τηλεοπτικός του δέκτης.

    Για όλα φταίει η TV

    Κάποιο τεχνολογικό λάθος, όπως φαίνεται και η υπερσύγχρονη συσκευή του αντί να λειτουργεί ως όφειλε εξέπεμπε ένα έντονο σήμα κινδύνου το οποίο μέσω δορυφόρου έφτασε στην Αεροπορικό Κέντρο Διάσωσης στη Βιρτζίνια.

    Η κινητοποίηση υπήρξε άμεση και στο σημείο από το οποίο ερχόταν το σήμα έσπευσαν δυνάμεις του στρατού της αεροπορίας και της τοπικής αστυνομίας. Όταν έφτασαν εκεί, όμως, έμειναν άφωνοι. Αντί να ανακαλύψουν κάποιο πεσμένο αεροσκάφος ή ένα ναυαγισμένο πλοιάριο αντίκρισαν ένα φοιτητικό διαμέρισμα κι έναν νεαρό, που έστεκε άναυδος από την έφοδό τους.

    Για αποφυγή επανάληψης του ανείπωτου περιστατικού οι υπεύθυνοι των συνεργείων απαγόρεψαν στο νεαρό να ξαναχρησιμοποιήσει την "παραπλανητική" του τηλεόραση. Εκείνος αρνούμενος να την αποχωριστεί απευθύνθηκε στους υπεύθυνους της κατασκευάστριας εταιρίας, οι οποίοι όταν άκουσαν την προϊστορία της συσκευής δέχτηκαν δίχως άλλο να την αντικαταστήσουν ζητώντας χίλιες φορές συγγνώμη.

    [12] Champions League

    Προκαλεί λύπη το άδειο "Ντελε Άλπι"

    20/10/2004 11:13:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το θέαμα των άδειων άδειες κερκίδων στο γήπεδο της Γιουβέντους "Ντελε Άλπι" για ένα ακόμη ευρωπαϊκό αγώνα έχει προκαλέσει τη λύπη του τεχνικούς της "Μεγάλης Κυρίας", Φάμπιο Καπέλο μετά τη χθεσινή νίκη της "βέκια σινιόρα" με 1-0 επί της Μπάγερν Μονάχου: "Με λυπεί αυτό το γεγονός" δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της "Γιούβε" και συνέχισε: "Μιλάμε για δύο σπουδαίες ομάδες και δύο ιστορικούς συλλόγους και αξίζουν να παίζουν μπροστά σε μεγάλο κοινό, αξίζουν κάτι καλύτερο». Αν και το νούμερο των 18.089 θεατών ήταν σαφώς καλύτερο από τα 6.494 εισιτήρια που κόπηκαν στον προηγούμενο εντός έδρας αγώνα της Γιουβέντους για το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο τιμονιέρης της "Γιούβε" δήλωσε ότι δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί το κοινό μένει μακριά από το γήπεδο.

    [13] Κυπριακό

    Σε διάστημα 60 ημερών οι ψευδοεκλογές Παραιτήθηκε η ψευδοκυβέρνηση Ταλάτ στα Κατεχόμενα

    20/10/2004 11:13:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Παραιτήθηκε σήμερα η τουρκοκυπριακή ψευδοκυβέρνηση μειοψηφίας στα Κατεχόμενα, μία ημέρα μετά την εγκατάλειψη των προσπαθειών για συγκρότηση "κυβερνητικού" συνασπισμού. Σύμφωνα με αξιωματούχους από την κατεχόμενη Λευκωσία, ο Ραούφ Ντενκτάς έκανε δεκτή την παραίτηση, ζήτησε ωστόσο από τον ψευδοπρωθυπουργό Μεχμέτ Αλί Ταλάτ την παραμονή της "κυβέρνησης" μέχρι τον σχηματισμό υπηρεσιακού σχήματος. Οι επόμενες "εκλογές", που θα αναδείξουν τα νέα μέλη του ψευδοκοινοβουλίου θα διεξαχθούν στα Κατεχόμενα μέσα σε διάστημα 60 ημερών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 20 October 2004 - 8:51:59 UTC