Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Κόοζε Μουνισουάμι Βεεραπάν Νεκρός ο διαβόητος ληστής της Ινδίας
  • [02] Απετράπη βομβιστική επίθεση Συλλήψεις ύποπτων ισλαμιστών
  • [03] Αμερικανική απαίτηση "Όχι" στην περαιτέρω εμπλοκή της Βρετανίας
  • [04] Πιθανόν σήμερα να βγει από την εντατική Βελτιώνεται η υγεία του Φ.
  • [05] Φέργκιουσον: "Έχω κάνει λάθη"
  • [06] Έτοιμοι οι Μονεγάσκοι
  • [07] Δίχως τέλος οι επιδρομές στη Φαλούτζα
  • [08] Μαζί με τα πρώτα προβλήματα Οι πρώτες κάλπες άνοιξαν στη Φλόριντα
  • [09] Από κόσκινο περνάνε μαθήτριες στο Περού Είσαι "αγνή"; Απόδειξη
  • [10] Με αφορμή την προεδρική εκλογή σύμφωνα με την MRB Δεν θέλουν εκλογές οι
  • [11] "Μούτου παράδεξου τη χρήση"
  • [12] Επιχείρηση του αμερικανικού στρατού στη Ντουλουίγια

    [01] Διεθνή

    Ο Κόοζε Μουνισουάμι Βεεραπάν Νεκρός ο διαβόητος ληστής της Ινδίας

    19/10/2004 7:30:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2004 7:56:18 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ο πλέον καταζητούμενος ληστής της Ινδίας, ο θρυλικός Κόοζε Μουνισουάμι Βεεραπάν σκοτώθηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία, ανακοινώθηκε σήμερα από τις αρχές. Ο Βεεραπάν, ο οποίος πιστεύεται ότι είχε συνεργασία με τους αντάρτες Ταμίλ και σύμφωνα με την αστυνομία ήταν υπεύθυνος για τουλάχιστον 100 ανθρωποκτονίες, είχε γίνει πρωτοσέλιδο θέμα το 2000 όταν συνέλαβε τον κινηματογραφικό αστέρα Ραζκουμάρ και τον κράτησε σε ομηρία επί 108 ημέρες. Στη σχετική ανακοίνωση των αρχών αναφέρεται ότι στη διάρκεια της μάχης, τη Δευτέρα, σκοτώθηκαν επίσης τρεις άνδρες του διαβόητου ληστή. Γνωστός όχι μόνο για τα "κατορθώματά του", αλλά και για το μακρύ και στριφτό μουστάκι του, ο Ινδός ληστής, ο οποίος είχε τα λημέρια του στην αδιαπέραστη τροπική ζούγκλα του νότιου κρατιδίου Ταμίλ Ναντού, είχε ακόμα κατηγορηθεί ότι σκότωσε χιλιάδες ελέφαντες και ότι επιδιδόταν σε λαθρεμπόριο ελεφαντοστού και σανταλόξυλου αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

    [02] Διεθνή

    Απετράπη βομβιστική επίθεση Συλλήψεις ύποπτων ισλαμιστών

    19/10/2004 8:48:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Επτά ύποπτους ισλαμιστές οι οποίοι πιστεύεται ότι σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση εναντίον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ισπανίας, συνέλαβε τη Δευτέρα η ισπανική αστυνομία. Οι ύποπτοι, μεταξύ των οποίων τέσσερις Αλγερινοί και ένας Μαροκινός, συνελήφθησαν στη Βαλένθια της Ανδαλουσίας και στην πρωτεύουσα Μαδρίτη. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι οι συλληφθέντες ήταν σε επαφή με άλλα εμπλεκόμενα άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία και ότι τις επόμενες ώρες ίσως ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επιχείρησης των διωκτικών αρχών εναντίον δικτύου φανατικών μουσουλμάνων. Ο δικαστής Μπαλτάσαρ Γκαρθόν διέταξε τις συλλήψεις στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγει στους οργανωμένους πυρήνες των ισλαμιστών της Ισπανίας.

    [03] Ιράκ

    Αμερικανική απαίτηση "Όχι" στην περαιτέρω εμπλοκή της Βρετανίας

    19/10/2004 9:10:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αντιδράσεις στο βρετανικό κοινοβούλιο αλλά και στην ίδια την κυβέρνηση προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Άμυνας, Τζεφ Χουν, ότι το Λονδίνο δεν θα σταθεί στο ύψος των υποχρεώσεών του αν αρνηθεί το αίτημα της Ουάσινγκτον να στείλει στρατιώτες και στις επικίνδυνες περιοχές του Ιράκ, ώστε να αποδεσμευθούν τα αμερικανικά στρατεύματα και να εστιάσουν την προσοχή τους σε ορμητήρια ανταρτών. Η έγκυρη εφημερίδα "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" πιέζει σήμερα την κυβέρνηση του Τόνι Μπλερ να απορρίψει το αμερικανικό αίτημα για ανάπτυξη βρετανικών δυνάμεων κοντά στη Βαγδάτη, συνιστώντας της "να μην εμπλακεί περισσότερο σε μία αποτυχημένη αμερικανική στρατηγική".

    Αποτυχημένη αμερικανική στρατηγική

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι πολύ αμφίβολο εάν τα βρετανικά στρατεύματα θα μπορέσουν να συμβάλουν στη σταθεροποίηση της ασφάλειας στην περιοχή, εάν είναι αναγκασμένα να ικανοποιήσουν την αμερικανική απαίτηση για να μετακινηθούν προς το κεντρικό Ιράκ, ώστε να προσφέρουν μεγαλύτερο περιθώριο στις αμερικανικές δυνάμεις να ασχοληθούν με την καταστολή των στάσεων, που εξαπλώνονται στα μήκη και πλάτη της χώρας.

    Στη συνέχεια, η εφημερίδα αναφέρει έναν κατάλογο με τα, κατά τη γνώμη της, σφάλματα που έχουν διαπράξει οι Αμερικανοί στο Ιράκ.

    "Κατά τους πρώτους 15 μήνες της κατοχής, οι ΗΠΑ εκδήλωσαν έναν ορατό φόβο για κάθε μορφής δημοκρατίας στο Ιράκ, αγνοώντας τις εκκλήσεις για πρόωρες εκλογές για την συγκρότηση μίας συντακτικής εθνοσυνέλευσης και ματαιώνοντας πολλές τοπικές εκλογές", τονίζει η εφημερίδα.

    "Κατά την περίοδο αυτή, αλλά και μετά την απόδοση της εξουσίας στους Ιρακινούς, τον Ιούνιο, οι Αμερικανοί προτίμησαν να συνεργασθούν με εκπατρισμένους πολιτικούς, που στερούνταν υποστήριξης στο εσωτερικό", προσθέτει.

    "Η διαδικασία αυτή του αποκλεισμού δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Εκείνο όμως που σίγουρα πρόκειται να κάνει είναι να πληθύνει τις τάξεις των στασιαστών", προσθέτει.

    "Τώρα, εκείνο που ετοιμάζονται να κάνουν οι Αμερικανοί είναι να προετοιμάσουν μία επίθεση κατά είκοσι περίπου πόλεων και σουνιτικών προπυργίων, όπου, όπως το συνηθίζουν, θα χρησιμοποιήσουν την αεροπορική τους υπεροπλία κατά τρόπο αδιάκριτο και δυσανάλογο κατά των πυκνοκατοικημένων κατοικημένων περιοχών, προκαλώντας χιλιάδες θύματα μεταξύ των αμάχων", σημειώνει η "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς".

    "Οι βρετανικές δυνάμεις που έχουν διαφορετική στρατιωτική κουλτούρα και άλλους κανόνες πολέμου, δε πρέπει να συμμετάσχουν σε τέτοιες επιχειρήσεις", τονίζει.

    "Είναι πλέον καιρός να στρέψουμε τον διάλογο προς το ίδιο το Ιράκ και να εστιασθούμε στο ζήτημα του πώς θα εξασφαλίσουμε ένα ευπρεπές μέλλον στους Ιρακινούς. Αυτό δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί εάν η Βρετανία εμπλακεί περισσότερο στην αποτυχημένη στρατηγική των Αμερικανών", συμπεραίνει η βρετανική εφημερίδα.

    Σχετικά Links:

    Financial Times

    [04] Αθλητισμός

    Πιθανόν σήμερα να βγει από την εντατική Βελτιώνεται η υγεία του Φ. Συρίγου

    19/10/2004 8:56:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2004 10:33:55 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα θεραπείας της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος, μετά την επίθεση που δέχτηκε από αγνώστους στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, ομαλά εξελίσσεται η υγεία του Συρίγου και είναι πιθανόν σήμερα να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και να μεταφερθεί σε απλό θάλαμο. Το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε στις 9.30 χθες το βράδυ, ανέφερε ότι ο ασθενής σταθεροποιήθηκε αιμοδυναμικά και υποβλήθηκε σε πλήρη κλινικοεργαστηριακό έλεγχο. Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας και ο δημοσιογραφικός κόσμος καταδίκασε τη δολοφονική επίθεση κατά του Φίλιππου Συρίγου.

    Η ασφάλεια Αττικής έχει ξεκινήσει τις έρευνες για την ανακάλυψη των δραστών και οι οποίες στρέφονται κυρίως σε άτομα του ποδοσφαιρικού χώρου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ένας από τους δράστες είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με κράνος, ο δε άλλος ακάλυπτο.

    Χθες, ο Συρίγος μιλώντας σε συγγενικό του πρόσωπο ανέφερε ότι αυτός με το ακάλυπτο πρόσωπο τον έχει συναντήσει και αλλού χωρίς όμως να θυμάται πού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αιματηρή επίθεση κατά του Φ. Συρίγου

    [05] Αθλητισμός

    Φέργκιουσον: "Έχω κάνει λάθη"

    19/10/2004 9:51:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2004 10:05:47 πμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Όταν είσαι προπονητής μιας μεγάλης ομάδας πρέπει και να φέρεσαι έτσι. Αυτό έκανε λοιπόν και ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος παραδέχτηκε πως έχει και αυτός ευθύνη, ειδικά με τις επιλογές του στην ενδεκάδα, για το "άσχημο" ξεκίνημα της ομάδας, ειδικά στην Πρέμιερσιπ.

    "Δεν υπάρχει συνοχή"

    Ο Σκωτσέζος τεχνικός δήλωσε πως έχει κάνει αρκετά λάθη. Συγκεκριμένα μίλησε για τις επιλογές του στο αρχικό σχήμα της ομάδας σε κάθε αγώνα αλλά και τις συνεχείς αλλαγές προσώπων σε αυτή. Ως αποτέλεσμα αυτών είναι η ανομοιογένεια της ομάδας που φαίνεται στο "κακό" πρόσωπο που παρουσιάζει σε αρκετά από τα παιχνίδια.

    Οι "κόκκινοι διάβολοι" έχουν ξεκινήσει καλά τις υποχρεώσεις τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς βρίσκονται στην κορυφή του 4ου ομίλου όπου μετέχουν, με 4 βαθμούς, όμως στο Αγγλικό Πρωτάθλημα παραπαίουν, έχοντας μόλις τρεις νίκες σε εννέα αγώνες, βρισκόμενη 11 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ. Πάντως ο "Σερ" δήλωσε πως η ομάδα του μπορεί να ανακάμψει γιατί διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες που μπορούν να προσφέρουν. Κλείνοντας, ο προπονητής της Μάντσεστερ τόνισε πως ευελπιστεί, η αρχή της "ολικής επαναφοράς" της ομάδας του να γίνει από το ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στην Άρσεναλ.

    [06] Champions League

    Έτοιμοι οι Μονεγάσκοι

    19/10/2004 10:19:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με μοναδικό πρόβλημα την απουσία του Γκαέλ Ζιβέ, θα παραταχθεί η Μονακό στον σημερινό αγώνα με τον Ολυμπιακό και θα μεταδοθεί από τη ΝΕΤ στις 21:45. Ο Γάλλος αμυντικός αποχώρησε από το ξενοδοχείο που είχαν καταλύσει οι Μονεγάσκοι, καθώς αντιμετωπίζει ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα. Κατά τα φαινόμενα λοιπόν δεν θα είναι στη διάθεση του Ντιντιέ Ντεσάμπ. Από εκεί και πέρα ο Γάλλος τεχνικός δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

    Επιστρέφουν οι απόντες

    Συγκεκριμένα ο Ντεσάμπ θα έχει στη διάθεση του τους Μαικόν, Ροντρίγκεζ και Ζήκος οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους, ενώ και οι Σαβιόλα και Σκιλασί που δεν έπιξαν στον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στη Μετς για το Γαλλικό Πρωτάθλημα, είναι έτοιμοι και μάλλον θα ξεκινήσουν. Τέλος και ο Εβρά είναι πολύ καλύτερα και κατά τα φαινόμενα θα είναι σε θέση να αγωνιστεί, έστω και για κάποια λεπτά.

    Η πιθανή ενδεκάδα της Μονακό: Ρόμα, Μαικόν, Σκιλασί, Ροντρίγκεζ, Εβρά, Φαρνερούντ, Ζήκος, Μπερνάρντι , Καλόν ή Σαβιόλα, Σεβαντόν, Αντεμπαγιόρ.

    [07] Ιράκ

    Δίχως τέλος οι επιδρομές στη Φαλούτζα

    19/10/2004 10:24:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2004 10:59:26 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νέες αεροπορικές επιδρομές των Αμερικανών σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στη Φαλούτζα, με στόχο κτήρια όπου φέρεται να έχουν οχυρωθεί μέλη της οργάνωσης του Ιορδανού ισλαμιστή Αλ Ζαρκάουϊ. Στο μεταξύ, ελεύθερους άφησαν οι αμερικανικές δυνάμεις τον επικεφαλής της αστυνομίας στη Φαλούτζα και άλλους δύο αστυνομικούς, όπως έγινε γνωστό από συγγενείς τους. Οι συλλήψεις έγιναν καθώς οι τέσσερις Ιρακινοί προσπαθούσαν να απομακρύνουν από τη Φαλούτζα τα μέλη των οικογενειών τους, μετά από ένα κύμα αμερικανικών αεροπορικών επιθέσεων. Ιρακινός αστυνομικός απήχθη και δολοφονήθηκε από άγνωστη ισλαμική οργάνωση, η οποία αυτοαπακαλείται "Προστάτες του Ισλάμ", στην Νασιρίγια, 370 χλμ. νοτιοανατολικά της Βαγδάτης.

    Πολλές εκρήξεις

    Από τις 96λεπτες επιδρομές της αμερικανικής αεροπορίας στη Φαλούτζα καταστράφηκαν οχυρώματα και οπλοστάσια της οργάνωσης του Αλ Ζαρκάουϊ, πρώτιστου εχθρού των Αμερικανών στο Ιράκ, όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν του στρατού.

    "Οι πολλαπλές δευτερεύουσες εκρήξεις σημαίνουν πως υπήρχε μεγάλος αριθμός από εκρηκτικά, ή πυρομαχικά στις πληγείσες κατοικίες", τονίζεται στο ανακοινωθέν.

    Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα

    [08] Αμερικανικές εκλογές

    Μαζί με τα πρώτα προβλήματα Οι πρώτες κάλπες άνοιξαν στη Φλόριντα

    19/10/2004 10:31:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: BBC - AΠΕ

    Σε ρυθμό εκλογών βρίσκονται πλέον οι ΗΠΑ. Οι κάλπες άνοιξαν κιόλας στη Φλόριντα, καθώς οι πολίτες εκεί όπως και σε άλλες 31 πολιτείες έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν νωρίτερα, προς αποφυγή του συνωστισμού στις 2 Νοεμβρίου, την επίσημη ημέρα των προεδρικών εκλογών. Πάντως, οι πρώτες αναφορές από τη ημέρα διεξαγωγή της ψηφοφορίας στις διάφορες επαρχίες της Φλόριντα δεν ήταν και οι καλύτερες. Παρά το γεγονός ότι έχουν αντικατασταθεί τα ηλεκτρονικά μηχανήματα ψηφοφορίας που είχαν δημιουργήσει την περιβόητη σύγχυση κατά την καταμέτρηση του 2000, εντούτοις και τα νέα μηχανήματα παρουσίασαν προβλήματα. Επίσης αναφέρθηκαν πτώσεις των δικτύων των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ υπήρξαν παράπονα και για προβληματικά χάρτινα ψηφοδέλτια. Οι κανονισμοί και ο τρόπος διεξαγωγής των αμερικανικών εκλογών έχουν ήδη προβληματίσει τους παρατηρητές του Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) οι οποίοι σε έκθεση τους έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους, ενώ και Ο πρώην πρόεδρος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ, ο οποίος είναι συνηθισμένος σε διεθνείς αποστολές για την εποπτεία εκλογικών διαδικασιών, έθεσε χθες ζήτημα εγκυρότητας και διαφάνειας των επικείμενων προεδρικών εκλογών.

    Ανησυχίες για την εγκυρότητα και τη διαφάνεια των εκλογών

    Τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι όσο και οι Δημοκρατικοί έχουν εγείρει πιθανότητα προσφυγής στη δικαιοσύνη ένα υπάρξουν οριακά αποτελέσματα στη Φλόριντα ή σε οποιασδήποτε άλλη πολιτεία, όπως στις προηγούμενες εκλογές. Υπενθυμίζεται, ότι ο Μπους αναδείχθηκε νικητής το 2000, κερδίζοντας με διαφορά 537 ψήφων την πολιτεία της Φλόριντα, έπειτα από μια αμφιλεγόμενη καταμέτρηση. Βέβαια χρειάστηκε να περάσουν 36 ημέρες και μια απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, το οποίο απέρριψε την ανακαταμέτρηση των ψήφων, προτού ο Μπους μπορέσει να διαβεί το κατώφλι του Λευκού Οίκου.

    "Εξακολουθώ να είμαι αρκετά ανήσυχος για το ότι μπορεί να σημειωθούν ορισμένες παρατυπίες την ημέρα των εκλογών, όπως είχε γίνει στη Φλόριντα", πριν από τέσσερα χρόνια, δήλωσε ο Κάρτερ μιλώντας χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC. "Εάν το αποτέλεσμα είναι οριακό, οι παράνομες πρακτικές ορισμένων πολιτικών ηγετών που είναι πολύ ισχυροί μπορεί να οδηγήσουν στην τροποποίηση των εκλογών είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά, ιδιαίτερα στη Φλόριντα ή στο Οχάιο, όπου είχαν κατατεθεί πολλές προσφυγές στη δικαιοσύνη και όπου υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το εάν οι εκλογές θα είναι τίμιες, δίκαιες, ανοικτές και διαφανείς", τόνισε ο κ. Κάρτερ.

    Σε αυτό το μήκος κύματος υπήρξαν και οι εκτιμήσεις των μελών του ΟΑΣΕ, οι οποίοι εξέφρασαν κατά την επίσκεψη τους, πριν από λίγες εβδομάδες στις ΗΠΑ, την ανησυχία τους για τη λειτουργία των μηχανημάτων ψηφοφορίας, τους κανονισμούς με βάση, τους οποίους αποκτά κανείς δικαίωμα ψήφου και τους ισχυρισμούς για εκφοβισμό των εκλογέων, που στοχεύει στη μείωση του ποσοστού συμμετοχής των μειονοτήτων στη διαδικασία. Επεσήμαναν επίσης την αδυναμία έκδοσης έντυπης απόδειξης για την ψήφο πολλών νέων ηλεκτρονικών μηχανημάτων, κάτι που θα ήταν χρήσιμο στην περίπτωση, που τεθεί ζήτημα δεύτερης, χειροκίνητης καταμέτρησης, ενώ προανήγγειλαν ότι για πρώτη φορά στα χρονικά, θα δημοσιεύσουν μια έκθεση με τις παρατηρήσεις τους μετά τις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου.

    [09] Διάφορα

    Από κόσκινο περνάνε μαθήτριες στο Περού Είσαι "αγνή"; Απόδειξη

    19/10/2004 10:37:00 πμ

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Εσείς πόσο προοδευτικό μυαλό έχετε; Είστε υπέρ ή κατά των προγαμιαίων σχέσεων; Οι υπεύθυνοι ενός σχολείου Θηλαίων, πάντως, στο Περού φαίνονται αποφασισμένοι να υπερασπίσουν το δόγμα "Τάξις και Ηθική", μέχρι τελευταίας ...κορασίδας! Εάν υπήρχε βραβείο "καλύτερης οπισθοδρομικής απόφασης", το σχολείο Τρουχίγιο στη Σάντα Ρόζα το είχε, σίγουρα, στο τσεπάκι του! Οι υπεύθυνοι θεώρησαν σωστό να υποβάλλουν κάθε υποψήφια μαθήτρια σε δύο ιατρικές εξετάσεις, για να εξακριβώσουν, εάν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις

    Μαθήτριες όχι "έτοιμες για όλα"

    Οι κοπέλες έπρεπε να αποσπάσουν το πολυπόθητο "πιστοποιητικό αγνότητας" αλλά και να περάσουν, επιτυχώς, το τεστ χρήσης ναρκωτικών ουσιών, προκειμένου να ενταχθούν στο έμψυχο δυναμικό του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος!

    Μια αγανακτισμένη μητέρα αναγκάστηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη, για να διαμαρτυρηθεί για την επίμαχη απόφαση του εν λόγω σχολείου.

    "Υποβάλλουν τα παιδιά σε τεστ παρθενίας και ναρκωτικών. Έχουν μεγάλη θρασύτητα", ήταν το σχόλιο του Κρίστιαν Κέσπεντ, ενός άλλου συγγενή, στην εφημερίδα "Las Ultimas Noticias".

    Τελικά, φαίνεται, ότι κάποιες αξίες παραμένουν αναλλοίωτες, με το πέρασμα του χρόνου. Αρκεί, να βρεθεί κάποιος στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή!

    [10] Εσωτερικά

    Με αφορμή την προεδρική εκλογή σύμφωνα με την MRB Δεν θέλουν εκλογές οι πολίτες

    19/10/2004 9:46:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Οι 7 στους 10 ψηφοφόρους δεν θέλουν εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή ενώ "ψηφίζουν" τον Κώστα Σημίτη ως καταλληλότερο για την Προεδρία της Δημοκρατίας με ποσοστό 50,6%, σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας MRB, που έγινε από 11-15 Οκτωβρίου, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALPHΑ. Προβάδισμα εξάλλου 7,9% διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Κώστας Καραμανλής κρίνεται ως καταλληλότερος για Πρωθυπουργός από τους πολίτες. Σύμφωνα με την έρευνα, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 39,2% έναντι 31,3% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,1%, ο ΣΥΝ με 3,7% και ο ΛΑΟΣ με 2%. Στο θέμα της εκλογής Προέδρου, στις αυθόρμητες απαντήσεις ο Κ. Σημίτης συγκεντρώνει το 20,6%, ο Ν. Κωνσταντόπουλος 5,3%, ο Α. Κακλαμάνης 3,5%, ο Κ. Μητσοτάκης 3,3%, ο Π. Μολυβιάτης 2,3%, ο Μ. Θεοδωράκης 1,7% , ο Γ. Σουφλιάς 1%.

    Τον Σημίτη για Πρόεδρο "ψηφίζουν" οι πολίτες

    Στο ερώτημα ποιο από τα παρακάτω πρόσωπα θεωρείτε ότι, θα ήταν κατάλληλο για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η έρευνα δίνει: Κ. Σημίτης (ποσοστό απόλυτα κατάλληλος) 50,6%, Απ. Κακλαμάνης 41,9%, Μ. Θεοδωράκης 29,3%, Ν. Κωνσταντόπουλος 29,2%, Π. Μολυβιάτης 24,3%, Γ. Σουφλιάς 23,8%, Ελένη Αρβελέρ 16,5%, Κ. Μητσοτάκης 16,2%, Κάρολος Παπούλιας 15,4%, Δ. Τσάτσος 14,2% και Μαριέττα Γιαννάκου 10,5%.

    Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει το 66,5% έναντι 11,1% του ΠΑΣΟΚ. Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κώστας Καραμανλής προηγείται με 60,8%, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 57,6%, η Αλέκα Παπαρήγα με 31,5%, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος 43,7% και ο Γιώργος Καρατζαφέρης 19%.

    [11] Αθλητισμός

    "Μούτου παράδεξου τη χρήση"

    19/10/2004 10:50:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο Άντριαν Μούτου έχει βρεθεί πλέον σε πολύ δύσκολη θέση μετά την αποκάλυψη για χρήση κοκαΐνης. Σε μια προσπάθεια λοιπόν, να αντιμετωπίσει την όσο το δυνατόν μικρότερη ποινή, οι δικηγόροι του Ρουμάνου παίκτη της Τσέλσι, τον πιέζουν "να παραδεχτεί την ενοχή του", ώστε να "ελαφρύνει" τη θέση του. Από την πλευρά του και σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αγγλικού Τύπου, είναι έτοιμος να αποδεχθεί τη χρήση κοκαΐνης.

    Ελπίδες για επιείκεια

    Ένας εκ των μάνατζερ του Ρουμάνου επιθετικού, ο Γκίγκα Ποπέσκου δήλωσε για το θέμα πως ο Μούτου πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποδεχθεί τη χρήση της ναρκωτικής ουσίας, καθώς η καριέρα του κρέμεται από μία κλωστή. Και ο ίδιος ευελπιστεί πως οι Αγγλικές αρχές θα δείξουν σε αυτή την περίπτωση επιείκεια και δεν θα αντιμετωπίσει την μέγιστη ποινή.

    Αν ο Ρουμάνος επιμείνει στην απόφαση του να γίνει και δεύτερη εξέταση και βγει και αυτή θετική, τότε θα αντιμετωπίσει ποινή αποκλεισμού δύο ετών από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, καθώς αυτή είναι η προβλεπόμενη ποινή. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ακόμα ένας από τους μάνατζερ του παίκτη. Ο Τζιοβάνι Μπεκάλι τόνισε πως ο παίκτης έχει κάνει χρήση κοκαΐνης, μάλλον σε κάποιο από τα πάρτι που πήγαινε, οπότε δεν πρέπει να ζητάει και δεύτερη διάγνωση καθώς είναι σίγουρος πως θα βγει θετική. Έτσι τον προέτρεψε να αποδεχτεί την κατηγορία, ώστε να τύχει καλύτερης αντιμετώπισης.

    [12] Ιράκ

    Επιχείρηση του αμερικανικού στρατού στη Ντουλουίγια

    19/10/2004 10:54:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δύο Ιρακινοί σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίσθηκαν την Τρίτη κατά τη διάρκεια επιχείρησης από ξηράς και αέρος αμερικανικών και ιρακινών δυνάμεων στην πόλη Ντουλουίγια, 70 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης. Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας της Ντουλουίγια, σφοδρές μάχες διεξάγονταν το πρωί μεταξύ αμερικανικών δυνάμεων και ανταρτών σε νότια συνοικία της πόλης. Μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Ντουλουίγια δήλωσε ότι τουλάχιστον 12 άτομα συνελήφθησαν στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής. Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως αμερικανικές και ιρακινές δυνάμεις περικύκλωσαν την πόλη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 19 October 2004 - 8:52:02 UTC