Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο κέντρο της Βαγδάτης Ρουκέτες κατά "Σέρατον" και "Παλαιστίνης"
  • [02] Υποδοχή ηρώων στην Γερμανία
  • [03] Τα ονόματα βουλευτών για την Εξεταστική Επιτροπή
  • [04] Ψάχνει κλινική στην Βαρκελώνη "Σπίτι" για κατεψυγμένα έμβρυα
  • [05] Νέες μέθοδοι αντιμετώπισης της νόσου Ελπίδες για εκατομμύρια
  • [06] Ατομικό πρόγραμμα ο Χαριστέας
  • [07] Τα μάτια μας τέσσερα!
  • [08] Αντίο με νίκη
  • [09] Έναν χρόνο εκτός η Μαχαίρα
  • [10] Έως και την Κυριακή η διαδικασία Κληρώνονται τα σπίτια του Ολυμπιακού

    [01] Ιράκ

    Στο κέντρο της Βαγδάτης Ρουκέτες κατά "Σέρατον" και "Παλαιστίνης"

    7/10/2004 7:28:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/10/2004 8:06:21 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters, ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Δυο κεντρικά ξενοδοχεία της Βαγδάτης στα οποία διαμένουν δημοσιογράφοι και ξένοι επιχειρηματίες, χτυπήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης με ρουκέτες. Τουλάχιστον δύο ρουκέτες εξαπολύθηκαν με στόχο τα ξενοδοχεία "Σέρατον" και "Παλαιστίνη", με αποτέλεσμα να προκληθεί στην περιοχή μεγάλη πυρκαγιά. Τα κτήρια εκκενώθηκαν ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή νεκρούς. Αμέσως Αμερικανοί στρατιώτες και Ιρακινοί αστυνομικοί έσπευσαν επί τόπου και απέκλεισαν την περιοχή. Ωστόσο, είκοσι λεπτά αργότερα εκρήξεις και ανταλλαγές πυροβολισμών συγκλόνιζαν την περιοχή. Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που τα δύο αυτά ξενοδοχεία γίνονται στόχος επίθεσης, αν και μετά τον πόλεμο η περιοχή - θεωρητικά τουλάχιστον - είναι ασφαλής.

    [02] Αθλητισμός

    Υποδοχή ηρώων στην Γερμανία

    7/10/2004 8:17:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Απίστευτη υποδοχή επιφύλαξαν οι Ιρανοί στην αποστολή της εθνικής Γερμανίας που «προσγειώθηκε» σήμερα στην Τεχεράνη. Περίπου 1.500 άτομα βρέθηκαν στο αεροδρόμιο Μεχραμπάντ φωνάζοντας "Γερμανία, Γερμανία" και "Καλώς ήλθατε στο Ιράν", τιμώντας με τον τρόπο αυτό την πρώτη μεγάλη εθνική ομάδα που επισκέπτεται τη χώρα μετά από δεκαετίες. Ακόμη και στη διαδρομή από το αεροδρόμιο ως το ξενοδοχείο, οι Γερμανοί αντίκριζαν κόσμο που είχε βγει στο δρόμο για να τους υποδεχθεί, ενώ είχε σχηματιστεί ολόκληρη πομπή από αυτοκίνητα και μηχανές! "Δεν έχω δει ξανά τέτοιο πράγμα", ομολόγησε ο Κρίστιαν Βερνς, βασικό στέλεχος της "Νασιοναλμάνσαφτ" που το Σάββατο αντιμετωπίζει την εθνική Ιράν στην Τεχεράνη.

    [03] Εσωτερικά

    Τα ονόματα βουλευτών για την Εξεταστική Επιτροπή

    7/10/2004 8:28:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Τα ονόματα των βουλευτών που θα μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τα εξοπλιστικά προγράμματα που θα συζητηθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη ανακοίνωσαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Η Επιτροπή θα είναι 24μελής και από τη Ν.Δ. μετέχουν οι βουλευτές: Τραγάκης, Γιανέλλης, Γκιουλέκας, Ζαγορίτης, Ζώης, Καλαντζής, Κεδίκογλου, Κορτσάρης, Λυκουρέντζος, Μαγγίνας, Μακρή, Τζίμας και Πολύδωρας. Από το ΠΑΣΟΚ μετέχουν οι βουλευτές: Ακριβάκης, Βενιζέλος, Κοσμίδης, Κουλούρης, Λοβέρδος, Νιώτης, Παπαγεωργίου και Παπαηλίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Βουλή το εξοπλιστικό

    [04] Υγεία

    Ψάχνει κλινική στην Βαρκελώνη "Σπίτι" για κατεψυγμένα έμβρυα

    7/10/2004 8:30:00 μμ

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    Μια νέα ελπίδα σε χιλιάδες άτεκνα ζευγάρια δίνει ένα νέο πρόγραμμα, που θέτει σε λειτουργία το Ινστιτούτο Μάρκες της Βαρκελώνης για την "υιοθέτηση" εμβρύων, τα οποία παρέμεναν κατεψυγμένα, ενώ παράλληλα τα σώζει από την περίπτωση να χρησιμοποιηθούν σε ιατρικές έρευνες, για βλαστοκυτταρικές θεραπείες. Το πρόγραμμα αυτό, αφορά χιλιάδες έμβρυα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κλινική και τα οποία θα ήταν θεμιτό, εφόσον προέρχονται από υγιείς γονείς, να δοθούν σε ζευγάρια ή γυναίκες που είτε δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν παιδιά, είτε δεν νιώθουν άνετα με την ιδέα της τεχνητής γονιμοποίησης.

    Μια δεύτερη ευκαιρία

    Στο μεταξύ, σύντομα αναμένεται να νομιμοποιηθούν στην Ισπανία οι ιατρικές έρευνες για βλαστοκυταρρικές θεραπείες, γεγονός που θα οδηγήσει στη χρησιμοποίηση των δεκάδων χιλιάδων εμβρύων, που βρίσκονται σε διάφορες κλινικές στην Ισπανία, ως πειραματόζωα. Το διάταγμα αυτό πρόκειται να εγκριθεί εντός του μήνα, ενώ τα αποτελέσματα των ερευνών θα βρουν εφαρμογή σε ασθένειες, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ.

    Παρόλα αυτά, οι ιθύνοντες της κλινικής θεώρησαν ότι θα ήταν καλύτερο να τοποθετηθούν αυτά τα έμβρυα σε γυναίκες, αφενός για να γεννηθούν και να ζήσουν κανονικά και αφετέρου για να δοθεί η ευκαιρία σε πολλά ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά. Το πρόβλημα είναι ότι ο αριθμός των εμβρύων είναι πολλαπλάσιος των ζευγαριών που προτίθενται να μπουν στη διαδικασία "υιοθέτησης" εμβρύου. Ακόμη, όπως παραδέχεται και η γυναικολόγος Μαρίσα Λόπεθ -Τεϊχόν, είναι επικίνδυνο η κλινική να μετατραπεί σε "τράπεζα εμβρύων", όπου ο καθένας θα "διαλέγει" τον τύπο παιδιού που θέλει, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ίδιου.

    [05] Υγεία

    Νέες μέθοδοι αντιμετώπισης της νόσου Ελπίδες για εκατομμύρια αλκοολικούς

    7/10/2004 8:25:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Alcoholism: Clinical & Experimental Research - Ιvanhoe News

    Ελπίδες σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο που είναι εξαρτημένοι από το αλκοόλ, δημιουργούν Αμερικανοί επιστήμονες. Για πρώτη φορά, λύση στο πρόβλημα του αλκοολισμού, υπόσχεται μία θεραπευτική αγωγή, η οποία μάλιστα χρησιμοποιείται ευρέως για την αντιμετώπιση της επιληψίας και των κρίσεων ημικρανίας. Πρόκειται για την τοπιραμάτη, ένα φάρμακο, το οποίο δείχνει να μειώνει την έντονη επιθυμία για αλκοόλ.

    Η τοπιραμάτη γεννά ελπίδες

    Πρόσφατη έρευνα στις ΗΠΑ, έδειξε ότι τέσσερα χρόνια μετά την απεξάρτηση ενός ατόμου από το αλκοόλ, το 93% των αλκοολικών επιστρέφουν στην εξάρτηση.

    Παρά το ότι ο αλκοολισμός έχει χαρακτηριστεί από το 1972 ως νόσος μόλις το 2004 οι επιστήμονες αρχίζουν να αναφέρονται σε μεθόδους θεραπείας.

    Τελευταία έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, απέδειξε ότι η τοπιραμάτη μπορεί να μειώσει την επιθυμία για αλκοόλ.

    Η μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Alcoholism: Clinical & Experimental Research είναι η πρώτη που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα ενός φαρμάκου στην αντιμετώπιση της εξάρτησης από το αλκοόλ.

    Λύση μέσα από τη διατροφή;

    Την ίδια ώρα, στις ΗΠΑ, η διατροφολόγος Μάθιους Λάρσον, εκτιμά ότι το πρόβλημα του αλκοολισμού μπορεί να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά με τη διατροφή.

    Η Λάρσον, συγγραφέας του βιβλίου "Επτά βδομάδες για την νηφαλιότητα. Το αποδεδειγμένο πρόγραμμα για να νικήσετε τον αλκοολισμό μέσω της διατροφής" εκτιμά ότι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως το κοτόπουλο, το ψάρι και τα αυγά μπορούν να μειώσουν όχι μόνο τη βουλιμία για τις αμυλώδεις τροφές αλλά και την επιθυμία για αλκοόλ.

    Παράλληλα θεωρεί ότι το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το βούτυρο, το τυρί αλλά και τροφές πλούσιες σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα (omega-3 fatty acids) μπορούν να αποκαταστήσουν το νευρολογικό πρόβλημα που έχει προκληθεί από τον αλκοολισμό. Μετά από 20 χρόνια μελέτης πάνω στο θέμα, η Λάρσον δημιούργησε μία ειδική κλινική απεξάρτησης στη Μινεάπολη (Health Recovery Center) και υπόσχεται στους ασθενείς λύση στο πρόβλημα μέσα σε έξι μήνες.

    Τα κόστος πάντως για το πρόγραμμα ανέρχεται στα 10.000 δολάρια.

    Σχετικά Links:

    Alcoholism: Clinical & Experimental Research

    [06] Αθλητισμός

    Ατομικό πρόγραμμα ο Χαριστέας

    7/10/2004 8:51:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με διάχυτη την αισιοδοξία για το θετικό αποτέλεσμα, οι διεθνείς μας προπονήθηκαν στο Κίεβο, όπου έφτασαν το μεσημέρι και συνέχισαν την προετοιμασία τους για τον τρίτο προκριματικό αγώνα για το Μουντιάλ του 2006. μοναδικός "πονοκέφαλος" παραμένει ο Άγγελος Χαριστέας που έχει μπει σε εντατικό πρόγραμμα θεραπείας, ώστε να ξεπεράσει τον τραυματισμό στην μέση του και να είναι στην διάθεση του Ότο Ρεχάγκελ. Ο επιθετικός της Βέρντερ Βρέμης ακολούθησε σήμερα ατομικό πρόγραμμα και μαζί με την αισιοδοξία για το αποτέλεσμα, υπάρχει αντίστοιχη και για την δική του παρουσία στον αγώνα. Το ματς ούτως ή άλλως είναι ένα από τα δυσκολότερα του ομίλου της Ελλάδας, αυτό όμως θεωρητικά, καθώς επίσης στην θεωρία οι δύο πρώτοι αγώνες ήταν εύκολοι. Ο Ρεχάγκελ εκτός από τον Χαριστέα δεν αντιμετωπίζει άλλο πρόβλημα με Έλληνα ποδοσφαιριστή, έχει όμως να σκεφτεί ιδιαιτέρως έναν Ουκρανό. Τον Αντρέι Σεβτσένκο όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, ωστόσο και αυτή τη φορά αναμένεται οι αλληλοκαλύψεις να είναι συχνές πάνω στο μαρκάρισμα του επικίνδυνου επιθετικού.

    [07] Αθλητισμός

    Τα μάτια μας τέσσερα!

    7/10/2004 9:02:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πακέτο τεσσάρων μέτρων για τη φύλαξη των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης, μετά από ευρεία σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν και οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος, η αναπληρώτρια υπουργός πολιτισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο πρόεδρος της εταιρίας "Ολυμπιακά Ακίνητα" Χρήστος Χατζηεμανουήλ, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Γιώργος Αγγελάκος και άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί. Ο κ.Βουλγαράκης ανακοίνωσε ότι το πακέτο μέτρων περιλαμβάνει: "Πρώτον την ενίσχυση της φύλαξης από Στρατό και Αστυνομία για όσο διάστημα απαιτηθεί. Δεύτερον την επιτάχυνση των διαδικασιών παράδοσης των κτιρίων στους τελικούς φορείς. Τρίτον τον καθαρισμό των κτιρίων ο οποίος θα επιτρέψει στη συνέχεια το κλείδωμα τους και συνεπώς θα κάνει ευκολότερη τη φύλαξη τους. Τέταρτον την ενεργοποίηση διαδικασιών οι οποίες θα επιτρέψουν να προσληφθούν οι ειδικοί φύλακες προκειμένου να απεγκλωβιστεί ο Στρατός και η Αστυνομία οι οποίοι έχουν άλλα καθήκοντα και έτσι οι εγκαταστάσεις αυτές να μπορούν να φυλαχτούν ευκολότερα και με βάση τα νέα δεδομένα τα οποία υπάρχουν".

    Λειτουργούν ξανά οι κάμερες

    Ταυτόχρονα, όπως είπε ο κ.Βουλγαράκης, "έχουμε ήδη αποστείλει αίτημα στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να επανενεργοποιηθεί η λειτουργία των καμερών οι οποίες υπάρχουν στους εξωτερικούς χώρους των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων ούτως ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να προστατεύσουμε πιο αποτελεσματικά την περιουσία των πολιτών". Ο κ. Βουλγαράκης σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι "είναι τελείως διαφορετική η διαδικασία η οποία υπήρχε την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και την περίοδο τη σημερινή. Η φρούρηση των εγκαταστάσεων κατά τη διάρκεια των Αγώνων απαιτούσε χιλιάδες ανθρώπους, μαγνητικές πύλες, σύστημα διαπιστεύσεων κλπ. Σήμερα, συνέχισε, "μιλάμε για ένα διαφορετικό περιβάλλον, διότι καταρχήν μιλάμε για κτίρια και για εγκαταστάσεις και ότι έχουν αυτές εσωτερικά. Αυτό το οποίο πρέπει να γίνει ουσιαστικά και το οποίο θα επιταχυνθεί, είναι να υπάρξει ο καθαρισμός των κτιρίων από τα μηχανήματα, από το εσωτερικό τους και να μεταφερθούν όπου χρειάζεται να μεταφερθούν". Τέλος, ο κ.Βουλγαράκης σημείωσε ότι "υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα για την παράδοση των εγκαταστάσεων, το οποίο προβλέπει τους χρόνους στους οποίους οι εγκαταστάσεις στο εσωτερικό τους θα καθαρίζονται και στη συνέχεια θα παραδίδονται προς φρούρηση και μετά προς χρήση εκεί που πρέπει να παραδοθούν. Ήδη κάποιες εγκαταστάσεις έχουν παραδοθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού το οποίο έχει τοποθετήσει ένα δικό του σύστημα φύλαξης με φύλακες τους οποίους έχει".

    [08] Αθλητισμός

    Αντίο με νίκη

    7/10/2004 9:15:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με στόχο το καλό αποτέλεσμα και φυσικά με βλέμμα στην νίκη έφτασε στο Κίεβο η εθνική Ελπίδων, που αύριο στις 18:00 αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Ουκρανίας στο γήπεδο "Βαλερί Λομπανόφσκι". Ο Στέλιος Μανωλάς λίγο μετά την άφιξη της ομάδας στο αεροδρόμιο του Κιέβου, δεν δίστασε να αποκαλύψει πως αυτό θα είναι το τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας, αφού το συμβόλαιό του με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει λήξει. Αν και έμοιαζε βέβαιο πως ο Μανωλάς δεν θα συνεχίσει με τις Ελπίδες, είναι τώρα σίγουρο και επίσημο και πλέον αναζητείται ποιο θα είναι το μέλλον του. Για αυτό ο Έλληνας τεχνικός δεν θέλησε να μιλήσει, παρά το γεγονός πως πιστεύεται πως η συνεργασία του με την ΕΠΟ θα συνεχιστεί αλλά από άλλο πόστο.

    Να συνεχίσει το σερί

    Όσο για τον αγώνα με την Ουκρανία ο Στέλιος Μανωλάς, θέλησε να σταθεί στο γεγονός πως επιθυμία όλων είναι να συνεχιστεί το καλό σερί μετά τους αγώνες με την Αλβανί και την Τουρκία, που έχει φέρει την Ελλάδα στην πρώτη θέση του ομίλου. "Θέλουμε τη νίκη, όμως πρώτα από όλα μας ενδιαφέρει ένα θετικό αποτέλεσμα και μέσα σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η ισοπαλία", δήλωσε. Επίσης, δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του, ενώ αισιοδοξεί ότι "θα τα δώσουν όλα και θα καταφέρουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα".

    [09] Αθλητισμός

    Έναν χρόνο εκτός η Μαχαίρα

    7/10/2004 9:22:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πολύς λόγος είχε γίνει παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας με την υπόθεση της Τόνιας Μαχαίρα και πλέον ήρθε η επίσημη απόφαση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, να την κλείσει με τον χειρότερο τρόπο για την Ελληνίδα αθλήτρια. Σήμερα η ΚΟΕ συνεδρίασε και αποφάσισε να τιμωρήσει την αθλήτρια με ποινή αποκλεισμού για έναν χρόνο, λόγω της άρνησης της να παρουσιαστεί σε έλεγχο ντόπινγκ στις 3 Αυγούστου. Η ποινή ισχύει από εκείνη την ημερομηνία και ολοκληρώνεται την αντίστοιχη του 2005, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα κοινοποιηθεί και στην FINA. Ασφαλώς αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την καριέρα της Τόνια Μαχαίρα που αναγκάζεται να μείνει μακριά από κάθε είδους διοργάνωση αυτό το διάστημα.

    [10] Εσωτερικά

    Έως και την Κυριακή η διαδικασία Κληρώνονται τα σπίτια του Ολυμπιακού Χωριού

    7/10/2004 9:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/10/2004 9:51:20 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Άρχισε την Πέμπτη η διαδικασία των κληρώσεων για τα σπίτια του Ολυμπιακού Χωριού, που θα μοιραστούν σε δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες είναι 17.500 εργατοϋπάλληλοι του νομού Αττικής και οι διαδοχικές κληρώσεις για τα 2.292 σπίτια θα γίνουν με διαφανή τρόπο, έως την Κυριακή, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η τιμή δεν θα υπερβαίνει τα 850 ευρώ ανά τετραγωνικό, ενώ οι κατοικίες θα αποδοθούν στους δικαιούχους τον Σεπτέμβριο του 2005 μετά τις απαραίτητες μετατροπές. Σήμερα δόθηκαν εκτός κληρώσεως 276 κατοικίες σε αναπήρους, θύματα εργατικών ατυχημάτων και πολύτεκνες οικογένειες με περισσότερα από 5 παιδιά και από αύριο θα ξεκινήσουν οι κληρώσεις για τις λοιπές κατηγορίες. Νέα προκήρυξη εντός του 2005 για τουλάχιστον 10.000 κατοικίες, προανήγγειλε μέσω της ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Εργασίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, σημειώνοντας ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου το υπουργείο Απασχόλησης θα προχωρήσει σε πανεθνικό σχεδιασμό για να διαπιστώσει πού χρειάζονται κατοικίες.

    "Κατασκευή και άλλων κατοικιών"

    Ως ένα πολύ ευχάριστο γεγονός , την γενέθλια πράξη μιας πόλης που συνδέει τον κόσμο του πρωταθλητισμού με τους πρωταθλητές της ζωής, του μεροκάματου και της βιοπάλης, χαρακτήρισε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Π. Παναγιωτόπουλος τη σημερινή τελετή παράδοσης.

    Βεβαίως, πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, εμείς είμαστε εδώ ως πολιτική ηγεσία για να φέρουμε σε πέρας με πλήρη διαφάνεια ότι προβλέπει ο νόμος. Η φροντίδα της ελληνικής κυβέρνησης, του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του υπουργείου Απασχόλησης δεν σταματά εδώ. Θεωρούμε ότι όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες εργαζόμενοι δικαιούνται να έχουν τα παιδιά τους κάτω από μια στέγη που θα τους ανήκει. Γι αυτό τους επόμενους μήνες ξετυλίγουμε ένα πολύ φιλόδοξο και δημιουργικό πρόγραμμα για να κατασκευάσουμε και άλλες πολλές κατοικίες με πρότυπο τρόπο σε όλη την Ελλάδα.

    Ως μία μεγάλη μέρα που οι εργατοϋπάλληλοι θα θυμούνται για πάντα, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος . Ο ίδιος ευχαρίστησε τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για όλη αυτή τη δουλειά αλλά και τις πολιτικές ηγεσίες που συνέβαλαν σε αυτό το αριστούργημα. Ζητάμε, είπε, οι εργατικές κατοικίες στην Ελλάδα να έχουν αυτές τις προδιαγραφές του Ολυμπιακού Χωριού.

    Την ικανοποίησή του για αυτό το μεγάλο, όπως το χαρακτήρισε, γεγονός, εξέφρασε ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας. Το έργο αυτό, είπε, είναι το μεγαλύτερο που εμπνεύστηκαν και έκαναν πράξη οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κληρώνει για τις κατοικίες του Ολυμπιακού Χωριού


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 7 October 2004 - 20:51:13 UTC