Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δίκαια, οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου Σκύλοι κατά του καρκίνου
  • [02] Εν αναμονή της απόφασης της ολομέλειας Ρικομέξ: Πρόταση αναίρεσης της
  • [03] Αναβάλλεται η επίσκεψη του Οκτωβρίου Δεν έρχεται ο Πάουελ
  • [04] Δωρεάν αντιγριπικός εμβολιασμός από το ΙΚΑ
  • [05] Δυστύχημα σε κινεζικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας
  • [06] Στον αστερισμό της Ύδρας "Μετωπική" γαλαξιών
  • [07] Έξι εβδομάδες εκτός ο Νούνιεθ
  • [08] "Πύρρειος" η νίκη της Μπαρτσελόνα
  • [09] Ξεπερνούν τις 100 οι απαγωγές Οι απαγωγές συνεχίζονται στο Ιράκ
  • [10] Η λίστα του Παρεϊρα
  • [11] Ορκίστηκε να παντρευτεί 100 φορές
  • [12] Εισβολή στο παλάτι του Χόλιρουντχαους Στα "άβατα" της βασιλικής

    [01] Υγεία

    Δίκαια, οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου Σκύλοι κατά του καρκίνου

    24/9/2004 1:10:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου και φροντίζουν να μας το επιβεβαιώνουν διαρκώς. Έρευνα Βρετανών επιστημόνων, έδειξε ότι οι σκύλοι, μπορούν να "ανιχνεύσουν" τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης, μυρίζοντας στα ούρα χημικές ουσίες που εκκρίνονται από τα καρκινικά κύτταρα. Πολλές φορές μάλιστα, μπορούν να εντοπίσουν τον καρκίνο, πολύ πριν αυτός διαγνωσθεί από τις ιατρικές εξετάσεις. Η ικανότητα αυτή των συμπαθέστατων τετράποδων, θα βοηθήσει τους επιστήμονες να βελτιώσουν τις εξετάσεις που γίνονται για τη διάγνωση της ασθένειας.

    Μυρίζονται τα καρκινικά κύτταρα

    Είναι πιστός, τρυφερός και δεν κρατάει κακία ακόμα και όταν τον επιπλήττουμε.

    Ο σκύλος, αποδεικνύεται δίκαια ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου καθώς μπορεί και μας προειδοποιεί όταν βρισκόμαστε σε κίνδυνο

    Εξάλλου οι φίλοι στις ανάγκες φαίνονται.

    Μετά τα στοιχεία για σκύλους που προειδοποιούσαν τους ανυποψίαστους ιδιοκτήτες τους για καρκίνο του δέρματος, μυρίζοντας επίμονα ύποπτες κρεατοελιές, Βρετανοί επιστήμονες έρχονται να προσδώσουν στα σκυλιά, εφάμιλλης αξίας ικανότητες.

    Έρευνα που δημοσιεύεται στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση, αναφέρει ότι τα σκυλιά μπορούν να εντοπίσουν τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης, μυρίζοντας στα ούρα χημικές ουσίες που εκκρίνονται από τα καρκινικά κύτταρα.

    Μπορούν μάλιστα να εκπαιδευθούν ώστε να εντοπίζουν τις χαρακτηριστικές αυτές οσμές, ακόμα και όταν εκκρίνονται σε πολύ μικρές ποσότητες.

    Η έρευνα

    Στο παραπάνω συμπέρασμα, κατέληξε ερευνητική ομάδα από το νοσοκομείο Αμερσαμ στο Μπάγκινχαμ, με επικεφαλής τη γιατρό Κάρολιν Ουίλις.

    Η Ουίλις και οι συνάδελφοί της εκπαίδευσαν έξι σκύλους, διαφόρων ηλικιών από διάφορες ράτσες να διακρίνουν τα δείγματα ούρων 36 ασθενών με καρκίνο της ουροδόχου κύστης από τα υπόλοιπα 108 δείγματα τα οποία προέρχονταν από υγιείς εθελοντές.

    Το πείραμα γινόταν για κάθε σκύλο εννέα φορές.

    Ο σκύλος καλείτο να διακρίνει το θετικό δείγμα μεταξύ άλλων έξι που ήταν αρνητικά και να το δείξειξαπλώνοντας δίπλα σε αυτό .

    Σε ποσοστό 41% οι σκύλοι έβρισκαν το δείγμα από τον καρκινοπαθή ασθενή.

    Διάγνωση πριν από τις εξετάσεις!

    Οι επιστήμονες, παραξενεύτηκαν όταν κάποιοι σκύλοι ξάπλωναν διαρκώς δίπλα σε ένα δείγμα, το οποίο είχε ληφθεί από υγιή εθελοντή.

    Και ενώ στην αρχή νόμιζαν ότι επρόκειτο για λάθος.τελικά μετά από περαιτέρω εξετάσεις του ατόμου, αποδείχθηκε ότι και εκείνος έπασχε από καρκίνο της ουροδόχου κύστης, ο οποίος όμως δεν είχε διαγνωσθεί από προηγούμενες εξετάσεις.

    Οι σκύλοι, δηλαδή είχαν την ικανότητα να εντοπίσουν την καρκινοπάθεια, πολύ πριν τις ιατρικές εξετάσεις.

    Το γεγονός αυτό κρίνεται εξαιρετικά σημαντικό, καθώς ανοίγει ο δρόμος για βελτίωση των εξετάσεων που γίνονται για τη διάγνωση της ασθένειας.

    [02] Εσωτερικά

    Εν αναμονή της απόφασης της ολομέλειας Ρικομέξ: Πρόταση αναίρεσης της απόφασης του εφετείου

    24/9/2004 12:24:00 πμ

    Ειδήσεις > Εσωτερικά)&body=

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την αναίρεση της απόφασης του πολιτικού εφετείου της Αθήνας με την οποία επιδικάσθηκε σε συγγενείς θυμάτων της ΡΙΚΟΜΕΞ συνολική αποζημίωση ύψους 2.000.000 ευρώ, πρότεινε στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Λινός. Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Λινού η απόφαση του εφετείου διέλαβε ανεπαρκείς αιτιολογίες στο ζήτημα της αποδοχής του εγκληματικού αποτελέσματος.

    Από την πλευρά του, ο αρεοπαγίτης Ε. Τσακόπουλος εισηγήθηκε να αναιρεθεί η απόφαση του εφετείου κατά το μέρος που αφορά στην υπαιτιότητα των υπευθύνων για την κατάρρευση του εργοστασίου, στα συντρίμμια του οποίου βρήκαν τον θάνατο, 39 άτομα.

    Σύμφωνα με την εισήγηση, το εφετείο για να οδηγηθεί στην κρίση περί ενδεχόμενου δόλου από πλευράς των κατηγορουμένων, αρκέστηκε στη διακρίβωση του διαγνωστικού στοιχείου (πρόβλεψη του αποτελέσματος), υπολαμβάνοντας ότι το βουλητικό τεκμαίρεται κατά ανάγκη από τον υψηλό βαθμό πιθανότητας, με τον οποίο ο δράστης προέβλεψε το αποτέλεσμα ή από την εξ' ιδιοτέλειας αδιαφορίας του για αυτό.

    Ο κ. Τσακόπουλος πρότεινε την απόρριψη όλων των άλλων ισχυρισμών των υπευθύνων της ΡΙΚΟΜΕΞ, οι οποίοι υπέβαλαν και τη σχετική αίτηση αναίρεσης σχετικά με θέματα παραγραφής αδικημάτων, προσβολής του πρόσθετου πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, κ.λπ..

    Η ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.

    [03] Εσωτερικά

    Αναβάλλεται η επίσκεψη του Οκτωβρίου Δεν έρχεται ο Πάουελ

    24/9/2004 12:57:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/9/2004 10:14:11 πμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ο Κόλιν Πάουελ, δεν θα επισκεφθεί τελικά τη χώρα μας τον Οκτώβριο, όπως είχε αρχικά αναγγελθεί. Την εξέλιξη αυτή έκανε γνωστή ο Πέτρος Μολυβιάτης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. "Συμφωνήσαμε και οι δύο ότι οι συνομιλίες μας ήταν περιεκτικές και δεν είναι πλέον αναγκαίο να γίνει επίσκεψη" τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το θέμα της επίσκεψης παραμένει ανοιχτό και ότι θα βρεθούν κοινές ημερομηνίες σε επόμενο στάδιο. Κατά τη συνάντηση, που όπως είπε ο κ. Μολυβιάτης πραγματοποιήθηκε σε κλίμα εγκαρδιότητας και φιλίας, έγινε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και συζητήθηκαν το Κυπριακό, η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, τα Βαλκάνια, η Μ. Ανατολή και το Ιράκ.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Μολυβιάτης έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να αποσταλεί ελληνικός στρατός στο Ιράκ, ότι συνεχίζεται η περίοδος "περισυλλογής" στο Κυπριακό, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι μέχρι το Δεκέμβριο δεν αναμένεται καμία πρωτοβουλία για λύση του προβλήματος.

    Αναφερόμενος, εξάλλου, στην υποψηφιότητα της Ελλάδας για θέση μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επεσήμανε τα εξής: "Αν η χώρα μας γίνει τελικά μέλος του Σώματος, θα συμπεριφέρεται ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, αν υπάρχουν συγκεκριμένα θέματα, στα οποία η Ελλάδα μπορεί να έχει μια διαφορετική άποψη, θα την έχει".

    [04] Υγεία

    Δωρεάν αντιγριπικός εμβολιασμός από το ΙΚΑ

    24/9/2004 7:49:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Σε δωρεάν διάθεση 250.000 δόσεων αντιγριπικού εμβολίου για τον έγκαιρο εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων ανακοίνωσε πως προχώρα το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος που υλοποιεί σύμφωνα με τις οδηγίες της ΠΟΥ. Ο εμβολιασμός των ασφαλισμένων θα διενεργείται αυθημερόν εντός των Μονάδων Υγείας ιδρύματος, ενώ σε περιοχές που δεν υπάρχουν οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες ο εμβολιασμός θα διενεργείται στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ αντιγριπικού εμβολιασμού χρήζουν όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, δηλαδή:

    Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών Άτομα κάθε ηλικίας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού και καρδιαγγειακού συστήματος Οι πάσχοντες από μεταβολικά νοσήματα, συμπεριλαμβανομένου και του σακχαρώδους διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, αιμοσφαιρινοπάθειες Οι ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων και των πασχόντων από το Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας και Οι επαγγελματίες υγείας, όσοι έρχονται σε συχνή καθημερινή επαφή με τις προαναφερθείσες κατηγορίες ατόμων καθώς και άτομα που διαμένουν σε συνθήκες ομαδικής διαβίωσης

    [05] Διεθνή

    Δυστύχημα σε κινεζικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας

    24/9/2004 8:03:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους σε έκρηξη που σημειώθηκε σε ένα νέο σταθμό παραγωγής ενέργειας, στην επαρχία Χεμπέι, της βόρειας Κίνας. Η έκρηξη έγινε χθες, στη διάρκεια δοκιμαστικής λειτουργίας του εργοστασίου και είχε ως συνέπεια να τραυματισθούν αρκετοί άλλοι άνθρωποι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

    [06] Τεχνολογία

    Στον αστερισμό της Ύδρας "Μετωπική" γαλαξιών

    24/9/2004 9:39:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: REUTERS

    Άνω κάτω είναι τα πράγματα στον αστερισμό της Ύδρας. Και όχι αδικαιολογήτως, μια και εκεί ακριβώς οι αστρονόμοι αντιλήφθηκαν μια από τις μεγαλύτερες συγκρούσεις γαλαξιών που έχει καταγραφεί ποτέ. Οι "πρωταγωνιστές" αυτής της βιαίας συγχώνευσης είναι δύο γαλαξιακά σμήνη και ο τόπος του "ατυχήματος" βρίσκεται σε απόσταση 800 εκατομμυρίων ετών φωτός, όχι και τόσο μακριά για τα κοσμικά δεδομένα, αλλά χωρίς να μπορεί να επηρεάσει τη δικιά μας διαστημική "γειτονιά".

    Η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ

    Το φαινόμενο παρατήρησε διεθνής ομάδα αστρονόμων στο Αστεροσκοπείο Νιούτον της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας. Όπως εξήγησε ο Πάτρικ Χένρι, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Χαβάης και επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, το θέαμα αυτό δεν είναι πρωτοφανές. Μάλιστα και ο δικός μας γαλαξίας ίσως να βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης. Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχούμε διότι από αυτό το ενδεχόμενο μας χωρίζουν τουλάχιστον μερικά δισεκατομμύρια χρόνια. Σύμφωνα με τον ίδιο θα μπορούσαμε να προσομοιάσουμε το φαινόμενο, σε "γήινους όρους" με τη σύγκρουση δύο ιδιαίτερα ισχυρών μετεωρολογικών μετώπων. Και συνεχίζει με χιούμορ "η σημερινή διαστημική "μετεωρολογική" πρόβλεψη περιλαμβάνει μια κοσμική καταιγίδα, που αποτελεί ένα από τα πιο μαζικά φαινόμενα στο σύμπαν. Αλλά, η κοσμική πρόγνωση σε βάθος χρόνου μας λέει ότι θα έχουμε "αίθριο καιρό" για τουλάχιστον επτά δισεκατομμύρια χρόνια".

    Το μεγαλύτερο από τα δύο γαλαξιακά σμήνη, περιείχε τουλάχιστον άλλους 1000 γαλαξίες, ενώ το μικρότερο, περίπου 300. Ο Χένρι και οι συνάδελφοι του εκτιμούν πως τα δύο σμήνη ήταν ξεχωριστά για περίπου 300 εκατομμύρια χρόνια προτού μπουν σε διαδικασία σύγκρουσης. Η "ανακατωσούρα" στον αστερισμό της Ύδρας είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες, καθώς έχουν καταγραφεί και άλλα παρόμοια περιστατικά, αλλά η συγκεκριμένη σύγκρουση προσέφερε τις καλύτερες πληροφορίες επί του θέματος, τις οποίες οι αστρονόμοι μελετούν προκειμένου να "ξεκλειδώσουν" τα μυστικά της δημιουργίας των γαλαξιών.

    [07] Αθλητισμός

    Έξι εβδομάδες εκτός ο Νούνιεθ

    24/9/2004 10:30:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σε επέμβαση στο γόνατο υποβλήθηκε ο Αντόνιο Νούνιεθ, ο οποίος θα μείνει για άλλες έξι εβδομάδες μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης της Λίβερπουλ. Ο Ισπανός πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης που είχε τραυματιστεί σε προπόνηση της νέας του ομάδας στις 18 Αυγούστου δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η χειρουργική αντιμετώπιση του προβλήματος. Οι εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε τότε, αποκάλυψαν ζημιά στους συνδέσμους του αριστερού γονάτου και οι εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου της Λίβερπουλ έκαναν λόγο για απουσία ενός μηνός από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του αγγλικού συλλόγου.

    [08] Αθλητισμός

    "Πύρρειος" η νίκη της Μπαρτσελόνα

    24/9/2004 10:49:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Νοσοκομείο" θυμίζει η Μπαρτσελόνα μετά τη χθεσινή της νίκη με 4-1 επί της Σαραγόσα, καθώς πριν καλά καλά ο διαιτητής της συνάντησης σφυρίξει τη λήξη του αγώνα της 4ης αγωνιστικής της "πριμέρα ντιβιζιόν", εκτός μάχης βγήκαν λόγω τραυματισμών οι Σιλβίνιο και Γκάμπρι. Και οι δύο παίκτες των «μπλαουγκράνα» που αντιμετωπίζουν προβλήματα στα γόνατα θα παραμείνουν για αρκετό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης.

    Τρίτωσε το κακό

    Η αρχική διάγνωση για τον Βραζιλιάνο αμυντικό Σιλβίνιο, είναι ότι θα απουσιάσει για τουλάχιστον ένα μήνα, καθώς υπέστη ζημιά στους συνδέσμους του δεξιού γονάτου, ενώ ο Ισπανός αμυντικός Γκάμπρι, θα παραμείνει εκτός τερέν για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα, καθώς υπάρχει η υποψία ότι έχει υποστεί ρήξη συνδέσμων στο δεξί γόνατο. Αξιοσημείωτο είναι ότι ένας ακόμη παίκτης της Μπαρτσελόνα, ο Τιάγκο Μότα έχει τεθεί εκτός «μάχης» για έξι μήνες, καθώς υπέστη ρήξη χιαστών στο ματς της 2ης αγωνιστικής με τη Σεβίλη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Έβγαζαν δηλητήριο οι Νυχτερίδες"

    [09] Ιράκ

    Ξεπερνούν τις 100 οι απαγωγές Οι απαγωγές συνεχίζονται στο Ιράκ

    24/9/2004 10:58:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/9/2004 11:56:02 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ -ΝΕΤ 105,8

    Δυο Αιγύπτιοι μηχανικοί ειδικευμένοι στις τηλεπικοινωνίες είναι τα τελευταία θύματα των Ιρακινών απαγωγέων. Οι δύο άνδρες απήχθησαν χθες βράδυ στη Βαγδάτη. Εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε, πως χθες βράδυ στις 22:00 (τοπική ώρα) ένοπλοι, που επέβαιναν σε μια ΒMW απήγαγαν τον Μουσταφά Αμπντέλ Λατίφ και τον Μαχμούντ Τούρκι, αιγυπτιακής καταγωγής από τα γραφεία της αιγυπτιακής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Iraqna στη συνοικία Χαριθίγια. Η αιγυπτιακή πρεσβεία στη Βαγδάτη ανέφερε, ότι γνωρίζει για την απαγωγή, αλλά πρόσθεσε ότι δεν έχει καμία άλλη πληροφορία. Στο μεταξύ, άλλοι έξι υπάλληλοι της Iraqna, η εθνικότητα των οποίων δεν έγινε γνωστή, απήχθησαν προχθές κοντά στη Φαλούτζα, σύμφωνα με υπάλληλο της εταιρίας. Τους τελευταίους έξι μήνες, περισσότεροι από 100 ξένοι έχουν συλληφθεί όμηροι στο Ιράκ. Πολλοί αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι, αλλά τουλάχιστον 30 εκτελέστηκαν από τους απαγωγείς τους, με πιο πρόσφατη περίπτωση τον αποκεφαλισμό των δύο Αμερικανών από την οργάνωση του ισλαμιστή Αλ Ζαρκάουι.

    [10] Αθλητισμός

    Η λίστα του Παρεϊρα

    24/9/2004 11:04:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας, Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα ανακοίνωσε τα ονόματα των 22 "εκλεκτών" ποδοσφαιριστών που θα συμπεριληφθούν στην αποστολή της "σελεσάο" για τις αναμετρήσεις με Βενεζουέλας (9/10 εκτός) και Κολομβία (13/10 εντός), στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Αξιοσημείωτο της βραζιλιάνικης αποστολής είναι ότι ο μοναδικός παίκτης που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της "χώρας του καφέ" είναι ο διεθνής Χούλιο Σέζαρ της Φλαμένγκο.

    Η βραζιλιάνικη αποστολή

    Η αποστολή της "σελεσάο" θα αποτελείται από τους εξής διεθνείς: ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ντίντα (Μίλαν), Χούλιο Σέζαρ (Φλαμένγκο). ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Καφού (Μίλαν), Μάικον (Μονακό), Ρομπέρτο Κάρλος (Ρεάλ Μαδρίτης), Μάξγουελ (Αγιαξ), Ρόκε Ζούνιορ (Λεβερκούζεν), Ζουάν (Λεβερκούζεν), Λούσιο (Μπάγερν Μονάχου), Λουιζάο (Μπενφίκα), Εντμιλσον (Μπαρτσελόνα). ΜΕΣΟΙ: Ρενάτο (Σεβίλη), Ζιλμπέρτο Σίλβα (Αρσεναλ), Ζουνίνιο Περναμπουκάνο (Λιόν), Εντού (Αρσεναλ), Ζε Ρομπέρτο (Μπάγερν Μονάχου), Κακά (Μίλαν), Αλεξ (Φενερμπαχτσέ). ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης), Ροναλντίνιο (Μπαρτσελόνα), Λουίς Φαμπιάνο (Πόρτο), Αντριάνο (Ιντερ).

    [11] Διάφορα

    Ορκίστηκε να παντρευτεί 100 φορές

    24/9/2004 11:16:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: Reuters

    Σε επαγγελματία γαμπρό έχει αναδειχθεί ο Ουνταγιάναθ Νταχίνα Ρέι, ένας 80χρονος Ινδός, οποίος έχει βάλει στόχο να παντρευτεί 100 φορές στη ζωή του. Μέχρι στιγμής έχει φτάσει αισίως τις 90 συζύγους και σφοδρή επιθυμία του είναι να συνεχίσει ακάθεκτος. Θα δυσκολευτεί λέτε; Καθόλου, διότι σύμφωνα με την ινδική ημερήσια εφημερίδα Dharitri ο υπερ-ώριμος αυτός γαμπρός δέχεται βροχή προτάσεων. Αυτό που τον ανησυχεί είναι άλλο: πρόσφατα ανακάλυψε ότι είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους της επαρχίας Ορίσα, όπου ζει, ως γυναίκα και φοβάται μήπως αυτό του δημιουργήσει προβλήματα και χάσει πολύτιμο χρόνο μεταξύ γάμων.

    Ενα βήμα πριν το... στόχο

    Το γραφειοκρατικό μπέρδεμα, μέχρι στιγμής, του έχει στερήσει μόνο το δικαίωμα της ψήφου, η αγωνία του, όμως, είναι μήπως δεν διορθωθεί εγκαίρως και σταθεί εμπόδιο στο να ξαναπαντρευτεί σύντομα. Βλέπετε σε κάποιες ηλικίες ο χρόνος είναι πιο πολύτιμος.

    Δεν χάνει την αισιοδοξία του, όμως. Και για τι να την χάσει, άλλωστε, αφού μόλις μαθεύτηκε ο ιδιόμορφος στόχος του, μετατράπηκε σε περιζήτητο γαμπρό.

    Πάντως, ο όρκος του κρύβει μια πονεμένη ιστορία. Ο ίδιος αφηγείται ότι τον έδωσε σε πολύ νεαρή ηλικία, όταν τον πάντρεψαν για πρώτη φορά. Για λόγους που δεν θέλει να μοιραστεί μαζί μας, η νύφη τον εγκατέλειψε και τότε ορκίστηκε πως στη ζωή του θα παντρευόταν τουλάχιστον 100 φορές, απλά και μόνο για να αποδείξει ότι μπορούσε να βρει νύφη ανά πάσα στιγμή.

    Και ο κ. Ουνταγιάναθ, ο οποίος μεταξύ γαμήλιων τελετών κατάφερε να κάνει και 29 παιδιά, επιβεβαιώθηκε. Βρίσκεται ένα βήμα πριν το στόχο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, νύφες από όλη την ινδική επικράτεια "κάνουν ουρά" για να γίνουν σύζυγοι του βοηθώντας τον να ολοκληρώσει την πολυπόθητη εκατοντάδα γάμων.

    [12] Διεθνή

    Εισβολή στο παλάτι του Χόλιρουντχαους Στα "άβατα" της βασιλικής οικογένειας

    24/9/2004 11:25:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ-BBC

    Διάτρητα φαίνονται τις τελευταίες μέρες τα μέτρα ασφαλείας στη Γηραιά Αλβιόνα, μετά τις συνεχείς παραβιάσεις στους θεωρητικά καλύτερα φυλασσόμενους χώρους της Βρετανίας. Μετά τις παραβιάσεις στο Κοινοβούλιο και το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, σειρά είχε η επίσημη κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ στη Σκοτία, όπου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, εισέβαλλε ένας άγνωστος άνδρας, ντυμένος εργάτης, τρεις μέρες πριν από την επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου και δύο βδομάδες πριν από την επίσκεψη της βασίλισσας στη σκοτσέζικη Βουλή. Ο εισβολέας έγινε αντιληπτός από τους άνδρες ασφαλείας μέσα στο Παλάτι Χόλιρουντχαους, στο Εδιμβούργο αλλά κατάφερε να διαφύγει. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τη σύλληψή του. Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, δήλωσε, πως "αναφέρθηκε κάποιος εισβολέας και διεξάγεται έρευνα", χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το επεισόδιο. Το παλάτι αυτό κτίσθηκε ως μοναστήρι το 1128 και χρησιμοποιείται για επίσημες τελετές.

    Ένας Μπάτμαν στο Μπάκινγχαμ

    Στην αρχή του μήνα ένα μέλος οργάνωσης για τα δικαιώματα των πατεράδων, φορώντας τη στολή του Μπάτμαν, κατάφερε να σκαρφαλώσει σε περβάζι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, πέντε άνδρες ,που διαδήλωναν κατά της απαγόρευσης του κυνηγιού της αλεπούς εισέβαλαν στο κοινοβούλιο.

    Στο ίδιο κτήριο τον Μάιο, ο πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ δέχθηκε "επίθεση" με προφυλακτικά, που ήταν γεμάτα με κάποια ροζ σκόνη. Πέρυσι, ένας κωμικός ντυμένος Οσάμα μπιν Λάντεν είχε φθάσει μέχρι την πύλη του Κάστρου του Ουίνδσορ, όπου ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έκανε πάρτι για τα 21α γενέθλιά του.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 24 September 2004 - 8:51:53 UTC