Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δικτυακοί τόποι με ελληνικούς χαρακτήρες Internet α λα ελληνικά
  • [02] Προκλήθηκαν ζημιές Έκρηξη στη Βούλα
  • [03] Πρώτη ήττα για τον Καλύβα
  • [04] Αιματηρές επιθέσεις στο Ιράκ
  • [05] Οι "αρκούδες" χόρευαν "σάμπα"

    [01] Τεχνολογία

    Δικτυακοί τόποι με ελληνικούς χαρακτήρες Internet α λα ελληνικά

    17/9/2004 11:44:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Νέα ώθηση στη χρήση του Διαδικτύου στη χώρα μας αναμένεται να δώσει η δημόσια διαβούλευση για την εκχώρηση ονομάτων δικτυακών τόπων κατάληξης και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, η ΕΕΤΤ θα καταγράψει τις απόψεις των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με την εκχώρηση διευθύνσεων με ελληνικούς χαρακτήρες, αλλά και τα προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν στο πρωτόκολλο IETF, όπως για παράδειγμα τα φωνήεντα με τόνους ή διαλυτικά, τα οποία δεν υποστηρίζονται. Ο πρώτος δικτυακός τόπος με κατάληξη .gr και ελληνικoύς χαρακτήρες ανήκει στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας.

    Σχετικά Links:

    Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

    [02] Εσωτερικά

    Προκλήθηκαν ζημιές Έκρηξη στη Βούλα

    18/9/2004 10:07:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Βομβιστική ενέργεια σημειώθηκε στις 4.20 τα ξημερώματα στη Βούλα. Συγκεκριμένα αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούμενος από μασούρι δυναμίτιδας βάρος περίπου 150 έως 200 γραμμάρια με φυτίλι και κοινό πυροκροτητή εξερράγη σε ακάλυπτο χώρο διώροφου σπιτιού στην οδό Βαλαωρίτου 27. Τα αίτια παραμένουν αδιευκρίνιστα. Από την έκρηξη η οποία ήταν μικρής ισχύος προκλήθηκαν ζημιές σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και τη τζαμαρία της εισόδου. Στο σπίτι μένουν δύο επιχειρηματίες οι οποίοι όμως δεν έχουν απασχολήσει ποτέ τις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με την αστυνομία δεν προκύπτουν στοιχεία που να δικαιολογούν μια τέτοια ενέργεια σε βάρος τους, ενώ και οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να καταλάβουν για ποιο λόγο τοποθετήθηκε η βόμβα.

    Για το λόγο αυτό τα κίνητρα παραμένουν αδιευκρίνιστα αν και ο τρόπος ενέργειας οδηγεί τους αστυνομικούς στην εκτίμηση ότι πρόκειται για κίνηση εκφοβισμού.

    Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η ασφάλεια νοτιοανατολικής Αττικής.

    [03] Επιτραπέζια Αντισφαίριση

    Πρώτη ήττα για τον Καλύβα

    18/9/2004 10:49:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο Αντώνης Καλύβας. Ο αθλητής μας της επιτραπέζιας αντισφαίρησης με αμαξίδιο στην κατηγορία 1-5-, στον πρώτο αγώνα του προκριματικού γύρου των Παραολυμπιακών Αγώνων, ηττήθηκε με 3-0 σετ (11-2, 11-3, 11-7) από τον Ισπανό Μάνουελ Ρόμπλες. Ο Έλληνας αθλητής θα αντιμετωπίσει το μεσημέρι, στον δεύτερο αγώνα του για τα προκριματικά, τον Μάρκ Νίλσεν από την Νότια Αφρική.

    [04] Ιράκ

    Αιματηρές επιθέσεις στο Ιράκ

    18/9/2004 10:56:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/9/2004 11:28:36 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε στο κέντρο κατάταξης της ιρακινής εθνοφρουράς στο Κιρκούκ, ανακοίνωσε Ιρακινός αξιωματικός. Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης. Παρόμοια επίθεση σημειώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου μπροστά από αστυνομική ακαδημία του Κιρκούκ προκαλώντας τον θάνατο 17 ανθρώπων. Νωρίτερα, εννέα άνθρωποι τραυματίσθηκαν από βλήμα όλμου που ερίφθη σήμερα μπροστά από τεχνικό λύκειο της Μπακούμπα, σύμφωνα με αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές. Η ιρακινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι βλήμα όλμου εξερράγη κοντά στο γραφείο ενημέρωσης του λυκείου προκαλώντας τραυματισμούς, ενώ από το νοσοκομείο της πόλης ανακοινώθηκε ότι μεταφέρθηκαν εννέα άνθρωποι, μαθητές και γονείς, που τραυματίσθηκαν από θραύσματα.

    Τόπος συχνών επιθέσεων η Μπακούμπα

    Την ώρα της επίθεσης γονείς και μαθητές είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το κτίριο του λυκείου για να ακούσουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

    Η περιοχή της Μπακούμπα είναι τόπος συχνών επιθέσεων εναντίον των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και των αμερικανικών δυνάμεων.

    [05] Καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο

    Οι "αρκούδες" χόρευαν "σάμπα"

    18/9/2004 11:17:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο πρώτος αγώνας του τουρνουά μπάσκετ με αμαξίδιο των Παραολυμπιακών Αγώνων έγινε το πρωί με τον Καναδά να αποδεικνύει πως θα είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Οι "κόκκινοι" επιβλήθηκαν άνετα της Βραζιλίας με 78-55 για τον Α όμιλο των Ανδρών, πετυχαίνοντας την πρώτη τους νίκη. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ο αρχηγός του Καναδά, Πάτρικ Άντερσον με 28 πόντους. Από τη Βραζιλία ξεχώρισε ο Ιριο Νούνεζ με 15 πόντους. Τα δεκάλεπτα: 20-15, 43-25, 59-36, 78-55.

    Καλύτερη από την αρχή

    Από την αρχή του αγώνα ο Καναδάς επέβαλλε τον ρυθμό του. Πήρε από την αρχή του αγώνα τα ηνία και σε κανένα σημείο του δεν βρήκε αντίσταση από τους Βραζιλιάνους. Η διαφορά σε πολλά σημεία του αγώνα ξεπέρασε τους τριάντα πόντους.

    Καναδάς (Μάικλ Φρόγκλι): Ντουρέπος 5, Μπάουντεν, Χέντερσον, Πίτερ 10, Τζόνσον 15, Νόρτον, Λάντσια, Μπορίσοφ 8, Αντερσον 28, Στούτενμπουργκ 2, Γκάρτνερ 8, Ιντζ 2.

    Βραζιλία (Γκίλσον Σάντος): Νασιμέντο 4, Ρόκα 4, Ε.Σίλβα 11, Γ.Σίλβα, Νούνεζ 15, Σ. Σίλβα 8, Ντος Σάντος, Πεσόα, Ντα Σίλβα Τζούνιορ, Ολιβέιρα, Μ. Σίλβα 6, Αλβεζ 7.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 18 September 2004 - 8:50:40 UTC