Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την επόμενη εβδομάδα το πόρισμα της ΕΔΕ Αντιπαράθεση στη Βουλή για το
  • [02] Ομαδική ληστεία αστυνομικών Τους έπιασαν στον ύπνο!
  • [03] Σχεδόν 70 οι νεκροί Συναγερμός λόγω "Ιβάν"
  • [04] Υπογραμμίστηκε η σύσφιξη των διμερών σχέσεων Σε καλό κλίμα οι επαφές
  • [05] Το "κλειδί" για να ξεχνάμε τους φόβους μας
  • [06] Είναι ο τρίτος υψηλότερος στην ευρωζώνη Μειώθηκε ο πληθωρισμός τον
  • [07] Επιβεβαιώθηκε από τις πρεσβείες των δυο χωρών Aπαγωγή Αμερικανών και
  • [08] Προς την πλήρη αποκωδικοπόιηση του DNA Αποκωδικοποιήθηκε το χρωμόσωμα
  • [09] Επίσημη πρώτη για Βαζούρα
  • [10] Ενισχύεται το TEMΠME Στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • [11] Δανία, Λιθουανία φαβορί στο γκόλμπολ
  • [12] Πανέτοιμοι οι Έλληνες τοξοβόλοι
  • [13] Δημόσια απολογία της Ρόμα
  • [14] Στόχος ήταν να πληγεί ο Αραφάτ Ελεύθερος ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος
  • [15] Έναν μήνα εκτός ο Ακράτητος
  • [16] Ο Ρεχάγκελ στο 6ο συνέδριο προπονητών
  • [17] Δεν την είχε καταλάβει Η κρυφή συγκάτοικος του George Michael
  • [18] Σύντομα στην Κέρκυρα Αεροδρόμιο μόνο για υδροπλάνα

    [01] Εσωτερικά

    Την επόμενη εβδομάδα το πόρισμα της ΕΔΕ Αντιπαράθεση στη Βουλή για το Σινούκ

    16/9/2004 11:27:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/9/2004 4:38:19 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΝΕΤ

    Στη Βουλή μεταφέρθηκε σήμερα η κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη μοιραία πτώση του Σινούκ. Στο τέλος της εβδομάδας θα δοθεί το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης για την καθυστέρηση στην ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Άννας Διαμαντοπούλου. Από την πλευρά της, η κ. Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για "ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειρισθεί την κρίση". Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες του βαθυσκάφους στον τόπο της τραγωδίας, ενώ έχουν εντοπισθεί δύο σοροί από τους οκτώ αγνοούμενους.

    "Δεν θα απαλλαγεί κανείς"

    Σε μια συζήτηση, που διήρκεσε 15 λεπτά, ο υπουργός τόνισε με έμφαση, πως η κυβέρνηση έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά και πρόσθεσε, ότι "θα αποκαλυφθούν τα αίτια και οι υπεύθυνοι του δυστυχήματος χωρίς να αποκρυφτεί το παραμικρό ή να απαλλαγεί ουδείς".

    Παράλληλα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος κάλεσε την αντιπολίτευση να μην εκμεταλλεύεται την υπόθεση για μικροκομματικά οφέλη και κατηγόρησε την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, ότι προμηθεύτηκε εξοπλιστικά συστήματα χωρίς ταυτόχρονα να διασφαλίσει την υποστήριξη και το προσωπικό, που είναι αναγκαία για την ασφάλεια.

    Απαντώντας, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε γιατί δεν απολογήθηκαν οι υπουργοί Μεταφορών και Ναυτιλίας και κατηγόρησε τον κ. Σπηλιωτόπουλο, ότι αντί να προστατεύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, "τις απαξιώνει και τις αποδιοργανώνει ".

    Στο μεταξύ, το ΚΚΕ ζητά τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες στον κρατικό μηχανισμό και σε πολιτικό επίπεδο, ενώ ο ΣΥΝ κάλεσε την κυβέρνηση να αναγνωρίσει, πως "υπάρχει πολιτικό πρόβλημα και πολιτική ευθύνη".

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος σε δηλώσεις του στο περιθώριο ημερίδας στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι "η κυβέρνηση οφείλει, με διαφανή, αξιόπιστο και άμεσο τρόπο, να αναλάβει την ευθύνη και να απαντήσει σε όλα όσα σήμερα εκκρεμούν στην κοινή συνείδηση". Σε ερώτηση αν πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απάντησε ότι το πρόβλημα των εξοπλισμών και της λειτουργίας των στρατιωτικών μέσων είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

    Οι κομματικές παρεμβάσεις και η αποδιάρθρωση της δομής της κρατικής μηχανής είναι σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο οι αιτίες που οδήγησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε κρίση. Ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός με το να μην αποδεχθεί την παραίτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κατέστησε όλη την κυβέρνηση πολιτικά υπεύθυνη. Παράλληλα, χαρακτήρισε αυθαίρετη την αποπομπή του αρχηγού της Αεροπορίας.

    Συνεχίζονται οι έρευνες

    Κι ενώ η κόντρα καλά κρατεί, 8 μίλια νοτιοανατολικά της Σιθωνίας εντοπίστηκαν συντρίμμια της ατράκτου του μοιραίου Σινούκ.

    Σε βάθος 866 μέτρων, το ωκεανογραφικό σκάφος "Αιγαίο" εντόπισε τμήματα του ελικοπτέρου, τα οποία βιντεοσκοπήθηκαν απο το βαθυσκάφος "Θέτις", αλλά και δύο σορούς από τους συνολικά οκτώ αγνοούμενους.

    Στο μεταξύ, συνεχίζεται η έρευνα του Εισαγγελέα για την προμήθεια και παραλαβή των "Σινούκ", καθώς και τις τυχόν ποινικές ευθύνες για τα αίτια της πτώσης.

    Επίσης, ο υπουργός Άμυνας διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για την παραλαβή και συντήρηση του μοιραίου ελικοπτέρου, παρά τα προβλήματα που είχαν διαπιστωθεί. Την ΕΔΕ ανέλαβε ο υπαρχηγός ΓΕΝ υποναύαρχος Αντώνης Σουρβίνος .

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αναπάντητα "γιατί"

    [02] Διάφορα

    Ομαδική ληστεία αστυνομικών Τους έπιασαν στον ύπνο!

    16/9/2004 12:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/9/2004 1:09:49 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Η παροιμία "δάσκαλε, που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις" ταιριάζει... γάντι στην περίπτωση 46 Βραζιλιάνων αστυνομικών, οι οποίοι έπεσαν θύμα ομαδικής ληστείας την περασμένη Τρίτη. Οι φρουροί της τάξης και του νόμου ταξίδευαν με λεωφορείο για να συμμετάσχουν σε αθλητικούς αγώνες. Ξαφνικά, ενώ κατευθυνόταν από την πολιτεία Παραΐμπα προς την πόλη Σαλβαδόρ εν Μπαϊα, δύο αυτοκίνητα "έκοψαν" το δρόμο στο πούλμαν. Από τα αυτοκίνητα κατέβηκαν τέσσερις ένοπλοι ληστές και εισέβαλλαν στο πούλμαν. Οι ληστές πιθανότατα δεν αντιλήφθηκαν, ότι λήστευαν τους... χειρότερούς τους εχθρούς και ανενόχλητοι, εφόσον κανείς από τους αστυνομικούς δεν ήταν οπλισμένος, τους αφαίρεσαν τις φωτογραφικές μηχανές, τα κινητά τηλέφωνά τους, τα πορτοφόλια τους, τις αθλητικές φόρμες και τα παπούτσια τους. Αμέσως μετά το περιστατικό, οι δράστες διέφυγαν. "Τους αναζητούμε", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, "αλλά δεν μπορώ να πω, ότι δείχνουμε μεγαλύτερο ζήλο απ ότι συνήθως επειδή τα θύματα ήταν αστυνομικοί", πρόσθεσε. Από την ιστορία καταλαβαίνουμε, πως οι φρουροί της τάξης, μάλλον δεν ήταν και τόσο γενναίοι χωρίς τα όπλα τους!

    [03] Διεθνή

    Σχεδόν 70 οι νεκροί Συναγερμός λόγω "Ιβάν"

    16/9/2004 2:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/9/2004 3:23:51 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ-BBC

    Στο "μάτι" του κυκλώνα βρέθηκε η Αλαμπάμα των ΗΠΑ, την οποία σάρωσε κυριολεκτικά ο "Ιβάν", με ανέμους, που ξεπερνούσαν τα 217 χμ την ώρα. Ο φονικός τυφώνας, που ξεκίνησε από την Καραϊβική, έφτασε στην Αλαμπάμα και κατευθύνεται στο Μισισιπή, τη Λουϊζιάνα και τη Φλόριντα. Περισσότεροι από 2.000.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να προχωρήσουν στο εσωτερικό της χώρας, ενώ η εφημερίδα "Washington Post" τονίζει, πως αν ο "Ιβάν" χτυπήσει μετωπικά τη Νέα Ορλεάνη, οι νεκροί μπορεί να φτάσουν τις 10.000. Μέχρι τώρα, ο "Ιβάν" στο πέρασμά του αφήνει μόνο καταστροφές, σχεδόν 70 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Στο μεταξύ, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη στη Φλόριντα από τους ανεμοστρόβιλους, που προκάλεσε ο "Ιβάν", ενώ η Καραϊβική ζει υπό το φόβο μίας νέας τροπικής καταιγίδας, της "Τζιν".

    Μεγάλες καταστροφές

    Εάν ο "Ιβάν" πλήξει μετωπικά τη Νέα Ορλεάνη, ολόκληρη η πόλη θα "πνίγει", καθώς βρίσκεται τρία μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το νερό θα ξεχυθεί πάνω από τα αναχώματα, που προστατεύουν την πόλη από τον ποταμό Μισισιπή με αποτέλεσμα η στάθμη της θάλασσας να ανέβει τουλάχιστον κατά έξι μέτρα και το νερό να σκεπάσει τα πάντα. Το 1965, όταν η Νέα Ορλεάνη είχε πληγεί από τον τυφώνα "Μπέτσι" 76 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, ενώ η πόλη είχε καλυφθεί από νερό. Η πόλη εκκενώνεται μαζικά, ενώ οι αρχές συνιστούν σε όσους θα μείνουν πίσω να ανέβουν όσο πιο ψηλά μπορούν, στις ταράτσες και στους τελευταίους ορόφους των κτηρίων, για να σωθούν από το νερό. Όμως οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν, πόσο όσο πιο ψηλά ανεβαίνει κανείς, τόσο ισχυρότεροι είναι οι άνεμοι.

    Στο λιμάνι Μομπάιλ, της Αλαμπάμα, 100.000 άνθρωποι έμειναν δίχως ρεύμα για ώρες, ενώ η κυκλοφορία στους δρόμους έχει απαγορευτεί.

    Τα κύματα, που έφταναν τα 7,5 μέτρα κατέστρεψαν πολλά σπίτια στις ακτές της Φλόριντας.

    Στο μεταξύ η Καραϊβική ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει από το σαρωτικό πέρασμα του "Ιβάν". Στα νησιά Καϊμάν αγνοούνται δεκάδες άνθρωποι, στην Τζαμάικα τουλάχιστον 30 ψαράδες, ενώ στη Γρενάδα οι αρχές ψάχνουν περισσότερους από 120 βαρυποινίτες, που εξαφανίστηκαν την ώρα του τυφώνα.

    Ανέβηκε το πετρέλαιο

    Ο "Ιβάν", όμως δεν πλήττει μόνο πολιτείες, αλλά και τις τιμές του πετρελαίου, καθώς εξ αιτίας του φονικού τυφώνα, έχει ανασταλεί η παραγωγή 1,3 εκατομμυρίου βαρελιών πετρελαίου ημερησίως από τον Κόλπο του Μεξικού και η παραγωγική δυναμικότητα της αμερικανικής βιομηχανίας διύλισης έχει μειωθεί, προληπτικά, κατά 13%.

    Έτσι, το αμερικανικό ελαφρύ αργό κέρδισε σήμερα 56 σεντς και η τιμή του ανήλθε στα 44,15 δολάρια το βαρέλι.

    Στο Λονδίνο, το Μπρεντ κέρδισε 72 σεντς, με την τιμή του έφτασε στα 41,07 δολάρια το βαρέλι.

    Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση γνωστοποίησε χθες ότι τα αμερικανικά διαθέσιμα αποθέματα αργού μειώθηκαν, την εβδομάδα, που έληξε στις 10 Σεπτεμβρίου, κατά 7,1 εκατομμύρια βαρέλια , σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερο από τη μείωση κατά, που προέβλεπαν οι αναλυτές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Όπου φύγει-φύγει λόγω του "Ιβάν"

    [04] Εσωτερικά

    Υπογραμμίστηκε η σύσφιξη των διμερών σχέσεων Σε καλό κλίμα οι επαφές του Αλβανού Υπ. Εξωτερικών

    16/9/2004 2:41:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/9/2004 5:48:46 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Τη σταθερή απόφασή τους να μην επιτρέψουν στις όποιες μεμονωμένες συμπεριφορές φανατισμού και ακροτήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αλβανία να επηρεάσουν τις διμερείς σχέσεις, υπογράμμισαν κατά τη σημερινή συνάντησή τους στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης και ο Αλβανός ομόλογός του Καστριώτ Ισλάμι. Ο κ. Μολυβιάτης τόνισε ότι "καθόσον αφορά την ελληνική μειονότητα είναι αυτονόητο ότι ο σεβασμός των μειονοτήτων είναι βασικός παράγοντας για την περαιτέρω προώθηση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας, αλλά και για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής προοπτικής" της Αλβανίας. Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι Αλβανοί εργαζόμενοι μετανάστες στην Ελλάδα συμβάλουν όχι μόνο στην οικονομική ανάπτυξη της Αλβανίας, αλλά και στην οικονομική ζωή της Ελλάδας. Ο κ. Ισλάμι από την πλευρά του χαρακτήρισε την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και την αλβανική στην Ελλάδα ως γέφυρες συνεργασίας των δύο χωρών, ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών για την επίσημη πολιτική της Ελλάδας έναντι των Αλβανών, διαβεβαίωσε ότι η αλβανική κυβέρνηση θα εφαρμόσει όλα τα ευρωπαϊκά στάνταρτς στα δικαιώματα και τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση μεμονωμένα σποραδικά φαινόμενα να κλονίσουν τις σχέσεις των δύο χωρών.

    Συναντήσεις με Βουλγαράκη και Μπακογιάννη

    Ο επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας συναντήθηκε νωρίτερα επισκέφθηκε διαδοχικά τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Βουλγαράκη και τη δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

    Κατά τη συνάντηση των κ.κ. Βουλγαράκη και Ισλάμι επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και η βούληση περαιτέρω συνεργασίας στον τομέα της καταπολέμησης του κοινού και του οργανωμένου εγκλήματος, της παράνομης διακίνησης όπλων και εκρηκτικών, καθώς και της παράνομης εμπορίας ναρκωτικών και ανθρώπων. Εξάλλου, ο Καστριότ Ισλάμι μετέφερε τα συγχαρητήρια εκ μέρους της αλβανικής κυβέρνησης για την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας Ο κ. Βουλγαράκης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση είπε ότι συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και τόνισε ότι υπήρξε πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και επιθυμία και των δύο πλευρών είναι αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί. Από την πλευρά του, ο Καστριότ Ισλάμι επαναβεβαίωσε τις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών και αναφέρθηκε στο "αρκετά καλό κλίμα της φιλίας που πραγματοποιείται μέσω και δύο άλλων γεφυρών, των Ελλήνων της Αλβανίας αλλά και των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα".

    Ο Αλβανός Υπουργός Εξωτερικών στη συνάντηση του με την κ. Μπακογιάννη συζήτησε θέματα ευρύτερης συνεργασίας, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα το καλό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δυο κρατών. Ο κ. Ισλάμι εξέφρασε το θαυμασμό του προς την πόλη των Αθηνών, καθώς όπως είπε, είναι αισθητή η μεγάλη αλλαγή, που έχει συντελεστεί στην πόλη, την οποία είχε επισκεφθεί προ πενταετίας.

    [05] Υγεία

    Το "κλειδί" για να ξεχνάμε τους φόβους μας

    16/9/2004 4:08:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΒΒC

    Γιατί, όταν είμαστε μικροί φοβόμαστε το σκοτάδι, ενώ, όταν μεγαλώσουμε δεν το φοβόμαστε πια; Οι φοβίες μαθαίνονται και... ξεμαθαίνονται λένε οι επιστήμονες. Μάλιστα, τονίζουν, πως εντόπισαν τα μέρη του εγκεφάλου, που μας μαθαίνουν να ξεχνάμε τους φόβους μας. Πρόκειται για την αμυγδαλή του εγκεφάλου και έχει ήδη εντοπιστεί στα ζώα. Το αποτέλεσμα της μελέτης θα συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των φοβιών, καθώς, μέχρι τώρα οι έρευνες περιορίζονται στη θεραπεία των φοβιών και όχι στη φυσική απώθησή τους από τον άνθρωπο.

    Υπεύθυνη η αμυγδαλή

    Επικεφαλής της έρευνας, που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση Νeuron, ήταν η Δρ. Ελίζαμπεθ Φελπς, από το τμήμα ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης μαζί με την ερευνητική της ομάδα χρησιμοποίησαν τη μαγνητική τη αντηχητική απεικόνιση, προκειμένου να δουν τις διεργασίες του εγκεφάλου την ώρα, που οι φόβοι ξεχνιούνται.

    Στην έρευνα συμμετείχε μία ομάδα εθελοντών. Κάθε φορά, που οι επιστήμονες τους έδειχναν μία συγκεκριμένη εικόνα, τους έκαναν ένα ελαφρύ ηλεκτροσόκ. Αυτό τους δημιούργησε έναν εξαρτημένο φόβο, παρόμοιο με φοβία. Ως αποτέλεσμα, κάθε φορά, που οι εθελοντές έβλεπαν την εικόνα αισθάνονταν μία ελαφρά ανησυχία. Στη συνέχεια οι ερευνητές μείωναν σταδιακά την ένταση του ηλεκτροσόκ, όταν οι εθελοντές έβλεπαν τη φωτογραφία, μέχρι που έφτασε σε μηδενικό επίπεδο. Την ώρα, που οι εθελοντές "μάθαιναν" τον φόβο, η αμυγδαλή ήταν ενεργή. Η αμυγδαλή ήταν ενεργή, όμως και την ώρα, που οι εθελοντές μάθαιναν να ξεχνούν το φόβο τους. Την ίδια ώρα ενεργό ήταν και ένα άλλο μέρος του εγκεφάλου, ο κοιλιακός μέσος προμετωπιαίος φλοιός.

    Η ανακάλυψη των επιστημόνων, ότι η αμυγδαλή του εγκεφάλου είναι "υπεύθυνη" για τις φοβίες, ανοίγει νέους δρόμους στην αντιμετώπισή τους.

    Πλέον, το επόμενο ερώτημα, που πρέπει να απαντήσουν οι επιστήμονες, είναι πως ο άνθρωπος μαθαίνει να ελέγχει τους φόβους του, δηλαδή γιατί δεν αγχωνόμαστε, όταν βλέπουμε ένα τίγρη στο κλουβί;

    Σχετικά Links:

    Ιατρική επιθεώρηση Νeuron

    [06] Οικονομία

    Είναι ο τρίτος υψηλότερος στην ευρωζώνη Μειώθηκε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

    16/9/2004 4:45:00 μμ

    Στο 2,8% βρέθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο από 3,1% που ήταν τον Ιούλιο και είναι ο τρίτος υψηλότερος στην ευρωζώνη, σύμφωνα με το μηνιαίο δελτίο της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Στο επίπεδο των "12" της ευρωζώνης, ο ετήσιος πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,3% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 2,1%. Στους "25" ο πληθωρισμός παρέμεινε επίσης αμετάβλητος στο 2,3%, ενώ πέρυσι ήταν 1,9%. Τον Αύγουστο ο υψηλότερος πληθωρισμός στους "25" σημειώθηκε στη Λετονία (7,8%) και ακολουθούν η Ουγγαρία (7,2%) και η Σλοβακία (7%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στη Φιλανδία (0,3%), τη Δανία (0,9%), την Ολλανδία και τη Σουηδία (από 1,2%). Στην ευρωζώνη ο υψηλότερος πληθωρισμός σημειώθηκε στο Λουξεμβούργο (3,6%) και ακολουθεί η Ισπανία (3,3%). Σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε έντεκα κράτη μέλη, αυξήθηκε σε οκτώ και παρέμεινε αμετάβλητος σε έξι κράτη μέλη. Τα πιο χαμηλά μέσα ποσοστά πληθωρισμού για τους 12 μήνες σημειώθηκαν στη Λιθουανία (-0,2%), τη Φιλανδία ( 0,4%), τη Δανία (1%), τη Σουηδία και τη Μεγάλη Βρετανία (από 1,3%).

    [07] Ιράκ

    Επιβεβαιώθηκε από τις πρεσβείες των δυο χωρών Aπαγωγή Αμερικανών και Βρετανού

    16/9/2004 5:29:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/9/2004 6:58:04 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένα ακόμη θρίλερ ομηρίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ιράκ. Αυτή τη φορά θύματα απαγωγής έπεσαν οι Αμερικανοί, Τζακ Χένσλεϊ και ο Γιουτζίν Τζακ Άρμστρονγκ και ένας Βρετανός, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά. Την πληροφορία επιβεβαίωσαν από την πλευρά τους, η αμερικανική και η βρετανική πρεσβεία στο Ιράκ. Μάλιστα, η αμερικανική πρεσβεία στην ανακοίνωσή της τονίζει, ότι "η αμερικανική κυβέρνηση προσέφυγε σε όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να τους εντοπίσει" και προσθέτει, ότι η ιρακινή ηγεσία προσφέρει όλη της την υποστήριξη. Οι τρεις άντρες, που εργάζονται για την κατασκευαστική εταιρία GSCS, με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, απήχθησαν από το σπίτι τους στη συνοικία Μανσούρ στο κέντρο της Βαγδάτης.

    Ψήφισμα κατά της τρομοκρατίας

    Στο μεταξύ με σημαντική πλειοψηφία (533 ψήφους υπέρ, 43 κατά και 26 αποχές) η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα κοινή πρόταση ψηφίσματος για το Ιράκ, στο οποίο καταδικάζονται σφοδρά οι απαγωγές άνευ διακρίσεων και οι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά αμάχων, θρησκευτικών μειονοτήτων, αστυνομικών δυνάμεων και στρατιωτικών της πολυεθνικής δύναμης.

    Ειδικότερα γίνεται λόγος για τους απαχθέντες Γάλλους δημοσιογράφους, Christian Chesnot και George Malbrunot, καθώς και τους Ιταλούς εργαζόμενους στην ανθρωπιστική βοήθεια, Simona Torretta και Simona Pari, των οποίων ζητείται η άμεση απελευθέρωσή, καθώς και η απελευθέρωση όλων των άλλων ομήρων, οποιασδήποτε εθνικότητας.

    Οι ευρωβουλευτές καλούν την Προεδρία του Συμβουλίου, τον Ανώτατο Εκπρόσωπο της ΚΕΠΠΑ και την Επιτροπή, σε συνεργασία με τα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη, να αναλάβουν άμεση και συγκεκριμένη πρωτοβουλία για το σκοπό αυτό.

    Παράλληλα, ζητούν "από τις νέες κυβερνητικές αρχές του Ιράκ, τις θρησκευτικές κοινότητες της χώρας και ιδιαίτερα από τις ανώτατες θρησκευτικές αρχές τους να καταδικάσουν έντονα, ρητά και ξεκάθαρα κάθε μορφή τρομοκρατίας".

    [08] Υγεία

    Προς την πλήρη αποκωδικοπόιηση του DNA Αποκωδικοποιήθηκε το χρωμόσωμα πέντε

    16/9/2004 5:10:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Άλλο ένα βήμα προς την πλήρη αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος, ολοκληρώθηκε. Το Ινστιτούτο Γονιδιώματος του υπουργείου Ενέργειας, του οποίου προΐσταται ο Έλληνας Άρης Πατρινός και το Κέντρο Ανθρώπινου Γονιδιώματος του πανεπιστημίου του Στάνφορντ προχώρησαν στην αποκωδικοποίηση του χρωμοσώματος πέντε του ανθρώπινου DNA. Έτσι, η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται στα μισά της διαδρομής προς την πλήρη αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος, αφού απομένει να αποκωδικοποιηθούν άλλα 12 χρωμοσώματα.

    Θα φέρει στο φως γονίδια -κλειδιά και για άλλες ασθενειες

    Η αποκωδικοποίηση του χρωμοσώματος πέντε ανοίγει το δρόμο προς την έρευνα και την ίαση συγκεκριμένων νόσων και διαταραχών, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες, το συγκεκριμένο χρωμόσωμα περιέχει γονίδια, που σχετίζονται με την κώφωση και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές, ενώ σχετίζεται με καρκίνους του γαστρεντερικού.

    Οι επιστήμονες προσδοκούν ότι με την αποκωδικοποίηση του συγκεκριμένου χρωμοσώματος θα έρθουν στο φως γονίδια-κλειδιά και για άλλες ασθένειες, που πιστεύεται ότι σχετίζονται με το άσθμα, την παχυσαρκία και τη μυϊκή δυστροφία.

    [09] Αντισφαίριση με αμαξίδιο

    Επίσημη πρώτη για Βαζούρα

    16/9/2004 5:55:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του βρίσκεται πλέον ο Κωνσταντίνος Βαζούρας, μία από τις ελληνικές ελπίδες για μια καλή συμμετοχή στο τένις με αμαξίδιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ο 40χρονος έλληνας αθλητής συμμετέχει για πρώτη φορά σε Παραολυμπιακούς και αναμφίβολα είναι η μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του, κάτι το οποίο θέλει να ενισχύσει και με μια καλή παρουσία. "Μας δίνεται μια καλή ευκαιρία να υπενθυμίσουμε σε όλους την παρουσία μας και να αγωνιστούμε για όλους εκείνους τους Έλληνες αθλητές που δεν θα συμμετάσχουν". Όσο για τους στόχους του στην Αθήνα τόνισε πως είναι η κορυφή, όπως σε όλους τους αθλητές. "Ο στόχος όλων των αθλητών είναι ο ίδιος, να φτάσουν στην κορυφή. Έχω και εγώ τον ίδιο στόχο. Πρέπει να δείξουμε ότι αγωνιζόμαστε με διαφορετικό τρόπο". Το Παραολυμπιακό Τουρνουά Αντισφαίρισης με αμαξίδιο ξεκινά την Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου.

    [10] Οικονομία

    Ενισχύεται το TEMΠME Στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

    16/9/2004 6:02:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 ΑΠΕ

    Την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων, ανέδειξε ως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας μετά τη συνάντησή του με τη διοίκηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων. Το Ταμείο μπορεί να καλύψει εγγυοδοσίες 1, 2 δισ. ευρώ έως το 2008 και αυτό αφορά 11 χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις. Δικαιούχοι είναι επιχειρήσεις που απασχολούν έως 30 εργαζόμενους και έχουν ετήσιο τζίρο έως 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο υπουργός επεσήμανε, ότι τα περισσότερα γραφειοκρατικά εμπόδια για τη λειτουργία του TEMΠME έχουν ξεπεραστεί, ενώ μένουν ορισμένα ζητήματα για τα οποία σήμερα δόθηκαν οδηγίες στη διοίκηση του Tαμείου.

    Οι λεπτομέρειες για τις εγγυοδοσίες

    Oι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες θα πρέπει να απευθυνθούν στην τράπεζα της επιλογής τους, η οποία, αν θεωρεί ότι το επιχειρηματικό εγχείρημα είναι βιώσιμο, εντάσσεται στον κανονισμό και τα προγράμματα του Tαμείου και επιθυμεί εγγύηση για ένα μέρος του δανείου, υποβάλλει το αίτημα στο TEMΠME.

    Tο TEMΠME έχει δημιουργήσει πέντε προγράμματα που αφορούν εγγυήσεις για μεσοπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια για επιχειρήσεις οποιασδήποτε μορφής (ατομικές, EE, OE, EΠE, AE).

    Στα προγράμματα αυτά, το ύψος του δανείου που μπορεί να εγγυηθεί το Tαμείο, κυμαίνεται από 10.000 έως 320.000 ευρώ, το ποσοστό κάλυψης από 45 έως 65% και η ετήσια προμήθεια είναι 1% επί του εκάστοτε υπολοίπου του δανείου.

    Για το υπόλοιπο τμήμα του δανείου, που δεν καλύπτεται με την εγγύηση του TEMΠME, η τράπεζα μπορεί να ζητήσει πρόσθετες εξασφαλίσεις, δεν μπορεί όμως να εγγράψει προσημείωση ή υποθήκη στην πρώτη κατοικία του δανειοδοτούμενου.

    [11] Γκόλμπολ

    Δανία, Λιθουανία φαβορί στο γκόλμπολ

    16/9/2004 6:35:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η κάτοχος του χρυσού μεταλλίου του Σίδνεϊ και η "ασημένια" Ολυμπιονίκης, Λιθουανία αναμένεται και φέτος να δώσουν τις μονομαχίες τους για την κορυφαία διάκριση στο Ολυμπιακό τουρνουά γκόλμπολ, μετά την συμμετοχή του στον τελικό του Σίδνεϊ, όπου κερδισμένη ήταν η πρώτη. Στην Αθήνα θα συμμετάσχουν δέκα από τις δώδεκα ομάδες της Αυστραλίας, καθώς στις θέσεις της Αυστραλίας και της Μεγάλης Βρετανίας που έχασαν το εισιτήριο, βρίσκονται η Ελλάδα και η Κορέα. Ενώ είναι βέβαιο πως αρκετές ομάδες έχουν βελτιωθεί σε σχέση με το Σίδνεϊ, αφού τόσο η Σουηδία όσο και η Σλοβενία αναμένεται να παρουσιάσουν καλύτερη εικόνα από το 2000.

    4 νέες ομάδες στις γυναίκες

    Στο αντίστοιχο τουρνουά των γυναικών το ποσοστό των ομάδων που συμμετέχουν και φέτος και βρέθηκαν και στο Σίδνεϊ, είναι μικρότερο αφού από τις οκτώ ομάδες οι τέσσερις θα ταξιδέψουν στην Αθήνα. Στην θέση λοιπόν της Ισπανίας που ήταν δεύτερη στο Σίδνεϊ και της Σουηδίας που ήταν τρίτη, αλλά και της Μεγάλης Βρετανίας και της Αυστραλίας, στην Αθήνα θα συμμετάσχουν οι Βραζιλία, Ιαπωνία, Γερμανία και η Ελλάδα. Αν και είναι δύσκολο μια από αυτές τις ομάδες να κάνει την έκπληξη, αφού ο κάτοχος του χρυσού μεταλλίου, Καναδάς έρχεται και πάλι προετοιμασμένος, είναι πολύ πιθανό να δούμε μιας από τις Ιαπωνία ή Βραζιλία να φτάνουν μέχρι τις κορυφαίες θέσεις, δεδομένης της βελτίωσης τους.

    [12] Τοξοβολία

    Πανέτοιμοι οι Έλληνες τοξοβόλοι

    16/9/2004 6:45:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τον Γύρο κατάταξης, που θα διεξαχθεί στο Προπονητικό Κέντρο Δεκέλειας στις 21 Σεπτεμβρίου, οι 96 συνολικά αθλητές της τοξοβολίας (64 άνδρες και 32 γυναίκες), θα προσπαθήσουν να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα, ώστε να βρεθούν σε θέση ισχύος ενόψει του Ολυμπιακού Κύκλου. Ο Γύρος κατάταξης περιλαμβάνει 72 βέλη ανά αθλητή, που αγωνίζεται σε 12 σετ των έξι βελών, τα οποία βάλλονται σε στόχο διαμέτρου 122 εκ. από απόσταση 70 μέτρων. Η Άννα Τζήκα αγωνίζεται στις 8:30 το πρωί της Τρίτης, ενώ ο Ρωμαίος Ρουμελιώτης στις 16:00 το απόγευμα. «Κάνουμε διπλές προπονήσεις. Στους αγώνες θα προσπαθήσω να αποδώσω όσο το δυνατόν καλύτερα τις τεχνικές, που μου δίδαξε ο προπονητής μου Αλέξανδρος Νασούλας» τόνισε η Άννα Τζήκα. Οι δύο Έλληνες τοξοβόλοι δηλώνουν πανέτοιμοι και υπόσχονται ένα καλό αποτέλεσμα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

    [13] Champions League

    Δημόσια απολογία της Ρόμα

    16/9/2004 6:55:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    "Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον διαιτητή της αναμέτρησης για τον οποίο, εμείς ως σύλλογος, του παρείχαμε κάθε δυνατή ιατρική φροντίδα", ανακοίνωσε σήμερα ο αθλητικός διευθυντής της Ρόμα, Φράνκο Μπαλντίνι και πρόσθεσε: "Τον Φρισκ τον εξέτασαν οι δικοί μας γιατροί και επέστρεψε στο ξενοδοχείο του με συνοδεία στις 1.30 το πρωί". Ο Μπαλντίνι αρνήθηκε ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν "χαλαρά" στο Ολίμπικο. "Υπήρχαν 400 αστυνομικοί και περισσότερα από 400 άτομα του συλλόγου με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό και θα βοηθήσουμε για να συλληφθεί το άτομο που ήταν υπεύθυνο για τον τραυματισμό του διαιτητή", είπε ο παράγοντας της Ρόμα. Ενώ νωρίς σήμερα το πρωί, η αρμόδια εισαγγελική αρχή στη Ρώμη άνοιξε φάκελο, για το περιστατικό, που συνέβη χθες στο «Ολίμπικο Στάδιο».

    [14] Διεθνή

    Στόχος ήταν να πληγεί ο Αραφάτ Ελεύθερος ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος

    16/9/2004 7:07:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του ανώτερου Παλαιστίνιου αξιωματούχου των υπηρεσιών ασφαλείας, που απήχθη το απόγευμα στη Λωρίδα της Γάζας. Ο τελευταίος αφέθηκε ελεύθερος από τους απαγωγείς του λίγες ώρες αργότερα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ταξίαρχος Μοχάμαντ αλ Μπατράουι, ο οποίος έχει διοριστεί από τον Αραφάτ ως επικεφαλής της οικονομικής επιτήρησης των υπηρεσιών ασφαλείας, απελευθερώθηκε σώος και αβλαβής. Η ολιγόωρη απαγωγή του ήταν μια νέα πρόκληση προς την εξουσία του προέδρου Γιάσερ Αραφάτ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απαγωγή ανώτερου Παλαιστίνιου αξιωματούχου

    [15] Αθλητισμός

    Έναν μήνα εκτός ο Ακράτητος

    16/9/2004 7:07:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με πρόστιμο 15.000 ευρώ και αποκλεισμό για έναν μήνα, από κάθε επίσημο ή φιλικό αγώνα, τιμωρήθηκε ο Ακράτητος από τον Αθλητικό Δικαστή για την γνωστή υπόθεση με τα νερά των αποδυτηρίων στον αγώνα με τον Ηρακλή. Το σκεπτικό της απόφασης ήταν πως η ΠΑΕ δεν έδειξε την απαιτούμενη προσοχή στον χώρο των αποδυτηρίων των φιλοξενουμένων, όπου βρέθηκαν φιάλες νερού νοθευμένες με την φαρμακευτική ουσία "Αλοπεριδόλη". Παράλληλα ο Αθλητικός δικαστής επέβαλε στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα πρόστιμο 2.000 ευρώ για την συμπεριφορά που είχαν επειδείξει οι φίλαθλοί της στον αγώνα κατάταξης με την ΠΑΕ Ηλυσιακός. Τέλος ανέστειλε την πειθαρχική διαδικασία για τις ΠΑΕ Προοδευτική, Απόλλων Σμύρνης, Κασσάνδρα και ΠΑΣ Γιάννινα , καθώς οι τρεις πρώτες ρύθμισαν τις οφειλές τους, ενώ για τον «Άγιαξ» της Ηπείρου αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας μετατροπής της σε Τ.Α.Π.

    [16] Αθλητισμός

    Ο Ρεχάγκελ στο 6ο συνέδριο προπονητών

    16/9/2004 7:15:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας Ανδρών, Ότο Ρεχάγκελ, θα είναι μεταξύ των βασικών ομιλητών στο 6ο συνέδριο προπονητών των ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στη Σουηδία. Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος και οι 52 προπονητές των ομοσπονδιών-μελών της UEFA, μαζί με τους τεχνικούς διευθυντές των εθνικών ομάδων. Αντικείμενο του συνεδρίου είναι η επίδραση του Euro 2004 στην εκπαίδευση των παικτών και των προπονητών, καθώς και οι μελλοντικές τάσεις του ποδοσφαίρου. Στην ατζέντα της πρώτης ημέρας σημαίνοντα ρόλο θα έχουν οι τεχνικοί των φιναλίστ της Πορτογαλίας, ήτοι οι Ότο Ρεχάγκελ και Λουΐς Φελίπε Σκολάρι, ενώ την επομένη, τη συζήτηση θα ανοίξουν οι προπονητές Κάρελ Μπρούκνερ (Τσεχία), Σβεν Γκόραν Έρικσον (Αγγλία), ο Κόμπι Κουν (Ελβετία) και Μόρτεν Όλσεν (Δανία). Ακόμη, θα τεθούν προς συζήτηση θέματα που θα εισηγηθούν μέλη της τεχνικής επιτροπής της UEFA -που παρακολούθησαν το τουρνουά στην Πορτογαλία- με επικεφαλής τον τεχνικό διευθυντή της, Άντι Ροξμπουργκ. Τις απόψεις τους θα καταθέσουν και οι Γιόζεφ Βένγκλος, Ρόι Χόντγκσον, Άνχελ Ιορντανέσκου, Ζεράρ Ουγέ, Χόλγκερ Όζιετσκ, Μπέρτι Φογκτς και Γιόργκι Μέζεϊ, καθώς και ο διαιτητής του τελικού, ο Γερμανός, Μάρκους Μερκ.

    [17] Διάφορα

    Δεν την είχε καταλάβει Η κρυφή συγκάτοικος του George Michael

    16/9/2004 7:23:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Σοκαρισμένος δηλώνει ο George Michael από το απίστευτο περιστατικό που του συνέβη στο σπίτι του στο Hampstead, στο Βορειοδυτικό Λονδίνο. Όπως αποκάλυψε στους δημοσιογράφους για τέσσερις μέρες μία γυναίκα ζούσε κάτω από το πάτωμα του σαλονιού του, χωρίς να την έχει πάρει χαμπάρι. Ο δημοφιλής τραγουδιστής αντελήφθη την παρουσία της, όταν την άκουσε να φωνάζει το όνομα του την ώρα που έκανε ένα τηλεφώνημα. Ειδοποίησε αμέσως τους αστυνομικούς οι οποίοι και την συνέλαβαν. Η έπαυλης του George Michael στο Hampstead είναι σε κλιμακωτά επίπεδα. Άγνωστο πως, η γυναίκα μπήκε στον κήπο και έμεινε για τέσσερις μέρες στην πιλοτή που βρίσκεται κάτω από το σαλόνι του!

    [18] Εσωτερικά

    Σύντομα στην Κέρκυρα Αεροδρόμιο μόνο για υδροπλάνα

    16/9/2004 7:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στην Κέρκυρα θα λειτουργήσει το πρώτο αεροδρόμιο της χώρας, το οποίο θα είναι αποκλειστικά για υδροπλάνα. Σχετική απόφαση υπέγραψε την Πέμπτη, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης, με την οποία εγκρίνεται η λειτουργία θαλάσσιου αεροδρομίου στην περιοχή Γουβιά της Κέρκυρας. Πρόκειται για το πρώτο αεροδρόμιο, που θα χρησιμοποιείται από υδροπλάνα, και στόχος της λειτουργίας του είναι η βελτίωση της συγκοινωνίας αλλά και η ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης στην περιοχή. Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών προανήγγειλε και άλλων τέτοιων θαλάσσιων αεροδρομίων σε νησιά και αρκετές περιοχές της χώρας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 16 September 2004 - 16:51:04 UTC