Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τα δημοσιεύματα Κατάθεση Εβερτ για ΔΕΚΑ
  • [02] "Η Μόσχα 'προκαλεί' την τρομοκρατία"
  • [03] Πολυμήχανοι 15χρονοι Έπαθλο 1000 Ευρώ για ληγμένες μπύρες!
  • [04] Από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή Έλεγχοι και οδηγίες σε κυλικεία
  • [05] Ο Στίβος γεμίζει ...με ελληνική λάμψη
  • [06] Συνάντηση Μεϊμαράκη με ΑΔΕΔΥ
  • [07] Συνάντηση Αν. Παπαληγούρα με Αλβανό πρέσβη Επαφές Παπαληγούρα για το
  • [08] "Θα είναι ισότιμο με το Ενιαίο Λύκειο" Mετασχηματίζονται τα ΤΕΕ
  • [09] Μαγεία Έκι!

    [01] Οικονομία

    Θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τα δημοσιεύματα Κατάθεση Εβερτ για ΔΕΚΑ

    14/9/2004 7:38:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ειδήσεις > Οικονομία)&body=

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Για την υπόθεση της χρηματιστηριακής εταιρίας ΔΕΚΑ, κατέθεσε στον ένατο ειδικό ανακριτή ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Έβερτ. Εξερχόμενος από το ανακριτικό γραφείο, ο κ. Έβερτ δήλωσε ότι κατέθεσε όλα στοιχεία που είχε στη διάθεση του για τις παρεμβάσεις που έγιναν στο Χρηματιστήριο πριν τις εκλογές του 2000. Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα εβδομαδιαίας εφημερίδας σχετικά με επενδύσεις που φέρεται να έκανε η σύζυγός του την περίοδο που ο ίδιος κατήγγειλε την υπόθεση, έκανε λόγο για σκόπιμες δημοσιεύσεις και προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας.

    Ο κ. Εβερτ είχε υποβάλει στο παρελθόν μηνυτήριες αναφορές στις οποίες υποστήριζε ότι η ΔΕΚΑ πριν τις εκλογές του 2000 είχε επενδύσει χρήματα του δημοσίου προκειμένου να ανέβει ο δείκτης του χρηματιστηρίου .

    Για την ίδια υπόθεση στο παρελθόν είχε διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα, ενώ στη συνέχεια ο φάκελος διαβιβάστηκε στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν πολιτικές ευθύνες.

    Εν τω μεταξύ, πριν λίγους μήνες με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητήθηκε να επιστρέψει η δικογραφία και πάλι στο Πρωτοδικείο.

    Ο κ. Εβερτ δήλωσε ότι κατέθεσε όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεση του και που αφορούσαν τις παρεμβάσεις της ΔΕΚΑ πριν τις εκλογές του 2000.

    [02] Διεθνή

    "Η Μόσχα 'προκαλεί' την τρομοκρατία"

    14/9/2004 8:10:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    "Προκλητική" χαρακτηρίζει την πολιτική του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Τσετσένος Ασλάν Ζακάγιεφ, απεσταλμένος του Τσετσένου αυτονομιστή προέδρου Ασλάν Μασχάντοφ. Μάλιστα, ο Ζακάγιεφ, επισημαίνει, πως "νέες τρομοκρατικές πράξεις, όπως η ομηρία παιδιών και γονέων στο Μπεσλάν της Βόρειας Οσετίας, θα είναι πλέον αναπόφευκτες εάν η Ρωσία συνεχίσει την ίδια πολιτική στην Τσετσενία". Μάλιστα, ο Ζακάγιεφ, σε συνέντευξή Τύπου στο Λονδίνο, όπου έχει πολιτικό άσυλο από το 2003, πρότεινε στη Δύση να λειτουργήσει ως μεσολαβητής για να επιτευχθεί μια πολιτική διευθέτηση μεταξύ της Ρωσίας και των Τσετσένων.

    Δε θα βρεθεί λύση χωρίς τη συμμετοχή τηε διεθνούς κοινότητας

    Μάλιστα, απευθυνόμενος στον Βρετανό Πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ, στον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζορτζ Μπους και στον Γερμανό Καγκελάριο, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο κ. Ζακάγιεφ τόνισε, πως "η σιωπή δίνει στον πρόεδρο Πούτιν το δικαίωμα να διευθετήσει εν λευκώ την τσετσενική διαμάχη με τη βία", γιατί, όπως είπε δεν μπορεί να βρεθεί λύση για την Τσετσενία, χωρίς τη συμμετοχή της διεθνούς κοινότητας.

    Επίσης, ο κ. Ζακάγιεφ προέβλεψε, ότι αν η πολιτική του Πούτιν στην Τσετσενία συνεχιστεί στο ίδιο κλίμα, ο Καύκασος θα πρόκειται να ριζοσπαστικοποιηθεί ακόμα περισσότερο.

    Στη συνέχεια, υπογράμμισε, ότι ο Ασλάν Μασχάντοφ, πρόεδρος στην Τσετσενία από το 1997, είναι έτοιμος να μετάσχει "σε διαπραγματεύσεις για την ειρήνη υπό την αιγίδα διεθνών μεσολαβητών", επισημαίνοντας, πως "η τσετσενική κυβέρνηση, που είναι δημοκρατικά εκλεγμένη δεν μπορεί παρά να εκφράζει την τρομερή της λύπη για την τρομοκρατική ενέργεια στο σχολείο του Μπεσλάν", ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ρωσικούς ισχυρισμούς, ότι ο κ. Μασχάντοφ είχε εμπλακεί στα γεγονότα του Μπεσλάν.

    Στο μεταξύ, χθες ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε, ότι πρόκειται να ενισχύσει την κεντρική εξουσία, ώστε να μπορέσει να πολεμήσει καλύτερα την τρομοκρατία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δραστικές αλλαγές ετοιμάζει ο Πούτιν

    [03] Διάφορα

    Πολυμήχανοι 15χρονοι Έπαθλο 1000 Ευρώ για ληγμένες μπύρες!

    14/9/2004 8:30:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Associated Press

    Θα μπορούσαν να είναι ελεγκτές του νορβηγικού φορέα ελέγχου τροφίμων αλλά δεν είναι. Δυο πανέξυπνοι δεκαπεντάχρονοι Νορβηγοί, απέσπασαν έπαθλο 1000 Ευρώ από ένα παντοπωλείο που υποσχόταν ότι θα έδινε στους πελάτες του σε τιμή κόστους όποιο προϊόν εντόπιζαν ληγμένο. Οι πολυμήχανοι νεαροί, σε ρόλο αυστηρών ελεγκτών τροφίμων, έκαναν αυτό που κανένας άλλος πελάτης του καταστήματος δεν μπήκε στον κόπο να κάνει. Μετά από εξονυχιστικό έλεγχο εντόπισαν στα ράφια του παντοπωλείου 280 κουτάκια γνωστής μάρκας μπύρας, των οποίων η ημερομηνία λήξης είχε παρέλθει.

    Πληρώθηκαν με cash!

    Τα φόρτωσαν στα καροτσάκια, αλλά μόλις τα πήγαν στο ταμείο για να ζητήσουν το "'έπαθλο" ο ταμίας .βρέθηκε "αντιμέτωπος" με την νορβηγική νομοθεσία που δεν επιτρέπει αγορά αλκοόλ σε άτομα κάτω των 18 ετών.

    Για να λύσει το πρόβλημα, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, κάλεσε τους γονείς τους και την αστυνομία.

    Όλοι τους συμφώνησαν ότι τα παιδιά δικαιούνταν το έπαθλο , το οποίο ωστόσο δεν μπορούσαν να αγοράσουν και έτσι το κατάστημα αναγκάστηκε να τους αποζημιώσει όχι με τη λιανική τιμή του προϊόντος αλλά με την αξία του τοις μετρητοίς.

    [04] Εσωτερικά

    Από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή Έλεγχοι και οδηγίες σε κυλικεία σχολείων

    14/9/2004 7:45:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εγκύκλιο σε όλες τις νομαρχίες της χώρας σχετικά με τους απαιτούμενους ελέγχους στα κυλικεία των σχολείων που αφορούν τόσο θέματα υγιεινής και ασφάλειας των προσφερομένων ειδών διατροφής, όσο και θέματα τιμών των ειδών που διακινούνται, απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Επίσης εξέδωσε χρήσιμες οδηγίες, τόσο προς τους μαθητές, όσο και προς τους γονείς και το προσωπικό των κυλικείων, για τις βασικές αρχές υγιεινής που θα πρέπει να ακολουθούνται, ενώ υπενθυμίζει ποια είδη επιτρέπεται να διακινούνται από τα κυλικεία των σχολικών μονάδων.

    Βασικές αρχές Υγιεινής

    Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (KYA 487 ΦΕΚ1219Β/4-10-2000), τα προϊόντα τα οποία θα πρέπει να διατίθενται προς πώληση στα σχολικά κυλικεία είναι:

    Σάντουιτς και τοστ με τυρί Ψωμί και απλά αρτοσκευάσματα Σταφιδόψωμο σε ατομική συσκευασία Τυρόπιτα ή σπανακόπιτα Τυριά Γάλα σε ατομική συσκευασία Γιαούρτι παντός τύπου (χωρίς συνθετικές, γλυκαντικές και χρωστικές ύλες) Φρούτα εποχής πλυμένα και τυλιγμένα σε σελοφάν Φυσικοί χυμοί φρούτων με περιεκτικότητα χυμού 100% Ξηροί καρποί σε μικρή συσκευασία Τσάι και λοιπά αφεψήματα Καφές μόνο για το προσωπικό

    Συμβουλές προς τους μαθητές των σχολείων και τους γονείς τους:

    Μην αγοράζετε και μην καταναλώνετε:

    Τρόφιμα στα οποία έχει περάσει η ημερομηνία λήξης τους ή απουσιάζει η ετικέτα. Τρόφιμα με εμφανή αλλοίωση στο χρώμα, στη σύσταση και στην οσμή: -γάλα με οσμή αλλοιωμένου, ξυνή ή πικρή γεύση, «κομμένο» με εμφάνιση πηγμάτων. -γιαούρτι με πικρή γεύση, εμφάνιση μούχλας ή σπασμένη συσκευασία. -τυρί με εμφάνιση μούχλας, ανώμαλη γεύση, οσμή ταγγισμένου, οπές που δείχνουν ανώμαλη ζύμωση. Τρόφιμα που διατηρούνται στο ψυγείο και έχει διογκωθεί η συσκευασία τους (γιατί η διόγκωση έχει προκληθεί από βακτήρια που παράγουν αέρα). Αρτοσκευάσματα, τυρόπιτες ή σάντουϊτς, τα οποία δεν βρίσκονται μέσα σε κλειστούς περιέκτες ή βιτρίνες έκθεσης, ώστε να προστατεύονται από την σκόνη, τα έντομα και άλλες ρυπάνσεις. Έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα (μη συσκευασμένα), τα οποία χειρίζεται προσωπικό του κυλικείου που συγχρόνως χειρίζεται χρήματα.

    Συμβουλές προς το προσωπικό των σχολικών κυλικείων:

    Τα τρόφιμα μπορεί να περιέχουν επιβλαβείς μικροοργανισμούς και πριν την παραλαβή τους, γι αυτό θα πρέπει να αγοράζονται από αξιόπιστους ή εγκεκριμένους προμηθευτές, από τους οποίους θα ζητάτε τις εκθέσεις των επιθεωρητών των αρχών ελέγχου. Απορρίψετε φρέσκα φρούτα ή λαχανικά, τα οποία φέρουν ενδείξεις "σάπιου", ανάπτυξης εντόμων, μούχλας, πολτοποίησης, εκχυμώσεις, αποχρωματισμούς. Διατηρείτε τα τρόφιμα ανάλογα με το είδος τους σε χώρους που διασφαλίζουν τις κατάλληλες συνθήκες ψύξεις ή περιβάλλοντος. Κατά την αποθήκευση των τροφίμων θα πρέπει να τηρείται η ανακύκλωση των αποθεμάτων, να ελέγχεται η ημερομηνία λήξης και να καταναλώνονται πρώτα εκείνα στα οποία πλησιάζει η ημερομηνία λήξης τους. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ σε έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα, σκεύη και εργαλεία που έχουν χρησιμοποιηθεί σε νωπά τρόφιμα, χωρίς προηγουμένως να έχουν πλυθεί. Να πλένετε τα χέρια σας όταν ξεκινάτε την εργασία σας και μετά τα διαλείμματα. Να αποφεύγετε να εργάζεστε στο κυλικείο όταν είστε άρρωστοι, να προστατεύετε τα κοψίματα ή τις πληγές με καθαρό, αδιάβροχο επίδεσμο, ή γάντια μίας χρήσης. Να μην βήχετε ή φταρνίζεστε πάνω στα τρόφιμα. Να διατηρείτε το κυλικείο πάντα καθαρό εφαρμόζοντας αποτελεσματικό πρόγραμμα καθαρισμού και απολυμάνσεων. Φροντίζετε να έχετε αρκετά δοχεία απορριμμάτων μέσα και έξω από το κυλικείο, τα οποία να αδειάζετε τακτικά. Εμποδίστε την είσοδο επιβλαβών εντόμων και τρωκτικών στο κυλικείο διατηρώντας τις πόρτες και τα παράθυρα του κυλικείου κλειστά και επιδιορθώνοντας τις ρωγμές. Κάθε σχολικό κυλικείο θα πρέπει να διατηρεί αρχείο κανόνων υγιεινής, καθαρισμού και απολύμανσης, καθώς και αρχείο προσωπικού.

    [05] Αθλητισμός

    Ο Στίβος γεμίζει ...με ελληνική λάμψη

    14/9/2004 8:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ελληνικό χρώμα θα έχει ο τελικός των φετινών Γκραν Πρι Στίβου που διοργανώνει η IAAF το σαββατοκύριακο 18-19 Σεπτεμβρίου στο Μονακό. Η "χρυσή" Ολυμπιονίκης των 400μ. μετ εμποδίων, Φανή Χαλκιά, όπου και θα πραγματοποιήσει την πρώτη της εμφάνιση μετά τον θρίαμβο της Αθήνας, όσον αφορά το συγκεκριμένο άθλημα, η "δεύτερη" στο τριπλούν των Ολυμπιακών Αγώνων της χώρας μας, Χρυσοπηγή Δεβετζή και τέλος στο δίσκο θα αγωνιστεί 8η στην Αθήνα Κατερίνα Βόγγολη. Για λόγους ξεκούρασης αποφάσισε να μην αγωνιστεί στο ίδιο άθλημα, η ασημένια Ολυμπιονίκης μας Τασούλα Κελεσίδου.

    Γκραν Πρι αστεριών

    Η Φανή Χαλκιά θα αντιμετωπίσει τις Ιονέλα Τιρλέα - Μανολάκε (Ρουμανία), Σάντρα Γκλοβέρ (ΗΠΑ), Τατιάνα Τέρενσουκ - Αντιπόβα (Ουκρανία), Γιούλια Νόσοβα - Πετσόνκινα (Ρωσία), Μπρέντα Τέιλορ (ΗΠΑ), Εκατερίνα Μπικέρτ (Ρωσία) και Σίνα Τζόνσον (ΗΠΑ).

    Η Δεβετζή θα έχει τη δυνατότητα να πάρει την άτυπη ρεβάνς από την χρυσή Ολυμπιονίκη, Καμερουνέζα Φρανσουά Μπανγκό-Ετονέ και τη "χάλκινη" Τατιάνα Λεμπέντεβα (Ρωσία). Ακόμη στο Μονακό θα βρίσκονται η Κουβανή Γιαμίλε Αλντάμα (αγωνίζεται με τα χρώματα του Σουδάν), η Τζαμαϊκανή Τρέσια Σμιθ, η Ρωσίδα Άννα Πιάτικ, η Ιταλίδα Μαγκντελίν Μαρτίνες και η Ουκρανή Ολένα Γκοβόροβα.

    Η τρίτη αθλήτριά μας, η Κατερίνα Βόγγολη θέλει σίγουρα να δείξει ότι απλά στον τελικό δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, αφού σίγουρα ήταν ικανή για μετάλλιο. Κανονικά όμως θα συμμετάσχουν η "χρυσή" Ολυμπιονίκης Ναταλία Σάντοβα (Ρωσία) και η "χάλκινη" Ιρίνα Γιατσένκο (Ουκρανία). Η Βόγγολη θα έχει να αντιμετωπίσει στο πριγκιπάτο και άλλες σπουδαίες αντιπάλους, τις οποίες έχει κερδίσει κατά το παρελθόν. Ο λόγος για τις Βέρα Ποσπισίλοβα-Τσεχλόβα (Τσεχία), Αρέτα Χιλ (ΗΠΑ), Ολένα Αντόνοβα (Ουκρανία), Φράνκα Ντιτζ (Γερμανία), Μπεατρίς Φαουμουΐνα (Νέα Ζηλανδία).

    [06] Οικονομία

    Συνάντηση Μεϊμαράκη με ΑΔΕΔΥ

    14/9/2004 9:35:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Υψηλότερες του πληθωρισμού θα είναι οι αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά από συνάντηση με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ. Επίσης, ο κ Μεϊμαράκης εξέφρασε την πεποίθηση του ότι σε βάθος χρόνου στην διάρκεια της τετραετίας, οι αυξήσεις αυτές θα φτάσουν να ικανοποιούν πλήρως την ΑΔΕΔΥ. Από την πλευρά των συνδικαλιστών ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου ανέφερε ότι είναι προφανές ότι οι αυξήσεις δεν θα κατοχυρώνουν την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων. Την ανάγκη να κινηθεί διαφορετικά η μισθολογική και εισοδηματική πολιτική η οποία θα πρέπει να είναι συμβατή με τον στόχο ενός νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, επεσήμανε ο κ Παπασπύρου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτός από το μισθολογικό και το θέμα του κομματισμού στον δημόσιο τομέα.

    Αξιοκρατικά κριτήρια

    Για το θέμα του κομματισμού ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ έκανε λόγο για απόλυτη συμφωνία με την ΑΔΕΔΥ, στο ότι το φαινόμενο αυτό δεν ωφελεί στην επίτευξη του κοινού στόχου των δύο πλευρών, να εξυπηρετεί η δημόσια διοίκηση τον πολίτη, ανεξαρτήτως ποιος βρίσκεται στην Κυβέρνηση.

    "Γι' αυτό ακριβώς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να συμφωνήσουμε απόλυτα στα αξιοκρατικά κριτήρια, βάσει των οποίων θα γίνονται όλες οι αξιολογήσεις ώστε να επιλέγονται με τον πλέον αντικειμενικό και δημοκρατικό τρόπο οι καλύτεροι", πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

    Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ αναφέρθηκε στις θέσεις, πέρα από το μισθολογικό, που κατέθεσε στη συνάντηση και αφορούσαν "στην άμεση ανάγκη να φύγουμε από το κλίμα νοσηρότητας κομματισμού, κομματικού αυτοματισμού και διαίρεσης με βάση τις πολιτικές επιλογές και τα πολιτικά φρονήματα των εργαζομένων στην Δημόσια Διοίκηση» και πρόσθεσε ότι «εδώ δεν χωράνε λογαριασμοί, δεν χωράνε παλιά χρέη, δεν χωράει η αναβίωση του ρεβανσισμού γιατί αυτό καθηλώνει την δημόσια διοίκηση".

    [07] Εσωτερικά

    Συνάντηση Αν. Παπαληγούρα με Αλβανό πρέσβη Επαφές Παπαληγούρα για το θέμα των Αλβανών κρατουμένων

    14/9/2004 10:05:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Το ζήτημα της απέλασης Αλβανών που κρατούνται σε ελληνικές φυλακές και της έκτισης του υπολοίπου της ποινής τους στην Αλβανία, συζήτησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας και ο πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα Μπασκίν Ζενέλι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαληγούρας αναμένεται να θέσει το ίδιο θέμα στις αλβανικές αρχές στις 24 Σεπτεμβρίου, όποτε και έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί τα Τίρανα. Η ελληνική πλευρά, αναμένεται να επιδιώξει για το θέμα τη σύναψη διμερούς διακρατικής συμφωνίας.

    [08] Εσωτερικά

    "Θα είναι ισότιμο με το Ενιαίο Λύκειο" Mετασχηματίζονται τα ΤΕΕ

    14/9/2004 10:07:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ανοίγει ο διάλογος για τον μετασχηματισμό των Τεχνικών και Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων σε Επαγγελματικά Λύκεια, πλήρως ισότιμα με τα Ενιαία Λύκεια. "Το επαγγελματικό Λύκειο θα δίδει επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες, θα είναι ισότιμο με το Ενιαίο Λύκειο και θα δίδει τις ίδιες δυνατότητες πρόσβασης στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Καλός. Ο μετασχηματισμός των ΤΕΕ σε Επαγγελματικά Λύκεια θα γίνει μετά απο διάλογο με όλους τους εκπαιδευτικούς, επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς. Στο Υπουργείο Παιδείας λειτουργεί άτυπη συμβουλευτική επιτροπή από εκπαιδευτικούς και στελέχη της εκπαίδευσης, οι οποίοι προτείνουν για τον σκοπό αυτό εναλλακτικές λύσεις, ώστε αυτές να τεθούν υπόψη όλων των φορέων που θα συμμετάσχουν στον Εθνικό Διάλογο.

    Τα μέτρα στήριξης των ΤΕΕ

    Υλοποίηση όλων των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που αφορούν την Τεχνική Εκπαίδευση, δηλαδή πρακτική άσκηση μαθητών ΤΕΕ, λειτουργία γραφείων σύνδεσης με την αγορά εργασίας και επαγγελματικού προσανατολισμού στα ΤΕΕ. Πρόταση στα συναρμόδια υπουργεία, να δοθεί η δυνατότητα της εισαγωγής κατά ένα ποσοστό των μαθητών ΤΕΕ στις σχολές υπαξιωματικών ενόπλων δυνάμεων, στις σχολές αστυφυλάκων κλπ.

    [09] Champions League

    Μαγεία Έκι!

    14/9/2004 10:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/9/2004 11:47:00 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια η Ευρώπη να μιλά για τα κατορθώματα του Παναθηναϊκού, όμως όπως φαίνεται φέτος ένας παίκτης της ομάδας θα κλέψει όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Έκι Γκονζάλες με τα δύο γκολ που πέτυχε και τα οποία έδωσαν την νίκη στους "πρασίνους" ήταν χωρίς καμία αμφιβολία ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου και ο άνθρωπος που ουσιαστικά οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε αυτή την επιτυχία. Εξάλλου με μπροστάρη εκείνον η ομάδα ξέφυγε από το άγχος της πρεμιέρας και το "μούδιασμα" του πρώτου επίσημου και σημαντικού αγώνα και κατάφερε να επιβληθεί μιας άκρως επικίνδυνης αλλά σαφώς υποδεέστερης ομάδας. Ο Αργεντίνος με ένα εκπληκτικό σουτ στο 43 έδωσε το προβάδισμα και το σημαντικότερο έστειλε τον Παναθηναϊκό στα αποδυτήρια, μπροστά στο σκορ και δέκα λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90 με ένα ακόμη πιο όμορφο σουτ και ενέργεια, σφράγισε την νίκη. Η Ρόζενμποργκ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 89 με ένα γκολ που ουσιαστικά πέτυχε μόνος του ο κατά τα άλλα πολύ καλός, Γκαλίνοβιτς.

    Τα υπόλοιπα παιχνίδια

    Στο άλλο ματς του ομίλου η Άρσεναλ με ένα αυτογκολ του Άλεξ προηγείται με 1-0, όπως εξάλλου και η Μπαρτσελόνα της Σέλτικ και η Ίντερ της Βέρντερ. Στο 2-0 βρίσκεται η αναμέτρηση της Βαλένθια με την Άντερλεχτ και στο 0-2 εκείνη της Παρί Σεν Ζερμέν με την Τσέλσι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 14 September 2004 - 20:50:54 UTC