Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόβλημα με Λιούνγκμπεργκ
  • [02] H Sony εξαγόρασε τη Metro-Goldwyn-Mayer
  • [03] Μετά από μίνι σύνοδο κορυφής Στενή συνεργασία
  • [04] Αγελάδες-φρουροί της δημόσιας αιδούς
  • [05] Για το Κυπριακό Έκθεση "έκπληξη" από Ανάν
  • [06] Φονική επίθεση σε εκδήλωση σχολείου

    [01] Αθλητισμός

    Πρόβλημα με Λιούνγκμπεργκ

    13/9/2004 10:08:00 μμ

    Ο Φρέντι Λιούνγκμπεργκ αποτελεί τον μεγάλο "πονοκέφαλο" του Αρσέν Βενγκέρ, εν όψει του αγώνα της Άρσεναλ με την Αϊντχόβεν στο Χάιμπουρι. Ο Σουηδός μέσος αντιμετωπίζει ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού στον ώμο και ενδέχεται να μην είναι στη διάθεση του Γάλλου τεχνικού. Πάντως, ο προπονητής των "κανονιέρηδων" δήλωσε σήμερα αισιόδοξος για τη συμμετοχή του παίκτη στην αναμέτρηση με τους Ολλανδούς. Κατά τα άλλα, ο Αλσατός δεν υπολογίζει τον Σολ Κάμπελ, που μόλις επέστρεψε στις προπονήσεις μετά τον τραυματισμό του, ενώ προβληματίζεται για το κατά πόσον θα πρέπει να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα τον φορμαρισμένο Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες. Αν τελικά ο Ισπανός παίξει από την αρχή, θα πάρει τη θέση ενός εκ των Ρομπέρ Πιρές ή Ντένις Μπέργκαμπ.

    [02] Οικονομία

    H Sony εξαγόρασε τη Metro-Goldwyn-Mayer

    14/9/2004 7:26:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: Reuters-ΑΠΕ

    Σε συμφωνία για την εξαγορά των χολιγουντιανών στούντιο Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) κατέληξε η επενδυτική ομάδα της οποίας ηγείται η Ιαπωνική Sony, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η ανταγωνίστριά της Time Warner υποχώρησε από τη "μάχη" της διεκδίκησης της γνωστής κινηματογραφικής εταιρείας, αποσύροντας την προσφορά της. Όπως αναφέρει η Wall Street Journal η Sony συμφώνησε να εξαγοράσει την MGM, η οποία μετρά λειτουργία 80 ετών, προς 12 δολάρια ανά μετοχή, ποσό που συνολικά αγγίζει τα 2,94 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ αναλαμβάνει να καλύψει και τα χρέη της αμερικανικής εταιρείας, ύψους περίπου 1,9 δισ. δολαρίων σε μια συφωνία που συνολικά θα πλησιάσει τα 5 δισ. δολάρια. Η συγχώνευση των δύο εταιρειών εκτιμάται ότι θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του μεγαλύτερου κινηματογραφικού αρχείου στον κόσμο καθώς οι 4.100 τίτλοι ταινιών, μεταξύ αυτών και όλες οι περιπέτειες του Τζέιμς Μποντ, της αμερικανικής MGM θα ενωθούν με τις 3.500 ταινίες της Sony. Σκοπός του ιαπωνικού κολοσσού είναι να τροφοδοτήσει με αυτές την ακμάζουσα αγορά των DVD.

    [03] Διεθνή

    Μετά από μίνι σύνοδο κορυφής Στενή συνεργασία Ισπανίας-Γαλλίας-Γερμανίας

    14/9/2004 8:37:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Ευοδώνεται, όπως φαίνεται, η προσπάθεια του πρωθυπουργού της Ισπανίας να αναπροσανατολίσει την εξωτερική πολιτική της χώρας του από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρώπη. Αυτό αποδεικνύουν τα αποτελέσματα της μίνι συνόδου κορυφής, που είχε τη Δευτέρα με το Γάλλο Πρόεδρο, Ζακ Σιράκ και το Γερμανό καγκελάριο, Γκέρχαρντ Σρέντερ, όπου οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν στην εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών τους και την προώθηση για έγκριση του νέου ευρωπαϊκού Συντάγματος. Ο Θαπατέρο δήλωσε χαρακτηριστικά μετά τη λήξη των συνομιλιών "η γηραιά Ευρώπη είναι σαν καινούργια", απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στον χαρακτηρισμό "γηραιά Ευρώπη" που είχε αποδώσει παλιότερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ στη Γαλλία και τη Γερμανία λόγω της αντίθεσής τους προς τον πόλεμο στο Ιράκ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μίνι Σύνοδος Ισπανίας- Γαλλίας- Γερμανίας

    [04] Διάφορα

    Αγελάδες-φρουροί της δημόσιας αιδούς

    14/9/2004 9:19:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: Reuters

    Μπορούν άραγε οι αγελάδες να αποθαρρύνουν τους θιασώτες του συνδυασμού σεξ και φύση από τις παρεκτροπές σε δημόσια πάρκα; Οι πιθανότητες να έχετε ήδη θέσει στον εαυτό σας αυτό το κρίσιμο ερώτημα είναι σίγουρα μηδαμινές, αλλά αυτό δεν ισχύει για την περίπτωση της δημάρχου μιας μικρής ολλανδικής πόλης, η οποία κλήθηκε να απαντήσει στα παράπονα μερίδας των κατοίκων της περιοχής για ζευγάρια, που υπέκυπταν στις γενετήσιες ορμές τους σε ειδυλλιακό πάρκο της πόλης. Και απάντησε. Πώς; Προχωρώντας στην εισαγωγή αγελάδων από την Σκωτία! Κατά τη δήμαρχο Ελεν βαν Χουγκντάλεμ-Αρκεμα το μέτρο της ένταξης των συμπαθών μεγαλόσωμων μηρυκαστικών στο φυσικό τοπίο αποδείχθηκε ιδιαίτερα... κατευναστικό για τη λίμπιντο των ασυγκράτητων εραστών.

    Πάντως η δήμαρχος της πόλης Spaarnwoude δεν διεκδικεί τη "μητρότητα" της ιδέας μια και πρόκειται για δοκιμασμένη συνταγή, με προέλευση ένα άλλο μεγάλο πάρκο νότια του Άμστερνταμ, όπου εκεί πρωτοπαρατηρήθηκε το κατά πόσο μια δαμάλα, που βόσκει αμέριμνα στο απέραντο γρασίδι, μπορεί να αποβεί εξαιρετικά αποθαρρυντική για τα θερμά πάθη.

    Βγήκαμε από εξαιρετικά δύσκολη θέση, είπε η κ. Χουγκντάλεμ. Είχαμε πολλά παράπονα από πολίτες που έβγαζαν βόλτα τα παιδιά τους ή τα σκυλιά τους ή αθλούνταν στους χώρους του πάρκου και έπεφταν συνεχώς πάνω σε ζευγάρια που επιδίδονταν σε κάθε είδους περιπτύξεις, πρόσθεσε. Όμως δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διότι "σκοντάφταμε" στο δημόσιο χαρακτήρα του πάρκου. Οι αγελάδες όμως μας έλυσαν τα χέρια, κατέληξε με νόημα η δήμαρχος της πόλης.

    [05] Κυπριακό

    Για το Κυπριακό Έκθεση "έκπληξη" από Ανάν

    14/9/2004 9:22:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/9/2004 9:57:13 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ ΝΕΤ 105,8

    Την άποψη, ότι επαφίεται στους Ελληνοκύπριους να ξανάσκεφτούν το σχέδιο Ανάν, αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί στην ετήσια γενική έκθεσή του εφ όλης της ύλης έκθεσής για το 2004, ενώ ταυτόχρονα καλεί τη διεθνή κοινότητα να αποσύρει τα εμπόδια που "απομονώνουν τους Τουρκοκυπρίους". Ο γγ του ΟΗΕ σημειώνει χαρακτηριστικά στο κείμενο: "αυτή την στιγμή δεν διακρίνω μια βάση για επανάληψη των καλών μου υπηρεσιών για την Κύπρο. Αντίθετα, απαιτείται μια ευρύτερη επαναξιολόγηση του πλήρους φάσματος των ειρηνευτικών δραστηριοτήτων των Ηνωμένων Εθνών. Εν προκειμένου, έχω καλέσει για μια επανεξέταση όσο αφορά την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο". Ο Κόφι Ανάν δηλώνει, πως η απόφαση των Ελληνοκυπρίων πρέπει να είναι σεβαστή, ωστόσο εκφράζει την ελπίδα, ότι οι τελευταίοι θα επανεξετάσουν τη θέση τους, έτσι ώστε μελλοντικές προσπάθειες να έχουν πιθανότητα επιτυχίας.

    Ενόψει συνάντησης με τον Τάσσο Παπαδόπουλο

    Ο κ Ανάν τονίζει, ότι έχει έρθει σ επαφή με τους Τουρκοκυπρίους και την Τουρκία καλώντας τους να υπερασπιστούν την επιθυμία της τουρκοκυπριακής κοινότητας για επανένωση και έχει ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας να ενθαρρύνει τα κράτη "να αποσύρουν τα περιττά εμπόδια που απομονώνουν τους Τουρκοκυπρίους και εμποδίζουν την ανάπτυξή τους".

    Στο μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα, στο περιθώριο της 59ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν στις 21 Σεπτεμβρίου, ο κ. Ανάν αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο.

    [06] Διεθνή

    Φονική επίθεση σε εκδήλωση σχολείου

    14/9/2004 9:37:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο αίμα βάφτηκε ο εορτασμός σε σχολείο της Γουατεμάλας για την Ημέρας της Ανεξαρτησίας της χώρας όταν άγνωστος, για αδιευκρίνιστους λόγους, άνοιξε πυρ εναντίον των παιδιών που συμμετείχαν στη γιορτή. Από τις σφαίρες έπεσαν νεκροί ένα 16χρονο αγόρι, ο οποίος ήταν και σημαιοφόρος και μια 50χρονη γυναίκα. Το επεισόδιο σημειώθηκε στο σχολείο Βηθεσδά σε μια φτωχή συνοικία στο δυτικό τμήμα της πόλης της Γουατεμάλας. Σημειώνεται ότι τα σχολεία στη Γουατεμάλα διοργανώνουν πάντοτε πορείες και παρελάσεις με τις σχολικές και τις εθνικές σημαίες στις επετείους της Ημέρας της Ανεξαρτησίας από την Ισπανία (το 1821), την 15η Σεπτεμβρίου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 14 September 2004 - 8:50:54 UTC