Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόβλημα με Τζέραρντ
  • [02] Επεισόδια στην ΟΛΜΕ Η κόντρα για την Παιδεία συνεχίζεται
  • [03] Νέα διοίκηση στο G14
  • [04] Πυροσβέστες ανακάλυψαν πτώμα γυναίκας Φωτιά - αποκάλυψη
  • [05] Για την ομηρία στην Οσετία Διεθνής κατακραυγή
  • [06] Συνεχίζεται η κόντρα Πολιτείας - διεθνών
  • [07] Για τους εργαζομένους αναφέρει η ΓΓ του ΚΚΕ "Δυσοίωνη η μεταολυμπιακή
  • [08] Κλίμα φανατισμού στην Αλβανία
  • [09] Δημοσιεύει η εφημερίδα "Ιζβέστια" Νέα στοιχεία για το διπλό αεροπορικό
  • [10] Κλήρωση... λουκούμι για το "τριφύλλι"
  • [11] Τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης τους Παραδόθηκαν οι Γάλλοι όμηροι σε

    [01] Αθλητισμός

    Πρόβλημα με Τζέραρντ

    2/9/2004 7:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Στίβεν Τζέραρντ. Ο άσος της Λίβερπουλ που προπονείται με την εθνική του για τον εναρκτήριο αγώνα των προκριματικών του Μουντιάλ των "λιονταριών" με την Αυστρία, αισθάνθηκε πόνο στην βουβωνική χώρα και αποχώρησε από την προπόνηση. Η παρουσία του διεθνή άσου στον αγώνα κρίνεται απαραίτητη από τον τεχνικό της ομάδας Σβεν Γκόραν Έρικσον, ο οποίος ελπίζει ότι ο παίκτης του θα αποθεραπευτεί πλήρως. Εκπρόσωποι της ομάδας δήλωσαν πως ο νεαρός μέσος παρακολουθείται από το ιατρικό τιμ και πως είναι σίγουροι ότι θα δώσει το "παρών" στην αναμέτρηση του Σαββάτου.

    [02] Εσωτερικά

    Επεισόδια στην ΟΛΜΕ Η κόντρα για την Παιδεία συνεχίζεται

    2/9/2004 7:48:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης αντιπολίτευσης για την τοποθέτηση νέων προϊσταμένων και διευθυντών Εκπαίδευσης. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας ότι η επιλογή των νέων προϊσταμένων έγινε με κομματικά και όχι με αξιοκρατικά κριτήρια. Η κυβέρνηση απαντά ότι δεν υπήρξε πολιτική παρέμβαση και ότι σε κάθε περίπτωση οι επιλογές έχουν προσωρινό χαρακτήρα. Νωρίτερα πάντως, μικρή ομάδα εκπαιδευτικών από την Εύβοια εισέβαλαν στα γραφεία της ΟΛΜΕ και προκάλεσαν υλικές ζημιές στα γραφεία της ΔΑΚΕ, διαμαρτυρόμενοι για τη διατήρηση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης στην Εύβοια, ο οποίος είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ .

    Επιθέσεις "ένθεν κακείθεν"

    Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι το μόνο προσόν του συγκεκριμένου Περιφερειακού Διευθυντή Ευβοίας, είναι ότι πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ

    Μετά τα επεισόδια στα γραφεία της ΔΑΚΕ, οι εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στο υπουργείο όπου συνέχισαν να διαμαρτύρονται έντονα.

    Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε με δηλώσεις της και η υπουργός:

    "Οι αντιδράσεις και από τη μια και από την άλλη πλευρά, αποδεικνύουν ότι η υπουργός δεν παρενέβη ότι η υπουργός υπήρξε αντικειμενική και ότι τα Συμβούλια έκριναν μετά λόγου γνώσεως. Εμένα, αν θέλετε, κατά βάθος αυτό με κάνει να χαίρομαι " τόνισε.

    Παράλληλα έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις για το θέμα που έχει προκύψει με τις τοποθετήσεις των Περιφερειακών Διευθυντών.

    "Οι επιλογές έγιναν βάσει του Νόμου και αφορούσαν μόνο αυτές τις οποίες είχα το δικαίωμα , δηλαδή των Περιφερειακών Διευθυντών. Για να μην παρεξηγούμεθα στις επιλογές αυτές, δεν πέφτει λόγος σε άλλους, αυτή είναι αρμοδιότητα της Υπουργού " είπε χαρακτηριστικά η κα Γιαννάκου και επανέλαβε ότι σε κάθε περίπτωση οι επιλογές είναι προσωρινές.

    "Θα συζητήσουμε τα κριτήρια μέσω των οποίων θα πάμε σε μονιμότερες επιλογές" πρόσθεσε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Υψηλοί τόνοι από το ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία

    [03] Αθλητισμός

    Νέα διοίκηση στο G14

    2/9/2004 7:51:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Ρομπέρτο Μπέτεγκα είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος του G14, δηλαδή της ένωσης των 14 ισχυρότερων ποδοσφαιρικών συλλόγων της Ευρώπης. Ο αντιπρόεδρος της Γιουβέντους και παλιός άσος της εθνικής Ιταλίας, εξελέγη στη γενική συνέλευση του ομίλου, που έγινε σήμερα στο Πόρτο, και θα διαδεχθεί τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, που βρισκόταν στην ηγεσία του G14 από τότε που σχηματίστηκε, το Δεκέμβριο του 2000. Στο νέο συμβούλιο του ομίλου μετέχουν, εκτός του 53χρονου Μπέτεγκα, ο αντιπρόεδρος της Άρσεναλ, Ντέιβιντ Ντιν, ο πρόεδρος της Πόρτο, Ζόρζε Νούνο ντε Λίμα Πίντο ντα Κόστα, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζουάν Καπόρτα, και ο γενικός διευθυντής της Ντόρτμουντ, Μίκαελ Μέιερ.

    [04] Εσωτερικά

    Πυροσβέστες ανακάλυψαν πτώμα γυναίκας Φωτιά - αποκάλυψη

    2/9/2004 7:47:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στα Γραμμενοχώρια Ιωαννίνων και η οποία έσβησε το απόγευμα, ήταν η αιτία να λυθεί και το μυστήριο εξαφάνισης μιας ηλικιωμένης γυναίκας, το πτώμα της οποίας βρήκαν σε κατάσταση αποσύνθεσης οι πυροσβέστες. Η 75χρονη είχε εξαφανιστεί τον περασμένο μήνα από την Περάτη και παρά τις αναζητήσεις της Αστυνομίας, των συγγενών και συγχωριανών της δεν είχε βρεθεί. Οι πυροσβέστες που έφθασαν στην περιοχή μεταξύ Πολυλόφου και Περάτης, όπου ξέσπασε η φωτιά, εντόπισαν το πτώμα της γυναίκας σε αποσύνθεση και ειδοποίησαν την αστυνομία και τον ιατροδικαστή Θεόδωρος Βουγιουκλάκη. Οσον αφορά το μέτωπο της φωτιάς, έκαψε χορτολιβαδική και θαμνώδη έκταση, χωρίς να απειλήσει οικισμούς ή χωριά.

    [05] Διεθνή

    Για την ομηρία στην Οσετία Διεθνής κατακραυγή

    2/9/2004 8:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στη Ρωσία εκφράζει η διεθνής κοινότητα, με αφορμή την ομηρία τουλάχιστον 300 ανθρώπων σε σχολείο της πόλης Μπεσλάν στη Βόρεια Οσετία. Μετά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που συνεδρίασε χθες για το θέμα αυτό, στο πλευρό της Ρωσίας τάχθηκαν η Γερμανία, η Ισπανία και η Κροατία. Μάλιστα, ο Γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, πρότεινε στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, την αποστολή κινητής νοσοκομειακής μονάδας.

    Χείρα βοηθείας

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο του κ. Σρέντερ, ο Γερμανός καγκελάριος, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κ. Πούτιν, πρότεινε την αποστολή κινητής νοσοκομειακής μονάδας του γερμανικού στρατού, για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης.

    Την ίδια ώρα, η Ισπανία απηύθυνε έκκληση στους εξτρεμιστές, ζητώντας τους να ελευθερώσουν τους ομήρους και υποσχέθηκε να βοηθήσει τη Ρωσία στην πάταξη της τρομοκρατίας. "Η ισπανική κυβέρνηση κάνει έκκληση στους απαγωγείς να απελευθερώσουν χωρίς να τους κάνουν κακό όλους τους ομήρους, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στις οικογένειες των θυμάτων, στο ρωσικό λαό και στις αρχές της χώρας", αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

    "Ιδιαιτέρως ανήσυχη" για την κατάσταση στη Βόρεια Οσετία δήλωσε και η Κροατία, καταγγέλλοντας το "κύμα τρομοκρατίας", που επιχειρεί να αποσταθεροποιήσει τη Ρωσία. "Πρόκειται για ένα κύμα τρομοκρατίας που καθοδηγείται από διεθνές τρομοκρατικό δίκτυο και σκοπός του είναι να δυναμιτίσει την πολιτική σταθερότητα καθώς και την εδαφική ακεραιότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κροατικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Σημειώνεται, πως την αλληλεγγύη του στο ρωσικό λαό εξέφρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κ. Πούτιν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, προσφέρθηκε να βοηθήσει με κάθε τρόπο τη Ρωσία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ελπίδες στη Βόρεια Οσετία

    [06] Αθλητισμός

    Συνεχίζεται η κόντρα Πολιτείας - διεθνών

    2/9/2004 8:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Δηλώσεις όσον αφορά στο θέμα του πριμ για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αλλά και την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διεθνείς μας για την μη καταβολή του, έκανε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός. Ο κ. Ορφανός δεν θέλησε να σχολιάσει αυτή την κίνηση των παικτών και μάλιστα όπως ο ίδιος είπε, παραμονές του σημαντικού αγώνα με την Αλβανία για την προκριματική φάση του Μουντιάλ, λέγοντας πως δεν έχει πρόθεση να ξεκινήσει καμία διαμάχη.

    "Ότι υποσχεθήκαμε, θα το δώσουμε"

    Ο Υφυπουργός τόνισε πως οι μόνες δηλώσεις που έχουν γίνει γύρω από το θέμα είναι από αυτόν και από κανέναν άλλο Κυβερνητικό παράγοντα. Η πρώτη έγινε πριν από το παιχνίδι με τη Γαλλία, όταν εξήγγειλε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να δώσει συνολικό πριμ 1.000.000 . "Η δεύτερη έγινε πριν από δύο ημέρες, όταν είπα ότι αναπροσαρμόζουμε, αυτό το ποσό, στα 4.000.000. Είναι πολύ υψηλό αυτό που διαθέτει η Πολιτεία, γιατί οι παίκτες μας ικανοποίησαν, ευχαρίστησαν όλο τον Ελληνικό λαό", είπε χαρακτηριστικά. "Προκαλώ τους πάντες να πουν, αν υπήρξε κάποια άλλη υπόσχεσή μου, έστω και σε άτυπη συζήτηση".

    Από εκεί και πέρα τόνισε πως η Πολιτεία θα είναι κοντά στην Εθνική ομάδα. Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Υφυπουργός απάντησε και στους διεθνείς που επικαλούνται τη συζήτηση τους με τον Πρωθυπουργό, μετά το EURO 2004, ο οποίος τους είπε ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους λέγοντας χαρακτηριστικά : "Ο Πρωθυπουργός είπε, ότι θα σας "ικανοποιήσουμε". Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορούμε να ζητήσουμε οτιδήποτε;"

    [07] Εσωτερικά

    Για τους εργαζομένους αναφέρει η ΓΓ του ΚΚΕ "Δυσοίωνη η μεταολυμπιακή εποχή"

    2/9/2004 8:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Την ανησυχία της για τις επιπτώσεις που θα έχει στο εισόδημα των εργαζομένων η μεταολυμπιακή εποχή, εξέφρασε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου, υπογραμμίζοντας ότι ο θεσμός των Ολυμπιακών Αγώνων "έχει σαπίσει". Επίσης, προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα πάρει σειρά αντιλαϊκών μέτρων το επόμενο διάστημα. "Εμείς προβλέπουμε και δεν πέφτουμε καθόλου έξω, ότι έρχεται μια νέα καταιγίδα, ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, που πήρε πολύ καλά, δυστυχώς για το λαό, τη σκυτάλη από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει δώσει έμπρακτα δείγματα μιας εξίσου αντιλαϊκής πολιτικής", υπογράμμισε η ΓΓ του ΚΚΕ. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η κ. Παπαρήγα παρουσίασε την τακτική του κόμματος έναντι της κυβερνητικής πολιτικής, στο πλαίσιο της οποίας το ΚΚΕ θα οργανώσει μεγάλο συλλαλητήριο.

    Κατάργηση του ιδιωτικού αθλητισμού πρότεινε η κ. Παπαρήγα

    Εξάλλου, η κ. Παπαρήγα επανέλαβε τη θέση του κόμματός της για την απομάκρυνση του συστήματος ασφαλείας από τους δρόμους της Αθήνας, το οποίο -όπως υπογράμμισε- χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των πολιτών, ενώ δήλωσε ότι δεν είναι πλέον ανεκτό το Ζέπελιν στον ουρανό της πρωτεύουσας.

    Όσον αφορά στη χρήση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, δήλωσε ότι το κόμμα της θα παλέψει για να δοθούν στους εργαζόμενους για δωρεάν χρήση, ενώ οι εγκαταστάσεις μη αθλητικού χαρακτήρα μπορούν να αξιοποιηθούν για τη στέγαση δημοσίων υπηρεσιών.

    Για το πρόβλημα του ντόπινγκ, η Γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι η απάντηση μπορεί να είναι η κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικού αθλητισμού και πρότεινε τα νοσοκομεία πρέπει να αναλάβουν τον αντιντόπινγκ έλεγχο. Αναφερομένη στο θέμα της διακομματικής Επιτροπής στην οποία συμφώνησαν η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, η κ. Παπαρήγα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για συγκάλυψη του προβλήματος, "για συμψηφισμό", όπως είπε χαρακτηριστικά.

    [08] Αθλητισμός

    Κλίμα φανατισμού στην Αλβανία

    2/9/2004 9:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πώς και πώς περιμένουν τον αγώνα του Σαββάτου μεταξύ της Εθνικής μας και της Αλβανίας οι φίλαθλοι της γείτονας χώρας. Από χθες άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους των Τιράνων φίλαθλοι με αλβανικές σημαίες και βαμμένοι με τα εθνικά τους χρώματα. Κλίμα φανατισμού επικρατεί λοιπόν για τον αγώνα στην αλβανική πρωτεύουσα, καθώς όλοι περιμένουν τους πρωταθλητές Ευρώπης για να τους νικήσουν και να ανεβάσουν το εθνικό τους γόητρο, αφού το παιχνίδι με την Ελλάδα το βλέπουν ως "εθνική υπόθεση". Οι Αλβανοί ετοιμάζονται να αναρτήσουν το Σάββατο στο γήπεδο μεγάλη σημαία, μήκους 30 μέτρων, που θα απεικονίζει τη "μεγάλη Αλβανία", καθώς και υβριστικά πανό κατά του Πύρρου Δήμα. Ας σημειωθεί, επίσης, ότι η τηλεόραση έδειξε χθες αρκετές φορές το προ τετραετίας παιχνίδι Αλβανίας-Ελλάδας (2-0), που είχε διεξαχθεί για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Άπω Ανατολής.

    Γεμάτο στάδιο

    Το πριμ που συγκεντρώνεται από επιχειρηματίες και ιδρύματα της χώρας έχει φτάσει στα ύψη. Ήδη, προσεγγίζει τα 300.000 δολάρια και αναμένεται να ανέβει ακόμη περισσότερο σε περίπτωση νίκης. Αλβανοί από το Κόσσοβο, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες επιστρέφουν στην πατρίδα τους προκειμένου να είναι παρόντες στον αγώνα με την Ελλάδα, η οποία δεν έχει κερδίσει ποτέ επί αλβανικού εδάφους.

    Το στάδιο "Κεμάλ Σταφά", όπου θα διερξαχθεί ο αγώνας, είναι χωρητικότητας 18.000 θεατών και θα είναι γεμάτο στο παιχνίδι του Σαββάτου. Μεταξύ των θεατών αναμένεται να υπάρχουν και Έλληνες, τους οποίους οι Αλβανοί υπολογίζουν από 600 έως 1.000. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου που οργανώνουν εκδρομές για τα Τίρανα με ιδιωτικά ταξιδιωτικά γραφεία.

    [09] Διεθνή

    Δημοσιεύει η εφημερίδα "Ιζβέστια" Νέα στοιχεία για το διπλό αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία

    2/9/2004 10:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Μια σημαντική αποκάλυψη για τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Ιζβέστια, επικαλούμενη πηγές των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών FSB. Το δημοσίευμα της Ιζβέστια αναφέρει πως η καμικάζι που φέρεται ότι πραγματοποίησε την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο το βράδυ της Τρίτης στη Μόσχα, προκαλώντας το θάνατο εννέα ανθρώπων μεταξύ των οποίων και η ίδια, ήταν αδελφή της μίας εκ των δύο νεαρών γυναικών που επέβαιναν σε ένα από τα δύο Τουπόλεφ και θεωρούνται ύποπτες για τη διπλή αεροπορική τραγωδία της 24ης Αυγούστου. Η εφημερίδα στην έρευνα που δημοσίευσε για τις δύο επιβάτιδες -Αμάντα Ναγκάγεβα και Σάτσιτα Τζεμπιρχάνοβα- των μοιραίων ρωσικών αεροσκαφών που συνετρίβησαν ταυτόχρονα, αναφέρει πως οι δύο τους ήταν φίλες και ότι έφυγαν από το Γκρόζνι μαζί με δύο άλλες νεαρές γυναίκες, την αδελφή της πρώτης Ρόζα Ναγκάγεβα και τη Μάριαμ Ταμπούροβα.

    Διαψεύδουν οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών

    Ένα από τα θύματα της έκρηξης της Τρίτης, το σώμα της οποίας βρέθηκε ακρωτηριασμένο και που πιθανολογείται ότι ήταν ζωσμένη με εκρηκτικά, αναγνωρίστηκε ως η Ρόζα Ναγκάγεβα, από τα δακτυλικά της αποτυπώματα που συγκρίθηκαν με αυτά που είχαν ληφθεί από το διαμέρισμά της στο Γκρόζνι, επισημαίνει η Ιζβέστια.

    Από την άλλη, οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, σε σχετική ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, διέψευσαν την είδηση αυτή, λέγοντας ότι η εργασία αναγνώρισης της φερόμενης ως καμικάζι της Μόσχας δεν έχει τελειώσει.

    Η Ιζβέστια, επικαλούμενη πληροφορίες των μεθοριακών φρουρών, προσθέτει ότι οι τέσσερις νεαρές γυναίκες είχαν πάει από το Γκρόζνι στο Χάσαβιουρτ στο Νταγκεστάν, στη συνέχεια στο Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν και στη συνέχεια είχαν πάρει μαζί το αεροπλάνο για Μόσχα.Ωστόσο, ακόμη αγνοείται η τέταρτη από τις τρεις γυναίκες, η Μάριαμ Ταμπούροβα, προσθέτει η εφημερίδα, η οποία εκφράζει την υποψία ότι η Ταμπούροβα προετοιμάζει κι αυτή μία επίθεση. Η εφημερίδα, πάντα επικαλούμενη πηγές της FSB, σημειώνει ότι άλλες οκτώ νεαρές γυναίκες "εκπαιδεύτηκαν για επιθέσεις αυτοκτονίας και αναμένουν την αναχώρησή τους για Ρωσία σε στρατόπεδο Τσετσένων μαχητών στην Τουρκία".

    [10] Αθλητισμός

    Κλήρωση... λουκούμι για το "τριφύλλι"

    2/9/2004 10:48:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Με το ένα πόδι" στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λίγκ βρίσκεται μετά την αποψινή κλήρωση των πέντε ομίλων του Τσάμπιονς Λίγκ ανδρών στην Βιέννη, ο Παναθηναϊκός, καθώς η τύχη δε γύρισε την πλάτη στους «πράσινους», που στην προσπάθεια πρόκρισης δεν θα συναντήσουν κανένα μεγαθήριο στο δρόμο τους. Αντίθετα με το "τριφύλλι" ο Κυπελλούχος Ηρακλής θα πρέπει να «ιδρώσει» περισσότερο, αφού η αυστριακή κληρωτίδα τον έφερε αντιμέτωπο με τη ρωσική κάτοχο του τίτλου, Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ και την νταμπλούχο Βελγίου, Νόλικο Μαασέικ. Στην επόμενη φάση θα προκριθούν οι 3 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, ενώ από αυτές, η ομάδα που θα φιλοξενήσει το Final Four θα προκριθεί άνευ αγώνων παραχωρώντας τη θέση της στη "δωδεκάδα" πιθανότατα στην καλύτερη τέταρτη ομάδα των ομίλων της πρώτης φάσης. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες με ανακοίνωση της CEV, όπως επίσης και ο τόπος διεξαγωγής του Final Four, 26-27/3 2005.

    «Καρφί» για πρόκριση οι ομάδες μας

    Εύκολο έργο αναμένεται να έχει στο πλαίσιο του Β ομίλου της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ο Παναθηναϊκός, καθώς τα "νάζια" της κληρωτίδας ευνόησαν την ομάδα του Στέλιου Καζάζη, που θα βρει στο δρόμο της τις Χοτβόλεϊ Βιέννης (Αυστρία), Γιαστρεζέμπιε (Πολωνία), Βοϊβοντίνα Νόβισαντ (Σερβία & Μαυροβούνιο) και τη Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία).

    Αντίθετα πιο δύσκολο θα είναι το έργο του Κυπελλούχου Ηρακλή, που στο πλαίσιο του Α ομίλου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη ρωσική κάτοχο του τίτλου, Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ, τη νταμπλούχο Βελγίου Νόλικο Μαασέϊκ, την πολωνική Σόσνοβιετς και τη γερμανική Φριντριχσχάφεν.

    Οι άλλοι δύο όμιλοι: Γ όμιλος: Τουρ (Γαλλία), Σίσλεϊ Τρεβίζο (Ιταλία), Ουνικάχα Αλμερία (Ισπανία), Ίνσμπρουκ (Αυστρία), Μπερλίν (Γερμανία), Δ όμιλος: Δυναμό Μόσχας (Ρωσία), Παρί (Γαλλία), Λοκομοτίβ Χάρκιβ (Ουκρανία), Πιατσέντζα (Ιταλία), Κνακ Ροσελάρε (Βέλγιο).

    Στην επόμενη φάση θα προκριθούν οι 3 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, ενώ από αυτές, η ομάδα που θα φιλοξενήσει το Final Four θα προκριθεί άνευ αγώνων παραχωρώντας τη θέση της στη "δωδεκάδα" πιθανότατα στην καλύτερη τέταρτη ομάδα των ομίλων της πρώτης φάσης. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες με ανακοίνωση της CEV, όπως επίσης και ο τόπος διεξαγωγής του Final Four, 26-27/3 2005.

    Καζάζης: "Μπορούμε..."

    Θετική χαρακτήρισε την κλήρωση ο τεχνικός των πρωταθλητών Στέλιος Καζάζης , που από σήμερα απέκτησε δικαίωμα στην πρόκριση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σκοπεύει να υποτιμήσει τους αντιπάλους του: "Εχουμε το δικαίωμα να αισιοδοξούμε για πρόκριση στην επόμενη φάση. Ένα από τα καλά στοιχεία είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλο όνομα στον όμιλό μας, το οποίο να αποτελεί φόβητρο. Από την άλλη όμως, εκτιμώ πως όλες οι ομάδες κρύβουν "παγίδες" και δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να τις υποτιμήσουμε. Στόχος μας είναι να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι σε όλα τα επίπεδα όταν θα ξεκινήσουν οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσουμε κάθε παιχνίδι με ξεχωριστή προσοχή. Άλλωστε έχουμε τον χρόνο να "διαβάσουμε" καλά τους αντιπάλους μας" υπογράμμισε ο κ. Καζάζης.

    Κλήρωσε και για τις γυναίκες

    Χθες εξάλλου στη Βιέννη πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση των αντίστοιχων ομίλων του Τσάμπιονς Λίγκ Γυναικών. Οι 12 ομάδες που μετέχουν στη διοργάνωση χωρίστηκαν σε δύο ομίλους, οι οποίοι καταρτίζονται ως εξής: Α όμιλος: Μπεσίκτας (Τουρκία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία & Μαυροβούνιο), Νοβάρα (Ιταλία), Τενερίφη, (Ισπανία) Μπάκου (Αζερμπαϊτζάν), Κάλσζ (Πολωνία), Β όμιλος: Μπέργκαμο (Ιταλία), Κάννες (Γαλλία), Μπιέλσκο Μπίαλα, (Πολωνία), Ουραλότσκα Εκατέρινμπουργκ (Ρωσία), Λας Πάλμας, Βακίφμπανκ (Τουρκία).

    [11] Ιράκ

    Τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης τους Παραδόθηκαν οι Γάλλοι όμηροι σε ιρακινή οργάνωση

    2/9/2004 10:59:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τους δύο Γάλλους δημοσιογράφους Κριστιάν Σεσνό και Ζορζ Μαλμπρινό, οι οποίοι κρατούνταν όμηροι από ένοπλους ισλαμιστές. Ο διευθυντής της έγκυρης γαλλικής εφημερίδας Le Figaro ανακοίνωσε απόψε ότι οι ένοπλοι ισλαμιστές παρέδωσαν τους δύο Γάλλους σε μια ιρακινή ανταρτική οργάνωση σουνιτών, η οποία είχε ταχθεί υπέρ της απελευθέρωσης τους. Ο Ζαν ντε Μπελό δήλωσε στο γαλλικό ραδιοσταθμό France Info ότι η εξέλιξη είναι θετική, ωστόσο ο ίδιος παραμένει επιφυλακτικός έως ότου οι δύο άνδρες βρεθούν σε "ασφαλή χέρια". Την ίδια ώρα, το Γαλλικό πρακτορείο αναφέρει ότι ο υπουργός Τύπου Ρενό Ντονεντιέ ντε Βαμπρ, δήλωσε απόψε ότι οι δύο Γάλλοι είναι ζωντανοί, καλά στην υγεία τους και πως δεν βρίσκονται πλέον στα χέρια των απαγωγέων τους.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 2 September 2004 - 20:51:02 UTC