Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αιματηρές συγκρούσεις Κούρδων με τουρκικές δυνάμεις
  • [02] Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 25χρονου
  • [03] Από επίθεση γυναίκας καμικάζι Αιματηρή έκρηξη στη Μόσχα
  • [04] Ο Βρύζας στην Θέλτα
  • [05] Τον Γιορκ θέλει η Σέλτικ
  • [06] Προβλήματα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη
  • [07] Σε αναζήτηση πολιτικών ευθυνών

    [01] Διεθνή

    Αιματηρές συγκρούσεις Κούρδων με τουρκικές δυνάμεις

    31/8/2004 7:29:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Τουλάχιστον έντεκα Κούρδοι αντάρτες και δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν την Τρίτη σε συγκρούσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία. Οι μάχες, οι οποίες ξεκίνησαν πριν από τρεις ημέρες, συνεχίζονται στη ζώνη του Φερασίν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν, δήλωσε ο ο κυβερνήτης της επαρχίας Ερντογάν Γκουρμπούζ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ανατολή. Την ίδια ώρα, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, δήλωνε σε αυστριακή εφημερίδα πως η χώρα του μπορεί να βρεθεί υπό στρατιωτική δικτατορία ή την ηγεσία φονταμενταλιστών, αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμποδίσουν την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

    Ο Γκουρμπούζ πρόσθεσε πως όπλα, πυρομαχικά, τρόφιμα και κουβέρτες κατασχέθηκαν σε κρυψώνες "τρομοκρατών", όπως αποκαλούν οι τουρκικές αρχές τους Κούρδους αντάρτες.

    Οι μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και τους Κούρδους αντάρτες του πρώην Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK, μετονομάσθηκε σε Κόνγκρα-Γκελ) έχουν επαναληφθεί από τον Ιούνιο, οπότε οι αντάρτες τερμάτισαν τη μονομερή ανακωχή που είχαν κηρύξει πριν από πέντε χρόνια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκρηξη νάρκης στη ΝΑ Τουρκία

    [02] Εσωτερικά

    Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 25χρονου

    31/8/2004 7:57:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 25χρονου Αναστασίου Τσεχελίδη, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε αγροτική περιοχή στην Αριδαία Πέλλας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ως δράστης φέρεται 40χρονος αστυνομικός που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας, τα στοιχεία του οποίου δεν ανακοινώθηκαν. Ο δράστης εντοπίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας και εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του. Σε βάρος του αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία.

    Για 1.700 ευρώ

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το έγκλημα έγινε μεταξύ 10 με 11 το πρωί της περασμένης Παρασκευής στην αγροτική τοποθεσία "Δωροθέα" του δήμου Αριδαίας.

    Δράστης και θύμα, μετά από συνεννόηση συναντήθηκαν προκειμένου ο πρώτος να επιστρέψει στον δεύτερο χρήματα που είχε δανειστεί στο παρελθόν. Επειδή το ποσό που είχε για να του επιστρέψει ήταν 1000 ευρώ αντί του οφειλομένου των 1.700 ευρώ λογομάχησαν.

    Η λογομαχία εξελίχθηκε σε διαπληκτισμό, κατά τη διάρκεια του οποίου το θύμα ανέσυρε και έστρεψε εναντίον του δράστη ένα πιστόλι που είχε προμηθευθεί από τον αστυνομικό στο παρελθόν. Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ο αστυνομικός στην προσπάθεια του να αφοπλίσει τον 25χρονο τον πυροβόλησε στο κεφάλι και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

    Μετά την πράξη του ο αστυνομικός, ο οποίος διατελούσε σε αναρρωτική άδεια, έφυγε με το αυτοκίνητο του και επέστρεψε την επομένη τα ξημερώματα με σκοπό να κρύψει το πτώμα και το αυτοκίνητο του θύματος. Γ ανακάλυψη του πτώματος και του αυτοκινήτου του θύματος έγινε από κάτοικο της περιοχής που περνούσε τυχαία από το σημείο και ειδοποίησε την αστυνομία, που έψαχνε να βρει τον 25χρονο, καθώς οι γονείς του είχαν δηλώσει την εξαφάνισή του.

    Ο δράστης επέδειξε στους αστυνομικούς το ακριβές σημείο όπου είχε εγκαταλείψει μετά την πράξη του το όπλο, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε.

    [03] Διεθνή

    Από επίθεση γυναίκας καμικάζι Αιματηρή έκρηξη στη Μόσχα

    31/8/2004 8:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/8/2004 11:40:27 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Associated Press - Reuters

    Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 51 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και παιδιά, από έκρηξη που προκάλεσε γυναίκα καμικάζι σε κεντρική λεωφόρο της Μόσχας, κοντά σε σταθμό του μετρό, την Τρίτη στις 20:15 (τοπική ώρα). Εκπρόσωπος των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV πως 49 από τους τραυματίες νοσηλεύονται, ενώ 12 από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Με ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο, ισλαμική οργάνωση φέρεται να αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση. Η αιματηρή έκρηξη σημειώνεται μία εβδομάδα μετά από την ταυτόχρονη συντριβή δύο ρωσικών αεροσκαφών τύπου Τουπόλεφ, που παρέσυρε στο θάνατο συνολικά 90 ανθρώπους, ενέργεια που ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, συνδέει με το δίκτυο της Αλ Κάιντα.

    "Άπιστη Ρωσία"

    Ο δήμαρχος της πόλης Γιούρι Λουζκόφ είπε πως η γυναίκα περπατούσε προς το σταθμό Ρίζκαγια αλλά γύρισε πίσω όταν είδε δύο αστυνομικούς να φρουρούν την είσοδο και "αποφάσισε να ανατιναχθεί μέσα στο πλήθος", σε μια ιδιαιτέρως πολυσύχναστη περιοχή.

    Σύμφωνα με το δήμαρχο, ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από ένα κιλό TNT, καρφιά και κομμάτια μετάλλου, έτσι ώστε τα θύματα να είναι όσο το δυνατόν περισσότερα.

    Εκπρόσωποι της ρωσικής αστυνομίας ανέφεραν ότι από την πολύ δυνατή έκρηξη και πολλά κτήρια της περιοχής υπέστησαν ζημιές.

    Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, πρόκειται για ενέργεια "μαύρης χήρας".

    Ισλαμική οργάνωση, με ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο, ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση.

    "Εμείς οι Ταξιαρχίες Ισλαμπούλι ανακοινώνουμε ότι είμαστε υπεύθυνες για αυτήν την επιχείρηση που γίνεται για να υποστηριχθούν οι μουσουλμάνοι της Τσετσενίας", αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, η οποία προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν και άλλες επίθεσεις στην "άπιστη" Ρωσία.

    Πολλές είναι οι βομβιστικές επιθέσεις που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια στη Ρωσία, οι οποίες αποδίδονται στους Τσετσένους αυτονομιστές.

    Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι "ανησυχούν πολύ" μετά την βομβιστική επίθεση στη Μόσχα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ.

    [04] Αθλητισμός

    Ο Βρύζας στην Θέλτα

    31/8/2004 9:07:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πηγή: Sportime

    Στην Ισπανία κι την Θέλτα του Βίγκο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ζήσης Βρύζας, μετά από μια συμφωνία, έκπληξη και αστραπή την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο η ομάδα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, συμφώνησε σε όλα με την Φιορεντίνα και πλέον ο Βρύζας ανήκει στο δυναμικό της. Μάλιστα στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά πως ο παίκτης ήταν ένα από τα σημαντικά στελέχη της Εθνικής Ελλάδος η οποία το καλοκαίρι στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Πορτογαλία.

    Επιστροφή στην Πριμέρα Ντιβιζιόν

    Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Θέλτα ο Βρύζας παραδέχτηκε πως δεν ήθελε να φύγει από την Φιορεντίνα, στην οποία αγωνίστηκε για έξι μήνες και την οποία βοήθησε να κατακτήσει την άνοδό της στην Σέριε Α, ωστόσο θέλει να κάνει το ίδιο και με την Θέλτα. "Δεν ήθελα να φύγω από την ομάδα αλλά δεν πειράζει, έτσι είναι τα πράγματα", είπε ο Βρύζας και συμπλήρωσε, "Ελπίζω να συμβάλω τα μέγιστα ώστε η νέα μου ομάδα να επιστρέψει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Θέλω να πιστέυω πως έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι στην άνοδο της Φιορεντίνα".

    [05] Αθλητισμός

    Τον Γιορκ θέλει η Σέλτικ

    31/8/2004 9:17:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μερικές ώρες απομένουν στην Σέλτικ πριν ολοκληρωθούν και επίσημα οι μεταγραφές του καλοκαιριού και για αυτό η κούρσα για την απόκτηση του Ντουάιτ Γιορκ από την Μπλάκμπερν έχει πάρει πλέον διαστάσεις σπριντ. Σε συνεχείς διαπραγματεύσεις βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι υπεύθυνοι των δύο συλλόγων ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία που θα αφορά τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή από την Μπλάκμπερν στην Σέλτικ. Ο Γιορκ έχει μερικά προβλήματα με τον προπονητή του Γκρείαμ Σούνες και για αυτό τον λόγο η μεταγραφή του μοιάζει αρκετά πιθανή, ενώ επιπλέον θα αποτελέσει μια επιθετική λύση μετά την παραχώρηση του Χένρικ Λάρσον.

    [06] Εσωτερικά

    Προβλήματα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη

    31/8/2004 10:14:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Χωρίς νερό παραμένει από το απόγευμα της Τρίτης το μεγαλύτερο μέρος του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στον κεντρικό αγωγό μέσω του οποίου υδροδοτείται η πόλη από τις πηγές της Αραβησσού Πέλλας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα εμφανίστηκε στην περιοχή της Σίνδου όπου έσπασε τμήμα του αγωγού με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι της Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης να διακόψουν σταδιακά την παροχή ώστε να αρχίσουν οι διαδικασίες επισκευής. Υπολογίζεται ότι η ομαλή υδροδότηση θα έχει ολοκληρωθεί έως το μεσημέρι της Τετάρτης, οπότε εκτιμάται ότι θα έχει επισκευαστεί ο αγωγός.

    [07] Εσωτερικά

    Σε αναζήτηση πολιτικών ευθυνών

    31/8/2004 10:26:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Στη Βουλή διαβιβάστηκαν, από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Μαγγλάρα, τα στοιχεία της προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Ολυμπιακής Αεροπορίας σχετικά με ενδεχόμενη ποινική ευθύνη των τέως υπουργών Οικονομίας και Μεταφορών, κ.κ. Χριστοδουλάκη και Βερελή και του υφυπουργού Οικονομικών Νίκου Φαρμάκη. Η εξέταση διενεργήθηκε με αφορμή σχετική αναφορά που είχε καταθέσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Στέφανος Μάνος στις 26 Ιανουαρίου 2004 και δημοσιεύματα των εφημερίδων "Εστία" και "Απογευματινή". Σύμφωνα με την αναφορά του κ. Μάνου, το 2003 είχε δοθεί εντολή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να καταβάλει ποσό 26 εκ. ευρώ προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών σε εξόφληση οφειλής της Ολυμπιακής Αεροπορίας για το τέλος εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης αεροδρομίων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 31 August 2004 - 20:50:58 UTC