Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φιλοξενεί δύο εκθέσεις Πραγματικότητα η Νέα Εθνική Γλυπτοθήκη
  • [02] "Ξεψαχνίζουν" τα κονδύλια προς αθλητικούς συλλόγους
  • [03] Αιματηρή άφιξη του Σιστάνι στη Νατζάφ
  • [04] Όλοι ικανοποιημένοι
  • [05] Στον ανακριτή ο "εγκέφαλος" για την κοκαΐνη

    [01] Πολιτισμός

    Φιλοξενεί δύο εκθέσεις Πραγματικότητα η Νέα Εθνική Γλυπτοθήκη

    26/8/2004 11:26:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Δύο κεραμοσκεπείς στάβλοι του ιππικού που κτίστηκαν τον 19ο αιώνα, συνολικής εκτάσεως 2500 τ.μ, οι οποίοι αναμορφώθηκαν και μεταμορφώθηκαν σε υπερσύγχρονο εκθεσιακό χώρο στο Άλσος Στρατού στο Γουδί. Πρόκειται για τη Νέα Εθνική Γλυπτοθήκη, ο πρώτος και μοναδικός χώρος στην Ελλάδα που εκτίθενται αποκλειστικά και μόνο γλυπτές δημιουργίες Ελλήνων και ξένων μεγάλων δημιουργών. Αυτή τη περίοδο φιλοξενούνται δύο εξαιρετικές εκθέσεις - εκφράσεις δύο σπουδαίων καλλιτεχνών. Πρόκειται για την "Αναδρομική" του Βρετανού γλύπτη Χένρι Μουρ με 73 έργα, τα οποία παρουσιάζονται στο ένα από τα δύο κτίρια της Γλυπτοθήκης, ενώ στο δεύτερο ο επισκέπτης θα απολαύσει το μνημειακό έργο "Παρωδία από το αέτωμα της Ολυμπίας", τα περίφημα ξύλινα αετώματα που ο Έλληνας γλύπτης Χρήστος Καπράλος εμπνεύστηκε από το ναό του Δία στην αρχαία Ολυμπία και σκάλισε πάνω σε ξύλο ευκαλύπτου. Η Καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης και Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κα Μαρίνα Λαμπράκη -Πλάκα επεσήμανε ότι η δημιουργία της Εθνικής Γλυπτοθήκης στο Γουδί, εκπληρώνει ένα χρέος προς την μεγάλη τέχνη της Γλυπτικής και θα λειτουργήσει ως παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης.

    [02] Εσωτερικά

    "Ξεψαχνίζουν" τα κονδύλια προς αθλητικούς συλλόγους

    26/8/2004 3:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/8/2004 7:27:25 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Εν μέσω διασταυρούμενων πολιτικών πυρών συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση Κεντέρη-Θάνου. Στον κατάλογο των μαρτύρων που θα κληθούν να καταθέσουν περιλαμβάνονται τα ονόματα υπουργών, πρώην υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, καθώς και αθλητών και αθλητικών παραγόντων. Την ίδια ώρα, κάτω από το "μικροσκόπιο" της Εισαγγελίας μπαίνουν οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τους αθλητικούς συλλόγους και ειδικότερα η δραστηριότητα του "Αίαντα". "Όσα στοιχεία ανακύψουν από τις έρευνες, θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα" δήλωσε σήμερα ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Αντώναρος. Στο μεταξύ χθες συνελήφθη και σήμερα οδηγήθηκε στη φυλακή ο ένας εκ των δύο αυτοπτών μαρτύρων του φερόμενου τροχαίου, επειδή σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση. "Δεν έχει καμία σχέση με τους μάρτυρες της υπόθεσης" δήλωσε ο δικηγόρος των δύο αθλητών και του προπονητή Χρηστου Τζέκου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

    Ερευνάται η δραστηριότητα του "Αίαντα"

    Ο φάκελος με τις επιχορηγήσεις που δόθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε διάφορες χρονικές περιόδους προς αθλητικούς συλλόγους, έφτασε στα χέρια των εισαγγελέων, κατόπιν εντολής του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Ορφανού.

    Το λόγο πλέον έχουν οι εισαγγελείς κ.κ. Μουζακίτης και Θεοδωροπούλου που μελετούν τόσο τα στοιχεία αυτά, όσο και το ζήτημα του αθλητικού συλλόγου "Αίας" προς τον οποίο φέρεται να δόθηκαν επιχορηγήσεις πολλών χιλιάδων ευρώ. Εξετάζεται το κατά πόσο ο εν λόγω σύλλογος είχε δραστηριότητα στο χώρο του αθλητισμού ή αποτελούσε "βιτρίνα" για την είσπραξη χρημάτων. Στο πλαίσιο αυτό ερευνάται εάν και ποιοι αθλητές χρησιμοποιούσαν εγκαταστάσεις του Αίαντα για τις προπονήσεις τους, αλλά και πως χρησιμοποιήθηκαν από το σύλλογο τα χρήματα των επιχορηγήσεων.

    Εν τω μεταξύ, συνελήφθη χθες ο αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου των Κεντέρη και Θάνου, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ερήμην καταδικαστική απόφαση 14 μηνών για κλοπή και αντιποίηση. Ο συλληφθείς εμφανιζόταν ως δικηγόρος και με την επίκληση της ιδιότητας αυτής είχε καταφέρει να εξαπατήσει και να αποσπάσει μεγάλο χρηματικό ποσό από ιδιώτη.

    Πρόκειται για τον Μελέτης Ζωγράφος ο οποίος εμφανιζόταν σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι, με καλυμμένο το πρόσωπο του, ισχυριζόμενος ότι είχε δει το τροχαίο των Κεντέρη και Θάνου, από αυτοκίνητο στο οποίο ήταν συνοδηγός.

    Η σύλληψη του έγινε όταν πήγε στο Τμήμα Ομονοίας να επικυρώσει το γνήσιο της υπογραφής του και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση. Σήμερα οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό καθώς απορρίφθηκε η αίτηση ακύρωσης της ποινής του.

    Ο ίδιος αρνήθηκε να μιλήσει στους δημοσιογράφους, ενώ η συνήγορος του υποστήριξε ότι ο εντολέας της είχε εμφανίσει στο παρελθόν ψυχολογικά προβλήματα.

    O δικηγόρος των δύο αθλητών και του προπονητή τους, Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι ο Ζωγράφος δεν έχει καμία σχέση με τους μάρτυρες της υπόθεσης.

    Και αμερικανικό ενδιαφέρον για το ζήτημα του ντόπινγκ

    Επίσκεψη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Παπαγγελόπουλο έκαναν χθες τρεις Αμερικανοί εισαγγελείς. Επισήμως, η επίσκεψη χαρακτηρίστηκε εθιμοτυπική, όμως με πληροφορίες της εφημερίδας "Το Βήμα" κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν συζητήσεις για την υπόθεση Balco. Στην εν λόγω υπόθεση που απασχολεί την αμερικανική δικαιοσύνη, ξένα δημοσιεύματα εμπλέκουν Έλληνες αθλητές και τους προπονητές τους.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν προκύψει νέα στοιχεία τα οποία ίσως οδηγήσουν σε συνεργασία των δικαστικών αρχών Ελλάδας και ΗΠΑ με σκοπό την ανταλλαγή δεδομένων για το θέμα του ντόπινγκ.

    Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση

    Την ίδια ώρα κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ σχετικά με την υπόθεση ντόπινγκ. Ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Αντώναρος απαντώντας σήμερα σε ερώτηση σχετική με το συνολικό ποσό και την ταυτότητα των παραληπτών των έκτακτων επιχορηγήσεων, παρέπεμψε στις χθεσινές δηλώσεις του Ρουσόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι δόθηκε 1.5 εκ. ευρώ σε διάφορα άτομα κι εταιρείες".

    Απαντώντας χθες ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Λιάνης στα λεγόμενα του κ. Ρουσόπουλου έκανε λόγο για κατάφωρα ψεύδη και για λασπολογία διεθνούς επιπέδου. Ανέφερε ότι το μόνο ποσό που έδωσε στον Χρήστο Τζέκο ήταν 181.000 ευρώ τον Ιανουάριο του 2003 για την άρτια προετοιμασία των αθλητών του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αποφάσισε η ΙΑΑF για Κεντέρη-Θάνου

    Εις βάθος έρευνες για την υπόθεση Κεντέρη-Θάνου

    Συνέχεια αντιπαράθεσης για το ντόπινγκ

    [03] Ιράκ

    Αιματηρή άφιξη του Σιστάνι στη Νατζάφ

    26/8/2004 4:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/8/2004 6:37:29 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Τουλάχιστον 74 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 370 τραυματίστηκαν από δύο ξεχωριστές επιθέσεις στην πόλη Κούφα ανήμερα της άφιξης του θρησκευτικού ηγέτη των σιιτών Αγιατολαχ Αλι αλ Σιστάνι στη Νατζάφ για να συναντηθεί με το ριζοσπάστη σιίτη κληρικό Μοκτάντα Σαντρ. Είκοσι πέντε άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από επίθεση με βλήματα όλμων σε τέμενος στην Κούφα, που ελέγχεται από τους ενόπλους οπαδούς του Σαντρ. Το τέμενος ήταν γεμάτο με κόσμο που ήταν έτοιμος να μεταβεί στη Νατζάφ. Σε μια άλλη επίθεση, ένοπλοι εθνοφρουροί άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών που έφευγαν από την Κούφα με προορισμό τη Νατζάφ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άτομα. Η επίθεση σημειώθηκε όταν χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα υπέρ του Σαντρ και εναντίον του πρωθυπουργού Ιγιάντ Αλάουι, πέρασαν μπροστά από στρατιωτική βάση που βρίσκεται ανάμεσα σε Κούφα και Νατζάφ. Παρά τις επιθέσεις, οι συνομιλίες μεταξύ των δύο σιιτών κληρικών ξεκίνησαν με στόχο τον τερματισμό της εξέγερσης, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας, Ιγιάντ Αλάουι, ζήτησε από τις δυνάμεις του 24ωρη κατάπαυση του πυρός στη Νατζάφ προκειμένου να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση των συνομιλιών.

    Ευθύνες στην Αλ Κάιντα ρίχνει ο κυβερνήτης της Νατζάφ

    Ο κυβερνήτης της Νατζάφ δήλωσε σήμερα ότι για την επίθεση στο τζαμί της γειτονικής πόλης Κούφα δεν ευθύνονται ούτε οι αμερικανικές, αλλά ούτε και οι ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τον Αντνάν αλ-Ζούφα, για την επίθεση αυτή ευθύνεται η Αλ Κάιντα και πρόσθεσε πως ο Στρατός του Μάχντι έχει ενημερωθεί για την εκεχειρία, την οποία θα κηρύξουν οι ιρακινές αρχές στην ιερή σιιτική πόλη για να διευκολύνουν τη μεσολαβητική αποστολή του μεγάλου αγιατολάχ Αλι αλ-Σιστάνι.

    Απο την πλευρά τους, πάντως, οι αμερικανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν, πως αναστέλλουν τις επιχειρήσεις τους στη Νατζάφ για να μεσολαβήσει σε μία ειρηνευτική συμφωνία ώστε να τερματιστεί η αιματηρή εξέγερση.

    Οι χιλιάδες διαδηλωτές με προορισμό τη Νατζάφ υπάκουσαν σε χωριστές εκκλήσεις που έκαναν ο Σιστάνι και ο Σαντρ ζητώντας τους να έρθουν στην πόλη. Ωστόσο, εκπρόσωπος του Σιστάνι είπε ότι ο Αγιατολάχ ζήτησε από τους οπαδούς του να περιμένουν στα περίχωρα της πόλης.

    Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε πως ένα μεγάλο πλήθος έμπαινε το απόγευμα στο μαυσωλείο του Ιμάμη Άλι στη Νατζάφ, το οποίο άνοιξε και πάλι τις πύλες του. Τις τελευταίες ημέρες το κτήριο ήταν περικυκλωμένο από τις αμερικανικές και τις ιρακινές δυνάμεις.

    Αμνηστία από τον Αλάουι

    Σε δήλωσή του, ο Αλάουι αναφέρει πως εκπρόσωποι του Σαντρ έχουν υποδείξει πως θα δέχονταν ένα ειρηνευτικό σχέδιο του Σιστάνι. Πρόσθεσε πως θα προσφερθεί αμνηστία στους ενόπλους του Στρατού του Μάχντι αν παραδώσουν τα όπλα τους και συμφωνήσουν να αποχωρήσουν ειρηνικά από το μαυσωλείο του ιμάμη Άλι, ενώ θα προσφερθεί "ασφαλής διέλευση στον Σάγεντ Μοκτάντα αλ-Σαντρ αν επιλέξει να σταματήσει τη στρατιωτική αντιπαράθεση".

    "Είναι η τελευταία έκκλησή μας για την ειρήνη και η τελευταία ευκαιρία να μπει ένα τέλος στο λουτρό αίματος", τονίζεται στη δήλωση του Ιρακινού Πρωθυπουργού.

    Σιστάνι: "Ήρθα για το καλό της Νατζάφ"

    Ο Σιστάνι, που επέστρεψε στο Ιράκ την Τετάρτη μετά την εγχείρηση καρδιάς, στην οποία υποβλήθηκε το Λονδίνο, αναμένεται να ανακοινώσει πρόταση για την επίλυση της συνεχιζόμενης κρίσης στη Νατζάφ.

    "Ήρθα για το καλό της Νατζάφ και θα μείνω στη Νατζάφ μέχρι την επίλυση της κρίσης", είπε την Τετάρτη ο Αγιατολάχ Σιστάνι, που είναι ο πιο σεβαστός σιίτης ιερωμένος του Ιράκ, και τώρα βρίσκεται υπό την προστασία των ιρακινών αστυνομικών.

    Ο Σιστάνι ξεκίνησε από τη Βασόρα συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και ελικοπτέρων, για τη Νατζάφ, με σκοπό να πείσει τους υποστηρικτές του ριζοσπάστη σιίτη κληρικού Μοκτάντα Σαντρ να εγκαταλείψουν το τέμενος του ιμάμη Άλι και να αφοπλιστούν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επιστρέφει στο Ιράκ ο αλ Σιστάνι

    [04] Αθλητισμός

    Όλοι ικανοποιημένοι

    26/8/2004 5:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/8/2004 7:52:12 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Αϊντχόβεν, η Άρσεναλ και η Ρόζενμποργκ θα βρεθούν στον δρόμο του Παναθηναϊκού στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και απο την άλλη μεριά οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, την Μονακό και την Λίβερπουλ. Θετικά και αρνητικά στοιχεία της κλήρωσης αναζητούν αυτήν την ώρα τα στελέχη των ομάδων αλλά και οι φίλοι τους. Οι πρωταθλητές έχουν το μεγάλο αρνητικό οτι θα αντιμετωπίσουν την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, την Άρσεναλ των ρεκόρ, απο εκεί και πέρα όμως, μάλλον το πρόγραμμα πρέπει να τους ανησυχεί δεδομένου πως ξεκινούν με την Ρόζενμποργκ εντός έδρας, συναντούν όμως τους κανονιέρηδες, στην τρίτη αγωνιστική. Μια περίοδο δηλαδή που η πρόκριση ενδεχομένως να μην έχει κριθεί, ούτε στον δεύτερο γύρο.

    Ελπίζει και ο Ολυμπιακός

    Σαφώς δυσκολότερη είναι η κλήρωση του Ολυμπιακού, τόσο λόγω της δικής του δυναμικότητας και ιστορίας, όσο και λόγω των ονομάτων των ομάδων που συναντά. Η Λίβερπουλ σίγουρα δεν είναι εφάμιλλη της Άρσεναλ, ενώ η Μονακό είναι φιναλίστ και έχει διατηρήσει τους καλούς ποδοσφαιριστές της, όπως φυσικά και τον Ντιντιέ Ντεσάμπ στο πόστο του προπονητή. Η Λα Κορούνια που πέρσι έφτασε στα ημιτελικά και αποκλείστηκε απο τους Μονεγάσκους μόνο μη υπολογίσιμη δεν είναι.

    Αναλυτικά η κλήρωση

    1ος ΟΜΙΛΟΣ 1. Κορούνια 2. Λίβερπουλ 3. Μονακό 4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

    2ος ΟΜΙΛΟΣ 1. Ρεάλ Μαδρίτης 2. Ρόμα 3. Μπάγερ Λεβερκούζεν 4. Ντιναμό Κιέβου

    3ος ΟΜΙΛΟΣ 1. Μπάγερν Μονάχου 2. Γιουβέντους 3. Αγιαξ 4. Μακάμπι Τελ Αβίβ

    4ος ΟΜΙΛΟΣ 1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2. Λιόν 3. Σπάρτα Πράγας 4. Φενέρμπαχτσε

    5ος ΟΜΙΛΟΣ 1. Αρσεναλ 2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3. Αϊντχόφεν 4. Ρόζενμποργκ

    6ος ΟΜΙΛΟΣ 1. Μπαρστελόνα 2. Μίλαν 3. Σέλτικ 4. Σαχτιόρ Ντόνετσκ

    7ος ΟΜΙΛΟΣ 1. Βαλένθια 2. Ιντερ 3. Αντερλεχτ 4. Βέρντερ Βρέμης

    8ος ΟΜΙΛΟΣ 1. Πόρτο 2. Τσέλσι 3. Παρί Σεν Ζερμέν 4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας

    [05] Εσωτερικά

    Στον ανακριτή ο "εγκέφαλος" για την κοκαΐνη

    26/8/2004 5:54:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Στον εισαγγελέα απολογείται την Παρασκευή ο 51χρονος επιχειρηματίας Νικήτας Κυριακούλης που φέρεται ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος που μετάφερε κοκαΐνη με ιστιοπλοϊκό σκάφος από τη Μαρτινίκα στην Ελλάδα. Η δράση του κυκλώματος έγινε γνωστή μετά την κατάσχεση περίπου ενός τόνου κοκαΐνης στην Καλαμάτα, συνολικής αξίας περίπου 160 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται οι: Κωνσταντίνου Χρήστου, 40 ετών, ναυπηγός, κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου και παλιός συνεργάτης του Κυριακούλη σε επιχειρήσεις που είχαν στη Μαρτινίκα, ο αδελφός του Παναγιώτης Χρήστου, 37 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, ο κυβερνήτης του ιστιοφόρου Ρήγας Ρεπανάς, 35 ετών, και η φίλη του Έλενα Εμμανουήλ, 28 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος από τη Θεσσαλονίκη, ο Αλβανός Ζικ Κριστάγκ και ο Ιταλός Ουλιάνο Τζουλιάνι. Στο μεταξύ, ασύλληπτος παραμένει ο εγκέφαλος της άλλης μεγάλης υπόθεσης μεταφοράς 5 τόνων κοκαΐνης, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, με το πλοίο Africa I.

    Αναζητείται ο "Ρώσος"

    Το ΣΔΟΕ έχει, ήδη, αρχίσει έρευνα στις επιχειρήσεις του Κυριακούλη, ενώ η αστυνομία αναζητά το Ρώσο "πελάτη" του φορτίου, ο οποίος εμφανιζόταν με ελληνικό διαβατήριο και με το όνομα Βασίλης Συμεωνίδης. Σύμφωνα με την κατάθεση του Χρήστου, το πρόσωπο αυτό ήταν από το Καζακστάν και είχε μεταβεί στη Μαρτινίκα, όπου προμηθεύτηκε το φορτίο της κοκαΐνης. Ο άνθρωπος αυτός θα πλήρωνε 250.000 ευρώ για τη μεταφορά στο πλήρωμα του σκάφους και την ώρα της εκφόρτωσης ήταν στο ιστιοφόρο "Πλούτων", αλλά όταν έγινε η έφοδος της αστυνομίας κατάφερε να εξαφανιστεί.

    Ο Νικήτας Κυριακούλης είναι διευθυντής της μαρίνας της Καλαμάτας, που ανήκει στην εταιρεία του αδερφού του και συνελήφθη το πρωί της Τρίτης από άνδρες του Λιμενικού σε πολυτελές κότερο στα Κύθηρα. Ο αδελφός του, Σταύρος Κυριακούλης, είναι ιδιοκτήτης της ομώνυμης εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρίας που διαθέτει περίπου 250 σκάφη αναψυχής και έχει αναλάβει από την "Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ" τη μακρόχρονη εκμετάλλευση των μαρίνων Καλαμάτας, Λευκάδας, Ζέας και Γουβιών Κέρκυρας. Η εταιρεία "Κυριακούλης Ναυτιλιακή ΑΕ" υποστηρίζει ότι ο Νικήτας Κυριακούλης δεν έχει καμία μετοχική σχέση με αυτή παρά μόνο την υπαλληλική σχέση του διευθυντή της μαρίνας της Καλαμάτας.

    Υπόθεση απο το παρελθόν

    Η κατάσχεση του φορτίου της κοκαΐνης και η σύλληψη των μελών του κυκλώματος επανέφερε στην επικαιρότητα μια παλαιότερη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται μια γυναίκα τραπεζικός. Η γυναίκα αυτή, που ήταν σεσημασμένη για απάτες, είχε φύγει στη Μαρτινίκα για να γλιτώσει από την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά το 1990 βρέθηκε νεκρή. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πρόκειται για την Παρασκευή Νικολάου που, όπως ισχυρίζεται ο Χρήστου στην κατάθεσή του, έφυγε παίρνοντας μαζί της εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές, και ένα φάκελο με στοιχεία που ενοχοποιούσαν πολιτικά πρόσωπα. Στην κατάθεσή του ο Χρήστου είπε ακόμη ότι είχε σχέσεις με το Σταύρο Κυριακούλη τον οποίο εξαπατούσε και του αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φως στην υπόθεση κοκαΐνης

    Στη φάκα κύκλωμα κοκαϊνης


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 26 August 2004 - 16:51:44 UTC