Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Μπλάτερ ψηφίζει Ελλάδα
  • [02] Τρεις δημοσιογράφοι αγνοούνται στο Ιράκ
  • [03] Αεροπορικές επιδρομές στη Νατζάφ
  • [04] Εκρήξεις σε Μπακούμπα και Βαγδάτη
  • [05] Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία στο Πακιστάν
  • [06] 0-0 για συμπεράσματα

    [01] Αθλητισμός

    Ο Μπλάτερ ψηφίζει Ελλάδα

    21/8/2004 8:41:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Εντυπωσιασμένος από τα στάδια που φιλοξενούν το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου δήλωσε ο Ζεπ Μπλάτερ και σχολιάζοντας την ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Ελλάδας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, δεν δίστασε να δηλώσει πως η Ελλάδα μπορεί να την αναλάβει. «Τα στάδια είναι υπέροχα και οι εγκαταστάσεςι πολύ καλές», τόνισε ο πρόεδρος της FIFA και συμπλήρωσε, «Τα συγχαρητήριά μου. Μια χώρα που είναι ικανή να φιλοξενήσει Ολυμπιακούς Αγώνες, μπορεί και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα». Ο κ. Μπλάτερ χαρακτήρισε πολύ καλό τοεπίπεδο του Ολυμπιακού τουρνουά τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες και το μοναδικό γεγονός που έδειξε να τον απογοητεύει ήταν η συμμετοχή μόνο δέκα ομάδων, για το οποίο είπε, «Ελπίζω το 2008 να είναι 12 οι ομάδες»! Για την μικρή προσέλευση του κοινού, τόνισε: «Πρέπει να πώ , οτι τό γεγονός οτι η προσέλευση τού κόσμου στά γήπεδα τού ποδοσφαίρου, ειναι μικρή, δέν εχει να κάνει μέ τη FIFA.Ισως, ηταν λάθος η προβολή τού ποδοσφαιρικού τουρνούα.Ισως,επηρέσαν, οι κακές εμφανίσεις των Ελληνικών ομάδων.Επίσης πολλοί ανθρωποι ειναι διακοπές, ενώ δέν πρέπει να ξεχνάμε οτι γίνονται μαζί 28 αγωνίσματα».

    [02] Ιράκ

    Τρεις δημοσιογράφοι αγνοούνται στο Ιράκ

    22/8/2004 8:19:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την είδηση της εξαφάνισης δύο Γάλλων δημοσιογράφων στο Ιράκ ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. Πρόκειται για τον Ζορζ Μαλμπρινό, της εφημερίδας Le Figaro και τον Κριστιάν Σεσνό του Radio France International, οι οποίοι δεν έχουν δώσει σημεία ζωής για πάνω από δύο ημέρες. Οι δύο δημοσιογράφοι συχνά δούλευαν μαζί και μάλιστα πέρσι εξέδωσαν ένα βιβλίο για το Ιράκ. Η γαλλική πρεσβεία έχει κινητοποιηθεί και οι έρευνες στρέφονται προς την περιοχή της Νατζαφ όπου μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των αμερικανικών δυνάμεων και των υποστηρικτών του σιίτη κληρικού Μοκτάντα Σαντρ, όμως προς το παρόν δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Εξάλλου και το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ένας Ιταλός δημοσιογράφος που εργαζόταν στη Νατζάφ αγνοείται, ενώ ότι ο οδηγός του φέρεται να έχει σκοτωθεί.

    [03] Ιράκ

    Αεροπορικές επιδρομές στη Νατζάφ

    22/8/2004 8:51:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Σε δεύτερη μοίρα πέρασαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ιρακινών θρησκευτικών αξιωματούχων και των οπαδών του σιίτη ηγέτη Μοκτάντα αλ-Σαντρ για την παραχώρηση του ελέγχου του ιερού τεμένους του ιμάμη Αλι στη Νατζάφ αφού το λόγο έλαβαν οι μάχες. Νωρίς χθες το βράδυ, σποραδικές συγκρούσεις ξέσπασαν στους δρόμους της πόλης μεταξύ Αμερικανών στρατιωτών και ενόπλων πολιτοφυλάκων του Στρατού του Μέχντι, ενώ τη νύχτα οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τρεις επιδρομές από αέρος βάλλοντας εναντίον θέσεων στα περίχωρα της πόλης, όπου εκτιμάται ότι βρίσκονται οι αντάρτες. Τα μέτωπα των μαχών επί του εδάφους αναζωπυρώθηκαν και πάλι με το πρώτο φως της ημέρας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

    Στενός συνεργάτης του Σαντρ δήλωσε ότι οι συνομιλίες μεταξύ του σιίτη ριζοσπάστη ηγέτη και του ανώτατου κληρικού Αγιατολάχ αλι Σιστάνι δεν έχουν παρουσιάσει σημαντική εξέλιξη, εκτός από το ότι ο Σαντρ ζήτησε από τον Σιστάνι να στείλει δική του αντιπροσωπεία στο τέμενος προκειμένου να παραλάβουν ορισμένα πολύτιμα αντικείμενα από το τζαμί του Αλί, ούτως ώστε να μην υπάρξει ενδεχόμενο να κατηγορηθούν για την όποια απώλεια, τα μέλη του Στρατού του Μεχντί, που βρίσκονται οχυρωμένοι μέσα επί 17 ημέρες.

    [04] Ιράκ

    Εκρήξεις σε Μπακούμπα και Βαγδάτη

    22/8/2004 9:01:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/8/2004 9:33:41 πμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο πραγματοποιήθηκε σήμερα κοντά σε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε Ιρακινούς αξωματούχους στην Μπακούμπα, βορείως της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο άνθρωποι και να τραυματισθούν οχτώ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, στόχος της επίθεσης φαίνεται ότι ήταν ο Γκάζαν αλ-Γάντρεν, αντιδήμαρχος της πόλης, ο οποίος επέζησε. Στο μεταξύ, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Βαγδάτη, κοντά στη λεγόμενη "Πράσινη Ζώνη", όπου βρίσκεται η έδρα της προσωρινής κυβέρνησης του Ιράκ και η αμερικανική πρεσβεία. Τα αίτια της δεν έχουν γίνει γνωστά.

    [05] Διεθνή

    Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία στο Πακιστάν

    22/8/2004 10:07:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Την αποτροπή τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Ισλαμαμπάντ ανακοίνωσαν πως πέτυχαν οι πακιστανικές αρχές με τις συλλήψεις υπόπτων που πιστεύεται ότι έχουν σχέση με την Αλ Κάϊντα. Όπως δήλωσε ο Πακιστανός υπουργός Πληροφοριών σεΐχης Ρασίντ Αχμεντ οι συλληφθέντες σχεδίαζαν να επιτεθούν εναντίον σειρά στόχων μεταξύ αυτών το προεδρικό μέγαρο, η κατοικία του προέδρου Μουσάραφ, η πρεσβεία των ΗΠΑ, τα γραφεία του πρωθυπουργού της επαρχίας Παντζάμπ και το Εθνικό Συνεδριακό Κέντρο. Αν και η αμερικανική πρεσβεία είχε κάνει νωρίτερα λόγο για δέκα συλληφθέντες, ο Πακιστανός υπουργός είπε ότι ήταν έξι και εγκέφαλος τους θεωρείται ένας Αιγύπτιος, τον οποίο δεν κατονόμασε, ενώ προανήγγειλε και νέες επιχειρήσεις της αστυνομίας εναντίον εξτρεμιστών.

    [06] Αθλητισμός

    0-0 για συμπεράσματα

    22/8/2004 8:39:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σε ένα δυνατό αγώνα, με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και ακόμη και τραυματισμούς, ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε ισόπαλος με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, περνώντας έτσι θετικά το πρώτο του δυνατό τεστ για αυτό το καλοκαίρι. Ο Γκάμπριελ Σούρερ ήταν εκείνος που εντυπωσίασε με την προσφορά του στην αμυντική γραμμή. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το γεγονός πως δύο παίκτες του Ολυμπιακού αποχώρησαν πολύ νωρίς τραυματισμένοι από σκληρά μαρκαρίσματα, έτσι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του και να μην υπολογίσει στον αγώνα τους Καφέ και Μάριτς. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός δεν έδειξε να αποσυντονίζεται από τις αναγκαστικές αλλαγές και συνέχισε να είναι απειλητικός και μέσα στο παιχνίδι.

    Οι συνθέσεις

    ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Αρανθούμπια, Ιραόλα, Πριέτο, Κουρμπέγκι, Ντελ Χόρνο, Τίκο, Ορμπάιζ, Ετσεμπερία, Αριάγκα, Γιέστε, Εζκέρο (αγωνίστηκαν ακόμη και οι: Λαφουέντε, Κάσας, Καράνκα, Μπόρντας, Γκερέρο, Χάβι Γκονζάλεθ, Σολαμπαριέτα, Ανγκούλο, Ουρθάιθ).

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Σούρερ, Ανατολάκης, Βενετίδης (91΄ Μενδρινός), Μάριτς (12΄ Ρέζιτς), Καφές (37΄ Πάντος), Γεωργιάδης, Ριβάλντο (68΄ Καστίγιο), Τζιοβάνι (68΄ Κωστούλας), Οκκάς (91΄ Κουλουχέρης).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 22 August 2004 - 8:50:39 UTC