Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυση κατέθεσε ο δήμαρχος Φιλοθέης Προκαταρκτική εξέταση για την
  • [02] Συγκέντρωσε 58,25% "Ναι" στον Τσάβες
  • [03] "Έπεσε" ο μαύρος χρυσός
  • [04] Ζουζούνια για στοίχημα

    [01] Εσωτερικά

    Μήνυση κατέθεσε ο δήμαρχος Φιλοθέης Προκαταρκτική εξέταση για την πυρκαγιά στο Ψυχικό

    16/8/2004 11:16:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την υπόθεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στα Τουρκοβούνια το βράδυ του Σαββάτου, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Στο γραφείο του προϊσταμένου της εισαγγελίας διαβιβάστηκαν σήμερα το πόρισμα της Πυροσβεστικής αλλά και η μήνυση κατ' αγνώστων που υπέβαλε για την υπόθεση ο δήμαρχος Φιλοθέης. Σύμφωνα με το πόρισμα της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά προκλήθηκε από τη ρίψη βεγγαλικών που εκτοξεύθηκαν από το σπίτι της Γιάννας Αγγελοπούλου, η οποία παρέθετε δεξίωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Μουζακίτη να διερευνήσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αυταπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων. Ο κ. Μουζακίτης έχει λάβει εντολή να διερευνήσει αν για τη ρίψη των βεγγαλικών τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και ελήφθησαν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

    [02] Διεθνή

    Συγκέντρωσε 58,25% "Ναι" στον Τσάβες

    16/8/2004 11:53:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/8/2004 4:45:39 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters- BBC

    Με ποσοστό 58,25% ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κέρδισε το δημοψήφισμα για τη συνέχιση της προεδρικής του θητείας, ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή έπειτα από την καταμέτρηση του 94,49% των ψήφων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής, Φρανσίσκο Καρασκέρο, η αντιπολίτευση συγκέντρωσε το 41,74% των ψήφων, ωστόσο, τα δύο μέλη της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στην ΕΕΕ αρνήθηκαν αν επικυρώσουν τα επίσημα αποτελέσματα. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, Χένρι Ράμος Αγιούπ, έκανε λόγο για "εκλογική νοθεία" και "χονδροειδή χειραγώγηση".

    Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

    Σφοδρή ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Μάλιστα, όπως δήλωσαν οι επικεφαλής της, θα συγκεντρώσουν στοιχεία, που αποδεικνύουν την "τεράστια απάτη εις βάρος του λαού της Βενεζουέλας".

    "Απορρίπτουμε σαφώς και κατηγορηματικά τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από τους τρεις εκπροσώπους της κυβέρνησης στους κόλπους του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου", δήλωσε ο Ράμος Αγιούπ, γενικός γραμματέας του κόμματος της Δημοκρατικής Δράσης.

    Την ίδια ώρα, το μέλος του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου, Χόρχε Ροντρίγκες, δήλωσε, πως το ποσοστό αποχής στο δημοψήφισμα ήταν κάτω από 27% , ένα επίπεδο "ιστορικό", όπως το χαρακτήρισε.

    Σημειώνεται ότι η θητεία του προέδρου Τσάβες δεν θα μπορούσε να ανακληθεί παρά μόνο εάν "αριθμός ψηφοφόρων ίσος ή μεγαλύτερος με αυτόν που τον είχε ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές του 2000 (3,76 εκατομμύρια άτομα) το ζητούσαν και εάν, φυσικά, ο αριθμός των ψηφοφόρων υπέρ της παραμονής του στην προεδρία ήταν μεγαλύτερος από τον αριθμό των ψηφοφόρων που θα ήθελαν την απομάκρυνσή του.

    [03] Οικονομία

    "Έπεσε" ο μαύρος χρυσός

    16/8/2004 1:54:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    Υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου από το νέο ιστορικό ρεκόρ στο οποίο ανήλθαν σήμερα το πρωί, καθώς η νίκη του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, στο δημοψήφισμα που θα έκρινε την παραμονή του στον προεδρικό θώκο, εκτόνωσε τις ανησυχίες ότι ενδεχόμενο ταραχών μπορεί να οδηγούσε σε διακοπή των εξαγωγών βενεζοελάνικου αργού. Η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού έχασε 11 σεντς, υποχωρώντας στα 46,47 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ έχασε 39 σεντς, με την τιμή του να υποχωρεί στα 43,49 δολάρια το βαρέλι. Ωστόσο, η κατάσταση στο Ιράκ και η περιορισμένη δυνατότητα του ΟΠΕΚ, ανησυχούν την αγορά.

    Προβληματισμός στην αγορά

    Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι ανησυχίας στην αγορά πετρελαίου, όπως η κατάσταση στο Ιράκ και η περιορισμένη δυνατότητα του ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή.

    Οι εξαγωγές ιρακινού αργού εξακολουθούν να "ρέουν" με ρυθμό περίπου 900.000 βαρέλια ημερησίως, το μισό του κανονικού, μετά τις πράξεις δολιοφθοράς στον νότιο αγωγό. Αξιωματούχος της South Oil Company δήλωσε, ότι "ο αγωγός δεν λειτουργεί. Δεν γνωρίζουμε πότε θα βελτιωθούν οι συνθήκες για να τον επαναλειτουργήσουμε".

    Στο μεταξύ, με συνέντευξή του στον κουβεϊτιανό Τύπο, ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Αμπντάλα, διαβεβαίωσε, πως η χώρα του θα αντλεί "όσο περισσότερο πετρέλαιο επιτρέπουν τα πεδία άντλησης", για να συγκρατήσει τις τιμές, που θεωρεί ότι πρέπει να κυμαίνονται μεταξύ 25 και 30 δολαρίων το βαρέλι.

    [04] Διάφορα

    Ζουζούνια για στοίχημα

    16/8/2004 2:22:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Ένα είδος στοιχήματος προς εξαφάνιση ήρθε και πάλι στο προσκήνιο στο Χονγκ Κονγκ. Μετά το ποδόσφαιρο και τις ιπποδρομίες, τα μοναδικά νόμιμα στοιχήματα στη χώρα, οι τζογαδόροι στράφηκαν προς τις γρυλομαχίες. Πώς παίζεται το "άθλημα"; Κάθε παίκτης διαλέγει το ζουζούνι της αρεσκείας του, το οποίο ρίχνεται στο ρινγκ και πρέπει να νικήσει τον αντίπαλό του. Παλιότερα, οι γρυλομαχίες θεωρούνταν χόμπι για τις ανώτερες κοινωνικά τάξεις, ενώ σήμερα έχουν εξελιχθεί σε πρόσφορο έδαφος για στοιχήματα, αφού ένας "τσαμπουκαλεμένος" γρύλος μπορεί να αποφέρει μέχρι και 2.600 δολάρια ΗΠΑ. Μάλιστα, η αστυνομία συνέλαβε 115 άτομα σε λέσχη συνοικίας του Μονγκόκ, επειδή οι παίκτες, ηλικίας 30 έως 80 ετών, είχαν διοργανώσει ένα είδος πρωταθλήματος με γρυλομαχίες. Μάλιστα, στην έφοδό τους, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και περίπου 200 από τα συμπαθή έντομα, σε μια προσπάθεια να εξαρθρώσουν το κύκλωμα των παράνομων στοιχημάτων!


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 16 August 2004 - 16:51:12 UTC