Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με σημαντικές προσωπικότητες και ηγέτες Συναντήσεις Πρωθυπουργού
  • [02] Στιγματίστηκε η μεγάλη γιορτή! Στην πειθαρχική επιτροπή Κεντέρης
  • [03] Ελαφρείς τραυματισμοί Στο ΚΑΤ Κεντέρης και Θάνου
  • [04] Ανησυχίες για χτύπημα στην προεκλογική περίοδο Φόβος για την Αλ Κάιντα
  • [05] Διαψεύδεται ο τραυματισμός του Σαντρ
  • [06] Στους δρόμους οπαδοί του προέδρου και της αντιπολί Γιγαντιαίες
  • [07] Ελεύθερος ο Ιορδανός επιχειρηματίας Απαγωγή Βρετανού δημοσιογράφου
  • [08] Στην Οκινάουα Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου

    [01] Εσωτερικά

    Με σημαντικές προσωπικότητες και ηγέτες Συναντήσεις Πρωθυπουργού

    12/8/2004 3:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/8/2004 10:22:37 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ανοίγοντας τον κύκλο των επαφών του με σημαντικές προσωπικότητες και ηγέτες, που έχουν έρθει στην Αθήνα, προκειμένου να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακών Αγώνων. Η συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη διήρκεσε 35 λεπτά και δεν έγιναν δηλώσεις. Στις 7 μ.μ. ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στη δεξίωση, που δίνει ο Αμερικανός πρέσβης προς τιμή του πρώην Αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Μπους, του πρεσβύτερου. Το βράδυ ο Κώστας Καραμανλής θα απευθύνει χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την Αφή της Φλόγας στο Βωμό της Ακρόπολης.

    Αύριο το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης ενώ στις 11.30 π.μ. θα δεχθεί τον Ουκρανό Πρωθυπουργό. Στη μία το μεσημέρι θα παραστεί στη δεξίωση, που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

    Στις 18.30 θα δεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ στις 19.20 ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλέρ.

    [02] Στίβος

    Στιγματίστηκε η μεγάλη γιορτή! Στην πειθαρχική επιτροπή Κεντέρης Θάνου

    13/8/2004 12:43:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την μέση λύση φαίνεται πως βρήκε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ώστε να μην εκθέσει τους διοργανωτές Έλληνες ανήμερα της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και να μην απογοητεύσει τους ξένους που ζητούσαν την κεφαλή του Κώστα Κεντέρη επί πίνακι! Έτσι αργά το βράδυ της Πέμπτης, η ΔΟΕ με επίσημη ανακοίνωσή της καλεί τον Έλληνα Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ αλλά και την Κατερίνα Θάνου, την οποία επίσης αφορά το θέμα, να δώσει εξηγήσεις στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΔΟΕ, κατά την διάρκεια της Παρασκευής. Η Πειθαρχική Επιτροπή με την σειρά της θα δώσει την εισήγησή της στην Εκτελεστική Επιτροπή και από εκεί και έπειτα αναμένονται οι εξελίξεις. Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΟΕ περίπου 35 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, αναφέρει πως η υπόθεση έγκειται στο άρθρο 7 του κανονισμού περί ντόπινγκ, που δεν αφορά άρνηση ελέγχου αλλά μη διαθεσιμότητα την στιγμή που υπήρξε η κλήση.

    Αινιγματικός ο Όσβαλντ

    Πριν λίγο ο Ντένις Όσβαλντ, πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εμφανίστηκε ξαφνιασμένος με το όλο θέμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν δεν γνώριζε την ανακοίνωση της ΔΟΕ, ενώ σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου σχετικά με το αν δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν οι δύο Έλληνες αθλητές να περάσουν από τον έλεγχο, ο κ. Όσβλαντ απάντησε, "Όντως αυτό είναι το ερώτημα, εάν δεν ήθελαν ή αν δεν μπορούσαν"!

    Το θέμα έστω και προσωρινά μπορεί να τελειώνει και οι εξελίξεις να μετατίθενται για αργότερα, ωστόσο το κακό πλέον έχει γίνει! Η μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού, η επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στην πατρίδα τους, στιγματίζεται πλέον από μια υπόθεση που πέρασε από χίλια κύματα και το κυριότερο, φάνηκε να εκβιάζεται από διαφόρους κύκλους με την επίμονη σύνδεση του ονόματος του Κώστα Κεντέρη σε κάθε ύποπτη αναφορά σχετικά με την χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ο Έλληνας "θεός" όπως τον αναφέρουν όλες οι ξένες ιστοσελίδες, την ίδια στιγμή που δεκάδες Αμερικανοί αθλητές τιμωρούνται, έμοιαζε ανεπηρέαστος από τέτοιου είδους σκάνδαλα και μυστήριες υποθέσεις και αυτό προφανώς είναι κάτι που δεν άρεσε σε ορισμένους. Το πρώτο δείγμα μάλιστα ήρθε μόλις χθες στην συνέντευξη Τύπου του προέδρου της WADA, κ. Πάουελ, ο οποίος δέχτηκε σωρεία ερωτήσεων σχετικά με τον Έλληνα Ολυμπιονίκη. Ερωτήσεις που δεν αφορούσαν την φημολογία που τον ήθελε να τιμάται με την επιλογή του ως τελευταίος Λαμπαδηδρόμος, αλλά με την φημολογία(;) για εξαφάνισή του και μυστικές προπονήσεις στο Κατάρ. Το θέμα φυσικά είναι πολύ λεπτό και το καλύτερο, έτσι όπως εξελίχτηκε θα ήταν όλοι να είναι πιο επιφυλακτικοί και εάν δεν κατάφεραν να είναι όταν ξέσπασε, ας είναι τώρα που η αναμονή της απόφασης της Παρασκευής, κρατά σε αγωνία ένα ολόκληρο έθνος και βάζει σε κίνδυνο την μεγαλύτερη γιορτή της ανθρωπότητας. Αυτή που ξεκινά απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο με ήδη χαμένη λίγη από την λάμψη της!

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεχίζεται το θρίλερ με Κεντέρη και Θάνου

    Θρίλερ με Κεντέρη!

    [03] Στίβος

    Ελαφρείς τραυματισμοί Στο ΚΑΤ Κεντέρης και Θάνου

    13/8/2004 2:12:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/8/2004 10:22:59 πμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στο ΚΑΤ, ευτυχώς χωρίς κίνδυνο για την ζωή τους, βρίσκονται ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου, που τα ξημερώματα είχαν ατύχημα με την μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαιναν κατά τη μετάβασή τους από τον Άγιο Κοσμά στο Ολυμπιακό Χωριό. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, κατόπιν ενημερώσεως από το Συντονιστικό Οργανο Τομέα Υγείας (Σ.Ο.Τ.Υ.), ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του ΚΑΤ μετά από τροχαίο ατύχημα. Αμέσως υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις. Στον Ολυμπιονίκη μας, Κώστα Κεντέρη, διεγνώσθη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, θλάση αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης, θλάση γονάτων και εκδορές δεξιάς κνήμης. Η Κατερίνα Θάνου, σύμφωνα με τις εξετάσεις, υπέστη από το τροχαίο θλάση κοιλίας, θλάση δεξιού ισχίου και θλάση προσαγωγών μυών δεξιά. Νεώτερη επίσημη ανακοίνωση για την πορεία της υγείας τους θα εκδοθεί στη 1 το μεσημέρι. Τους δύο αθλητές μας επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός.

    Αποτέλεσμα ψυχικής κατάστασης

    Στο νοσοκομείο έσπευσαν αμέσως ο προπονητής των δύο αθλητών Χρήστος Τζέκος, καθώς και ο επικεφαλής προπονητής της ομάδας στίβου, Οδυσσέας Παπατώλη, ενώ παρών είναι και ο γιατρός του ΣΕΓΑΣ, Χρήστος Σκορδής.

    "Η ψυχολογική τους κατάσταση δεν ήταν καλή. Φαίνεται πως δεν είναι κάτι σοβαρό. Οι εξετάσεις συνεχίζονται", δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες από το ΚΑΤ, ο επικεφαλής της ομοσπονδίας αθλητισμού Βασίλης Σεβαστής.

    Επίσης, ο κ. Σεβαστής λοιπόν είπε, πως οι δύο αθλητές επέβαιναν στην μοτοσυκλέτα του Χρήστου Τζέκου και οδηγούσε ο Κεντέρης, ενώ είχαν αποχωρήσει από το σπίτι του προπονητή τους και κατευθύνονταν προς το Ολυμπιακό Χωριό.

    Το ατύχημα συνέβη σε μια στροφή στην οδό Γούναρη, στην Άνω Γλυφάδα, όταν ο Έλληνας Ολυμπιονίκης έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας.

    Χαρακτηριστικά, μάλιστα, ο κ. Σεβαστής είπε πως το ατύχημα ήταν αποτέλεσμα της κατάστασης η οποία δημιουργήθηκε και της ψυχικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν ο Κώστας Κεντέρης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην πειθαρχική επιτροπή Κεντέρης Θάνου

    Συνεχίζεται το θρίλερ με Κεντέρη και Θάνου

    Θρίλερ με Κεντέρη!

    [04] Διεθνή

    Ανησυχίες για χτύπημα στην προεκλογική περίοδο Φόβος για την Αλ Κάιντα στις ΗΠΑ

    13/8/2004 8:30:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    Μεγάλο κίνδυνο φαίνεται να διατρέχει η προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου που δεν θέλησε να κατονομαστεί. "Είναι σαφές, με βάση της πληροφορίες της αντικατασκοπίας, ότι η Αλ Κάιντα προσπαθεί να επηρεάσει τις εκλογές", δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος, που διευκρίνισε, πως δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απειλές. Όπως είπε, όμως, οι αρχές έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες, μετά τις συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατική δράση στο Πακιστάν και τη Μεγάλη Βρετανία. "Με βάση τις πληροφορίες της αντικατασκοπίας, είμαστε περισσότερο ανήσυχοι για το χρονικό διάστημα Αυγούστου- Σεπτεμβρίου", δήλωσε ο ίδιος. Στο μεταξύ, στο Πακιστάν, άνδρες των μυστικών υπηρεσιών εξέφρασαν την εκτίμηση, ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έχει δώσει το πράσινο φως για επιθέσεις εναντίον σημαντικών στόχων στις ΗΠΑ.

    [05] Ιράκ

    Διαψεύδεται ο τραυματισμός του Σαντρ

    13/8/2004 8:20:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/8/2004 11:42:17 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Δεν έχει τραυματιστεί ο ριζοσπάστης κληρικός Μοκτάντα αλ Σαντρ, ενώ διαπραγματεύεται με την ιρακινή κυβέρνηση, για να εγκαταλείψει το Μαυσωλείο του Ιμάμη Άλι στην ιερή σιιτική πόλη Νατζάφ, τόνισε ο ιρακινός υπουργός Εσωτερικών Φαλάχ αλ Νακίμπ. Νωρίτερα, ο εκπρόσωπός του Σεϊχης Αχμεντ αλ-Σαϊμπάνι είχε δηλώσει πως ο σιίτης κληρικός είχε τραυματισθεί σε αμερικανική επιδρομή, σήμερα το πρωΐ. "Ο Σαγιέντ Μοκτάντα δεν θα πάθει τίποτε εάν εγκαταλείψει ειρηνικά το Μαυσωλείο. Μία εκεχειρία βρίσκεται εν ισχύ από χθες το βράδυ", τόνισε ο Νακίμπ στο πρακτορείο Ρόιτερ.

    Αιματηρή επίθεση στην πόλη Κούτ

    Επτά Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 34 τραυματίστηκαν μετά τις σφοδρές επιθέσεις αμερικανικών δυνάμεων σήμερα τα ξημερώματα κατά των θέσεων, που κρατούν οι ένοπλοι οπαδοί του ριζοσπάστη σιίτη κληρικού Μοκτάντα αλ Σάντρ στην πόλη Κούτ.

    Οι επιθέσεις αυτές ακολούθησαν τις χθεσινές άνευ προηγουμένου αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στην ίδια πόλη, που απέχει 180 χλμ από τη Βαγδάτη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 84 ανθρώπων, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

    "Μία από τις επιθέσεις εκδηλώθηκε στο προάστειο Ιζάτ, με μία γυναίκα να βρίσκεται μεταξύ των έξι νεκρών", τόνισε ο διευθυντής του νοσοκομείου στο Κουτ, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.

    Τέλος, ο ίδιος τόνισε πως οι Αμερικανοί έπληξαν κατά λάθος το κτήριο της ιρακινής Εθνοφρουράς, σκοτώνοντας ένα μέλος της και τραυματίζοντας άλλα 14. Η κατάσταση είναι εξόχως τεταμένη στο Κουτ κι μάχες μπορεί να ξεσπάσουν ανά πάσα στιγμή, τόνισαν χθες οι πολωνικές δυνάμεις που ελέγχουν την περιοχή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εισβολή στην κατοικία του Σαντρ

    [06] Διεθνή

    Στους δρόμους οπαδοί του προέδρου και της αντιπολί Γιγαντιαίες διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα

    13/8/2004 8:48:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων- BBC

    Με διαδηλώσεις κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση στη Βενεζουέλα, τρεις ημέρες πριν το αποφασιστικό δημοψήφισμα για την τύχη του προέδρου Ούγο Τσάβες. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, περισσότεροι από 500.000 οπαδοί της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν κατά του προέδρου, την ώρα που περίπου 100.000 υποστηρικτές του εξέφραζαν με συνθήματα την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του. Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Μεντόζα, τους κάλεσε να καταψηφίσουν τον πρόεδρο Τσάβες στο δημοψήφισμα της Κυριακής, για να νικήσουν "τη φτώχια, την ανεργία και την εγκληματικότητα". Την Κυριακή, περίπου 14 εκατομμύρια ψηφοφόροι θα προσέλθουν στις κάλπες για να αποφασίσουν εάν ο 50χρονος πρόεδρος θα συνεχίσει να κυβερνά την χώρα για το υπόλοιπο της θητείας του, που λήγει στις αρχές του 2007, ή εάν θα προκηρυχθούν νέες εκλογές εντός 30 ημερών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα

    [07] Ιράκ

    Ελεύθερος ο Ιορδανός επιχειρηματίας Απαγωγή Βρετανού δημοσιογράφου

    13/8/2004 9:15:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ένοπλοι μασκοφόροι απήγαγαν έναν Βρετανό δημοσιογράφο από το ξενοδοχείο του στη Βασόρα, στο νότιο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση του ξενοδοχείου. Περίπου είκοσι ένοπλοι μασκοφόροι, ορισμένοι εκ των οποίων φορούσαν αστυνομικές στολές, εισέβαλαν στο ξενοδοχείο Αλ Ντιγιάφα, την Πέμπτη το βράδυ, στις 23.00 (22.00, ώρα Ελλάδος) και ζήτησαν από την υποδοχή το βιβλίο των επισκεπτών, τόνισε ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου. Νωρίτερα, ο Ιορδανός επιχειρηματίας Τζαμάλ Σαντέκ αλ Σαλαΐμεχ, που κρατείτο όμηρος από την περασμένη Δευτέρα στο Ιράκ, απελευθερώθηκε από τους απαγωγείς του, μετέδωσε το ιορδανικό πρακτορείο Πέτρα, αναπαράγοντας τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της χώρας.

    "Πως τολμάτε να δέχεσθε ξένους "

    "Ένας από την ομάδα των ενόπλων ρώτησε πως τολμάτε να δέχεσθε ξένους στο ξενοδοχείο σας;. Κατόπιν οι υπόλοιποι όρμηξαν τρέχοντας προς τους ορόφους", ανέφερε ο υπάλληλος, δίχως να είναι σε θέση να πληροφορήσει για το όνομα του δημοσιογράφου και το μέσο στο οποίο εργάζεται.

    "Μετά ακούσαμε δύο πυροβολισμούς και κάποια λεπτά αργότερα είδαμε πως οι απαγωγείς είχαν αρπάξει τον δημοσιογράφο, ο οποίος αιμορραγούσε" για να τον οδηγήσουν σε κάποιο άγνωστο σημείο, πρόσθεσε.

    [08] Διεθνή

    Στην Οκινάουα Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου

    13/8/2004 10:08:00 πμ

    Ένα αμερικανικό στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη σήμερα στον χώρο της πανεπιστημιούπολης στην Οκινάουα, στη νότια Ιαπωνία. Τρια μέλη του πληρώματός τραυματίστηκαν, ανακοίνωσαν οι αρχές. Οι πληροφορίες δεν αναφέρουν κάποιον τραυματισμό φοιτητή. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως το ελικόπτερο εξερράγη και τυλίχθηκε στις φλόγες αμέσως μετά την πτώση του στο Παν/μιο Κοκουσάι της Οκινάουα, γύρω στις 14.20 (08.20, ώρα Ελλάδος). Το ελικόπτερο ήταν ένα μεγάλο μεταγωγικό CH-53, σύμφωνα με το Υπουργείο Αμύνης της Ιαπωνίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 13 August 2004 - 8:50:48 UTC