Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διανυκτερεύει απόψε στο Μαραθώνα Στην Αττική γη η Φλόγα
  • [02] Στα 45, 04 δολάρια το βαρέλι Νέο ρεκόρ 20ετίας για τον αργό
  • [03] Δέσμη μέτρων για τους ασφαλισμένους Πιο αποτελεσματικό το ΙΚΑ
  • [04] Για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων "Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι
  • [05] Στο Σύνταγμα Εκδήλωση τιμής του ΠΑΜΕ
  • [06] Τρίτη απελευθέρωση εντός 24ωρου Αέρας ελευθερίας για Λιβανέζο όμηρο
  • [07] Ανώμαλη προσγείωση

    [01] Αθήνα 2004

    Διανυκτερεύει απόψε στο Μαραθώνα Στην Αττική γη η Φλόγα

    10/8/2004 3:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/8/2004 8:37:28 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Στην Κόρινθο, διανυκτέρευσε χθες βράδυ η Ολυμπιακή Φλόγα. Το ιερό φως των Ολυμπιακών Αγώνων κάλυψε τη Δευτέρα μία απόσταση 80 χιλιομέτρων και άλλαξε 267 φορές χέρια. Σήμερα, επιστρέφει στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, αφού πρώτα θα περάσει από τη Θήβα και στη συνέχεια από την Ελευσίνα και το Καπανδρίτι. Το βράδυ θα διανυκτερεύσει στον τύμβο του Μαραθώνα. Τρεις ημέρες θα διαρκέσει το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας στην Αθήνα. Μέχρι να φθάσει στο Ολυμπιακό Στάδιο, το ιερό φως των Αγώνων αναμένεται να αλλάξει εκατοντάδες χέρια. Μεταξύ αυτών που θα το μεταφέρουν θα είναι και πολλοί επώνυμοι, από όλους τους χώρους, όπως οι: Κριστόφ Βαζέχα, Άννα Βίσση, Ευθύμης Μπακατσιάς, Διονύσης Σαββόπουλος, Σάκης Ρουβάς, Ναόμι Κάμπελ, Μιμή Ντενίση, Καίτη Γαρμπή, Καρλ Λιούις.

    Την Τετάρτη

    Η διαδρομή της Φλόγας περιλαμβάνει σχεδόν όλους τους δήμους του Λεκανοπεδίου και τα προάστια της Αθήνας με σχεδόν 600 λαμπαδηδρόμους να οδηγούν το Ολυμπιακό φως στο στάδιο των Αγώνων. Ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους βρίσκονται γνωστές προσωπικότητες της αθλητικής και κοινωνικής ζωής από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Ολυμπιονίκες και άνθρωποι της τέχνης, επιχειρηματίες και επιστήμονες, αλλά και άνθρωποι που έχουν να διηγηθούν ιστορίες προσωπικού αγώνα, θα συναντηθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας.

    Την Τετάρτη η Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει από το Μαραθώνα στις 06.55 και μέχρι τις 10.30, από τη λεωφόρο Μαραθώνος, θα διασχίσει τα Μεσόγεια. Από το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια θα φτάσει στην Κηφισιά στις 13.05.

    Μεταξύ των λαμπαδηδρόμων είναι οι: Ευθ. Μπακατσιάς, Εύα Χριστοδούλου, Κρ. Βαζέχα, Νίκος Μπουντούρης, Τάσος Μπουντούρης Ν. Χατζηνικολάου, Α. Βίσση, Μ. Σίμιτσεκ, Π. Φασούλας.

    Ορισμένα σημεία διέλευσης ανά ώρα:

    16.35 Άνω Λιόσια, 17.00 Καματερό, Άγιοι Ανάργυροι, 18.00 Πετρούπολη, Περιστέρι, 19.00 Αιγάλεω, 20.00 Χαϊδάρι, 21.00 Κερατσίνι, 21.25 στη Δραπετσώνα.

    Εκεί θα επιβιβαστεί σε τριήρη και θα φτάσει στην ακτή Μιαούλη όπου και θα αποβιβαστεί. Ο βωμός θα ανάψει στην πλατεία Κοραή από τον κ. Λεωνίδα Ανδριανόπουλο. Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μάριο Φραγκούλη.

    Την Πέμπτη

    Την Πέμπτη η Φλόγα έχει ως προορισμό την Ακρόπολη. Η πομπή θα ξεκινήσει από τον Πειραιά στις 08.37, θα κατευθυνθεί προς Μοσχάτο, Ρέντη, Ταύρο, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη. Στις 10.40 θα βρίσκεται στο Φάληρο με κατεύθυνση προς Γλυφάδα.

    Η Φλόγα θα περάσει από το Λαύριο στις 15.00 και από τα Μεσόγεια θα φτάσει σε Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Υμηττό. Στις 20.30 θα βρίσκεται στο Βύρωνα και θα εισέλθει στην Αθήνα. Με προορισμό την Ακρόπολη η πομπή θα διασχίσει τη Λεωφόρο Αμαλίας και τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Στις 21.00 θα ανάψει ο βωμός από τη Νίκη Μπακογιάννη. Στις 21.50 θα αρχίσει στο Ηρώδειο το πολιτιστικό πρόγραμμα.

    Στους λαμπαδηδρόμους της ημέρας περιλαμβάνονται: Καρλ Λιούις, Παύλος Τσίμας, Χουάν Ρότσα, Βαλέριος Λεωνίδης, Καίτη Γαρμπή, Μιμή Ντενίση, Ζαν Κουστό.

    Με προορισμό το Ολυμπιακό Στάδιο

    Την Παρασκευή η Φλόγα θα διατρέξει το κέντρο της Αθήνας με κατεύθυνση Βόρεια, προς το Ολυμπιακό Στάδιο. Θα περάσει μπροστά από τα κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου.

    Θα ανηφορίσει προς Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Ιωνία, θα φτάσει στη Λεωφόρο Κηφισίας, θα περάσει για λίγο από την Αττική Οδό και στη συνέχεια θα φτάσει στο Ολυμπιακό Στάδιο λίγο πριν την τελετή έναρξης.

    Στους λαμπαδηδρόμους περιλαμβάνονται: Μπάμπης Χολίδης, Λεωνίδας Κόκας, Νίκος Οικονόμου, Ιμπραήμ Κουτλάι, Πέτρος Κωστόπουλος, Κάρμεν Ρουγγέρη, Βασιλική (γλύπτρια), Διονύσης Σαββόπουλος, Αλέκος Φασιανός, Σάκης Ρουβάς, Ναόμι Κάμπελ, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Κλάους Όρμαν, Άγγελος Παυλακάκης, Σόνια Θεοδωρίδου.

    Ενημερωθείτε αναλυτικά από ποιους Δήμους και ποιους Δρόμους θα περάσει από τις παρακάτω διευθύνσεις:

    Σχετικά Links:

    Λαμπαδηδρομία 11ης Αυγούστου

    Λαμπαδηδρομία 12ης Αυγούστου

    Λαμπαδηδρομία 13ης Αυγούστου

    [02] Οικονομία

    Στα 45, 04 δολάρια το βαρέλι Νέο ρεκόρ 20ετίας για τον αργό

    10/8/2004 8:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/8/2004 8:36:05 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το κύμα βίας στο Ιράκ επηρέασαν την τιμή του αμερικανικού αργού, φτάνοντας στα 45,04 δολάρια το βαρέλι, ρεκόρ 20ετίας της προθεσμιακής αγοράς πετρελαίου της Νέας Υόρκης. Τη Δευτέρα, πιστοί στον σιίτη κληρικό Μοκτάντα αλ-Σαντρ ανατίναξαν τον κύριο αγωγό ο οποίος οδηγεί από τα πετρελαιοφόρα κοιτάσματα του νότιου Ιράκ, στους υπεράκτιους τερματικούς σταθμούς της Βασόρας και της Χορ αλ-Αμάγια. Ο δεύτερος μικρότερος αγωγός έκλεισε για προληπτικούς λόγους, αν και οι εξαγωγές συνεχίστηκαν από τα διαθέσιμα αποθέματα. Αξιωματούχος από την South Oil Company δήλωσε ότι το πετρέλαιο θα αρχίσει να κυλάει και πάλι στους αγωγούς από την Τετάρτη.

    1979 - Μέση τιμή αργού 80 δολάρια το βαρέλι

    "Η προοπτική της διακοπής των ιρακινών εξαγωγών από τα νότια λιμάνια της χώρας για μακρά περίοδο είναι αρκετή για να οδηγήσει τις τιμές πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι, εφόσον δεν υπάρχει πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα για να καλύψει το 1,7-1,9 εκατομμύριο βαρέλια που φεύγουν καθημερινά από τη Βασόρα", εκτιμούν αναλυτές της Barclay's Capital.

    "Ο κόσμος αυτή τη στιγμή διαθέτει τη μικρότερη προστασία για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις μίας μείωσης της προσφοράς, τη στιγμή που η αύξηση της ζήτησης είναι η ισχυρότερη σε διάστημα μίας γενιάς. Αυτές οι συνθήκες σημαίνουν ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου είναι πιο 'σφικτή' και από την κρίση του 1973", τόνισε ο Ντάνιελ Γέργκιν, πρόεδρος της Cambridge Energy Research Associates.

    Σε πραγματικές, αποπληθωρισμένες τιμές, το πετρέλαιο παραμένει πολύ χαμηλότερα από τα υψηλά του 1979, κατά τη διάρκεια της Ιρανικής επανάστασης, όταν η μέση τιμή του αργού ήταν 80 δολάρια το βαρέλι σε σημερινές τιμές.

    Τη Δευτέρα, οι δικαστικοί κλητήρες κατέσχεσαν για δεύτερη φορά την κύρια μονάδα της Yukos, Yuganskneftegaz, κίνηση που ερμηνεύτηκε ως ένδειξη της αποφασιστικότητας του κράτους να διαλύσει την εταιρία.

    [03] Οικονομία

    Δέσμη μέτρων για τους ασφαλισμένους Πιο αποτελεσματικό το ΙΚΑ

    10/8/2004 8:26:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Προσωρινή σύνταξη μέσα σε μια εβδομάδα προβλέπει, μεταξύ άλλων, η δέσμη μέτρων για την αποτελεσματική λειτουργία του ΙΚΑ και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, που ανακοίνωσε ο διοικητής του Ιδρύματος, Ιωάννης Βαρθολομαίος. Η προσωρινή σύνταξη θα αντιστοιχεί στο 70% για τη διαδοχική ασφάλιση ή την απονομή της κατώτερης για τις άλλες περιπτώσεις, ενώ τυχόν διαφορά του ποσού θα δίδεται έντοκα στους συνταξιούχους. Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό Απασχόλησης, Πάνο Παναγιωτόπουλο, για να καλυφθούν οι ανάγκες του ΙΚΑ προγραμματίζονται 1.150 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και δημιουργείται δίκτυο άμεσης βοήθειας, με δύο νοσοκομειακά αυτοκίνητα.

    Ρύθμιση των χρεών

    Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Παναγιωτόπουλου, έξι κινητές μονάδες για εμβολιασμούς, πρόληψη καρδιακών νοσημάτων και γυναικολογικών εξετάσεων θα δημιουργηθούν σε βιομηχανικές περιοχές, ενώ στην περιφέρεια θα δημιουργηθούν τέσσερα κέντρα απονομής συντάξεων. Παράλληλα, ο υπουργός εξέφρασε την πρόθεση της Κυβέρνησης για νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που με τις προσαυξήσεις ανέρχονται σε 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ, με την προϋπόθεση οι επιχειρήσεις να είναι συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.

    [04] Εσωτερικά

    Για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων "Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες"

    10/8/2004 8:34:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και στην κοινωνική αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, συζήτησαν σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και ο γραμματέας της Ν.Δ Ευάγγελος Μεϊμαράκης. "Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες να αναλάβουν και να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. Όλα τα μέτρα, τα οποία το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας λαμβάνει, είναι μέτρα προληπτικά τα οποία δεν μπορούν να υπερκαλύψουν την βασική ουσία και το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων που δεν είναι τίποτα άλλο από την ευγενή άμιλλα, από την ειρήνη και από την συναδέλφωση των λαών", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

    "Πράξη η μεγάλη εθνική προσπάθεια"

    Ο γραμματέας της Ν.Δ δήλωσε πως "εντός των ημερών θα γίνει πράξη η μεγάλη εθνική προσπάθεια την οποία έχουμε καταβάλει όλοι και έχουμε δώσει τον καλύτερο μας εαυτό στο πλαίσιο αυτό" και ως εκ τούτου "θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα τα κόμματα, όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ενήμεροι για να μπορούν και αυτοί να συνεισφέρουν με την σειρά τους, όπου μπορούν και όπου τους ζητηθεί".

    [05] Εσωτερικά

    Στο Σύνταγμα Εκδήλωση τιμής του ΠΑΜΕ

    10/8/2004 8:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/8/2004 9:25:13 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Εκδήλωση τιμής για τους εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα ολυμπιακά έργα πραγματοποίησαν την Τρίτη το απόγευμα, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) στο Σύνταγμα έναντι του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη. Τα δισεκατομμύρια από την περιουσία του ελληνικού λαού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν μπορούν να αναστήσουν τους εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα ολυμπιακά έργα. Θέλουμε να ξέρουν οι συγγενείς των νεκρών ότι θα είμαστε δίπλα τους, θα στηρίξουμε τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν και θα απαιτήσουμε να στηθεί μια μαρμάρινη στήλη μέσα στο ΟΑΚΑ στη μνήμη των νεκρών", αναφέρει το ΠΑΜΕ. "Δεκατρείς λευκοί σταυροί στήθηκαν επί της λεωφόρου Αμαλίας μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, διακόπτοντας την κυκλοφορία, για να ακουστεί έστω και αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Γιώργος Μαυρίκος.

    "Καλή επιτυχία"

    Οι άτυχοι εργάτες που έχασαν τη ζωή τους είναι:

    Χρήστος Μιάμης 62 χρόνων, νεκρός στο Ολυμπιακό Χωριό Θανάσης Παπαγιώργης 45 χρόνων, νεκρός στο κτίριο του ΑΘΗΝΑ 2004 Κότσι Αστρίτ 35 χρόνων, νεκρός στο Ολυμπιακό Χωριό Λέανδρος Μαρινάκης, 29 χρόνων, νεκρός στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου Βαγγέλης Μέρι 45 χρόνων, νεκρός στο Ολυμπιακό Χωριό Μανέα Μαρινέλ, 32 χρόνων, νεκρός στο Ολυμπιακό Χωριό Χρήστος Μπολάνι, 58 χρόνων, νεκρός στο Κέντρο Τύπου Κρέκου Γιάννη, 29 χρόνων, νεκρός στο Σκοπευτήριο Μαρκόπουλου Ηλίας Μαυρόπουλος, 48 χρόνων, νεκρός στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου Μιχάλης Μπάτσης, 32 χρόνων Ντόκα Νταλίτ, 51 χρόνων Σέκας Σωτήρης 51 χρόνων

    Οι τρεις τελευταίοι εργάτες σκοτώθηκαν στο Ολυμπιακό Χωριό Τύπου.

    Τέλος, όσοι συγκεντρώθηκαν και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση τιμής αλλά και όλο το ΠΑΜΕ ευχήθηκαν στους Έλληνες αθλητές καλή επιτυχία στην προσπάθεια τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες .

    [06] Ιράκ

    Τρίτη απελευθέρωση εντός 24ωρου Αέρας ελευθερίας για Λιβανέζο όμηρο

    10/8/2004 10:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

    Ιδιαίτερα καλότυχοι φαίνεται να είναι οι Λιβανέζοι που έπεσαν στα χέρια ανταρτών την περασμένη εβδομάδα στο Ιράκ. Μετά την απελευθέρωση ενός οδηγού φορτηγού και ενός βιομηχάνου το βράδυ της Δευτέρας, ένας άλλος οδηγός, ο Νάσερ αλ Τζούντι, αφέθηκε ελεύθερος σήμερα από τους απαγωγείς του. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Λιβάνου, ο αλ Τζούντι είναι καλά στην υγεία του και κατευθύνεται με φορτηγό προς τη χώρα του. Ωστόσο, δύο ακόμη οδηγοί φορτηγού, ανάμεσα τους και ο αδελφός του αλ Τζούντι, που απήχθησαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια των απαγωγέων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απελευθερώθηκαν Λιβανέζοι όμηροι

    [07] Αθλητισμός

    Ανώμαλη προσγείωση

    10/8/2004 11:15:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Εφιαλτικό! Μόνο έτσι μπορεί να περιγραφεί το αποψινό βράδυ για τον ΠΑΟΚ, καθώς η νίκη της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 2-1 μέσα στην "φλεγόμενη" Τούμπα μετέτρεψε τα όνειρα όλων σε έναν δραματικό εφιάλτη. Ο νωθρός ΠΑΟΚ που βρήκε απέναντί του μια άπειρη αλλά σκληροτράχηλη ομάδα, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των χιλιάδων του κόσμου του και τα μεγαλεπήβολα σχέδια των ομίλων του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ έδωσαν μέσα σε 90 λεπτά την θέση τους στα κοντόφθαλμα αλλά αναγκαία, σχέδια για το πώς θα έρθει η πρόκριση επί ισραηλινού εδάφους. Μπορεί η Μακάμπι να έπαιξε πολύ αμυντικά, μπορεί να χτυπούσε στο "ψαχνό" τους ποδοσφαιριστές του Άγγελου Αναστασιάδη, ωστόσο δικαιολογίες δεν υπάρχουν για το θέαμα που παρουσίασε ο "δικέφαλος" και κυρίως για το ότι δεν μπόρεσε να βρει λύσεις και να επικρατήσει μιας ομάδας που ήταν εμφανές πως ήταν πολύ πιο κάτω από τις δικές του δυνατότητες. Το τελικό 2-1 δεν επιτρέπει πλέον τίποτα περισσότερο από προσπάθεια και δουλειά. Δουλειά που θα φέρει αποτέλεσμα στον επαναληπτικό αγώνα και θα δώσει στον ΠΑΟΚ μια πρόκριση, που καλώς ή κακώς εάν έρθει έτσι θα είναι "παλικαρίσια". Εξάλλου είναι και αυτό ένα κίνητρο για τους παίκτες του Αναστασιάδη!

    Τον έπιασε στον ύπνο

    Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν διπρόσωπος με καλή επιθετική λειτουργία και με αμυντικά κενά που ήταν και αυτά που κόστισαν. Στην επίθεση μπορεί να ήταν δραστήριος και απειλητικός, ωστόσο λίγο το άγχος και πολύ περισσότερο η πάρα πολύ σφιχτή αμυντική διάταξη των Ισραηλινών τον κράτησαν μακριά από το γκολ. Καλές στιγμές πάντως είχε και μάλιστα από νωρίς, αφού μόλις στο 6' ο Γιασεμάκης βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια του μετά από μια σύγχυση μέσα στην περιοχή του Στράουμπερ και την τελευταία στιγμή κόπηκε και κέρδισε κόρνερ. Πριν προλάβει όμως να κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία του, ήρθε το 0-1! Ήταν στο 13' όταν ο Άντο βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ατματσίδη λόγω μιας κακής στιγμής της άμυνας του ΠΑΟΚ και έτσι πολύ εύκολα άνοιξε το σκορ. Το σοκ ήταν αναμφίβολα μεγάλο και χρειάστηκε να περάσουν λίγα λεπτά πριν οι παίκτες του Αναστασιάδη το ξεπεράσουν και επαναφέρουν την ασφυκτική πίεση. Ωστόσο οι επιλογές στην τελική προσπάθεια ήταν ως επί τω πλείστων λανθασμένες, ενώ τις περισσότερες φορές η μπάλα κατέληγε στα σώματα αμυντικών και μη, δεδομένου πως όλοι οι Ισραηλινοί ήταν μέσα στην περιοχή τους.

    Η μεγαλύτερη ευκαιρία για να αλλάξει ο ΠΑΟΚ την εξέλιξη του αγώνα χάθηκε στο 36', όταν ο Σαλπιγγίδης πήρε μια πολύ καλή πάσα σχεδόν μέσα στην μικρή περιοχή του Στράουμπερ, όμως το σουτ του χτύπησε στα χέρια του τερματοφύλακα που είχε αντιδράσει σωστά. Έτσι ίσχυσε ο νόμος του ποδοσφαίρου και στο 43' και ενώ ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αισθητά, ήρθε άλλη μια ανύποπτη φάση για την δεύτερη, ακόμη μεγαλύτερη ψυχρολουσία. Ο Μεσίκα πήρε την μπάλα από ένα έξυπνο "τακουνάκι" του Τζιοβανίνι και μπαίνοντας σχεδόν μόνος του, απο τα αριστερά της επίθεσης της Μακάμπι, ξεγέλασε με σέντρα-σουτ τον Ατματσίδη και σημείωσε το 0-2.

    Ήθελε αλλά δεν μπορούσε

    Το έργο του "δικεφάλου" στην επανάληψη ήταν ούτως ή άλλως δύσκολο καθώς τα τρία γκολ θα έφερναν μια νίκη δηλητήριο ενόψει του επαναληπτικού, ενώ τα τέσσερα που θα ήταν το σκορ ασφαλείας έμοιαζαν με όνειρο! Ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση στο ξεκίνημα της επανάληψης και απάντησε γρήγορα με την μείωση του σκορ στο 49' σε μια από τις συχνές στο παιχνίδι, επισκέψεις του από τα πλάγια. Ο Καραδήμος έκανε σέντρα από τα αριστερά της επίθεση τους ΠΑΟΚ, η άμυνα της Μακάμπι έκανε το λάθος και ο Γιασεμάκης εκμεταλλεύτηκε την επαναφορά και με μια κοντινή προβολή έκανε το 2-1. Η Τούμπα ξεσηκώθηκε όπως ήταν φυσικό, ωστόσο οι Ισραηλινοί απάντησαν αμέσως και χάρη σε μια εντυπωσιακή απόκρουση του Ηλία Ατματσίδη, η μείωση του σκορ δεν έγινε αμέσως περαιτέρω διεύρυνση! Η συνέχεια βρήκε τον ΠΑΟΚ σχεδόν μονίμως στην επίθεση, μόνο που οι προσπάθειες των παικτών του Αναστασιάδη σταματούσαν έξω από την και πάλι γεμάτη, περιοχή του Στράουμπερ. Οι Ισραηλινοί συνέχισαν να παίζουν δυνατά και σκληρά και οι Έλληνες να αδυνατούν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και όσο περνούσε η ώρα το σκηνικό επιβαρυνόταν από την κούραση που κατέβαλλε τους παίκτες. Οι ύστατες προσπάθειες δεν απέφεραν καρπούς και έτσι το 2-1 παρέμεινε μέχρι και το 94'.

    Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων: ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Φουτσίνι, Καραδήμος, Ουντέζε, Βόκολος, Κούτσης (65' Λιάσης), Εγκωμίτης, Μαλαδένης (57' Σκαρμούτσος), Σαλπιγγίδης, Γιασεμής, Χάγκαν (46' Σπάσιτς). Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στράουμπερ, Στρολ, Σιάμ, Ρέις, Μέσικα, Λ. Κοέν, Πάντσιλ, Μιχαήλοφ, Τ. Κοέν, Τζιοβανίνι, Άντο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 10 August 2004 - 20:50:10 UTC