Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατενθουσιασμένοι οι θεατές στην πρόβα της Τελετής Άρωμα Ελλάδας,
  • [02] Στόχοι ξενοδοχεία και πρατήρια καυσίμων Νύχτα τρόμου στην
  • [03] Άγνωστος ο αριθμός των νεκρών μαχητών Οσμή πολέμου στο Ιράκ
  • [04] Χωρίς τραυματίες Πυρκαγιά στο μετρό του Βερολίνου
  • [05] Στην Αθήνα o Πατριάρχης Βαρθολομαίος
  • [06] Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
  • [07] Και του χρόνου ...Ρεάλ
  • [08] Κοντά στον Ετό η "Μπάρτσα"

    [01] Αθήνα 2004

    Κατενθουσιασμένοι οι θεατές στην πρόβα της Τελετής Άρωμα Ελλάδας, Θάλασσας και Ελιάς...

    9/8/2004 2:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/8/2004 8:13:43 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησαν χθες το Ολυμπιακό Στάδιο να μετατρέπεται σε μια μικρή θάλασσα ενώ ένας φλεγόμενος κομήτης έπεφτε στο νερό, ανάβοντας τους πέντε Ολυμπιακούς Κύκλους, όσοι τυχεροί κατάφεραν να παραβρεθούν στην πρώτη πρόβα της εντυπωσιακής Τελετής Έναρξης. Ελάχιστα πράγματα έχουν καταφέρει να δουν το φως της δημοσιότητας ενώ πολύ περισσότερα παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό, όπως είναι η αφή της Φλόγας στον Ολυμπιακό Βωμό. Σύμφωνα λοιπόν με τις μαρτυρίες οι θεατές, κρατώντας μικρούς φακούς θα μετατρέψουν τις κερκίδες σε γαλαξία, ενώ το Στάδιο θα πλημμυρίσει από μουσική. Σαντούρι και μπουζούκια θα δέσουν με τα τύμπανα, ενώ μέσα από τα νερά θα αναδυθεί ένα τεράστιο άγαλμα. Μπροστά στα μάτια των θεατών θα ξεδιπλωθούν εικόνες της ιστορίας και της μυθολογίας της αρχαίας Ελλάδας. Η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας αναμένεται να μαγέψει τα πλήθη. Κρυφό όπλο οι 58.000 εθελοντές οι οποίοι επιλέχθηκαν από 160.000 υποψηφίους, που αποτελεί αριθμό ρεκόρ.

    Συμμετέχουν και οι θεατές

    Πριν από την επίσημη Τελετή Έναρξης θα ακουστεί στο στάδιο το "Pass the flame" από τον Γιάννη Κότσιρα αλλά και η μικρούλα Αρετή Κετιμέ, που θα παίζει σαντούρι και θα τραγουδά. Η Ειρήνη Παπά με επιβλητικό μαύρο φόρεμα θα κάνει το γύρo του Σταδίου ενώ θα αιωρείται ο θεός του Έρωτα.

    Ο Νίκος Αλιάγας θα αναλάβει να βάλει όλο τον κόσμο στο πνεύμα της μεγάλης γιορτής. Στο πλευρό του η πρωθιέρεια Θάλεια Προκοπίου.

    Η συμμετοχή των θεατών θα είναι σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές:

    να χειροκροτούν στον ρυθμό των χτύπων της καρδιάς, να ανάψουν μικρούς φακούς, που θα βρουν μέσα στο βαλιτσάκι μετατρέποντας το στάδιο σε ένα μικρό γαλαξία, να δημιουργήσουν κύμα μόλις οι Έλληνες αθλητές μπουν στον αγωνιστικό χώρο, και να χτυπήσουν το κουδουνάκι, που θα βρουν το βαλιτσάκι, το οποίο θα διανέμεται κατά την είσοδο το στάδιο, μόλις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κηρύξει την έναρξη των Αγώνων.

    "Ολυμπιακοί Αγώνες καλωσορίσατε στην πατρίδα σας"

    Διακόσιες εθελόντριες και οι γιγαντοοθόνες θα καθοδηγούν τον κόσμο αν και μάλλον αυτό θα αποδειχθεί περιττό. Ο ενθουσιασμός του κόσμου ήταν χθες τόσο μεγάλος, που ξέσπαγε σε ιαχές και χειροκροτήματα ακόμη και στα δοκιμαστικά.

    Από τις γιγαντοοθόνες θα ξαναζούμε την πορεία της χώρας προς τη μεγάλη διοργάνωση: "Η πόλη, που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 είναι η Αθήνα...", θα αναφωνήσει για μία ακόμα φορά ο τότε πρόεδρος της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλους τους Έλληνες.

    Στη συνέχεια εκατοντάδες τυμπανιστές μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Οι προβολείς ανάβουν στον ρυθμό, που χτυπούν τα τύμπανα, στον ρυθμό της καρδιάς.

    Η μαγεία διαχέεται στην ατμόσφαιρα. Από τα μεγάφωνα οι εκφωνητές καλωσορίζουν τους πολίτες του κόσμου.

    Ένας φλεγόμενος κομήτης διασχίζει τον ουρανό του Ολυμπιακού Σταδίου και πέφτει στα νερά ανάβοντας τους 5 Ολυμπιακούς Κύκλους.

    "Ολυμπιακοί Αγώνες καλωσορίσατε στην πατρίδα σας".

    Και ενώ οι Ολυμπιακοί Κύκλοι σβήνουν σιγά - σιγά ένα χάρτινο καραβάκι διαπλέει τη μικρή θάλασσα. Πάνω του ένα αγοράκι κρατά την ελληνική σημαία και χαμογελά. Και μόλις το καραβάκι φθάνει στο κέντρο από τα μεγάφωνα αναγγέλλονται ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, η πρόεδρος της Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, οι οποίοι μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, για να ακουστεί στη συνέχεια ο ελληνικός Εθνικός Ύμνος.

    Στη συνέχεια ένα τεράστιο κυκλαδικό ειδώλιο αναδύεται μέσα από τα νερά. Πάνω του με ακτίνες λέιζερ προβάλλονται μαθηματικά σύμβολα και πλανήτες. Ξαφνικά το ειδώλιο σπάει σε 4 κομμάτια και προβάλλει από μέσα του ένα άλλο άγαλμα, ένας Κούρος για να πέσει και αυτός με τη σειρά του και να αποκαλυφθεί ένα τρίτο άγαλμα.

    Καθώς η Τελετή συνεχίζεται, με έναν πρωτότυπο τρόπο ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια των θεατών η ιστορία της χώρας μας από τα χρόνια του Μινωικού Πολιτισμού. Τροχήλατες εξέδρες κυκλώνουν τον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου και αναπαριστούν της περιόδους της ελληνικής ιστορίας.

    Ο Κυκλαδικός Πολιτισμός, η γεωμετρική και η αρχαϊκή εποχή, η κλασική Αθήνα ξαναζωντανεύουν μέσα από την ευφάνταστη οπτική του Δημήτρη Παπαϊωάννου και των συνεργατών του. Η Λερναία Ύδρα, ο Ηρακλής αλλά και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου ζωντανεύουν στη σκηνή.

    Πριν ξεκινήσει η παρέλαση των Ολυμπιακών Αποστολών, το σύμβολο της Ειρήνης, η ελιά ξεπροβάλλει στον αγωνιστικό χώρο.

    Με την ολοκλήρωση της εμφάνισης των Ολυμπιακών Αποστολών ακούγεται ο Ολυμπιακός Ύμνος και ακολουθεί η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας. Ο Βωμός δεν άναψε κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρόβας και παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, ως η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς της 13ης Αυγούστου.

    Οι διοργανωτές δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από το πρώτο γενικό τεστ της Τελετής, που διήρκησε 4 ώρες από τις 7.30 έως τις 11.30 μ.μ.

    Οι περίπου 35.000 εθελοντές μπορεί να μην είδαν τα πυροτεχνήματα, που θα φωτίσουν το Στάδιο την Παρασκευή. Είδαν όμως τον αγωνιστικό χώρο του σταδίου να έχει μεταβληθεί σε λίμνη.

    Η ροή των θεατών τόσο από το δρόμο όσο και με τον προαστιακό και τον ηλεκτρικό θεωρήθηκε ικανοποιητική. Με μία μικρή παρατήρηση στο γεγονός ότι, ο κόσμος, που πάει στο στάδιο από τα βόρεια προάστια δεν έχει εξοικειωθεί ακόμη με τον σταθμό της Νερατζιώτισσας και το βάρος έπεσε στον σταθμό Ειρήνη. Αύριο θα γίνει η γενική πρόβα της Τελετής Έναρξης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διθύραμβοι από τα διεθνή ΜΜΕ

    Ύμνοι για την Αθήνα

    Συνέντευξη Ρογκ στην Guardian

    [02] Διεθνή

    Στόχοι ξενοδοχεία και πρατήρια καυσίμων Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη

    10/8/2004 7:44:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/8/2004 9:33:42 πμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και επτά τραυματίσθηκαν από δυο βόμβες που εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα σε δυο τουριστικές περιοχές και είχαν στόχο ισάριθμα ξενοδοχεία. Μέχρι στιγμής η ταυτότητα του ατόμου που σκοτώθηκε δεν έχει εξακριβωθεί, ενώ όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, μεταξύ των τραυματιών είναι δυο Ολλανδοί, δυο Κινέζοι ένας Ουκρανός, ένας Τουρκομάνος και ένας Τούρκος υπήκοος. Από την πρώτη στιγμή η τουρκική αστυνομία έκανε λόγο για τρομοκρατικές επιθέσεις. Λίγες ώρες αργότερα, δυο βόμβες εξερράγησαν σε ισάριθμα πρατήρια καυσίμων, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

    Χτύπησαν δυο ξενοδοχεία

    Η πρώτη επίθεση έγινε στο ξενοδοχείο Pars στη συνοικία Laleli της Κωνσταντινούπολης.

    Σύμφωνα με υπαλλήλους του ξενοδοχείου δέκα λεπτά πριν από την έκρηξη υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα που ισχυριζόταν ότι σε ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου είχε τοποθετηθεί βόμβα.

    Στο ξενοδοχείο εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν 37 ένοικοι.

    Η άλλη έκρηξη σημειώθηκε με λίγα λεπτά διαφορά στο δεύτερο όροφο του ξενοδοχείου Holiday στην τουριστική συνοικία Sultanahmet.

    Τη στιγμή της έκρηξης βρίσκονταν στο ξενοδοχείο περίπου 20 άτομα.

    Επιθέσεις και σε δυο πρατήρια

    Ο εφιάλτης για τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης δεν σταμάτησε όμως εδώ.

    Λίγες ώρες αργότερα, δυο βόμβες εξερράγησαν σε δυο πρατήρια βενζίνης, προκαλώντας αυτή τη φορά μόνο υλικές ζημιές.

    Σε ένα από τα δυο πρατήρια, υπήρξε διαρροή πετρελαίου , το πρόβλημα όμως αποκαταστάθηκε γρήγορα και έτσι δεν υπήρξε άλλος κίνδυνος.

    [03] Ιράκ

    Άγνωστος ο αριθμός των νεκρών μαχητών Οσμή πολέμου στο Ιράκ

    10/8/2004 9:30:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/8/2004 10:30:01 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Για έκτη συνεχή ημέρα η Νατζάφ είναι το επίκεντρο των αιματηρών συγκρούσεων στο Ιράκ. Οι σφοδρές μάχες ανάμεσα σε ένοπλους οπαδούς του ριζοσπάστη σιίτη κληρικού Μοκτάντα Σαντρ και σε Ιρακινούς αστυνομικούς, που επικουρούνται από αμερικανικά άρματα μάχης, εξακολουθούν να μαίνονται ακάθεκτες. Βολές πυροβολικού, όλμοι και πυρά αυτομάτων όπλων αντηχούν από την πλευρά του κοιμητηρίου της πόλης, που αποτελεί τον προμαχώνα των σιιτικών δυνάμεων. Σε χθεσινό μήνυμά του, ο ίδιος ο ριζοσπάστης κληρικός, τόνισε, πως θα πολεμήσει "μέχρι τελευταίας ρανίδος" κατά της αμερικανικής "κατοχής". Παράλληλα, ο Ιρακινός πρωθυπουργός Ιγιάντ Αλάουϊ αρνείται κάθε πιθανότητα διαπραγμάτευσης για ανακωχή με τους στασιαστές. Στο μεταξύ, ακόμα σύγχυση επικρατεί σχετικά με τον αριθμό των νεκρών μαχητών. Οι Αμερικάνοι κάνουν λόγο για περισσότερες από 360 απώλειες, από πλευράς Ιρακινών, ενώ ο Στρατός του Μέχντι, οι οπαδοί του Σαντρ, μιλούν για 15 νεκρούς. Πάντως, από την περασμένη Πέμπτη, οπότε και άρχισαν οι αναταραχές, έχουν χάσει τη ζωή τους τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες.

    Παρέδωσαν στους Αμερικανούς

    Εντωμεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του πολωνικού στρατού, η πολυεθνική δύναμη, που είχε τον έλεγχο στη Νατζάφ και στη γειτονική Κουασιντίγια, την παρέδωσαν στις αμερικανικές δυνάμεις. Μάλιστα, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση αυτό οφείλεται σε εντολή του επικεφαλής του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ, Στρατηγού Τζορτζ Κάσεϊ, καθώς η πολυεθνική δύναμη δεν επιτρέπει ένοπλες συγκρούσεις.

    Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, απηύθυνε εκ νέου έκκληση για τον τερματισμό των συγκρούσεων στη Νατζάφ και την εξεύρεση μιας "ειρηνικής λύσης".

    Κλιμακώνεται η ένταση

    Οι αναταραχές, όμως, δεν περιορίζονται μόνο στη Νατζάφ. Στη Βασόρα, στο Νότιο Ιράκ, ένας Βρετανός στρατιώτης έχασε τη ζωή του χθες κατά τη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων, όπως επιβεβαίωσε και το βρετανικό υπουργείο Αμύνης.

    Στη Βασόρα, σημειώθηκαν σε πολλά σημεία ανταλλαγές πυρών, ενώ ένα βρετανικό τζιπ καταστράφηκε σε μία από τις επιθέσεις. Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο, οι στρατιώτες επιχειρούν να επαναφέρουν την τάξη και να αποτρέψουν μία κλιμάκωση της βίας, χρησιμοποιώντας βία μόνον σε περιπτώσεις αυτοάμυνας. Αλλά και στο σιιτικό προάστιο της Βαγδάτης Σαντρ Σίτυ, σημειώθηκε σειρά εκρήξεων, οι οποίες άρχισαν κατά τις 06:00 το πρωί περίπου.

    Λίγο μετά τις εκρήξεις, αμερικανικά ελικόπτερα πέταξαν πάνω από το προάστιο, στο οποίο είχε επιβληθεί χθες απαγόρευση κυκλοφορίας, μετά τις βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε ένοπλους οπαδούς του κληρικού Μοκτάντα Σαντρ και τις αμερικανικές δυνάμεις.

    Στο μεταξύ, ο θάνατος του Βρετανού στρατιώτη στη Βασόρα, έχει θέσει σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας τις βρετανικές δυνάμεις στο νότιο Ιράκ, ενώ αξιωματούχος του υπουργείου Αμυνας στο Λονδίνο, μιλώντας στο BBC ανέφερε πως η κατάσταση στη Βασόρα είναι "τεταμένη, αλλά επικρατεί ηρεμία".

    Την ίδια ώρα, οι πολιτοφύλακες του Σαντρ προειδοποίησαν, πως θα χτυπήσουν πετρελαιαγωγούς και λιμάνια στο νότιο Ιράκ, απειλή, που υποχρέωσε τις αρχές να σταματήσουν την εξόρυξη πετρελαίου από μεγάλες πετρελαιοπηγές στην περιοχή.

    Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ημερησίως θα μειωθεί κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια η ποσότητα του πετρελαίου που θα διοχετεύεται στην διεθνή αγορά, πράγμα που θα οδηγήσει σε νέες αυξήσεις στην τιμή του αργού.

    Αλλά και στην επαρχία Ουασίτ, στο Ανατολικό Ιράκ, τρεις Ιρακινοί πολίτες τραυματίστηκαν, όταν εξερράγη βόμβα τη στιγμή, που περνούσε φάλαγγα Ουκρανών στρατιωτών.

    Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου στη Νουμανίγια, 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Κούτ.

    [04] Διεθνή

    Χωρίς τραυματίες Πυρκαγιά στο μετρό του Βερολίνου

    10/8/2004 10:08:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εν ώρα αιχμής ξέσπασε πυρκαγιά σε σήραγγα κοντά σε υπόγειο σταθμό του μετρό στο κέντρο του Βερολίνου. Αμέσως κινητοποιήθηκαν περισσότεροι από 80 πυροσβέστες, οι οποίοι έσπευσαν στο σταθμό Ανχαλτερ Ες-Μπάχνχοφ, στην περιοχή Κρόιζμπεργκ, για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Στη σήραγγα, εκείνη την ώρα βρίσκονταν 30 επιβάτες, οι οποίοι σώθηκαν χάρη στη ψυχραιμία του μηχανοδηγού. Ευτυχώς δεν υπήρξε κανείς τραυματισμός, παρά μόνο λίγα άτομα παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα, λόγω εισπνοής καπνού.

    [05] Εσωτερικά

    Στην Αθήνα o Πατριάρχης Βαρθολομαίος

    10/8/2004 9:38:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Στην Αθήνα καταφθάνει σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με αφορμή τη διήμερη διαθρησκευτική συνάντηση, την οποία συνδιοργανώνουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Δήμος Αμαρουσίου. Το μεσημέρι ο Πατριάρχης θα παρακαθίσει σε γεύμα, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στην κατοικία του, ενώ το απόγευμα θα παραστεί στη συνάντηση, που τελείται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας θέμα : "Θρησκεία, Ειρήνη και Ολυμπιακό ιδεώδες". Ο κ. Βαρθολομαίος σε σχετικό μήνυμά του τόνισε με έμφαση τη δυνατότητα των θρησκειών να συμβάλλουν σε μια Ολυμπιακή εκεχειρία κάτι που, όπως τονίζει, εύχεται ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος. Στη διαθρησκευτική συνάντηση θα λάβουν μέρος πολιτικές, πνευματικές και αθλητικές προσωπικότητες, καθώς και ηγέτες και εκπρόσωποι από όλες τις γνωστές θρησκείες.

    [06] Διεθνή

    Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

    10/8/2004 10:14:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την επαρχία Ιουάτε στη βορειοανατολική Ιαπωνία, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές από τη δόνηση. Σύμφωνα με την ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η περιοχή που επλήγη βρίσκεται περίπου 500 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Τόκιο.

    [07] Αθλητισμός

    Και του χρόνου ...Ρεάλ

    10/8/2004 10:16:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Και εκεί που όλα έδειχναν πως ο Μάικλ Όουεν θα παραμείνει στην Λίβερπουλ, ο ίδιος ο παίκτης το ξανασκέφτεται. Η Ρεάλ Μαδρίτης που "παραμονεύει", έχει ήδη καταθέσει πρόταση ύψους 10 εκατομμυρίων λιρών και τον Φερνάντο Μοριέντες για την απόκτηση του Άγγλου διεθνή από του χρόνου. Το συμβόλαιο του "Μιχαλάκη" με τους "κόκκινους" λήγει το 2005, όμως οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών δεν φαίνεται να έχουν ευτυχή κατάληξη.

    Αμφίβολος με Γκράτσερ

    Η εξέλιξη αυτή καθιστά αμφίβολη την συμμετοχή του 24χρονου επιθετικού στον προκριματικό αγώνα του CHAMPIONS LEAGUE με την Γκράτσερ. Και αυτό γιατί αν αγωνιστεί, αλλά τελικά καταλήξει στην "Βασίλισσα", τότε δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής με τους "μερένγκες" στην Ευρώπη.

    Πάντως θέλοντας να καλύψει αυτό το ενδεχόμενο, ο προπονητής της Λίβερπουλ δήλωσε, πως αν δεν αγωνιστεί ο Όουεν στο επικείμενο παιχνίδι, θα είναι επειδή κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και τίποτα παραπάνω.

    [08] Αθλητισμός

    Κοντά στον Ετό η "Μπάρτσα"

    10/8/2004 10:24:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην Μπαρτσελόνα θα αγωνίζεται από του χρόνου ο Σάμουελ Ετό. Την είδηση αυτή αποκάλυψε ο Πρόεδρος της ομάδας της Βαρκελώνης Ζουάν Λαπόρτα σε συνέντευξη του. Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν για την μετακίνηση του στους "μπλαουγκράνα" (τα "μισά" δικαιώματα του Καμερουνέζου τα έχει η Ρεάλ Μαδρίτης), ο Λαπόρτα εμφανίστηκε σίγουρος πως θα τον "πάρει" στην ομάδα. Μάλιστα δήλωσε πως τις αμέσως επόμενες ώρες θα είναι σε θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 10 August 2004 - 8:50:25 UTC