Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αίσιο τέλος για τους ευρωπαίους τουρίστες
  • [02] Πάρε θέση!
  • [03] Σε παγιδευμένο αυτοκίνητο Πολύνεκρη επίθεση στη Μπακούμπα
  • [04] Σύμφωνα με δημοσίευμα των "Times" Προειδοποιεί το Πακιστάν
  • [05] "Καμπανάκι" από Αυστραλό δικαστή Κλέφτης για ένα κινητό
  • [06] Δύο τραυματίες Επίθεση σε εγκαταστάσεις στρατού
  • [07] Ο Φερναντέζ στην Πόρτο

    [01] Διεθνή

    Αίσιο τέλος για τους ευρωπαίους τουρίστες

    9/8/2004 9:01:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σώοι και αβλαβείς είναι οι 12 ευρωπαίοι τουρίστες που είχαν εξαφανιστεί το Σάββατο, έπειτα από υποβρύχια κατάδυση που είχαν κάνει στην Ερυθρά θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα η αιγυπτιακή αστυνομία. "Οι 12 τουρίστες βρέθηκαν και μεταφέρονται τώρα στην παραλία του Κοσέιρ, απ'όπου είχαν αναχωρήσει", διευκρίνισε η αστυνομία. Οι 12 τουρίστες εντοπίστηκαν από ελικόπτερο του αιγυπτιακού στρατού και περισυνελέγησαν από σκάφη της ακτοφυλακής του λιμανιού Σαρμ Ελ Σέιχ. Οι τουρίστες, 5 Βρετανοί, 5 Πορτογάλοι και 2 Βέλγοι, είχαν μάλλον παρασυρθεί από ισχυρό ρεύμα μακριά από τη ζώνη στην οποία είχαν βουτήξει, σύμφωνα με την αστυνομία.

    [02] Αθλητισμός

    Πάρε θέση!

    9/8/2004 9:45:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μέχρι το επόμενο Σάββατο έδωσε προθεσμία ο Αρσέν Βενγκέρ στον Πατρίκ Βιεϊρά να αποφασίσει για το που θα συνεχίσει την καριέρα του. Το "σίριαλ" απασχολεί τις τελευταίες εβδομάδες ολόκληρο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ακούγονται σχεδόν καθημερινά και άλλα ποσά προτάσεων και άλλες πιθανότητες. Χθες πάντως ο Γάλλος προπονητής της Άρσεναλ στο περιθώριο της κατάκτησης του Κομιούνιτι Σιλντ, έθεσε διορία προς τον συμπατριώτη του και άφησε και αιχμές για σύγχυση του παίκτη σχετικά με το τι θέλει να κάνει, "Όταν ξεκαθαρίσει στο μυαλό του τι θέλει να κάνει ας βγει και ας το πει και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνει γρήγορα, μέχρι το Σάββατο", δήλωσε ο Βενγκέρ, ο οποίος πάντως άνοιξε και την πόρτα της φυγής του Βιεϊρά αν αυτό είναι που επιθυμεί ο παίκτης. "Φυσικά θέλουμε να παραμείνει, εάν όμως θέλει να αποχωρήσει η πόρτα είναι ανοιχτή. Εάν μείνει", συνέχισε ο Βενγκέρ, "Θέλω να είναι αφοσιωμένος όχι μισός εδώ, μισός αλλού και για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να αποφασίσει. Τον αρχηγό σου εξάλλου τον θέλεις συγκεντρωμένο και αν η Ρεάλ ξεκινά τις υποχρεώσεις της τον Σεπτέμβρη, εμείς το κάνουμε την επόμενη εβδομάδα". Παράλληλα ο Βενγκέρ δεν δίστασε να παραδεχθεί πως όλες αυτές οι φήμες και οι συζητήσεις σχετικά με το μέλλον του Βιεϊρά έχουν προκαλέσει αποπροσανατολισμό στην προετοιμασία της ομάδας.

    Εύκολο 3-1

    Χθες πάντως στον τελικό του Κομιούνιτι Σίλντ, απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτετν, η Άρσεναλ ευτύχησε να βρει λύσεις από τον Χοσέ Αντόνιο Ρέγες, ο οποίος όπως έδειξε έχει όλα τα φόντα για να γίνει το νέο αστέρι της ομάδας. Συμμετείχε ενεργά στο πρώτο τέρμα της ομάδας και σημείωσε το δεύτερο και ήταν ο καλύτερος παίκτης της αναμέτρησης. Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 0-0, ωστόσο στο ξεκίνημα της επανάληψης και στο 49' ο Ισπανός συνδυάστηκε τέλεια με τον Μπέργκαμπ, πάσαρε στον Τζιλμπέρτο Σίλβα και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Χάουαρντ. Στο 55' ο Σιμθ ισοφάρισε για την Γιουνάιτεντ μετά από λάθος του Τουρέ, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ρέγες άνοιξε τον δρόμο για την νίκη σημειώνοντας το 2-1. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε οΣιλβέστρ που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας μετά από όμορφη ενέργεια και σουτ του Κόουλ.

    [03] Ιράκ

    Σε παγιδευμένο αυτοκίνητο Πολύνεκρη επίθεση στη Μπακούμπα

    9/8/2004 9:33:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έξι Ιρακινοί σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Ντιγιάλα Ακίλ Χαμίντ, κατά την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σήμερα στη Μπακούμπα, βορειο-ανατολικά της Βαγδάτης, σύμφωνα με την ιρακινή αστυνομία. Μεταξύ των νεκρών είναι και πέντε αστυνομικοί. Η επίθεση σημειώθηκε τη στιγμή που ο Ακίλ Χαμίντ αναχωρούσε από την κατοικία του στο Μπαλαντρούζ, ανατολικά της Μπακούμπα. Σύμφωνα με πηγές του τοπικού νοσοκομείου, ο αναπληρωτής κυβερνήτης έχει τραυματιστεί σοβαρά.

    Μάχες στη Νατζάφ

    Την ίδια ώρα, μαίνονται μάχες στη Νατζάφ για τέταρτη μέρα, μεταξύ Αμερικανών πεζοναυτών και σιιτών πολιτοφυλάκων. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι εκρήξεις συγκλονίζουν την πόλη και ανταλλαγές πυρών αυτομάτων όπλων ακούγονται στο κέντρο της Νατζάφ. Πάνω από την πόλη πετούν συνέχεια αμερικανικά αεροσκάφη. Σε αρκετές περιοχές, αλλά ιδιαίτερα κοντά στο αρχαίο κοιμητήριο της Νατζάφ υψώνονται καπνοί, χωρίς να είναι γνωστό από πού προέρχονται. Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Ιγιαν Αλάουι επισκέφθηκε χθες τη Νάτζαφ και αξίωσε από τους πολιτοφύλακες του Μοκτάντα αλ Σαντρ να εγκαταλείψουν τα ιερά μνημεία της πόλης.

    [04] Διεθνή

    Σύμφωνα με δημοσίευμα των "Times" Προειδοποιεί το Πακιστάν

    9/8/2004 9:40:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πληροφορία-σοκ εξέδωσε το Πακιστάν, στις αμερικανικές αρχές, την οποία θεωρεί ακριβή κι αξιόπιστη και αναφέρει ότι η Αλ Κάιντα έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τουριστικά ελικόπτερα για επιθέσεις στη Νέα Υόρκη, γράφει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα "Times" Νέας Υόρκης, επικαλούμενη πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Μια νέα οδηγία, με ισχύ από αυτήν την εβδομάδα, θα απαιτεί αυξημένα μέτρα για τις εταιρείες ελικοπτέρων, τονίζουν οι ίδιες πηγές. Ανάμεσα στα μέτρα που θα αναβαθμισθούν είναι ο ηλεκτρονικός έλεγχος των επιβατών για ύποπτα αντικείμενα, επεσήμανε στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

    Έντονες ανησυχίες

    Τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, που εξακολουθούν να φοβούνται ότι η Αλ Κάιντα ενδέχεται να επιχειρήσει ένα πλήγμα πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

    Στη Νέα Υόρκη, τα τουριστικά ελικόπτερα που δίνουν τη δυνατότητα στους τουρίστες να απολαύσουν από αέρος τα αξιοθέατα της μεγαλούπολης, χρησιμοποιούν τρία κύρια ελικοδρόμια .

    Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, οι ανησυχίες για τη χρήση ελικοπτέρων από τους τρομοκράτες "προς το παρόν περιορίζεται στη Νέα Υόρκη".

    Το ενδεχόμενο αυτό έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του FBI, προσθέτει η εφημερίδα, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

    [05] Τεχνολογία

    "Καμπανάκι" από Αυστραλό δικαστή Κλέφτης για ένα κινητό

    9/8/2004 10:03:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

    Τη δημιουργία ενός νέου είδους εγκληματικότητας φοβούνται οι αρχές της Αυστραλίας, με δεδομένη την αυξητική τάση των εφήβων να αποκτήσουν ένα από τα τελευταία θαύματα της κινητής τηλεφωνίας. Μάλιστα, αυτές τις ημέρες, οι Αυστραλοί παρακολούθησαν συγκλονισμένοι τη δίκη ενός 17χρονου μέλους σπείρας ανηλίκων, που χρησιμοποιούσε τα κλοπιμαία για να αγοράζει κινητά τηλέφωνα. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Ντέιβιντ Ρόμπιν, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και υποστήριξε, πως ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να γίνει κίνητρο ληστείας, πολύ περισσότερο απ ότι τα ναρκωτικά. "Βάζω στοίχημα ότι θα έχουμε τη δημιουργία μιας νέας τάσης- κλοπές χρημάτων με σκοπό την αγορά συσκευών κινητής τηλεφωνίας αντί για ναρκωτικά, όπως γινόταν μέχρι τώρα", είπε χαρακτηριστικά ο δικαστής.

    Η γοητεία της τεχνολογίας

    Η σπείρα των ανηλίκων έπεσε στα χέρια των αρχών μετά από μια ληστεία με λεία 30.000 δολάρια, ενώ ο δικηγόρος του 17χρονου αποκάλυψε ότι το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων δαπανήθηκε για την αγορά συσκευών κινητής τηλεφωνίας. Ο έφηβος παραδέχθηκε ότι διέρρηξε ένα κατάστημα ενδυμάτων και ένα σπίτι τον περασμένο χρόνο και ρούχα αξίας 3.000 δολαρίων, 15.000 δολάρια σε μετρητά καθώς και κοσμήματα αξίας 12.000 δολαρίων.

    Εκτός από τη συχνά απαγορευτική τιμή αγοράς μιας συσκευής, οι έφηβοι συχνά αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους "τσουχτερούς" λογαριασμούς των κινητών τους.

    Σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί εν τη γενέσει του το φαινόμενο αυτό, η αυστραλιανή Ομοσπονδία Κινητών Τηλεπικοινωνιών θέλει να διδαχθούν οι μαθητές σωστή καταναλωτική συμπεριφορά, με σκοπό να τους αποτρέψει από το να κάνουν μεγάλους λογαριασμούς και χρέη που οφείλονται στα κινητά τηλέφωνα.

    "Για πολλά παιδιά κάτω των 18, η αγορά ενός κινητού τηλεφώνου είναι η πρώτη σημαντική αγορά που κάνουν στη ζωή τους", επισημαίνει ο Ίαν Μπουθ, μέλος της Ομοσπονδίας.

    "Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους έφηβους να χρησιμοποιούν τα κινητά τους με λογικό και οικονομικό τρόπο. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι θέμα οικονομικής διαχείρισης, αλλά και θέμα συμπεριφοράς", καταλήγει ο κ. Μπουθ.

    Μάλιστα, η Ομοσπονδία υποστηρίζει, πως οι μαθητές πρέπει να μελετούν τα συμβόλαια σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, το κόστος των κλήσεων και να τους παρέχονται συμβουλές, ώστε να αποφευχθούν περιστατικά κλοπών.

    [06] Ιράκ

    Δύο τραυματίες Επίθεση σε εγκαταστάσεις στρατού

    9/8/2004 10:29:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Δύο άτομα τραυματίσθηκαν από έκρηξη βόμβας έξω από εγκαταστάσεις του τουρκικού στρατού στην Γιουκσέκοβα, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν, όπως έγινε γνωστό από πηγή των δυνάμεων ασφαλείας στο Ντιγιάρμπακιρ. Ένας από τους τραυματίες είναι στρατιώτης. Το κτήριο κοντά στο οποίο έγινε η έκρηξη χρησιμοποιείται ως γραφείο στρατολόγησης. Μέχρι στιγμής καμια οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, εκτιμάται ότι μπορεί πίσω από αυτή να βρίσκονται Κούρδοι αντάρτες της οργάνωσης Kongra-Gel.

    [07] Αθλητισμός

    Ο Φερναντέζ στην Πόρτο

    9/8/2004 11:00:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σύμφωνα με τον Τύπο της Ισπανία η χθεσινοβραδινή συνάντηση του Βίκτορ Φερναντέζ με τον πρόεδρο της Πόρτο, Χόρχε Νούνο Πίντο ντα Κόστα απέφερε καρπούς και από σήμερα ξεκινά η συνεργασία του 43χρονου Ισπανού τεχνικού με τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Φερναντέζ αντικαθιστά τον Λουίτζι Ντελ Νέρι που απολύθηκε πριν δύο ημέρες από τον πρόεδρο των "Δράκων" και σίγουρα εκείνο που θέλει τουλάχιστον σε πρώτη φάση, είναι να παραμείνει περισσότερο από τον προκάτοχό του.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 9 August 2004 - 8:50:29 UTC