Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε λίγες ημέρες θα επενέλθει στην πλήρη δράση Εξιτήριο στον Γιώργο
  • [02] Πρεμιέρα στην "Μπουντεσλίγκα"
  • [03] Ξεκίνησε το "Σαμπιονά"
  • [04] Με διαφορά στήθους
  • [05] Νεκρός έφηβος Παλαιστίνιος Ανταλλαγή πυρών στη Δυτική Όχθη

    [01] Εσωτερικά

    Σε λίγες ημέρες θα επενέλθει στην πλήρη δράση Εξιτήριο στον Γιώργο Παπανδρέου

    7/8/2004 12:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/8/2004 2:30:35 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Στις 12 το μεσημέρι βγήκε από το Αττικό νοσοκομείο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος νοσηλεύονταν από τη Δευτέρα με πνευμονία. Όπως δήλωσαν οι θεράποντες ιατροί του, ο κ. Παπανδρέου είναι καλά, αλλά πρέπει για λίγες ημέρες ακόμα να προσέξει να μην έρθει σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, καθώς και να μην παραμείνει σε χώρους με κλιματισμό, ενώ θα συνεχίσει τη φαρμακευτική αγωγή από το σπίτι. Εξερχόμενος από το νοσοκομείο, ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τους γιατρούς καθώς και ο νοσηλευτικό προσωπικό και ιδιαίτερα τη γιατρό κα. Γιαμαρέλου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε, πως το νοσοκομείο αποτελεί πραγματικό στολίδι και εξέφρασε την επιθυμία να συνεχιστεί η προσπάθεια, ώστε να γίνει το καλύτερο νοσοκομείο της χώρας.

    "Σαν ψέμα"

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παπανδρέου στην πορεία των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και στον εξωραϊσμό της Αθήνας. Μάλιστα, είπε, πως όλα όσα έβλεπε από τη τηλεόραση του φαίνονται "σαν ψέμα". Επίσης, τόνισε, πως αυτές είναι "ωραίες στιγμές και αποτελούν την πραγματικότητα για την οποία δουλέψαμε πολλοί άνθρωποι και αισθανόμαστε περήφανοι". Υπογράμμισε δε, πως του προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση το γεγονός, ότι πλέον παραδέχονται όλοι και πιο πολύ οι ξένοι, πως η Αθήνα είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί τους Αγώνες, παρά τις επικρίσεις, που είχαμε δεχτεί από τα ξένα μέσα ενημέρωσης.

    Ο κ. Παπανδρέου θα μπορέσει σε λίγες ημέρες να επανέλθει σε πλήρη δράση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Περιμένει εξιτήριο ο Γ. Παπανδρέου

    [02] Αθλητισμός

    Πρεμιέρα στην "Μπουντεσλίγκα"

    7/8/2004 1:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η προσπάθεια για να διατηρήσει τα σκήπτρα του Γερμανικού Πρωταθλήματος, ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Βέρντερ Βρέμης. Η ομάδα του Άγγελου Χαριστέα (δεν αγωνίστηκε καθόλου), επικράτησε στην πρεμιέρα της "Μπουντεσλίγκα" της Σάλκε με 1-0. Το μοναδικό γκολ, πέτυχε στο 84 ο Βαλντέζ, και το γήπεδο ήταν γεμάτο από 43.000 ένθερμους φιλάθλους της Πρωταθλήτριας.

    Δεν του πήγαιναν τα "μπλε"

    Η επιστροφή των Αΐλτον και Κρίσταγιτς με την φανέλα της Σάλκε, στο γήπεδο που πέρυσι σήκωσαν την κούπα με την Βέρντερ, δεν ήταν η ιδανική. Ίσως και επηρεασμένοι ψυχολογικά, οι δύο παίκτες δεν κατάφεραν πολλά.

    Πάντως ο Βραζιλιάνος επιθετικός, έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν σε τετ α τετ στο 85, το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Βέρντερ, Ράινκε.

    Οι υπόλοιποι αγώνες της πρώτης μέρας της "Μπουντεσλίγκα" διεξάγονται στις 7/8 και είναι οι :

    Λεβερκούζεν-Αννόβερο, Χέρτα-Μπόχουμ, Αμβούργο-Μπάγερν Μονάχου, Φράιμπουργκ-Χάνσα Ρόστοκ, Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ, Καϊζερσλάουτερν-Νυρεμβέργη, Στουτγάρδη-Μάιντζ, Μπίλεφελντ-Γκλάντμπαχ

    [03] Αθλητισμός

    Ξεκίνησε το "Σαμπιονά"

    7/8/2004 1:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η Πρωταθλήτρια Γαλλίας Λιόν, ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στην πρεμιέρα του "Σαμπιονά". Στον πρώτο αγώνα για τη νέα χρονιά επικράτησε της Νις με 1-0, με το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης να σημειώνει οΒραζιλιάνος Τζιοβάνι Έλμπερ στο 77. Οι υπόλοιποι αγώνες διεξάγονται στις 7/8 και είναι οι: Σεντ Ετιέν-Μονακό, Σοσό-Αζαξιό, Τουλούζ-Λανς, Ρεν-Παρί Σεν Ζερμέν, Μπαστιά-Στρασμπούρ, Καέν-Ιστρ, Λιλ-Οσέρ, Μαρσέιγ-Μπορντό, Μετζ-Ναντ.

    Βελγική πρεμιέρα

    Ξεκίνησε και το Βελγικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Η Μουσκρόν ήταν η νικήτρια στην πρεμιέρα, που επικράτησε της Άντερλεχτ με 2-0. Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Ντιμπαλά (41΄) και Ζεβλάκοφ (61΄).

    Οι υπόλοιποι αγώνες διεξάγονται στις 7 και 8 Αυγούστου και είναι:

    FC Βρυξελλών-Γκενκ, Σεντ Τρουϊντέν-Μονς, Γάνδη-Αμβέρσα, Λιρς-Σταντάρ Λιέγης, Σερκλ Μπριζ-Λόκερεν, Μπέβερεν-Μπριζ στις 7/8 και οι Σαρλερουά-Λα Λουβιέρ, Οστάνδη-Βέστερλο στις 8/8.

    [04] Διάφορα

    Με διαφορά στήθους

    7/8/2004 3:47:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Το ότι το θελκτικό γυναικείο μπούστο θεωρείται "προσόν" από το αντίθετο φύλο είναι γνωστό. Τώρα όμως, ένα πληθωρικό στήθος μπορεί να γίνει και αφορμή για ρεκόρ! Ένα μοντέλο από το Μεξικό, ονόματι Σαμπρίνα, έχει βάλει πλώρη για να σπάσει το ρεκόρ των 13 πλαστικών επεμβάσεων στήθους και κάθε τρεις και λίγο τρέχει στο χειρούργο της, για να κάνει το ντεκολτέ της ακόμα πιο ιλιγγιώδες. Η Σαμπρίνα έχει ήδη κάνει εννέα πλαστικές επεμβάσεις και σκοπεύει να κάνει άλλες τέσσερις. Μάλιστα, το επόμενο ραντεβού της με το νυστέρι έχει ορισθεί για το Σεπτέμβριο. Η ίδια δηλώνει υπερήφανη για το στήθος της και δηλώνει, πως σκοπός της είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες και γι αυτό θα κάνει τα πάντα. Πάντως, το μοντέλο φαίνεται κάτι παραπάνω από αφοσιωμένο στο στόχο του: "δεν με νοιάζει πόσες φορές θα χειρουργηθώ, αρκεί να σπάσω το ρεκόρ", λέει χαρακτηριστικά.

    [05] Διεθνή

    Νεκρός έφηβος Παλαιστίνιος Ανταλλαγή πυρών στη Δυτική Όχθη

    7/8/2004 4:02:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τεταμένη είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Ένας έφηβος Παλαιστίνιος έπεσε σήμερα το πρωί νεκρός από ισραηλινά πυρά, στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού δύο ένοπλοι Παλαιστίνιοι είχαν πλησιάσει φυλάκιο ελέγχου στη Σούφα, μία απαγορευμένη περιοχή και οι στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον τους, σκοτώνοντας τον έναν από τους δύο. Ο δεύτερος συνελήφθη και ανακρίνεται. Την ίδια ώρα, στο Τουλκάρεμ, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, Ισραηλινοί στρατιώτες συνέλαβαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης "Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Άκσα". Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και 28χρονος Άμπουντ Χρέιμ, τοπικός ηγέτης της οργάνωσης στο Τουλκάρεμ. Στην επιχείρηση μετείχαν περίπου 25 θωρακισμένα οχήματα, τα οποία είχαν εισβάλει τα ξημερώματα στην πόλη και περικύκλωσαν αρκετά σπίτια. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν, ότι στη διάρκεια της επιχείρησης υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών και ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις.

    Παραιτήθηκαν δύο Παλαιστίνιοι υπουργοί

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με πολιτικές πηγές από τη Ραμάλα, δύο Παλαιστίνιοι υπουργοί υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, καθώς εντείνονται οι πιέσεις για μεταρρυθμίσεις στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Πρόκειται για τον υπουργό Δικαιοσύνης Νάχεντ αλ Ράιες και τον υπουργό Σχεδιασμού Ναμπίλ Κάσις. Ο αλ Ράιες επιβεβαίωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ότι υπέβαλε την παραίτησή του την περασμένη Τετάρτη και περιμένει την επικύρωσή της από τον πρωθυπουργό Άχμεντ Κορέι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Σχεδιασμού υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 7 August 2004 - 16:50:25 UTC