Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πέθανε αιφνίδια ο Χ. Κουρής "Ορφανός" ο καταναλωτής
  • [02] Ο κανακάρης, θέλει πίστη, δυναμισμό και αισιοδοξία Το μυστικό για να
  • [03] Προπομπός μιας 40μελούς αποστολής Στη Βαγδάτη αξιωματικοί του ΝΑΤΟ
  • [04] Η Μακάμπι Τελ Αβίβ αντίπαλος του ΠΑΟΚ
  • [05] Την άλλη βδομάδα θα αποφασίσουν Με απεργία απειλούν οι
  • [06] Πιο φτωχή η φωτογραφία Τελευταίο "κλικ" για τον Μπρεσόν
  • [07] Πρώτη εμφάνιση Ζαγοράκη
  • [08] ΥΠΕΞ: "Αναμένεται να εκδόσει ρηματική διακοίνωση" Παραβιάσεις εθνικού
  • [09] Κρίση χολοκυστίτιδας Στο νοσοκομείο ο Μίκης Θεοδωράκης

    [01] Εσωτερικά

    Πέθανε αιφνίδια ο Χ. Κουρής "Ορφανός" ο καταναλωτής

    4/8/2004 8:03:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Το ελληνικό καταναλωτικό κίνημα πενθεί την απώλεια του Χαράλαμπου Κουρή, πρωτοστάτη του κινήματος και ιδρυτή του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), καθώς και προέδρου της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος, ο οποίος απεβίωσε αιφνιδίως σήμερα. Η κηδεία του Χ. Κουρή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου, στις 11:30 το πρωί. Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας σε ανακοίνωσή του για τον αδόκητο θάνατο του Χαράλαμπου Κουρή, εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συνεργάτες του, ενώ αναφέρθηκε και στον άνθρωπο, ο οποίος ξεχώριζε -όπως είπε- για τη μεγάλη κοινωνική του ευαισθησία και ενδιαφέρον για τα κοινά, επίσης "υπήρξε για πολλά χρόνια πρωταγωνιστής στην οργάνωση του καταναλωτικού κινήματος στη χώρα και κατέλειπε και σ' αυτόν τον τομέα πλούσιο έργο και προσφορά, όπως και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση".

    Πρωταγωνιστής στην οργάνωση του καταναλωτικού κινήματος

    Το κίνημα των καταναλωτών στην Ελλάδα ουσιαστικά ξεκίνησε από το ΙΝΚΑ. Ο Χαράλαμπος Κουρής δημιούργησε αρχικά τον ιδρυτικό πυρήνα "Όμιλος Πορεία ", ο οποίος σύντομα εξελίχθηκε στην οργανωτική μορφή του ΙΝΚΑ. Το 1971 ο Κουρής ίδρυσε το ΙΝΚΑ, που χρησίμευσε παράλληλα ως οργάνωση κάλυψης αντιδικτατορικών δραστηριοτήτων, δραστηριοποιούμενος στο πλαίσιο του ΠΑΚ. Το 1978 οι Αθηναίοι εξέλεξαν τον Χαράλαμπο Κουρή πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων, με αριθμό ψήφων ρεκόρ (σχεδόν 35.000 σταυροί). Το 1992 τιμήθηκε για την προσφορά του στην προαγωγή της συνεννόησης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων με το πανευρωπαϊκό χρυσό μετάλλιο της ΕΑΑΑ. Το 1998 εξελέγη συντονιστής του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών και το 2000 εκπρόσωπος των καταναλωτών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

    [02] Υγεία

    Ο κανακάρης, θέλει πίστη, δυναμισμό και αισιοδοξία Το μυστικό για να κάνετε γιο!

    4/8/2004 8:02:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: BBC

    Υπάρχει τρόπος να επέμβετε στη φύση ακίνδυνα και να φέρετε στον κόσμο αγόρι; Και όμως ναι, ισχυρίζονται Βρετανοί επιστήμονες, "ξεσκεπάζοντας" τους κρυφούς μηχανισμούς του γυναικείου οργανισμού, τη στιγμή της σύλληψης. Όπως υποστηρίζουν, οι γυναίκες που είναι αισιόδοξες και δυναμικές έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να συλλάβουν αγόρια.. Και αυτό γιατί, τα αγόρια είναι ως έμβρυα πολύ περισσότερο ευάλωτα στην κύηση και τα πρώτα στάδια της ζωής τους και επομένως η μητέρα θα πρέπει τα "θωρακίσει" με τη θετική σκέψη και την αισιοδοξία της.

    Απαιτητικός ο κανακάρης σας πριν ακόμα γεννηθεί!

    Γυναίκες ακούστε καλά: Αν θέλετε να φέρετε στον κόσμο αγόρι, θα πρέπει να είστε σίγουρες και αποφασισμένες, πριν από τη σύλληψη, ότι θα κάνετε τα πάντα στο μέλλον για να είναι ο κανακάρης σας επιτυχημένος και ελκυστικός στο άλλο φύλλο.

    Απορείτε; Το ίδιο και μεις.

    Ωστόσο, πίσω από αυτή την θεωρία, υπάρχει μία ολόκληρη επιστημονική έρευνα, την οποία διεξήγαγε η Βρετανίδα Sarah Johns , λέκτορας βιολογικής ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου του Κεντ.

    Μελετώντας τις περιπτώσεις 609 γυναικών, οι οποίες πρόσφατα έγιναν μητέρες, η Dr Johns παρατήρησε ότι εκείνες που ήταν περισσότερο αισιόδοξες και δυναμικές είχαν φέρει στον κόσμο αγόρια.

    Η Βρετανίδα ερευνήτρια, υπέβαλε σε όλες αυτές τις γυναίκες ένα ερώτημα:

    "Πόσα χρόνια πιστεύετε ότι θα ζήσετε;"

    Προς έκπληξη και της ίδιας, παρατήρησε ότι όσο μεγαλύτερη ήταν η εκτίμηση του προσδόκιμου ζωής (ακόμα και ένας χρόνος) αυξάνονταν δραματικά οι πιθανότητες να συλληφθεί ένα αγόρι.

    Όπως εκτιμά, η αισιοδοξία και ο θετικός τρόπος αντιμετώπισης της ζωής, προκαλεί αλλαγές στο σώμα της γυναίκας, με αποτέλεσμα η τελευταία να μπορεί να συλλαμβάνει αγόρια.

    Μπορεί για παράδειγμα, να επιφέρει αλλαγές στα επίπεδα των σεξουαλικών ορμονών τη στιγμή της σύλληψης.

    Επιπλέον, όπως επισημαίνει, η δυναμικότητα και η θετική σκέψη, λειτουργούν και ως ασπίδα προστασίας των αρσενικών εμβρύων, που ως γνωστό, εμφανίζουν περισσότερες επιπλοκές στην κύηση και είναι δυσκολότερο να επιβιώσουν σε σχέση με τα κορίτσια μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης.

    Παλαιότερες έρευνες

    Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι οι γυναίκες με καλή φυσική κατάσταση και οι οποίες ζούσαν σε συνθήκες οικονομικής ευμάρειας είχαν μία τάση να φέρνουν στον κόσμο αγόρια.

    Αντίθετα, οι γυναίκες που ζούσαν κάτω από δύσκολες συνθήκες, είχαν την τάση να κάνουν κορίτσια.

    [03] Ιράκ

    Προπομπός μιας 40μελούς αποστολής Στη Βαγδάτη αξιωματικοί του ΝΑΤΟ

    4/8/2004 9:10:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Με επικεφαλής τον Ολλανδό πτέραρχο Κάρελ Χίλντερινκ, θα αναχωρήσουν για την ιρακινή πρωτεύουσα, οι πρώτοι οκτώ αξιωματικοί του ΝΑΤΟ, που συμμετέχουν στην αποστολή εκπαίδευσης των ιρακινών δυνάμεων ασφάλειας, ανακοίνωσε σήμερα στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Συγκεκριμένα, πρόκειται για αξιωματικούς του ΝΑΤΟ από διαφορετικά κράτη-μέλη και θα είναι ο προπομπός μιας 40μελούς αποστολής στη Βαγδάτη σε δεύτερη χρονική φάση.

    "Στο Ιράκ αλλά και αλλού"

    Οι πρώτοι οκτώ αξιωματικοί υπηρετούν στο στρατηγείο των συμμαχικών δυνάμεων στο Μονς, νότια του Βελγίου, στο περιφερειακό στρατηγείο στη Νάπολη και στο αμερικανικό στρατηγείο του ΝΑΤΟ που εδρεύει στο Νόρφολκ.

    Τον ερχόμενο μήνα το ΝΑΤΟ θα λάβει μία νέα απόφαση αναφορικά με την εκπαίδευση "στο Ιράκ αλλά και αλλού", με την οποία θα ρυθμιστεί πολύ περισσότερο λεπτομερειακά η εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων ασφάλειας.

    [04] Αθλητισμός

    Η Μακάμπι Τελ Αβίβ αντίπαλος του ΠΑΟΚ

    4/8/2004 9:16:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η δευτεραθλήτρια Ισραήλ νίκησε 1-0 την Ελσίνκι στη ρεβάνς του Β΄ προκριματικού και πήρε την πρόκριση αφού ο πρώτος αγώνας, στη φινλανδική πρωτεύουσα, είχε ολοκληρωθεί ισόπαλος χωρίς τέρματα. Ο αγώνας που παρακολούθησαν 7.000 θεατές είχε συγκλονιστική εξέλιξη, αφού το «χρυσό» γκολ για τη Μακάμπι πέτυχε ο Λιράν Κοέν στο 88ο λεπτό. Οι πρώτοι αγώνες του Γ΄ προκριματικού θα γίνουν στις 10 και 11 Αυγούστου και οι ρεβάνς στις 24 και 25.

    [05] Οικονομία

    Την άλλη βδομάδα θα αποφασίσουν Με απεργία απειλούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

    4/8/2004 10:04:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Την ερχόμενη Τετάρτη θα αποφασίσουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι Αττικής τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους, μετά από τη σημερινή συνέλευση των σωματείων τους. Νωρίτερα το πρωί, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, πραγματοποιώντας συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Ο Υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος δεσμεύθηκε για την επίλυση των προβλημάτων τους αφού έρθει σε επαφή και με τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι διεκδικούν την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης εργασίας και ολυμπιακό επίδομα.

    [06] Πολιτισμός

    Πιο φτωχή η φωτογραφία Τελευταίο "κλικ" για τον Μπρεσόν

    4/8/2004 10:03:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ένα από τα ιερά τέρατα της φωτογραφίας, "άφησε" τη τελευταία του πνοή, τη Δευτέρα. Ο Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν που "αιχμαλώτισε" τις πιο ζωντανές στιγμές και τα μεγάλα γεγονότα του πλανήτη, με τη Leica του, "έφυγε" σε ηλικία 95 ετών, στην κατοικία του. Δημιουργός του φωτογραφικού πρακτορείου "Magnum", είχε διακριθεί για τις φωτογραφίες του-κυρίως ασπρόμαυρες- στον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, αλλά και αργότερα στην κινέζικη επανάσταση.

    Λίγα λόγια για τον μαιτρ της φωτογραφίας

    Γεννήθηκε το 1908 (22/8) στο Σαντελού, του Παρισιού. Γιός βιομηχάνου, ο καλλιτέχνης φωτογράφος επιβλήθηκε με το πολύ προσωπικό του στυλ, που τον έκανε τον αδιαμφισβήτητο μαιτρ της γαλλικής σχολής της φωτογραφίας.

    Υπήρξε ιερό τέρας της φωτογραφίας, τόσο σε θέματα τέχνης όσο και στο φωτορεπορτάζ, στο οποίο προσέφερε την ευγένειά του και τις ομορφότερες σελίδες του, με τις δημιουργίες του σε ασπρόμαυρο φιλμ.

    Από τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο στην κινεζική επανάσταση, και από την Ινδία στον βαθύ νότο των ΗΠΑ, από τον Τρούμαν στον Ντε Γκόλ και από τον Φόκνερ στον Πικάσο, πολύ λίγα ήταν τα γεγονότα και οι γίγαντες της ιστορίας, που δεν καταγράφηκαν από τον φακό της αγαπημένης του Leica.

    Ουμανιστής φωτογράφος που προσέγγιζε με ένστικτο τα θέματά του ξεπερνούσε όμως το συναίσθημα με μία δυνατή σύνθεση, ο Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν, που για μεγάλο διάστημα δούλεψε ως φωτορεπόρτερ, δημιούργησε το 1947 μαζί με τον Ρόμπερτ Κάπα, το φωτογραφικό πρακτορείο "Magnum".

    Σχετικά Links:

    Μagnum Photos

    Henri Cartier-Bresson

    [07] Αθλητισμός

    Πρώτη εμφάνιση Ζαγοράκη

    4/8/2004 10:28:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πορτογαλίας, έδωσε λίγη από την λάμψη του σε ένα από τα φιλικά προτεροιμασίας της νέας του ομάδας της Μπολόνια. Η ιταλική ομάδα αντιμετώπισε την Μετζοκορόνα και την συνέτριψε με 6-1 και στο 34' ο αρχηγός της Εθνικής μας αντικατέστησε τον Τζιούντι, συμμετέχοντας μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Κάρλο Μτσόνε προπονητής της Μπολόνια θέλησε με αυτόν τον τρόπο και με την μικρή συμμετοχή του, να δώσει στον Ζαγοράκη λίγα αγωνιστικά λεπτά, έπειτα από μια περίοδο διακοπών.

    [08] Εσωτερικά

    ΥΠΕΞ: "Αναμένεται να εκδόσει ρηματική διακοίνωση" Παραβιάσεις εθνικού εναερίου χώρου

    4/8/2004 10:47:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δύο τουρκικά αεροσκάφη τύπου F4 πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης, υπέρπτηση άνωθεν του ΒΑ τμήματος της Λήμνου, πετώντας σε ύψος μόλις 500 ποδών. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, ενώ είχαν εγκλωβιστεί από τα ραντάρ επιγείων αντιαεροπορικών όπλων. Την επιχειρησιακή κατάσταση παρακολούθησε το απόγευμα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων. Για την προκλητική ενέργεια της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, θα εκδοθεί ρηματική διακοίνωση από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

    [09] Πολιτισμός

    Κρίση χολοκυστίτιδας Στο νοσοκομείο ο Μίκης Θεοδωράκης

    4/8/2004 11:12:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης, ο Μίκης Θεοδωράκης, με κρίση χολοκυστίτιδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διάσημος μουσικοσυνθέτης βρισκόταν στο εξοχικό του, στο Βραχάτι Κορινθίας, όταν έχασε τις αισθήσεις τους, ενώ παρουσίασε ρίγη και πυρετό. Σε εξετάσεις υπεβλήθη και όπως δήλωσαν οι γιατροί σε λίγες ημέρες θα λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 4 August 2004 - 20:50:09 UTC