Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο θρίλερ ομηρίας Συγκεχυμένες πληροφορίες για τους επτά ομήρους
  • [02] Βία δίχως "ιερό και όσιο" Χτύπησαν έξι εκκλησίες στο Ιράκ
  • [03] Το όνειρο τελείωσε
  • [04] Φοβούνται χτύπημα στα οικονομικά κέντρα των ΗΠΑ Πορτοκαλί συναγερμός
  • [05] Ανούσιο 0-0 ο Ολυμπιακός
  • [06] Νέα ήττα ο Παναθηναϊκός

    [01] Ιράκ

    Νέο θρίλερ ομηρίας Συγκεχυμένες πληροφορίες για τους επτά ομήρους

    1/8/2004 6:55:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Συγκεχυμένες παραμένουν μέχρι και αυτήν την ώρα, οι πληροφορίες για την τύχη των επτά εργαζομένων που κρατούνται όμηροι στο Ιράκ, από ομάδα φανατικών ισλαμιστών. Νωρίς το απόγευμα, ο Κενυάτης υπουργός Εξωτερικών Αλι Μαουκουέρε, ανακοίνωσε ότι και οι επτά όμηροι ( τρεις Κενυάτες, τρεις Ινδοί και ένας Αιγύπτιος) έχουν αφεθεί ελεύθεροι και ότι έχουν βρει καταφύγιο στην πρεσβεία της Αιγύπτου στο Ιράκ. Λίγο όμως αργότερα, η πληροφορία αυτή διαψεύστηκε από εκπρόσωπο της κουβεϊτιανής εταιρείας στην οποία εργάζονταν, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς.

    Οι απαγωγείς, μέλη της οργάνωσης "Ισλαμικός στρατός", είχαν ζητήσει την απόσυρση από το Ιράκ της κουβετιανής εταιρείας Kuwait and Gulf Link Transport Company για την οποία εργάζονταν οι επτά άνδρες και είχαν θέσει προθεσμία μέχρι το Σάββατο.

    Ωστόσο έπειτα από συνομιλίες έδωσαν 24ωρη παράταση στο τελεσίγραφο τους.

    Σε επαφή με τους απαγωγείς βρίσκεται Ιρακινός διαμεσολαβητής που εκπροσωπεί την εταιρεία και Ινδός διπλωμάτης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέο κύμα απαγωγών στο Ιράκ

    [02] Ιράκ

    Βία δίχως "ιερό και όσιο" Χτύπησαν έξι εκκλησίες στο Ιράκ

    1/8/2004 7:40:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Τέσσερις χριστιανικές εκκλησίες στη Βαγδάτη και δυο στη Μοσούλη, βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, στο στόχαστρο βομβιστικών επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα. Αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης που δέχθηκε η χριστιανική εκκλησία Χαλδαίων, στη Βαγδάτη δήλωσε ότι από την έκρηξη έχουν χάσει τη ζωή τους δώδεκα άτομα. Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, Ιρακινός κυβερνητικός αξιωματούχος εκτίμησε ότι από τα σημερινά χτυπήματα θα υπάρξει μεγάλος αριθμός νεκρών και τραυματιών. Στις δυο πρώτες εκρήξεις, που σημειώθηκαν, με διαφορά 15 λεπτών, στις εκκλησίες των Αρμενίων και Ασσυρίων, στην περιοχή Καράντα της Βαγδάτης, υπολογίζεται ότι έχουν τραυματισθεί περισσότερα από 15 άτομα.

    [03] Αθλητισμός

    Το όνειρο τελείωσε

    1/8/2004 8:47:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η νίκη στον προημιτελικό έφερε τους νέους του Νίκου Σταυρόπουλου κοντά σε μια καλή θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στο μπάσκετ που διεξάγεται στην Τσεχία, όμως ο στόχος αποδείχτηκε πιο δύσκολος από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί. Χθες η ήττα από το Ισραήλ με 82-88 μας έστειλε στον μικρό τελικό και πριν λίγη ώρα το βαρύ 92-63, μάλλον απογοήτευσε. Παρόλα αυτά πολύ πριν τις καλές εμφανίσεις της ομάδας που "άνοιξαν την όρεξη", ο στόχος ήταν η πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και αυτό επετεύχθη. Κορυφαίος παίκτης της εθνικής μας στον αγώνα με την Λιθουανία ήταν ο Κώστας Βασιλειάδης που σημείωσε 33 πόντους, περισσότερους από τους μισούς της ομάδας.

    Τα δεκάλεπτα: 20-19, 47-37, 67-49, 92-63

    ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Γιομάντας 23 (3), Κλέιζα 19 (2), Μπαμπράουσκας 15 (4), Γιανκούνας 12, Σιλίνσκις 8, Πρεκεβίτσιους 7 (1), Ανισίμοφ 5, Ματσιούλις 3 (1), Πετσιουκάιτις, Λεκαβίτσιους, Ντάμπκους, Γιονελίουνας

    ΕΛΛΑΔΑ: Βασιλειάδης 33 (6), Μαυροκεφαλίδης, Βουγιούκας 8, Μαυροειδής 7, Παπανικολάου 2, Βασιλόπουλος 11 (1), Περπέρογλου 2, Ξανθόπουλος, Σουρλής, Καλαϊτζίδης, Αποστολίδης, Πρίντεζης

    [04] Διεθνή

    Φοβούνται χτύπημα στα οικονομικά κέντρα των ΗΠΑ Πορτοκαλί συναγερμός στις ΗΠΑ

    1/8/2004 9:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/8/2004 10:17:02 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters-CNN

    Στο πορτοκαλί, κατάσταση δηλαδή υψηλού κινδύνου, τέθηκαν από το απόγευμα της Κυριακής, όλα τα οικονομικά κέντρα της Ουάσινγκτον, της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσεϊ, μετά από αξιόπιστες πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τομ Ριτζ, ανακοίνωσε ότι στο στόχαστρο της Αλ Κάιντα έχει τεθεί το κέντρο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον, το κτίριο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης αλλά και άλλα οικονομικά ιδρύματα. Για όλη την υπόλοιπη αμερικανική επικράτεια το επίπεδο του συναγερμού παραμένει στο κίτρινο.

    Οι πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών

    Σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν πληροφορίες για μία πιθανή επίθεση αυτοκτονίας στο επικείμενο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων , κατά τη διάρκεια του οποίου θα δοθεί το χρίσμα στον Τζορτζ Μπους για να ξανά διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

    Η αστυνομία και το FBI την περασμένη Παρασκευή είχαν έκτακτη σύσκεψη για να αναλύσουν τα υπάρχοντα στοιχεία, τα οποία αναφέρουν ότι στελέχη της Αλ Κάιντα θα επιχειρήσουν να παρεισφρήσουν στο αμερικανικό έδαφος μέσω της μεξικανικής μεθορίου.

    [05] Αθλητισμός

    Ανούσιο 0-0 ο Ολυμπιακός

    1/8/2004 9:35:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Χωρίς να εντυπωσιάσει ούτε ομαδικά, ούτε όμως και ατομικά κάποιος από τους ποδοσφαιριστές, ο Ολυμπιακός "κόλλησε" στο 0-0 απέναντι στην αδύναμη Λενιάνο. Οι "ερυθρόλευκοι" με αρκετές αλλαγές στην σύνθεσή τους σε σχέση με τον πρώτο φιλικό αγώνα, παρουσίασαν ένα νωχελικό πρόσωπο κατά διαστήματα και έστω και αν δημιούργησαν κάποιες υποψίες ευκαιριών, δεν κατάφεραν να τις εκμεταλλευτούν. Ασφαλώς το γεγονός της μεταγραφής του Σούρερ έχει φέρει ακόμη και το φιλικό σε δεύτερη μοίρα. Ο Αργεντινός αμυντικός όπως όλα δείχνουν αύριο θα βρίσκεται στην Αθήνα, όπου θα περάσει τις ιατρικές εξετάσεις και στην συνέχεια θα ολοκληρώσει και το τυπικό μέρος της μεταγραφής υπογράφοντας το νέο του συμβόλαιο.

    [06] Αθλητισμός

    Νέα ήττα ο Παναθηναϊκός

    1/8/2004 9:47:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Διαφορετικός και χειρότερος εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο δυνατό φιλικό του για φέτος, απέναντι στην Ρίβερ Πλέιτ. Ο Γιτζάκ Σουμ άλλαξε αρκετά πρόσωποα στην αρχική σύνθεση της ομάδας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί η ομοιογένεια που φάνηκε να υπάρχει στον αγώνα με τον Άγιαξ. Μοναδικός που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν που έπαιζε σχεδόν μόνος του από την αριστερή πλευρά του κέντρου. Ο ρουμάνος εξάλλου ήταν και αυτός που δημιούργησε την μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού, όταν στο 14' έκανε μια "μαγική" κούρσα περνώντας δύο παίκτες και σεντράροντας στον Κωνσταντίνου, ο οποίος όμως αστόχησε. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός της ομάδας δεν άλλαξε αλλά δεν ήταν και ικανοποιητικός, αφού οι παίκτες εξακολουθούν να είναι κουρασμένοι εν μέσω προετοιμασίας.

    Άρεσε ο Σκάτσελ

    Στο πλαίσιο των πολλών αλλαγών του Σουμ χρησιμοποιήθηκε και ο Ρούντολφ Σκάτσελ για ένα ολόκληρο ημίχρονο, δείχνοντας σαφώς πιο προσαρμοσμένος στην νέα του ομάδα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα, όπου αγωνίστηκε για περίπου μισή ώρα. Ο Τσέχος πήρε μερικές πρωτοβουλίες και έδειξε κάποια στοιχεία των ικανοτήτων του, χωρίς πάντως κάτι ιδιαίτερο. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 22' ο Μαξιμιλιάνο Λόπεζ σε μια φάση που μάλλον έμοιαζε εύκολη τόσο για τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού, όσο και για τον Κώστα Χαλκιά που φέρει μερίδιο ευθύνης. Να σημειωθεί πως στο 27' ο Μιχάλης Κωνσταντίνου ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στην μέση και αποχώρησε δίνοντας την θέση του στον Μπικόφσκι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 1 August 2004 - 20:50:04 UTC