Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον συμπατριωτών τους Πολλαπλές εκρήξεις στο
  • [02] Δεν υπάρχουν νεκροί Έκρηξη βόμβας σε στάση λεωφορείου
  • [03] Στο Σινικό Τείχος Κινητό... αλεξικέραυνο!
  • [04] Η Βραζιλία το Κόπα Αμέρικα
  • [05] Η δεινότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο Εκατόμβη νεκρών στο Νταρφούρ
  • [06] Μήκους 26 χιλιομέτρων "Άνοιξε" η Μαραθώνια Διαδρομή
  • [07] Η Μπάγερν νίκησε τους "μπέμπηδες"
  • [08] Ισόπαλο το φιλικό Μπενφίκα- Ρεάλ

    [01] Ιράκ

    Εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον συμπατριωτών τους Πολλαπλές εκρήξεις στο Ιράκ

    26/7/2004 8:24:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/7/2004 11:38:22 πμ)

    Διπλή βομβιστική επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα σημειώθηκε σήμερα το πρωί κοντά στην είσοδο αμερικανικής βάσης στο αεροδρόμιο της Μοσούλης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και πολλοί να τραυματιστούν, ανέφεραν πηγές της ιρακινής πολιτοφυλακής. Ο εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, συνταγματάρχης Τζόζεφ Πέικ δήλωσε από την πλευρά του ότι ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά στην είσοδο της βάσης με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του. Στη Βασόρα, δύο Ιρακινές σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν όταν άγνωστοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου με το οποίο μετέβαιναν στην εργασία τους, στο αεροδρόμιο της Βασόρας. Τα κίνητρα της επίθεσης αυτής δεν έχουν γίνει γνωστά, αν και οι αντάρτες συχνά εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον συμπατριωτών τους που πιστεύεται ότι συνεργάζονται με τις αμερικανικές δυνάμεις. Νωρίτερα, ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη σήμερα κοντά σε μία γέφυρα του Τίγρεως στη Βαγδάτη. Δεν έχουν αναφερθεί νεκροί ή τραυματίες. "Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο μάρκας Όπελ εξερράγη κοντά στην γέφυρα Σαραφία, σε έναν δρόμο που χρησιμοποιείται συχνά από την αστυνομία, χωρίς να προκαλέσει θύματα", τόνισε αξιωματικός της πυροσβεστικής.

    [02] Διεθνή

    Δεν υπάρχουν νεκροί Έκρηξη βόμβας σε στάση λεωφορείου

    26/7/2004 8:39:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Δυο άτομα τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί κοντά σε στάση λεωφορείου στην πόλη Βορονέζ, στη νοτιοδυτική Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο πηγές της αστυνομίας. Αστυνομικός που βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν νεκροί. Μέχρι στιγμής καμια οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη. Πρόκειται για τη δεύτερη έκρηξη την τελευταία εβδομάδα σε στάση λεωφορείου στο Βορονέζ. Την περασμένη Δευτέρα, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας σε άλλη στάση λεωφορείου.

    [03] Διάφορα

    Στο Σινικό Τείχος Κινητό... αλεξικέραυνο!

    26/7/2004 9:02:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Προσοχή! Το κινητό σας μπορεί να λειτουργήσει και ως αλεξικέραυνο. Σας ενημερώνουμε ότι όλοι οι κάτοχοι κινητών θα πρέπει να μένετε μακριά από καταιγίδες, διότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του κινητού είναι έξοχοι αγωγοί του ηλεκτρισμού. Η είδηση που ακολουθεί φανερώνει του λόγου το αληθές. Κεραυνός που προκλήθηκε από κινητό τραυμάτισε 15 παραθεριστές, πάνω στο Σινικό Τείχος. Το συμβάν σημειώθηκε σε ένα τμήμα του τείχους στο Τζουγιονγκουάν, σε απόσταση 50 χλμ από το Πεκίνο, όταν το κινητό που χρησιμοποιούσε ένας τουρίστας, λειτούργησε ως αλεξικέραυνο, σύμφωνα με την εφημερίδα Κινεζική Ημερησία. Οι δεκατέσσερις Κινέζοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, όπως και ο Σλοβένος, που νοσηλεύεται στο σινο-ιαπωνικό νοσοκομείο της Φιλίας. Οι υπηρεσίες Ασφαλείας κάλεσαν τους χρήστες κινητών να μην τηλεφωνούν κατά τη διάρκεια βροχής.

    Απαγορεύεται το κινητό

    Ο καθηγητής ατμοσφαιρικών μελετών στο Παν/μιο του Πεκίνου, Λιού ΣουΧούα προειδοποίησε να μην χρησιμοποιούνται κινητά τηλέφωνα κοντά σε μηχανήματα με γκάζι κατά τη διάρκεια καταιγίδων.

    Μετά το συμβάν αυτό, οι αρχές του Τζουγιονγκουάν αμέσως έσπευσαν να αναρτήσουν πινακίδες, με τις οποίες ζητούν από τους παραθεριστές να κλείνουν τα κινητά τους τηλέφωνα κατά τη διάρκεια καταιγίδας.

    [04] Αθλητισμός

    Η Βραζιλία το Κόπα Αμέρικα

    26/7/2004 10:10:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σε έναν τελικό όπου το πάθος και η τεχνική ξεχώριζαν, η Βραζιλία κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα, επικρατώντας της Αργεντινής στα πέναλτι με 4-2. Η κανονική διάρκεια του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 2-2.

    "Τους χόρεψαν σάμπα" στις καθυστερήσεις

    Στο πρώτο ημίχρονο, και μέχρι το 45΄μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Η Αργεντινή μπήκε πιο αποφασιστικά, και με αρκετά από τα αστέρια στη σύνθεση της (η Βραζιλία αγωνίστηκε σε όλη την διοργάνωση με τα "δευτερότριτα"), και έκανε "πάρτι" στην Βραζιλιάνικη περιοχή.

    Η ανωτερότητα της ευδοκίμησε στο 20΄όταν κέρδισε πέναλτι, και ο Κίλι Γκονζάλες από την άσπρη βούλα δεν αστόχησε, γράφωντας το 1-0 για τους "Μπιάνκοσελέστε". Η Αργεντινή συνέχισε να επιτίθεται, όμως η Βραζιλία ήταν αυτή που ευτύχησε. Στις καθυστερήσεις κατόρθωσε να ισοφαρίσει με τον Λουιζάο, θέτοντας νέα βάση στο παιχνίδι.

    Στο β΄ ημίχρονο και οι δύο ομάδες πρόσεχαν περισσότερο την άμυνα τους. Η Αργεντινή ήταν και πάλι καλύτερη και είχε και δοκάρι με τον Τέβες στο 50΄. Όλα έδειχνα από και πέρα ότι θα οδηγηθούν στα πέναλτι, όχι όμως με τον τρόπο που τελικά έγινε. Η Αργεντινή, "άγγιξε την κούπα", στο 88΄λεπτό, όταν ο Ντελγκάδο πέτυχε το 2-1. Εκεί φάνηκε να γέρνει η πλάστιγγα.

    Όμως η "Σελεσάο", δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στις καθυστερήσεις και πάλι, μετά από μια σύγχυση στην άμυνα, ο Αντριάνο (πρώτος σκόρερ της Βραζιλίας στη διοργάνωση), με ωραίο σουτ, ισοφάρισε και έστειλε τις ομάδες στην "ρώσικη ρουλέτα" των πέναλτι (στο Κόπα Αμέρικα δεν υπάρχει παράταση).

    Ικανότεροι στα πέναλτι

    Εκεί η Πρωταθλητές κόσμου Βραζιλιάνοι, έδειξαν πιο ψύχραιμοι, και ευστοχώντας σε όλα τα πέναλτι που εκτέλεσαν, κατέκτησαν το 7ο Κόπα Αμέρικα της ιστορίας τους.

    Οι συνθέσεις των ομάδων:

    ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομπέρτο Αμποντανζιέρι, Φαμπρίσιο Κολοτσίνι, Ρομπέρτο Αγιάλα, Γκαμπριέλ Χάιντζε, Χαβιέ Ζανέτι, Χαβιέ Μασεράνο, Χουάν Πάμπλο Σορίν, Λουίς Γκονζάλες (75΄ Αντρες Ντ΄Αλεσάντρο), Μάουρο Ροσάλες (64΄ Σέζαρ Ντελγκάδο), Κάρλος Τέβες (90΄+2 Φακούντο Κιρόγκα), Κίλι Γκονζάλες.

    ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λουιζάο (81΄ Κρις), Ζουάν, Ρενάτο, Γουστάβο Νέρι, Αντριάνο, Κλέμπερσον (54΄ Ντιέγκο), Λουίς Φαμπιάνο, Αλεξ (63΄ Φελίπε), Εντού.

    Διαιτητής: Κάρλος Αμαρίγια (Παραγουάη)

    [05] Διεθνή

    Η δεινότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο Εκατόμβη νεκρών στο Νταρφούρ

    26/7/2004 9:57:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: BBC - ΑΠΕ

    Ακόμη και τους 50.000 μπορεί να φτάσουν οι νεκροί στο σπαρασσόμενο Νταρφούρ, καθώς οι θάνατοι αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς, όπως δηλώνει ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, Ζαν Έγκελαντ. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 1.000.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους από τον περασμένο χρόνο, οπότε και άρχισαν οι επιθέσεις Αράβων παραστρατιωτικών κατά του αφρικανικού πληθυσμού της περιοχής, τις οποίες πολλοί χαρακτηρίζουν γενοκτονία. Ο ΟΗΕ κάνει λόγο για τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο και σημειώνει ότι η τροφή, το νερό και τα φάρμακα πολύ δύσκολα καταφέρνουν να προσεγγίσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων. Μάλιστα, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξει στρατιωτική επέμβαση στο Νταρφούρ. Την ίδια ώρα, μία ομάδα, που αυτοαποκαλείται "Στρατός του Μοχάμεντ" κάλεσε τους Μουσουλμάνους να προετοιμασθούν για να πολεμήσουν όποιες δυτικές δυνάμεις αποσταλούν πιθανώς στο δυτικό Σουδάν.

    "Θα πολεμήσουμε τους δυτικούς σταυροφόρους"

    "Έχουμε δει κι ακούσει για την αμερικανική και βρετανική ανάμειξη στο Νταρφούρ και δεν χωρεί αμφιβολία ότι πρόκειται για μία πολεμική σταυροφορία, που ουδεμία σχέση έχει με τους πολίτες του Νταρφούρ. Σας καλούμε να μεταβείτε εσπευσμένα στο Νταρφούρ και να σκάψετε στο έδαφος ομαδικούς τάφους για τον στρατό των σταυροφόρων", τονίζεται σε ανακοινωθέν της μέχρι σήμερα άγνωστης οργάνωσης, το οποίο διανεμήθηκε σε κεντρικό τέμενος στην πρωτεύουσα Χαρτούμ.

    Την Κυριακή, και η Αυστραλία τόνισε πως θα συμβάλλει με στρατεύματά της σε όποια ειρηνευτική επιχείρηση του ΟΗΕ στο Νταρφούρ, όπου ο Οργανισμός τονίζει πως έχουν ήδη σφαγιασθεί πάνω από 30.000 άτομα.

    Σημειώνεταί ότι οι ΗΠΑ κυκλοφόρησαν ένα προσχέδιο απόφασης στον ΟΗΕ, απειλώντας το Χαρτούμ με κυρώσεις στην περίπτωση που δεν καταστείλει τη δράση των παραστρατιωτικών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καταγγελία Κογκρέσου για γενοκτονία στο Νταρφούρ

    [06] Εσωτερικά

    Μήκους 26 χιλιομέτρων "Άνοιξε" η Μαραθώνια Διαδρομή

    26/7/2004 10:47:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Στην κυκλοφορία παραδόθηκε σήμερα η Μαραθώνια Διαδρομή, που είναι μήκους 26 χιλιομέτρων και βρίσκεται μεταξύ της Παλλήνης και του Τύμβου. Τα εγκαίνια της διαδρομής πραγματοποίησε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου το οποίο χαρακτήρισε πολύ όμορφο και συνεχάρη τους αρχιτέκτονες και τους κατασκευαστές. "Η αφετηρία του Μαραθώνιου (έκταση 58 στρεμμάτων) είναι η αφετηρία για πετυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες", πρόσθεσε. Αναφερόμενος στα παράπονα που εκφράστηκαν από τους καταστηματάρχες της Παλλήνης, ο κ. Σουφλιάς ανακοίνωσε ότι θα γίνει παράκαμψη με την κατασκευή του τμήματος Σταυρού-Ραφήνας μήκους 2 χλμ που θα παραδοθεί στις 2 Αυγούστου. Εν τω μεταξύ, την Tετάρτη παραδίδεται ο σταθμός του μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας, ενώ την Πέμπτη θα δοθούν στην κυκλοφορία και οι σήραγγες στην Κακιά Σκάλα στο ρεύμα προς Κόρινθο. Στο τέλος της εβδομάδας το μετρό θα φθάνει μέχρι το αεροδρόμιο.

    [07] Αθλητισμός

    Η Μπάγερν νίκησε τους "μπέμπηδες"

    26/7/2004 10:48:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    "Φιλική νίκη" πέτυχε η Μπάγερν Μονάχου, επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο φιλικό τουρνουά "Champions World Series", που διεξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κανονική διάρκεια του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα, και οι "Βαυαροί", πιο εύστοχοι στα πέναλτι επικράτησαν με 4-2. Το νέο απόκτημα της Μάντσεστερ, Αλαν Σμιθ, και ο Τζον Ο Σέι αστόχησαν στα πέναλτι και η Μπάγερν πήρε τη νίκη.

    [08] Αθλητισμός

    Ισόπαλο το φιλικό Μπενφίκα- Ρεάλ

    26/7/2004 10:54:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Χωρίς νικητή έληξε το φιλικό παιχνίδι της Μπενφίκα με την Ρεάλ Μαδρίτης, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου της Λισαβόνας. Οι δύο ομάδες, που βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας, προσέφεραν καλό θέαμα, με το2-2 να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Το σκορ άνοιξε, μόλις, στο πρώτο λεπτό ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς, για να ισοφαρίσει για την Ρεάλ δύο λεπτά αργότερα ο Ρονάλντο. Ο Φερνάντο Μοριέντες, ο οποίος επέστρεψε φέτος στη "βασίλισσα", έκανε στο 77 το 2-1 για τον σύλλογο της Μαδρίτης, ενώ στις καθυστερήσεις ο Τζεοβάνι διαμόρφωσε για τους "Αετούς" το τελικό 2-2.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 26 July 2004 - 8:50:31 UTC