Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρίχνει, εύρημα διαστημικού οχήματος Φως στα μυστήρια του Άρη
  • [02] Μεταξύ κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και συνδικάτων Αντιπαράθεση για τη
  • [03] Ο συνεργάτης της ΝΕΤ Βασίλης Διαμαντόπουλος Αιφνίδιος θάνατος
  • [04] Δε χρωστά πουθενά η ΠΑΕ Ολυμπιακός
  • [05] Έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της Τσεχίας Τροχονόμος ...πιστολέρο

    [01] Τεχνολογία

    Ρίχνει, εύρημα διαστημικού οχήματος Φως στα μυστήρια του Άρη

    20/7/2004 8:16:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Λύση σε ένα μυστήριο αιώνων έρχεται να δώσει η νέα ανακάλυψη του διαστημικού οχήματος Opportunity, ότι στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη υπήρχε νερό για αιώνες. Η ύπαρξη νερού για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στον κόκκινο πλανήτη σημαίνει, ότι υπήρχαν περιθώρια για να αναπτυχθεί, αλλά και να εξελιχθεί κάποια μορφή ζωής. Συγκεκριμένα το Opportunity ανακάλυψε την προεξοχή ενός λεπτού και μυτερού βράχου καρφωμένου εντός ενός βραχώδους υποστρώματος. Οι ειδικοί υποπτεύονται, ότι η προεξοχή αυτή είναι το στρώμα ενός βράχου που είχε δημιουργηθεί, όταν οι παλιότερες βραχώδεις στρώσεις "ράγισαν" και ποσότητες μεταλλικού νερού διαπέρασαν τις δημιουργημένες ρωγμές αφήνοντας πίσω τους κοιτάσματα νερού.

    Εν αναμονή των πορισμάτων

    Το περιβάλλον υλικό του νέου ευρήματος είναι ο το ίδιο βραχώδες υπόστρωμα που το διαστημικό όχημα μελετούσε από όταν προσγειώθηκε στον Άρη, αρχικά στον κρατήρα Ίγκλ και τον τελευταίο μήνα στο Εντούρανς.

    Το τελευταίο είχε δώσει χρήσιμες πληροφορίες στους επιστήμονες επιβεβαιώνοντας, ότι κάποτε κυλούσε νερό στον κόκκινο πλανήτη. Ωστόσο, η βραχώδης προεξοχή μπορεί να δώσει μοναδικά στοιχεία για το χρονικό διάστημα για το οποίο το υπήρχε νερό στον αινιγματικό πλανήτη.

    Ακόμη δεν μπορεί να γίνει ένας τέτοιος υπολογισμός, όμως η ερευνητική ομάδα έχει επικεντρώσει την εργασία της πάνω στη νέα ανακάλυψη με στόχο να ρίξει φως στα μυστήρια του Άρη.

    [02] Εσωτερικά

    Μεταξύ κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και συνδικάτων Αντιπαράθεση για τη Δημόσια Διοίκηση

    20/7/2004 8:59:00 μμ

    Μέσα σε έντονο κλίμα συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση, που έχει ήδη προκαλέσει τριβές και αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και συνδικάτων, ενώ την Πέμπτη εισάγεται στο Πρώτο Θερινό Τμήμα. Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι η Δημόσια Διοίκηση θα εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και επανέλαβε ότι η αξιολόγηση των διευθυντών θα είναι αντικειμενική. Εκανε επίσης λόγο για στυγνό κομματισμό και απροκάλυπτη αναξιοκρατία της δεκαετίας του '80 με τις ρυθμίσεις Κουτσόγιωργα, που σήμερα με πρωτοφανή φαρισαϊσμό υπερασπίζεται το ΠΑΣΟΚ για να εμποδίσει την αξιοκρατία. Από την άλλη, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης και Ανδρέας Λοβέρδος απέδωσαν στην κυβέρνηση κομματική φαυλότητα, την κατήγγειλαν ότι καταργεί όλους τους γενικούς διευθυντές και το βαθμολόγιο και επιδιώκει να τακτοποιήσει τους κομματικούς της φίλους.

    Νωρίτερα την αναβολή της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου, ζήτησε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου και προειδοποίησε για απεργιακές κινητοποιήσεις στο δημόσιο, από τον Σεπτέμβριο.

    Αύριο θα κληθούν στην επιτροπή εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, της ΟΛΜΕ, της ΕΝΑΕ και των Διδασκαλικής Ομοσπονδίας προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συζήτηση για τη δημόσια διοίκηση

    [03] Εσωτερικά

    Ο συνεργάτης της ΝΕΤ Βασίλης Διαμαντόπουλος Αιφνίδιος θάνατος δημοσιογράφου

    20/7/2004 9:24:00 μμ

    Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο 39χρονος δημοσιογράφος Βασίλης Διαμαντόπουλος, συνεργάτης της πρωινής ζώνης της ΝΕΤ και οικονομικός συντάκτης στην εφημερίδα Ημερησία. Τόσο ο ιατροδικαστής από την πρώτη έρευνα δεν εντόπισε κακώσεις, αλλά και η αστυνομία, που ερεύνησε το σπίτι του στην οδό Χλόης 2 στον Άγιο Στέφανο προσανατολίζεται στην εκδοχή, ότι ο θάνατος προήλθε από παθολογικά αίτια (καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο). Ο άτυχος δημοσιογράφος είχε μείνει μόνος του στην Αθήνα καθώς η σύζυγός του και το ανήλικο παιδί τους είχαν μεταβεί στην Πάρο για διακοπές. Η συζυγός του προσπαθούσε από το πρωί να επικοινωνήσει μαζί του χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι, έστειλε τον πατέρα της στο σπίτι, που βρήκε το δημοσιογράφο νεκρό στο κρεβάτι του. Τα αίτια του θανάτου θα διερευνήσει η νεκροτομή, που θα διενεργηθεί αύριο. O Β Διαμαντόπουλος κατάγονταν από το Λόγγο Αιγιαλείας και ήταν πτυχιούχος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Από το 2001 ήταν εκλεγμένος στο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών(ΠΟΕΣΥ).

    [04] Αθλητισμός

    Δε χρωστά πουθενά η ΠΑΕ Ολυμπιακός

    20/7/2004 9:46:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της που εξέδωσε προ ολίγου διέψευσε σημερινό δημοσίευμα του Τύπου που υποστηρίζει ότι στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ υπάρχει χρέος 22 εκατομμυρίων ευρώ. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του πειραϊκού σωματείου έχει ως εξής: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έχει οφειλές. Το αναγραφόμενο σε σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου ποσό των 22 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά σε συσσωρευμένες ζημίες παρελθουσών χρήσεων».

    [05] Διάφορα

    Έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της Τσεχίας Τροχονόμος ...πιστολέρο

    20/7/2004 10:41:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πόσο ακριβά μπορεί να πληρώσετε μια παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας; Μην τρέχει ο νου σας σε υπέρογκα πρόστιμα και σκεφθείτε, ότι αν κατοικούσατε στην Τσεχία, θα μπορούσε να σας στοιχίσει και την ίδια σας τη ζωή. Βλέπετε ένας τροχονόμος στην πόλη Πίλσεν στα δυτικά της χώρας, αποφάσισε να επιβάλει την τάξη στους δρόμους με έναν επικίνδυνα δραστικό τρόπο ... πυροβολούσε τους πεζούς, που τολμούσαν να περάσουν το δρόμο παραβλέποντας την ερυθρή απαγόρευση του φωτεινού σηματοδότη. Οι πυροβολισμοί του έσπειραν τον πανικό, ενώ μια σφαίρα βρήκε το φτερό ενός διερχόμενου αυτοκινήτου. Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε, αλλά σίγουρα αυτή η μέρα θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη των κατοίκων του Πίλσεν, που έζησαν το άνευ προηγουμένου περιστατικό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 20 July 2004 - 20:50:08 UTC