Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εσωτερικές τριβές Κρίση στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι
  • [02] Ξεκαθαρίζει των Πορτίγιο- Ραούλ Μπράβο
  • [03] Σύνταγμα- "Ελευθέριος Βενιζέλος" σε 35 λεπτά Το μετρό πάει αεροδρόμιο
  • [04] Αρχή για την Καλαμαριά
  • [05] ΠΑΟΚ: Νωρίς για συμπεράσματα
  • [06] Σε εξέλιξη μόνο στη Γραβιά Φωκίδας Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές
  • [07] Με απόντες τους διεθνείς η πρώτη του ΠΑΟ
  • [08] Επικρίσεις για την εξωτερική πολιτική Φοιτητικές "βολές" στον Μπους
  • [09] Ήπια πρεμιέρα
  • [10] Ανακοίνωσε η Ειρήνη Παπά Ακυρώθηκε η παράσταση "Τρωάδες

    [01] Διεθνή

    Εσωτερικές τριβές Κρίση στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι

    12/7/2004 8:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- BBC

    Διαμάχη στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού ξέσπασε στην Ιταλία. Αφορμή στάθηκαν τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος "Φόρτσα Ιτάλια" του κ. Μπελουσκόνι, που ηγείται του συνασπισμού, στις Ευρωεκλογές και τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, αλλά και η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι. Ο επικεφαλής του κεντρώου κόμματος UDC, Μάρκο Φολίνι, έστειλε επιστολή στον κ. Μπερλουσκόνι, κάνοντας λόγο για "υπερσυγκέντρωση εξουσιών" στα χέρια του, αξιώνοντας τη συμμετοχή όλων των εταίρων στην κυβερνητική πολιτική. Ο Ιταλός πρωθυπουργός ξεκίνησε κύκλο επαφών με τον κ. Φολίνι, οι οποίες, όμως, δεν επέφεραν αποτέλεσμα.

    Άκαρπες οι συνομιλίες

    Οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις των κ.κ. Μπερλουσκόνι και Φολίνι, που έγιναν αργά χθες βράδυ, δεν συνέβαλαν στην εκτόνωση της κρίσης.

    Μετά την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας, το UDC καλεί να επιλεγεί για τη θέση αυτή "μια ισχυρή και ανεξάρτητη προσωπικότητα". Επίσης, το κόμμα ζητά να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, να μειωθούν οι εξουσίες του κ. Μπερλουσκόνι, και να επαναφερθεί το σύστημα της απλής αναλογικής. Ακόμα, το UDC υπογραμμίζει, πως η κρατική τηλεόραση RAI θα πρέπει να εκφράζει όλες τις πολιτικές δυνάμεις και να λυθεί το πρόβλημα της διαπλοκής συμφερόντων, αφού ο κ. Μπερλουσκόνι κατέχει τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς.

    Ακόμα και μετά την 4ωρη συνάντηση Μπερλουσκόνι- Φολίνι, η κατάσταση δεν άλλαξε. Ο Ιταλός πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Φολίνι, ότι επιδιώκει την εξασθένηση της κυβέρνησης και πως θέτει όρους που αποβλέπουν στην πτώση του. Επιπλέον, τον χαρακτήρισε "αχάριστο" γιατί, όπως είπε, έχει μεγάλη προβολή από όλα τα κανάλια.

    Αν και οι συνομιλίες θα επαναληφθούν απόψε, δύσκολα θα βρεθεί λύση, καθώς και οι δύο πολιτικοί εμφανίζονται ανυποχώρητοι.

    [02] Αθλητισμός

    Ξεκαθαρίζει των Πορτίγιο- Ραούλ Μπράβο

    12/7/2004 8:35:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση της Ρεάλ Μαρδίτης, αν θα δώσει δανεικούς στον Ολυμπιακό τον Πορτίγιο και τον Ραούλ Μπράβο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν είχε σημειωθεί κάποιο βήμα προόδου. Από τον Ολυμπιακό το απέδιδαν αυτό, κυρίως στο ότι η ομάδα της Μαδρίτης, βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη προέδρου. Μετά τις εκλογές της Κυριακής που επανεξελέγη ο Φλορεντίνο Πέρεθ, όλοι στην ομάδα του λιμανιού πιστεύουν ότι το θέμα θα ξεκαθαρίσει.

    Ακριβές λύσεις για περιορισμένο μπάτζετ

    Το "σενάριο" για τον Πορτίγιο και τον Ραούλ Μπράβο συντηρείται και από την Ισπανία, με διάφορα δημοσιεύματα στις εφημερίδες, ωστόσο η ουσία βρίσκεται αλλού. Στο κατά πόσο ο Ολυμπιακός ή καλύτερα ο Σωκράτης Κόκκαλης θα δεχθεί να καλύψει τις απαιτήσεις τους. Γιατί ακόμη και δανεικοί, οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές, θα θέλουν να ικανοποιηθούν οικονομικά για να δεχθούν να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Ελλάδα και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δείχνει με τη στάση του, ότι ούτε φέτος θα δώσει χρήματα, για να ενισχυθεί η ομάδα του με παίκτες εγνωσμένης αξίας.

    Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον Μεξικάνο Μάρκες, τον οποίο η Μπαρτσελόνα παραχωρεί επίσης με τη μορφή του δανεισμού. Ο Μάρκες αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στο Κόπα Αμέρικα και πάει πολύ καλά. Θετικές είναι και οι εντυπώσεις του Μπάγεβιτς, που τον παρακολουθεί, ωστόσο και εδώ υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις, οπότε δύσκολα θα προχωρήσει ο Ολυμπιακός στην απόκτησή του.

    Όσο για τον Πάσανεν, από τη στιγμή που ο Άγιαξ δεν τον δίνει δανεικό, αλλά με μεταγραφή και τον κοστολογεί 2 εκατομμύρια ευρώ, χώρια αυτά που θα ζητήσει ο παίκτης, θα πρέπει επίσης να θεωρείται δύσκολο να κινηθεί ο Ολυμπιακός προς αυτή την κατεύθυνση.

    Έτσι, πιο πιθανή απ όλες αυτές τις περιπτώσεις για τη θέση του κεντρικού αμυντικού, δείχνει η απόκτηση του Μπάσα. Ο νεαρός Σέρβος δεν έχει ακριβώς τα στοιχεία που ζητά ο Μπάγεβιτς (για παράδειγμα ταχύτητα), όμως είναι πιο προσιτός απ όλους τους άλλους και θεωρείται ανερχόμενος ποδοσφαιριστής. Υπάρχει η πληροφορία πως ήδη γίνονται κάποιες επαφές με την Μπέογκραντ και δεν αποκλείεται τελικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού να καταλήξει σ' αυτή τη λύση.

    Ήδη ο ένας από τους 13 νεαρούς ποδοσφαιριστές, που προέρχονται από την Ακαδημία του Ολυμπιακού και γυμνάζονται αυτό το διάστημα με την πρώτη ομάδα, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στον Ρέντη. Ο λόγος για τον Κώστα Μενδρινό και θεωρείται σίγουρο πλέον ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα τον επιλέξει για να ακολουθήσει την ομάδα στο Ζέεφελντ, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της πρεοιτοιμασίας, ενώ αναμένεται να ενταχθεί και στο ρόστερ του Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

    Επιθεώρηση από την TEAM

    Την καθιερωμένη του επίσκεψη στο στάδιο Καραϊσκάκη πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο της UEFA και της TEAM. Και τα τρία μέλη -που το αποτελούσαν- έμειναν απόλυτα ικανοποιημένα, τόσο από την εξέλιξη των έργων, που βρίσκονται πλέον στο τελικό τους στάδιο, όσο και από τη διαμόρφωση του ίδιου του γηπέδου.

    Η επόμενη επιθεώρηση, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων και πριν από την κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λινγκ, δηλαδή στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου.

    [03] Εσωτερικά

    Σύνταγμα- "Ελευθέριος Βενιζέλος" σε 35 λεπτά Το μετρό πάει αεροδρόμιο

    12/7/2004 9:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Σε 15 μέρες το μετρό θα πηγαίνει και στο αεροδρόμιο. Η διαδρομή θα γίνεται σε 35 λεπτά, ενώ υπολογίζεται πως θα μπορούν να μεταφέρονται περίπου 3000 επιβάτες, ακόμα και σε ώρα αιχμής. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται ανά τέταρτο, από επτά ειδικούς συρμούς που μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα 120 χιλιόμετρα την ώρα και να μεταφέρουν 998 άτομα, εκ των οποίοι οι 158 καθήμενοι. Σήμερα έγινε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο, με επίσημο προσκεκλημένο τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλη Λιάπη. Πάντως, αντιδράσεις προκλήθηκαν για την τιμή του εισιτηρίου, που θα ανέρχεται στα 8 ευρώ.

    Δρομολόγια κάθε τέταρτο

    Οι συρμοί διαθέτουν χώρο αποσκευών σε κάθε όχημα, 2 ειδικές θέσεις για πρόσδεση αμαξιδίων για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, καθώς και ηχητικό και οπτικό σύστημα αναγγελιών στάσεων.

    Αμέσως μετά το δρομολόγιο, ο κ. Λιάπης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο υπουργός επεσήμανε, πως με την εμπορική λειτουργία και του τραμ από τις 19 Ιουλίου, θα δημιουργηθεί "ένα πλήρες, συγχρονισμένο δίκτυο για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά, κυρίως, των κατοίκων του Λεκανοπεδίου".

    Ωστόσο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αντέδρασε έντονα για την τιμή του εισιτηρίου. Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει, ότι το κόμιστρο είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και καλεί τον κ. Λιάπη να μην εγκρίνει τη σχετική απόφαση. Από την πλευρά τους, παράγοντες του υπουργείου και του Μετρό, δήλωσαν ότι, σύμφωνα με τις συγκρίσεις που έχουν κάνει, η τιμή των 8 ευρώ είναι η φθηνότερη στην Ευρώπη για το συγκεκριμένο μέσο, λαμβανομένου υπόψη των υπηρεσιών που προσφέρουν τα τρένα αυτά.

    [04] Αθλητισμός

    Αρχή για την Καλαμαριά

    12/7/2004 9:12:00 μμ

    Την πρώτη προπόνηση για την νέα περίοδο πραγματοποίησαν την Δευτέρα το απόγευμα οι παίκτες της Καλαμαριάς. Παρόντες σε αυτήν οι παλιοί, αλλά και οι νέοι ποδοσφαιριστές του συλλόγου. Στους τελευταίους ανήκουν οι ξένοι Μπρίτο, Τζιακομέλι, και οι Έλληνες Ζαφειρόπουλος, Σπυρόπουλος και Καραμανλής. Στο γήπεδο ήταν και οι υπό δοκιμή Βραζιλιάνοι Ντάγκλας Ρινάλντι και Κόντερ Ροντινέλι. Αντίθετα, από την πρώτη συγκέντρωση απουσίασε ο τεχνικός του Απόλλωνα, Εντουάρντο Αμορίν, ο οποίος βρίσκεται ακόμη στην πατρίδα του, αλλά και ο Ντάβιντσον, ο οποίος έχει προσφύγει στη FIFA για να μείνει ελεύθερος από την ομάδα.

    [05] Αθλητισμός

    ΠΑΟΚ: Νωρίς για συμπεράσματα

    12/7/2004 9:37:00 μμ

    Μπορεί να μην ήταν ο πλέον κατάλληλος αντίπαλος για την εξαγωγή συμπερασμάτων, ωστόσο στον ΠΑΟΚ είδαν με ικανοποίηση την απόδοση της ομάδας στην πρώτη εφετινή φιλική της δοκιμή, το βράδυ της Κυριακής στο Σατιγιόν, απέναντι στην ανίσχυρη τοπική ομάδα, της οποίας επιβλήθηκαν με 15-0. Κρατώντας χαμηλούς τόνους πάντως άπαντες στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, επαναλαμβάνουν πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί οτιδήποτε για την αγωνιστική ετοιμότητα του συλλόγου, με ασφάλεια. Σαφώς πιο χρήσιμες εκτιμήσεις, πάντως, για το "Δικέφαλο" θα είναι εφικτό να γίνουν στα προσεχή και πιο δυνατά φιλικά που τον περιμένουν επί γαλλικού εδάφους. Οι "ασπρόμαυροι", μετά από δεκαήμερη παραμονή στην Ιταλία, στο Μπρουσόν και στο Σατιγιόν, αναχωρούν αύριο το πρωί οδικώς για το Αλμπερτβίλ της Γαλλίας.

    Δυνατά φιλικά στην Γαλλία

    Εκεί θα τεθούν αντιμέτωποι αρχικά με τη Λιόν, φιλικό που είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη (14/7), ενώ τρεις μέρες αργότερα υπάρχει αυτό με την Μπαστιά (17/7). Στις 21 Ιουλίου υπάρχει το παιχνίδι με τη Μονακό, την επομένη (22/7) με την Τουλούζ και στις 24 Ιουλίου αυτό με την Μπορντό.

    Επί των αγωνιστικών, ανέτοιμος να συμμετέχει στο κανονικό πρόγραμμα, λόγω της τενοντίτιδας που τον ταλαιπωρεί μέρες τώρα, είναι ακόμη ο Ηλίας Ατματσίδης, ενώ ο τραυματισμός που αποκόμισε ο Λιάσος Λουκά από το φιλικό με τη Σατιγιόν δεν είναι ανησυχητικός. Την Τετάρτη αναμένεται επί ελληνικού εδάφους ο Σέρχιο Μαρκαριάν, οπότε και θα έχει διεξοδική επαφή με τους διοικούντες τον Ηρακλή σε ό,τι αφορά -κυρίως- τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας.

    [06] Εσωτερικά

    Σε εξέλιξη μόνο στη Γραβιά Φωκίδας Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές

    12/7/2004 9:04:00 μμ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μία πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα σε δασική περιοχή στη Γραβιά Φωκίδας, ενώ υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στο Χαλκούτσι, στη θέση Τζαβερδέλα στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, στη χωματερή Άνω Λιοσίων, στα Σταματέικα Αργολίδας, στην Μπεντενίτσα Φθιώτιδας και στα Μερτικέικα Ξυλοκάστρου. H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Κρήτη και Πελοπόννησο. Εν τω μεταξύ, ανάσα δροσιάς προβλέπουν οι μετεωρολόγοι μετά τον καύσωνα των τελευταίων ημερών. Ήδη οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες άρχισαν να υποχωρούν από τα δυτικά και βόρεια, ενώ, σύμφωνα με την ΕΜΥ, απόψε αναμένεται να σημειωθούν καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, στις ηπειρωτικές περιοχές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πύρινα μέτωπα

    [07] Αθλητισμός

    Με απόντες τους διεθνείς η πρώτη του ΠΑΟ

    12/7/2004 9:49:00 μμ

    Με τους νέους Άντριτς, Μίτου, Γκαλίνοβιτς και Ραγκουέλ παρόντες, αλλά και τους διεθνείς απόντες (Μπασινάς, Σαπάνης, Χένρικσεν, Γκούμας, Παπαδόπουλος, Χαλκιάς, και Βύντρα), ξεκίνησε σήμερα η προετοιμασία του Παναθηναϊκού, για τη νέα περίοδο. Στην "πρώτη" της ομάδας, ήταν παρών και ο Νασίφ Μόρις, που όμως πήρε άδεια, αφού έδωσε όλο αυτό το διάστημα φιλικά παιχνίδια με την εθνική ομάδα της χώρας του. Στην προετοιμασία της ομάδας θα πάρουν μέρος, και οι Γιώργος Σικαλιάς, ο Αλέξανδρος Τσεμπερίδης, ο Θοδωρής Τριποτσέρης, ο Περικλής Μπουσινάκης και ο Στέλιος Κρητικός που προωθήθηκαν από την ομάδα των Νέων.

    Αναμομή για Μπασινά

    Σε ό,τι αφορά τον Άγγελο Μπασινά, οι τελευταίες πληροφορίες που υπάρχουν από την πλευρά του μάνατζέρ του και όχι του Παναθηναϊκού, που έχει και τον πρώτο λόγο στη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή, είναι ότι για τον αρχηγό των «πρασίνων» ενδιαφέρονται κυρίως η Έβερτον και η Τότεναμ, αν και το ενδιαφέρον επί του παρόντος παραμένει στο επίπεδο των συζητήσεων.

    Την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι θα αγωνιστούν με τα χρώματα του ΠΑΟ, εξέφρασαν όλα τα νέα αποκτήματα των "πράσινων":

    Ζ. Άντριτς :"Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός. Η Αθήνα, είναι μια όμορφη πόλη".

    Α. Ραγκουέλ :"Για κάθε παίκτη που αγωνίζεται στην Ελλάδα είναι όνειρο να παίζει στον Παναθηναϊκό και το όνειρό μου, έγινε πραγματικότητα".

    Ν. Μίτου : "Είμαι πολύ ευχαριστημένος, που θα αγωνιστώ σε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο, όπως ο Παναθηναϊκός'.

    Μ. Γκαλίνοβιτς :"Είμαι πολύ ευτυχισμένος, που βρίσκομαι στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό και υπόσχομαι να δώσω όλες τις δυνάμεις μου, για το σύλλογο".

    Οι πρωταθλητές Ελλάδος, το Σάββατο 17 Ιουλίου, θα αναχωρήσουν για τη Ρόγκλα της Σλοβενίας, ενώ στις 27 του ίδιου μήνα θα δώσουν το πρώτο φιλικό της περιόδου, με αντίπαλο την Γκεντσερμπιρλιγκί. Θα ακολουθήσει το τουρνουά του Άγιαξ, το φιλικό με την Πόρτο στις 11 Αυγούστου, τα έσοδα του οποίου θα πάνε στο ταμείο του Παναθηναϊκού αν ο παίκτης μείνει στην Πορτογαλία, καθώς επίσης και μια σειρά φιλικών στην Κύπρο.

    [08] Διεθνή

    Επικρίσεις για την εξωτερική πολιτική Φοιτητικές "βολές" στον Μπους

    12/7/2004 10:07:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Γαλλικό Πρακτορείο

    Για "αλαζονική εξωτερική πολιτική", που ζημιώνει την εικόνα των ΗΠΑ στο εξωτερικό και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των Αμερικανών του εξωτερικού, κατηγορεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, μια ομάδα 200 Αμερικανών φοιτητών στη Βρετανία. Οι φοιτητές, στην πλειοψηφία τους υπότροφοι του προγράμματος σπουδών Ρόδος που θέσπισε ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, απηύθυναν ανοικτή επιστολή προς τον Λευκό Οίκο, καθιστώντας τον κ. Μπους υπεύθυνο "για την "πόλωση και τις διαιρέσεις, που η εξωτερική πολιτική του προκαλεί". Η ομάδα, με το όνομα "Ας ξανακερδίσουμε το σεβασμό", επισημαίνει, πως τα τρία τελευταία χρόνια η αμερικανική κυβέρνηση "αξιοποιεί κατά το δοκούν εκθέσεις υπηρεσιών πληροφοριών, δεν ακούει ξένους πολιτικούς... υπεκφεύγει από υποχρεώσεις της Σύμβασης της Γενεύης για τον πόλεμο και προβαίνει σε αθρόες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων". Κλείνοντας, οι φοιτητές υπόσχονται να συμβάλλουν στη βελτίωση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής κατά τη διάρκεια της θητείας του επόμενου πρόεδρου των ΗΠΑ.

    [09] Αθλητισμός

    Ήπια πρεμιέρα

    12/7/2004 10:24:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Χωρίς το μεγάλο ντέρμπι θα αρχίσει στις 19 Σεπτεμβρίου το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής. Ο Παναθηναϊκός που ξεκινάει με αντίπαλο τον Ιωνικό την πρώτη αγωνιστική, έχει το πιο βατό πρόγραμμα τις πρώτες έξι αγωνιστικές, ενώ τον Ολυμπιακό θα τον αντιμετωπίσει την 10΄Αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός ξεκινάει με αντίπαλο την Καλλιθέα, ο ΠΑΟΚ με την νεοφώτιστη Κέρκυρα, ενώ η ΑΕΚ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα το Αιγάλεω. Όσον αφορά τα υπόλοιπα ντέρμπι την 6η αγωνιστική, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, την 7η αγωνιστική, ΑΕΚ-Ολυμπιακός, την 10η αγωνιστική, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, την 13η αγωνιστική, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και την 14η αγωνιστική, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός.

    Το πρόγραμμα αναλυτικά

    1η αγωνιστική Ξάνθη Άρης, Παναθηναϊκός Ιωνικός, Ολυμπιακός Καλλιθέα, Απόλλων Καλαμαριάς ΟΦΗ, Εργοτέλης Ηρακλής, Αιγάλεω ΑΕΚ, Χαλκηδόνα Πανιώνιος, ΠΑΟΚ Κέρκυρα.

    2η αγωνιστική Παναθηναϊκός Ξάνθη, Αρης Ολυμπιακός, Ιωνικός - Απόλλων Καλαμαριάς, Καλλιθέα Εργοτέλης, ΟΦΗ Αιγάλεω, Ηρακλής Χαλκηδόνα, ΑΕΚ Κέρκυρα, Πανιώνιος ΠΑΟΚ.

    3η αγωνιστική Ξάνθη Ολυμπιακός, Απόλλων Καλαμαριάς Παναθηναϊκός, Εργοτέλης Αρης, Αιγάλεω Ιωνικός, Χαλκηδόνα Καλλιθέα, Κέρκυρα ΟΦΗ, ΠΑΟΚ Ηρακλής, ΑΕΚ Πανιώνιος.

    4η αγωνιστική Απόλλων Καλαμαριάς Ξάνθη, Ολυμπιακός Εργοτέλης, Παναθηναϊκός Αιγάλεω, Αρης Χαλκηδόνα, Ιωνικός Κέρκυρα, Καλλιθέα ΠΑΟΚ, ΟΦΗ Πανιώνιος, Ηρακλής ΑΕΚ.

    5η αγωνιστική Ξάνθη Εργοτέλης, Αιγάλεω - Απόλλων Καλαμαριάς, Χαλκηδόνα Ολυμπιακός, Κέρκυρα Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ Αρης, Πανιώνιος Ιωνικός, ΑΕΚ Καλλιθέα, ΟΦΗ - Ηρακλής

    6η αγωνιστική Αιγάλεω Ξάνθη, Εργοτέλης Χαλκηδόνα, Απόλλων Καλαμαριάς Κέρκυρα, Ολυμπιακός ΠΑΟΚ,Παναθηναϊκός Πανιώνιος, Αρης ΑΕΚ, Ιωνικός Ηρακλής, Καλλιθέα ΟΦΗ.

    7η αγωνιστική Ξάνθη Χαλκηδόνα, Κέρκυρα Αιγάλεω, ΠΑΟΚ Εργοτέλης, Πανιώνιος - Απόλλων Καλαμαριάς, ΑΕΚ Ολυμπιακός, Ηρακλής Παναθηναϊκός, ΟΦΗ Αρης, Ιωνικός Καλλιθέα.

    8η αγωνιστική Κέρκυρα Ξάνθη, Χαλκηδόνα ΠΑΟΚ, Αιγάλεω Πανιώνιος, Εργοτέλης ΑΕΚ, Απόλλων Καλαμαριάς Ηρακλής. Ολυμπιακός ΟΦΗ, Παναθηναϊκός Καλλιθέα, Αρης Ιωνικός.

    9η αγωνιστική Ξάνθη ΠΑΟΚ, Πανιώνιος Κέρκυρα, ΑΕΚ Χαλκηδόνα, Ηρακλής Αιγάλεω, ΟΦΗ Εργοτέλης, Καλλιθέα - Απόλλων Καλαμαριάς, Ιωνικός Ολυμπιακός, Αρης Παναθηναϊκός.

    10η αγωνιστική Πανιώνιος Ξάνθη, ΠΑΟΚ ΑΕΚ, Κέρκυρα Ηρακλής, Χαλκηδόνα ΟΦΗ, Αιγάλεω Καλλιθέα, Εργοτέλης Ιωνικός, Απόλλων Καλαμαριάς Αρης, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

    11η αγωνιστική Ξάνθη ΑΕΚ, Ηρακλής Πανιώνιος, ΟΦΗ ΠΑΟΚ, Καλλιθέα Κέρκυρα, Ιωνικός Χαλκηδόνα, Αρης Αιγάλεω, Παναθηναϊκός Εργοτέλης, Ολυμπιακός - Απόλλων Καλαμαριάς.

    12η αγωνιστική Ηρακλής Ξάνθη, ΑΕΚ ΟΦΗ, Πανιώνιος Καλλιθέα, ΠΑΟΚ Ιωνικός, Κέρκυρα Αρης, Χαλκηδόνα - Παναθηναϊκός , Αιγάλεω Ολυμπιακός, Εργοτέλης - Απόλλων Καλαμαριάς.

    13η αγωνιστική Ξάνθη ΟΦΗ, Καλλιθέα Ηρακλής, Ιωνικός ΑΕΚ, Αρης Πανιώνιος, Παναθηναϊκός ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός Κέρκυρα, Απόλλων Καλαμαριάς Χαλκηδόνα, Εργοτέλης Αιγάλεω.

    14η αγωνιστική Καλλιθέα Ξάνθη, ΟΦΗ Ιωνικός, Ηρακλής Αρης, ΑΕΚ Παναθηναϊκός, Πανιώνιος Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ - Απόλλων Καλαμαριάς, Κέρκυρα Εργοτέλης, Χαλκηδόνα Αιγάλεω.

    15η αγωνιστική Ξάνθη Ιωνικός, Αρης Καλλιθέα, Παναθηναϊκός ΟΦΗ, Ολυμπιακός Ηρακλής, Απόλλων Καλαμαριάς ΑΕΚ, Εργοτέλης Πανιώνιος, Αιγάλεω ΠΑΟΚ, Χαλκηδόνα Κέρκυρα.

    [10] Πολιτισμός

    Ανακοίνωσε η Ειρήνη Παπά Ακυρώθηκε η παράσταση "Τρωάδες -Εκάβη-Αγαμέμνων"

    12/7/2004 10:34:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την ακύρωση της ενιαίας παράστασης της τριλογίας "Τρωάδες -Εκάβη-Αγαμέμνων", στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, ανακοίνωσε αργά απόψε διεθνούς φήμης Ελληνίδα ηθοποιός η Ειρήνη Παπά. Με ανακοίνωση της η Ειρήνη Παπά έκανε γνωστό ότι μεσούσης της προετοιμασίας των παραστάσεων "το Ισπανικό Ιδρυμα της Βαλέντσια γνωστοποίησε την απόφασή του να αποσύρει τη συμμετοχή του με το έργο "Τρωάδες", για το λόγο αυτό και η παράσταση ακυρώνεται. Σημειώνεται ότι το Ισπανικό Ίδρυμα της Βαλέντσια, το Ιταλικό Ιδρυμα της Ρώμης και το Ελληνικό Σωματείο της Αθήνας Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Θεάματος και Ακροάματος είχαν συναποφασίσει την παρουσίαση στην Αθήνα της παράστασης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 12 July 2004 - 20:51:00 UTC