Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραίτηση Κούγια, αναλαμβάνει ο Ντέμης
  • [02] Επιστροφή Σμέρτιν στην Τσέλσι
  • [03] Σειρά έχει ο Κλαρκ στον Μακεδονικό
  • [04] Πρώτη νίκη για τους Παίδες

    [01] Αθλητισμός

    Παραίτηση Κούγια, αναλαμβάνει ο Ντέμης

    7/7/2004 7:58:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ραγδαίες οι εξελίξεις στα διοικητικά της ΑΕΚ. Ο Ντέμης Νικολαΐδης μιλώντας στην γενική συνέλευση της Ένωσης 1924 ανακοίνωσε ότι σε δυο ημέρες αναλαμβάνει τα ηνία της αγαπημένης του ομάδας. Προανήγγειλε ότι όσοι ποδοσφαιριστές δεν εμμείνουν στις προσφυγές τους, από Δευτέρα θα αρχίσει η εξόφλησή τους, ενώ ξεκαθάρισε ότι η ομάδα θα μείνει στην Α Εθνική, αν και για τον ίδιο η καλύτερη λύση θα ήταν η ομάδα να πέσει στη Δ Εθνική. Νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας είχε ανακοινώσει την παραίτησή του από την προεδρία της ΑΕΚ, ενώ λίγο αργότερα το ίδιο έπραξε και ο α΄αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Παναγιώτης Βαλασόπουλος όπως και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

    Ανακοίνωση Κούγια

    Ο γνωστός ποινικολόγος στην ουσία είχε προαναγγείλει την παραίτησή του σε τηλεοπτική εκπομπή μιλώντας για μια κατάσταση, που δεν ταιριάζει στην προσωπικότητά του, ενώ είχε και λεκτικό επεισόδιο με τον παλαίμαχο πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Βασίλη Δημητριάδη, που πρόσκειται στην πλευρά Νικολαΐδη.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κούγιας χθες το βράδυ δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειάς του και μάλιστα κάποιοι χρησιμοποίησαν και όπλο εναντίον του, ενώ σήμερα είχε προβλήματα η εγκυμονούσα σύζυγός του.

    Στην ανακοίνωσή του, που είναι ιδιαίτερα αιχμηρή, αναφέρει τα εξής :

    "Αγαπητοί κύριοι, όπως σας είναι γνωστό πριν από λίγες ημέρες απεδέχθην την ιδιαιτέρως τιμητική πρόσκληση των ιδιοκτητών της ΠΑΕ ΑΕΚ και του γνωστού εις αυτούς επιχειρηματία να προεδρεύσω του Δ.Σ της ΠΑΕ και να συμμετάσχω εις το μετοχικό της κεφάλαιο. Από την πρώτη στιγμή, που ανέλαβα τα καθήκοντά μου προσπάθησα ένα και μόνο σκοπό, να μην πτωχεύσει και να μην οδηγηθεί η αγαπημένη μας ομάδα σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και να μην αποδεσμευτεί κανείς από τους μεγάλους ποδοσφαιριστές μας, οι οποίοι ες μέλη της Εθνικής μας ομάδας κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η ανάμειξή μου στη διοίκηση της ΑΕΚ είναι βέβαιο ότι κατέστρεφε τα σχέδια αυτών, οι οποίοι ήθελαν την ΑΕΚ τόσο μικρή, όσο μικρούς τους έχει κάνει ο Θεός. Από την πρώτη στιγμή τα τηλέφωνα του γραφείου μου, αλλά και το κινητό μου τηλέφωνο γέμισαν από εξυβρίσεις και από απειλές. Κατευθυνόμενοι κονδυλοφόροι, αλλά και παρουσιαστές αθλητικών εκπομπών, λησμονώντας την προσωπική μου διαδρομή, ως απλού ανθρώπου, επιστήμονας και οικογενειάρχη, προσπάθησαν να λοιδορήσουν κάθε τι που έχω επιτύχει στη ζωή μου. Ήμουν έτοιμος να αγνοήσω κάθε πρόκληση, ακόμη και απειλές για τη ζωή μου, αλλά και τη ζωή της οικογένειάς μου. Όλα, όμως, όσα συνέβησαν χθες τη νύχτα, λίγο πριν μπω στο σπίτι μου και των οποίων έχει επιληφθεί η Υπηρεσία κατά των εκβιαστών, της Ελληνικής Αστυνομίας, με αναγκάζουν με συναισθήματα αηδίας και όχι φόβου να εγκαταλείψω δια παντός ό,τι έχει σχέση με αυτό που σήμερα λέγεται ΑΕΚ. Η σημερινή ΑΕΚ ανήκει σε συμμορίες τοξικομανών, εκβιαστών, αλλά και ανυπόληπτων ιδιοκτητών, οι οποίοι χρησιμοποιούν στρατό δημοσιογράφων για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Σε αυτή την ΑΕΚ δεν έχω καμία σχέση.

    ΥΓ: Λυπάμαι, που βρίσκομαι στη δύσκολη θέση να οδηγηθούν στο αυτόφωρο αυτοί, που με κτύπησαν χθες το απόγευμα στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ μετά την ολοκλήρωση του διοικητικού συμβουλίου, γιατί γνωρίζω ότι είναι θέματα νοσηρών εγκεφάλων, οι οποίοι τους κατευθύνουν, αλλά ήθελα να δείξω με αυτόν τον τρόπο ότι υπάρχουν και διοικούντες στην ΑΕΚ, που δεν τους φοβούνται και οι οποίοι λειτουργούν μέσα στα πλαίσια του νόμου. Ίσως, αν και κάποιοι άλλοι είχαν ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο τα προηγούμενα χρόνια, η ΑΕΚ να μην ευρίσκετο σήμερα σε αυτή την τραγική κατάσταση".

    Τέλος και ο Βαλασόπουλος

    Λίγο αργότερα υπήρξε και κοινή ανακοίνωση των Κούγια-Βαλασόπουλου αναφέρονται τα εξής:

    "Μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και την προσπάθεια που κατεβάλλαμε για να καταφέρουμε αυτή η ιστορική ομάδα να παραμείνει στην Α' Εθνική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, δυστυχώς γίναμε μάρτυρες γεγονότων που προσβάλλουν την αισθητική άποψη που έχουμε για το κορυφαίο άθλημα του σύγχρονου κόσμου μας. Είναι ίσως επιλογή κάποιων να μην επιτρέπουν την δημιουργία ισχυρών οργανωμένων ποδοσφαιρικών εταιρειών, ώστε να μπορούν ανενόχλητες οι μικρές οργανωμένες μειοψηφίες να επιτελούν το έργο τους. Δυστυχώς σ' αυτή την ομάδα που αποτέλεσε τον κορμό της εθνικής Ελλάδος σ' αυτή την τεράστια επιτυχία της, ζήσαμε εδώ και ένα χρόνο αυτό το «έργο» σε όλη τη διάστασή του. Ζήσαμε από κοντά την περιπέτεια του προπονητή των πρωταθλημάτων και την ανταμοιβή του από αυτή τη μειοψηφία. Ζήσαμε την «ευγενική» συμπεριφορά προς τους παίκτες μας στο προπονητικό κέντρο των Θρακομακεδόνων. Και σήμερα το έργο κορυφώθηκε με στόχο την ακόμη και φυσική εξόντωση ανθρώπων, που μοναδικό στόχο είχαν να μην υποβιβασθεί ένας από τους ιστορικότερους συλλόγους της πατρίδας μας. Ο στόχος επετεύχθη. Από σήμερα είναι στη διάθεση του Δ.Σ. οι παραιτήσεις μας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος σε όλους τους "σωτήρες" να αναλάβουν τα ηνία της ομάδας μας. Ευχόμαστε και ελπίζουμε η ΠΑΕ ΑΕΚ να μην γίνει ερασιτεχνικό σωματείο, αφού όνειρο όλων μας είναι ν' αγωνίζεται στα σαλόνια της Ευρώπης και όχι σε περιφερειακά γήπεδα.

    Ευχόμαστε και ελπίζουμε σύντομα να έχει το δικό της σπίτι. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να γίνουν πράξη τα λόγια του Πρωθυπουργού μας και να σταματήσουν οι οργανωμένες μειοψηφίες να αποτελούν τους πρωταγωνιστές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι καιρός το απόστημα να σπάσει. Καλούμε τους υγιείς οπαδούς των ομάδων να μην αφήσουν άλλα περιθώρια σ' αυτούς που ζουν από την παρανομία.

    Ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα".

    Τέλος, με εντολή εισαγγελέα έληξε η κατάληψη των γραφείων της ΠΑΕ ΑΕΚ.

    [02] Αθλητισμός

    Επιστροφή Σμέρτιν στην Τσέλσι

    7/7/2004 9:42:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο αρχηγός της εθνικής Ρωσίας, Αλεξέι Σμέρτιν, επιστρέφει στην Τσέλσι. Ο αμυντικός χαφ, ανήκει στην ομάδα του Λονδίνου, αλλά την περυσινή περίοδο είχε δοθεί δανεικός στην Πόρτσμουθ. Ο 28χρονος μέσος μεταγράφηκε το περασμένο καλοκαίρι στην ομάδα του Ρόμαν Αμπράμοβιτς από την Μπορντό έναντι του ποσού των 6 εκατομμυρίων ευρώ. Όμως, οι πολλές μεταγραφές που έγιναν πέρσι από τους "μπλε", ανάγκασε τους ανθρώπους της, να τον παραχωρήσουν. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Τσέλσι δήλωσε πως η ομάδα τον ήθελε για την νέα περίοδο, και πως είναι πολύ ικανοποιημένοι που θα τον έχουν.

    Επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον για Μπασινά

    Η εξέλιξη αυτή όμως, έχει και ελληνικές προεκτάσεις. Από την στιγμή που "χηρεύει" η θέση του αμυντικού χαφ στην Πόρτσμουθ, επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον που έχει δείξει η Αγγλική ομάδα για τον Αγγελο Μπασινά.

    Ο παίκτης του Παναθηναϊκού, πλέον "παίζει" πολύ στα μάτια της διοίκησης, και δεν αποκλείεται, να καταθέσουν επίσημη πρόταση στους "πράσινους

    [03] Αθλητισμός

    Σειρά έχει ο Κλαρκ στον Μακεδονικό

    7/7/2004 10:17:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το χτίσιμο της ομάδας του Μακεδονικού συνεχίζεται. Μετά από τις 6 μεταγραφές (Παπαμακάριος, Πέτρουλας, Χίζνιακ, Κέζμαν, Ρίματς, Τσάνακ), επόμενος στόχο που έχουν θέσει οι διοικούντες, είναι η παραμονή του Αϊρα Κλαρκ. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ, εντυπωσίασε πέρσι με τις εμφανίσεις του, και οι άνθρωποι των "πράσινων του Βορρά", όντας ικανοποιημένοι, θέλουν να τον κρατήσουν. Ήδη έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον ίδιο, αλλά και τον μάνατζερ του, και σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται κοντά σε συμφωνία. Από εκεί και πέρα, ο Μακεδονικός, αναζητάει και ένα παίκτη για την θέση του πλέι μέικερ. Οι βλέψεις των διοικούντων, πέφτουν κυρίως προς την Αμερική, με κυριότερο υποψήφιο τον Ουίλι Σόλομον. Πάντως, σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν, κοιτούν και στα σάμερ λιγκ της Μινεσότα και του Ορλάντο, χωρίς να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο όνομα.

    [04] Αθλητισμός

    Πρώτη νίκη για τους Παίδες

    7/7/2004 10:42:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Διατήρησε τις ελπίδες της η Εθνική ομάδα Παίδων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ, για πρόκριση στους "8" της διοργάνωσης. Η Εθνική μας έκανε την πρώτη της νίκη απέναντι στο Βέλγιο με 74-64, και ελπίζει ακόμα. Τώρα, με νίκη στον επόμενο αγώνα, κόντρα στην Γερμανία, είναι πολύ πιθανό να πάρει την πρόκριση. Ελλάδα-Βέλγιο 74-64 Τα δεκάλεπτα: 18-16, 32-35, 50-43,74-64. Ελλάδα(Κεραμέας): Παπαδάκης, Κακαβάς 11(1), Μιχαλόγλου 3, Κελεσίδης 2, Γιαννικόπουλλος, Καραβασάνης 13(1), Γιαννακίδης 31(3), Τσαϊρέλης 6, Ιωακειμίδης, Σιγκούνας 8, Μπόγρης, Γούλας 4. Βέλγιο (Μιέγκεμ): Χόκινς 18(1), Βιτεβρόνγκελ, Μέστνταχ 9(3), Τσάντα, Τίλενς 6, Ντρέσεν 13(3), Λίντεν 4.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 7 July 2004 - 20:50:23 UTC