Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καύσωνας ante portas
  • [02] Εκδήλωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ολυμπιακό γκαλά με τη Βίκυ
  • [03] Λόγω των προβλημάτων υγείας του Αναβλήθηκε η δίκη Μιλόσεβιτς
  • [04] Πρωταθλητές στα "βάρη" του έγγαμου βίου
  • [05] Παραμένει στη Μίλαν ο Σερζίνιο

    [01] Εσωτερικά

    Καύσωνας ante portas

    5/7/2004 10:05:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στον πυρετό των ημερών και ο καιρός. Ζηλεύοντας τις "υψηλές θερμοκρασίες" που σημειώθηκαν χθες στην όμορφη νύχτα της Λισσαβώνας, το θερμόμετρο έβαλε πλώρη για κορυφή και υπολογίζει να χτυπήσει "κόκκινο" μέχρι την Πέμπτη. Θερμό λοιπόν το επταήμερο που ξεκινά, καθώς ο υδράργυρος θα ανέβει αρκετά, αγγίζοντας σύμφωνα με τα στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, κατά τόπους τους 39 βαθμούς, παρά το γεγονός ότι θα επικρατούν βόρειοι άνεμοι. Η άνοδος της θερμοκρασίας αποδίδεται στις θερμές αέριες μάζες, που έφθασαν στον ελλαδικό χώρο από τη βόρεια Αφρική.

    Σήμερα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο το απόγευμα στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 21 με 37 και στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη έως 33.

    Την Τρίτη και την Τετάρτη οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί, στα δυτικά μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο πιθανώς την Τρίτη τοπικά θυελλώδεις, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Την Πέμπτη σημειωθούν άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση την Παρασκευή. Η θερμοκρασία κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

    [02] Πολιτισμός

    Εκδήλωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ολυμπιακό γκαλά με τη Βίκυ Λέανδρος

    5/7/2004 3:49:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Ένα ολυμπιακό γκαλά με οικοδέσποινα την παγκοσμίου φήμης Ελληνίδα τραγουδίστρια Βίκυ Λέανδρος και τον Αλέξη Κωστάλα, μαγνητοσκοπήθηκε την Παρασκευή 2 Ιουλίου στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν μεγάλα ονόματα της διεθνούς και της ελληνικής σκηνής καθώς και σημαίνουσες προσωπικότητες από τη Γερμανία και την Ελλάδα, μαγνητοσκοπήθηκε για λογαριασμό του μεγαλύτερου γερμανικού καναλιού, ARD. Το πρόγραμμα θα μεταδοθεί στις 5 Αυγούστου από την ARD στη Γερμανία και από την ΕΡΤ στην Ελλάδα. Ενδεικτικά, μερικοί από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν είναι οι: Udo Lindemberg, Esther Ofarim, Yusuf Islam (Cat Stevens), Γιώργος Νταλάρας, Σάκης Ρουβάς, Γιάννης Κότσιρας, Μελίνα Κανά, Γλυκερία και πολλοί άλλοι.

    [03] Διεθνή

    Λόγω των προβλημάτων υγείας του Αναβλήθηκε η δίκη Μιλόσεβιτς

    5/7/2004 3:54:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    Διεκόπη η δίκη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, μετά από σοβαρές ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, Πάτρικ Ρόμπινσον, το Δικαστήριο θα προβεί σε ριζική αναθεώρηση των συνθηκών υπό τις οποίες διεξάγεται η δίκη, τόσο σχέση με τη διαδικασία, όσο και σε σχέση με τη συνέχισή της. Σήμερα επρόκειτο να αρχίσει η υπεράσπιση του πρώην αρχηγού της Γιουγκοσλαβίας. Στην αρχή της ακροαματικής διαδικασίας, ο κ. Ρόμπινσον ανέγνωσε δύο ιατρικές εκθέσεις, που επισημαίνουν τα σοβαρά προβλήματα υγείας του Μιλόσεβιτς.

    Σοβαρά προβλήματα υγείας

    Η πρώτη έκθεση αναφέρει, ότι ο Μιλόσεβιτς πρέπει "οπωσδήποτε να αναπαύεται", επειδή πάσχει από "εξαιρετικά υψηλή υπέρταση", ενώ μια δεύτερη ιατρική έκθεση, διευκρινίζει, πως σε περιόδους στρες, η πίεση του Μιλόσεβιτς ανεβαίνει υπερβολικά, ενώ σε περιόδους ανάπαυσης πέφτει υπερβολικά χαμηλά.

    Ο Μιλόσεβιτς καλείται να απαντήσει σε 66 κατηγορίες για το ρόλο του στις τρεις μεγάλες συγκρούσεις (Κροατία, Βοσνία, Κόσοβο), που συγκλόνισαν τα Βαλκάνια κατά τη δεκαετία του 1990. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Βελιγραδίου, έχει αναλάβει ο ίδιος την υπεράσπισή του και θέλει να κλητεύσει ως μάρτυρες τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και το Βρετανό πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ.

    Αύριο αναμένεται η σχετική ανακοίνωση των δικαστών.

    [04] Διάφορα

    Πρωταθλητές στα "βάρη" του έγγαμου βίου

    5/7/2004 4:04:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: Reuters

    Μπορεί ο 20χρονος Madis και η 19χρονη Inga να μην είναι καν παντρεμένοι αλλά ο ένας από τους δύο απέδειξε κυριολεκτικά ότι είναι σε θέση να επωμιστεί και με το παραπάνω τα συζυγικά βάρη. Ο λόγος για ένα ζευγάρι νεαρών Εσθονών που αναδείχθηκαν για έβδομη συνεχή φορά νικητές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα "κουβαλήματος της συζύγου", που πραγματοποιήθηκε στη Φινλανδία, κερδίζοντας ως έπαθλο μια σάουνα και το βάρος της "συμβίας" σε μπύρα...

    Όχι, ο άνδρας δεν χρησιμοποιεί ρόπαλο και ο τερματισμός δεν είναι σε σπηλιά. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι πιο απλοί. "Βουτάει" τη σύζυγο, τη φορτώνεται στην πλάτη, με τα πόδια στους ώμους και το κεφάλι κάτω και αρχίζει να τρέχει μια διαδρομή μετ εμποδίων για όσο αντέχει. Οι φετινοί αδιαφιλονίκητοι πρωταθλητές, κατάφεραν να διανύσουν σε αυτήν την κατάσταση, 253 μέτρα μέσα σε ένα λεπτό.

    Αβίαστα έρχεται και το ερώτημα: προς τι όλο αυτό; Μη βιαστείτε να απαντήσετε. Το έθιμο, λένε οι διοργανωτές, κρατά χρόνια. Το "αγώνισμα" που ονομάζεται "Εσθονική Μεταφορά" έχει ρίζες που πάνε πίσω στην ιστορία. Βασίζεται σε έναν τοπικό θρύλο, που λέει ότι στα τέλη του 19ου αποτελούσε κοινή πρακτική στην περιοχή να κλέβεις κατ΄ αυτόν τον τρόπο το ταίρι σου από το γειτονικό χωριό. Σύμφωνα με άλλους, την "ιδέα" έδωσε μια "τοπική διασημότητα" ο Φιλανδός ληστής Ronkainen, ο οποίος λέγεται ότι υποχρέωνε τα μέλη της συμμορίας του να αποδεικνύουν τη ρώμη τους κουβαλώντας σακιά γεμάτα σίκαλη κατά μήκος μιας δύσκολης διαδρομής.

    Οι φετινοί αγώνες στους οποίους έλαβαν μέρος 18 ζευγάρια από διάφορες χώρες, μεταξύ αυτών από τη Βρετανία, την Ιρλανδία και τον Καναδά, πραγματοποιήθηκαν στο Sonkajarvi, ένα απομονωμένο χωριό της κεντρικής Φιλανδίας.

    [05] Αθλητισμός

    Παραμένει στη Μίλαν ο Σερζίνιο

    5/7/2004 5:25:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τέλος στις φήμες, περί αποχώρησης, του Σερτζίνιο από την Μίλαν, έβαλαν οι υπεύθυνοι των "ροσονέρι". Σε ανακοίνωση, που εξεδόθη στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, αναφέρεται πως ο Βραζιλιάνος μέσος θα συνεχίσει στους Πρωταθλητές Ιταλίας, και την επόμενη χρονιά. Η κίνηση αυτή, "έκοψε την φόρα", πολλών συλλόγων της Ευρώπης (μεταξύ των οποίων η Σαμπντόρια και η Μπάγερν Λεβερκούζεν), που έριζαν για την απόκτηση του παίκτη. Παράλληλα, έβαλε τέλος και στις φήμες, που ήθελαν τον παίκτη να δίνεται αντάλλαγμα, στην ομάδα του Σάο Πάολο, για την μεταγραφή του Λουίς Φαμπιάνο. Η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου ανέφερε συγκεκριμένα: "Δεν υπάρχει καμία πρόθεση από τον σύλλογο για παραχώρηση του Σετζίνιο. Ο ποδοσφαιριστής ανήκει στο δυναμικό μας από το 1999, συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια του προπονητή, ενώ έχει να επιδείξει φορώντας τη φανέλα της Μίλαν πολλές επιτυχίες".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 5 July 2004 - 16:51:45 UTC