Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ολυμπιακός μιλάει γαλλικά
  • [02] Ζητούν το δικαίωμα να επιλέγουν Πορεία για τη Δημοκρατία στο Χονγκ
  • [03] Τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 24ωρη προειδοποιητική στις ημερήσιες εφημερίδες
  • [04] Στη Ρώμη ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος Θυρανοίξια ορθόδοξης Εκκλησίας στη
  • [05] Αναίσχυντες πράξεις αρρωστημένων εγκεφάλων Νοσοκόμοι "φωτογράφησαν" τα
  • [06] "Κυρίαρχη χώρα το Ιράκ" λέει το Λονδίνο Αντίθετη με την καταδίκη του

    [01] Αθλητισμός

    Ο Ολυμπιακός μιλάει γαλλικά

    1/7/2004 8:01:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στην τελική ευθεία αναμένονται να μπουν από την νέα εβδομάδα τα μεταγραφικά θέματα του Ολυμπιακού. Την Τετάρτη το βράδυ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς συναντήθηκε με τον Σωκράτη Κόκκαλη και μίλησαν για όλα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα αυτό το διάστημα και κυρίως για τα μεταγραφικά, αλλά και γι αυτό της Aκαδημίας του συλλόγου. Όπως όλα δείχνουν ο Γιαννάκης Oκκάς θα είναι ο επιθετικός που θα αποκτηθεί, με το που θα μείνει ελεύθερος από την AEK, ενώ και ένας άλλος ποδοσφαιριστής της Ένωσης, ο Μιχάλης Καψής, είναι αυτός που θέλει ο Μπάγεβιτς για το κέντρο της άμυνας. Από εκεί και πέρα έντονο είναι το ενδιαφέρον για δυο παίκτες που αγωνίζονται στη θέση του κεντρικού αμυντικού και προέρχονται από το γαλλικό πρωτάθλημα. Πρόκειται για τους Ριγκομπέρ Σονγκ και τον Φιλίπ Κριστονβάλ.

    Ελεύθεροι από χθες οι Αναντολάκης- Νινιάδης

    Ο Ριγκομπέρ Σονγκ 28χρονος κεντρικός αμυντικός της Λανς και αρχηγός της Εθνικής Καμερούν, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τους "ερυθρόλευκους", ωστόσο το κόστος της μεταγραφής του κρίθηκε τότε υψηλό και το θέμα δεν προχώρησε. Και τώρα όμως ισχύει το ίδιο και σίγουρα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, το γεγονός ότι δεν μένει ελεύθερος από τη γαλλική ομάδα.

    Πέρα από τον Ριγκομπέρ Σονγκ, στον Ολυμπιακό εξετάζουν και μια άλλη περίπτωση αμυντικού από το γαλλικό Πρωτάθλημα, αυτή του Φιλίπ Κριστονβάλ που αγωνίζεται στη Μαρσέιγ, ενώ την προηγούμενη διετία έπαιξε στην Μπαρτσελόνα.

    Την ίδια ώρα, ελεύθεροι είναι από σήμερα για να διαπραγματευτούν τη μεταγραφή τους ο Γιώργος Ανατολάκης και ο Ανδρέας Νινιάδης. Το συμβόλαιό τους με τον Ολυμπιακό έληξε χτες και η διοίκηση δεν τους έχει ενημερώσει ακόμη για το αν σκοπεύει να τους κρατήσει ή όχι. Ωστόσο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δείχνει θετικός προς την παραμονή τους και το πιθανότερο είναι πως θα κληθούν για να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους και μάλιστα αυτό το διήμερο. Άλλωστε τη Δευτέρα ξεκινούν προετοιμασία οι "ερυθρόλευκοι', οπότε λογικά αυτού του είδους οι εκκρεμότητες θα έχουν τελειώσει.

    Από τις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών, που έληξαν φέτος τα συμβόλαιά τους, αυτές των Ανατολάκη και Νινιάδη είναι οι μοναδικές, που παραμένουν ανοιχτές. Οι Μαυρογενίδης, Κουλουχέρης παρέμειναν στον Ολυμπιακό και οι Καρεμπέ, Χούτος, Κούζμπα, Γκώνιας, Κατεργιαννάκης, αλλά και ο Τάτσης, αποχώρησαν.

    [02] Διεθνή

    Ζητούν το δικαίωμα να επιλέγουν Πορεία για τη Δημοκρατία στο Χονγκ Κονγκ

    1/7/2004 8:32:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Reuters-BBC

    "Δώστε την εξουσία στο λαό, παλέψτε για τη Δημοκρατία" ήταν το σύνθημα, που ακουγόταν σήμερα στο Χονγκ Κονγκ. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, αψήφησαν τη ζέστη και την υγρασία και γέμισαν τους δρόμους του Χονγκ Κόνγκ με τα λευκά μπλουζάκια τους, σύμβολο της ελπίδας για δημοκρατία. Ο λόγος, που ανάγκασε τουλάχιστον 250.000 ανθρώπους (οι διοργανωτές μιλάνε για το διπλάσιο αριθμό) να κατακλύσουν την κινεζική πόλη, ήταν η απόφαση του Πεκίνου, τον περασμένο Απρίλιο, να μην μπορεί το Χονγκ Κονγκ να εκλέξει άμεσα τον επόμενο ηγέτη του, για το 2007 ή τους νομοθέτες του το 2008. Η ημέρα συνέπιπτε και με την έβδομη επέτειο της επιστροφής της πρώην βρετανικής αποικίας στην Κίνα, έτσι ο κόσμος μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την εθνική αργία για να απαιτήσει το δικαίωμά του να εκλέγει ο ίδιος τους ηγέτες του.

    Ανησυχεί το Πεκίνο

    Πάντως, δεν είναι λίγοι στο Πεκίνο, που θεωρούν, ότι το Χονγκ Κονγκ επιθυμεί την ανεξαρτησία του, κάτι, που αρνούνται κατηγορηματικά οι διοργανωτές της πορείας. Ενώ, υπάρχει ανησυχία, ότι το παράδειγμα του Χονγκ Κονγκ, μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες περιοχές της Κίνας.

    Στο μεταξύ, ο διορισμένος από το Πεκίνο, κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ, Τουνγκ Τσι Χουά, δήλωσε, πως γνωρίζει τις ανησυχίες του λαού για τη διακυβέρνηση της περιοχής και τονίζει, πως "η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά, αν και υπάρχουν περιθώρια για επιπλέον βελτίωση ".

    Στην περσινή πορεία, στην οποία το πλήθος είχε ξεπεράσει τις 500.000, οι διαδηλωτές φορούσαν μαύρες μπλούζες , προκειμένου να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους στην κυβέρνηση.

    [03] Εσωτερικά

    Τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 24ωρη προειδοποιητική στις ημερήσιες εφημερίδες

    1/7/2004 8:41:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας όλων των εργαζομένων στις ημερήσιες εφημερίδες και τα πρακτορεία διανομής την Δευτέρα 5 Ιουλίου, αποφάσισαν οι συνεργαζόμενες στο χώρο του Τύπου Ενώσεις, ζητώντας την άμεση υπογραφή των νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Με κοινή ανακοίνωση τους, οι Ενώσεις επιρρίπτουν την ευθύνη για το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων με τους εργοδότες στην "αδιαλλαξία" των τελευταίων και ειδικότερα στην "εμμονή τους σε ένα ποσοστό αύξησης που δεν καλύπτει τη χαμένη αγοραστική δύναμη των εργαζομένων". "Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμο είδος, ούτε εξιλαστήρια θύματα στο βωμό του κέρδους", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Η απεργία θα αρχίσει στις 8 το πρωί της Δευτέρας και καλούνται όλα τα μέλη των Ενώσεων σε συγκέντρωση, στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

    [04] Εσωτερικά

    Στη Ρώμη ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος Θυρανοίξια ορθόδοξης Εκκλησίας στη Ρώμη

    1/7/2004 8:48:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκαν σήμερα στη Ρώμη από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τα εγκαίνια της ορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Θεοδώρου. Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για την παραχώρηση του ναού στους Ελληνορθόδοξους της ιταλικής πρωτεύουσας και τον προσκάλεσε να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη τον προσεχή Νοέμβριο, κατά την εορτή του Αγίου Ανδρέα. Η πρόταση του έγινε αποδεκτή από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β'.

    Πρόσκληση στον Πάπα να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη

    Στη δοξολογία παρέστησαν ο πρέσβης της χώρας μας στην Ιταλία Αν. Μητσιάλης, ο πρέσβης στην Αγία Έδρα Χρ. Μπότζιος, ο μητροπολίτης Γεννάδιος, ο καρδινάλιος Ρονίνι και πλήθος ομογενών από την Ιταλία και Ευρώπη.

    Στην ομιλία του, ο κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για τη γενναιοδωρία του αλλά και την κα Φ. Λιβανού, η οποία ανέλαβε το κόστος της ανακαίνισης του ναού.

    Στη συνέχεια ο Πατριάρχης παρέστη σε γεύμα που έδωσε προς τιμήν του ο Ποντίφικας.

    [05] Διάφορα

    Αναίσχυντες πράξεις αρρωστημένων εγκεφάλων Νοσοκόμοι "φωτογράφησαν" τα γεννητικά όργανα ασθενούς

    1/7/2004 9:47:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Ένα πρωτοφανές επεισόδιο εξευτελισμού ασθενούς σημειώθηκε σε νοσοκομείο του Ντένβερ στις ΗΠΑ. Για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους, δυο νοσοκόμοι, φωτογράφησαν τα γεννητικά όργανα ενός ασθενούς που βρισκόταν στα επείγοντα, μετά από κάταγμα στο κεφάλι. Ο 35χρονος Γκρέγκορι Μπράντφορντ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ντένβερ, χτυπημένος από αγνώστους έξω από ένα gay bar. Όπως ισχυρίζεται, οι δυο νοσοκόμοι, αφού πρώτα του έκλεψαν τη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, στη συνέχεια του κατέβασαν προκλητικά την κουβέρτα που είχε πάνω του, για να φωτογραφήσουν τα απόκρυφα μέρη του σώματος του.

    Μήνυση κατά του νοσοκομείου

    Η νοσηρή τους φαντασία, ξεπέρασε μάλιστα κάθε όριο, όταν προκλητικά, αποφάσισαν να αφήσουν δίπλα του στο φορείο, τη φωτογραφική μηχανή ανοιχτή, με την επίμαχη πόζα, έτσι ώστε να τη βλέπουν όλοι όσοι θα περνούσαν από δίπλα του.

    Ο 35χρονος κινήθηκε δικαστικά εναντίον της διοίκησης του νοσοκομείου.

    Εκπρόσωπος του νοσοκομείου όμως, δήλωσε ότι γίνεται έρευνα για το θέμα και ότι οι δυο υπάλληλοι που φέρεται να προχώρησαν σε αυτές τις αναίσχυντες πράξεις δεν εργάζονται πλέον στο νοσοκομείο του Ντένβερ.

    [06] Ιράκ

    "Κυρίαρχη χώρα το Ιράκ" λέει το Λονδίνο Αντίθετη με την καταδίκη του Σαντάμ σε θάνατο η Βρετανία

    1/7/2004 10:44:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την αντίθεση της σε μία ενδεχόμενη καταδίκη του Σαντάμ Χουσεϊν σε θάνατο, γνωστοποίησε στην ιρακινή κυβέρνηση, η Βρετανία. "Είμαστε αντίθετοι στην θανατική ποινή. Έχουμε διακοινώσει την θέση μας αυτή στην ιρακινή κυβέρνηση" τόνισε εκπρόσωπος του Τόνι Μπλερ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η όποια απόφαση εναπόκειται στο Ιράκ, μία κυρίαρχη, όπως τη χαρακτήρισε χώρα. Πρόσθεσε επίσης, ότι εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι υπάρξει μία διάφανη δικαστική διαδικασία έτσι ώστε οι Ιρακινοί να αντιληφθούν ότι έχουν πλέον αλλάξει τα ήθη και η λειτουργία του κράτους από τότε που ο Σαντάμ Χουσειν βρισκόταν στην εξουσία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Ο Μπους είναι ο αληθινός εγκληματίας"

    Στο εδώλιο ο Σαντάμ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 1 July 2004 - 20:56:43 UTC