Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον αγώνα για τον τέλειο βουλευτή "Ψηφίστε με" ξανά
  • [02] Εκρήξεις σε Κωνσταντινούπολη και Αγκυρα Τρεις νεκροί στην Τουρκία
  • [03] Μετά από αρκετά χρόνια Βραβείο για τον Mr www
  • [04] Επηρεάζει την ψυχική τους υγεία Όταν οι σκύλοι βλέπουν Ευro...
  • [05] Δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δεν τίθεται θέμα ανταλλαγμάτων για τη
  • [06] Παραδώθηκε το τελευταίο κομμάτι Έτοιμη στο σύνολό της η Αττική Οδός
  • [07] "Ρεάλ Μαδρίτης; Μακριά από μένα"
  • [08] Εκπαίδευση Παλαιστίνιων αξιωματούχων στην Αίγυπτο

    [01] Διάφορα

    Στον αγώνα για τον τέλειο βουλευτή "Ψηφίστε με" ξανά

    24/6/2004 10:50:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Την αρχή έκανε λίγους μήνες πριν η Βρετανία. Η συνέχεια έρχεται από τη μακρινή Αυστραλία. Ο λόγος για ένα τηλεπαιχνίδι, λίγο διαφορετικό από τα άλλα. Οι διαγωνιζόμενοι, δε θα διαγωνιστούν, ούτε στο τραγούδι, ούτε στο χορό, ούτε στις ικανότητές τους να επιβιώνουν σε "άγριες" συνθήκες, αλλά στις ικανότητες πειθούς. Πιο συγκεκριμένα, πολιτικής πειθούς, καθώς, σκοπός του τηλεριάλιτι είναι να αναδείξει τον ιδανικό βουλευτή. Οι συμμετέχοντες δε θα κερδίσουν δισκογραφικό συμβόλαιο, ούτε θα πάρουν 200.000 ευρώ. Θα έχουν, όμως, την ευκαιρία να διοργανώσουν την προεκλογική τους εκστρατεία, ανέξοδα και ακούραστα, αφού θα τα αναλάβει όλα το κανάλι.

    Ακαδημία... εκκολαπτόμενων πολιτικών

    Η παραγωγή είναι του Channel 7, το οποίο δήλωσε, πως θα καταβάλει τα κεφάλαια για την πολιτική εκστρατεία επτά διαγωνιζομένων σε ένα τηλεπαιχνίδι με τελικό στόχο να καταλάβουν θέσεις στην ομοσπονδιακή βουλή στις εκλογές, που θα γίνουν αργότερα φέτος στην Αυστραλία.

    Μάλιστα, ο Ανταμ Μπόλαντ, παραγωγός του τηλεπαιχνιδιού "Vote for Me " ("Ψηφίστε με") δήλωσε ότι, η Εκλογική Επιτροπή της Αυστραλίας ενέκρινε το σχέδιο για το τηλεπαιχνίδι. Όμως, δε φαίνεται να έχουν την ίδια άποψη τόσο οι ακαδημαϊκοί, όσο και τα ΜΜΕ, καθώς εκφράζουν ανοιχτά τις αντιρρήσεις τους σε αυτή την πρακτική.

    "Δε θα υπαγορεύσουμε στους υποψήφιους πολιτικές", απαντά ο Μπόλαντ στους επικριτές του, τονίζοντας, ότι οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενεργήσουν αυτόνομα . "Θα τους δώσουμε απλώς την έκθεση (στην κοινή γνώμη), πολυτέλεια, που δεν είχαν οι προηγούμενοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι", πρόσθεσε.

    Εδώ, που τα λέμε δεν είναι και λίγο, να σε βλέπουν 24 ώρες το 24ωρο. Θέλει δε θέλει το κοινό συνηθίζει. Ε και αν δεν πετύχουν τελικά στην πολιτική τους καριέρα, όλο και κάποια δισκογραφική θα τους βγάλει δίσκο

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Ψηφίστε με"

    [02] Διεθνή

    Εκρήξεις σε Κωνσταντινούπολη και Αγκυρα Τρεις νεκροί στην Τουρκία

    24/6/2004 11:50:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/6/2004 7:25:20 μμ)

    Πηγή: Reuters- Γαλλικό - Πρακτορείο ΑΠΕ

    Νέα έκρηξη συγκλόνισε το μεσημέρι την Τουρκία με την Κωνσταντινούπολη να βρίσκεται αυτή τη φορά στο στόχαστρο των βομβιστών. Συγκεκριμένα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν, όταν βόμβα εξερράγη μέσα σε λεωφορείο την ώρα που περνούσε έξω από ένα ιατρικό κέντρο στη συνοικία Φατίχ. Το πρωί, βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στο ξενοδοχείο Χίλτον της Άγκυρας, όπου επρόκειτο να καταλύσει το Σάββατο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στην Κωνσταντινούπολη. Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί καθώς εκείνη την ώρα επιθεωρούσαν ένα ύποπτο δέμα, το οποίο είχε βρει το προσωπικό του ξενοδοχείου στις σκάλες, περίπου 150 μέτρα από την είσοδό του. Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι το Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στο ξενοδοχείο Χίλτον. Πρόκειται για μία ολιγάριθμη κομμουνιστική οργάνωση η οποία επί χρόνια πραγματοποιεί μικρής κλίμακας επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών στόχων. Με ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος τονίζει ότι ο Τζορτζ Μπους θα μεταβεί στην Τουρκία, παρά τις σημερινές επιθέσεις, τις οποίες η Ουάσινγκτον αποδίδει σε τρομοκράτες που έχουν ως στόχο να διαταράξουν τη σύνοδο κορυφής.

    Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας ενόψει της Συνόδου

    Οι σημερινές εκρήξεις δεν αποτελούν πρωτοφανές γεγονός. Ανάλογα περιστατικά επιθέσεων είχαν σημειωθεί και το Μάϊο, την παραμονή της επίσκεψης στην Άγκυρα του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, σημειώθηκαν εκρήξεις παρόμοιων εκρηκτικών. Στο στόχαστρο των βομβιστών είχαν βρεθεί τότε τα υποκαταστήματα της τράπεζας HSBC, η οποία έχει την έδρα της στο Λονδίνο. Εν τω μεταξύ, καθώς πλησιάζει η μέρα για την επίσκεψη του προέδρου Μπους και για τη διήμερη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, η Τουρκία μεταμορφώνεται σε πραγματικό φρούριο. Τα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνονται είναι δρακόντεια. Μόνο στην Άγκυρα θα υπάρχουν 13.000 αστυνομικοί που θα φροντίζουν για τη διασφάλιση της τάξης, ενώ κατά την διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ θα πετούν πάνω από την τουρκική μεγαλούπολη αεροσκάφη-ραντάρ AWACS. Παράλληλα, η περιοχή γύρω από τον χώρο της συνόδου και σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων θα είναι απαγορευμένη για όλα τα οχήματα.

    [03] Τεχνολογία

    Μετά από αρκετά χρόνια Βραβείο για τον Mr www

    24/6/2004 1:25:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Είναι ο άνθρωπος, που οργάνωσε το διαδίκτυο. Είναι αυτός, που εφηύρε τον παγκόσμιο ιστό (World Wide Web). Ο λόγος για τον Τιμ Μπέρνερς-Λι. Χρόνια τώρα, δεν είχε λάβει κανένα βραβείο για τη μεγάλη του ανακάλυψη, όχι επειδή δεν αναγνωρίστηκε η συνεισφορά του, αλλά επειδή εκείνος το επέλεξε. Ο ίδιος ήθελε, να μην καταχωρηθεί η ανακάλυψή του ως πατέντα, προκειμένου να μπορεί να τη "χρησιμοποιεί" όποιος θέλει. Έτσι έχασε, όχι τα εύσημα, αλλά τις σημαντικές υλικές απολαβές, που πολλοί άλλοι απολαμβάνουν. Παρόλο, που πολλοί επιστήμονες συνεργάστηκαν για την εξέλιξη του διαδικτύου, ο κ. Μπέρνερς-Λι, ήταν εκείνος, που "ανακάλυψε" το www.

    Σημαντική διάκριση

    Ήρθε, όμως η ώρα να βραβευτεί για τη δημιουργία του. Έτσι, έλαβε στις 15 Ιουνίου, στο Ελσίνκι, το σημαντικότερο επιστημονικό βραβείο, το Millennium Technology Prize από το Φιλανδικό Ίδρυμα Τεχνολογικών Βραβείων, το οποίο μεταφράζεται σε 980.000 ευρώ, περίπου. Όπως αναφέρει το ίδιο το Φινλανδικό Ίδρυμα, το βραβείο λαμβάνει κάποιος για τα "σπουδαία τεχνολογικά του επιτεύγματα, που προωθούν άμεσα την ποιότητα ζωής ενός ανθρώπου, βασίζονται σε ανθρωπιστικές αξίες και ενθαρρύνουν την οικονομική ανάπτυξη ".

    Σχετικά Links:

    World Wide Web consortuim

    Διαβάστε για τον Τιμ Μπέρνερς Λι

    [04] Διάφορα

    Επηρεάζει την ψυχική τους υγεία Όταν οι σκύλοι βλέπουν Ευro...

    24/6/2004 2:32:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Εδώ και περίπου δυο εβδομάδες τόσο εσείς όσο και ολόκληρη η Ευρώπη ζείτε στο ρυθμό του Εuro. Κάθεστε, λοιπόν, περισσότερες από 5 ώρες μπροστά από την τηλεόραση, παρακολουθείτε μανιωδώς όλους τους αγώνες και πετάγεστε φωνάζοντας κι απειλώντας κάθε φορά που νομίζετε, ότι σας αδίκησε ο διαιτητής ή η ομάδα σας δέχθηκε γκολ. Εντάξει, καλά κάνετε και κάθε φίλαθλος μπορεί να σας κατανοήσει. Έχετε σκεφτεί, όμως τι μπορεί να προκαλέσει, όλη αυτή η ψυχική αναστάτωση, που για σας δεν είναι παρά μια φυσιολογική αντίδραση στο σκύλο σας; Δε σας πέρασε ποτέ από το μυαλό; Μέγα λάθος γιατί χωρίς να θέλετε μπορεί να του κάνετε μεγάλο κακό. Βλέπετε, ο τετράποδος πιστός σας φίλος επηρεάζεται από τα συναισθήματα αναστάτωσης και δυσαρέσκειας που σας διακατέχουν εκείνη τη στιγμή και συμπάσχει μαζί σας χωρίς ν αντιλαμβάνεται προς τι αυτή η αναστάτωση. Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε η εταιρεία Ευρωπαϊκής Προστασίας των Ζώων και της Φύσης προειδοποιώντας, ότι πολλές φορές τα συμπαθή σκυλάκια μπορεί να αντιδράσουν με ακραία ξεσπάσματα και μεταβολές στη διάθεση τους επηρεαζόμενοι από τα δικά σας συναισθήματα. Γι αυτό καλύτερα να προσέχετε περισσότερο τους τρόπους σας, την επόμενη φορά που θα παρακολουθήσετε από κοινού με το κατοικίδιο σας για τη δική του ηρεμία και τη δική σας ασφάλεια!

    [05] Εσωτερικά

    Δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δεν τίθεται θέμα ανταλλαγμάτων για τη Σχολή της Χάλκης

    24/6/2004 3:25:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    "Δεν τέθηκε θέμα ανταλλαγμάτων για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης κατά την τελευταία συζήτηση που είχαν στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογό του, όταν έθιξε το ζήτημα ο κ. Καραμανλής". Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο τουρκικός στρατός εγείρει θέμα ανταλλαγμάτων για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Ο κ. Ρουσόπουλος υπενθύμισε ότι το θέμα αυτό βρίσκεται σε εκκρεμότητα για πάνω από τριάντα χρόνια, και επεσήμανε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός σε κάθε συνάντηση που έχει με τον Τούρκο ομόλογό του επαναφέρει το ζήτημα. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι πρόσφατα ο κ. Ερντογάν για πρώτη φορά έχει κάνει δυο δημόσιες δηλώσεις που δείχνουν τη διάθεσή του να ανταποκριθεί στο αίτημα. Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως το ίδιο ζήτημα είχε θέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός και στη συνομιλία που είχε πρόσφατα στο Λευκό Οίκο και σημείωσε πως ο πρόεδρος Μπους υποσχέθηκε την υποστήριξή του για την ικανοποίηση του αιτήματος.

    [06] Εσωτερικά

    Παραδώθηκε το τελευταίο κομμάτι Έτοιμη στο σύνολό της η Αττική Οδός

    24/6/2004 3:26:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Παραδόθηκε το μεσημέρι στην κυκλοφορία το τελευταίο τμήμα της Αττικής Οδού, μήκους 2,5 χιλιόμετρων, στη δυτική περιφερειακή Υμηττού, που ενώνει απευθείας τον κόμβο της Αγίας Παρασκευής με τον κόμβο της Δουκίσσης Πλακεντίας. Με την ολοκλήρωση και του τελευταίου αυτού τμήματος η Αττική Οδός παραδίδεται στο σύνολο της προσφέροντας στους οδηγούς 65 χιλιόμετρα συνεχούς ροής, χωρίς φανάρια και κυκλοφοριακό ενώ η διαδρομή σε όλο το μήκος της Αττικής Οδού μειώνεται κατά 8 χιλιόμετρα και ο χρόνος που χρειάζεται κάποιος για να την διασχίσει κατά 10 λεπτά. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο στην Αττική, μετά το Μετρό, αποτελώντας την πλέον άρτια και αξιόπιστη οδική υποδομή για τη διακίνηση των πολιτών, ενώ όπως διευκρινίστηκε μέχρι και τους Ολυμπιακούς αγώνες δεν θα γίνει αύξηση στην τιμή των διοδίων, τα οποία παραμένουν στα 2 ευρώ.

    Σταθερή η τιμή των διοδίων

    Ο σύνθετος κόμβος της Δουκίσσης Πλακεντίας στην Έξοδο 13 εξυπηρετεί κυρίως τις περιοχές Χαλανδρίου και Κοντόπευκου καθώς συνδέονται άμεσα με την Περιφερειακή Υμηττού. Πάντως η σύμβαση παραχώρησης του ελληνικού δημοσίου με την εταιρεία Αττική Οδό προβλέπει ως ανώτατη τιμή των διοδίων για τα Ι.Χ. τα τρία ευρώ.

    Στο μεταξύ ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς απαντώντας το πρωί στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΝ Ασημίνας Ξηροτύρη υποστήριξε ότι, υπάρχει ανάγκη κατασκευής έργων υποδομής για πολλά χρόνια ακόμη, για τα οποία οι εθνικοί και κοινοτικοί πόροι δεν επαρκούν. Έτσι θα υπάρξουν συμβάσεις παραχώρησης έργων βάσει των αρχών του κοινοτικού δικαίου.

    [07] Αθλητισμός

    "Ρεάλ Μαδρίτης; Μακριά από μένα"

    24/6/2004 5:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο Φερνάντο Μοριέντες δεν θέλει να συνεχίσει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ισπανός επιθετικός, που φέτος αγωνίστηκε με την φανέλα της Μονακό με απόλυτη επτυχία (βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα της Γαλλίας, να φτάσει μέχρι και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ), δεν φαίνεται διατεθειμένος να γυρίσει στη "βασίλισσα", και να κάθεται στον πάγκο. Την περσινή περίοδο, δόθηκε δανεικός στην ομάδα της Γαλλίας, αφού δεν "χώραγε" στο ρόστερ, μετά την απόκτηση του Βραζιλιάνου Ρονάλντο. Μετά το "άδειασμα" αυτό, δεν θέλει να περάσει τα ίδια, αφού οι Ρονάλντο και Ραούλ, θα είναι και πάλι βασικοί. Ο Μοριέντες, δεσμεύεται με συμβόλαιο, με τους μαδριλένους, έως το 2006, άλλα η πρόθεση του είναι να το σπάσει. Μέχρι στιγμής έχει αρκετές προτάσεις, με την Μονακό, να θέλει να τον κρατήσει, αλλά και την ομλαδα της Τσέλσι, με τα εκατομμύρια του Αμπράμοβιτς, να έχει μπει γερά στο παιχνίδι της απόκτησης του.

    [08] Διεθνή

    Εκπαίδευση Παλαιστίνιων αξιωματούχων στην Αίγυπτο

    24/6/2004 5:14:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Σαράντα περίπου Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι θα εκπαιδευθούν στην Αίγυπτο, χώρα που μετέχει στην αναδιάρθρωση των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας, ενόψει της αποχώρησης των Ισραηλινών από την Λωρίδα της Γάζας. Οι αξιωματούχοι αυτοί θα μεταβούν στην Αίγυπτο στις αρχές Ιουλίου για να εκπαιδευθούν για ένα διάστημα έξι μηνών, ανέφερε αξιωματούχος, που δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του. Η εκπαίδευση τους περιλαμβάνεται στις πρωτοβουλίες της Αιγύπτου για την βοήθεια των Παλαιστίνιων να αναλάβουν την τήρηση της ασφάλειας στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την ισραηλινή αποχώρηση, η οποία προβλέπεται να πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του 2005. Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ έχει αποδεχθεί τη μείωση σε τρεις, από δέκα που είναι σήμερα, των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

    Ανέτοιμες οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας

    Στη συνέχεια, οι αξιωματούχοι αυτοί θα συνεργαστούν με Αιγύπτιους εμπειρογνώμονες που αναμένεται να μεταβούν τον Νοέμβριο στη Λωρίδα της Γάζας για να βοηθήσουν στην αναδιάρθρωση και την εκπαίδευση των Παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

    Ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Ασφάλειας στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, στρατηγός Σάεμπ Αλ-Ατζεζ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας δεν είναι απόλυτα έτοιμες να αναλάβουν την ασφάλεια σε περίπτωση ισραηλινής αποχώρησης.

    Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Αχμεντ Κορέι έγινε την Πέμπτη δεκτός στο Αμάν από τον ιορδανό βασιλιά Αμπντάλα από τον οποίο ζήτησε την βοήθεια της Ιορδανίας, ώστε η Παλαιστινιακή Αρχή να είναι σε θέση να αναλάβει την τήρηση της ασφάλειας στην περιοχή.

    Από την πλευρά του, ο Ιορδανός μονάρχης δήλωσε ότι η χώρα του είναι διατεθειμένη να βοηθήσει στην εκπαίδευση των αστυνομικών και των μελών των υπηρεσιών ασφαλείας των Παλαιστινίων, μετά από επίσημο αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής.

    Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός ενημέρωσε, εξάλλου, τον Ιορδανό βασιλιά για τις συνομιλίες που είχε την Τετάρτη στην Ραμάλα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αιγύπτου Ομάρ Σουλεϊμάν, σχετικά με την αιγυπτιακή πρωτοβουλία για αποστολή 150 με 200 αξιωματούχων για την εκπαίδευση μίας παλαιστινιακής δύναμης από 30.000 αστυνομικούς, που θα αναλάβει την τήρηση της τάξης μετά την ισραηλινή αποχώρηση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μεταρρυθμίσεις ασφαλείας από τον Αραφάτ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 24 June 2004 - 16:50:20 UTC