Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενα άτομο πέθανε, άλλα 43 αγνοούνται Βυθίστηκε σκάφος στην Κίνα
  • [02] Εντεκα νεκροί, έξι τραυματίες Πολύνεκρο τροχαίο στη Γαλλία
  • [03] 38 άτομα σκοτώθηκαν Τραγική πτώση λεωφορείου στη Βολιβία
  • [04] Για την έγκριση ή μη του Π.Δ Συνεδρίαση του ΣτΕ για τους συμβασιούχους
  • [05] Αίσιο τέλος για την περιπέτεια των Βρετανών πεζοναυτών
  • [06] Νέα έκρηξη στη Βαγδάτη
  • [07] Εμφυτεύματα στήθους από τιτάνιο

    [01] Διεθνή

    Ενα άτομο πέθανε, άλλα 43 αγνοούνται Βυθίστηκε σκάφος στην Κίνα

    23/6/2004 7:31:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Τραγωδία στην Κίνα, όταν ένα σκάφος Μινγκζού -2 που μετέφερε Κινέζους παραθεριστές στον Κίτρινο Ποταμό βυθίστηκε, με αποτέλεσμα ένα άτομο να χάσει τη ζωή του, ενώ άλλα 43 αγνοούνται. Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, το σκάφος βυθίστηκε στις 20.00 τοπική ώρα (15.00, ώρα Ελλάδος) κατά τη διάρκεια θύελλας, ενώ έπλεε στον υδάτινο ταμιευτήρα Ζιαολάνγκτι στην επαρχία του Χενάν. Στο σκάφος βρίσκονταν συνολικά 69 άτομα, εκ των οποίων οι 26 διασώθηκαν, όμως ένας από αυτούς εξέπνευσε λίγο αργότερα. "Στο σημείο που βυθίστηκε το πλοίο το βάθος είναι 40 μ., και υπάρχουν λιγοστές ελπίδες να βρεθούν επιζώντες", τόνισε τοπικός εκπρόσωπος της γειτονικής πόλης Ζιγουάν. Σύμφωνα με τους επιζώντες, ο άνεμος έπνεε μανιασμένος τη στιγμή που συνέβη το δυστύχημα. Όλοι οι παραθεριστές ήταν εργάτες ενός χημικού εργοστασίου στο Καϊφένγκ, στο Χενάν.

    [02] Διεθνή

    Εντεκα νεκροί, έξι τραυματίες Πολύνεκρο τροχαίο στη Γαλλία

    23/6/2004 7:43:00 πμ

    Έντεκα άτομα σκοτώθηκαν, έξι τραυματίστηκαν σοβαρά, και άλλα 33 πιο ελαφρά, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ανετράπη κοντά στο Πουατιέ, στην κεντροδυτική Γαλλία, όπως ανακοινώθηκε από την τοπική διοίκηση της επαρχίας. Το λεωφορείο, με πινακίδες Μαρόκου, πέρασε πάνω από το διαχωριστικό των τεσσάρων λωρίδων του αυτοκινητόδρομο και αναποδογύρισε, λίγα χλμ έξω από το Πουατιέ. Οι σωροί των θυμάτων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ οι ελαφρά τραυματίες συγκεντρώθηκαν σε μία αίθουσα ψυχαγωγίας γειτονικού χωριού. Σύμφωνα με μαρτυρία επιζώντα, στο λεωφορείο, το οποίο μετέφερε περίπου 50 άτομα από τις Βρυξέλλες στο Μαρόκο, υπήρχαν τρεις οδηγοί, ενώ είχε κάνει στάση στο Παρίσι.

    [03] Διεθνή

    38 άτομα σκοτώθηκαν Τραγική πτώση λεωφορείου στη Βολιβία

    23/6/2004 7:20:00 πμ

    Λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν εργαζόμενοι σε ορυχεία κασσίτερου έπεσε σε χαράδρα βάθους 200 μέτρων στη Βολιβία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 38 επιβάτες, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας. Έξι ακόμη επιβάτες τραυματίστηκαν στο δυστύχημα αυτό που συνέβη αργά τη Δευτέρα το βράδυ, δήλωσε ο Αντι Καλβιμόντες, διευθυντής του νοσοκομείου στο Μίζκε, στην τοπική τηλεόραση. Η αστυνομία δήλωσε ότι κάνει έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος.

    [04] Εσωτερικά

    Για την έγκριση ή μη του Π.Δ Συνεδρίαση του ΣτΕ για τους συμβασιούχους

    23/6/2004 9:30:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Συνεδριάζει σήμερα η ολομέλεια του ΣτΕ για να κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη, των διατάξεων του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργείου Εσωτερικών, για τη μετατροπή των συμβάσεων έργου ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, των εργαζομένων στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι ανώτατοι δικαστές επεξεργάζονται το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, έχοντας υπόψη τους και τις διευκρινιστικές απαντήσεις του Υπουργείου στα 15 ερωτήματα που τους έθεσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπόμνημα του Υπουργείου Εσωτερικών, επιχειρηματολογεί, υπέρ της συνταγματικότητας των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος.

    [05] Διεθνή

    Αίσιο τέλος για την περιπέτεια των Βρετανών πεζοναυτών

    23/6/2004 9:35:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/6/2004 11:32:51 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ-BBC

    Δόθηκε τελικά η εντολή για την απελευθέρωση των οκτώ Βρετανών πεζοναυτών, που κρατούνται από την περασμένη Δευτέρα στο Ιράν. "Μετά τις δηλώσεις των βρετανικών δυνάμεων, ότι έκαναν λάθος με την είσοδό τους στα ιρανικά χωρικά ύδατα, δόθηκε εντολή για την απελευθέρωση των στρατιωτών αλλά και των πλοιαρίων τους" δήλωσε στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA ο Αλί Ρεζά Αφσάρ, υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων. Σύμφωνα με το πρακτορείο η διαταγή είχε δοθεί από χθες το βράδυ. Έτσι, όχι μόνο έλαβε αίσιο τέλος η ολιγοήμερη περιπέτεια τους, αλλά εξασθένησαν και τα σενάρια, που ήθελαν τη Βρετανία και το Ιράν να βρίσκονται στο χείλος διπλωματικού επεισοδίου. Οι οκτώ Βρετανοί που επέβαιναν σε τρία ταχύπλοα συνελήφθησαν στα θαλάσσια σύνορα ανάμεσα στο Ιράν και το Ιράκ, στο δίαυλο Σατ αλ Αράμπ, με την κατηγορία της παραβίασης των χωρικών υδάτων του Ιράν.

    "Κατά λάθος"

    Η Τεχεράνη είχε απειλήσει να οδηγήσει τους οκτώ Βρετανούς στη δικαιοσύνη υποστηρίζοντας, ότι ο εξοπλισμός που διέθεταν αποδείκνυε , ότι δεν ήταν απλοί πεζοναύτες, που απλώς έκαναν λάθος και παραβίασαν τα ιρανικά χωρικά ύδατα.

    Η ιρανική τηλεόραση είχε δείξει πλάνα των Βρετανών, οι οποίοι παραδέχονταν, ότι πέρασαν παράνομα τα χωρικά ύδατα του Ιράν, αλλά τόνιζαν, πως αυτό έγινε κατά λάθος .

    Μέχρι πριν από λίγες ώρες, Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωναν, πως ακόμα δεν είχαν αποφασίσει για την τύχη των Βρετανών, επειδή οι καταθέσεις τους παρουσίαζαν αντιφάσεις.

    Σύμβουλος του Ιρανού Προέδρου, Μοχαμάντ Χαταμί, είχε δηλώσει, πως οι Βρετανοί θα απελευθερώνονταν, αν υπάρξει επίσημη "συγγνώμη " από τη βρετανική κυβέρνηση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο εδώλιο οι οχτώ Βρετανοί ναυτικοί

    Θρίλερ με βρετανικά πλοία στο Ιράν

    [06] Ιράκ

    Νέα έκρηξη στη Βαγδάτη

    23/6/2004 10:09:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Νέα έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, συγκλόνισε και σήμερα τη Βαγδάτη. Το αυτοκίνητο εξερράγη στο κέντρο της πόλης, τη στιγμή, που περνούσε αμερικανική στρατιωτική φάλαγγα. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν δύο Ιρακινοί, ανάμεσά τους και ένα παιδί, ενώ άλλος ένας τραυματίστηκε. Όπως, τόνισε ο συνταγματάρχης Σαφαεντίν Μέχντι, η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε ταξί.

    [07] Υγεία

    Εμφυτεύματα στήθους από τιτάνιο

    23/6/2004 10:46:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Τα εμφυτεύματα με επίστρωση τιτανίου προτείνει ένας γιατρός στη Γερμανία ως απάντηση στην ανεπιθύμητη χαλάρωση του στήθους. Ο Ziya Saylan που είναι από την Αργεντινή, αλλά διατηρεί γραφείο στο Ντίσελντορφ, υποστηρίζει ότι η τοποθέτηση στο εσωτερικό του μαστού εμφυτεύματος το οποίο περιβάλλεται από ένα λεπτό πλέγμα τιτανίου, δικής του επινόησης, επαναπροσδίδει στο στήθος τη φυσιολογική του σφριγηλή όψη.

    Όπως διευκρινίζει μια παρόμοια τεχνική εφαρμόζεται σε ασθενείς που πάσχουν από κήλη. Το τιτάνιο θεωρείται βιο-συμβατό και ασφαλές, από πλευράς τοξικότητας, μέταλλο. Η επέμβαση είναι απλή και απαιτεί από τη γυναίκα τριήμερη παραμονή στο νοσοκομείο. "Το υλικό είναι τόσο παχύ, όσο ο ιστός του μαστού, οπότε η γυναίκα δεν μπορεί να το αισθανθεί. Η εγχείρηση είναι ανώδυνη, αλλά μπορεί να υπάρχει μια ευαισθησία και ένας ελαφρύς πόνος τους πρώτους δύο με τρεις μήνες" εξηγεί ο Ziya Saylan. Η τεχνική αυτή, το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 6.918 ευρώ, μπορεί να εφαρμοστεί σε γυναίκες μέχρι 60 ετών, ανεξάρτητα από το μέγεθος του στήθους τους, ωστόσο όπως σημειώνεται καλύτερα αποτελέσματα βλέπουν οι γυναίκες με μικρά και πεσμένα στήθη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 23 June 2004 - 8:56:05 UTC